SAYI 95

GAZETE BEŞİKTAŞ

SAYI:95, 23 MART 2005

SAYFA 2

Yol çok bozuk

Akatlar Kısmet Sokak’taki yolun ortası neredeyse çökmek üzere. Beşiktaş Belediyesi’nin bu konuyla ilgileneceğine ve buraya asfaltlayacağına inanıyoruz. Zira biraz daha beklenilirse bu sokaktan geçilemez olacak.

Avukat Ahmet İlhan

Karanlıktan kurtarın

Akatlar Cebeci Caddesi oldukça tenha ve fazla işlek olmayan bir yer. Burada bazı elektrik direklerindeki lambalar yanmıyor. Özellikle köşe başlarındaki elektrik direkleri eski ve işlevini yitirmiş durumda. Elektrik idaresi ve belediyenin ortak çalışması sonucu buradaki sorunumuzun halledileceğini zannediyoruz. Hırsızlık olaylarının artmasını da sokak ve caddelerimizi aydınlık tutarak önleyebileceğimize inanıyorum.

Fatma Karanfil

Altgeçitin üstü de sorunlu

Barbaros Bulvarı’nda yapılan alt geçitin sorunları bitmiyor. Alel acele açılan alt geçitin üst yapı çalışmaları bir an önce bitirilmeli. Son olarak geçitin üstünde bulunan yol korkuluklarının demir aksamlarının tamamen kırıldığını ve bunların yola taştığına şahit oldum. Gündüz vakti araçlar bunlara çarpmamak için çok zorluk çekiyor. Gece olunca mutlaka burada kaza meydana gelecektir. Yetkililer bir an önce tedbir almalı.

Bekir Kumbul

Oturma grubu istiyoruz

Barbaros Meydanı’nda vakit geçirmek artık çok zor. Bir zamanlar burada banklar vardı. Nedense kaldırıldı. Çoğu zaman soğuk ve kirli mermerlerde oturmak zorunda kalıyoruz. Özellikle biz yaşlı insanlar vaktimizi geçirmek için Barboros Meydanı’na geliyoruz. Denize karşı arkadaşlarımızla oturmak istiyoruz. Bankların yeniden yapılmasını, hatta bunların sayısının artırılmasını talep etmekteyiz.

Nedim Öztürk

SAYFA 3

Kadınlara özel gösteri

MURAT GÜNGÖR

Beşiktaş Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dev bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, 1000 kadın katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katıldığı etkinlikte, Mucizeler Komedisi adlı oyun özel olarak sahnelendi. Beşiktaş’ta yaşayan kadınlar bir araya geldiği etkinlik, 10 mart 20:30’da start aldı. MKM’nin beğenilen oyunu kadınlardan tam puan aldı.

Komşuyla yakınlaştık

Beşiktaş Belediyesi, Yunanistan’da festivale katıldı. Yunan topraklarındaki 3 günlük serüvende dostluk mesajları verildi ve yarınlar için daha da umut yeşertti.

Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, Yunanistan İskeçe Belediyesi Gezisi ile ilgili olarak sorularımızı tüm içtenliği ile yanıtladı.

Geniş bir ekip ile Yunanistan’a gidildi, geziden söz eder misiniz?

“Yunanistan’ın İskeçe yani Kısanti Belediye Başkanlığı, Geleneksel Trakya Halk Dansları Festivali etkinliği içerisinde Beşiktaş Belediyesinin de kendi aralarında görmek istemişler. Belediye Başkanlığının davet yazısı üzerine 5-8 mart tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi’ni temsil etmek üzere belediye meclis üyelerinden oluşan on kişilik bir heyet ve bununla birlikte folklor ekibi ile birlikte İskeçe’ye gittik.”

Daha önce İskeçe Kısanti Belediyesi ile bir diyalog var mıydı?

“Daha önce bu belediye ile Beşiktaş Belediyesi’nin hiçbir diyalogu yoktu. İskeçe belediyesi bizi incelemiş; Beşiktaş belediyesini kendilerine yakın görmüşler ve bu etkinliklerinde bizler ile beraber olmayı arzu etmişler. Onun için biz de başkanımızın talimatları doğrultusunda her iki belediye başkanının istekleriyle beraber belediyemizi orada temsil ettik. Çok güzel bir konukseverlik gördük. Gerek belediye başkanı gerek yardımcıları gerekse halkla ilişkiler müdiresinin çok yakın ilgilerini gördük. Orada festivale katılımımız, Türk bayrağımızla Beşiktaş belediyesinin flamasıyla çok güzel bir kortej yürüyüşüyle başladı. Güzel bir açılış yaptık. Açılışta halk oyunları ekibimiz çok beğeni topladı. Gerek Yunanlı vatandaşlar gerekse Türk asıllı vatandaşlarımız orada çok duygusal anlar yaşadı. Açılıştan bir gün sonra 8 mart akşamı konser salonunda diğer Yunanistan içinden gelen gruplar ile birlikte bizim grubumuzda gösteri yaptı. 46 dakika sürdü ve büyük bir beğeni kazandı.”

Orada kendinizi nasıl ifade edebildiniz, diğer katılımcıların yaklaşımı nasıldı?

“Belediyemizin her bakımdan temsil edilmesi önemliydi. Buradan giden ekip sadece bir folklar gösterisi ile kalmadı. Her iki belediye başkanının önemli bir adım atması neticesinde her iki ülkenin hatları arasındaki dostluk ve kardeşliğin tarihten gelen ortak kültürel ilişkiler neticesinde bir adım daha ilerlemesinde biz yerel yönetimler olarak katkıda bulunduk. İşin heyecan verici tarafı burası.”

Beşiktaş’ı tanıyorlar mıydı?

“Beşiktaş’ı biliyorlar. Beşiktaş’ın önemli özellikleri var. Beşiktaş, İstanbul’un en önde geleni ilçesi. Beşiktaş, İstanbul boğazında kıyısı olan sınırları içerisinde 8 tane üniversiteyi barındıran çok değerli tarihi yapılara sahip özel bir yer. Başkanımızın hediyelerini kendilerine takdim ederken İskeçe Belediye Başkanı ile bunları paylaştık. Onlar da bunları bilerek Beşiktaş’ı tercih ettiklerini söylediler. Ayrılırken de burada gerçek dostluğunuz var, ilişkilerin daha da ilerlemesini artarak devam etmesini diliyoruz, şeklinde cevap verdiler.”

İskeçe Belediyesi’ni Beşiktaş’ın etkinliklerinde görebilecek miyiz?

“ Elbette, biz de onları davet ettik. Onlar da bizim düzenleyeceğimiz etkinliklere katılmaya dair söz verdiler. Bundan sonraki çalışmalarımızın farklı boyutlarda artarak devam etmesi dileğiyle ayrıldık.”

Festivalde Beşiktaş Belediyesi Oyun Gençlik ve Spor Kulübü Üyeleri yer aldı…

“Evet, bu kulüp başlarında Cihan Hacıfazlıoğlu’nun olduğu, lise 2-3 ve üniversite öğrencilerinden oluşan Beşiktaş belediyesinin de kendilerine hizmet verdiği, etkinliklerde beraber görev yapmayı planladığı bir ekip. Son derece başarılı ve şu anda İstanbul birincisi olan bir 27 kişiden oluşan bir ekip. Önümüzdeki günlerde de Türkiye yarışmalarına katılacak.”

Neler sergilendi?

“Türkiye’nin 7 ayrı bölgesinden oyunlar sergiledi. Gerek Trakya gerek Ege gerekse de Karadeniz yöresinin halk oyunlarını sergilediler. Özellikle, Karadeniz bölgesinin gösterileri çok büyük ilgi ve beğeni topladı. bu festivale katılım, ekip için de ilk deneyimdi. Çok disiplinliydiler, heyecanlı olmalarına rağmen. Çok farklı bir duyguya kapıldıklarını söylediler. Ekibimiz, önemli bir yurt görevi yaptıklarının bilinci ile hareket ettiler.”

HABER MERKEZİ

‘Yeşile hasret kaldık’

Sinanpaşa Mahallesi Muhtarı Beşiktaş’ın merkezinde yaşanan sıkıntıları, sorunları ve bununla birlikte olumlu gelişmeleri Gazete Beşiktaş’a aktardı.

Açıkçası, sorunlar bitmez. Bu insanın yapısında var. İnsan yaradılışı gereği hep mükemmeli arıyor, dolayısıyla bulduğu ile yetinmez. Yapılanın daha iyisini ister. Düşünün ki, toprak yollarda seyahat ettiğimiz,ulaşımda çektiğimiz zorluklar var ve bunları unutuyoruz. Elbette, bu tarz güzelliklerin de bir bedeli var. Doğadan kayıp verilebiliyor.”

Zeki Bölükbaşı, Beşiktaş’ın göbeğinde yeşil bir alan olmadığına dikkat çekiyor ve vatandaşların bu konudaki hasretini oluşturulan mini park alanlarının giderdiğine işaret ediyor. Özellikle, Sinanpaşa Cami’nin civarındaki Mc Donalds’ın önünde bank – oturma gruplarının olmasından oldukça memnun. Bölükbaşı, Barbaros Meydanı aynı oturma gruplarından istediklerini dile getiriyor.

