SAYI 203

BJK1ORTAKÖY’DE PAZAR BİLMECESİ

Ortaköy ve Levazım Mahallesi sakinleri feryatta… Ortaköy Dereboyu Caddesi Çayır Sokakta (37 pafta, 30 ada, 2 parsel) yeşil olarak görünen yerde, Büyükşehir tarafından ruhsatsız olarak yeni bir ‘Ulus Pazarı’ kurulma çalışmaları başladığı söylentisi tüm mahalle sakinlerini rahatsız etmeye yetti. Boğazın geri görünüm bölgesinde; ruhsatsız olarak yapılan yerde ağaçların da kesildiği iddia ediliyor.
Edinilen bilgiye göre Büyükşehir Belediyesi, bu yerin Vakıflar ve Emlak Müdürlüğü’nden kiralandığını belirtiyor. Öte yandan bir diğer edinilen bilgi de alanın Beşiktaş Belediyesi tarafından alanın mühürlendiği üzerine. mahalle sakinleri ise bu konudaki sıkıntının çözüme ulaştırılmasını istiyor.
Münevver’in katili adeta sır oldu!..
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun büyük ihtimalle Türkiye’de olmadığını belirtti. En kısa sürede katili yakalayacaklarını söylüyen Çapkın, “Kesinlikle polisin ihmali söz konusu değil. Polis 30 yıl önceki koşullarla çalışmıyor artık. Bu olay da ilk değil. Teşkilat ve olay yerinde inceleme tam teşekküllü işini bilen, ekipler bunlar.” şeklinde konuştu.
Sonunda Beşiktaş Nişantaşı’na benzedi
Beşiktaş’taki Süleyman Seba Caddesi’nde bulunan restaurant ve cafelerin yaya kaldırımlarına yayılmaları Beşiktaşlıları ikiye böldü. Bazıları “Nişantaşı’na döndük… Hareket geldi!..” derken, birçoğu da “Bunlar da bir nevi işgaliye, kontrol edilmeli” şeklinde konuşuyor.
BJK Kulübü’nün bulunduğu kısımdan W Otel’e doğru kaldırımların üzerine yayılan, kendilerine dışarı da oldukça büyük sabit yerler yapan restaurant ve cafelerin açık mekanları dolup dolup taşıyor. Çevreye canlılık getirdiklerini ifade eden iş sahiplerinin yaptıklarını merakla izleniyor. Beşiktaşlılar “Sonunda Nişantaşı’na benzedik, oradada gececek yer yok. Ama neşe var, para var!..” diyor. Bazıları da yaya kaldırımda yürüyemiyoruz. Oturanların arasından geçmek zorunda mıyız” diyor.
Ücretsiz internetten önce otobüsü geldi!
Beşiktaş kentlisi ücretsiz internetten önce otobüsüyle tanıştı. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Belnet Mobil İnternet Otobüsü, Beşiktaş Meydanı’nda teknoloji severleri ağırladı. Bu otobüs sayesinde yetkililer, kaliteli internet erişiminin kısa sürede kullanıldığını söylüyor ve konu hakkında şunları aktarıyor: “İstanbul’un tüm ilçe, belde, mahalle ve köylerinde vatandaşa ücretsiz, kaliteli ve nezih bir ortamda, güvenli, içerik filtreli, engelli vatandaşlar için özel rampalı ve yazın sıcağına karşı klimalı olarak internet erişimi sunuyoruz. İstanbul halkı bilişim, teknoloji ve internet imkânlarından güvenli ve konforlu olarak faydalanabiliyor ve bu otobüs ile teknoloji merkezleri olarak İstanbul’un çeşitli ilçelerinde toplam 68 noktada vatandaşa ücretsiz internet ve bilgi erişim merkezi hizmeti vermiş oluyoruz.”
Öte yandan seçim öncesi Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, bir çok merkezde internet hizmeti vereceğini açıklamıştı. Beşiktaşlılar şimdi bu hizmetin hayata geçirilmesini bekliyor.
Büyük geçmiş olsun İlker Ateş usta…
Beşiktaş Spor Yazarı İlker Ateş, Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde beyin ameliyatı oldu. Başarılı geçen ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan Ateş’e Beşiktaş Medya Group-Gazete Beşiktaş ailesi olarak tekrar aramızda görmek dileğiyle, geçmiş olsun diyoruz.
FULYA’DA SEMPOZYUM
Heykel tutkusu Beşiktaş’ta görülmeye değer bir şekilde yapılan çalışmalarla devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ortaklığında düzenlenen “2009 Uluslararası Beşiktaş Heykel Sempozyumu”, dokuz heykeltıraşın katılımı ile Barış Parkı’nda sürüyor. Heykeltıraşlar Pazar hariç her gün çalışmalarını sürdürüyorlar. Sempozyuma Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü tarafından oluşturulan jürinin seçtiği beşi Türk, dördü yabancı dokuz heykeltıraş katılıyor. Sempozyuma katılan sanatçıların isimleri şöyle: Giorgie Cpajak, Kamen Tanev, Roberto Manzano, Valerian Jikia, Ayla Turan Tan, Songül Telek, Canan Sönmezdağ, Cemil Güç, Tolga Yurtözvere. Hiroyuki Asakav da sempozyuma yedek sanatçı olarak katılıyor. Sanatçılar çalışmalarında malzeme olarak sadece “Marmara Mermeri” kullanıyorlar. 2009 Uluslararası Beşiktaş Heykel Sempozyumu sonunda ortaya çıkan eserler Beşiktaş Belediyesi’nce önerilen mekânlara yine belediyenin teknik desteği ile sanatçıların gözetiminde yerleştirilecek. Eserler ve heykeltıraşların çalışmaları pazar hariç her gün Dünya Barış Parkı’nda görülebilir.
Kültürün ve sanatın gelecek nesillere bırakılacak en kalıcı miras olduğunu İsmail Ünal, geçtiğimiz sempozyumda da kültür sanat eğitim ve sosyal projelerin önemine değinmişti ve şunları söylemişti: “Beşiktaş’ta bir şeyler meydana çıkıyor. Bu durum, gerek yeşil alanların değerlendirilmesi ile gerekse kültür, sanat, eğitim ve sosyal projelerle, Beşiktaş’ta farklılaşmayı ve markalaşmayı ön plana çıkarıyor. Hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen değerli heykeltıraş arkadaşlarımız burada taş yontarak alın terleri ile çalıştılar. Beşiktaş Kentlileri biliyorlar ki heykeller parklara yerleştirildiğinde, bu sanat eserlerini gördüklerinde mutlu olacaklar. Bu sebeple ortaya çıkan tozu hoş gördüler. Vatandaşlarımızdan, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı, özür diliyoruz. Bu girişimden başlayarak heykellerin ortaya çıkmasında emeği geçen, alın teri döken değerli sanatçılarımızı alkışlamak gerek. Bizim siyaset anlayışımız, bizim hizmet anlayışımız çağdaş ve Mustafa Kemal Atatürkçü izindeki hizmet anlayışımız üniversitelerle iş birliğini ortaya koymaktadır. Bunu gerektirmektedir” dedi.
Türkan Saylan Heykeli Neşe Parkı’na dikildi
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Türkan Saylan’ın heykeli Beşiktaş Belediyesi tarafından Arnavutköy’deki Neşe Parkı’na dikildi. Ünal, yaptığı açıklamasında şu cümlelere yer vermişti: “Ulus-Etiler-Arnavutköy aksı çok önemli bir yer. Burası hocanın yaşadığı yer. Deniz kıyısında da anıt var, Mustafa Kemal Atatürk’ün… O anıtla da buluşmasını ortaya çıkarıyoruz.”
Heykelin dikildiği yer, Başkan Ünal’ın ilk açıklamalarındaki vurguya uygun bir alanı gösteriyor. Kurtuluş Savaşı’nda denize cephane taşınan ve bugün Etiler’i Arnavutköy’e bağlayan Sekmanlar Caddesi, aynı zamanda Beşiktaş Belediyesi’nin ulusal bayramlardaki yürüyüş yolu olarak biliniyor. Binlerce Beşiktaşlıyla birlikte Prof. Türkan Saylan’ın katıldığı bu yürüyüşler, Türkan Saylan’ın evinin önünden geçiyordu ve Arnavutköy’deki Atatürk heykeline çelenk bırakılmasıyla da sona eriyordu. Heykelin bulunduğu alan işte bu Sekmanlar Caddesi’nde asırlık çınar ve ıhlamurlar ağaçlarının gölgesindeki Neşe Parkı’nı işaret ediyor. 18 Mayıs’ta vefat eden ÇYDD Kurucu Başkanı Türkan Saylan’ın heykeli de Başkan Ünal’ın yaz ayları içinde çok geçmeden hayata geçirileceğini söylediği alana dikilmiş oldu. Heykeli ve Prof. Ferit Özşen’in yaptığı bronz heykelde Saylan, üç kız öğrencisiyle tasvir ediliyor.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, kız öğrencilerin eğitimine ve cüzamla savaşta önemli katkılarda bulunan Saylan’ın unutulmaması için heykelini diktiklerini söylüyor ve sözlerini tamamlıyor: “Cumhuriyet’in temel değerlerini hisseden insanların ve hocanın yetiştirdiği çocukların da hatırlanması adına burayı anıtsal bir konuma getirdik.”

