Okullar ile ilgili hizmetler hakkında

Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Kemal Çiloğlu
Okullarla ilgili hizmet
Beşiktaş eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrencilerimize eğitim yöneticilerimize ve velilerimize iyi bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini diliyorum, sağlıklar diliyorum, esenlikler diliyorum.
Öğrencilerimizin Beşiktaş’ta öğrenimlerine başlamaları ve devam etmeleri onlar için büyük bir şans olarak görüyorum. Beşiktaş çünkü eğitim öğretimde İstanbul genelinde ve Türkiye genelinde çok önemli dereceler almış belli bir düzeyi tutturmuş ve bu düzeyi korumakta olan başarıyla devam ettirmekte olan her konuda olduğu gibi kültür-sanatta olduğu gibi diğer spor branşlarında olduğu gibi başarıyla eğitim öğretime devam eden çok önemli bir ilçemiz. Bizim deyimimizle İstanbul’umuzun başkenti. biz de bu konuda yasaların bize vermiş olduğu yetkilere dayanarak öncelikli olarak eğitim ve öğrenimin çocuklarımız üzerinde çok büyük hakları olacağı düşüncesiyle geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da olanaklarımız ölçüleri içerisinde katkılarımızı sürdürdük. Bildiğiniz gibi Beşiktaş’ta 45 ilköğretim okulumuz var. 12 adet lisemiz var 3 de ana okulumuz var. Bunlar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan devlet okulları. Yerel yönetimlerde ilgili belediye yasasının verdiği ölçüler dahilinde bu eğitim öğretim okullarımızda fiziki olarak gereksinimlerini karşılamakla yükümlü. Biz de ihtiyaçları tespit ediyoruz. Bütçemizden önemli ölçüde bir meblağ ayırarak katkıda bulunuyoruz. Ondan sonra da eğitim öğretim yılı başlayıncaya kadar ki süreç içerisinde katkılarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Neler yapıyoruz şu anda, öncelikle okul bahçelerini çevreleyen, demir korkuluklarını bakımını fiziki eksikliklerini gözden geçiriyoruz. Boya badana dış çephe ve iç cephe boya badanalarını yapıyoruz. Öğrencilerin tuvaletleri tek tek gözden geçiriliyor. Tuvaletlerde eksiklikler varsa onarımları yapılıyor. Oyun alanlarının yeniden tanzimi ve eksiklikleri tespit edilerek ilgili görevli arkadaşlarımızca birimlerimize gönderiliyor. Fen İşlerinin açtıkları ihalelerle ve belediyenin olanakları ölçüsünde hepsi öğrencilerimiz için seferber oluyorlar.
Öğrencilerin daha rahat daha konforlu ve Beşiktaş’a yakışacak şekilde eğitim görmeleri için el birliğiyle de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle de çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Beşiktaş Belediyesi sadece ilköğretim ve lise öğrencilerine değil, üniversite öğrencilerimize de eğitimlerine katkıda bulunmak üzere imkanlarını seferber etmiş durumdadır. 3 sene önce Beşiktaş’ta kız ve erkek öğrenci yurtlarını hizmete soktuk şu anda 320 toplam öğrencimize yurt imkanını vermekteyiz. Yurtlarımızın konumu da gayet güzeldir. Öğrencilerimizden yoğun bir talep görmektedir.

Sadece mezun olanlar boşaltıyor onun haricinde maalesef kontenjanımız olmuyor. Talep çok fazla, yoğun bir şekilde de yer arıyoruz. Yeni yurt binası bulduğumuz takdirde öncelikli olarak hemen hizmete sokacağız. Çünkü bildiğiniz gibi Beşiktaş üniversite kenti. 8 üniversitesiyle İstanbul’un en yoğun eğitime öğrenime hizmet veren bir kenti bizler de yerel yönetimler olarak beşiktaşta öğrenim gören gençlerimize elimizden gelen desteği vermek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz var. Leventteki binamızda. 4. katta. müdürlüğümüzün elemanları başvuruları alıyor fakat üzülerek belirtmek istiyorum, az öncede değindiğim gibi fazla bir kontenjan açığı olmadığı için yurtlarımızda geçtiğimiz hafta cuma günü listelerimiz kesinleşti. Mevcut öğrencilerimizle beraber yeni eğitim öğretim yılına başlamak üzere hazırlıklarımızı bitirdik. Ama başvuruları alabiliyoruz, çeşitli nedenlerle boşalmalar olduğu takdirde yedekteki arkadaşlarımızı da yerleştirmeye devam edeceğiz.
Anadolu’nun çok çeşitli yerlerinde ortaöğretimini tamamlamış Beşiktaş’taki devlet üniversitelerini kazanmış öğrencilerimize ihtiyaçlarına göre bir değerlendirme yaparak yer açıyoruz.

