BEŞİKTAŞ: Hazinedar’a Ordu’daki okul için inceleme

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında memleketi Ordu’da da inceleme başlatıldı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında memleketi Ordu’da da inceleme başlatıldı. Hazinedar hakkında kritik bir ismin şikayeti ve sunulan belgelerle başlayan soruşturmada yapılan suçlama Hazinedar’ın annesinin adına açılan okulda yapılan mali usulsüzlük.

Odatv’nin edindiği bilgiye göre Cemaat soruşturmalarında şüpheli olan ve hakkında yurtdışına çıkış yasağı bulunan CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında Ordu Valiliği de inceleme başlattı. İnceleme bir şikayet üzerine başladı. Şikayette Hazinedar’ın annesinin adına açtığı okulda mali usulsüzlük yapıldığı iddiası çeşitli belgelerle anlatılıyor. Valiliğin incelemesinde söz konusu şikayet ve belgeleri ise madde madde şöyle:

-Murat Hazinedar, 19 Ağustos 2015 tarihinde İEM Mühendislik adına Sefer Koçak ile anlaşma yaptı.

-Hazinedar, 25 Kasım 2015’te LDK İnşaat adına Sefer Koçak ile 2. bir anlaşma yaptı.

-Sözleşmenin 5. maddesine göre, okulun yapım bedeli 4 milyon TL idi.

-Hazinedar, bu defa 20 Aralık 2015 tarihinde LDK İnşaat adına Mustafa Yiğithan Koçak ile ek bir sözleşme yaptı.

-Ek sözleşmede daha önceki sözleşmedeki 6. maddeye atıfta bulunarak 3. şahıslar tarafından yapılacak bağışların Murat Hazinedar’ın borcu namı hesabına sayılacağı belirtildi.

-9 Kasım 2015 tarihinde bağış hareketleri başladı. 26 Nisan 2016’ya kadar sürerek toplam bağış miktarı 2 milyon 200 bin TL’ye ulaştı.

-Bağış hareketlerinde bazı tuhaflıklar vardı. Örneğin oğlunun yardımlarıyla geçinen baba Yaşar Hazinedar’ın 580 bin liralık bir yardım yapmasıydı. Bir başka dikkat çekici nokta yüklenici olan Yiğithan Koçak’ın kendi alacağına karşılık yaptığı 300 bin liralık bağıştı. İşte bu şüpheli hareketler soruşturmaya konu oldu. İddia odur ki bu yardımlar başka kaynaklar adına yapılmış, bu yolla Hazinedar emanetçiler eliyle gelir elde etmişti.Nitekim bağışçı listesindeki birçok isim de daha önce Hazinedar’ın mali hareketlerinde yer alan isimlerdi.

-İddialar sadece bu kadar değil. Hazinedar’ın özel işi olan bu okul inşaatını yönetmek için Mimar E.Ç. Beşiktaş Belediye Başkanlığı’nda göreve alınmış; kamu kaynaklarıyla çalıştırılmıştı.

-Bu mali hareketi yöneten isim de Beşiktaş Belediye Başkanlığının 4. Katında yerleşik Beşiktaş Belediye Meclisi Üyesi olan ve Hazinedar’ın kasası olarak bilinen bir başka isimdi. Söz konusu isim söz konusu para dönüşüm trafiğini koordine ediyordu.

İşte Valilik belgeleriyle ortaya konan bu iddianın ardından harekete geçerek inceleme başlattı.

Kaynak. Odatv