‘Kaldırımlara ağaç dikilmesi

hoşumuza gitti’

Zeki Bölükbaşı, kaldırımlardaki düzenlemenin ve ağaç dikiminin olmasından gayet memnun. İlk uygulamam Köprü Sokak’ta gerçekleşmiş. “Çelebioğlu Sokakta, Şair Veysi Sokakta parke taşı döşeniyor. Hacı Mustafa Çıkmazı’nda da bu uygulamanın gerçekleştirilmesini istiyoruz.”

‘Köyiçi Projesi ile Beşiktaş’ın

siması daha da güzelleşecek’

“Klimalar görüntü kirliliği yaratıyor. Tabelalara düzen getirilmesi gerekiyor. Fransa’daki kahvelerin önü gibi, orada belli bir düzen, bir çekicilik var. Bizde de umut ederim öyle olur. Bu da güzel bir gelişme. Örneğin; Ortaköy. Ayfer Atay zamanında uygulanmıştı. Şimdi tabiri caizse Kabe gibi tüm herkesin ziyaret ettiği bir yer oldu. Köy içi projesi açıklandığında da insanlarımız gayet olumlu bir yaklaşım sergiledi.”

‘Balık pazarında koku

sıkıntı oluyor’

“Balık Pazarı’nın oraya düzenleme getirilmesi gerekiyor. Çünkü koku oluyor. Gerekli önlemlerin alınması lazım. Özellikle yaz ayları da yaklaştıkça bu durum daha da rahatsız edici boyutlara ulaşıyor. Esnaf ellerinden geldiğince titiz davranmaya çalışıyor ancak belediyenin de katkısı olması gerektiğine inanıyorum. Projelendirip uygulamaya sokulmalı. Örneğin; balıkçıların bulundukları yere balık sularının akabileceği ızgaraların olmasıyla koku engellenebilir.”

‘Otopark sorun oldu’

“Otopark ile ilgili belediyeden isteğimiz var. İzmir’de örneklerini gördük. Geçmiş yıllarda imar yönetmeliğine göre önceki belediyeler, binanın altına garaj olmasını şart koşmuştu ancak uygulanamadı. Bu yüzden, yıllar geçtikçe koşullar değiştikçe ihtiyacı da karşılayamadı. Bizim önerimiz İzmir’de de örnekleri olduğu gibi belediyenin özel tahsis edeceği yerde belediyeye ait ucuz otoparkların hizmete girmesidir.”

‘Kapkaç olayları toplum

duyarlılığını ortaya çıkarıyor’

“Beşiktaş’ta tinerciler çok. Beyoğlu ilçesinde barınamayan tinerci Beşiktaş’a Beşiktaş’taki Beyoğlu’na gidiyor. Emniyetin de kadrosu belli, her ferdin başına bir polis memuru takılması mümkün değil. Dolayısıyla sağ duyulu hareket etmemiz, duyarlı olmamız lazım. O zaman suçlu barınamaz. Toplum kendi özgürlük haklarına sahip çıkarsa olaylar ve suç oranı azalır. Şunu da söylemek gerekir ki, bunun içinde BEDAŞ’ın görevinin yapmasını istiyoruz. Sokak aydınlatması inanın çok önemli. Eksik yerlerin belirlenerek aydınlanmanın sağlanmasını istiyoruz.”

Kapkaç olayları arttı

Son zamanlarda kapkaç olaylarının sıklıkla yaşandığını görüyoruz. Açıkçası bu bizi tedirgin ediyor. Beşiktaş merkezi ve güzel bir yer. Ben bunun için güvenlik önlemlerin alınmasını istiyorum.

Cemil Çayeli

Çöp kutularının artmasını

istiyoruz

Belediyenin çalışmaları ile ilgili herhangi bir sorunumuz yok ancak isteğimiz çöp kutularının artması. Özellikle ara sokaklarda çöplerin atılması için kutular konulabilir.

Cabbar Cayeli

Hepimiz parklara sahip

çıkalım

Baharın gelişi ile birlikte park alanları göze çarpıyor. Daha bakımlı daha güzel olmalarını, korunmalarını istiyorum. Kimi yerlerde lambalarını kırıyorlar, direklerine zarar veriyorlar. Önlemlerin alınmasını ve yenilenmesi isterim.

Mehmet Güzel

Belediye iyi çalışıyor

Ben öncelikle belediyeye teşekkür ediyorum. Kaldırımlarımız yeşillendi, çok güzel oldu. Bunun yanı sıra bir isteğim de, Kaptan İbrahim Ağa Cami’nin yıldızı ile ilgili. Yıldız eğilmiş ve en kısa sürede düzeltilmesini istiyoruz.

Dilaver Çelebioğlu

Otopark sorunumuz var

Otopark ile ilgili sıkıntılar yaşanıyor. Esnaf olarak bunun çözümlenmesini istiyoruz.

Göksev Mete Başaran

Park istiyoruz

Genel itibariyle herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz ancak park alanı ile ilgili sıkıntılar olduğu bir gerçek. Bunun için bir çözüm istiyorum.

Osman Berköz

Karanlığa mahkum olduk

Seyirlik alanların mümkünse artırılmasını istiyoruz. Bir de parkların ışıklandırmalarında kimi zaman problemler oluyor. Düzenli olarak takip edilmesini istiyoruz.

Serdar Seferoğlu

HABER HATTI

Metroda 3. aşama

Trafikten bunalan İstanbullular, metronun üçüncü aşamasıyla Atatürk Havalimanı’ndan Maslak’a kadar tek biletle kesintisiz raylı sistem ağına kavuşuyor. Havalimanı-Aksaray-Taksim-Seyrantepe arasında 65 kilometreyi karayolunda, sabah ve akşam saatlerinde otomobille yolculuk yaklaşık 2.5 saat sürüyor. Raylı sistemle 37 kilometre olan güzergahtaki yolculuk süresi ise ancak 50 dakika.

İnşaat bittiğinde, dört dakikada Ayazağa’dan Levent’e, 16 dakikada Taksim’e, 21 dakikada Yenikapı’ya ulaşılacak.

Kapkaça önlem

Dolmabahçe Kavşağı’nda geçen hafta içinde kırmızı ışıkta peşpeşe kapkaç olaylarının yaşanması nedeniyle Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı iki ayrı ekip operasyon düzenledi. Televizyon kameralarındaki kapkaç olaylarını izleyen polis, kendilerine dilenen tinerci süsü veren ve cam silicileri topladı.

Suç oranında artış

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre 2003 yılında Türkiye’de 321.805 asayiş olayı meydana geldi. 2004’te bu sayı %10 arttı ve suç sayısı 353.692’ye çıktı.

Mala ve şahsa karşı en fazla suç 94.509 olayla İstanbul’da işlendi. Buna göre yurt genelinde işlenen her 100 suçtan 25’i İstanbul’da yaşandı. İstanbul’da 94.509 olaydan 28.506’sının faili yakalandı. 5.509 olayın faili tespit edildi.

Beşiktaş’ta kaza

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen kazada Atakan Polat’ın kullandığı otomobil Çırağan Sarayı önünde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen Bahattin Aparman yönetimindeki minibüsle çarpıştı. Kaza sonucu 5 kişi yaralandı.

Tarih kül oluyor

Dünya kültür mirası listesinde yer alan İstanbul’da son bir yılda 118 ahşap bina yandı. 2001-2002 yıllarında ise 151 ahşap binanın alevlere teslim olduğu öğrenildi. İstanbul İtfaiya Daire Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre 2004 yılının Ocak-Temmuz ayları arasında ise 51 ahşap tarihi yapı yanarak kül oldu. Bunların içinde Beşiktaş ilçesindeki tarihi binalar da var.

3. Köprünün yeri belli

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada 3. Boğaz Köprüsü ve lastikli araçlar için Sarayburnu Harem arasında düşünülen tüp geçit çalışmasının etüt çalışmalarına başlanıldığını söyledi. Yıldırım, “3. köprü Arnavutköy’e yapılmayacak, müsterih olsunlar. O bölge tarihi doku” dedi. Ayrıca hızlı trenin 2007’de bitirileceği de öğrenildi.

SAYFA 4

BEŞİKTAŞ çiçek açıyor

Belediye, Beşiktaş’ı yemyeşil yapmaya kararlı. İlçenin bir çok semtine fidanlar diken yeni düzenlemeler getiren Beşiktaş Belediyesi, vatandaşlara seslenerek ‘yeşili koruyun, korumayanları uyarın’ dedi.

Yeşile zarar verenleri belediyeye bildirebileceklerini söyleyen yetkililer, ağaçlandırma- budama-fidan dikimi gibi konularda her türlü bilgi aktarımını yapabileceklerini halka duyurdu. Yetkililer el ele verildiği takdirde Beşiktaş’ın daha da yeşil hale getirileceğini söylerken, ilçemizin tarihi ve tabi dokusunu korumak için biz elimizden geleni yapıyoruz, vatandaşların da bu konuda her türlü istek ve önerilerine açığız, dediler.

İsmail Ünal kararlı

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da Beşiktaş’ın park ve bahçelerin sayısının artırılması ve muhafaza edilmesi yönünde kararlı olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz ay içinde Azerbaycan Dostluk Parkı’nı hizmete sokarak Yıldız ve Ihlamur arasında dev bir yeşil kuşak oluşturan İsmail Ünal ve ekibi, baharın gelmesi ile birlikte Beşiktaş’ın çiçek açacağını vurguluyorlar.

