Amerika’ya bak enayi kandırıyor sanki

Pentagon bir açıklama yayınlamış. Demiş ki “Kuzey Suriye’deki müttefiklerimiz eğer kendilerine verdiğimiz silahları amaç dışında kullanırsa hemen geri alırız.” Çok güzel, belli ki Türkiye’nin öfkesini dindirmek için yapıyorlar bunu da kim inanır ki? Onca uyarıya rağmen şu ana kadar 4.500 TIR dolusu silah, teçhizat ve mühimmat verilmiş zaten. Deyin ki bu teröristler silahları IŞİD’e karşı değil de başka yerde, örneğin Türkiye’ye karşı kullandı. Nasıl toplayacaklar verdikleri silahları? Adı üstünde terörist bunlar. Düzenli bir ordu değil ki. Sen toplamaya kalktığın an hepsi ortadan toz olmayacak sanki. Gerçi buna bile gerek yok. Amerika sanki yapacak dediğini, enayi kandırdıklarını sanıyorlar.

SURİYELİLER KİMDEN KAÇIP TÜRKİYE’YE SIĞINMIŞTI?

Afrin operasyonu sürerken medyamız anı anına hepimizi bilgilendiriyor. Örneğin Türk askerinin girip de PKK’lı teröristlerden kurtardığı köylere dönüşler başlamış. Yani Suriye karıştığında kaçıp Türkiye’ye gelenler bu köyler kurtarıldıkça geri dönüyormuş. Ama burada insanın kafası karışıyor ister istemez. Bu Suriyeliler kimden kaçmışlardı zamanında da şimdi geri dönüyorlar? Bunlar “cani Esat’ın” saldırıları üzerine topraklarını terk etmemiş miydi? Yani bu kaçanlar bir anlamda Esat rejimine karşı oldukları için öldürülüyordu ve canlarını kurtarmak için bize sığınmıştı. Şimdi geri döndüklerine göre Esat’tan korkmuyorlar demektir. Bir anlamda cani Esat halkını öldürmekten vaz geçmiş mi oluyor?

“BENİ DE ASKERE
ALIN” DİYENİ HEMEN ALIN

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başarılı bir sınır ötesi operasyon yapması elbette ülke içinde “milliyetçi” damarı da güçlendirdi. Özellikle Mehmetçik’in başarısı için herkes seferber. Zihinlerde sadece zafer beklentisi var. Tabii ortam böyle olunca durumdan yararlanıp “milliyetçilik gösterisi” yapmaya kalkanlar da var. Bireysel olarak askerlik şubelerine koşup “Beni askere alın” diyen vatanseverleri elbette anlıyorum ve bu çok da hoşuma gidiyor. Ama kurumsal olarak ortaya çıkıp “Bizi askere alın” diyenlerin samimi olmadıklarını da görüyorum. Muhtarlar bir araya gelip “Bizi de askere alın” demişler örneğin. Bana kalsa hemen alırım onları askere. Nasıl olsa savaşa gönderilmeyeceğini bilenlerin böyle şovlara kalkışmasının da önüne geçilmiş olur böylelikle. Hem ayrıca belli ki güney sınırımız şu sıralar çok rahat. O kadar kahramanlık taslayanlar askerlik şubelerine falan gitmeden de Suriye tarafına geçip savaşabilir yani.