TURİZM: Yüzen otelle tatil bir başka

Gün geçtikçe kültürel ve maddi olanakların da etkisiyle farklı tatil olanakları da ortaya çıkıyor. Gemi seyahati ve minimalizmden hoşlanıyorsanız, bu iki konsepti birleştiren bir tatil alternatifi sizi heyecanlandırabilir. Japonya’da Guntû isimli yüzen otel, misafirlerine benzersiz bir mavi yolculuk deneyimi vaadediyor. Sıradan lüks otellerde konaklamaktan sıkılan turistlerden büyük ilgi göreceğe benzeyen Guntû’da yolcuların ihtiyaç duyabileceği her şey düşünülmüş.

Japon tasarımı
Japonya’da faaliyet gösteren bu yüzen otelin fikri, yine Japon bir mimardan çıkmış. Başarılı mimar Yasushi Horibe tarafından tasarlanan Guntû’nun yapımı 28 Ekim 2016’da başlamış ve ilk yolculuğunu 17 Ekim 2017’de gerçekleştirmiş. Seto İç Denizi’nde faaliyet gösteren otel, Onomichi şehrindeki Bella Vista’dan başlayarak kıyı şeridini dolaşıyor. Gemi yol üstündeki her yerde durmasa da yolcular karada yapılabilecekler listesinden diledikleri aktiviteleri seçerek Japonya’nın kıyı bölgelerini daha yakından görme şansına sahip oluyorlar. Otelde bir, iki, maksimum üç gece konaklama imkânı var. Yüzen otelin iki kişi için gecelik fiyatı ise 400,000 Yen, yani 3,668 Dolar.

Lüks, sakin ve samimi bir yolculuk
Guntû’nun diğer gemi yolculuklarından farkı daha sessiz ve huzurlu bir deneyim sunması. Yüzen otelde 19 adet çift kişilik oda var, yani toplamda sadece 38 yolcu kapasitesine sahip. Bu odaların hepsinin özel terası var. Bunun dışında, tipik bir gemi seyahatinde bulunabilecek çoğu unsuru yüzen otelde de bulabilirsiniz. Örneğin üst güvertede bir yandan güneşlenirken bir yandan da manzaranın tadını çıkarabileceğiniz şezlonglar, spor salonu, sauna, suşi ve kokteyl barları ve café bunlardan bazıları.

Otelin mimarisi de bu lüks ama samimi atmosferi destekleyen en önemli etkenlerden biri. Otelde grand suit, guntû suiti, ve teras suiti olmak üzere üç farklı suit seçeneği bulunuyor. Özellikle 80 metrekarelik grand suitlerde tahta panellerin yoğun kullanımı ortama seçkin ve sıcak bir ambiyans sağlıyor. Büyük pencereler ve geniş teras da grand suitlerin dikkat çeken diğer özelliklerinden. Teras suitleri ise sadece 50 metrekare olmasına karşın, pencereli banyoları ve kısmen dışarıya açılan locasıyla banyo yaparken ya da dinlenirken bile muhteşem bir deniz manzarasıyla baş başa kalmanızı sağlıyor. Guntû suitler, 90 metrekareyle seçenekler arasında en büyük oda türü. Bu odalarda küçük bir bar ve terasında da jakuzi bulunuyor.

İsminin de ilginç bir hikayesi var
Guntû ismi, Japonya’da zaman zaman balıkçıların ağlarına takılan ve kıskaçları ağları parçalamaya yetecek kadar güçlü olan küçük mavi bir yengeç türünden geliyor. Bu tür, gerçek mavi yengeçler kadar iyi bilinmiyor ve yenebilecek kadar etli de değil. Buna karşın, bu yengeçlerden miso çorbasında ya da yahnilerde kullanılabilecek çok lezzetli bir et suyu elde ediliyor. İşte bu nedenle yerliler guntûları çok seviyorlar. Yüzen otel Guntû’nun hedefi de, gelecekte hem yerli halk, hem de turistler tarafından bu yengeçler kadar beğenilmek.

MİLLİYET EMLAK DERGİ