Harıl harıl çalışıyorlar

Bahar ayı yaklaştıkça Beşiktaş’ın çehresi renklenecek. Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcı Ahmet Yoldar ve ekibi, Beşiktaş’ın genelinde irili ufaklı yüzü aşkın parkın ve refüjler gibi küçük parçaların her türlü gereksinimi ile tek tek ilgileniyor. Elektriği, suyu, yeşili ve yeşillendirmesi, bankları, aydınlatması gibi.

Beşiktaş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Atila Özer, yürüttükleri yeni çalışmalarla Beşiktaş’ın çehresini daha da güzelleştirmeyi amaçlıyor.

Atila Özer, yaklaşık bir senedir 101 ana parkı bakımı ve onarımı için aralıksız olarak çalışma yürütmüş. Temmuz – ağustos dönemlerinde yoğunluğa girdik ve çim / ot biçme, budamalar ve parkların temizliği gerçekleşti. Çalışmalarımızı gerçekleştirme sürecinde ilk zamanlar çok şikayet alıyorduk ancak zaman içinde şikayet neredeyse yok gibi. Şunun da altını çizmek isterim ki, çalışmalar sadece merkezi yerler için değil tüm Beşiktaş için geçerlidir.”

Her türlü öneriye açıklar

Atila Özer, Gazete Beşiktaş aracılığıyla vatandaşları bir yanılgıyı da ortadan kaldırmak istiyor. Sahil kesimindeki parklar ile ilgili sıklıkla şikayetler aldıklarını dile getiren Özer, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Aşiyan, Kuruçeşme, Bebek, Yıldız, Barbaros gibi sahil kesiminde yer alan ve Büyükşehir’e ait olan büyük parkların bakımsızlığı üzerine yoğun şikayetler alıyorduk. Büyükşehir bünyesinde olmasına rağmen biz gereken bakım ve onarımı yapıyoruz. Ancak artık bu parkların ihmal edilmesini istemiyoruz. Görevlerini yapmalarını istiyoruz”

Özer, parklardaki düzeneğin korunması için uyarı tabelalarının mutlaka koyulduğunu dile getiriyor. Tabelaların okunması için de sloganlaştırılmış ifadeler de kullanılıyor.

“Parklarımızda tabelalar ile insanları uyarmaya çalışıyoruz. Yeşil alanın korunması, hayvan gezintisi ve bir çok konuda uyarılar mevcut. Denk geldikçe kendimiz de söylüyoruz ancak uyarılara maruz kalmamak bir eğitim kültür meselesi…”

Yetkililer, park ve bahçelerde yer yer bozulmaların olabildiğini asıl zorluğun neredeyse tüm parklarda olmasından kaynaklandığını söylüyor. Özellikle çocuk oyun alanlarındaki köpek pislikleri çocuklara zarar vermemesi için iki uygulama söz konusu. Biri, hijyenik bir ortamın sağlanması için kum havuzlarını tel örgüler içine almak, diğeri kum yapısının kauçuklu yapıya dönüştürülmesi. Çim alanlarındaki bozulmalar lokal olsa da, bunun için bir birim oluşturulmuş durumda. Çünkü eş zamanda bir çok parkta bozulmaların gerçekleşmesiyle tahribat, göründüğünden daha ciddi bir durum haline gelebiliyor. Atila Özer; birim içindeki ekiplerin, su tesisatı, kırılan lambalar, kırılan bank ve oyun grupları ve bozulan çim parçaları ile uğraşmak zorunda kaldığını ifade ediyor. Bu süreç içinde 1000’e yakın lamba değiştiğini, 300 – 400 gibi bank onarımlarının yapıldığını, oyun grupları ve bankların onarılmaz hasarlarında ise yeniden getirttirildiğini dile getiriyor.

Yetkililer, yaptıkları açıklamada şu an tek sıkıntılarının Dünya Barış Parkı’nda yaşandığını dile getiriyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, emniyet işbirliği ile Dünya Barış Parkı’ndaki bir grup tinercinin de oradan uzaklaşması için mücadele veriyor. Sokakların Fen İşleri Müdürlüğü ile birlikte düzenlenmesi ve ardından ağaçlandırılması da bu çalışmalar arasında bulunuyor. Binlerce fidan dikimini programına alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, vatandaşı da uyarıyor. Bahçelerinde bilinçsizce düzenleme ve ekim yapmasınlar diyor.

Yine gönülleri fethettiler

Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konser ile, Gönül Dostları ekibi yine gönülleri fethetti.

Geceye tanbur üstadı Sadun Aksüt, Bestekar Nejdet Tokatlıoğlu ve Beşiktaş Belediyesi’nden üst düzey yetkililer katıldı. Gecenin sunuculuğunu Nermin Ege Çevirel’in, konuk sanatçılığını Recep Alper Çevirel’in yaptığı konserde, izleyiciler ekibe eşlik ederek geceyi noktaladılar. Koronun kurucusu ve Şefi Recep Alper Çevirel, gösterilen ilgiden büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirirken konserin gerçekleşmesinde başta Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a, Beltaş’a ve desteklerinden ötürü emeği geçen herkese teşekkür etti. Gönül Dostlarının bir sonraki konseri ise, 29 mayıs 2005 pazar saat: 20:30’da AKM’de yapılacak.

SAYFA 9

Nasıl bir mayo?..

HABER MERKEZİ

Yaz mevsimi hızla yaklaşırken, güzel bir tatil hayallerinizi süslerken canınızı sıkan tek bir şey mi var? Çoğumuz kış biter bitmez “bu vücutla yazın nasıl mayo giyeceğim?” diye hayıflanmaya başlar. Hemen açlık grevine girmeye niyetleniriz. Bugünlerde de sürekli tartılıp basen ve belimizi ölçeriz. Tüm bu çabalara rağmen ‘hâlâ olmadı!’ diyorsanız, hayatı kendinize zehir etmenize hiç gerek yok. Biraz illüzyon gözleri gayet güzel boyayabilir. O halde önerilerimize kulak verin:

Boyuna çizgili mayolar zayıf gösterir! Deneylerle kanıtlanmıştır

Altı kaval üstü şişhane biçiminde dengesiz bir vücut yapınız varsa, vücudunuzun bu birbirinden tamamen farklı iki bölgesini bikini ile iyice ortaya çıkarmaktansa, tek parça ve dikine derin kupları olan mayoları denemelisiniz. Bikini, alt ve üst olarak vücudu böler. Önerdiğimiz mayo ise sağ ve sol olarak bölecektir; kimsenin de sağ tarafının solundan çok daha şişman olabileceğini düşünmüyoruz açıkçası!

Balık etliler kızmayın ama zayıflıktan yakınanlar da var hayatta! Ola ki çok zayıfsanız, bu durumu kamufle etmek için iri desenli mayoları tecih edin. Bu size bir kaç kilo daha bonfile kazandıracaktır…

Küçük bir renk oyunu: Açık renk mayolar olduğunuzdan daha kilolu, koyu renk mayolar ise daha zayıf görünmenizi sağlar…

Geniş kalçaları saklamanın en ideal yolu -sizce bir sakıncası yoksa- dikkati göğüslere çekmektir. Açık renkler daha çok dikkat çekeceği için üst kısmı açık, alt kısmı koyu renk ve desensiz olan mayolar hem göğüslerinizi olduğundan daha iri gösterir, hem de gözleri kalçalarınızdan uzak tutar…

Hafif göbekli iseniz, ama üçgen bikini giymeye kalkmayın, tüm dikkatleri hiç istemediğiniz bir biçimde üzerinize çekersiniz. Düz renk mayoları tercih edin. Desenli bir model giyerseniz, göbek kısmınızdaki desenler balon üzerindeki resim misali irileşeceği için yine dikkatleri göbeğinize çekmiş olursunuz…

Eller silikon kuyruklarında iken sahip olduklarından memnun olmayanlarımız da var! İri göğüslerinizi saklamak istiyorsanız, üçgen bikinilerden kaçınmalısınız. Bikini üstlerinin altlara göre daha koyu renklerde olması, göğüsleri biraz daha küçük gösterir. İşte altın kural: İri göğüs sahipleri, daha düzgün bir görüntü için, kesim nasıl olursa olsun balenli modelleri tercih etmeli. Bu arada iri desenlerden de kaçınmak gerekiyor…

Küçük göğüslü kadınlar aslında aramızda en şanslı olanlar! Küçük göğüslü bayanlar; son yıllarda yeniden moda olan boyundan bağlamalı üçgen bikinileri rahatlıkla giyebilir ve 75 ile 85 hissi yaratabilirsiniz. Geometrik desenler ya da çiçek desenleri de sizin için ideal. Ancak elde 75’i bile doldurmayacak kadar az malzeme varsa, içi dolgulu push-up üstleri kullanmaktan başka çareniz yok. Ya da bu yıl paranızı tatile değil, estetik cerraha yatırmayı düşünün… Bu arada straplez bikini üstleri küçük göğüslü kadınlarda çok hoş duruyor; bizce bu modelleri giyebiliyor olmanın keyfini çıkarmalısınız!