Bu okulda ücret yok

Yaz günlerini oldukça yoğun ve eğlenceli bir tempoda geçiren minikler, yaz okullarındaki etkinliklerle stres atıyor. Beşiktaş Belediyesi’nin Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi’yle birlikte öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirerek onları faydalı aktivitelere yönlendirmek amacıyla düzenlediği ücretsiz yaz okulları dolu dizgin devam ediyor.
Futbol, Basketbol, Voleybol, Tenis, Yüzme, Drama, Halk Oyunları, Bale, İngilizce branşlarında profesyonel bir kadroyla faaliyet gösteren ücretsiz yaz okullarında 7-16 yaş grubundaki çocuklar yer alıyor.
Yüzme eğitimleri hafta içi her gün İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde verilirken, İngilizce ve Drama dersleri ise Dikilitaş Semt Evi’nde devam ediyor. Basketbol ve Voleybol kursları İsmail Tarman İlköğretim Okulu’nda, Futbol kursu Yeni Levent Lisesi’nde, Halk Oyunları ve Bale eğitimleri ise Akatlar Kültür Merkezi’nde veriliyor.
Beşiktaşlılar’ın yazlık sinema keyfi
Sinema gösterimleri Beşiktaşlıları kendine bağladı. Yaz akşamlarının vazgeçilmez etkinliklerinden biri haline gelen açık hava sinema gösterimleri Park Buluşmaları kapsamında devam ediyor. Gösterime giren sinemalar arasında şu isimler bulunuyor: “Adab-ı Muaşeret, Çılgın Dostlar Tatilde -2, Devrim Arabaları, Dünyanın Merkezine Yolculuk, Güneşi Gördüm, Kadri’nin Götürdüğü Yere Git, Kızkardeşim, Vali.”
Temmuz ayının ikinci yarısında başlayan sinema gösterimleri Temmuz ayının son günlerine kadar devam etti. Sinemaların konuları ise birbirinden değişik olarak seçildi. Gençlik filmlerinden tarihin bilinmeyen yanlarına kadar uzanan filmler Beşiktaşlıları koltuklarına adeta kilitledi. Bir gençlik filmi olan Adab-ı Muaşeret’in özetle konusu şöyleydi: “Aykut, müdür olan babasıyla yıl ortasında yeni bir özel okula geçiş yapar. Aykut’un babası Nurettin’in hizaya sokmak için çaba gösterdiği okulda kızlar ve erkekler arasında iki ayrı grup vardır. Kızların grubu ‘Adabımuaşeret’, erkeklerin grubu ise ‘Mokokolar’dır. Herkesin kabul edilmediği gruplar birbiri arasında hınzırca çekişmektedir. İki tarafa da üye olamayan Aykut ile Zeynep arasında bir aşk başlar ama bu aşkın gizli kalması için ikisinin de sebepleri vardır” Gösterime girdiği günden bu yana yoğun ilgiyle karşılanan Devrim Arabaları da Beşiktaş kentlilerinin ilgi gösterdiği bir diğer filmdi. Devrim Arabaları filminin özetle konusu şöyleydi: “Devlet Başkanı Cemal Gürsel tümüyle yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder ve görevin TCDD işletmesine verildiği bildirilir. O gün orada bulunan 23 mühendis bu emri ‘Türk insanının makûs talihine karşı bir meydan okuma’ olarak algılarlar. En küçük bir tereddüt ya da endişe sergilenmeksizin derhal işe başlanır. Çalışma mekanı olarak Devlet Demiryolları’nın Eskişehir’deki Cer Atölyesi seçilir. Zaman müthiş dardır. Cumhuriyet Bayramı’ na kadar yalnızca ekibin 130 günü vardır. Türkiye’nin ilk yerli otomobili olacak eserin adı da konmuştur: Devrim.”

