Turistleri dolandırdığı iddia edilen taksiciler adliyeye sevk edildi

Bir çete gibi organize şekilde hareket ederek yabancı turistleri dolandıran, taciz ve hakarette bulunan taksicilere yönelik ‘Son Durak’ adı verilen operasyon gözaltına alınan adliyeye sevk edildi.. Gözaltına alınan 25 taksici gözaltına alınmıştı. Bir taksicinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği, bir taksicinin de Beşiktaşlı futbolcu Enzo Pablo Roco’yu Beşiktaş’tan Sultanahmet’e 1000 liraya götürdüğü ileri sürüldü.

İstanbul’da araçlarına binen turistleri dolandırdıkları iddiasıyla “Son Durak” ismi verilen operasyonla gözaltına alınan 25 taksi şoförü adliyeye sevk edildi. İstanbul’da bir çete gibi organize şekilde hareket ederek yabancı turistleri dolandıran, taciz ve hakarette bulunan taksicilere yönelik ‘Son Durak’ adı verilen operasyon yapılmıştı. Haklarında gözaltı kararı verilen 25 taksiciden 23’ü yakalanırken, bir taksicinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği, bir taksicinin de Beşiktaşlı futbolcu Enzo Pablo Roco’yu Beşiktaş’tan Sultanahmet’e 1000 liraya götürdüğü ileri sürüldü. Şüphelilere nitelikli dolandırıcılık ve iki ayrı gasp konusundan işlem yapıldığı öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan taksiler ise plaka sahiplerine teslim edilecek. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından turistlerin, taksi şoförleri tarafından dolandırılma olayları üzerine 4 ay önce operasyon başlatılmıştı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basan polis 25 taksi şoförünü gözaltına almıştı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde sorgulanan şüphelilerin işlemleri tamamlandı. Şüpheli taksi şoförlerinin ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Polis soruşturması sonucunda şüphelilerin yolu uzatarak normalde 40-50 lira ücreti olan yerler için 1000-1500 lira  aldıkları, sahte ve eksik para üstü verdikleri tespit edildi. Soruşturma kapsamında şüphelilerin ayrıca para vermek istemeyen iki ayrı turistin elinden parasını  gasp ettikleri, mağdurları yol ortasında bırakarak kaçtıkları öğrenildi.

Şüphelilerin yakalanma anlarına dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde taksiyi takip eden polis ekiplerinin trafik sıkıştığı anda araçlarından inerek şoförü araçtan indirerek gözaltına alınma anları görüldü. Poliste işlemleri tamamlanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin ‘taksicilik yapabilir’ belgelerinin iptal edileceği,  Emniyet Müdürlüğü otoparkında tutulan kullandıkları taksilerin ise plaka ve araç sahiplerine verileceği öğrenildi.