Mayo alırken…

Renk seçerken teninizin koyulaşacağını dikkate alın. Alışverişe çıkmadan önce fazla yemek yemeyin. Mayo ile güneşleneceğinizi unutmayın. Dolayısıyla çabuk kuruyan mayoları tercih edin.

Vücut şeklinize önem verin ve kendinizi kandırmayın. Bunun için çok fazla detay bilmenize gerek yok. Aynaya bakarak neyin sizi daha zayıf tuttuğunu görebilirsiniz. Mayolu görüntünüzü incelediğiniz ayna, duvara sabit değil, hafifçe öne doğru eğimli olmalı. Ayna karşısında oturup kalkın, ellerinizi kollarınızı hareket ettirin. İçindeyken rahat etmediğiniz bir mayo seçmemeye özen gösterin. Fazla oyuk mayolar için yeterince kilosuz ve kaslı olmak gerekir. Göğüs kapları çok önemlidir. Göğüsleri bastıran mayolardan kaçının. Aşağısı iyi olsun diye üstten fedakârlık yapmayın. İncikli boncuklu mayoları tercih etmeyin; iki günde dökülebilir. Kumaş kalitesinden emin olmak için tanınmış markaları tercih edin.

Deri almanın tam zamanı

Deride indirim erken başladı. Dayanıklılığı ve sıcak tutması nedeniyle kış aylarının tercih edilen deri ürünleri baharla birlikte tüketicinin ilgisini yitirdi. Bu nedenle deri üreticileri ürünlerini satmak için büyük indirimlere girdi.

Mantodan çantaya, her türlü giysi ve akseusarıh indirime girdiğini belirten yetkililer, içinde bulunduğumuz aylarda deri almanın tam zamanı diyor.

Deri ceket, kaban ve mont gibi ürünleri kalitesine göre 79-665 milyon lira arasında değişen fiyatlarla almak mümkün. Fiyatların üzerine bir de bahar indirimi eklendiği için deri kıyafetler neredeyse yarı yarıya düşmüş oluyor. Üstelik bir çok marka yeni sezon ürünlerini şimdiden çıkarttığı için bir sonraki yıl demode olacak endişesi ile deri fiyatları da normalin altında bir fiyatla satılıyor.

Deri fiyatları:

Desa (YTL)

Ceket 245-480

Kaban 280-560

Etek 160-180

Pardösü 390-665

Erk. Ayk. 100-250

Çanta 72-224

Four-Mie (YTL)

Ceket 150-250

Kaban 280-380

Manto 300-400

Nappato (YTL)

Mont 79-325

Pardösü 79-495

Kaban 225-395

Ceket 250-325

Çanta 29-69

Derimod (YTL)

Ceket 249-499

Ayakkabı 49-149

Çanta 49-99

ÇOCUK KIYAFETLERİ NEREDE NE KADAR?

Benetton

Triko 45.95-69.95

Hırka 55.95-75.95

Rüzgarlık 69.95

Jean mont 75.95

Şort 35.95-49.95

Etek 39.95-59.95

Bluz 39.95-45.95

Maximum karta 6 taksit.

Nike

Erkek sweat shirt 64

Erkek eşofman altı 42

Erkek tişört 25

Kız sweat shirt 55

Kız eşofman altı 42

Kız tişört 25

Ayakkabı 70-120

OTOMOBİL

Megane Hatchback Türkiye’de

Renault’nun Megane model ailesi Türkiye’de bir eksikle satılıyordu. Hatchback modelinin de gelmesiyle aile tamamlanmış oldu. Diğer üyelerini iyi tanıdığımız bu ailenin yeni kardeşi de ailenin temel özelliklerini taşıyor. Mekanik olarak arka tekerleklere kadar sedan modeliyle aynı olan hatchback, arka tasarımı ve farlarıyla bu modelden ayrılıyor.

TEKNOLOJİ

Linux işletim sistemli notebook

İnfronic, Acer’ın yeni taşınabilir bilgisayar modeli olan TravelMate 2353LC’yi Linux işletim sistemi sistemlerini tercih eden ya da taşınabilir bilgisayarda düşük fiyat seçeneği bulmak isteyen tüketicilere yönelik olarak bu yeni modeli hem Linux hem de Microsoft Windows işletim sistemleri ile satışta.

SAYFA 10

SİNEMALAR

Canım Babacığım

Friedmanlar en başta sıradan bir aile gibi görünürler. Arnold Friedman ödüllü bir öğretmen, karısı Elaine ise iyi bir ev hanımıdır. Üç oğullarını, zengin bir Long Island kasabası olan Great Neck’te büyütürler. Bir Şükran Günü’nde aile sakin bir tatil yemeği için evde bir araya gelmiştir. Aniden polisler ön kapılarını kırıp eve girer ve evdeki her köşeyi arayıp aileye ait bir çok şeye kanıt olduğu düşüncesiyle el koyarlar.

Gelibolu

Çanakkale Savaşı, hem Türkiye hem dünya tarihi için özel önem taşır. Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ulus olmalarını sağlamış, Sovyet devrimine zemin hazırlamıştır. Mustafa Kemal gibi bir lideri tarih sahnesine taşırken Winston Churchill’i de II. Dünya Savaşı’na kadar tarih sahnesinden silmiştir. Tarihin en büyük ikinci kara çıkarma harekatı yapılmış, ilk kez kara, deniz, hava koordinasyonu yoğun olarak kullanılmıştır.

Hitch: Aşk Doktoru

Alex “Hitch’ Hitchens ücret karşılığı, sayısız erkeğe, hayalindeki kadına kur yapabilmesi için yardım eden New York’lu efsanevi bir “randevu doktoru”dur. Hitch, Allegra Cole isimli çekici bir ünlüye vurulmuş alçakgönüllü bir muhasebeci olan Albert’a yardım ederken aradığı kadını bulur. Bu kadın, Allegra’nın her hareketini izleyen bir dedikodu köşesi yazarı güzel ve zeki Sara Melas’tır.

Kinsey

Oscar ödüllü Bill Condon (Gods and Monsters) mikroskopu Alfred Kinsey’in, bir ulusun en mahrem sırlarını gözler önüne seren kişinin hayatına yöneltiyor bu kez. Filmde, son derece kişiye özgü bir konuda başlayan bu bilimsel yolculuk, sonuç olarak insan davranışlarının gizemli dünyasına bir yolculuğa dönüşüyor. İnsanların hayatlarını önemli ölçüde belirleyen bir insanın hayatına ilişkin ilginç bir bakış…

SAYFA 11

Seramik sanatçıları Ortaköy’de buluştu

Ortaköy Sanat Galerisi Anadolu Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi Öğretim Elemanlarının seramik sergisi yer aldı. Birbirinden değişik seramikler hem göz kamaştırdı hem gösterilen ilgi eğitmen sanatçıları memnun etti. Sergiye 16 öğretim elemanı katıldı. Katılımcıların isimleri ise şöyle sıralanıyor: Prof. Zehra Çobanlı,

Prof. Ayşegül Türedi Özen, 3. Doç. S. Sibel Sevim, Yrd. Doç. Sadettin Aygün, Yrd. Doç. Ekrem Kula, Yrd. Doç. Soner Genç, Yrd. Doç. Cemalettin Sevim, Yrd. Doç. Kemal Uludağ, Yrd. Doç. N. Oya Uzuner, Yrd. Doç. Emel Şölenayö, Öğr. Gör. Özgür Kaptan, Öğr. Gör. Mürşit Cemal Özcan, Öğr. Gör. Hasan Başkırkan, Arş. Gör. Ezgi Hakan Okur, Arş. Gör. Yücel Başeğit, Arş. Gör. Kamuran Ak.

Üç boyutlu, yaşamın her alanına monte edilebilen seramiklerin üretim aşamasından sunum aşamasına kadar heyecanını yaşan sanatseverler, Ortaköy Sanat Galerisi’ni ve düzenlenen sergiden söz ettiler.

Prof. Ayşegül Türedi Özen: “Bu yıl okulumuz Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kuruluşunun yirminci yılını kutluyoruz. Aynı zamanda Seramik ve Grafik olmak üzere iki bölümümüz vardı, Seramik Bölümümüzün de yirminci yılını kutluyoruz. Okulumuz ile yürütülen diyaloglar sonucu, Ortaköy Sanat Galerisi’nde sergi açtık. Okulumuz öğretim elemanları büyük bir zevkle kabul ederek İstanbul’da sanatseverler ile birlikte olmaktan büyük bir keyif alıyoruz. Ortaköy Sanat Galerisini çok beğendim, gerçekten çok hoşuma gitti.”

Yardımcı Doçent Cemalettin Sevim: “Sergi için gerçekten çok güzel bir mekan. Bu imkanı bize sağlayan Beşiktaş Belediyesini ve diğer emek verenleri kutluyorum. İnanın buradaki ortam ve organizasyon bizi fazlasıyla tatmin etti. Kurumumuz aracılığıyla Ortaköy Sanat Galerisi ile de tanışmış olduk. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi Öğretim Üyesi olarak izlenimlerim gerçekten çok olumlu. Ben de bu serginin düzenlenmesinde görevlendirildim ve karşılıklı diyaloglar sonucu sergimiz gerçekleştirilmiş oldu. Memnuniyet duyuyoruz. Kurum olarak gerçekleştirdiğimiz sergi bir hayli fazla ancak Ortaköy Sanat Galerisi’nde Salt bir kurum sergisi mahiyetinden öte bir nitelik taşıdı. Sergilerin hedefi, hedef kitleye ulaşmasıdır. Burada da bunun gerçekleştiğini gördük. Albenili olmalı, dikkat çekmeli, herkese açık olmalı, mekan olarak soft ve camlı olmalı gibi sıralanabilir. Galerinin Beşiktaş’ın merkezinde Ortaköy’de olması gerçekten tam isabet.”

