SİYASET: Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 46. Muhtarlar Buluşması’nda önemli açıklamalarda bulundu. Saray’da muhtarlara seslen Erdoğan, konuşmasında Zeytin Dalı Harekatı’nda 3 bin 444 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, ‘İnşallah akşama kadar Afrin düşmüş olur.’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına toplantının ülkemiz, milletimiz ve muhtarlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum diyerek devam etti ve ‘Siyasete başladığımız günden beri işlerimizi milletimizle istişare ederek yürüttük’ dedi.

‘Demokrasimize sahip çıkarken emniyetten ve kalkınmadan asla taviz vermedik. Dünyada bu ikisini başaran az ülke vardır. 110 yeni üniversite kurduk ve 584 bin yeni öğretmen atadık. Sağlıkta hastane ve diğer tedavi kurumları olmak üzere 3 bin yeni tesisi ülkemize kazandırdık. Şimdi de şehir hastanelerini devreye alıyoruz. Biz 16 senede 20 bin kilometre bölünmüş yol ekledik.

Karayollarımızın üzerine 258 yeni tünel inşa ettik, aşılmaz dağları deldik. Yüksek hızlı tren hatlarını inşa ettik. Hava yolunu halkın yolu haline getirdik. Eskiden lüks otobüs fiyatına şimdi uçakla gidebiliyorsunuz.

Afrin operasyonunda 3 bin 444 terörist etkisiz hale getirildi. Akşama kadar İnşallah Afrin düşmüş olur. Önce siviller arabalara bindirilerek çıkarılıyor… Afrin’i de teröristlerden temizleyeceğiz, Menbiç’i de teröristlerden temizleyeceğiz. Artık kimsenin terör örgütleri ile Türkiye’yi tehdit etmesine izin vermeyeceğiz. Binlerce kilometre öteden gelenlerin böyle bir hakkı yoktur.’