SAYI 15

HAZİRAN 2001, SAYI : 15

Şeytan aldı götürdü!..

Son günlerde birbiri ardına ortaya çıkan yolsuzluk olayları üzerine ilçe genelinde vatandaşlarla görüşmeler yaptık. Gazete BEŞİKTAŞ muhabirlerinin görüşlerine başvurduğu semt sakinlerinin hiç de iyimser olmadığı görüldüDünya Bankası’nın destek programı kapsamında Türkiye’ye mali yardım sağlaması için yolsuzluklarla mücadeleyi ön koşul saydığı belirlendi. Başbakanlığın konuyla ilgili yaptığı araştırma ise Dünya Bankası’nı haklı çıkardı. Başbakan’a sunulan notta, “yabancı yatırımların gerçekleşmemesinin en önemli nedeni yüzde 65 oranındaki yolsuzluktur” denildi. Gazete Beşiktaş Muhabirleri ilçede işte bu konuyu vatandaşlarla paylaştı. ”Yolsuzlukların önleneceğine inanıyormusunuz,yolsuzluğun önlenmesi için neler yapılmalı ?” diye sordu. Hayli ilginç cevaplar aldı. İşte görüşler…

“Türkiye’de sürekli aynı şeyler üzerinde duruluyor. Son günlerde herkesin ülkeyi mahvettiği gibi hortumcular da mahvediyor. Hortumcuların önüne geçilmesi lazım. Ancak önlenemiyor.” Güven Öztürk

“Türkiye zengin bir ülke. Yolsuzluklar olmasa Türkiye’yi kimse tutamaz. Hergün yeni bir yolsuzluk haberi duymak, biz gençliğin önüne yeni bir duvar örüyor. Gelecekten beklentilerimiz azaldı.” Figen Kanar

“Bana göre yolsuzluk, ülkemizin karşı karşıya kaldığı en büyük ve önemli sorunlardan biridir. Öncelikle ben zihniyeti yerine biz zihniyeti, yani toplum bilinci oluşturmamız gerekir.” Murat Üzümcü

“Türkiye’de yolsuzlukların olmadığını düşünmek garip olur. Ben Türkiye’nin yolsuzluklarla mücadele konusunda gereken özveriyi gösterdiğine inanmıyorum. Ülkemizin gidişatı düzelmeli.” Özgür Azsın

“Türkiye’de yolsuzluklar konusunda çok fazla çaba sarfedilmiyor. Aslında isteseler, birçok konuyu aydınlığa çıkarabilirler. Şu ana kadar, sürekli iktidara ve hükümete güvensiz bir toplum oluştu.” Özgür Özer

CHP İstanbul İl Başkanı Beşiktaş’tan çıktı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ankara’nın ardından İstanbul İl Kongresi’nde de darbe aldı. Muhalefetin adayı olarak bilinen Beşiktaş İlçe Başkanı Cemal Özdemir 272 oyla, Baykal’ın adayı Ali Topuz’u geçerek İstanbul İl Başkanı oldu. Özdemir’i ilk kutlayan hemşerisi Nurettin Sözen oldu. Beşiktaş ilçesine üye olan Cemal Özdemir’e 10 ilçe başkanı destek verdi. Özdemir artık genel başkanın etrafında siyaset yapma dönemi bitmelidir dedi.

ANAP’ta İstanbul İl Başkanı yine Av. İbrahim TaşkınAnavatan Partisi’nde geçtiğimiz ay yapılan istanbul İl Başkanlığı seçimini Av. İbrahim Taşkın kazandı. Taşkın, karşısındaki aday çekilince tek başına seçime girdi ve aldığı oylarla yeniden İstanbul İl Başkanı oldu.

İşte bu hizmet alkışlanır:

Engellilere park…

Engelliler için yapılacak parkın projesini de engelli bir mimar çizdi.Temel atma töreninde ise yine bir engelli sanatçı Metin Şentürk vardıLEVENT-Türkiye’nin engellilere yönelik ilk parkı olan ve engelli bir mimarın projelendirdiği “Levent Krizantem Parkı” nın temeli, geçtiğimiz ay içinde atıldı.Beşiktaş Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Taflan, partilerin ilçe başkanları, mahalle muhtarları, İstanbul’daki özürlü dernekleri, spor kulüpleri, sanatçı Kenan Doğulu ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende bir konuşma yapan Başkan Namoğlu, Krizantem Parkı’nın engellilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek hale getirilmesinden duyduğu mutluluğu anlatarak, “Sevgi, dayanışma ve bilimsel bilgi ile ilçemizi bütün insanlar için yaşanabilir bir hale getirmek istiyoruz.” dedi.Sakatlar Derneği üyeleri dans gösterisi yaptıTürkiye Sakatlar Derneği üyelerinin dans gösterisi düzenledikleri törende, engelli sanatçı Metin Şentürk de mini bir konser verdi.İçerisinde basketbol, voleybol sahası, oyun parkı, açık ve kapalı spor alanı, kafeterya, sağlık birimi, kır kahvesi, yürüme bandı, yeşil alan ve süs havuzları bulunacak olan 17 bin metrekarelik parkın, bu yıl sonu hizmete gireceği bildirildi.