Doçent Sibel Sevim: Sanatın yakından takip ettiğimiz için yeni açılan bütün sergi salonlarını da takip ediyoruz. Ortaköy Sanat Galerisi’ni de biliyorduk. Ancak, buraya gelmeden önce bu kadar güzel ve izleyicisinin bu kadar çok olana bir galeri olduğunu bilemiyorduk. Beklentimizin de üstünde oldu. Bütün galerilerin herkese açık olduğunu düşünüyorum. Önemli olan duyuruların tam yapılması. Duyuru, organizasyon tam olarak yapılırsa ve insanlara ulaşırsa düzenlenen sergi de hedefine ulaşır. Karma sergide zorluk değil ancak çok seslilik çok önemli. Bu sergide 16 sanatçı var, bu da 16 farklı ses, 16 farklı tavır ve 16 farklı düşünce demek… Üç boyutlu bir çalışma sergilendiğinden mekan her zaman için çok önemlidir. Işık da tabi çok önemli.”

Öğretim Görevlisi Hasan Başkırkan: “İsim olarak Ortaköy Sanat Galerisi’ni duymuştum ancak ilk kez sergi dolayısıyla ziyaret edişim ve görüşüm. Galeriyi çok beğendim, düzenlemesi ışıklandırması çok uygun. Daha çok resim sergisi için düşünüldüğü kanısındayım. Ancak seramik sergisi için de uygun olabileceğini biz göstermiş olduk. Kurumsal bir sergi ancak eğitimci de olsak bu sanatın eğitimini veren kişiler olarak sanatçı kimliğimiz de var. Buradaki eserler sanatsaldır Her işin özgün ve her iş birbirinden farklı teknik içerdiğine inanıyorum. Bu anlayış ve yaklaşımı gösteren Beşiktaş Belediyesi ile ilerleyen dönemlerde de çalışmak isteriz.”

Şirinler Akatlar’da

DİDEM TUTAL

Akatlar Kültür Merkezi’nde şipşirin bir oyun var; Tiyatro Panaroma’nın sahnelediği ‘şirinler’ adlı oyun… Yaklaşık 15 senelik bir tiyatro topluluğu olan Panaroma, diğer topluluklardan farklı olarak her ay yeni bir oyun ile kendinden söz ettiriyor. Panaroma’nın ekibiyle şirince sohbet ettik. Ekibin üyeleri rolleriyle birlikte şöyle sıralanabilir:

Apdullah Alpaslan; sakar şirin, azman – Mustafa Kemal Bayrak; şirin baba, gargamel – Elif Şen; şirine ve minnoş – Burçak Bahar; meraklı şirin.

Farklı bir oyuna nasıl karar veriyorsunuz?

“Hepimiz birlikte ekip olarak karar veriyoruz. Üstelik her ay farklı bir oyunla çocukların karşısına çıkıyoruz. Tercihlerimizde çocukların beğendiği hikayelerin olması dışında özel bir öğe aramıyoruz. Çocukların beğeneceği sürpriz hikayeleri de sahnelediğimiz oluyor. Sadece masal kahramanlarından yola çıkmıyoruz. Farklı karakterlerimiz de var.”

Ne gibi karakterler var?

“Muhattap olduğumuz yaş grubunun en çok ilgisini çeken hayvanlar oluyor. Onları karakterize ediyoruz. Bunu yaparken de dünya piyasasını da takip ediyoruz. Esinlendiğimiz örnekler arasında Aslan Kral’ı söyleyebiliriz”

Karakterlerin popüler olması ne kadar önemli?

“Açıkçası, sevilen ve kanıksanmış bir karakter önemli. Şirinlerin çocuk dünyasındaki yeri bellidir. Ancak, popülarite yaklaşımla hareket etmiyoruz. Gelip geçici olarak değil 3-6 yaş grubunda çocukların gönlünde taht kurmuş karakterleri ve bu karakterlere eşlik edecek yan karakterleri sahneye taşıdığımızı söyleyebiliriz”

Çocuklar ile interaktif bir diyalog kuruyorsunuz, bunun ne gibi zorlukları var?

“Kimi zaman zorlukları oluyor. Bir orta yolu bulma çabasında oluyoruz. Oyunun akışı bozulmadan onların sorularına veya tepkilerine yanıt vermeye çalışıyoruz. Diyaloga girmek bazen handikap yaratabiliyor. Çocuklar kimi zaman belli yerlere takılı kalabiliyor. Oyunun akışında onların dikkatlerini yeniden kazanmak gerekiyor”

Ebeveynlerin tepkilerini nasıl buluyorsunuz?

“Onlar da keyif alıyorlar. Çocukların sahnede sunulan dünya içerisinde kendilerine bir yer bulup tepki vermeleri hoşlarına gidiyor. Bu öğretmenler için de böyle. Çoğunlukla yetişkinler ile aramızda bir ironi kuruyoruz. Onlar ile de diyalog halinde oyun akışında devam ediyor. Onların da memnun olması bizi de memnun ediyor”

Bundan sonraki proje nedir?

“Kırmızı Balık Memo adlı oyunumuz olacak.”

Çocukların en çok neler dikkatini çekiyor?

“İtme – kakma, sakarlıklar, geri giderken çarpışma, kovalamaca gibi… Hareketlilik çok hoşlarına gidiyor. Onlar için oyunun temposu çok önemli. Benimsedikleri ya da oyunda hoşlarına giden karakteri uyarıyorlar. Onu korumaya çalışıyorlar. Bundan da gerçekten büyük bir keyif alıyorlar.”

İyi ve kötü karakter çocuk oyununda nasıldır?

“Açıkçası, kötü karakter bildiğimiz kötü nitelikli bir karakter değildir. Çocuklar için kabul gören yumuşak bir düzeyde kalan, yaramazlık ya da hinlik yapmaya çalışan ama cezasını bulan bir karakter olarak tanımlanabilir. Zaten karakterlerin tanımlanması çok önemli. Bu da iyi bir tiyatro tekniği gerektiriyor.”

KÜLTÜR MERKEZLERİ NİSAN AYI PROGRAMI

Tiyatrolar

1, 9, 15, 30 Nisan saat 21:00

“KARA SOHBET” – Duru Tiyatro

11, 19 Nisan saat 21:00

“27 NUMARA” – E.S.E.K.

20, 27 Nisan saat 21:00

“DÜNYADA TEK BAŞINA” – Kaz Damı Oyuncuları

29 Nisan saat 20.30

“ÜÇ KURUŞLUK OPERA”

Beşiktaş Belediyesi Organizasyonu

Çocuk Oyunları

Her Cumartesi & Pazar saat 13:00

“ROBINSON CRUSOE” – Masal Gerçek Tiyatrosu

Sergiler

1 – 10 Nisan “ÇAĞATAY NAVRUZ”

Kişisel Resim Sergisi

12 – 21 Nisan

“KADRİYE KAHVECİOĞLU – LEYLA YILMAZ”

Karma Resim Sergisi

22 Nisan – 2 Mayıs “ÖZLEM KIRAN”

Kişisel Resim Sergisi

Eğitsel Çalışmalar

Her Pazartesi & Cuma saat 19:00 – 20:30

“TAI CHI – QIGONG” Dersi

Her Salı saat 19:15 – 20:45

“TANGO” Dans Dersi

Her Çarşamba & Perşembe saat 19:15 – 20:45

“LATİN” Dans Dersi

Her Cumartesi saat 14:00 – 17:00

“ÇOCUK DRAMA ETKİNLİKLERİ”

Her Çarşamba & Perşembe günleri

Saat 11:00 – 16:00 ve

Her Cumartesi günü saat 14:00 – 17:00

“RESİM ATÖLYESİ”

KISA… KISA… KISA…

Akatlar Kültür Merkezi’nde 30 Mart tarihine kadar Teoman Bilgen’in kişisel resim sergisi izlenebilir. Soyut grafik olarak tanımlanan eserlerini guaj boya ve rapido kalemi tekniği ile hayata geçiriyor.

BEŞİKTAŞ GAZETESİ

SAYI:15, 23 MART 2005

SAYFA 5

Bu yola baş koydular!..

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören; Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknik Direktör Rıza Çalımbay, futbolcular ve minik taraftar Efe Özçelik ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Küfür Etme Ettirme” kampanyasını başlattıklarını belirtti ve taraftarlardan destek istedi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, İkinci Başkan Murat Aksu, Genel Sekreter Kenan Öner, Teknik Direktör Rıza Çalımbay, futbolculardan Tayfur Havutçu, İbrahim Akın, Ahmed Hassan ile taraftar Efe Özçelik katıldı.

