EĞİTİM: Başvurular başladı!

MEB tarafından düzenlenen 20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu için başvurular bugün başladı. 8 Mart’ta sona erecek başvurularda adaylar, KPSSP121 puan türünden Türkçe, ilköğretim matematik, okul öncesi ve sınıf öğretmenliği, fen bilimleri/fen ve teknoloji, Türk dili ve edebiyatı, tarih, fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (İngilizce), rehberlik, coğrafya, matematik (lise) alanlarından, KPSSP120 puan türünden ise, Rusça, Fransızca, Almanca, Arapça, Çince alanlarından ve diğer alanlardan da KPSSP10 puan türünden 50 ve üzeri alanlar başvurabilecek.

Başvurular elektronik ortamda yapılarak, müracaat formu çıktısını adaylar şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler tarafından il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatabilecek. Başvuruları onaylanan adaylar her alan için en yüksek puan alandan başlayarak, alanlar için belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday, sınav merkezinde sözlü sınava girecek.

Sözlüde adayların bir konuyu kavraması, özetleme, muhakeme gücü ve ifade yeteneği, öz güven, ikna kabiliyeti ve iletişim becerileri, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takibi, topluluk önünde temsil becerisi ile eğitimcilik için sahip olduğu nitelikler göz önünde bulundurularak değerlendirilecek. Tüm bunların sonucunda 60 ve üzeri puan alan başarılı sayılacak ve sözleşmeli öğretmenlik için en fazla 20 eğitim kurumu için elektronik ortamda tercih yapabilecekler.

Ön başvurular 8 Mart’a kadar yapılacak. Sözlü sınav merkezlerinin ilanı ise, 16 Mart’ta açıklanacak. Sözlü sınavlar ise, 14 Nisan – 8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.