SAYI 13

NİSAN 2001, SAYI 13

Ekonomik kriz esnafı kötü vurdu

KEPENK İNDİRİYORLAR

Aylardır siftah yapmadan dükkanını kapatan esnafı şimdi de kriz vurdu. Gazete BEŞİKTAŞ muhabirleri Beşiktaş, Ortaköy, Arnavutköy, Kuruçeşme, Bebek, Gayrettepe, Levent ve Etiler’deki esnafla görüştü. Sorunlarını dinledi
Esnaf içinde bulunduğumuz durgunluktan etkilendiğini ve birer ikişer dükkanlarını kapattığını söylerken, Beşiktaşlılar ulusal programa destek verdiklerini ancak kısa vadede bu kötü günlerin aşılamayacağını kaydettiler.

KALDIRIN ŞU KARTALIN KAFASINI

Beşiktaş esnafı büyük bir çoğunlukla heykelin Köyiçi meydanına güzellik kattığını, sanata ve sanatçıya da saygılı olduklarını söyleyerek, “Keşke her yerde heykeller olsa…Bizim şikayetimiz sembolümüz olan kartalın baynunun eğik olması.Kartal her zaman dik başlı olmalı” dediler.
Gazete BEŞİKTAŞ muhabirleri gelen okuyucu mektupları ve faks mesajlarını dikkate alarak Beşiktaş Köyiçi caddesinde yaptıkları araştırmada meydana daha önce dikilmiş olan kartal heykelin değişirilmesi talepleriyle karşılaştı.Beşiktaş esnafı büyük bir çoğunlukla heykelin Köyiçi meydanına güzellik kattığını, sanata ve sanatçıya da saygılı olduklarını söyleyerek, “Bizim şikayetimiz sembolümüz olan kartalın baynunun eğik olması” dediler. Kartalın Beşiktaş’ın simgesi olduğunu vurgulayan esnaf ve Köy içili vatandaşlar Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu’na seslenerek, “Başkan acil olarak bu kartal heykelini değiştir” dediler. Esnaf kartalın başının dik olduğu bir heykel istediklerini belirterek, bu heykelin tasarımında vatandaşların da etkili olması gerektiğini vurguladılar.

Sokaklar yayalara kalacak

Beşiktaş’ın en büyük sorunlarından biri olan otopark konusunda ilk somut adım atıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu 2001 yılı içinde üç yeni otoparkın temellerinin atılacağını müjdeledi.
Geçtiğimiz ay Gazete BEŞİKTAŞ muhabirlerinin yaptığı araştırma sonucu en büyük sorunların başında trafik ve otopark gelmişti. Semt sakinleri, cadde ve sokaklara gelişigüzel park edilen araçlardan sonunda kurtuluyor.
Otoparkların ilki Beşiktaş Ihlamur’da yapılıyor
Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre ilk otopark Beşiktaş Ihlamur’a yapılacak. Yapılan açıklama şöyle;
“Ihlamur’daki otopark yerin altında üç kat olacak. Otopark 800 araç alacak. Diğer otopark ise Levent’te yapılıyor. Tansaş’ın önündeki geniş alanın altına inşa edilecek yeraltı otoparkı, 560 araç alacak. Üçüncü otopark ise Akatlar’da olacak ve yaklaşık 400 araç alacak.”

Yeşil alan korunsun
Otoparkların yapılacak olmasını sevinçle karşılayan vatandaşların belediyeden tek istekleri var. O da yeşil alanın korunması, hatta artırılması…
Konu hakkında Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu yeşilin korunacağını belirterek otoparkların yeraltı olduğu arazinin üst kısmının tamamen yeşil olacağı ve vatandaşların hizmetine sunulucağını açıkladı.