Etiler’in beleşçileri

Kızılay’ın kaymak tabakası Etiler’de… Kızılayda’ki yolsuzluk söylentileri devam ederken, çalışanların Etiler’deki yüz milyarlık daireleri, oldukça ucuz bir şekilde lojman olarak kullandıkları tespit edildi. ETİLER-Kızılay’ın kaymak tabakası Etiler’de… Kızılayda’ki yolsuzluk söylentileri devam ederken, çalışanların Etilerdeki yüz milyarlık daireleri, oldukça ucuz bir şekilde lojman olarak kullandıkları tespit edildi.Kızılaydaki yolsuzluk ve adam kayırma söylentileri bir türlü bitmek bilmiyor. Çekişmeler ve işlemler halen sürüyor. Taraflar sürekli birbiri ardına açıklamalyar yapıyor. Son olarak Kızılay’da çalışanların Etilerin göbeğinde Akmerkez’in karşısında bulunan bir binayı lojman olarak kullandıkları ortayı çıktı. Sabah gazetesinin haberine göre Akmerkez’in karşısındaki dev binada bulunan yüz milyarlık dairelerde kalan personelden bazıları şunlar: Sezai Öztürk, Mustafa Er, Hasan Akçay, Kenan Hümmetler, Gürkan Hasan Kaya, Osman Şengül, Yakup Usta, Cengiz Başaran, Rahmi Demirbaş, Veysel Arık, Üzeyir Şahin, Halil İbrahim Bozan, Zekiye Barış, Ahu Güneş, İbrahim Çelik, Muzaffer Çoban, Fuat Berberi, Şaban Çarkçı, Şükrü Biçer, Veysel Çetin, Veli Değirmenci, Sabahattin Polat, Leyla Gülgül, M. Reşat Yoğurtçu, Mustafa Akgül, M. Niyazi Erkan, Bülent Altaş, Mehmet Şeker, Mehmet Aydın, Selahattin Karakaya, Mustafa Kocatürk, Sait Karanfil, Fahrettin Öztekin, Bekir Gültaş, Halit Ses, Osman Günay Bora, A. Yıldırım Berker, Selahattin Terzioğlu, Ahmet Atar, İhsan Ekmekçi, Meryem Erkan, Erol Şar, Batinur Alim, İsmet Hocalar, Rasim Altınsoy, Şahin Şaşmaz, Kenan Kutlu.

Huzurevinde kutlama

ETİLER-Beşiktaş Belediyesi “Anneler gününde” Etiler Emekli Sandığı Bakım ve Dinlenme Evini ziyaret etti. Ayrıca kurumda kalan annelerin istekleri üzerine Vizontele filminin gösterimi Levent Kültür Merkezi’nde izlendi.

Kalbinizi kontrol ettirin

BEŞİKTAŞ-Beşiktaş Belediyesi Türk Kalp Vakfı ile ücretsiz kalp sağlığı taramasına başlıyor. İlk etapta hizmet Ortaköy, Ulus, Ambarlıdere, Arnavutköy, Kuruçeşme ve Karanfilköy’de yapılacak.Nihayet onarılıyorBEŞİKTAŞ-Yıllardır Beşiktaş Meydanı’nda çürük diş gibi duran ve mahkeme kararıyla yıkılması engellenen metruk binanın onarımına belediyenin ısrarla takibi sonucu başlandı.“Başkan, Sakıp Sabancı’dan özürlüler için otobüs istedi”Sakıp Sabancı “Örnek bir icraata imza attın. Dilerim bu proje diğer yerel yöneticiler için de örnek olur” dedi.İşadamı Sakıp Sabancı gecen ay engelliler adına Beşiktaş Belediyesini ziyaret etti. Beşiktaş Belediyesine gelerek, temeli atılan engelliler parkı için Namoğlu’nu kutladı.Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu ise Sakıp Sabancı’dan engelliler için bir otobüs istedi.

Beşiktaş’ta star yetişecek

Beşiktaş Belediyesi Vakfı ve Şahin Özer, yıldız okulları kuruyorBEŞİKTAŞ-Beşiktaş’ta kurulacak olan müzik okulunun, iki dönem olarak hizmet vereceği yetkililerce açıklandı. Edinilen bilgiye göre okula yeterlilik sınavıyla öğrenciler kabul edilecek. Okulda ses eğitimi, sahne eğitim, tiyatral eğitim, sahne hazırlık, diksiyon, vücut dili vb. konularda eğitim verilecek. Şan ve enstrüman dersleri ise ağırlıkta olacak.Öte yandan haftada bir gün Türkiye’de star olmuş sanatçıların da öğrencilere sahne tecrübe eğitimleri vereceği öğrenildi. Mezun olan öğrenciler içinden seçilenlere Şahin Özer prodüksiyon tarafından kaset yapılacağıda belirtildi.

