KÜLTÜR: 50 Yıllık Moğollar Sahnede Genç Rapçi Ezhel’i Ağırladı

Türk müziğinin efsane grubu Moğollar “Burada Müzik Var” Ada Müzik Günleri kapsamında Moda Kayıkhane’yi dolduran müzikseverleri coşturdu. Sahnede hem kendileri eğlenen hem de seyircilerini eğlendiren Moğollar, bir de sürpriz yaptı. 50’nci yılını kutlayan Moğollar, konserin bir bölümünde sahnesini genç kuşak müzisyenlerden rapçi Ezhel ile paylaştı.Türkiye’de trap/hip-hop türünde yapılmış ilk albüme imzasını atan ve geniş bir dinleyici kitlesinin beğenisini toplayan Ezhel, Moğollar ile birlikte unutulmayacak bir konser verdi. Ayrıca, Dolunay Soysert, Aydan Şener, Cengiz Bozkurt başta olmak üzere tiyatro ve müzik dünyasından çok sayıda ünlü sima konserleri izleyenler arasındaydı.

Ezhel ‘Namus Belası’nı’ Söyledi

Rap ile birlikte halk müziğine de ilgi duyan Ezhel’in, Anadolu Pop müziğinin en önemli temsilcilerinden biri ve aynı zamanda bu kavramın da isim babası olan Moğollar ile birlikte başarılı sahne performansı sergilemesi de büyük ilgi topladı. Ezhel, Cem Karaca’nın unutulmaz şarkısı ‘Namus Belası’nı’ söylerken ‘’Maphustayken hep bu şarkıyı söyledim durdum. Gerçekten sözlerde yazıldığı gibi oluyor’’ dedi.

Cem Karaca ve Ruhi Su Unutulmadı

Moğollar konserinde Türk müziğinin iki usta ismi Cem Karaca ve Ruhi Su’da anıldı. Grubun solisti Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca, sanatçının ‘Raptiye Rap Rap’ adlı şarkısını Ezhel ile birlikte seslendirirken, Ruhi Su için Nebil Özgentürk’ün hazırladığı 5 dakikalık video gösterisi seyircilerden büyük alkış aldı.

Şenay Lambaoğlu Yeni Albümünden Şarkılar Söyledi

Gecenin bir diğer konserinde ise fark yaratan etkileyici yorumculuğunun yanı sıra şarkı yazarı kimliği ve özgün tarzıyla dikkat çeken Şenay Lambaoğlu, 4’ncü albümü “Rüyalarıma Gir”in ilk İstanbul konserini “Burada müzik Var” etkinlikleri kapsamında verdi.

Yeni albümünde caz müziği ile farklı türler arasında diyalog kurarak sesini geniş kitlelere duyuran Şenay Lambaoğlu tüm şarkıların sözü ve bestelerini yaptı. Konserde sanatçıya piyanoda Tolga Bedir ve Kaan Bıyıkoğlu, gitarda Erdinç Şenyaylar, saksafonda Serhan Erkol ve Batu Şallıel, bas gitarda Caner Üstündağ ve davulda Ekin Cengizkan eşlik etti.

Bora Öztoprak’ın Konuğu Devrim Yakut

Moda Kayıkhane sahnesinde farklı bir Bora Öztoprak konseri de yaşandı. Bora Öztoprak konserine , tiyatro, dizi ve sinemanın başarılı oyuncusu Devrim Yakut konuk oldu. Birlikte düetler yapan iki sanatçı müzikseverlere hoş anlar yaşattı.