ARNAVUTKÖYLÜLERLE OTURUP DERTLEŞTİK!.

Abbasağa ve Akatlar’dan sonra Arnavutköy sakinleriyle bir araya geldik. İşte noktasına virgülüne dokunmadan Arnavutköy Muhtarı Sedef İrteş ve Arnavutköy sakinlerinin görüşleri:
Bülent Ünver: Çalışmalar güzel, kültür sanat konser şenlikler güzel ama sokak çalışmalarının bitirilmesini istiyorum. Sokak aralarında çok trafik oluyor ve arabalar park ediyor bunlara bir çözüm bulunmasını istiyorum. Üçüncü köprünün sarıyer taraflarına olması sevindiriyor ama merak ediyorum dördüncüsü buraya olacak mı bunu sormak istiyorum.
Can Havuçoğlu: Araç trafiğinden parklardan çok büyük sorunlarımız şikayetlerimiz var ama köprünün buradan gittiğine çok seviniyoruz. Yapılan kaldırım taşlarından hiç memnun değiliz hepsi söküldü… Hepsi tek tek kalktı… Başka bir sıkıntımız yok Başkan Ünal’dan memnunuz.
Halil Gündoğdu: Doğma büyüme Arnavutköylü’yüm. Arnavutköy’ün sokakları çok dar, bir yangın olduğunda arabalar giremiyor. Öncelikle Arnavutköy’e bir itfaiye yeri istiyoruz. Sahilde bir park var. Ufak biraz daha büyümesini istiyoruz çünkü insanlar gittiklerinde oturacak yer bulamıyorlar orada da içkiciler çok oluyor. İnsan rahat yürüyemiyor, laf atılıyor. Arnavutköy’ün tarihi detayları bozulacağı için üçüncü köprüyü istemiyorduk ama şimdi Sarıyer taraflarına yapılacakmış, normal karşılıyorum.
İsimsiz: İsmimi vermek istemiyorum çünkü Arnavutköy’de herkes beni tanır. Korsan otoparkçılardan şikayetçiyim, belediyenin diktiği direkleri söktüler. Ben belediyeye şikayet ettim. Büyükşehirede şikayet ettim sahilde hiç bir hanım hiç bir çocuk dolaşamıyor oltacılar yüzünden kaç kişinin kafası yarıldı. Geceleri seyyar satıcıların avaz avz bağırmalarından şikayetçiyim. Buralıyım arabamı koyacak yer bulamıyorum. Belediyenin yapmış olduğu kaldırımları kırıp otopark yapıyorlar, ben buna şahit oldum. Yeri de caminin karşısındaki göbek… Ayrıca Arnavutköyümüzün devamlı temiz olmasını istiyoruz.
Kırmızı Ahmet: Öncelikle Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın ikinci döneminin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. İsteklerimiz arasında vatan millet için ne yaparsa biz memnun oluruz. Çalışsın, çalışandan herkes memnun.
Metin Saka: Biz kendisinden memnunuz tekrar seçilmesi hayırlı uğurlu olsun. İyi bir belediye başkanıdır, hizmetleri de güzeldir. Bizim burada öncelikli olarak otopark sıkıntımız var. Kaldırım düzenlemelerimizin yapılmasını çok istiyoruz.
Nuri Kalkandere: Tekrar seçildiği için teşekkür ediyorum, kutluyorum genel olarak memnunum ama sokaklarda çok fazla başı boş kedi ve köpekler var. Bunların daha aza indirilmesini istiyorum. Bazı insanlar bunlardan korkabiliyor ayrıca kaldırım ve yolların bitirilmesini insanların araçlarını daha rahat parkedebilmesi otopark için çözüm bulunmasını istiyorum. Üçüncü köprü buradan geçmiyecekmiş ama Sanayi Bakanı’nın açıklamasını okumuştum, İstanbul’a 5 köprü lazım diye… Acaba buradan hangisi geçecek diye insanın aklına takılıyor, benim aklıma o geliyor…
Olimpia Araniyadis: Ben kendisinden memnunum. Başkan İsmail Ünal’ın çalışmalarından hizmetlerinden mutluyum çünkü tam Beşiktaşlıyım. Üçüncü köprüyü burada kesinlikle istemiyorum nereye yaparlarsa yapsınlar ama Arnavutköy’e yapmasınlar, burayı bozmasınlar.
Rahmi: Arnavutköy’de bu kaldırım taşlarını yapıyorlar ama bu oyukların olmaması gerekir. Direkt kanalizasyona versinler ya da başka bir çözüm bulsunlar yağmur yağdığında kaldırımda yürürken taşlar yerinden oynayınca insanların üstü başı çamur oluyor.
Rüstem Karaaslan: Öncelikle seyyar satıcılardan sahildeki balıkçılardan oltacılardan şikayetçiyim. Ayrıca otopark sorunu çok büyük dert… Evlerin ve dükkanların önüne park ediliyor. Biz kendimiz girip çıkmakta zorlanıyoruz. Bir şey taşıyamıyoruz. Hizmetlerden genelde memnunuz ama bu yolların da halledilmesini istiyoruz. Yollarda babalar dikilmiş ortalara ama tehlikeli bence onlar yağışlar da yada acemi insanlara hep tehlike oluşturuyor.
Selim Yazıcı: Şu an İsmail Ünal’dan memnunum ama yollarımız tam bitmedi buraya kahverengi parkeler olmadı. Bir de buranın bir trafik problemi var, otopark sorunumuz çok… Burası tarihi eser, bütün binalarımız ahşap ama bir itfaiye aracımız yok. Üçüncü köprünün Arnavutköy’e yapılmasının iptal olması Arnavutköy için çok iyi oldu. Burası tarihi eser 1500 senelik bir yer yani İstanbul’un en güzel yerine olmamalıydı zaten… Bence böyle olması daha iyi oldu.
Turan Ayaksız: Önce neler yapmasından çok, neler yapmadığından bahsetmek istiyorum. Bu yapılan yollar yarım kaldı. İsmail Ünal’ın şahsından olmayabilir belki müteahhitin hatasıdır artık kimin bilmiyorum am gerçi o döşenen taşmlar granit taşlar çok güzel ama yanlara döşenen taşlar Arnavutköy’ü şantiyeye çevirdi. Semte üç katlı bir otopark olabilir…