Etiler’in barları Beyoğluna kayıyor

Sosyete kulüplerinin ünlü işletmecileri Beyoğlu’nu mesken tuttu. Ünlü İşletmecilerin artık Beyoğlu’nda mekan işlettikleri belirlendi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu “Seçim öncesi mevcutların dışında işletme ruhsatı vermeyeceğime söz vermiştim. Göreve geldikten sonrada bir tek ruhsat vermedim. Beyoğlu’na kaçış bundan doğmuş olabilir”dedi.
Vatandaşlar ise, Etiler ve Levent civarında oturmanın artık bir işkence haline geldiğini vurgulayarak, bu tür işletmelerin konutların içinde olmasının doğru olmadığını vurguladılar. Özellikle barların Beyoğluna gittikleri içinde sevinçli olduklarını söylediler.

Önce Çapalar gitti
Çapa biraderlerin en küçüğü, kendi değimiyle “Çapalar’ın delisi” İzzet Çapa’nın geçtiğimi ay içinde açılan yeni mekanı “Miğfer Karafaki” sosyetenin ayağını Beyoğlu’na alıştırıyor.Metin Fadıllıoğlu’nun mart ayında açılacak Keyfi: Han’ı ise Etiler’i Beyoğlu’na getirmekten çok kendi müşterisini yaratmayı hedefliyor.Altı yıl önce Etiler’e ilt meyhaneyi açan (Dedikodulu Meyhane) Çapa, uygun bir mekan bulduğu takdirde Beyoğlu’nda bir de pavyon işletmek istiyor.

Tarihi binalar revaçta…
Öteyandan Gece hayatına damgasını vuran Kulüp 29,Şamdan,Taxim Nightpark gibi mekanları eşi Zeynep Fadıllıoğlu ile işleten Metin Fadıllıoğlu TÜYAP’ın karşısında eski adı Passage de Petit – Champs olan tarihi binayı bir eğlence kompleksi olarak açıyor. “Nu Pera” adını alan binanın işletmecileri Fadıllıoğlu’nun yanısıra Menderes Utku ve Defne Koryürek. Hatta Defne Koryürek’in “Refika”sı açıldı bile.

Mecidiye Mahallesi Muhtarı Kadri Esmeray Gazete BEŞİKTAŞ’a içini döktü
Sınır anlaşmazlığı

Mecidiye Mahallesi’nin sorunları hakkında görüştüğümüz Muhtar Kadri Esmeray, en önemli sorunlarının Levazım Mahallesi ile aralarındaki sınır anlaşmazlığı olduğunu söyledi.
Mecidiye Mahallesi Muhtarlık binasının arkasında bulunan Çayır ve Işık Sokaklarının Levazım Mahallesi’ne bağlı olduğunu söyleyen Muhtar Esmeray, bu sokaklarda yaşayan kişilerin Levazım Muhtarlığı’na gitmeleri için iki ayrı vesait kullandıklarını ve bundan dolayı da çok şikayetçi olduklarını belirtti.
Levazım Mahallesi Muhtarı’nın bu konuda uzlaşmadan yana olmadığını da vurgulayan Esmeray, şunları söyledi:
“Levazım Muhtarı mahallesinden nüfus eksilmesini istemiyor. Ama maddiyattan önce, bu sokaklarda yaşayan kişilerin rahatlığını düşünmesi lazım. Bu konuyu Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu’na da ilettik. Levazım Muhtarı, Başkan’a, o sokakların kendi mahallesinden ayrılması durumunda istifa edeceğini söylemiş. Bu yüzden sanırım, Yusuf Namoğlu da bu konuyu çözümlemekten kaçındı ve kararı Kaymakam’ın vermesi gerektiğini söyledi. Şu anda sonucu bekliyoruz.”
Bir diğer sorunlarının da, adres karmaşası olduğunu belirten Esmeray, konuyu şöyle anlatıyor:
“Ortaköy, aslında bir semttir. Şu anki Ortaköy Mahallesi’nin eski adı, Hacı Mahmut Mahallesi’ydi. Tekrar bu ismin kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Ortaköy Mahallesi kullanıldığı zaman sorunlar oluyor. Mecidiye Mahallesi de Ortaköy semtine bağlıdır. Ortaköy’ün Mecidiye ve Hacı Mahmut Mahalleleri olarak ayrılması gerekiyor.”
Esmeray, mahallelerindeki diğer sorunları da şöyle sıralıyor:
“Trafik problemimiz çok fazla. Dereboyu Caddesi’nin trafiği iyice çığrından çıktı. Bu caddenin ortasına, gidiş ve gelişi ayıracak bir refuj yapılması gerekir. Bu, trafiği büyük ölçüde rahatlatacaktır. Sahilin ve sahildeki kafelerin de bir an önce düzenlenmesi gerekiyor.”
Bunca soruna ve olumsuzluğa rağmen, güzel işlerin de yapıldığını belirten Esmeray, Beşiktaş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne de çalışmalarından ötürü teşekkür ediyor.
Mecidiye Mahallesi’ne 37 senesini veren ve yedi ay önce vefat eden eski muhtar Zekai Küçüközdemir’in yerine vekaleten muhtarlık yapan Kadri Bey, 1946 senesinden beri Mecidiye Mahallesi’nde oturuyor. 10 yıl Mecidiye Muhtarlığı İhtiyar Heyeti’nde görev yapmış olan Esmeray, Haziran ayında yapılacak seçimlere de adaylığını koyacağını belirtti. Kadri Esmeray, evli ve dört çocuk babası.