Ulaşıma neşter

Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, Gazete BEŞİKTAŞ’a verdiği özel demeçte Etiler-Akmerkez önündeki trafik kargaşasının sonunda çözülecek olduğunu söyledi.

ETİLER-Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, Gazete BEŞİKTAŞ’a verdiği özel demeçte Etiler-Akmerkez önündeki trafik kargaşasının sonunda çözülecek olduğunu söyledi. Beşiktaş’ın en büyük yatırımlarından biri bu çalışmadır diyen Namoğlu, kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını, Akmerkez Emlak AŞ tarafından çalışmalara en kısa zamanda başlanacağını söyledi. Projelerin hazır olduğunu, çalışma sonrası Etiler-Ulus-Levent ve Barbaros Bulvarı’ndan Beşiktaş’a kadar trafik sıkışıklığının tamamının önüne geçileceği Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu tarafından açıklandı.

Beşiktaş Forumu

ORTAKÖY-Anavatan Partisi Beşiktaş İlçe Teşkilatı’nın “5. Beşiktaş Forumu” toplantısı, Ortaköy’deki İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü’nde yapıldı.ANAP Beşiktaş İlçe Başkanı Muvaffak Batur ve ANAP İlçe Teşkilatı üyelerinin yanısıra, ANAP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Akarcalı’nın da katıldığı toplantıda, “Avrupa Birliği’ne katılma sürecinde Türkiye’nin yeri” konusu tartışıldı.

Bilgisayarlarla ilgiliyseniz, “Sinanpaşa çarşısını mutlaka gezin”

Beşiktaş’ın büyük alışveriş merkezlerinden birisi olan Sinanpaşa İş Merkezinini üst katı bilgisaycılarla dolu… Açıldığı günden beri hınça hınç dolu olan bu üst kat son zamanlarda oldukça sakin. Bugünlerde oldukça kötü günler yaşayan bilgisayacılar krizi çabuk atlatmanın yollarını arıyorlar.

Aylan Bilgisayar
Yaklaşık 4 yıldır Sinanpaşa İş Merkezi’nde hizmet veriyor. Mağazada her tür bilgisayar parçası, donanım ve yazılımı, en son çıkan bilgisayar ürünleri satılıyor. Ayrıca müşterilerine teknik destek de verililiyor. Orjinal kartuşlar bulunuyor ve kartuş dolumu yapılıyor. 25 yaşındaki bilgisayarcı Hüseyin Uzun konu hakkında ”Eskiye nazaran işlerimiz iyice azaldı. Sistem dolar üzerinden işlediği için talep azaldı diyor.Fiyatlar ve ürünler şöyle:A4 Whell 3D Mouse 6 dolar. Quake Media 2000 Klavye (internet klavye) 10 dolar. 52x Cd-Rom 40 dolar. Vibra 128 Ses Kartı 20 dolar. 32 MB TNT2 Ekran Kartı 48 dolar. LG 8432 Cd-Writer 125 dolar. 17’’ Hyundai Monitör 190 dolar.Öz Bilgisayar Cd MarketYaklaşık 2 yıldır Sinanpaşa İş Merkezi’nde hizmet veriyor. Mağazada DVD, VCD, yerli yabancı müzik CD’leri, PC ve Playstation oyunlarının birçok çeşidini bulabilirsiniz. Vizyona yeni girmiş filmlerin DVD’lerini daha Türkiye’de gösterime girmeden, mağazadan temin edebilirsiniz. 52 yaşındaki elektronikçi Zübeyir Özeyranoğlu “Ben henüz iki yıldır buradayım. Bizim yaptığımız iş tamamen Cd üzerinedir. Her türlü müzik veya filmi bulabiliyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Titan Bilgisayar
Çarşının en eski mağazalarından… Cd üzerine her türlü çalışma yapılıyor. Boş Cd satışı yapılıyor. Video kasetten Cd’ye kayıt, 8mm’lik makara filmden video Cd’ye kayıt, Cd çoğaltımı yapılıyor. Video Kasetten Cd’ye Kayıt, CD başına 2.5 dolar. Boş CD 0.25 dolar.