Arnavutköy Mahallesi Muhtarı Sedef İrteş

Arnavutköy, tarihi özelliği, güzelliği olan boğaz mahallelerinden birisidir diyebilirim. Arnavutköyümüz her şeye layık. Onun için Arnavutköy’ün tarihini korumak biz Arnavutköylülerin görevi… Her sene haziran ayında yaptığımız şenliklerimizle de Arnavutköyümüzün koruma altında olduğunu herkese ulaştırıyoruz. Sayın İsmail Ünal da şenliklerimize bizzat katılarak bize desteklerini gösteriyor . Kendisine de teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Biz 1998 yılından beri Arnavutköyümüze üçüncü köprünün yapılmaması için sivil toplum örgütü olarak çok çaba verdik. Demekki sivil toplum örgütlerinin de bazı şeyleri engelleyebilip seslerini duyurabiliyorlarmış diye düşünüyorum ve bundan da çok mutluyuz. Bizim amacımız boğazın hiç bir yerine köprü yapılmasın. Çünkü köprüler her zaman diğer bir köprüyü çağrıştırıyor ama biz
Arnavutköylüler olarak mücadelemizi sonuna kadar sürdürürüz. Beşiktaşın etkinliklerini çok güzel buluyorum. Her tarafa dağılıyor… Sadece Arnavutköy için değil bir Beşiktaşlı olarak hakikaten İsmail Ünal’ın yapmış olduğu etkinliklerden memnunuz. Başkanıma Arnavutköyden sevgilerimi ulaştırıyorum. Selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum.

GRUP GÜNDOĞARKEN COŞTU COŞTURDU…

Beşiktaş Belediyesi’nin “Park Buluşmaları” adıyla düzenlediği yaz etkinlikleri Aykut Barka Parkı’nda da tüm coşkusuyla devam etti. Abbasağa Parkı’nda Ezginin Günlüğü grubunun vermiş olduğu açılış konseriyle başlayan “Park Buluşmaları”, Aykut Barka Parkı’nda düzenlenen Grup Gündoğarken konseriyle renklendi. Grup Gündoğarken, sevilen parçalarıyla Beşiktaş Kentlilerine müzik dolu bir gece yaşatırken, kent yaşayanının da konsere olan ilgisi bir hayli yoğundu. Beşiktaş kentlisi gerçekleştirilen organizasyonlardan oldukça mutlu olduğunu söyledi. Yaz sezonu evlerine kapanmaktan kurtulan Beşiktaşlılar yapılan etkinliklerin devam etmesini istiyor. Yetkililer, çok sevilerek takip edilen Park Buluşmaları etkinliklerinin, toplam 20 parkta konser düzenlendiğini ve şöyleşi ve sinema gösterimi gibi bir çok etkinliklerle de renklenen organizasyonların 20 Eylül’e kadar devam edeceği belirtti.
Modern Folk Üçlüsü 40. sanat yılını Abbasağa’da kutladı…
Ülkemizin en köklü müzik topluluklarından biri olan Modern Folk Üçlüsü grubu, sanatseverleri müzikal bir yolculuğa çıkardı. Modern Folk Üçlüsü, 40. sanat yılını “Ustalara Saygı” etkinlikleri kapsamında Beşiktaş’ta kutladı. Faruk Şüyün tarafından beş yıldır organize edilen “Ustalara Saygı” toplantıları, yaz döneminde müziğimizin ustalarının ağırlıkta olduğu bir programla Abbasağa Parkı’nda düzenlendi. 1969’dan beri geleneksel ezgileri seslendirerek müzikte kendine özgü bir yer edinen Modern Folk Üçlüsü oldu. Ahmet Kurtaran, Doğan Canku ve Selami Karaibrahimgil’den oluşan topluluk için hazırlanan gece, birlikteliklerinin ilk dönemlerinden bugüne, kırk yılın müzikal bir özetini çıkarmış oldu. Etkinlikte, Arda Uskan, Burhan Karaçam, Can Gürzap, Deniz Adanalı, Emel Sayın, Esin Afşar, Fatih Orbay, Hakan Güngör, Hıncal Uluç, İzzet Öz, Naim Dilmener, Necip Kışlalı, Özalp Birol, Yuri Ryadchenko da Modern Folk Üçlüsü ile birlikte sahne aldılar, ve bir arada Beşiktaş’ta gerçekleştirilen organizasyon kapsamında bir çatı altında buluştular ve etkinliğe katıldılar. Kurulduğu günden bu yana birçok ülkede gerçekleştirdiği konserlerle müziğimizi dünyaya tanıtan, Seul ve Eurovision’un da aralarında bulunduğu şarkı yarışmalarında Türkiye’yi temsil eden Modern Folk Üçlüsü’nün kırk yıllık müzik yolculuğu, gecede gerçekleştirilen bir dia gösterisiyle de sanatseverlerle paylaşıldı.
Hem güldüler hem müzik dinlediler…
Gülüşüp coşmak isteyenler Ceyhun’la eğlendi, Grup Merdiven’in şarkılarına da eşlik etti. Komedyen ve radyo programcısı Ceyhun Yılmaz ve aralarında “Akdeniz Akşamları”, “Hasretler Ayrılıkla Başlar”, “Divane” ve “Ara Beni Ara Yar”ın bulunduğu tanınmış bir çok şarkının sahibi olan Serhan Kelleözü’nün önderliğindeki Grup Merdiven geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş’taydı. Beşiktaşlıları kah güldürüp kah neşelendiren ekip, organizasyonu bir şölen havasına soktu. Düzenlenen geceye Beşiktaş kentlisi yoğun ilgi gösterdi. Abbasağa Parkı’nda gerçekleşen etkinlikte, Ceyhun Yılmaz tek kişilik gösterisinde anlattığı hikayeleriyle ve esprileriyle gelenleri kahkaha tufanına sürükledi. Bununla birlikte popüler müziğin sevilen gruplarından biri olan Grup Merdiven, birbirinden güzel şarkılarıyla müzikseverleri mest etti. Grup Merdiven, konsere gelenlere sunduğu müzik ziyafetiyle geceye damgasını vurdu.
Sokak kedilerini kısırlaştırıyorlar…
Uygun olmayan çevre koşulları, açlık, hastalıklar, zalim insanların eziyetleri ve trafik, sokak kedileri için ciddi tehdit oluşturuyor. Oysa ki, belki ihtiyaçları bir kap su, bedenleri kadar bir barınak ve her gün fazla pişirip yiyemeyip çöpe döktüğümüz yiyeceklerden sadece bir taze tabak. Peki sokak kedileri için neler yapabiliriz? Su kabı yemek artıklarını toparlayıp onlara uzatmanın yanı sıra sokak kedilerinin kısırlaştırılmasına da yardımcı olabiliriz. Nasıl mı? Beşiktaş’la ilgili her konuda dilediğiniz yerden, dilediğiniz zaman 444 44 55’i arayarak belediye yetkililerine ulaşabilirsiniz. Haftanın her günü, günün 24 saati
beklemeden, kısa sürede hizmet alabileceğiniz iletişim merkezi hizmetinizde. Vergi, harçları öğrenmek ve ödemek, dilekçe ve beyanname vermek veya imar durumu sorgulamak ya da başkana mesaj bırakmak için kullanılan 444 44 55 nolu telefondan aynı zamanda sokak kedileri için de yardım alabilirsiniz.