Kavram olimpiyatları ses getirdi

Kavram Dersaneleri tarafından geleneksel hale getirilen Kavram Olimpiyatları yapıldı. Başarılı öğrencilerin isimleri Gazete BEŞİKTAŞ’ın Mayıs sayısında açıklanacak. Öte yandan törenden izlenimler ve ödül dağıtımıda Gazete BEŞİKTAŞ’ın Mayıs sayısında yer alacak.
Konuyla ilgili olarak Kavram Dersaneleri Olimpiyat Komitesinin velilere ve de kamuoyuna yönelik yaptığı açıklama şöyle:
“2001’li yıllara girdiğimiz şu günlerde tüm uluslar eğitim ve öğretimin temel sorun olduğunun ayrımındadır. Çağdaş eğitimi yadsımayan ve bu eğitimin gereklerini yerine getiren uluslar, Atatürk’ün deyimi ile “Çağdaş Uygarlığı” yakalamakta, hatta daha da ileri gitmektedir. Kavram Dersaneleri de çeyrek yüzyılı aşkın süredir Atatürkçü düşüncenin aydınlığında ülkemizin çağdaşlaşması için kendi payına düşeni hiçbir özveriden kaçınmaksızın yerine getirmektedir. Bu amaçla geleceğin uygar Türkiye’sinde söz sahibi olacak çağdaş, Atatürkçü, laik düşünce sahibi gençlerimize her tür desteği vermeyi yılmaksızın sürdürmekteyiz.Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Kavram Olimpiyatları’nın amacı da çalışkan gençlerimizi desteklemek, onların ilgi duydukları, yetenekli oldukları alanlarda yüksek öğrenim görmelerine katkıda bulunmaktır. Bu çabamıza gösterdiğiniz ilgiden, bize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz.

