CHP’de İstanbul ilçe adayları isimleri bazıları açıklandı

CHP’nin uzun süredir merak edilen İstanbul adayları gergin bir gecenin arından açıklandı. 18 saatlik toplantı esnasında İl Başkanı Kaftancıoğlu, istediği isimler aday gösterilmeyince istifa edip, sabaha karşı kararından vazgeçirildi. CHP İstanbul’da 29 ilçenin başkan adayını kesinleştirdi. CHP, Beşiktaş’ta Belediye başkan adayı olarak Rıza Akpolat’ı gösterdi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Battal İlgezdi Ataşehir’de yeniden aday gösterilirken, aralarında Şişli’nin de olduğu 10 ilçenin adayı açıklanmadı.

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında “yerel seçim” gündemiyle parti genel merkezinde toplandı. Yaklaşık 18 saat süren toplantıda, aralarında İzmir’in de bulunduğu toplam 145 belediye başkan adayı belirlendi.

ŞİŞLİ VE KADIKÖY MUAMMASI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, basın mensuplarının sorusunu yanıtladı. “İstanbul’da 29 ilçe açıklandı. Şişli ve Kadıköy adaylarında bir değişiklik mi var?” sorusuna Torun, “Arkadaşlarımız PM’de yeniden değerlendirilmek üzere MYK’mıza gönderdi. Yeniden değerlendireceğiz.” yanıtını verdi.

İLGEZDİ YENİDEN ADAY GÖSTERİLDİ
İçişleri Bakanlığı tarafından Ataşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklşatırılan Battal İlgezdi yeniden Ataşehir adayı olarak belirlendi.
CHP’nin İstanbul belediye başkan adayları şöyle:

Adalar’da Erdem Gül
Ataşehir’de Battal İlgezdi
Avcılar’da Turan Hançerli
Bahçelievler’de Mehmet Ali Özkan
Bakırköy’de Bülent Kerimoğlu
Başakşehir’de Abdulhadi Akmugan
Bayrampaşa’da Remzi Albayrak
Beşiktaş’ta Rıza Akpolat
Beykoz’da Coşkun Tosun
Büyükçekmece’de Hasan Akgün
Çatalca’da Cem Kara
Çekmeköy’de Seyfettin Yıldırım
Esenyurt’ta Kemal Deniz Bozkurt
Fatih’te Soner Özimer
Gaziosmanpaşa’da Erkan Kaya
Güngören’de İsmet Yaşar
Kadıköy’de Şerdil Dara Odabaşı
Kartal’da Gökhan Yüksel
Pendik’te Mehmet Salih Usta
Sancaktepe’de Özgen Nama
Sultanbeyli’de Ayhan Koç
Sultangazi’de Halil Bozkurt
Şile’de Ali Secaattin Güney
Tuzla’da Salim Gürsoy
Ümraniye’de Cafer Aktürk
Üsküdar’da Ahmet Kılıç
Zeytinburnu’nda Adil Emecan
Eyüp Sultan’da Emel Bilenoğlu
Sarıyer’de Şükrü Genç

CHP 842 BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, PM toplantısının ardından yaptığı açıklamada, İstanbul’da bugün 29 ilçeyi açıkladıklarını, bu ilde açıkladıkları ilçe sayısının 30’u bulduğunu söyledi.

KAFTANCIOĞLU’NUN İSTİFASI ULAŞMADI
İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun istifasından vazgeçmesiyle ilgili soruya Torun, “Bize ulaşmış bir istifa dilekçesi yok. Bu süreçte kendi kararıdır ama İstanbul İl Başkanımız sorumluluğunu bilen ve inanıyorum ki bu süreçte İstanbul’a çok değer katacak ve inşallah büyükşehir başta olmak üzere birçok ilçemizde başarılı çalışmalar yapacaktır.” yanıtını verdi.