Küçük hanım ve küçük beylere…

Küçük hanım ve küçük beyler giyime çoğu zaman büyüklerden daha düşkün oluyor. Bazen de çocuklara ve gençlere giysi beğendirmekte zorlanıyoruzÇocuklara ve gençlere yönelik mağazalar birbiri ardına açılıyor.Yüzlerce çeşidin bulunduğu mağazalarda zevke göre aradığınız herşeyi bulmak mümkün. İşte sizin için seçtiklerimiz…Diesel Kid: 2-16 yaş arası çocukların severek giydiği trendy ve pahalı marka Diesel Kid’in yaz koleksiyonu 4 farklı temadan oluşuyor. Erkek gömleği: 46.500 bin TL.Tişört: 17 milyon TL.Etek: 36.500 bin Tl. Yağmurluk: 74 milyon TLMudo Kid: Koleksiyon ağırlıklı olarak tişörtlerden oluşuyor. Renk yelpazesi çok geniş. Mudo Kid’s askılı ve çiçekli elbiseleri ve merserize hırkalarıyla öne çıkıyor. Ürün büyüdükçe fiyatlar artıyor. Bebek tişörtü: 3.900 bin TL. 6-12 yaş tişört: 7.500 bin TLNaf Naf Kid: Üç grup kıyafet var. Birinci grup altı aylıktan başlıyor 2 yaşına kadar olan bebeklere hitap ediyor. Bebek koleksiyonunda fiyatlar ortalama 3.500 bin TL. 2 ile 6 yaş arasındaki çocuklar da tişörtler 4.500 bin TL’dan başlıyor 12 milyona kadar uzanıyor. 8-16 yaş çocuklar da merserize trikolar, yandan cepli pantolonlar, sırtı açık ve bağcıklı elbiseler var. Elbiselerin fiyatları 14.500 bin TLEsprit Kid: Esprit, bu yaz çocuklara şıklığı ve rahatlığı bir arada veriyor. Yandan cepli pantolonlar, askılı ve baskılı tişörtler ve elbiseler görülmeye değer.LC Waikiki: Kız ve erkek için ayrı takımlar halinde düşünülen modellerde, onlara dünyanın renklerini tanıtacak pastel tonlar kullanılmış. Renkler ise indigo, gök mavisi, kırmızı, bej ve kahve. Fancy Baby Koleksiyonu, bebeğinizi kocaman bir dünyada gezintiye çıkarıyor.Calzedonia: Çocuğunuzun eski kıyafetini ufacık bir detayla yenilemek isterseniz Calzedonia çorapçısına mutlaka uğrayın. Yaz için hazırlanan şoset çorapların desenlerine bayılacaksınız. Calzedonia patik bile satıyor.Joker: A’dan Z’ye her şeyiyle bir çocuk mağazası olan Akmerkez joker’de kıyafet de satılıyor. Terlikten gömleğe, askılıktan şapkaya kadar her şey var.

Çırağan’da görkemli düğün

BEŞİKTAŞ-Almanya’nın eski başbakanı Helmut Kohl, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen görkemli bir törenli oğlunu evlendirdi. Türk kızı Elif Sözen’le evlenen Peter Kohl, nikah töreninden önce de bir süre Türkiye’de tatil yapmışlardı.

Beşiktaş aşığı bir sanatçı Erol Günaydın

Anıları gibi yüreğinin de Beşiktaş’ta olduğunu belirten Günaydın “Ben o sıralar Galatasaray Lisesi’ne gidiyordum ve dayak yemekten korkardım”diyorYaklaşık yarım asrı tiyatro ve sinema oyunculuğuna adamış, senaryo yazarlığı ve yönetmenlik konularında da kendini ispatlamış önemli bir tiyatrocumuz…Radyo skeçlerinin ve televizyonlardaki meddah gösterilerinin unutulmaz ismi…Yılların yükünü omuzlamaktan yorulmayan, ya da yüzündeki yorgunluğu gülen gözleriyle kapatmasını çok iyi beceren başarılı bir oyuncu…Her şeyden de önemlisi, işine ve ailesine aşık, mutlu bir aile babası…Tiyatro ve sinema yaşantısıyla ilgili konuşmak için ziyaret ettiğimizde bir de bakıyoruz ki konu, 32 yılının geçtiği Beşiktaş semtine kilitleniyor.Kendinizden biraz bahseder misiniz?
1933, Akçaabat – Trabzon doğumluyum. 1940-1941 yıllarında Trabzon’dan kalkıp Beşiktaş’a geldik. İlk olarak Köyiçi Caddesi Alaybey Sokak’ta, deniz kıyısında ahşap bir evde oturduk. Ardından Akaretlere Afacan Sokak’a taşındık. Ben o sıralar Galatasaray Lisesi’ne gidiyordum. Mahalleye girdiğimde formanın üzerindeki Galatasaray amblemini çıkarırdım. Çünkü bütün mahalle Beşiktaşlıydı, dayak yemekten korkardım.O günlerde Beşiktaş semti nasıldı?Her yer yemyeşildi. Akaretlerden Fulya’ya kadar Arnavutların ayva, erik bahçeleri vardı. Fulya’nın diğer tarafı da ormandı. Akaretlerde otururken karları toplayıp pekmezle karıştırır, kar helvası yerdik. O günlerde Beşiktaş, İstanbul’un en nadide semtiydi. Boğaza bakan, mor salkımlar içinde bir balkonu olan, ahşap bir evimiz vardı ve ben hep evimizi yakarlar diye korkardım.Semtin kendine has dostluğu da vardı. İskambiller oynar, mimiklerle birbirimize tiyolar verirdik. Arabalar kiralayıp, başka mahallelerin kahveleriyle iskambil maçları yapmaya giderdik. Kazanıp, baklavalarla geri dönerdik.İşte ropörtajın bundan sonraki kısmında soru sormaktan vazgeçiyorum. Ve Erol Günaydın, dalan gözleri, iç çekişleriyle Beşiktaş hatıralarını anlatmaya devam ediyor:“Bir ara da Tuz Baba Camii’nin karşısında oturduk. Camide tuzları bekleyen bir Bahriye Nine vardı. Mahallede olup biten her şeyi bilirdi. ‘Yaygara 70’ isimli bir oyun yazdım. Hatta hala oynanır. O oyunda Bahriye Nine tiplemesini oynadım yıllarca.Çırağan’da şeref stadında maçlar yapılırdı, biz de arkadaşlarımla gizlice girerdik. Maç sırasında top denize kaçardı, sandallarla topları yakalamaya giderlerdi. Boğazda yunuslar oynaşırdı, biz de keyifle onları seyrederdik. Çocukluğumun en güzel hatıralarından çoğu da, Kambur’un Bahçesi diye anılan Beşiktaş Bahçesi’nde geçti. Çok uğurlu bir yerdi. Kim orda sahne alsa, ünlü olurdu. İsmail Dümbüllü, Sadi Tek gelirdi. Her gece mutlaka seyretmeye giderdik. O sıralar Galatasaray Lisesi’ndeydim. Okulda arkadaşlar, seyrettiklerimin taklidini yapmamı isterlerdi. Ben de etüdlerde, izlediğim oyunları oynardım. Daha sonraları okulda tiyatro sınavları açıldı, arkadaşlar katıl diye ısrar edince katıldım ve tiyatroya bu sayede adım atmış oldum.

