SİYASET: Cumhurbaşkanı adayı açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir tv programında önemli açıklamalarda bulundu. CNN Türk canlı yayınında Şirin Payzın’ın konuğu olan Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Sorunları ortaya koyarak çözmek görevimiz. Büyüyen her sorun ve izlenen politikalar halka yansıyor’ dedi.

‘Asıl sorun demokrasi, adalet sisteminde var.’ diyen Kılıçdaroğlu, ‘Kimse adaletin olduğunua inanmıyor. Bizim için erken seçim olmasında bir sorun yok. Afrin hepimizin ortak mücadelesi idi. Bunu kendi partisinin başarısıymış gibi yansıtmaya başladı fakat, başarılı olamadı.’ şeklinde konuşmasına devam etti.

‘Eğitim alanında pek çok şikayet var. Özel okulların sayısı arttı, devlet okullarına güven kalmadı… Gençler işsiz ve özgür değiller, iktidar partisine oy vermiyorlar ve 4 gençten bir tane işsiz durumda.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çok vakit var. Çıkaracağımız adayın bizim seçmen adayımızın dışından da oy alması gerekili ve güven vermeli. Bu konuyu parti meclisinde konuşacağız. Cumhurbaşkanı adayı yıpranmamış kişilerin arasından seçilmeli. Aklımızda birden fazla isim belirledik.’ şeklinde konuştu.