Ezgi’nin günlüğü ile ‘Merhaba’ dedi

Müzikseverler, konser şölenine Ezginin Günlüğü konseri ile merhaba dedi. Park Buluşmaları kapsamında düzenlenen konserlerden ilk Ezginin Günlüğü adlı grubun Abbasağa Parkı’nda verdiği korserdi. 14 albüme imza atan Ezgi’nin Günlüğü, sevilen şarkılarını Beşiktaşlılarla seslendirdi. Gece sevilen şarkılara eşlik eden müzikseverler, Abbasağa Parkı’nda geleneksel hale gelen etkinliğin ilk gecesinde böylelikle neşeyle eğlendi. Ezginin Günlüğü ekibindeki sanatçılar, Beşiktaş Belediyesi’nin böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sanatçılar, yaz akşamlarında Park Buluşmaları adlı organizasyonla Beşiktaşlılarla bir araya gelmelerini sağladıkları için de yetkililere teşekkürlerini sundu.
KURUÇEŞME ARENA YAZA DAMGA VURDU
Beşiktaş’ın göbeğinde Kuruçeşme Arena ziyaretçileri müziğe doymaya devam ediyor… Boğaz manzaralı keyifli bir yaz akşamı buluşanlar, Ağustos ayında da oldukça neşeli vakit geçirecek, müzikle coşup sevdiği sanatçıyla bir araya gelecek ve yakından izleme imkanını yakalayacak. Kuruçeşme Arena’da Ağustos ayına ilk merhaba, Fatboy Slim ile başlıyor. Yaptığı her albümle, çıktığı her konserle olay olan Fatboy Slim müziğini Beşiktaşlılara ve tüm İstanbullulara duyuracak! Dünyanın en ünlü DJ’i ve big beat müzikçisi olarak tanımlanan Fatboy Slim bugüne kadar 8 milyondan fazla albüm sattı. Kuruçeşme Arena’da yer alan bir diğer isim ise 8 Ağustos’ta ise görünümüyle yine adından söz ettiren diva Ajda Pekkan sahnelerde olacak. 9 Ağustos’ta ise Mario Frangoulis & Friends Kuruçeşme Arena’da sevenleriyle bir araya gelecek. 12 Ağustos’ta dünyaca ünlü dans topluluğu Anadolu Ateşi sahnede yer alacak. 13 Ağustos’ta ise Jose Feliciano sevenlerine seslenecek. 15 Ağustos’ta ise farklı bir üçlü sahnede müzikseverler için yer alacak. Sevilen şarkıcı Leman Sam, kızlarıyla birlikte sahneye el ele çıkacak ve tüm gece boyunca sevilen şarkıları birlikte seslendirecek. Leman Sam Şevval & Şehnaz Sam gecesinde Türk Sanat Müziği de yer alacak.
Öte yandan Temmuz ayında da Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platfornmu Kuruçeşme Arena oldukça renkli görüntülere sahne olmuştu. İki ünlü grup Kuruçeşme Arena’yı salladı. Bunlardan ilki MFÖ’ydü. MFÖ, müzikseverler ile buluştu ve dinleyicilerini mest etti. Ayrıca, çağımızın heavy metal ve hard rock müziğinin mihenk taşlarından sayılan dünya çapında 100 milyondan fazla albüm satışı gerçekleştiren ve 2008’de müzik dünyasındaki 40. senesini kutlayan Deep Purple, bu başarının şerefine “Deep Purple 40 Years Anniversary Tour” ile Beşiktaş’taydı.
Türküler her zamanki gibi yine çok seviliyor
Türk Halk Müziği’nin tanınan ismi Sabahat Akkiraz Beşiktaş’ta sevenleriyle buluştu. Beşiktaş’ta geçtiğimiz haftalarda türkü rüzgarı esti. Gelenekselleşen yaz etkinlikleri kapsamında düzenlenen organizasyonda sahneye sevilen türkücü Sabahat Akkiraz çıktı. Türkiye’de ve yurt dışında bir çok konser veren, yabancı albümlerde de çalışmaları ve derlemeleriyle yer alan Akkiraz, bu kez Abbasağa Parkı’ndaydı. Kimi zaman hüznün hâkim olduğu kimi zaman ise dertlerin unutulup halaya tutuşulduğu konserde sanatçı, birbirinden güzel ve en beğenilen parçalarını seslendirerek geceyi adeta türkü şölenine dönüştürdü. Akkiraz’ı gece boyunca oldukça kalabalık bir kitle izledi. Sabahat Akkiraz, daha 13 yaşında Arif Sağ ve Orhan Gencebay’ın sazları eşliğinde ilk 45’lik plağını Mahmut Erdal ile çıkarmıştı. Park Buluşmaları öncesinde festival kapsamında sanatçı, 2001 Şubatında Hollandalı ünlü şanson şarkıcı Jasperina De Jong ile 5 konserlik Hollanda turnesi yaptı. 31 Mart-1 Nisan tarihlerinde Brezilyanın Sao Paolo kentinde iki konser veren Akkiraz, türküleri ilk defa Güney Amerika’ya okyanus ötesine taşımıştı.
Aşk adamı Cezmi Ersöz Beşiktaş’taydı…
Aşk adamı Cezmi Ersöz Beşiktaşlıları büyüledi. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen söyleşide Beşiktaşlılarla biraraya gelen Cezmi Ersöz, konukları anlatılarıyla adeta kelimeleriyle büyüledi. Park Buluşmaları’nda bu kez aşk konuşuldu. “Şizofren Aşka Mektup”, “Derinliğine Kimse Sevgili Olamadı”, “Haritanın Yırtılan Yeri” gibi pek çok kitabın ve sevilen şiirlerin yazarı Cezmi Ersöz, Abbasağa Parkı’ndaydı. Söyleşide Ersöz, Beşiktaş Kentlileriyle hayattan aşktan acıdan ve hayatı sorgulamalardan söz etti. Programın ilk dakikalarını Beşiktaş’ı anlatarak geçiren Cezmi Ersöz şunları dile getirdi: “Beşiktaş bana coşku veriyor, mutluluk veriyor. İyi bir enerjisi var Beşiktaş İlçesinin. Kültürlü insanların yaşadığı bir kent. Beşiktaş’ın esnafına da hayranlık duyuyorum.”
Sanatçının kendi anılarını anlattığı ve hayata dair fikirlerin de paylaşıldığı söyleşide Cezmi Ersöz kendisini dinlemeye gelenlerin sorularını yanıtladı ve sonra kitaplarını da imzalamayı ihmal etmedi.