Esma Sultan’a camdan elbise.

Oniki ay hizmet vermek için çalışma başlattılar

ORTAKÖY-Yaklaşık 300 yıldır yazlık davetlerin ve sosyete düğünlerinin gözde mekanı olan Esma Sultan Yalısı, 12 ay hizmet verebilmek için camdan bir elbise giyiyor. The Marmara Oteli’nin sahibi İstanbul Otelcilik tarafından işletilen ve yaz döneminin vazgeçilmez mekanı olan tarihi yalının içi ve üstü, tamamen cam bir fanusla kaplanıyor. Böylece dıştan bakıldığında tarihi tarihi özelliğini tamamen koruyacak yalı, içine inşa edilecek cam bina sayesinde yaz kış hizmet verebilecek. Ortaköy’ün en güzel yerinde bulunan ve boğazın bütün güzelliğine hakim olan yalının, 1992’den bu yana hizmet verdiğini söyleyen The Marmara Oteli Genel Müdürü Cem Gündeş, “Esma Sultan’da şimdiye kadar yılda 100 gün hizmet verebiliyorduk.Sadece çok özel davetlere ve organizasyonlara açmamıza rağmen, zaman zaman talebe yetişmekte zorluk çekiyorduk. Ayrıca, insanların Boğaz’ın bu güzelliğinden yıl boyu mahrum kalmalarını istemedik. Bunun için arsa payı dışında 2.5 milyon dolarlık bir yatırım yaptık.Önce, binanın içini orjinaline sadık kalarak restore ettik ve depreme karşı sağlamlaştırdık. Sonra, yalının dış duvarlarının içine camdan bir fanus döşedik ve açık olan üstünü kapatmış olduk” dedi.

Fatih Terim Beşiktaş’ta

ETİLER-Ünlü teknik adam geçtiğimiz ay Beşiktaş ilçesindeydi. Terim, Beşiktaş’tan sonra Etiler Akmerkez’e geçerek Sarar mağazasının açılışına katıldı. Kalabalık bir halk topluluğunun yanısıra basın mensuplarının da izlediği açılış töreninde soruları cevaplandıran Terim, hangi takımı çalıştıracağını kısa zaman içindi belli olacağını söyledi. Akmerkez’deki Sarar’ın muhteşem mağazasının açılış kurdelasını kesen Fatih Terim, Sarar yönetim kurulu başkanı Cemalettin Sarar ile kardeşleri Celalettin ve Sabahattin Sarar ile genel koordinatör Mehmet Yılmaz’ı ayrı ayrı tebrik etti.

Havana, Chinawhite oldu

Jet sosyetenin yazlık mekanı olan eski Havana, Chinawhite adıyla açıldı. Kuruçeşme’deki eski Havana’nın mekanında hizmete girecek olan Chinawhite, yaz boyunca dünya jet sosyetesinden bir çok ünlü ismi İstanbul’da ağırladı.

Kozmetikte yaz bereketi

Yazla birlikte önce Anneler Günü ardından Babalar Günü derken parfüm satışlarıda adeta patladı. Parfüm ve kozmetik ürünlerinde ardı ardına kampanyalar düzenleniyor.

