Beltaş Vakfı Kent Okulu tartışılıyor

Beltaş A.Ş tarafından bir süre önce kurulan Kent Okulunda ders verenler tartışılırken, Beşiktaş Belediyesi bu kişilerin yargılanmadığını, KHK ile görevlerinden uzaklaştırıldığını belirtti.

CUMHURBAŞKANI BU KONUDA HASSAS VE TEPKİLİYDİ

Haklarında bir suç olmadığını ve ders verebileceklerine, kendilerine görev vermekten memnuniyet duyduklarını dile getiren Beşiktaş Belediyesi Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı Ayça Akpek bir açıklama yaparak, okulun çalışmalarının sürdürüleceğini söyledi.

TARTIŞMALAR BİTMİYOR!.. OKUL AÇMA YETKİSİ KİMDEN NASIL ALINMIŞ?..

Yerel seçim öncesi böyle bir faaliyetin yapılmasınını tartışan sosyal medya yazarları, ancak bu seferde belediyenin böyle bir okul açma yetkisi olup olmadığı tartışma konusu oldu. Sosyal Medyada ve bazı siyasilerce okul açma yetkisi hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığındadır. Böyle bir izin alınmamışsa Beşiktaş Belediyesi ve Beltaş Başkan ve yöneticileri sorun yaşayabilir hatta soruşturmaya uğrayabilirler diyorlar.

BELTAŞ BORÇ BATAĞINDA OKULUN FİNANSI NEREDEN?..

Öte yandan bu okulun ödeme ve masraflarının nasıl karşılandığı ve şu sıralar kaçak yapılan artığına dikkat çeken bazı meçlis üyeleri, Beşiktaş Belediyesi tarafından müteahhitlerden alınan bağışlarla mı, bu okulun finanse edildiği, belediye ve Beltaş’ın borç batağında olduğuna dikkat çektiler.

Yeni Şafak gazetesi bu konuyu gündeme taşırken, haber sonrası muhabir ve gazetenin bazı çevrelerce hedef alındığını iddia etti.

Bu konuda şu haberi yayınladı:

Kurduğu ‘Kent Okulu’nda ‘terörle iltisakı olduğu gerekçesiyle’ kamudan ihraç edilen akademisyenleri istihdam eden CHP’li Beşiktaş Belediyesi ve söz konusu akademisyenler, skandalı ortaya çıkaran Yeni Şafak’ı ve habere imza atan muhabirimizi hedef gösterdi. Beşiktaş Belediyesi kuruluşu BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ayça Akpek, Kent Okulu’nda görev yapan eğitmenlerin kamudan atılan isimlerden oluştuğunu kabul etti.

YENİ ŞAFAK VE SARAÇ HEDEFTE

Akpek’in “Biz bunu devam ettireceğiz. Yeni Şafak’tan izin alacak değiliz. Kendilerinde hangi hakkı görerek insanlara ‘terörist’ diyebiliyorlar? Bu memlekette hukuk varsa bunu söyleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekir” şeklindeki açıklamalarını haberleştiren ve ihraç edilen akademisyenlere verdiği destekle tanınan bazı internet siteleri de haberde imzası bulunan muhabirimiz Mehmet Şakir Saraç’ı hedef gösterdi. Sitelerde Saraç’ın fotoğrafları yayınlandı.