SPOR HABERLERİ

RENKLER GÜZEL FORMALAR KÖTÜ

SİYAH-Beyazlı ekip, yeni sezonda giyeceği formalarıyla gerçekleştirdiği defile ile tanıttı. Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen bir defile ile tanıtılan formalar, taraftarı hayal kırıklığına uğrattı. Halbuki üretici firmanın değişikliği yeni bir heyecan katmıştı.
BEŞİKTAŞ taraftarı, önceden camianın fikrinin alınmasını hatta bir anket düzenlenmesini doğru olacağını söylerken “Renkler güzel ancak formalar kötü” dedi. Beşiktaş forumlarında ve sitelerinde dile getirilen en güzel forma şeklinin çubuklu olduğu yönünde.
Vedat Okyar adına turnuva düzenlendi
Mini Minikler Futbol Şenliği’nde, Vedat Okyar da anıldı. Beşiktaş’ın unutulmaz futbolcusu ve sqor yazarı Vedat Okyar için tören düzenlendi. TFF İstanbul İl Başkanlığı ile Ülker´in birlikte organize ettiği Ülker Mini Minikler Futbol Şenliği’nin son gününde sevilen isim Vedat Okyar konuşuldu. Fulya’da sona eren organizasyonda, spor yazarı için bir anma töreni düzenlendi. Törenin düzenlendiği şenliğin kapanış gününe, erkeklerde Terazidere, Dudullu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, kızlarda ise Kireçburnu ile Artukbey katıldı.

‘Şampiyonlar Ligi’nde altlarda kalmayız!..’

Beşiktaş’ın teknik patronu Mustafa Denizli, Şampiyonlar Ligi rakiplerini değerlendirdi ve ‘altta kalmayız’ dedi. Mustafa Denizli, doğrudan katılacakları şampiyonlar ligi olası rakiplerinin kağıt üzerinde ağır bastığını ancak kağıt üstündeki değerlendirmeleri büyük ölçüde yanıltmak istediğini söyledi. Denizli, Beşiktaş’ın kavgacı, hırslı bir kadro kimliğine büründüğünü söyledi ve ‘Korkunun ecele faydası yok’ dedi. Denizli, tüm baskıya rağmen kesinlikle altta kalmayacaklarını ve fizik olarak onların karşısında eziklik hissetmeyeceklerini dile getirdi. Konuyla ilgili olarak siyah – beyazlı ekibin patronu Denizli, Avrupa denilen aşamaları geçmenin takım için esas başarı olacağını kaydetti.
Öte yandan bir değerlendirme yapan Beşiktaş Teknik Direktörü Denizli, genel olarak bakıldığında şimdisi için bireysel hataların varlığından söz ediyor ancak bunların kısa sürede düzeleceğinden de emin konuşuyor. Denizli her oyuncuya şans vermek istediğini söylerken de dikkatli konuşuyor ve ‘Bu şansı kullanamayanlar kadroda yer alamayacak’ diyor.
Süper Kupa maçı
2 Ağustos’ta…
Kara Kartal Süper Kupa maçı için Olimpiyat Stadı’nda sahaya çıkıyor. Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Beşiktaş’ın hedefi Süper Kupa’yı almak. Derbi maç aynı zamanda lige hazırlanan iki takım içinde prova niteliği taşıyor. 2 Ağustos’taki final maçı için Almanya Futbol Federasyonu ile yer için anlaşma sağlayamayan TFF Süper Kupa maçını daha önce yaptığı açıklamayla Olimpiyat Stadı’na almıştı.