Sevil Pafümeri, dört adet Shiseido güneş ürünü alan herkese alışveriş tutarı üzerinden dörtte birlik bir indirim uyguluyor. İndirimin yanı sıra kampanya kapsamında Shiseido deniz koltuğu da hediye ediliyor.La prairie’den üç cilt bakımı alan herkese gün içinde rahatlıkla kullanılabilen bir çanta armağan ediyor.Sevil’deki Estee Lauder standlarından alacağınız cilt problemlerini çözen yenileyici cilt bakım ürünü olan Idealist Skin Refinisher’la birlikte deluxe boy Advancer High Repair sahibi olabileceksiniz. 30ml’lik Idealist 60 milyon lira.Clinique standlarından yapacağınız Moisture Surge Lipstick SPF 15 alışverişinde deneme boyu Superpowder Double Face hediye. Moisture Surge Lipstick dudakları nemlendirerek içerdiği antioksidant vitaminlerle kotuyor. Fiyatı 22 milyon 500 bin lira olan ürünün 16 farklı ton seçeneği bulunuyor.150 milyon liralık Versace markalı makyaj ya da parfüm ürünleri alan herkese Sevil Parfümeri çok fonksiyonlu günlük kullanıma yönelik Versace bir çanta hediye ediyor.Lancome’den özel setLancome, iki güneş ve bir cilt bakım ürünü alışverişi yapan herkese, üç ayrı renk seçenekli bir plaj çantası, içinde onun takımı olan ufak bir çanta, 15ml’lik nemlendirici, 15ml’lik peeling, 15mil’lik vücut parfümü, 30ml’lik duş jeli, deneme boyu Magnificils maskara, orijinal boy Rouge Magnetik, ayna ve tarak hediye ediyor.Hediyeli Nivea

Nivea Beaute hediyeli kofrelerden birini tercih eden herkese iki adet optimal ruj ile birlikte bir adet maskara hediye ediyor. Hediye kofrelerin fiyatı 16 milyon 800 bin lira.Valmont’dan set

Valmont, temel bakım, özel bakım ya da yoğun bakım ürünlerinden iki adet satın alan herkese makyaj çantası ile birlikte bir adet 24 saat nemlendirici, 1 adet renewing pack ve bir adet boyun kremi hediye ediyor. İki cilt bakımı ürününe bir çanta veriyor.

Levent kebap kokuyor

Yıllar önce 1. Levent ve Etiler’e yerleşen kebapçıların Yeni Levent’in içlerine kadar uzanmasından korkuluyor. Birinci Levent’te yıllar öjnce başlayan kebapçıların 3. ve Yeni Levent’e kadar dayanmasından korkuluyor. Yeni Levent’teki kebapçılar mahalle sakinlerini de ikiye böldü. Levent’in kurulduğu yıllarda örnek bir yerleşim alanı olarak İstanbul’a kazandırıldığını belirten semt sakinleri, her bölgede olduğu gibi bu güzide semtin de konut alanından çıktığını ve amacını aştığına dikkat çekiyor. Belediye ise yeni ruhsat vermediğini ve vermeyeceğini söylüyor.

Mehmet Ali’nin yeni yuvası

ETİLER-Mehmet Ali Erbil’in edinilen bilgiye göre Ulus’ta 1 trilyona ev satın aldığı öğrenildi. Kazandığı paraları çoğunlukla gayrimenkullere yatıran Mehmet Ali Erbil, şov dünyasından kazandıklarıyla servetine servet katmaya devam ediyor. Birçok yerde evi bulunan ünlü şovmen, geçtiğimiz ay içinde yeni bir ev daha satın aldı. Yeniköy’deki villası merkezi mekanlara yakın olmadığı için Ulus’ta da bir ev aldığı öğrenilen Erbil’in, yeni evi için tam 1 trilyon lira ödediği belirtildi.Mehmet’in jübilesini sakın kaçırmayınMehmet 28 Temmuzda yapacağı jubilesinin gelirini Türk Eğitim Vakfı Gönüllülerine bağışlayacağını açıklayarak gönüllerde taht kurdu. TEGV Başkanı İbrahim Betil kararından dolayı Kaptan Mehmet’i kutladı.

Miami Etiler’den daha ucuz

Kriz yüzünden Türkiye’deki emlakçıların ağzını bıçak açmazken , Amerika’daki emlakçıların yüzü gülüyor.Türk sosyetesi için Miami’de ev alma modası sürüyorMiami’deki emlak fiyatlarının İstanbul’a oranla daha ucuz ve 30 yıl gibi çok uzun sabit ve düşük faizlerle olması satışları arttırdı. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre ABD’de emlakçılık yapan Emine Köksu, Etiler’de 130 metrekarelik daire 300 bin dolara satılırken , Miami’de aynı ölcülerde bir dairenin 100 bin dolara alıcı bulduğunu söyledi.Miami’de yaşayan İstanbullu emlakçı Emine Köksu, “Eskiden Türklere ayda iki ev satarken şimdi on ev satmaya başladım”diyerek, Türkiye’deki krizin işlerini arttırdığını anlattı.ABD’de vatandaş olmayanların da sadece yüzde 30 peşin ödeme ile emlak sahibi olabildiğini ayrıca uzun vadeli banka kredisinden de yararlandırıldığını belirten Köksu , arzu edenlerin Amerika’ya gelmeden bile ev sahibi olabileceğini belirtiyor. www.oceanwaveraalty.com sitesini ziyaret ederek satılık evlerin görülüp incelenebileceğini söyleyen Emine Köksu, Miami’de 130 metrekare kullanım alanına sahip 3 odalı bir dairenin 110 bin dolara satıldığını belirtti.Köksu THY’nin aktarmasız olarak haftada 3 kez Miami’ye sefer düzenlemesinin yanısıra , kentin sıcak bir iklime sahip olmasının da Türk ve dünya sosyetesinin buraya ilgi göstermesinde etkili olduğunu belirtti.Miami’de iklim olarak Bodrum’a benzediğini vurgulandı. Ayrıca Türklerin burada piyasayı yükselttiği ve dünya sosyetesinin oturduğu Trump Plaza’da Türkler’in 7-8 daire satın aldıklarını , bunun da jet sosyetede hala sohbet konusu edildiğini kaydetti.

