Gazeteci İsmail Baştuğ’u susturmak için evini yıkmak istemişler

Mustafa Mercan ve Mustafa Kantar adlı meclis üyelerinin sayıştay iddialarını ve zimmet olaylarını yazan gazeteci İsmail Baştuğ’un evini yasal olduğu halde yıkmak için Beşiktaş Belediyesinde önerge verdiği ortaya çıktı

FETÖ ihale yolsuzluk bağış ve rüşvet zimmet gibi olaylar ve iddialar ile anılan borç batağındaki Beşiktaş Belediyesinde bu güne kadar hiç görülmemiş bir rezalet yaşandı. Bilindiği gibi Beşiktaş Belediyesinde, Belediye Başkanı, bazı yardımcıları ve müdürler İçişleri Bakanlığınca görevden alınmış, müfettişler sayıştay raporları hazırlamış, bunlar da tüm ulusal medyaya konu olmuştu.

Mustafa Mercan ve Mustafa Kantar adlı CHPli meclis üyeleri Gazete Beşiktaş’taki yayınları beğenmeyip gazete sahibi yılların gazetecisi ve Beşiktaşlılarca çok sevilen İsmail Baştuğ’un evini takibe almışlar, daha kötüsü herşeyi ile yasal bir yeri yeni yapılmış gibi, yıkmak ve para cezası için girişimde bulunmuşlar.

Yılların gazetecisi İsmail Baştuğ’un yazıları üzerine tekrar meclise aday olamayacaklarını anlayan Mustafa Kantar ve Mustafa Mercan seçim öncesi şeytanın aklına gelmeyecek şekilde gider ayak kirli bir oyun bir kaç kişiyle beraber olup, senaryoyu hazırlayıp sahneye koyduğu belirtiliyor.

CHP’nin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve tepe yöneticilerin aş, iş ve ev gibi konuların namusları olduğunu söylerken bu iki meclis üyesinin kamu yararına görev yaptıkları meclisi kullanıp, şahsi çıkarları ve kızgınlıklarından dolayı hınç almak için böyle bir rezilliğe kalkışmaları hem Beşiktaş’ta, hem de parti içinde şaşkınlık yarattı. Bu haberden sonra da herhalde siyaset dünyası ve tüm insanlar üzerinde aynı etkiyi yapacak ve kınanacaktır.

KUMPASA BAKAR MISINIZ?.. MECLİS ÇİFTLİĞE DÖNMÜŞ!..

Kirli senaryo ortaya çıktı!..

Meclis üyeleri Mustafa Mercan ve Mustafa Kantar adlı meclis üyelerinin haberlerini beğenmedikleri Gazete Beşiktaş’ın çalışanlarına göz dağı vermek ve yorumlarından hoşlanmadıklarından dolayı Gazeteci İsmail Baştuğ’un yıllardır oturduğu evle ilgili yeni bir inşaat çalışması varmış gibi göstermek amacıyla bir dizi çalışma yaptığı ortaya çıktı. Beşiktaş’ta binlerce kaçak yapı varken, her geçen gün bir yenisi eklenirken ve plazaların ardı ardına yükseldiği Beşiktaş’ta içi güçü bırakıp, gazetecinin tamamen yasal ve 15 yıldır oturduğu ve ilk olarak 1959’larda yapılan eviyle ilgili ceza ve yıkım kararı uygulamak amacıyla yetkilerini kullanarak yaptıkları yazışmalarını önce kayıttan geçirmişler. Meclis soru önergesi şeklinde Beşiktaş Belediye Başkan vekili Tahir Doğaç’a ve onun özel kalem müdürü Yaşariye Prenses Özhan’a vermişler. İlgili müdürlüklerde işlem yapılmasını istemişler. Özel kalem müdürlüğü de başkanlık olarak, İmar Müdürlüğüne gereğinin yapılması için yazı yazmış.

Ancak imar müdürlüğünün dürüst bürokratları bu tür resmi işlemlerde yerinde inceleme yapılması lazım deyip konuyu takip etmiş, gerekli çalışmayı yaparak gazeteci İsmail Baştuğ’un evinde bir inşaat çalışması olmadığını görerek, her şeyin yasal ve belgeli olduğunu bir tutanakla kayıt altına altına almışlar…

ALLAHTAN ÇİRKİN SİYASETÇİLERİN YANI SIRA DÜZGÜN BÜROKRATLAR VAR

Bunun üzerine meclis üyeliğinin yanı sıra aynı zamanda encümen üyesi olan ve para ile yıkım kararı uygulama yetkisi olan Mustafa Kantar ile Beltaş A.Ş’den yönetim kurulu olan arkadaşı Meclis üyesi Mustafa Mercan sahnelemek istedikleri bu çirkin oyunu uygulayamamışlar. Ancak bu yazışmaları her şeyin yasal olmasına rağmen yine de bu yazışmaları gazeteci İsmail Baştuğ’a ait evin imar dosyasına koyarak, şaibeli bir durum varmış algısı yaratmışlar.