Büyük Kaptan geri döndü…
Kaptanlık konusunda Beşiktaş, hızlı bi süreci geride bıraktı. İbrahim Üzülmez yeniden kaptanlık pazubandını koluna taktı. Matias Delgado’nun uzun süre sahalardan uzak kalacak olması nedeniyle başgösteren kaptanlık tartışması “İbrahim Üzülmez”le noktalanmış oldu. Terlik kavgası iki İbrahim için de futbolculuk hayatlarında büyük sorun yaşatmıştı. İbrahim Üzülmez, kaptanlık bandını kaybetmiş ve kadro dışı kalmıştı. Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin gelişi ile birlikte İbrahim Üzülmez’in de yeniden şansı açılmış oldu. Yeniden görev aldı ve performansını sergiledi. Denizli, İbrahim Üzülmez’in koluna Denizlispor maçında kaptanlık bandını kendi elleriyle taktı. Delgado’nun geçirdiği ameliyatın ardından ise kaptanlık konusu Beşiktaş’ta yeniden gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre Mustafa Denizli kaptanlık sorununu çözmek için ilginç bir yöntem uyguladı. Barış Kupası için gittikleri İspanya’da takımın ağabeyleri Rüştü ve Yusuf’u yanına çağırdı ve kaptanlarını seçmelerini için oylama yapmaları gerektiğini söyledi. Siyah-Beyazlı futbolcular, kısa süren bir oylama sonucunda İbrahim Üzülmez’in kaptanlığında birleşti. İbrahim, seçim sonuçları ortaya çıkınca bir hayli duygulandı hatta gözyaşlarına hakim olamadı. Görevi hemen kabul etmediği söyleniyor ve ‘Buna yönetim karar versin’ dediği belirtiliyor. Demirören, önce İbrahim ile özel bir görüşme yaptı ardından da kaptanlığını tebliğ etti. Yeni sezonda İbrahim sahaya kaptan olarak çıkacak. İkinci kaptan ise yine Nobre olacak.
Aranan kan bulundu lider Nihat Kahveci
Nihat Kahveci, bedelli askerlik görevini tamamladı ve kısa süre içinde arkadaşlarına da kavuştu. Beklenen bir isim haline gelen Nihat Kahveci, Siyah Beyazlı takım arkadaşlarıyla buluştuğu ilk antrenmanda açılışını muazzam güzel bi golle yaptı. Yıllardır lider oyuncu sıkıntısı çeken Beşiktaş’a Nihat adeta ilaç gibi geldi. Alt yapıdan yetişen oyuncunun uyarıları ve duruşuyla daha ilk günden herkesin büyük takdirini topladı. Beşiktaş aradığı kanı buldu sanki ancak kampa katılan Nihat’ın arkadaşlarını yakalayabilmesi gerektiği de bir gerçek. Ve bu konuda Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli Nihat’a güvendiğini belirtiyor ve önümüzdeki haftalarda Nihat’ın performansını gayet iyi olacağını söylüyor.
Tello’nun kupası hazır
Geleneksel hale gelen ve her yıl düzenlenen Beşiktaş Gazetesi Yılın Futbolcusu Kupası’nın dördüncüsü Tello’ya verilecek. Spor yazarları tarafından seçilen ‘Yılın Futbolcusu’ geçtiğimiz yıllarda Sergen, Bobo ve Delgado olmuştu.
“Benim cevabım sahada olacaktır…”
Beşiktaş’ın, Genoa’dan transfer ettiği Matteo Ferrari, iddialı konuştu. Yıldız oyuncu, kendisini eleştirenler olabileceğini fakat kendisini sahada kanıtlayacağından emin olduğunu söylüyor. Ferrari, her geçen gün takım arkadaşlarına daha da uyum sağladığını dile getiriyor. Ferrari, “Beşiktaş’ta başarılı olacağıma inanıyorum. Çok iyi bir ekibe geldim. Herkes benim bonservisimi, aldığım parayı ve özel hayatımı konuşuyor. Ama ben futbolumla konuşulmak istiyorum. Benden çok şey beklediklerinin farkındayım. Yeni bir takıma geldim, yeni arkadaşlarla tanıştım. Alışma sürecini en kısa zamanda üstümden atacağım” dedi.
Takım önemli…
Beşiktaş’ın yeni transferlerinden Alman futbolcu Michael Fink, takımı için her şeyi yapabileceğini söyledi. Savaşçıyım diyen Fink, defansif yönde elimden geleni yaparım diyor ve sürprizler yaşatacağını da sözlerine ekliyor. Takıma katkı sağlamak için ofansa çıkıp gol atmaya çalışacağını da belirtmeden edemiyor. Takım arkadaşlarını kısa süre içinde gerçekten çok sevdiğini söyleyen Fink, sezonla ilgili sorulara ise gülümseyerek içten bir yanıt veriyor ve “Sanırım çok güzel şeyler bizi bekli-yor” diyor.
“Beşiktaş benim için büyük bir aile oldu…”
Kara Kartal’ın sevilen ismi Filip Holosko samimi açıklamalarıyla güven verdi. 10 yıl daha Beşiktaş’tayım diyen Holosko, diğer kulüplerin tekliflerine kesinlikle sıcak bakmadığını söylüyor. Genç oyuncu, Beşiktaş’ta bir çok güzel anılara sahip olduğunu bir aile gibi olduklarını ve tranfer konularının da daha sözü açılmadan kapandığını söylüyor. Hedef büyüttüklerini de söyleyen Holosko, hem lig hem kupada zirvede kalacaklarını iddia ediyor. Samimi itirafları arasında takım olabilmenin önemine değinen Holosko, yıldız bir oyuncu olmadığını ancak takım içinde önemli görevler üstlenerek kendini gösterebildiğini söylüyor.
Basketçiler iddialı
“Savaşacağız…”
Erkek Basketbolcular, gözlerini zirveye dikti. Kartal’ın pota bekçileri transfer dönemini geride bıraktı ve mevcut kadro ile yollarına devam edeceklerini açıkladı. Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Burak Bıyıktay, “Uzun senelerden sonra takımın omurgasını elimizde tutarak ve gerekli transferleri yaparak iyi bir takım oluşturduğumuza inanıyorum” diye konuştu.
