EĞİTİM: Genç matematikçiler için heyecan dolu 24 mücadele!

Matematik ile macerayı, bilgi ile eğlenceyi buluşturan, standartların dışında bir eğitim kitabı olan Tehlikesavar Matematik Cambazları, Tudem etiketiyle raflardaki yerini aldı. Okurların vampirler, göktaşları gibi türlü tehlikelerden kurtulmaları için matematik bilgilerini kullanarak problemleri çözmeleri gerekiyor!

Tudem Yayınları tarafından yayımlanan Tehlikesavar Matematik Cambazları 12 yaş ve üzeri okurlar için sadece matematik bilgileri ile çözebilecekleri 24 macera dolu problemden oluşuyor. Tuzaklar, vampirler, göktaşları ya da casuslar gibi farklı tehlikelerin, problemleri çözerek etkisiz hale getirilmesine dayanan bu interaktif ve eğlenceli kitap, öğrencilere okul bilgilerini sınama ve pekiştirme imkânı da veriyor.

Karikatür tadındaki çizimleri ve özgün sayfa tasarımıyla farklılaşan kitapta, ortaokul seviyesindeki problemler, kolaydan zora doğru üç farklı seviyede sıralanıyor.

Tehlikesavar Matematik Cambazları, katil örümcekleri, ölümcül fırtınaları, keskin bıçakları ve daha bir sürü tehlikeli şeyi merkezine alan karmaşık problemleriyle, okurları akıl almaz bir matematik serüvenine çekiyor. Her problemin çözümü için kitapta boş alanlar bırakılıyor; üstelik pes edip kendisini tehlikenin kucağına bırakanlar için yanıtlar problemin hemen arkasında yer alıyor.

Tehlikeleri savuşturmak için hangi matematik becerilerini kullanacaklarına dair ipuçları sunan “Hayatta Kalma Taktikleri” ile “Öklid’in Önerisi” bölümleri, matematik cambazları için paha biçilmez bilgiler sunuyor. Sayfa aralarına serpiştirilmiş “Beyin Bükücü” isimli bölümlerde ise matematiğin tuhaf, pratik ve eğlenceli yüzü gösteriliyor.

“Kimse bana, matematiğin bu kadar eğlenceli olabileceğini söylememişti. Ve bu kitabı görene kadar, eğlenceli falan da değildi…” Goodreads.com

“Çok eğlenceli bir kitap. Ama daha önemlisi, işlem yapmayı, doğru düşünmeyi ve problemlere stratejik şekilde yaklaşmayı öğretiyor.” Amazon.com

Künye:

Tehlikesavar Matematik Cambazları
Başvuru, 12 yaş ve üzeri
Tudem Yayınları

Yazan: Sean Connolly
Resimleyen: Allan Sanders
Türkçeleştiren: İpek Güneş Çıgay
Fiyat: 32,00 TL
Etiketler: Matematik, problemler, dört işlem, kesirler, denklemler, geometri, mantık, akıl yürütme
Baskı Detayları: 256 sayfa, 1. hamur kâğıt, resimli, renkli baskı, flekso kapak, 15×21 cm