FİLM SENARYOSU TİYATRO OYUNU GİBİ

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz gazeteci İsmail Baştuğ ’37 yıllık gazeteciyim. Birçok ulusal gazetede çalıştım. İstihbarat servislerinde gecemi gündüzüme kattım, karşılaşmadığım hırsızlık, gasp, tırnakçılık, dolandırılıcılık tecavüz olayı kalmadı. Ama böyle utanmazca bir işle ilk kez karşılaşıyorum. Ama geçen dönem belediyede olan rezillikleri bildiğimden hiç şaşırmadım. Hatta bekliyordum, çünkü 5 yıl önce de böyle bir olay bir belediye başkanı tarafından gündeme getirilmek istenmişti. Birçok insana bu tür mobbingler uygulanıyor, ulusal bir haber sitesi olan başka bir gazeteciye daha yapıldığını duydum. Ben açıklamam, gerekirse o açıklasın dedi. İnanın suçlu insanların bile bir mazereti vardır, ama bunun mazereti olamaz” dedi.

ŞAHSİ ÇIKAR ÜZERİNE SİYASET YAPILMAZ!..

Konu hakkında şunları söyledi: “Dediğim gibi Beşiktaş Belediyesinde son yıllarda yaşananlara bakınca da şaşırmıyorum. Şaşırdığım tek şey Mustafa Kantar veya akrabası hazine / belediye arazine kaçak bir büfe yapmış, yıllardır buradan para kazanıyordu. Belediye Başkanı ile araları iyiydi. Zaten onun listesinden meclise girdiler. Sonra ne oldu bilemiyorum işlettiği belediye nikah salonu otoparkının karşısındaki bu kaçak büfesini yıkılmıştı. Bunu protesto etmişti. Biz de o zamanlar kendisini hiç tanımadığım halde bu durumun yanlış olduğuna dair görüş bildirmiş ve resmi kurumların şahsi çıkarlar için kullanılmasının doğru olmadığına değinmiştik. Şimdi bunları yaşamış bir kişinin başkasına hem de yasal olduğunu bildiği bir yerle ilgili aynen böyle bir şey yapması insanın doğasına aykırı diye düşünüyorum. Ayrıca bunun gazetecinin bir haberini veya yorumu beğenmediği için yapıldığına bakarsak olayın korkunçluğu ortaya çıkacaktır.

DOĞRULARI YAZDIK BAZILARI RAHATSIZ OLDU

Geçen dönemle ilgili bir çok şaibe olduğu, tüm meclise sayıştay tarafından zimmet çıktığını yazmış, ilgililerin tekrar aday olmamaları bunun hem Beşiktaş adına hem de CHP acısından zararlı olacağını gerektiğini yazmıştım. Bir daha söyleyeyim bizim siyasetle işimiz olmaz. Herkese eşit mesafedeyiz. Öğrendiğime göre bu kişiler başka bir adayı destekliyormuş ve aday olamamış. Ayrıca benim bir süre önce yönetim kurulunda oldukları ve maaş aldıkları belirlenen belediye şirketlerinin başındaki hanımefendi ile yazdığım bir yazı da canlarını sıkmış. Beşiktaş’ın abisiyim diyen başkan vekili ve özel kaleminin de bu olayın içinde olması anlaşılır gibi değil. Anlayacağınız bu işin içinde bin bir film var!.. Araştırmalarımız sürüyor.”

BASIN VE FİKİR HÜRRİYETİ AYAKLAR ALTINDA

Baştuğ şöyle devam etti:
“Her şey bir kenara; Basın ve fikir özgürlüğü yerler altına alınmış, hatta insanlık bitmiştir. Bu olay bize bir şeyi daha göstermiştir. Bir makama gelen veya yetkiyi verdiğimiz insanların iyi seçmemiz gerekiyor. Ne yazık ki siyaset kirlenmiştir. Ticaretle siyaseti karıştırmayın, midem bulanıyor diye yazıyorum. FETÖ’den tutunda, zimmet ve bağışlara kadar bir çok konuda yargılanan raporların ortada olduğu ve herkesin bu mecliste olduğu ve onayladığı bir durum için benim temizlik şart diye yazı yazmam mı suç?.. Yazdıklarımızın arkasındayım. Yorumlarım arşivlerde saklıdır. Bu olay beni yazmaya daha da teşvik etti. Bu yönüyle kendilerine teşekkür ediyorum.

FETÖ’DEN ZİMMETE KADAR PİSLİĞE BULAŞAN BİZ MİYİZ?..

Ama; şunu da söylemeliyiz. Beşiktaş’ta on binlerce kaçak ve imara aykırı yapı var. Gökdelenler AVM’lere verilen izinler ortada… Ama bunlar işi gücü bırakmış bizim oylarımızla geldikleri meclisi kendi çıkarları doğrultusunda kullanarak bir açık bulabilir miyim diye gazetecinin mülkiyet tapulu her şeyi yasal evi ile uğraşıyorlar. Çok ayıp, ben şahsen bir Beşiktaşlı olarak ve en kötü zamanlarında daha bunlar ortada yokken, CHP’ye genel başkan düzeyinde destek veren bir gazeteci olarak utandım, onlar utanır mı hiç sanmıyorum’ dedi.

