Yazar Muzaffer Topal: Hazinedar ve Gedik’ten Kılıçdaroğlu’na rest!..

Beşiktaşlılar, gazete ve internette çıkan haberlerimiz üzerine soruyor. Bu rezilliklerin cevabını verecek kimse yok mu?..Özellikle CHP’liler partiden ihraç edilen eski başkan Uğur Gedik’in belediyede danışman olmasını anlayamadıklarını söylüyorlar. Makam odası, araç ve maaş alan Gedik’in hangi görevlerde bulunulduğu ve kimlerle birlikte hareket ettiği sorgulanmaya başlandı. Kılıçdaroğlu tarafından partiden ihraç edilen bir kişinin danışman olarak iş verilmesine karşın Beşiktaşlılar ve partililer aylardır bu durum için; “vahim bir olay, Kılıçdaroğlu’na rest anlamını taşır” diyor.

PARTİDEN ATILDI. BELEDİYEDE GÖREVE DEVAM!..

Bilindiği gibi seçimlerden önce Gedik, ilçe başkanlığından alınmış, ardından da genel merkez tarafından partiden ihraç edilmişti. Bu kararın da bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından “Temiz siyaset” adına yapıldığı belirtilmişti. Bu kararlara rağmen Gedik’in belediyede danışman yapılması ve halen bu görevde bulunarak, maaş alması inanılmaz bir durum olarak görülüyor. Ayrıca; Gedik’in listeye koyduğu söylenen eski meclis üyesi arkadaşlarıyla birlikte yerel yönetim imkanlarını kullanmasının doğru ve etik olmadığı da sorgulanmaya başlandı. Bazı bilgilerin şahsi olarak kullanıldığı da belirtilen konular arasında. Bu konuların araştırıldığı, kimin veya kimlerin karıştığı da inceleniyor. Yakında bu konuyla ilgili ilişkileri gösteren bir dizi bilgi, fotoğraf ve belgenin de yayınlanacağı belirtiliyor.
Haklarında çıkan haberler üzerine yayınların doğru olmadığı hakkında dezenformasyon yapanlara hangi haberlerin yanlış olduğu soruluyor ancak açık ve net bir cevap gelmiyor?

BIKTIK RÜŞVETİ SORMAKTAN!..
Tekrar soruyoruz: Ruhsat adına iş adamından para alışverişi yaptınız mı? Bağış demişsiniz makbuz vermediğiniz ortaya çıktı, bunu nasıl açıkladınız. Bu olaylar polis dinlemelerine takıldı mı? Seçim öncesi listelerde değişiklik yapıldı mı? Son anda mı liste kabul edildi? Bu nedenle önce ilçe başkanlığından alındınız, ardından partiden ihraç edildiniz, doğru mu? Belediyeye nasıl danışman oldunuz? Göreve devam mı halen!..

PARA VE ÇIKAR İLİŞKİLERİ!..

Ayrıca rakamlara da meraklısınız madem, onlara da girelim; örneğin hiç de hoş olmayan durumlardan dolayı partiden ihraç edildiğiniz halde; belediyeye danışman oldunuz,maaş alıyor musunuz? Ne kadar gösteriliyor? İlçe başkanı olduğunuz zaman da maaş alıyor muydunuz? Bu siyaseten etik mi? Ödemeler; belediye iştiraki Beltaş’tan mı yapılıyor? Hangi hizmet karşılığı ücret alıyorsunuz veya aldınız? İlçe başkanı belediyeden veya çift maaş alır mı? İlçenin aylık masrafı ne kadardı? Her ay ne kadar alınıyordu? Örneğin; toplam 20 ile 25 milyar lirayı buluyor muydu? Bunu kim ödüyordu? Eski yeni fark etmez açıklayın, yayınlayacağız. Ticaret mi, üretim mi yapıyorsunuz, fatura kesiyor musunuz, vergi veriyor musunuz? Sosyal medyadaki araç ve benzeri işleri sormuyoruz. Bu tür işlerin yapılmasını hoş karşılıyor musunuz? Hem siyaset hem ticareti etik buluyor musunuz? CHP sizi bıraktı, siz de siyaseti bırakıp ticaret yapmayı düşünüyor musunuz? CHP Genel Merkezi tarafından danışmanlık yaptığınız duyuldu mu? Biliniyorsa hiç uyarı aldınız mı? Size yakın meclis üyeleri sayısı 1 mi, 2′ midir? İsimlerini ve ilişkileri açıklar mısınız? Birlikte nasıl ve ne şekilde hareket ediyorsunuz? Bunlara bugüne kadar girmemiştik, araştırmalarımız bitti, fotoğraf ve belgelerle açıklar ve yayınlarsak bir yanıt verir misiniz?
Özel bir soru; yeni belediye başkanından maaş alırken, yaptığınız görüşmeler ve işler siyaseten etik mi?