Sonunda uçtu

BEŞİKTAŞ-Sarayburnu, Beşiktaş Kız Kulesi üçgeninde uçağıyla altı dakikalık akrobasi uçuşu yapan İsmet Öztürk izleyenleri adeta büyüledi. İstanbul Valiliği izin vermediği için iki vazgeçmek zorunda kalan çılgın pilot sonunda muradına erdi.

Bir dargın bir barışık

ARNAVUTKÖY-Komser Şekspir’in beklenilen seyirci sayısını tutturamaması üzerine yönetmen Sinan Çetin’in, sanatçı Kadir İnanır için söylediği sözler iki ünlünün arasını açmıştı. Arnavutköy’deki yemek tatsızlığı giderdi.

Tarkan MHP’li Gül’e nispet yaptı!…

ETİLER-Pop müzik yıldızı Tarkan, geçtiğimiz ay, sevgilisi Bilge Öztürk ile yalnız film seyredebilmek için sinema salonu kapattı!.. Şu sıralar gösterimde olan ‘Şeytan’ adlı korku filmini seyretmek üzere Etiler Alkent’teki Peugeot Cinema Clup’ü tercih eden ünlü popçu, sevgilisi Öztürk’le baş başa filmi seyretti.

Ulus elektrikten yana dertli

Ulus’ta lüks konutlar ve gecekondular bir arada bulunuyor.

ULUS-İstanbul’un en lüks konutlarına ve yerleşim alanına sahip olmakla birlikte, gecekondu kesimini de sınırları içine alan Ulus Mahallesi, Beşiktaş’ın yeni oluşan mahallelerinden biri.Yerleşim yeri kimliğini yeni kazanan mahalle, nüfusunun da az olmasından dolayı, belki de Beşiktaş’ın en sorunsuz mahallesi durumunda…Ulus Mahallesi Muhtarı Kadir Gedik, mahallesini yeni ve derli toplu olarak nitelendirerek şunları söyledi:“Mahallemizde çok büyük sorunumuz yok. Arada sırada ortaya çıkan ufak tefek sorunlar da bir telefonla çözülüyor. Şu anda mahallemizin en önemli sorunu elektrik kabloları ile ilgili. Elektrik kablolarının havai hatlarının yeraltına alınmasını istiyoruz. Voltaj düşüp yükseldikçe hat kopması meydana geliyor. Ayrıca bu olay elektrikli cihazların bozulmasına da neden oluyor. Hat kopmaları çeşitli tehlikelere de yol açabilir. Bu konuyu Beşiktaş Belediyesi’ne ilettik. Onlar da TEK’e bildieceklerini söylediler. Şimdi sonuç bekliyoruz.”Ulus Mahallesi’nin diğer bir sorunu da 80 haneli gecekondu kesimi ile ilgili. Kısmen hazine, kısmen de vakıf arazisi olan bir alana kurulan gecekonduların 30 tanesinde kat mülkiyeti tapusu bulunmuyor. Kendisinin de bu alanda bir evi olduğunu belirten Muhtar Gedik, bu konuda yetkililerden ilgi bekliyor.Beşiktaş Belediyesi’nin, mahallenin bütün sorunları ile çok yakından ilgilendiğini belirten Gedik, belediye ile ilgili hiçbir problemleri olmadığını da vurgulayarak, özellikle yol yapımı konusundaki hizmetleri için Beşiktaş Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyor.32 yıldır Ulus Mahallesi’nde oturan Gedik, 3 yıldır muhtarlık yapıyor. Kadir Gedik evli ve 4 çocuk babası.

Yayınlarımız ses getirmeye devam ediyor

Demir parmaklıklar yapılıyor.
Geçen sayıda haber yaptığımız Beşiktaş – 4. Levent arasındaki orta refüjün kırılan demir parmaklıkları onarılıyor.

