SİYASET: ‘Türkiye’de demokrasi işgal altında’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nın açılışında konuştu. Konuşmasında çarpıcı sözler söyleyen Kılıçdaroğlu, hükümetin toplumu duyarsızlaştırmaya, susturmaya ve bunu normalleştirmeye çalıştığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, ‘Bizlere düşen görev dik duruşumuzla bu olaylara karşı çıkmayı sürekli hale getirmektir. Bizden başka karşı çıkan kimse yok. Acaba, CHP’yi nasıl susturup, yönlendirebiliriz. Bu tuzağa hiçbir CHP’li düşmemelidir.’ dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’de demokrasinin işgal altında olduğunu vurgulayarak, ‘Üniversitelerin susturulduğu bir Türkiye’de yaşıyoruz. En çok konuşması gereken üniversiteler iken, suskunlar. Parlamentonun yetkilerinin gasp edildiği, suçluyu siyasi otoritenin belirlediği bir Türkiye’de yaşıyoruz. 21. yüzyılın Türkiye’sinde demokrasi işgal altındadır.’ diyerek bazı partilileri eleştirdi:

‘Kendi çıkarlarını düşünenlerin bu partide yeri yok, onları kapı dışarı edeceğiz’ dedi. Parti tüzüğünde yapılacak değişiklikler hakkında bilgi vererek, ön seçimin kaldırılacağı söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘Delege avcılığı yapanların bu ülkeye faydası yoktur’ şeklinde konuştu.