Başkan Demirören; çok sayıda basın mensubunun yer aldığı toplantıda Türk sporunun kötü tezahürat ve küfürden kurtulması gerektiğinin altını çizdi. Beşiktaş Kulübünün başlattığı “Küfür Etme Ettirme” kampanyasını basın mensuplarına tanıttı. Türk futbolunda kötü tezahürat ve küfrün kaçınılmaz bir gerçek olduğunu vurgulayan Başkan Yıldırım Demirören, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Federasyonumuz da lütfen kampanyası ile zaten bir kampanya başlatmıştır. Ancak diğer bir gerçek de, kötü tezahürat ve küfrün sadece Beşiktaş Camiası’na, Beşiktaş taraftarına mal edilmesi bir o kadar yanlıştır. Eğer statlarımızda kötü tezahürat önlenecekse, bunun gene öncülüğünü Beşiktaş taraftarı yapacaktır. Beşiktaş Yönetim Kurulu olarak biz üzerimize düşen görevi bugün “Küfür Etme Ettirme” kampanyası ile başlatıyoruz. Beşiktaş Kulübümüze geçen seneden beri oynanan oyunlar ve hakem hataları Beşiktaş taraftarını isyan durumuna getirmiştir. Ancak kötü tezahürat ve küfür Beşiktaş Kulübü’ne maddi, manevi çok büyük kayıplar vermiştir ve maalesef kamuoyunda sadece Beşiktaş’ımızın yaptıkları gündeme getirilmiştir. Beşiktaş taraftarı zekidir. Beşiktaş taraftarı kıskanılacak taraftardır. Beşiktaş taraftarı ayrıcalıklıdır ve Beşiktaş taraftarı nerede, ne zaman ne yapması gerektiğini çok iyi bilir ve bunun da çok güzel örneklerini vermiştir. Beşiktaş tribününden çıkan bir slogan tüm Türkiye statlarına yayılmıştır. Şu bilinmelidir ki, hakkımızı Camia olarak ve taraftarımızla el ele verdiğimiz zaman savunuruz. Küfür ve küfürlü tezahüratlarla hakkımızı savunmada zayıf düşeriz. Şu andan itibaren bize düşen görev, maçlarımızı kötü tezahürat, küfürsüz izlemek, takımlarımızı sonuna kadar desteklemektir. Kampanyamız bugünlük değildir, uzun zamanlıdır. Belirli zamanlarda belirli etkinlikler yapılacaktır. İlk Trabzonspor maçıyla başlıyoruz. Statlardaki kötü tezahürat ve küfrü ancak bütün kulüpler el ele verirsek yeneriz. Biz bu kampanyamızda taraftarlarımızdan ve spor kamuoyumuzdan destek bekliyoruz.”

Beşiktaş Teknik Direktör Rıza Çalımbay, kampanyaya herkesin destek olması için çağrıda bulundu. Çalımbay, “Burada teknik heyete büyük işler düşüyor. Futbolcuların, teknik heyetin davranışları ve konuşmalarının ılımlı olması gerekecektir. Biz de artık tribünlerin çok canlı, neşeli olmasını istiyoruz. Bütün ailelerin çocuklarını maçlara getirmesini istiyoruz. Kamuoyunun bu kampanyaya tam destek vermesini istiyoruz. Ben çok iyi olacağına inanıyorum” dedi. Menajer-Oyuncu Tayfur Havutçu, Rıza Çalımbay’ın kampanya ile ilgili konuşma yaptı. Beşiktaş’ın her zaman öncü ve örnek bir kulüp olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Taraftarlarımız ile el ele vererek, “Küfür Etme Ettirme” kampanyasını başlatıyoruz. Statlardaki kötü tezahüratlar Beşiktaş taraftarının el birliği ile sona erecektir.” Mısırlı oyuncu Ahmed Hassan da kampanyaya Türkçe olarak söylediği “Lütfen küfür etme ettirme” diyerek destek verdi. Minik taraftar Efe Özçelik ise, statlarda küfrü istemediğini söyleyerek ailelerin çocuklarını maçlara getirmelerini de istedi.

Taraftar ne diyor?

Beşiktaş yönetimi küfürü önlemeye kararlı. Bu konuda bir de geniş katılımlı toplant yaptı. Son söz olarak da taraftardan destek istedi. Biz de sözü taraftara bıraktık. Taraftar Beşiktaş Gazetesi’ne ilginç açıklamalarda bulundu.

‘Adilce değil’

Kötü tezahürat karşı cephedeki bütün olumsuzlukların adilane bir şekilde yargılanmamasından kaynaklanıyor. Körükleyen sebep, statta taraftarların çoğunun alkollü olması. Küfür etme ve ettirme kampanyasını destekliyoruz. Elimizden geleni yapacağımıza söz verdik. Ancak bu kampanya zamansız oldu gibi. tansiyonu yükseltecek maçlardan ziyade daha farklı maçlar ile start alınabilirdi. Küfrü önlemenin birinci yolu; insanları eğitimden geçirmek. Hem memuru hem kolluk hem taraftarın eğitimden geçmesi gerekiyor. İkinci yolu da ki bence gerçekten çok önemli bir faktör; futbolcuların sahtekarlıktan uzak durması gerekiyor. Hakemi yanıltmak, ortamı gerginleştirmek de küfrü patlatıyor.

Alen Markaryan

Çarşı Grubu Sözcüsü

TARAFTAR GÖRÜŞLERİNİN DEVAMI

6. SAYFADA

SAYFA 6

‘Biz de küfür olmaz’

‘Türkiye’nin

sorunu’

Kötü tezahüratın sebebi, bir sezon boyunca Beşiktaş’ın maçlarına baktığımız zaman en çok hakem hatalarına maruz kalan bir takım olduğu için taraftar psikolojik olarak etki altında kalması şeklinde açıklanabilir. Tribünlerde derdini beraberinde getiren taraftar haksızlığa tahammül kesinlikle edemiyor ve istemsiz olarak küfür de patlak veriyor. Bununla birlikte tribünlerin localar başta olmak üzere yüzde 80’inde alkollü oluşu kötü tezahüratın oluşmasında bir etken.

Yönetim tarafından başlatılan Küfür Etme ve Ettirme Kampanyası’nı destekliyoruz. Yönetim, derbi gibi bir maçta bu kampanyaya adım atmakla gerçekten çok cesurca davrandı. Desteklediğimizi belirttik ve küfür konusunda da rahatsızlığımızı ortaya koyduk. Hatta Çarşı grubunun küfrü karşı olduğuna ilişkin pankartlarla maça katılıyoruz. Küfür aslında sosyal bir sorun. Türkiye’nin bir sorunu.

Ayhan Güner

Çarşı Grubu Üyesi

‘Ortam gergin’

Kötü tezahüratın başında ortamında gerginliği yatıyor. Bunun dışında tahrik unsuru da kesinlikle çok önemli. Bu konuda bir kampanya yürütülüyor ancak önce Beşiktaş yönetiminin Beşiktaş taraftarına sahip çıkmasını istiyoruz. Herkes küfür edebilir ancak haksızlık olmaz ise, temiz bir lig güzel bir lig olursa küfrün önüne geçilebilir.

Nurgül Koçyiğit

Dişi Kartallar Başkanı

‘Sistem bozuk’

Kötü tezahüratın sebebi, tamamen sistem bozukluğundan kaynaklanıyor. Beşiktaş’a yapılan adaletsizlerden buna nedendir. Küfrü körükleyen haksızlık ve adaletsizlik dışında tahrik unsuru da çok önemli bir etken. Özellikle görsel basın bazı tv kanallarından yapılan güdümlü yayınlar kötü tezahüratın oluşmasında etken olduğu düşüncesindeyim. Küfür etme ve ettirme kampanyasının doğru bir zamanlama içerisinde gerçekleştiğini düşünmüyorum. İstenirdi ki, bu kampanya başlatılmadan önce camia ile konuşulsun, tartışılsın. Taraftar gruplarından ve camianın her kesiminden görüş alınsın. Bu kampanya ortak düzenlenen bir kampanya olmalıydı. Küfür, adalet olunca önlenir. Beşiktaş taraftarı bunu kendi içinde yanıtını veriyor. Taraftar grupları da bunu kendi içinde zaten tartışıyor. Ama adaletsizlik olunca; yani göz göre göre canımız yandığında ve hakkımız savunulmadığında küfür patlak veriyor.

Hakan Daltaban

Siyah-Beyaz Derneği Üyesi

‘Yangına körükle

gidiyorlar’

Kötü tezahürat haksızlıktan dolayı oluyor. Örneğin; son maçta 300’den fazla rakip takımın taraftarı küfür ediyor. Biz yapınca suç oluyor. Derseniz, küfür etmek doğru mu, elbette değil ancak ortada bir tahrik var. Tek yönlü düşünmemek lazım. Küfrü körükleyen faktörlerin başında tahrik geliyor. Rekabet ortamı da bunu etkiliyor. Küfür etme ve ettirme kampanyası gerçekten doğru bir kampanya. Ancak doğru bir zamanlama olmadığını düşünüyorum. Bu kadar haksızlıkların yaşandığı bir dönemde tabiri caizse milletin Beşiktaş’ın ve Beşiktaş’lının üstüne gelmesi ve bir de bu konuda sadece Beşiktaş tarafının var olması hoş değil. Küfrü ancak başarı ortadan kaldırır. Beşiktaş iyi olduğu zaman her hangi bir sıkıntı yaşanmıyor.