Burak Bıyıktay, kaybetmeyi kabul etmeyen bir takım oluşturduklarını vurgularken yeni transfer edilen Engin Atsür, Brad Newley, Lonny Baxter ve Kevin Fletcher hakkında özetle şu değerlendirmelerde bulundu: “Engin Atsür, hem oyunculuk hem karakter olarak bize çok iyi katkı sağlayacağına inandığımız bir oyuncu. Lonny Baxter, uzun yıllar NBA ve ardından Euroleague tecrübesi olan çok kaliteli bir pivot. Kevin Fletcher, bizim kadro derinliğimizi güçlendirecek; 4 ve 5 pozisyonlarında oynayabilecek çok savaşçı, çok iyi karakterli bir oyuncu. Kevin, Avrupa pasaportlu bir oyuncu olması nedeniyle de tercih ettiğimiz bir transferdir… Brad Newley ise çok genç ve çok yetenekli. Avustralya Milli Takımı’nda yer alan ve son iki sezon Yunanistan’da forma giymiş Avrupa tecrübesi de olan bir oyuncu. Onun da Beşiktaş’ın dinamiklerine çok uygun bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Tüm bu oyuncularımızı detaylarıyla araştırarak transfer ettik.”
“ÖZLEDİK KARTALIM”
Çarşı Grubu ve Amigo Alen’in Radyo Beşiktaş’ta katıldığı programı rekor seviyede dinleyerek ve izleyerek, bir ilke imza atan Beşiktaş taraftarı, geçtiğimiz hafta Gazete Beşiktaş ve Radyo Beşiktaş’ı mesaj yağmuruna tuttu. Beşiktaş’ın buluşma noktası Beşiktaş Medya Grup’a gelen mesajların çoğu transferler ve başlayacak olan ligle ilgili idi… Beşiktaş’ı özlediklerini belirten taraftar, liglerin bir an önce başlamasını istiyor. Bu arada yeni formalar üzerinde de görüş bildiren Beşiktaşlılar kendi fikirlerinin alınmamasını ve bu konuda bir anket dahi yapılmamasını formlarda kıyasıya eleştirdiler. İşte Radyo ve Gazete Beşiktaş’a gelen ve formlardaki mesajlardan bazıları…
– YENİ transferlerin iyi çıkmasını diliyorum. Bu yıl rakibimiz Fenerbahçe değil Galatasaray olur
– ÖNCE Süper Kupa’yı alalım. Fenerbahçe’yi bir kez daha yenelim.
– FERRARI’nin ismini hiç duymadım. Fink’inkini de duymadım. İsimsiz adamlar alıyoruz.
– DELGADO’nun yokluğunu cekeriz. Adamı beğenmiyorlardı, sakatlandı, bu yıl görürüz orta sahayı…
– VEDAT Kaptan güzel adam seni unutmayız. Unutturmayız.
– BÜYÜK bir Beşiktaşlı gitti. Rahat uyu Vedat Okyar.
– CISSE’nin gitmesi iyi olmadı. Erns ile iyi anlaşıyordu. Ernst tek başına bu yükü kaldıramaz. Fink ne yapacak bakalım.
– GÖKHAN Zan’ı aramayız. Çok hata yapıyordu, topu oyuna iyi sokamıyordu. Çokta sakatlanıyordu.
– BOBO’yu küstürmemek yazım. Giderse yerine kim oynayacak. Bir transfer daha yapmak lazım. Batuhan’ı bu yıl değerlendirebilirdik.
– SERDAR Kurtuluş’un bırakılması yanlış. Gençlere hiç sahip çıkmıyoruz. İbrahim Kaş’ı da söyle kaçırdık. Serdar orta sahada bile iyi idi… Günü kurtarmaya çalışmayın.
– GÜZEL bir şakaydı. Gerçek formalarımızı görelim, “Cristiano Ronaldo’yu transfer etseler bile kimse bana bu formaları aldıramaz”
– ADIDAS, Adidas olalı böyle bir tasarım yapmış mıdır? Böyle kötü forma olur mu? Buna nasıl izin veriyorlar, sonra ürün satmıyor diye taraftara yükleniyorlar!”
– ZAHMET olmuş, uğraşıp dizayn yapmışlar. Beyaz tişörte bir arma dikilse, hepsinden daha güzel olurdu.
– SİYAH-Beyaz renkler bu kadar kötü kullanılırdı. Ödül vermek gerek bu formaları yapanlara.
– KULÜBE destek olmak için çubuklu forma alıyoruz, yönetim ‘çok beğenildi’ diyor. Bu kadar olmaz. Düz beyaz forma istedik, çok mu…
– YAZIK futbolculara. Bu formaları görünce tüylerim diken diken oluyor.
– BİZİM yönetim üst üste iki olumlu iş yapamıyor. Böyle forma mı olur?
– BAKLAVALI forma fikri, hangi dehadan çıktı acaba. Kışın sıcak tutsun diye mi…
– 100. yıldaki nostalji formalarımızı çıkarmanın zamanı geldi. Ya da bu sezonki formalarımızı giyeceğiz. Damalı gezecek halimiz yok…
– BEŞİKTAŞ arması olan her şeyi giyerim. Ama sabrımızı bu kadar sınamayın lütfen…
– DÜZz beyaz, üç çizgili forma düşlüyorduk. Real Madrid’in klasik formasından esinlenilerek bu tip bir iç saha forması yapılacağını umuyorduk.
– SİYAH sade hayalini kurduğumuz Adidas patentli siyah forma bekliyorduk. Nelerle karşılaştık.
Kupaya
odaklandılar
Bayan Voleybol Takımı, Balkan Kupası’nı almaya niyetli. Takım Antrenörü Bülent Karslıoğlu, yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını ve ilk hedeflerinin Balkan Kupası olduğunu söyledi. Bayan Voleybol Takımı, yeni transferlerinin de yer aldığı kadrosuyla 2009-2010 sezonu hazırlıklarına da devam ediyor. Karslıoğlu; “Şu anda yabancı oyuncularımız bizimle birlikte değiller. Genç oyuncularımızdan Cansu da Milli Takım’la birlikte Finlandiya’da düzenlenen Gençlik Olimpiyatları’nda bulunuyor. İlerleyen günlerde tabii ki bu arkadaşlarımız da takımımıza dahil olduklarında güçlü bir ekiple çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuşuyor. Balkan Kupası nedeniyle yeni sezon hazırlıklarına erken başlayan bayan file bekçileri, istedikleri tempoyu yakalayıp mücadelen mutlu dönen taraf olmayı istiyor.