Şiddet protestosuna 2 konser iptal

Kalben ve Nil Karaibrahimgil, güvenlik görevlisinin bir kadın müşteriyi darp ettiği gerekçesiyle Dorock XL’taki konserlerini iptal etti. İkili bunu Twitter’da duyurdu. 
Geçen ay, genç bir kadın Dorock XL Beşiktaş’ta özel güvenlik görevlileri tarafından darp edildiğini iddia etmiş, vücudunda oluşan morlukların fotoğraflarını da Twitter’da paylaşmıştı. Bu iddia üzerine mekân sahibi de “karşılıklı darp” açıklaması yapmıştı.

Bu gelişme üzerine mekânla konser anlaşması yapan Kalben ve Nil Karaibrahimgil, programlarını değiştirdi, konserlerini iptal etti. İki sanatçı da aldıkları iptal kararını sosyal medya hesapları aracılığıyla duyurdu. Kalben Twitter’a “29 Mart Dorock XL konserimiz gerçekleşmeyecektir. Emeği geçen, bilet alan herkese teşekkür ederiz. İadeler yapılacaktır. Yine bir yerlerde müzikle buluşacağız” diye yazdı. Karaibrahimgil de aynı platformda, boynunda “Kız çocukları bir ülkenin annesidir” yazılı fotoğrafını paylaşıp altına şu notu düştü: “Dorock konserimiz iptal. Yeni buluşma yer ve zamanlarımızı yazacağım.”


Dorock XL’tan açıklama geldi: “Basında ve sosyal medyada yer alan vahim olayla ilgili çok üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Hiç bir zaman müsamaha göstermeyeceğimiz bu şiddet olayı karşısında gerekli önlemler kati bir şekilde ve derhal alınmıştır. Mağduriyete sebep olan şahsın işine son verilmiştir. Olayın meydana geldiğini öğrendiğimiz andan itibaren mağdur misafirlerimizin yanlarında durduk ve hala yanlarındayız.


21 Şubat gecesi videoyu savcılığa teslim ettik. Bu videoyu bugün paylaşmamızın sebebi, olayın tamamını gözler önüne sermek ve ilk yaptığımız ‘’ karşılıklı darp ’’ ifademizin doğruluğu hakkındaki yorumu, siz kamuoyuna bırakmak ve bugüne kadar mağdur misafirlerimizin talepleri ve mevcut güvenlik yapılanmamızın bir noktaya varması adına beklemiş olmamızdır. Bu süreçte sanatçılarımız ile yaptığımız karşılıklı dialoglar neticesinde, olayın yaşandığı DorockXL Beşiktaş şubemizdeki konserlerimizi bir süreliğine askıya almış bulunmaktayız.
Bir daha bu tarz olaylar yaşanmaması adına güvenlik sistemimiz tamamıyle değiştirilmiş olup, misafirlerimiz artık güvenlik personelleri tarafından değil halkla ilişkiler ekibimiz tarafından karşılanacaktır.”