Gürkan Aksoy

Siyah-Beyaz Derneği Üyesi

‘Sade Beşiktaş’ın

sorunu mu?’

Bana göre, kötü tezahüratın sebepleri küfür etmek için gelenler ve küfür etmek zorunda bırakılanlardan oluşuyor. En önemlisi elbette burada verilen tepki. Adaletsiz ve haksızlık yüzünden küfür patlıyor. Bunun dışında elbette eğitim de çok önemli. Maçlara ne yazık ki kendinde olmayarak gelen insanlar var. ezikliğini böyle atabiliyor. Kampanya güzel bir kampanya ama neden sadece biz? Bu kampanyada sırf bizim olmamız lazım. Sadece bu, Beşiktaş’ın sorunu değil ki. Ama bunun kabullenildiğini görüyoruz. Beşiktaş tek başına kalıyor. Bu kampanya tek başına değil diğer kulüplerin de katılımıyla gerçekleşmeliydi.

Küfrün sonlanması, taraftarların birbirini uyarmalarına da bağlı. Yapma, etme diyen insanlar var. Ancak onlar yeterince takdir görmüyor. Aksi gerçekleştiğinde bu uyarım küfrün edilmemesine kadar götürecek.

Güney Gökhan

UNİ BJK Üyesi

BJK TV’nin başına Cemal Alkan getirildi

Aydın Özdalga’nın görevinden ayrılmasının ardından BJK TV Genel Yayın Yönetmenliği’ne, Cemal Alkan getirildi. Yılların gazeteci ve televizyoncusu Cemal Alkan, 1967 yılında Fotospor Dergisi ile mesleğe adımını attı. Bedii Faik’in yönetimindeki Dünya Gazetesi’nde kariyerine devam eden Alkan, Kemal Ilıcak’ın Tercüman Gazetesi’nde uzun süre görev aldı. Daha sonra Güneş Gazetesi’ne geçen Alkan’ın televizyonla ilk buluşması Magic Box’la oldu. Türkiye’nin ilk özel televizyonu olarak kurulan kanalda Spor Sorumlusu olarak görev yapan Cemal Alkan, Star TV ismi ile yoluna devam eden kuruluşta görevini başarıyla yerine getirdi. Kanal D televizyonunun ilk Spor Müdürlüğü’nü yapan Alkan, Kanal 6 televizyonu, kablolu yayında kurulan 9. Kanal televizyonu ve son olarak da BRT televizyonlarında aynı görevde bulundu.

Cemal Alkan, 1992 yılından bu yana BJK Kongre üyesidir.

SAYFA 7

Rıza: ‘Kolay maç yok’

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Karakartal’ın şu anda %60 kapasiteyle oynadığını belirterek, her geçen gün daha da iyiye gittiklerini söyledi. Beşiktaş Teknik direktörü Rıza Çalımbay, Trabzonspor maçıyla birlikte ikinci bir galibiyet serisi yakalayacaklarına inandığını söyledi ve “önümüzdeki tüm maçları kazanacağımıza inanıyorum. Bunu yapacak güçteyiz” dedi.

Rıza hoca, daha sonra şunları söyledi: “Önümüzdeki sene bu kadroya takviye yapılacak. Daha güçlü bir takım kurmak için şimdiden çalışmalarımıza başladık. Mevcut kadromuz değerli oyunculardan kurulu. Bu kadroya yapacağımız bir kaç takviye ile Beşiktaş’ı kimse tutamaz.

Beşiktaş’ın kendi araştırma birimi olduğunu da söyleyen Çalımbay yurtiçi ve yurtdışında Beşiktaş’ın kendi özel araştırma ekibinin çalıştığını ve futbolcu izlediğini belirtti. Edinilen bilgiye göre araştırma ekibi daha önceden belirlenen 4-5 futbolcuyu bir maçlık değil, bir sezonluk performanslarını göz önüne alarak takip ediyor. Öte yandan Beşiktaş Teknik Direktörü Çalımbay da bu oyuncuları bizzat kendi izliyor. Bu arada Beşiktaş’ın kiralık oynayan oyuncuları ve ümit veren PAF takım futbolcuları da sıkı bir şekilde takip ediliyor. SPOR SERVİSİ

Mas Grup basınla tanıştı

Beşiktaş Basketbol Takımlarının yeni sponsoru Mas Grup, Beşiktaş yöneticileri, Erkek ve Bayan Takımının coachları ve oyuncuları ile geçtiğimiz günlerde bir araya geldi.

Hilton Otelde düzenlenen geceye Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, Pazarlama Komitesi Başkanı Murat Ürünsak, Voleybol, Hentbol, Güreş, Boks, Atletizm ve Jimnastik Şubeleri Başkanı Bülent Deriş ile birlikte Basketbol Şubesi Kaptanı Şenol Demirağ, Erkek Basketbol Takımının Coach’u İhsan Bayülken, oyunculardan Nedim Yücel, Andy Ellis ve Bayan Takımının Coach’u Aziz Akkaya, oyunculardan Yasemin Horasan, Mactabene Amachere ve Jessie Hicks katıldı. Eski basketbolculardan Battal Durusel ve Ahmet Kurt da yemeğe katılanlar arasındaydı.

Mas Grup tanışma yemeğinde konuşma yapan Pazarlama Komitesi Başkanı Murat Ürünsak, yeni sponsor Mas Grup ile çok daha iyi yerlere geleceklerini belirtti. Ürünsak; “Tüm sporseverleri futbol dışına da çekebilirsek bu büyük bir başarı olacaktır. Basketbolumuz iyi yolda” şeklinde konuştu.

Masdaf Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Başaran ise yaptığı konuşmada, Mas Grup olarak Beşiktaş ile basketbola hizmet vermeye başladıklarını ifade ederek, bu konuda başta Başkan Yıldırım Demirören olmak üzere, Pazarlama Komitesi Başkanı Murat Ürünsak ve tüm Yönetim Kurulu üyelere teşekkür etti. Türk basketboluna hizmetlerimiz Beşiktaş Erkek ve Bayan Takımlarımızla sürecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Pazarlama Komitesi Başkanı Murat Ürünsak, Mas Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Başaran’ı, koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğu için tebrik etti ve Beşiktaş’ın sembolü olan Kartal heykelini hediye etti.

KEREM KOCAER

SAYFA 8

Başarıya koşuyorlar

Beşiktaş Kulübü, Mersin’e gitti, kupaları alarak İstanbul’a döndü. Yetişkin ve genç takımın Türkiye Kulüpler Arası Kros Ligi’nde kazandığı zafer, atletleri hırslandırdı.

Atletizm Branşı Genel Menajeri Ömer Aras, geçen dönemki çıtalarının yükseldiğini ilerleyen zamanlarda Beşiktaş’ın atletizm konusunda daha da yükseleceğini kaydetti.

Sezona programına transfer ile başlandığını dile getiriyor. Yetişkin ekibin yenilendiğini ifade eden Ömer Aras, strateji belirleyerek transferlerin yapıldığını ve hedeflerin belirlendiği dile getiriyor. Bu isimler arasında, Türkan Erişmiş, Arzu Berk, Gülşah Akdoğan yer alıyor.

Ömer Aras, şampiyonluk hedefinde bir dördüncü ismin de olması gerektiğini belirlemiş ve bu yönde çalışmalarını çok detaylı sürdürmüş. Çok geçmeden Moskova doğumlu Türk Vatandaşı Enka oyuncusu S. Kandemir ekibe dahil oluyor.

Malatya’daki müsabakadan sonra ekibe dahil olan yabancı kökenli oyuncu, şampiyonluk hedefinde iyi bir strateji elemanı olmuş. Ömer Aras, Balıkesir’deki yarışta bunu kanıtladığını dile getiriyor. 5000 metrelik koşuda hedeflenin ötesinde bir performans yakaladıklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam ediyor:

“Rakipte bunalma gördük. Sporcumuz Arzu’nun öne geldiğini fark ettik. Arkasından Türkan geliyor. Gülşah ise, son 250 metrede beşinci sırada yer alıyordu. Alana dağıldık ve atletlerimizin sonuca odaklanmasını sağladık. Gülşah’ın üçüncü gelmesiyle takım, birinci-ikinci ve üçüncü dereceyi kazanarak 6 puan aldık”

İkinci etap 12 şubatta Amasya’da gerçekleşti. Ömer Aras, 15 puan averajı nasıl koruruz düşüncesiyle yola çıkıldığını söylüyor, konuşmasına devam ediyor:

“15 puan farkı korumamız gerekiyordu. Sahanın yumuşak olması pek olumlu değildi. Taktik olarak yabancı sporcumuz ön grubu bir kilometre taşıyacaktı. Amaç; rakibi bunaltıp yorarak sıyrılmaktı. Bu da gerçekleşti. Türkan Erişmiş ve Yenimahalle takımından Lale kapıştı. Amasya’da 1-3-5 geldik.”

Yenimahalle takımı, Beşiktaş başa baş mücadelesini sürdürürken Beşiktaş için son durak Mersin oldu. Son etapların gerçekleştiği yarışta Beşiktaş rakiplerini sürekli takip ederek atağa kalktı ve doğru zamanlama Beşiktaş’a zafer getirdi.