Baharı saraylarda karşılayın

Günün yorgunluğunu atmak,eşsiz bir manzara karşısında yemek yemek ve tarihi bir mekanda ağırlanmak son zamanlarda adeta moda oldu. Tarihi mekanların işletmecisi İstanbul Büyükşehir’in BELTUR’u da bu hizmete aracılık ediyor.
Beltur bahara merhaba demeye hazırlandığımız şu günlerde,dostlarını ağoırlamak için yoğun bir telaş içinde. Beltur’un tüm işletmeleri baştan sona elden geçti, pırıl pırıl bir duruma getirildi.
Beltur Genel Müdürü Hikmet N. Bulduk işletmelerin misafir sayısını kısa sürede arttırdıklarını ve talebin oldukça yoğun olduğunu söylüyor. Bulduk, konu hakkında şu bilgileri verdi:
“İşletmelerimizde kaliteli ve uygun fiyatlarda hizmet vermek Beltur’un vazgeçilmez prensiidir.Biz kar amacından çok hizmet amacı nı ön planda tutan bir kuruluşuz. Bu nedenle misafirlerimizi dostlarımız olarak kabul edip, hizmet ediyoruz. Gün geçtikçe de işletme adedimiz,çeşitliliğimiz ve de hizmet anlayışımız gelişiyor.”
Beltur Genel Müdürü Hikmet N.Bulduk işletmelerin tanımı hakkında da şu özet bilgileri verdi:
“1999 yılında mevcut işletmelerine, Osmanlı mimarisinin günümüz estetiğiyle yorumlanarak inşa edilen Çamlıca Köşkleri de ilave edilerek kafeterya hizmeti sunmaya başladı. 2000 yılında restaurant hizmeti de vermeye başlayan Çamlıca Köşkleri ise üç köşkten oluşmaktadır. Bu köşkler Topkapı, Sofa ve Cihannüma Köşkleridir. Ayrıca 1999 yılı sonunda Üsküdar Fethi Paşa Korusu aşağısında Boğaz kıyısında Paşa Limanı Kafeterya hizmete girmiştir. İşletmelerimizin diğerleri şöyledir. Yıldız Korusu (Parkı.) Bu koruda iki köşkle hizmet vermekteyiz. Birincisi Restaurant ve Kafeterya olarak hizmet veren Malta Köşkü. Diğeri ise Kafeterya hizmeti vermekte olan Çadır Köşküdür Emirgan Korusu (Parkı). Burada, 3 köşkle hizmet vermekte olduğumuz Emirgan Korusun’da, Beyaz Köşk, Pembe Köşk ve Sarı Köşk ile bulunmaktadır. Bunlardan Sarı ve Pembe Köşk’ler halka açıktır. Çubuklu Korusu başlı başına bir cennettir. İşletmelerimiz içinde en ihtişamlısı ve bir saray yavrusu olan Hıdiv Kasrıdır bu koru içindedir. Bir diğeri de Küçük Çamlıca Korusudur. Çamlıca Köşkleri, koru içinde üç ayrı köşkten oluşmaktadır. Bunlar Sofa, Topkapı ve Cihannüma Köşkleridir.”

“Trafik artık denize kaymalı”

Tüm İstanbullular gibi, İDO Beşiktaş ve bağlı mahallelerinde oturan birçok kişi tarafındanda kullanılıyor. Bu nedenle İDO ile ilgili her haber yakından takip ediliyor. İstanbul Deniz otobüsleri bu ay İş adamlarına yönelik yepyeni bir uygulama başlatacağının sinyallerini verdi. İDO Genel Müdürü Şeref Dikyar”Çalışmalar halen sürüyor. Konu kısa sürede netleşecek. Önümüzdeki günlerde yapacağımız yeniliği kamuoyuna duyuracağız” dedi.
İDO daha öncede bir çok yenilik getirmiş ve kamuoyunda gündemi oluşturmuştu. Özellikle internet üzerinden rezarvasyon yapılması ve bilet alınabilmesi vatandaşlar tarafından büyük beğeni topalamıştı. İDO’nun Varan Turizm ile kara ve deniz yolu entegrasyonunu içeren iş birliği sözleşmeside taşımacılık açısından bir reform niteiği olarak adlandırılmıştı. Edinilen bilgiye göre; sözleşme sonucu 8 saat süre İstanbul – İzmir yolu 6 saate iniyor. İstanbul, Bandırma, Yalova, Avşa, Marmara, Armutlu ve Mudanya biletleri İDO terminallerinde olduğu gibi Varan’ın tüm satış noktalarından da almak mümkün oluyor. Diğer taraftan yeni oluşum sonucu yolcuların hızlı feribotla yaklaşık 2 saat süren yolculuktan sonra Bandırmaya ulaşıyor, buradan da İDO terminallerinde bekleyen Varan otobüslerine binerek, İzmir veya diğer şehirlere devam ediyorlar.

