TURİZM: Corendon 2018 turizm sezonundan umutlu

Corendon Turizm Grubu, 1997 yılından beri aktif olan ve 45 ülkede turizm faaliyetlerini sürdürüyor. Corendon Turizm Grubu, 8 Şubat Perşembe günü basın mensuplarını Swissotel The Bosphorus’da ağırladı. 2018 turizm sezonu için umutlu olduklarını söyleyen Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Avrupa’da yükselişe geçen turizm sektörüyle birlikte Türkiye yatırımlarına hızla devam edeceklerini açıkladı. Bu yatırımlar kapsamında Corendon, Boeing’in yeni üretimi 737 MAX 8’i Mayıs ayında Türkiye’de ilk defa Corendon Airlines renkleriyle uçuracak. 2018’de grup olarak yüzde 15 büyüme hedefleyen Corendon, 2017 yılını da 1 milyar Euro ciro ile kapattı.

Çatısı altında Hollanda ve Belçika’nın en büyük tur operatörlerinden Corendon Travel’ın yanı sıra
3 farklı havayolu, bir incoming şirketi ve Türkiye ve yurtdışında toplam 9 oteli bulunan Corendon Turizm Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, grubun 2017 yıl sonu değerlendirmesini, 2018 yılı hedeflerini ve sektör öngörülerini medya mensuplarıyla paylaştı. 2017 yılında Grup’un konsolide cirosunun 1 milyar Euro’ya ulaştığını açıklayan Yıldıray Karaer, 2018 yılında ciro olarak yüzde 15’lik bir büyüme hedeflediklerini belirtti.

 

2018 turizm sezonu için Türkiye rezervasyonlarının yükselişe geçmesiyle birlikte, Türkiye yatırımlarını artıracaklarını belirten Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer;

“Corendon Turizm Grubu birçok ülkede yatırımlar yapıyor olsa da bizim asıl destinasyonumuz ve önceliğimiz Türkiye. Türkiye turizminin 2017’de son dakika rezervasyonları ile toparlanması ile birlikte grubumuz da 2017 yılında 2016’ya göre daha iyi bir yıl geçirdi. 2018 yılı için ise hem Türkiye turizmi hem de kendi grubumuz adına oldukça umutluyuz. Avrupa’dan aldığımız erken rezervasyon rakamları bu yıl 2015 yılı seviyelerinde bir turizm sezonu geçireceğimize işaret ediyor. Kendi tur operatörümüzün 2018 için aldığı Türkiye rezervasyonlarına baktığımızda ise tüm destinasyonlara aldığımız toplam rezervasyon artışının da %100’ün üzerinde gerçekleştiğini görüyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Corendon Airlines’ın 2018 hedefi 3 milyon yolcu taşımak!

Geçtiğimiz yıl Türkiye’ye olan talep artışının sezon başında gerçekleşmesi sebebiyle tüm tur operatörlerinin Türkiye’ye uçak bulmakta zorlandığını hatırlatan Karaer, “Hem kendi tur operatörümüzün rakamları hem de çalıştığımız tüm diğer Avrupalı tur operatörlerinden aldığımız taleplerle grup çatımız altındaki Corendon Airlines’ın filosunu bu yıl 3 uçak ile büyüterek, Türkiye’ye daha fazla uçuş düzenleyecek şekilde planlama yaptık. Corendon Airlines Grup olarak 2017 yılını yaklaşık 300 milyon Euro konsolide ciro ile kapattık. 2018 sezonuna oldukça umutlu gireceğiz. Hatta 2015’teki sayıları yakalamayı hedefliyoruz. Corendon Airlines Grup olarak bünyemizdeki 3 farklı havayolu ve toplam 17 uçak ile 2018’de hedefimiz 3 milyon yolcu taşımak. Aynı zamanda Corendon Airlines tarafında 2018’de %30’luk bir büyüme bekliyoruz.” diye belirtti.