Ömer Aras, her zaman şampiyonluğun geleceğine inandığını söylüyor ve meşakkatli yarışta gençlerin de getirdiği kupa ile mutluluklarına mutluluk geldiğini ifade ediyor. Alt yapıya önem verildiğini söyleyen Aras, ilerleyen zamanda ihtiyacı karşılayacak ekip ya da sporcuları da Beşiktaş Atletizm’ine kazandırılacağını ifade ediyor. Ömer Aras, atletizm dalında spora devam yaşının önemli olmadığına dikkat çekiyor. Formunu koruyan her atlet, ilerleyen yaşlarında da müsabakalara rahatlıkla katılabileceğinin altını çiziyor.

BJK KOLEJİ BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

Türkiye FLL Robotik Turnuvası’nda En İyi Programlama Şampiyonu oldular

Fırst Vakfı ve Lego firmasının uluslararası platformda düzenlediği First Lego Ligi (FLL) Turnuvası’nın Türkiye ayağında En İyi Programlama dalında şampiyonluk kupasını kazandı.

19 mart 2005 cumartesi günü Smartkids tarafından Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen Türkiye 1. FLL Robotik Turnuvasına 11- 14 yaş gurubundan 6 öğrenciyle katılan BJK Koleji Robot Kulübü, 24 takım arasında programlama dalında şampiyon oldu.

BJK Koleji Robot Kulübü’nün (Mechanic Kids Academy) koçu, öğretmen S.Onur Kara, BJK Koleji öğrencilerinin yaptığı robotun özelliği hakkında şöyle dedi: “Öğrencilerimiz, algılama üzerine kurulmuş programlar geliştirdiler. Robotun en temel özelliği özgün oluşu ve tüm sensörleri kullanan tek robot olması. Tamamen öğrencilerimizin yaratıcı yetenekleriyle yaptıkları robotumuz; masaya yemek tabağını bırakıyor, gözlüğü alıp bırakıyor, kapıyı açıyor, merdivenleri çıkıyor, hayvanları besliyor… Jet uçaklarında kullanılan otomatik pilot sisteminin temeli olan programlama sistemini kullanan tek takımız. Dünyada 1998 yılından beri yapılan bu turnuva, Türkiye’de ilk kez yapılıyor. Gelecekte ülkemizde turnuvayı kazanan takımların uluslararası finallere katılmaları mümkün olacaktır.”

BJK Koleji öğrencileri ayrıca proje dalında, No Limits (Engel Yok) çerçevesinde engellilerin eğlence ihtiyaçlarını karşılarken, karşılaşabilecekleri sorunları (merdivenleri, koltukları, telefon kulübelerini kullanabilme) araştırdılar ve bunlara çözüm ürettiler. Çözüm önerileri jüri tarafından çok ilginç bulundu.

Tüm ürünlerde %25 indirim

BJK Store’larda 19 Mart Cumartesi günü başlatılan “19.03 Kampanyası” ile tüm ürünlerde %25’lik indirime gidildiği açıklandı.

Tüm ürünlerde %25’lik indirim uygulandığı “19.03 Kampanyası”nın sürdüğü de edinilen bilgiler arasında. Kampanya fiyatları tüm Beşiktaş Store’larda uygulanıyor. BJK Store’ların adresleri şöyle:

BJK Store BJK İnönü Stadı.

BJK Store Capitol Alışveriş Merkezi.

Mini Store Beşiktaş İstanbul.

M. Tekstil (Profilo) Şişli-İstanbul.

Şık Giyim Bakırköy-İstanbul.

ANF Kavaklıdere-Ankara.

Varnalı Alsancak-İzmir.

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Komitesi Başkanı Murat Ürünsak Beşiktaş Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Store’ların sayısının arttırılacağını söyledi. Uzun vadeli hedefin 50 adet olduğunu söyleyen Ürünsak, “ilk yıl içinde 25 mağazaya ulaşacağız. Ürün çeşidimize de 4.000’e çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

GAZETE BEŞİKTAŞ

İSTANBUL

SAYI:95, 23 MART 2005

Komşuyla yakınlaştık

Beşiktaş Belediyesi, Yunanistan’da festivale katıldı. Yunan topraklarındaki 3 günlük serüvende dostluk mesajları verildi ve yarınlar için daha da umut yeşertti.

Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, Yunanistan İskeçe Belediyesi Gezisi ile ilgili olarak sorularımızı tüm içtenliği ile yanıtladı.

Geniş bir ekip ile Yunanistan’a gidildi, geziden söz eder misiniz?

“Yunanistan’ın İskeçe yani Kısanti Belediye Başkanlığı, Geleneksel Trakya Halk Dansları Festivali etkinliği içerisinde Beşiktaş Belediyesinin de kendi aralarında görmek istemişler. Belediye Başkanlığının davet yazısı üzerine 5-8 mart tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi’ni temsil etmek üzere belediye meclis üyelerinden oluşan on kişilik bir heyet ve bununla birlikte folklor ekibi ile birlikte İskeçe’ye gittik.”

Daha önce İskeçe Kısanti Belediyesi ile bir diyalog var mıydı?

“Daha önce bu belediye ile Beşiktaş Belediyesi’nin hiçbir diyalogu yoktu. İskeçe belediyesi bizi incelemiş; Beşiktaş belediyesini kendilerine yakın görmüşler ve bu etkinliklerinde bizler ile beraber olmayı arzu etmişler. Onun için biz de başkanımızın talimatları doğrultusunda her iki belediye başkanının istekleriyle beraber belediyemizi orada temsil ettik. Çok güzel bir konukseverlik gördük. Gerek belediye başkanı gerek yardımcıları gerekse halkla ilişkiler müdiresinin çok yakın ilgilerini gördük. Orada festivale katılımımız, Türk bayrağımızla Beşiktaş belediyesinin flamasıyla çok güzel bir kortej yürüyüşüyle başladı. Güzel bir açılış yaptık. Açılışta halk oyunları ekibimiz çok beğeni topladı. Gerek Yunanlı vatandaşlar gerekse Türk asıllı vatandaşlarımız orada çok duygusal anlar yaşadı. Açılıştan bir gün sonra 8 mart akşamı konser salonunda diğer Yunanistan içinden gelen gruplar ile birlikte bizim grubumuzda gösteri yaptı. 46 dakika sürdü ve büyük bir beğeni kazandı.”

Orada kendinizi nasıl ifade edebildiniz, diğer katılımcıların yaklaşımı nasıldı?

“Belediyemizin her bakımdan temsil edilmesi önemliydi. Buradan giden ekip sadece bir folklar gösterisi ile kalmadı. Her iki belediye başkanının önemli bir adım atması neticesinde her iki ülkenin hatları arasındaki dostluk ve kardeşliğin tarihten gelen ortak kültürel ilişkiler neticesinde bir adım daha ilerlemesinde biz yerel yönetimler olarak katkıda bulunduk. İşin heyecan verici tarafı burası.”

Beşiktaş’ı tanıyorlar mıydı?

“Beşiktaş’ı biliyorlar. Beşiktaş’ın önemli özellikleri var. Beşiktaş, İstanbul’un en önde geleni ilçesi. Beşiktaş, İstanbul boğazında kıyısı olan sınırları içerisinde 8 tane üniversiteyi barındıran çok değerli tarihi yapılara sahip özel bir yer. Başkanımızın hediyelerini kendilerine takdim ederken İskeçe Belediye Başkanı ile bunları paylaştık. Onlar da bunları bilerek Beşiktaş’ı tercih ettiklerini söylediler. Ayrılırken de burada gerçek dostluğunuz var, ilişkilerin daha da ilerlemesini artarak devam etmesini diliyoruz, şeklinde cevap verdiler.”

İskeçe Belediyesi’ni Beşiktaş’ın etkinliklerinde görebilecek miyiz?

“ Elbette, biz de onları davet ettik. Onlar da bizim düzenleyeceğimiz etkinliklere katılmaya dair söz verdiler. Bundan sonraki çalışmalarımızın farklı boyutlarda artarak devam etmesi dileğiyle ayrıldık.”

Festivalde Beşiktaş Belediyesi Oyun Gençlik ve Spor Kulübü Üyeleri yer aldı…

“Evet, bu kulüp başlarında Cihan Hacıfazlıoğlu’nun olduğu, lise 2-3 ve üniversite öğrencilerinden oluşan Beşiktaş belediyesinin de kendilerine hizmet verdiği, etkinliklerde beraber görev yapmayı planladığı bir ekip. Son derece başarılı ve şu anda İstanbul birincisi olan bir 27 kişiden oluşan bir ekip. Önümüzdeki günlerde de Türkiye yarışmalarına katılacak.”

Neler sergilendi?

“Türkiye’nin 7 ayrı bölgesinden oyunlar sergiledi. Gerek Trakya gerek Ege gerekse de Karadeniz yöresinin halk oyunlarını sergilediler. Özellikle, Karadeniz bölgesinin gösterileri çok büyük ilgi ve beğeni topladı. bu festivale katılım, ekip için de ilk deneyimdi. Çok disiplinliydiler, heyecanlı olmalarına rağmen. Çok farklı bir duyguya kapıldıklarını söylediler. Ekibimiz, önemli bir yurt görevi yaptıklarının bilinci ile hareket ettiler.”