Başkanımız Gürtuna daha fazla zam yapılmasını engelledi
Bu arada İDO Genel Müdürü Şeref Dikyar, İDO’nun bir yıl bir ay sonra yaptığı yüzde 10 oranındaki fiyat artışına da değinerek” Zammın yedek parça ve akaryakıtta meydana gelen fiyat artışlarına paralel olduğunu söyledi. Dikyar, yüzde 10 oranındaki fiyat artışının akaryakıttaki artışı karşılamadığını, ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna’nın daha fazla bir oranı vatandaşa yansıtmayı uygun görmediğini söyledi.
“İDO bir yıl bir ay boyunca bilet fiyatlarına zam yapmamıştı.Krizden İDO da etkilendi”diyen Genel Müdür Şeref Dikyar, konu hakkında şu bilgileri verdi:
Bizim işletmemiz tamamen dışarıya bağlı çalışan bir kuruluş. Akaryatkıt ve yedek parça ile benzeri giderlerimiz yabancı para cinsindendir. İçinde bulunduğumuz kriz ortamında dolar ani bir yükseliş yapmıştır. Bizde işletme olarak bundan etkilendik. Ancak buna rağmern akaryakıta gelen zammı daha uygulamadık. Alnız, kriz neticesinde yüzde 10 gibi küçük bir fark doğdu. Direndiğimiz noktaya kadar direneceğiz.

Devlet Bakanı Mirzaoğlu’na müteşekkiriz
Ayrıca kara taşımacılığının denize kaydırılması ve de fiyatların artmamasının transit yakıt alabilmelerine bağlı olduğunu da kaydeden İDO Genel Müdürü Şeref Dikyar Yasa tasarısının TBMM gelmesini bekliyoruz”dedi. Dikyar “Devlet Bakanımız Sayın Mirzaoğlu konuyla yakından ilgileniyor. Kendisine müteşekkiriz. Bu tasarı Meclis’ten geçtiği an İstanbul ve İstanbullu rahat bir nefes alır”şekinde konuştu.

Konut almanın tam zamanı

Bugüne kadar binlerce konut üreterek on binlerce kişiyi ev sahibi yapan Kiptaş’ın yepyeni bir proje ile 2001 yılına damgasını vuracağı öğrenildi.
Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediyesinin çalışan memuru başta olmak üzere tüm dar gelirli vatandaşları konut edindirme yönünde bir çalışmanın içinde olduğunu belirterek, “bu önemli uygulamayı önümüzdeki aylarda gündeme getireceğiz” dedi. Açıklamanın ise kısa süre içinde yapılacağını vurguladı.
Beşiktaş, Gayrettepe, Levent, Bebek ve Etiler’den de talebin olduğunu söyleyen Kiptaş yetkilileri, bu güne kadar yapılan ve yapımı devam eden konutları söyle açıkladılar.
Avrupa Yakası; Başakşehir İkitelli 1. Etap 3004 adet – Teslim edildi. 2. Etap 2304 adet – Teslim edildi. 4. Etap 1. Kısım 6050 adet – Teslim ediliyor. 4. Etap 2. Kısım 2078 adet – Satışı ve inşaatları devam ediyor. Kağıthane Başak Konutları 1274 adet – Teslim edildi. Kağıthane Terasevler 280 adet – Teslim edildi. Sarıyer – Zekeriyaköy 196 adet – Teslim edildi. Anadolu Yakası: Hilalşehir Pendik – Şeyhli 1276 adet – Teslim edildi. Pendik – Dolayoba Sosyal Konutları 842 adet – Teslim edildi. Üsküdar – Altunizade Hilal Konakları 169 adet – Teslim edildi. Üsküdar – Ünalan 128 adet – Teslim edildi. Maltepe – Altayçeşme 120 adet – Teslim edildi.Pendik Aydos Hilal Konutları 1439 adet – Satışları devam ediyor.