 

Boeing’in yeni gözdesi ilk kez Corendon ile Türkiye semalarında

Yıldıray Karaer, 2018’de bir ilki gerçekleştirerek Boeing’in yeni nesil uçağı fabrika çıkışlı bir 737 MAX 8’i de filolarına dahil edeceklerini ve bu uçağın Türkiye’de ilk kez Corendon Airlines ile uçacağını açıkladı. Yıldıray Karaer, “Günümüzdeki tek koridorlu uçak modellerine göre %40 daha sessiz ve en yakın rakibine oranla %8 daha verimli olan 737 MAX 8, %20 düşük yakıt tüketimi, çevreciliği ve uzun menziliyle dikkat çekiyor. Biz de MAX ile operasyonel verimliliğimizi artırırken yolcularımıza da daha iyi bir uçuş deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz. Tüm gözler bu yeni uçağın üzerindeyken Türkiye’de MAX’ı filosuna dahil eden ilk havayolu olmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Filomuza yeni katacağımız 3 uçakla birlikte Corendon Airlines çalışan sayımızı da 900’e çıkararak istihdama katkı sağlayacağız.” diye konuştu.

 

Benelüks’ün En Büyük Oteli

Corendon Turizm Grubu, Corendon Hotels and Resorts ismi altındaki otel zincirine de 2018’de iddialı bir otel daha ekliyor. Amsterdam’da halihazırda iki oteli bulunan grubun yine Amsterdam’daki son yatırımı Corendon Village Hotel, hem yatırım bedeli hem de yatak kapasitesi ile Benelux ülkelerinin en büyük oteli olacak. Yıldıray Karaer, bu yeni yatırımları için şu açıklamada bulundu: “Mayıs 2018’de açılacak olan otel, Amsterdam’ın simge binalarından eski Sony binasının restore edilmesi ile 3 farklı konseptten oluşuyor. 676 oda ve daireden oluşan tesisin yatırım bedeli ise 80 milyon Euro olarak gerçekleşiyor.”

Geçtiğimiz yıl İbiza’daki her şey dahil konseptli ilk Türk otelini açan Corendon Hotels&Resorts, yine 2017’de Karayip’lerin Curaçao adasında 65.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan 204 odalı Livingstone Jan Thiel Resort isimli tesisi bünyesine katmıştı.

 

Türkiye bu sene Belçika ve Hollanda’nın gözdesi olacak!

Bünyelerinde bulunan tur operatörü şirketi ile birlikte Hollanda ve Belçika’dan 20 ülke, 42 havalimanına tur düzenlediklerini söyleyen Yıldıray Karaer, Türkiye’nin 2 seneden sonra tekrar Hollanda ve Belçika’nın bir numarası olduğunu açıkladı. Bu ilgiyi erken rezervasyon fiyatlarının çok avantajlı olmasına bağlayan Karaer, Hollanda’da bugün 2018 için yapılan Türkiye rezervasyonlarında, geçen senenin aynı dönemine oranla % 100’ün üzerinde artış kaydedildiğini belirtti.

 

Corendon Turizm Grubu:

• 1997 yılında faaliyetlerine başlayan ve 45 ülkede turizm faaliyetlerini sürdüren Corendon Turizm Grubu’nun çatısı altında 6 şirket bulunuyor:
o Havayolu: Corendon Airlines, Corendon Dutch Airlines ve Corendon Airlines Europe
o Tur Operatörü: Corendon Travel Holland, Corendon Travel Belgium,
o Otel Zinciri: Corendon Hotels&Resorts
o Incoming şirketi: Corendon Touristic

• Grup genelinde 3.000’in üzerinde personeli istihdam ediyor.

• 2017’de Corendon Turizm Grubu’nun konsolide cirosu 1 milyar Euro olarak gerçekleşti. 2018’de hedef ise %15 artış yakalamak.

Corendon Airlines:

• Corendon Airlines 2005 yılında kuruldu ve Hollanda’daki kendi tur operatörleriyle turistleri Türkiye’ye taşımak için filosunda 2 adet Boeing 737-300 ile faaliyetlerine başladı.

• Corendon Airlines’ın filosunda bugün 10’u Türkiye, 1’i Malta ve 3’ü Hollanda tescilli olmak üzere 14 adet 737-800 bulunmaktadır. 45 ülkede 145 havalimanına uçuş düzenleyen Corendon Airlines, 2018 yılında filosuna 3 yeni uçak dahil ederek uçak sayısını 17’ye çıkaracak.

