Yaya kaldırımları kırık, demirler sökük!..

Beşiktaşlılar yaya kaldırımlarının kırık dökük olması ve özellikle iş yerlerinin belediyenin diktiği direkleri kırarak kendilerine yer açmasından yakınıyorlar.
Bu konuda Beşiktaş medya Grup’a oldukça fazla şikayet geliyor. İşte bunlardan biri de Sinanpaşa Köprü Sokak’ta bulunan Şok Market..

YAYA KALDIRIMLARINI ARAÇLARIYLA KIRIYORLAR

“Bu işyerinin önündeki tüm kaldırım taşları mal indirmeye gelen kamyonlar tarafından kırılmış, Beşiktaşlıların vergileriyle yapılan yaya kaldırımları kullanılamaz hale gelmiştir” diyen semt sakinleri, ayrıca Şok Market’in önündeki park yapılmaz direkleri söktüğünü de tespit etmişler. Beşiktaşlılar bizlere gönderdikleri fotoğraflar da Sinanpaşa Caddesine üzerlerinde kartal amlemli siyah beyaz Beşiktaş yazılı bir örnek park yapılmaz demir direkler bulunduğunu ancak bu marketin önünde 4-5 tane kırmızı kendinden kilitli sökülür takılır direk olduğunu belirtiyorlar. Bu durumda kamyonlarına yer açtığını, yaya kaldırımlarını ağır araçlarıyla kırdığını belirtiyorlar. Bu kırılan kaldırım taşlarının bu gibi iş yerlerine yaptırılması gerektiğini ve ceza kesilmesini istiyorlar. Ayrıca park yapılmaz direklerinin de yenilenmesi ve kimseye ayrıcalık yapılmamasını gerektiğini belirtiyorlar.

PARK YAPILMAZ DİREKLERİ SÖKÜYORLAR

Aynı durumun Migros önünde de olduğunu, Şair Nedim, Ortabahçe ve Köyiçinde’ki birçok esnafın yaya kaldırımlarını araçları park ederek, kırdığını, park yapılmaz direklerini sökerek, kilit taktıklarını ve benzeri kural tanımazlık içinde hareket ettiğini söylüyorlar.
Bu durumun kökten çözülmesi için Beşiktaş Köyiçi’nden başlamak kaydıyla sıkı bir denetim yapılması ve bu türden yasalara uymayan iş yerlerine Belediye tarafından köklü yaptırımlar getirilmesi gerektiği de belirtiliyor.

ÖZEL HABER