SON SÖZ: Siz partiye döneceğim derken, kimden söz aldınız? Kılıçdaroğlu’ndan olmadığına göre onun gitmesini ve bir başkasının mı partinin başına gelmesini mi bekliyorsunuz? Kim bu açıklayın!.. Sarıgül ismini mi işaret ediyorsunuz? veya kullanıyorsunuz?.. Veya il başkanı Oğuz Kaan Salıcı mı? Kendi pek memnun değildi de!..
***
Neyse, gireriz o konulara da yarın öbür gün…
Size kötü bir haberimiz var… CHP’ye hitaben hakkınızda; Genel Başkan’a ve yetkililere, konuları anlatan belgelerle birlikte hakkınızda bir rapor yazıldığını ve Ankara’ya gönderildiğini biliyor musunuz? Hergün de yeni bilgiler!..
Bu iş radyo programları ve köşe yazısı yazmaya benzemiyor değil mi?!.. Ah şu gazeteciler!..
***
Şimdi tekrar soruyoruz… Hangileri yalan?.. Gazetecileri zan altında bırakma çabaları yerine sorulara net yanıt vermeniz daha doğru olacaktır. Hadi biz yalan yazıyoruz, yazmayız ya; Ulusal basında çıkan ve aşağıda yayınladıklarımızda mı yalan?.. İşte sorduklarımızla ilgili çıkan haberlerin bazıları!..

***
Tamer OSKAY / 2009/2010

Teknik ve fiziki takibe alınan yemek şirketi sahibi Eşref Hamamcıoğlu, ruhsat için CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik’e 20 bin lira verdiğini kabul etti. Gedik, “Muhtaç aileler için 20 değil 10 bin lira aldım” dedi

Yemek şirketi sahibi Eşref Hamamcıoğlu’nun, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik’e ruhsat işlemine yardımcı olduğu için 20 bin lira rüşvet verdiği iddia edildi. SODEXO adlı yemek şirketinin sahibi Eşref Hamamcıoğlu, İstanbul Mali Şube polisinin “yemekhane ihalelerinde yolsuzluk” operasyonu kapsamında, 2009 mart ayından itibaren teknik ve fiziki takip altına alındı. Hamamcıoğlu’nun Levent’teki Sabancı Holding’e ait ikiz kulelerin alt katında bulunan yemekhaneye ruhsat almak için Beşiktaş Belediyesi yerine CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik ile temasa geçtiği belirlendi. Gedik’le Hamamcıoğlu arasında geçen ve rüşvet içerikli olduğu iddia edilen bazı telefon görüşmeleri teknik takibe takıldı. Bunun üzerine, Eşref Hamamcıoğlu, 4 ay önce gözaltına alındı. Hamamcıoğlu’nun ifadesinde, Gedik’in ruhsat işlemleri için kendisine yardımcı olacağını söylediğini ve ruhsatı aldıktan sonra ona, jest olsun diye ‘Etrafınızda çalışmak isteyen birileri varsa yardımcı olayım’ dediğini söylediği, öğrenildi. Gedik’in ise kendisine ‘Kimse yok ama yardıma muhtaç bir aile var. Onun için 20 bin lira lazım’ dediğini öne süren Hamamcıoğlu’nun, “Bunun üzerine kendisine şahsi hesabımdan 20 bin lira verdim” itirafında bulunduğu iddia edildi.

“ÇOK MU İSTİYOR”

Telefon kayıtlarının incelenmesi sonucu, Eşref Hamamcıoğlu’nun, 8 Mayıs 2009 tarihinde sekreteriyle yaptığı görüşmede de rüşvetten bahsettiği öğrenildi. Pınar adlı sekreterin, Hamamcıoğlu’na “Çok mu para istediler Eşref Bey?” diye sorduğu, Hamamcıoğlu’nun ise, “20 bin lira diyor. Bir sürü eksiğimiz varmış” dediği bildirildi. SABAH’ın rüşvet iddialarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Uğur Gedik ise şöyle konuştu: “Normalde ruhsat için 1 ay beklemesi gerekiyordu. Hamamcıoğlu, bir arkadaşım vasıtasıyla geldi. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na verilmek üzere acilen ruhsat alması gerektiğini söyledi. Yardımcı olup ruhsatını 12 günde almasını sağladım. Bunun üzerine, ‘Size nasıl bir yardımda bulunabilirim?’ dedi. Ben de, ‘Yardıma muhtaç aileler var. Bunlar için 10 bin lira verirseniz iyi olur’ dedim. 20 değil 10 bin lira aldım. Parayı elden alıp ihtiyaç sahibi ailelere dağıttım. Aramızda bir güven sorunu olmadığı için makbuz falan da vermedim. Bu bir rüşvet değil sosyal sorumluluktur” dedi. Gedik ile Hamamcıoğlu’nun ilerleyen günlerde İstanbul Adliyesi’nde ifade vermeleri bekleniyor. (2009)