• Boeing’in yeni serisi teknoloji harikası 737 MAX-8 Mayıs 2018’de Türkiye’de ilk defa Corendon Airlines renkleriyle uçacak.

• Corendon Airlines Grup olarak 2017 yılını 300 milyon Euro konsolide ciro ile kapattı. 2018 için havacılık sektöründe %30 büyüme hedefinde. Filoya yeni katacağı uçaklarla birlikte havayolu çalışan sayısı 900’e çıkacak.

• Corendon Airlines yılda ortalama 2,5 milyon yolcu taşıyor. 2018 yılı için hedef 3 milyon yolcu taşımak.

• Hollanda, Belçika, Almanya ve İskandinav ülkelerinden Türkiye’ye en fazla yolcu taşıyan havayolu firması.

• Corendon Airlines dünyada 3000 havayolu şirketi arasından 260’ının ulaşabildiği “IOSA (IATAOperational Safety Audit) Sertifikası”na sahip.

• Corendon Airlines ayrıca dünyadaki tek emniyet derecelendirmesi yapan kuruluş olan AirlineRatings.com sitesi tarafından düzenlenen “Dünyanın En Emniyetli Havayolu Şirketleri Araştırması”nda en yüksek puan olan 7 yıldız alarak emniyet politikasını tescilletti.

• Alman Çevre Bakanlığı destekli araştırma kurumu Atmosfair’ın 2016 yılı değerlendirmesinde Corendon Airlines, yolcu başına doğaya salınan karbon miktarı bakımından; dünyadaki en temiz havayolları arasında 4.; Türkiye’deki havayolları arasında ise 1. sırada yer aldı.

• Engelli yolcuların rahatlıkla uçabilmesi için gerekli şartları sağlamasıyla Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından “Engelsiz Hava Taşımacılığı Belgesi”ni alan Türkiye’deki ilk havayolu şirketi.

Corendon Tur Operatörü;

• Hollanda turizm sektöründe en yüksek bilinirliğe sahip marka.
• Hollanda’da her şey dahil paket tatilde pazar lideri.
• Hollanda’da satışların %80’i online ve call center üzerinden direkt satış modeliyle yapılmakta
• 2017’de 615 bin Hollandalı Corendon’u tercih etmiş
• Hollanda’da 400 milyon Euro’dan fazla ciro.
• Corendon Turizm Grubu bünyesinde bulunan tur operatörü şirketi ile birlikte Hollanda ve Belçika’dan 20 ülke, 42 havalimanına tur düzenliyor.

• Hollanda ve Belçika’da bugünün tarihi itibariyle 2018 için yapılan Türkiye rezervasyonlarında, geçen sene aynı döneme oranla %100’ün üzerinde artış kaydetti.

• Türkiye, Hollanda ve Belçika’nın tekrar 1 numarası oldu.

Corendon Hotels&Resorts

• Corendon Turizm Grubu’nun bugün itibari ile yurtiçinde 4; yurtdışında 5 oteli var. Otellerinin toplam oda sayısı 3.000.

• Türkiye’deki oteller; Antalya Kundu’da 896 odalı Grand Park Lara, Antalya Beldibi’nde 305 odalı Grand Park Kemer; Bodrum Turgutreis’te 232 odalı Grand Park Bodrum ve Çeşme Alaçatı’da 88 deluxe odası bulunan Premier Solto Hotel by Corendon.

• Yurtdışında ise; Amsterdam’da 263 odalı Corendon Vitality Hotel Amsterdam ve 40 odalı bir butik otel olan The College Hotel. İspanya’da hem her şey dahil sistemi ile hizmet veren hem de İspanya’daki ilk Türk oteli olan 309 odalı Marble Stella Maris.

• Şu anda devam eden yatırımlar:
Amsterdam’da projesi devam eden Corendon Village Amsterdam isimli otel kompleksi Mayıs 2018’te açılacak. İçerisinde tam donanımlı residence’lar, suitler ve otel odalarından oluşan toplam 676 oda bulunuyor.

• Diğer bir yeni yatırım ise; grup bünyesine 2017’de dahil olan Karayipler’deki Hollanda Antilleri’nin en büyük adası olan Curaçao’da 65.000 metrekarelik bir alanda 204 odasıyla hizmet veren Livingstone Jan Thiel Resort isimli tesis.