O GAZETECİYİ BÖYLE Mİ SUSTURACAKSINIZ?..

Baştuğ 37 yıllık gazetecilik hayatının olduğunu, birçok ulusal gazetede çalıştığını, birçok haber ödülü bulunduğunu belirterek, “Hayatımda basın yayın dışında tek iş yapmadım. Hiç bir akrabamı belediyede işe sokmadım. Avanta işgaliye büfe otopark alıp işletmedim. Bankamatik değilim, hem belediyeden hemde Beltaş adlı kuruluşlardan yönetime girip, hakkı huzur almadım. Tek bir soruşturmaya uğramadım, sayıştay raporlarında adım geçmedi, zimmet çıkmadı, hayatım FETÖ ve Terör örgütleriyle mücadele içinde geçti. Tüm imkanlar önümde iken, siyasetle yakından uzaktan ilgim olmadı. Tüm gazeteci arkadaşlarımız ile birlikte yıllardır emeğimizle çalıştık alnımızın teriyle kazandık. Hal böyleyken bu tür insanlarınların ve ilintili olanların yaptıkları midemi bulandırıyor” dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU NE DİYOR?.. HANİ; AŞ, İŞ, EV NAMUSTU?..

Ayrıca; konunun meclise tekrar aday olamayacağını anlayanlarca ortaya atılmasının zamanlama açısından manidar olduğu, seçim öncesi, listelere almayanlara yönelik CHP’yi yıpratma gayesi de taşıdığı belirtiliyor. Konuyla ilgili başka ayrıntıları da olduğu, bir çok çirkin girişimin daha yapıldığı, bazı kişilerinde bunlarla birlikte hareket ettiği, hatta bu kişilerin halen belediye de görev almak istedikleri öğrenildi. Tüm bu konuların araştırıldığı, zaman içinde ilişkiler dahil hepsinin paylaşılacağı bildirildi.

RIZA AKPOLAT’A TEMİZ SİYASET ADINA DESTEK VERİYORUZ

“Biz seçimlerden önce Beşiktaş için varız dedik. Elimizi değil bedenimizi taşın altına koyduk. Geçenlerde 20. yılımızı doldurduk. Bu zaman zarfında Beşiktaş’taki tüm siyasilerin yaptıkları ortada. Bizde hepsi belgeli ve arşivdedir. En önemli çalışmaları biz yaptık ve en büyük bedelleri biz ödedik. Yeni seçilen Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın “Geçmişin kirini, pasını tozunu silip süpüreceğiz”demesine destek veriyor ve tertemiz bir sayfa açmasını destekliyoruz.”diyen İsmail Baştuğ “Umarım bu dönem artık belden altı siyaset oyanları görmeyiz” şeklinde konuşan yılların gazetecisi İsmail Baştuğ, dürüst ve düzgün insanları ayrı tutarak söylüyorum ki, bunlar ne yazık ki azınlıkta bence, Rıza Akpolat’ın Beşiktaş’ta siyaset yapmış olanların tümünü ve onların uzantıları hakkında geniş bir araştırma yapması gerektiğini vurguladı.

BU KONUNUN VE İŞBİRLİKÇİLERİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ

Beşiktaş Medya Grup olarak CHP’nin kurumsal anlamda, partilerin belediye meclisini kullanarak gerçekleştirdikleri bu çirkin senaryo ile ilgili ne tutum takınacağını da merak ediyoruz. Ama biz haber sitemizin en üstünde bu haberi sürekli kara bir leke olarak tutacağız, tüm yayınlarımızda da gündeme getireceğiz. Bir daha kimseye böyle bir kumpas kurulmaması ve temiz bir Beşiktaş Belediyesi ve meclisinin oluşturulması, kamu kurum ve kurumlarının bu türden şahsi olarak değil de toplum yararına kullanılması adına bu olayı ve beraberinde ortaya çıkacak olan çirkinlikleri milyonlarca kişinin okumasını sağlayacağız. Bunun için de eskiden olduğu gibi şimdi de elimizden geleni yapacağız.

***

HABERLER

Gazeteci İsmail Baştuğ konuyu CHP’nin tüm kurullarına götürdü ve ağır cevap verdi!..
İşte Beşiktaş Belediyesi ve Beltaş’da yaşanan rezillikler… İşte zimmet belgeleri… İşte İçişleri Bakanlığı raporları… İşte rezillikler… İşte çıkar birliktelikleri… İşte algı oyunları… İşte o siyasilerin ve karanlık medyanın gerçek yüzü!..
HER ŞEYİ DELİLLERİYLE KAMUOYUNA AÇIKLIYORUZ!. KAMU YARARINA AÇIKLAMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ..

İŞTE SÖZDE SİYASETÇİLERİN GERÇEK YÜZLERİ… TÜM BELGELERİ ORTAYA ÇIKARDIK!..
TIKLA REZİLLİKLERİ VE KİRLİ SENARYOLARI OKU..

İŞTE BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ MECLİSİNDE BU MECLİS ÜYELERİNE ZARF SUÇLAMAMASI/VİDEO