Öğrencilere burs konusu bildiğiniz gibi yüksek öğrenim öğrencilerine yasal olarak mümkün değil. Dolayısıyla ilköğretim öğrencilerine devam ediyor. Yasaların öngördüğü şekilde meclisimizden de aldığımız karar gereğince yönetmeliklere uyan öğrencilere uyan öğrencilere burs veriyoruz.

İnternet hizmeti beşiktaşın genelinde açıkhavada, o konuda çalışmalarımız devam ediyor. Yasal bazı problemler vardı. Onların çözümüyle uğraşıyor arkadaşlarımız. Çözülünce Beşiktaş’ın tüm genelinde internete kablosuz olarak ulaşmak çok rahat olacak.

Öğrencilerimizin okullarımızda fiziki olarak daha rahat bir şekilde devam etmelerini sağlıyoruz. Bunun yanında sosyal sorumluluk projelerimizi de hayata geçiriyoruz. Kurslar tabi. Geçtiğimiz yıllarda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzle müştereken açtığımız kurslarımız oldu.

Ayrıca önümüzdeki kış ilköğretim okullarımıza birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine Bayrampaşa’da Forum iş merkezinde bulunan akvaryuma götürmeyi düşünüyoruz. Çevre bilinçlendirmesi konusunda ilköğretim okullarında katı atıklara yönelik öğrencilerimizin tamamen içinde katılımcı olacakları sosyal sorumluluk projesini hazırladık, uygulamak üzere bekliyoruz. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde bunu uygulayacağız. Ayrıca öğrencilerimizin afetlerde ilk yardım konusunda özellikle ilk 72 saat üzerinden öğrencilerimizin bilinçlendirilmesini sağlamak üzere eğitimlerimizi hazırladık. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesiyle de bu konuda Sosyal İşler Müdürlüğümüz çalışmaları bitirdi, hemen çalışmalara başlayacağız, öğrencilere pratik vermek üzere. Geçen yıl 3500 öğrencimizi yaz okullarından faydalandırdık. Bu yıl da kış aylarında öğrencilerimizi düşünüyoruz, ne düşünüyoruz, oyunla öğrenme metodunu kullanarak drama derslerinden faydalanmalarını sağlayacağız. Ve bunlar 5-12 yaş arası öğrencilerimiz için olacak.

Kurslar aklınıza gelen bütün konularda var. Yabancı dil dans kurslarından tutun resim kurslarımıza kadar tiyatro drama çeşitli yerlerdeki merkezlerimizde bildiğiniz gibi Dikilitaş’ta semt evlerimiz var. Akatlar Kültür Merkezi’nin altında var çok çeşitli yerlerde öğrencilerimizi değerlendireceğiz. Onlara sertifika da veriyoruz. Her konuda bilgisayar konusunda aklınıza gelen bütün konularda yoğun da talep görüyoruz. Yine başvuruları Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze yapmalarını özellikle rica ediyorum.

Dost Eller 2004 yıllarındaydı tahmin ediyorum o yılların ortalarında hakkaride bir deprem olmuştu. O zaman başladık oraya yardımla başladık. O tarihten beri yoğun bir şekilde Dost Eller devam ediyor çalışmalarına. Büyük de talep görüyoruz. Şu şekilde İstanbul’da Beşiktaş’ta oturmaları şart değil, tüm İstanbul’da oturan vatandaşlarımızın belediyeye bir başvuru bulunmalarıyla hemen ekiplerimiz gidiyor. Alıyoruz eşyalarını, giysiler elimizden geçiriliyor. Beşiktaş’ta bulunan otellerimize gönderiyoruz, ütületiyoruz, temizletiyoruz. Ve mağazada bildiğiniz gibi Beşiktaş’ın Çırağan belediyenin mağazasında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda çocuklarıyla geliyorlar ellerinden tutuyorlar mağazadan alışveriş yapar gibi ihtiyaçlarını karşılıyorlar. İmzalarını atıyorlar ve teşekkür ederek ayrılıyorlar. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızdan da bir telefonla bize müracat etmelerini bekliyoruz, sadece giysiler değil ev eşyalar konusunda da kullanılabilecek eşyalar olabilir, çeşitli nedenlerle beyaz eşya veyahut mobilya diğer eşyaları da alıyoruz onları da değerlendiriliyor.(1/10/2010)