Kapkaççılar yakalandı.
Geçen sayıda haber yaptığımız kapkaççılarla ilgili bu ay önemli gelişmeler yaşandı. Bölgemizdeki kapkaççılardan bir kısmı yakalandı.LEVENT-İstanbul’lu bayanların korkulu rüyası haline gelen motosikletli kapkaççılar Asayiş Şubesi ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Geçtiğimiz ay birinci sayfadan “al sana af başlığı” altında konuya eğilen Gazete Beşiktaş’ın haberinin üzerinden bir ay geçmesi ile birlikte kapkaççıların yakalanması ilçede sevinç yarattı. Etiler ve Levent’te motosikletle yanına yanaştıkları bayanların çantasını kapıp kaçan iki kafadar, 12 kapkaç ve 2 gasp suçundan çıkarıldıkları mahkemece,cezaevine gönderildiler.

Yolu yayalara bırakın

BEŞİKTAŞ-Yaya kaldırımlarında rahatlıkla yürüyemediklerinden şikayetçi olan semt sakinleri esnafın kaldırımlarda adeta sergi açmasına isyan ediyor. Bu görüntüler son zamanlarda Barbaros Bulvarı’nın en işlek caddelerinde bile görülmeye başlandı. İşte modern bir mağaza olan CASA’dan örnek görüntü!

SPOR

Taraftar “önümüzdeki yıl şampiyon biziz” diyor

“Doğma büyüme Beşiktaşlı’yım”

Ben doğma büyüme Beşiktaş takımının taraftarıyım. Fakat son senelerde takımımız bizi fazlasıyla hüsrana uğrattı, başımızı öne eğdirtti. Beşiktaşlıyım demeye utanıyorum artık. Serdar Bilgili’ye güvenmiştik ama o da yüzümüzü güldüremedi. Takımın başında yeni bir başkan görmek istiyoruz. Şerefli bir tarihi olan Beşiktaş’ın yeri, daha yüksekler olmalı. Bu yıl Beşiktaş şampiyon olamazsa kimselerin yüzüne bakamam. Futbolcuların da canlarını dişlerine takarak oynamaları gerekir.

Nesrin Arık – 45 Kuaför

“İyi bir takım kurulmalı”

Beşiktaş bu sezon vasattı. Bu da yönetimden kaynaklanan bir durum bence. Beşiktaş iyi bir teknik kadroya sahip değil. Öncelikle Daum’un gitmesi gerekir. Ayrıca takımın daha düzgün ve yeni transferlere ihtiyacı var. Bu sezon en iyi takım Fenerbahçe’ydi şüphesiz. Onlar açısından heyecanlı bir sezon geçti ve Fenerbahçe şampiyonluğu fazlasıyla haketti. Beşiktaş’ın Avrupa kupalarına dahi katılamaması düşündürücüdür. Beşiktaş’ın şampiyon olabilmesi için bir takım kurması gerekir.

Altan Ezen – 29 Optisyen

“Şampiyonluk bekliyoruz”

Ben koyu bir Beşiktaşlıyım. Ama doğruyu söylemek gerekirse bu ligin en iyi takımı Fenerbahçeydi. Bu yüzden de Fenerbahçe’nin şampiyon olması en büyük hakkı. Beşiktaş’ın lig boyunca kötü gidişi beni gerçekten çok üzdü. Ama bu durumun en kısa zamanda düzeleceğini umuyorum. Çünkü Beşiktaş’a yakışan, çok iyi futbol oynamak ve şampiyon olmaktır. Umarım önümüzdeki sezon takımız düzelir. En büyük beklentimiz seneye şampiyon olmak. Tersi olursa yönetim zor durumda kalır.

Burak Arık – 23 Serbest Meslek

“Başkanımız genç ve dinamik”

Yeni, genç ve dinamik bir başkandan daha büyük başarılar beklerdik. Tesisleşme açısından bakarsak, başkan ve yönetim oldukça olumlu. Kulübün yönetimini çok beğeniyorum. Ancak ligdeki sıralamalara bakılınca durum hiç de iç açıcı değil. Önümüzdeki sezon başarılı olabilmesi için, mevcut kadroyu ve teknik direktörü elinde tutması lazım. Bu sezon maalesef hiç beklemediğim bir takım şampiyon oldu. Bunun için de üzgünüz. Artık önümüzdeki yıla bakıyoruz. Başkan da bunun bilincindedir.

Cevat Yılmaz – 32 Pastane İşletmecisi

“Yeni yapılanma şart gözüküyor”

Beşiktaş gereksiz ve yanlış transferlerden dolayı bu ligi kötü bir şekilde kapattı. Teknik direktörün değişmesinin de takımın durumunun bozulmasına etkisi olduğunu düşünüyorum. Ben bir Beşiktaşlı olarak, Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Kendi sahasında beraberliği bile olmayan bir takımın şampiyonluk hakkı. Beşiktaş’ın omurgasını yitirdiğini düşünüyorum. Bu yüzden de kolay kolay kendine gelemez. Birkaç sezon daha kötü bir Beşiktaş ile karşı karşıya olacağımız kanısındayım.Yeni yapılanma şart.

Orhan Seviniş – 58 Serbest meslek.