Beşiktaş Belediyesinde yine rezillik. Karşılıklı suçlamalar medyaya sıçradı

“Gölge Başkan, Tahir Doğaç tarafından belediyeye getirilen danışmanlar ihaleleri peşkeş çekmeye başladı.” şeklinde Akşam Gazetesinde çıkan haber gündeme bomba gibi düştü.
Ercan Öztürk’ün haberi şöyle:
Beşiktaş Belediyesi’nin başkanları değişti ama kaderleri değişmedi. Göreve geldikten sonra “Ben vekil başkanım” diyerek Murat Hazinedar’ın gölgesi olmayı tercih eden Tahir Doğaç, mülkiye müfettişleri belediyeden ayrıldıktan sonra birim müdürlerine mobbing uygulayarak istifa etmelerini sağladı. Müdürlerin üzerine danışmanlar getiren Doğaç, adeta kamu kaynaklarını bu müdürlerine peşkeş çekiyor.

İHALE İPTALi İÇİN BASKI

Hazinedar’ın gölgesi Tahir Doğaç ve onun yardımcısı olarak görev yapan Leyla Ünver’in baskısıyla belediyede Bilgi İşlem Müdürlüğü görevinden istifa eden Pınar Kaya, istifa gerekçelerini Beşiktaş Kaymakamlığı’na gönderdiği mektupta bir bir sıraladı. AKŞAM’ın ele geçirdiği mektupta şu ifadelere yer verildi: “65 yaş üstü nüfusa acil sağlık ve güvenlik konularında anında iletişim sağlayan “Sosyal Alarm Cihazı” projesi için bir ihale şartnamesi yayınladık. EKAP’ta yayınlanan bu ihalenin bedeli 7.5 milyon liraydı. İhale herkese açıktı. Bir gün Başkan Yardımcısı Leyla Ünver yanına çağırdı.

LEYLA ÜNVER’İN YANINDA DANIŞMANIN OĞLU VARDI

Yanında Gökhan Akar oturuyordu. Kendisi Tempo İletişim şirketinin sahibiydi. İhaleden bu kişiyi bilgilendirmem istendi. Ancak daha sonra öğrendim ki Gökhan Akar, Tahir Doğaç’ın belediyeye getirdiği danışmanı Kemal Akar’ın oğluydu.
Tehdit edildim, mobbing uygulandı!

LEYLA ÜNVER İHALEYİ İPTAL ETMEMİ İSTEDİ

Pınar Kaya mektubuna şöyle devam etti: 5 aydır devam eden soruşturmadan sonra mülkiye müfettişleri görevlerini tamamlayıp belediyeden gidince Leyla Ünver göreve getirildi. İşte ondan sonra birçok danışman başladı. Birimime bağlı ihaleyi iptal etmem için adeta mobbing uygulandı. İstifa etmem için baskı yapıldı. Belediye Başkanı Tahir Doğaç ile görüşmek istesem de kabul etmedi. Leyla Ünver’le görüşmemi istedi.

29 YILLIK DEVLET MEMURUYUM İSTİFA ETTİRDİLER

Tehdit üslubuyla “O ihaleyi iptal edeceksin emrediyorum. İstifa dilekçeni işleme alacağım” diyerek devlet terbiyesinden uzaklaşmıştır. 29 yıllık devlet tecrübemde böyle bir kötü deneyim yaşamadım. Üç tane birim müdürü baskı ve zorlamalarla istifa ettirildi. Danışmanlar için kamu kaynakları seferber edildi.
Yolsuzluk listesi her gün daha da uzuyor.