Köklü çözüm şart
Öte yandan Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım herkesin konut edinebilmesi için de bankaların uzun vadeli ve düşük faizli kredi vermesi gerektiğini söyledi. Yıldırım,” Biz Kiptaş olarak ödemeleri Türk lirası olarak belirliyoruz. Ayrıca yaptığımız konutlar için uzun vadeli ödeme planları uyguluyoruz. Özetle herkesi konut sahibi yapabilmek için çözüm üretmeye çalışıyoruz”dedi.
Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, konut sorununun tümden çözülebilmesi ve inşaat sektörününde canlanabilmesi acısından bankaların köklü bir çalışma ile Avrupa’da benzerleri olan sistemi Türkiye’de uygulaması gerektiğinin altını çizdi.

Yeni projeler geliyor
Kiptaş Genel Müdürü yeni projelerin yanısıra, bu aylarda Aydos Hilal konutlarına ağırlık verildiğin ve talebin kriz anında dahi alındığını belirterek, “bunun sebebi Kiptaşın uyguladığı sitemli çalışmadır” dedi. Kiptaşın stratejisinin uzun vade ve Türk lirası cinsinden ödeme olduğunu vurgulayan Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, ” Ekonomik kriz sırasında Dolar yükseldi.Türk lirası değer kaybetti. Bizim fiyatlarımız ise değişmedi. Bu nedenle konut almanın tam sırasıdır. Vatandaşlarımızın da taleblerinin bundan doğduğuna inanmaktayım. Kriterler içinde sağlam ve güvenli konutla üretmeninde yattığını söylemek isterim.
Yldırım , herşeyden önce, krizin biran önce aşılması ve ekonominin rayına oturtulması gerektiğinide vurgulayarak, “İstikarlı bir plan çercevesinde yapılan işin tutarlı, yararlı ve verimli olacağına inanmaktayım”dedi.

Ödüle doymuyorlar

Hamidiye sularının Türkiye’ye beş dalda ödül kazandırdı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan Hamidiye Kaynak Suları A.Ş., dünyanın çeşitli ülkelerinden 1200 üyesi bulunan Uluslararası Şişelenmiş Su Birliği IBWA’nın Avrupa Bölümü olan EBWA (Avrupa Şişelenmiş Su Birliği) tarafından geçtiğimiz ay içinde ödülendirildi. Hamidiye A.Ş. 13 kategori içerisinden 5 kategoride dereceye girerek Türkiye’ye ödül kazandırdı.
Hamidiye A.Ş. Genel Müdürü Arif Dağlar, Hamidiye A.Ş.’nin uluslararası alanda kazandığı başarılarla ilgili olarak şöyle dedi:
” Hamidiye A.Ş. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olarak adını hem Türkiye’de, hem de Türkiye dışında duyurmayı başarmıştır. Kendisini sürekli yenilemeyi başaran ve en son teknolojiyle donanan HAMİDİYE A.Ş.’nin halkımıza sunduğu sağlıklı sular yabancıların gözünden kaçmamış ve 2000 yılı Avrupa Şişelenmiş Su Birliği’nden aldığımız ödüllerden sonra İspanya’dan gelen ve dünyada ilk defa su sektöründe faaliyet gösteren bir kuruluşa verilen ödülün anlamı çok büyüktür. HAMİDİYE A.Ş.’ye verilen bu ödül aynı zamanda Türkiye’ye verilmiştir. Bundan dolayı da çok sevinçli ve gururluyuz.”

Hamidiye’nin kazandığı ödüller şöyle açıklandı.