Kaynak: www.memurlar.net
Sabah Gazetesi
TGRT Haber
Beşiktaş Postası

***
CHP’ye Beşiktaş şoku! Aday listesi reddedildi

İstanbul İl Seçim Kurulu, Beşiktaş İlçe Seçim Kurulunun kararını iptal ederek, CHP’nin ilk aday listesinin geçerli olduğuna karar verdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, CHP’nin, Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik’in İlçe Seçim Kurulu’na verdiği aday listesine itirazda bulunarak, son teslim gününden 1 gün sonra yeni bir listeyi İlçe Seçim Kurulu’na verdiğini tespit ettiklerini belirterek, “Asıl vahim olan 19 Şubat’tan sonra verilen yeni liste, Beşiktaş Seçim Kurulu tarafından kabul ediliyor. Buna itirazımız neticesinde, İstanbul İl Seçim Kurulu, Beşiktaş İlçe Seçim Kurulunun kararını iptal ederek, ilk listenin geçerli olduğuna karar verdi” dedi.
Şentop, CHP’nin, İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde, aday listesini İlçe Seçim Kuruluna teslim etmek üzere, İlçe Başkanı Uğur Gedik’i yetkili kıldığını, ancak Gedik tarafından 12 Şubat’ta teslim edilen listeye ise sonradan itirazda bulunduğunu söyledi.
CHP’nin, Uğur Gedik için, “Partimiz adına aday listesini sunmak, alındı belgesini almak, her türlü eksiklikleri tamamlama ve aday listesine ilişkin itirazlarını sunmak dahil her türlü işlemi yürütmek üzere aşağıda bilgileri bulunan parti görevlimiz yetkili kılınmıştır” yönünde yazılı yetki belgesi verdiğini belirten Şentop, bu belgede Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreterin imzasının yer aldığına işaret etti.
CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik’in de aldığı yetki belgesiyle, aday listesini, 12 Şubat’ta İlçe Seçim Kurulu’na teslim ettiğini anlatan Şentop, “Sonra enteresandır, 19 Şubat’ta, yani listelerin verilmesinin son tarihi olan gün bitmiş, ertesi gün, Genel Merkez tarafından Beşiktaş İlçe Seçim Kuruluna bir dilekçe verilmiş ve aday listesi üzerinde Uğur Gedik tarafından oynama yapıldığı bildirilmiştir” diye konuştu.

CHP GENEL MERKEZİ SAHTEKAR DEDİ
CHP Genel Merkezi’nden alınan ve Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Genel Sekreter Bihlun Tamayligil imzalı, 19 Şubat 2014 tarihli gönderilen yazıda, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik’in sahtekarlık yapmakla suçlandığını aktaran Şentop, şunları kaydetti:
“Yazıda, ‘CHP Beşiktaş ilçesinden aday olan kişiler, partimizin Merkez Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilen ve yetkili kılınan komisyon tarafından şekillendirilen, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından imzalanan, İlçe Seçim Kuruluna teslim edilmek üzere hazırlanan liste üzerinde, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik tarafından yetkisi olmadığı halde tahrifat ve sahtekarlık yapılmıştır.’ Genel Merkez, ilçe başkanı için söylüyor, ‘listeyi değiştirmiştir’ diyor.
Burası da yeterli değil. Asıl vahim tarafı, süre dolduktan sonra, 1 gün sonra verilen listeyi de Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim geçerli kabul ediyor. Beşiktaş İlçe Seçim Kurulunun bu kararına karşın İstanbul İl Seçim Kuruluna itirazda bulunduk. Buna itirazımız neticesinde sonradan verilen liste reddedilip ilk liste dikkate alındı, Beşiktaş İlçe Seçim Kurulunun kararını iptal ederek, ilk listenin geçerli olduğuna karar verdi.”
-”İlçe Teşkilat Başkanını sahtekarlıkla suçlayan bir parti var ortada”
“Kendi teşkilatına güvenmeyen, İlçe Teşkilat Başkanını sahtekarlıkla suçlayan bir parti var ortada” diyen Şentop, şöyle konuştu:
“Bizi ilgilendirmez, kendi iç sorunları. Bizi ilgilendiren kısmı listenin zamanında verilip verilmediğidir. Vaktinde listeni vereceksin, veremediysen onun neticesine, sonucuna katlanacaksın. Masa başında teşkilatla olan problemlerini seçim kurullarına çözdürmeye çalışmak, CHP’nin eski adetleridir zaten.”
Kaynak: AA
Türkiye Gazetesi

