Belediyelerden pis kokular!.. Sarıgül ve oğlundan sonra Hazinedar ve Sipahi gerginliği…

CHP’li belediyelerde neler oluyor? Beşiktaş ve Şişli’den her gün araştırılması gereken yeni bir haber geliyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve üst düzey yetkililer adeta bunaldı. Ankara – İstanbul arası mekik dokuyorlar!.. Yerel yönetimlerden sorumluların, bazı milletvekillerinin ve eski bakanların partinin daha fazla yıpranmaması ve 2015 seçimlerini düşünerek, konunun gizli kalması ve arabuluculuk faaliyetleri içinde oldukları öğrenildi.
Kamuoyu sorgulamaya başladı!.. Şişli Belediyesi’ndeki deprem Beşiktaş’a da yansır mı? Mustafa Sarıgül’ün iki adamından biri Şişli’den diğeri Beşiktaş’tan başkan seçilmişti. Ancak Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül’ün isteklerinin bitmediği, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün sonunda isyan ettiği belirtiliyor. Başkan vekili olan Emir Sarıgül’ün 21 adet müdürünün İnönü tarafından görevden alındığı veya yetkilerinin sonlandırıldığı da bir başka iddia… Sarıgül’ün bu haberi Dortmund-Galatasaray maçı öncesi uçağa binerken aldığı ve apar topar geri döndüğü de belirtiliyor. Ancak iş işten geçtiğini de öğrenince ortalığı birbirine kattığı söyleniyor. Bu iddialar ve konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, haberler üzerine tarafların sessizliğe bürünmesi manidar karşılanıyor. Konuya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun el attığı ve gerekeni yaptığı belirtilirken, bu tür çekişmelerin kamuoyu önünde CHP’yi küçük düşürdüğü konuşulmaya başlandı.
BEŞİKTAŞ’A DA SIÇRADI!..
Diğer taraftan Mustafa Sarıgül’ün avukatı olarak lanse edilen ve son anda listeye konularak, Beşiktaş Belediye Başkan Adayı yapılan Murat Hazinedar’ın da bu tür bir isyan bayrağı açıp açmayacağı kamuoyu önünde sorgunlanmaya başlandı. Sarıgül’ün TMSF borçlarının dahi bu tür organizasyonlarla ödendiği kulaktan kulağa fısıldanıyor. Hatta Beşiktaş’a hiç yakışmayacak bir harekette bundan 4 ay önce gündeme gelmiş, Sarıgül’ün Hazinedar’ı tokatladığı bile iddia edilmişti. Bu sorulara taraflar hiç yanıt vermemişti.
Ancak sosyal medyada konuşulan ve yayılan bir haber çekişmelerin üzerine tuz biber ekti. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın grupta yaptığı bir konuşmada “Kaçaklardan en son benim haberim oluyor” şeklinde konuşarak işin içinde paralar döndüğünü ima ettiği belirtildi. Bu konuşmanın Başkan Vekili Hüseyin Sipahi’yi hedef aldığı da iddialar arasında. Son meclis toplantısında da ayrı ayrı oturan ikilinin arasında neler yaşandığı ve belediyede neler olduğu da yakında ortaya çıkacak deniliyor. Tüm bunlar yaşanırken, Beşiktaş’la da ilgili bir dizi bilgi, belge ve mektubun Kılıçdaroğlu’na ve üst düzey yetkililere gittiği öğrenildi. Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun partiden attığı CHP Beşiktaş eski İlçe Başkanı Uğur Gedik’in seçim öncesi listeleri değiştirerek, ilçe seçim kuruluna genel merkezin değil de kendi yaptıkları başka bir listeyi vermesi sonucu danışman yapılmasında Mustafa Sarıgül’ün parmağı olup olmadığı iddiaları da araştırılıyor. Ayrıca CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın bu konulardan bilgisi olduğu ve suskun kaldığı da son zamanlarda sıkça konuşulmaya başladı. İlişkiler yumağı ve çıkar ilişkileri ile ilgili gelişmeleri biz de izliyor ve kamuoyuna duyurmak için takip ediyoruz.

Yazar-Yorum: Muzaffer Topal

One comment
  1. Beşiktaş ta 70 civarında binanın yıkıldığı fakat bir yıldır ruhsat verilmediği malsahipleri vemüteahhitlerin çok mağdur rezil oldugunu nezaman ruhsatları verilecegni Biliyormusunuz

Comments are closed.