AQUA 2000 ödülleri
Londra’nın ünlü Millennium Dome’unda düzenlenen AQUA 2000 ödül töreninde Hamidiye Kaynak Suları A.Ş. “En başarılı firma” dalında birincilik ödülünü alırken. “En iyi web sitesi”, “En iyi reklam”, “En iyi araç giydirme” ve “En iyi video” dallarında dereceye girdi.

İspanya’dan milenyum ödülü
Hamidiye A.Ş.’ye bu kez İspanya’nın önde gelen medya kuruluşu Editorial office ve 112 ülkede 14000 üyesi bulunan ticaret örgütü Trade Leaders’ Club tarafından “Kalite Ödülü” verildi. 28 yıldır ürün ve hizmetleri uluslararası alanda şöhret bulan firmalara dağıtılmakta olan “Kalite Ödülü” ilk kez su sektöründe faaliyet gösteren bir firmaya verildiği belirtildi. Editorial Office ve Trade Leaders’ Clup tarafından her yıl üyelerinin oylarıyla belirledikleri başarılı firmalara “Yeni Milenyum Ödülleri” adıyla verilen “Kalite Ödülleri” daha önce Türkiye’den Ülker ve Alarko Holding gibi kuruluşlara da verilmişti. Dünya çapında bu ödülü alan firmalar arasında Rolls Royce Motors ve Volvo Car Corporation da bulunuyor.

FDA ve IBWA standartlarına uygunluk belgesi
Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen sağlık kuruluşlarından NSF International Avrupa Bölge Müfettişi Peter Jarman tarafından kurulumuzda yapılan incelemelerle ilgili %98 oranında Amerikan FDA ve IBWA standartlarına uygunluk yazısı yazılmıştır.Sonuç olarak, Hamidiye Kaynak Suları A.Ş. 2000 yılı içerisinde önce İngiltere’den, sonra İspanya’dan ve daha da sonra Amerika Birleşik Devletleri’nden aldığı ödüllerle sağlıklı ve kaliteli üretim yaptığını ispat etmiş ve su sektöründe ülkemizin adını bütün dünyaya duyurmuştur.

ABD’den ödül
Hamidiye Kaynak Suları, Uluslararası Şişelenmiş Su Birliği tarafından düzenlenen Aqua Ödülleri 2000 adlı yarışmada web sitesi kategorisinde en iyi firma seçilerek uluslararası alanda yeni bir başarıya imza attı.

Müstakil Tüketiciler Derneği’nden ödül
Müstakil Tüketiciler Birliği tarafından ilk kez bu yıl verilen Tüketiciye saygı 2000 ödülüde Heamidiyenin oldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan Hamidiye Kaynak Suları A.Ş. yapılan incelemelerde kaynağından tesislerine, hijyenliğinden kalitesine servis ağından müşteri ilişkilerine kadar gerçekleştirdiği titiz çalışmaları nedeni ile birlik tarafından yılın üretici firması seçildi.

Boğaz trafiği bir türlü kontrol altına alınamıyor

İstanbul Mimarlar Odası ve Doğa Savaşçıları Derneği’nin de katıldığı toplantıya yine Boğaz’ın iki yakasından çok sayıda dernek ve inisiyatif katıldı.
Radar kuleleri İstanbul için yeni bir konu değil. Konu daha önce de tartışılmış ve 3 Numaralı Koruma Kurulu tarafından 1999’da geri çevrilmişti.
Ortak bir açıklama yayınlayan dernekler, radarlar konusundaki görüşlerini şöyle belirttiler:
“Konuyla ilgilenen bilim insanları ve meslek odaları günümüz teknoloöjisinde Boğaz trafğinin kontrolü için beton kulelere ihtiyaç olmadığını söylemektedir.
Projenin detayları İstanbul halkına aktarılsın, kamuoyu önünde Boğaz trafiğinin güvenliği için tüm seçenekler tartışılsın.”
Rumelihisarı Spor Kulübü’nde yapılan toplantıya katılan dernekler şöyle: Ada Dostları Derneği, Akatlar İnsiyatifi, Altunizade İnsiyatifi, Arnavutköy Semt Girişimi, Barbaros Mahallesi İnsiyatifi, Bebekliler Derneği, Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği, Cihangir Güzelleştirme Derneği, Galata Derneği, Gayrettepe Çevre Kültür Kooperatifi, Gazhane Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, İnsan Yerleşimleri Derneği, Koşuyolu İnsiyatifi, Kuzguncuklular Derneği, Rumelihisarı Derneği.

