KENT: Rerefandum sonrası görüş

CHP Referandum sonrası görüş
CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik
Türkiye genelinde referandum sonuçlarının değerlendirmesini şöyle izah edeyim. AKP 12 eylül faşizm ile yargıdaki aksaklıkları istismar ederek ciddi bir kampanya yürüttü. Burada her türlü devlet olanaklarını kullandılar. Referandumu siyasi parti kavgasına dönüştürdüler.
Cemaat ilişkileri uluslararası sermayenin desteği AB ve ABD’nin açtığı sonsuz kredi AKP’yi avantajlı bir duruma getirdi. Bir de buna boykot yüzde 20-25 oranında sandığa seçmenin gitmemesi de buna eklenince, bir de mevsimsel durumu da göz önüne alırsak sonucu CHP açısında genelde bir başarı olarak görmesek bile bir yenilgi olarak da bunu niteleyemeyiz. Genelde yüzde 40’a ulaşan hatta aşan bir oran küçümsenemez. Ve bu oran önümüzdeki genel seçim için de bir umuttur.

Beşiktaş’ta referandum sonucunun değerlendirirsek, Beşiktaş’ta biz geçtiğimiz yerel seçimde yüzde 70 oy oranı almıştık. İstanbul birincisi olduğumuzda sorumluluklarımızın daha da arttığını biliyorduk. Hedeflerimizi büyütmenin de bilincindeydik. Bu nedenle yüzde 70 oy oranının gururumuz olduğu kadar namusumuz olduğu düşüncesiyle örgütümüz ,İl Başkanımız, İl yönetimimiz, Belediye Başkanımız, Belediye Meclis üyelerimiz, Kadın Kolumuz, Gençlik Kolumuz hep birlikte bu oy oranımızı yükseltmek boynumuzun borcudur dedik. Önümüzdeki genel seçimi de hedefleyerek çalışmalarımızı yerel seçimdeki örgütümüzü gerek sandık bazında gerekse kurumsal alanda sürdürdük. Partimizdeki yönetim değişikliğinin ve sayın Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinin heyecanlılığı da işimizi kolaylaştırdı. Ve yüzde 78 oy oranını yakalamış olduk.

Bir boykot sebebiyle katılmayanlar var ve bir de mevsimsel bir durum var. Bir de AKP’nin her türlü devlet olanaklarını kullanması var. Yüzde 40 ulaşan hatta aşan aldığımız bir oy oranı var CHP olarak. Bu küçümsenmeyecek bir oran. Bu önümüzdeki genel seçimde de bu bizim iktidarımız için daha çok bizleri kamçılıyor daha çok çalışacağız. Başarılı olacağız.

Beşiktaş halkı bizlere devamlı arkanızdayız laik ve demokrat politikalarınızı destekliyoruz daha çok çalışın genel başkanınıza sahip çıkın mesajı verdi. Buradan tüm Beşiktaşlılara teşekkür ediyorum. Referandumda biz CHP partililer olarak aslında bu seçim bir laboratuvar çalışması oldu. Nerede eksikliklerimiz var nerede aksamalar oluyor, halkla diyaloglarımızda nerede hata yaptık, oylarımızı genel seçimde nasıl arttırırız, politikalarımızda gerekli olan değişiklikler neler olmalıdır, bunları da bize gösterdi. Gerek parti organlarımız, genel merkezimiz bunun analizini yaparak örgütlerimizi yönlendirecektir. Bizler de bu fırsatı bundan sonra iyi değerlendireceğiz.

Şimdi biz geçtiğimiz yerel seçimde yüzde 70 e yakın bir oy almıştık. Fakat referandumda bütün örgütümüzle belediye başkanımızla meclis üyelerimizle kadın kollarımızla gençlik kollarımızla çalıştık. Beşiktaş halkı bize her zaman destek oldu. Biz de demin de ifade ettiğim gibi bu referandum sonucunda aldığımız yüzde 78 oy oranı bizim için bir laboratuvar çalışması oldu. ondan sonra eksiklerimizi aksamalarımızı eğer hatalarımız varsa hatalarımızı göz önünden geçireceğiz genel seçimlere iktidar hedefiyle çıkacağız Türkiye genelinde…

Genel seçimlere ara vermeden alan ve sandık çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Kadrolarımızı genişleteceğiz. Yerel yönetim hizmetlerini halkımıza mahalle mahalle anlatarak rutin sorunlara anında çözüm üreteceğiz. Genel başkanımızın politikalarını hedef kitlemize yayacağız. Her türlü iletişim araçlarını teknolojik imkanlarımızı donatarak gücümüzü artırmaya çalışacağız. Gerek yerel seçimde gerekse referandumdaki Beşiktaştaki birinciliğimiz, Türkiye genelinde genel merkezimiz daha çok çalışmaya yönlendiriyor bizi. Hem yerel seçimlerde birinci olmuştuk hem referandumda bu bizi daha çok kamçılıyor. Birinciliklerimizi gelenek haline getirmek için önümüzdeki mutlak başarı bizleri bekliyor. Sonuna kadar sloganımızın da bu kez yine hakkını vermeye çalışacağız. Yine en yüksek oyu almaya çalışacağız. Biz genel seçime hazırız.

Ben buradan aydın çağdaş laik demokrat bütün Beşiktaş seçmenimize bir kez daha teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız diyorum. (27/09/2010)