***
CHP’li Uğur Gedik disiplin kuruluna sevkedildi

CHP’nin İstanbul Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik’in görevden alınarak, ihraç istemiyle Disiplin Kuruluna sevk edildiğini bildirildi.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.
Parti genel merkezinde gerçekleştirilen ve 3,5 saat süren toplantıda, yerel seçim çalışmaları ve aday listeleri değerlendirildi.
Toplantıda, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik’in, görevden alınması, tedbirli olarak ihraç istemiyle Disiplin Kuruluna sevk edilmesi kararlaştırıldı.
Gedik’in Genel Merkez tarafından gönderilen belediye meclis üyesi listesini, iki ismi değiştirerek İlçe Seçim Kurulu’na teslim ettiği belirtildi.
Kaynak: Milliyet. Cumhuriyet. Aydınlık

***
CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik görevden alındı

CHP MYK, Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik’i belediye meclis üyelerini kendisi Genel Merkez’e sormadan değiştirdiği için görevden aldı.
Kaynak: Radikal. Odatv. Takvim

***
CHP karıştı! Koltuklar havada uçuştu

Beşiktaş, CHP örgütünün toplantında kavga çıktı. Koltuklar havada uçtu, belediye meclis üyeleri yaralandı, kadınlar birbirine girdi, taraflar birbirlerinin gırtlağına yapıştı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı toplantıda 50 kişinin karıştığı kavganın yaşanması üzerine de toplantıya yarım saat ara verildi.
Beşiktaş CHP örgütünün birbirine girdiği toplantı, pazartesi saat 17:30′da Akatlar Kültür Merkezi’nde yapılrı. Toplantıya örgütün ağır topları da katıldı. CHP Parti Meclisi üyesi Dursun Bolat, Ankara’dan toplantıyı takip etmek içi geldi. İBB CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülseven, il yöneticisi Mustafa Ataç, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinadar ve ekibi toplantıda hazır bulundu.

BAŞKANI ELEŞTİRDİLER
Toplantıda ilk konuşmaları Beşiktaş’tan belediye başkan adayı olan Prof. Dr. Erol Köktürk ile Perihan Karasu yaptı. Özellikle Köktürk’ün, Murat Hazinedar’ın adaylık sürecini eleştiren konuması dikkat çekti. Köktürk, Hazinedar’ın adaylık sürecinin parti tüzüğüne aykırı olduğunu söyledi. Daha sonra da Hazinedar’ın ekibin eleştirdi. Beşiktaş’ta oturmayan kişilerin meclis üyesi yapıldığını ve belediyede önemli görevler verildiğini ifade etti. Sinop ve Ordu’da ikamet eden kişilere görevler verildiğini iddia etti. Hatta Hazinedar’ın akrabalarını önemli görevlere getirdiğini söyledi.

PARTİ SUÇU
CHP Parti Meclisi üyesi Dursun Bulut’un konuşması ise salonda tansiyonun yükselmesine neden oldu. Bulut da konuşmasında Hazinedar’ı hedef aldı. Kılıçdaroğlu tarafından sahte liste hazırladığı için görevden alınan Beşiktaş eski ilçe Başkanı Uğur Gedik’i Beşiktaş Belediyesi’ne başdanışman yapmasını “Parti suçu işliyorsun’ sözleri ile eleştirdi. Daha sonra kürsiye eski meclis üyesi Mehmet Aslan çıktı. Aslan da eleştirel konuşmalara devam edince salon birden karıştı. Beşiktaş CHP örgüt üyeleri ile Beşiktaş Belediyesi yöneticileri arasında kavga çıktı. Kavgada koltuklar havada uçtu. Görgü tanıkları kadınların da karıştığı kavgada tarafların birbirlernin gırtlaklarını sıktığını iddia etti.

YATIŞTIRICI KONUŞMA
Salonda yaklaşık 50 kişinin karıştığı kavga yüzünden toplantıya yarım saat ara verildi. Daha sonra yaralılara müdahale edildikten sonra kürsiye Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar geldi. Hazinedar konuşmasında, tansiyonu düşerecek ve kavgaya sebep olmayacak kelimeler kullanmaya çalıştı. CHP kulislerinde ise Beşiktaş’ta yaşanan bu kavganın ilk olduğunu ancak son olmayacağı öngörülüyor.

DURSUN BULUT’TAN AÇIKLAMA
CHP Parti Meclisi üyesi Dursun Bulut ise konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bulut, kendisinin akşam 23 suları konuştuğunu, yapıcı bir konuşma yaptığını ve arkadaşlarının tamamının kendisini tebrik ettiğini söyledi. Bulut konuşmasında örgütteki eksikleri dile getirdiğini ve çözüm arayıcı, yapıcı bir konuşma olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: Hürriyet. Aydınlık. İstanbul Gerçeği.

kupur