Gerçekler yalan söylemez

Scala’nın karnesi
1. Ligde 23 maçta kalesinde 36 gol gördü.
2. Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Leeds United karşısında aldığı 6-0’lık yenilgiyle, tarihinin en ağır Avrupa kupası yenilgisine imza attı.
3. Aynı sezonda İspanya’da Barcelona’ya 5-0 yenildi.
4. Milan’a 2-0 mağlup olarak, Avrupa kupalarında İnönü Stadı’nda 7 maç sonra yenilgiyle tanıştı.
5. Şampiyonlar Ligi’nde ilk katıldığı sezona göre çok daha kötü bir graik çizerek, hem daha az puan topladı, hem de daha çok gol yedi.
6. Ligde 3 sezon sonra, 4 maç üst üste galibiyete hasret kaldı.
7. Ligde tarihinde ilk kez Gaziantep Spor’a İstanbul’da yenildi.
8. Ligde tarihinde ilk kez G.Birliği’ne İnönü Stadı’nda boyun eğdi.
9. Scala’nın büyük umutlarla transfer ettiği Khlestov, bugane dek ligde sadece 7 maçta forma giyebildi.
10. Gençlerbirliği’ne Türkiye Kupası’nda tarihinde ilk kez elendi.
11. 43 yıllık lig tarihinin en ağır ikinci yenilgisini 5-1’lik skorla Çaykur Rize Spor karşısında aldı.
12. Ligde yapılan 23 maçın 20’sinde, 17 maç üst üste kalesinde gol gördü.

Daum Karnesi
1993-94 Sezonu:
Lig: 15 maç, 9 galibiyet,2 beraberlik.4 yenilgi.29 attı, 15yedi.29 puan,4’üncü.
Kupa:Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı.
Avrupa: Kupa Galipleri Kupası’nda Hersinki’yi eledi (2-0 ve 1-1 ). İkinci turda Auxere elendi (2-2ve0-2).
1994-95 Sezonu:
Lig:34 maç,24 galibiyet,7 beraberlik,3 yenilgi.80 attı,26 yedi.79 puan,şampiyon.
Kupa:Lig şampiyonluğu
Avrupa: Şampiyonlar Ligi ön ele maçında Rossenbourg’a elendi (3-1 ve0-3).
1995-96 Sezonu:
Lig:34 maç,22 galibiyet,3 beraberlik,9 yenilgi.74 attı,46 yedi.69 puan,3’üncü.
Kupa: Çeyrek finalde G.Saray’a elendi.

Beşiktaş’ta Tatlıses rüzgarı

ETİLER-Beşiktaş Belediyesi tarafından Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe, İbrahim Tatlıses ve İDOBAY sanatçıları katıldı.
Etiler Emekli Sandığı ve Dinlenme Evi’nde 23 Mart Cuma günü düzenlenen etkinlikte, sanatçılar şarkılar söyleyerek, yaşlılara keyifli bir gün yaşattılar.

Ünlüler geçidi
İbrahim Tatlıses, Yıldız Tilbe, Onur Akın gibi ünlü isimlerin katıldığı etkinlik, mini bir konsere dönüştü. Yaşlılarla birlikte şarkılar söyleyen ve halaylar çeken sanatçıların neşeli tavırları gözlerden kaçmadı.

İbo’ya plaket
Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu’nun İbrahim Tatlıses’e bir de plaket verdiği konser, İbrahim Tatlıses’in seslendirdiği parçalarla sona erdi.