SAYI 202

BJK1KÖYİÇİ’NE ÇOK ÖZEL PROJE…

Köyiçi çok özel bir projeyle ele alınıyor. Yakın zamanda başlanacak olan çalışmalarla önce görüntü kirliliği ortadan kaldırılacak ardından Çarşı-Köyiçi’nin tamamı eski tarihi dokusuna uygun bir şekilde caddeleri, sokakları ve evleriyle yeni bir konsepte kavuşacak. Aydınlatma üst yapı çalışmalarıbir bütün olarak Köyiçi’ne yakışacak şekilde uyum içinde ortaya çıkartılacak. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Köyiçi’nin tarihi mekanları, Beşiktaş’ın adeta kalbi olduğunu söyleyerek “Gereken ne ise yapılacaktır” dedi. Beşiktaş markalaşma yolunda ürettiği projelerle hızlı adımlarla ilerliyor. Beşiktaş’ın nefes aldığı Köyiçi Çarşı projesi için hayata geçirilmesi noktasında geri sayım başladı. Kentleşme planları düşünüldüğünde markalaşma adına Çarşı’da yer alan konutların boyama bakımı ve statikolarından kaldırım paylarından sokağa çıkış alanlarına, tretavur renklerinden yapısından gibi bir çok detaya kadar birliktelik amaçlanıyor. Yetkililer tarafından elektrik lambalarının bile detaylara dikkat edilerek değişeceği, farklı aydınlatma süsleri ile Beşiktaş’ın bezeneceği de ifade edilmişti. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Köyiçi-Çarşı kentleşme markalaşma projesi kapsamında kısa sürede hızla Beşiktaşlılar el ele vererek birlikte yol alacaklarını söyledi. Öte yandan kentleşme konseptine uygun olarak ihtiyaca yönelik otopark çalışmaları için yer tespitlerinin yapıldığı da belirtilenler arasında.
Ünlü işadamı ofisinde çıkan yangında hayatını kaybetti
Ünlü işadamı Halis Toprak’ın yeğeni ofisinde çıkan yangında zehirlendi. Yaralı ve baygın olarak hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Alınan bilgiye göre, Barbaros Bulvarı’ndaki 6 katlı binanın, iş adamı Halis Toprak’ın yeğeni Mehmet Emin Toprak (41) tarafından ofis olarak kullanılan 4. katında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen Beşiktaş itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek üzere iş yerine girdiğinde, baygın haldeki Mehmet Emin Toprak ile karşılaştı. Toprak’ın, karbonmonoksit zehirlenmesi yüzünden hayatını kaybettiği açıklandı. Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme sürüyor.
TMSF 103 milyon TL’ye Toprak Center’i satıyor…
Toprak Center satışa çıkarıldı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Beşiktaş’ta bulunan Toprak Center’ı 103 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardı. Halis Toprak’ın Toprak Holding’i 1999 yılında taşıdığı ve geçtiğimiz aylarda işlerini oğluna devredene kadar kullandığı Toprak Center için ilk ihale ise 14 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Kamu alacağının tamamı “henüz” tahsil edilemediğinden, protokol teminatları arasında bulunan Toprak Center’ın, Beşiktaş ilçesi, Abbasağa Mahallesi, 48 Pafta, 336 Ada, 14 ve 31 numaralı parsellerde kain taşınmazların, toplam 103 milyon lira muhammen bedel üzerinden 14 Temmuz’da ihaleye çıkarılacağı, gayrimenkulün ikinci satışının, 21 Temmuz’da gerçekleştirileceği kaydedildi.
Otopside ayrı bir skandal daha…
Etiler cinayetindeki otopsi skandalı iddiası gündeme oturdu. Münevver cinayetinde, aylardır merak edilen `çamaşırdaki sperm kime ait` sorusu yanıt buldu. `2 katil şüphesi` doğuran ve kafaları karıştıran o iz, iddiaya göre, aynı masada otopsisi yapılan başka bir ölüden bulaştı. Münevver’in cesedi üzerinde yapılan otopside, boyun, yanak ve göğüs kısmında tükürük salgısı, iç çamaşırında sperm izi bulunmuştu. Hazırlanan rapor doğrultusunda firari zanlı Cem G.`nin babası, arkadaşları, Münevver`in kardeşi ve yakın çevresinden oluşan toplam 10 kişiden kan ile sperm örnekleri alındı. Numuneler DNA testine tabi tutuldu. Geçen ay, 4 kişinin DNA sonucu açıklandı. Örnekler hiçbirine uymadı. Geri kalan 6 kişinin sonuçları ise 1 aydır bekleniyor.
Uygur Türkleri için biraraya geldiler…
Beşiktaş Meydanı protesto amaçlı yapılan basın toplantısına sahne oldu. Bir grup “Uygur Türklerine yapılan zulmü kınıyoruz” diye kamuoyuna seslendi. Grubun yaptığı açıklamada şu sözler yer alıyor: “8 milyon Müslüman Uygur Türkü’nün yaşadığı Sincan’da Çinliler zor kullanarak insanlığı ayaklar altına aldı. Basının bildiği dışında Binlerce yaralı ve yüzlerce ölü var. Bizlerin de bu zulme sessiz kalmamamız için burada toplandık” denildi.
ARNAVUTKÖY KURTULDU
Arnavutköy Şenliği, geçtiğimiz haftalar içinde Beşiktaşlıların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katıldığı etkinlik, yapıldığı günden bu yana ‘üçüncü köprüye hayır’ demeye tüm katılımcılarıyla birlikte devam etti. Arnavutköy Şenliği’ne katılan ve şenliğin açılışında kısa bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, günün anlam ve önemi üzerine etkinliğin Arnavutköy – Kandilli arasında yapımı planlanan 3. köprü projesine karşı çıkmak, bu konuda kamuoyu duyarlılığını güçlendirmek amacıyla sivil toplum kuruluşlarını da bir araya getirmiş olduğuna dikkat çekti. Tarihi dokularının bozulmaması için el birliğiyle Arnavutköylülerin verdiği mücadelede nihai son gerçekleşti. Buna göre üçüncü köprü projesi bütünüyle ortadan kalkmasa da mücadele köprünün güzergahını tamamen değiştirdi. Öte yandan şenliğin arkasından Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım’ın açıklamaları Beşiktaşlıların da gündeminde baş köşeye oturdu. Yıldırım, köprünün güzergahı hakkında “6 alternatif vardı. Seçimi yaptık” derken, Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları yetkilileri “Beykoz-Tarabya veya Beykoz-Sarıyer olabilir” diye konuştu. Yıldırım, güzergâhın zamanı geldiğinde açıklanacağını vurgulayarak, “Daha önce 6 alternatif vardı. Seçimi yaptık. Bu aşamada tek söyleyebileceğim, yeni köprünün Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nin daha kuzeyinde olacağıdır” dedi.
Beşiktaş artık ışıl ışıl oldu
Beşiktaş’ta ilçe kapsamındaki kentsel onarım bakım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu konuda Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, özellikle aydınlatma çalışmalarının etkinliğine değindi ve aydınlatma çalışmalarının tamamlanmış olduğunu ve hiçbir şikayet almadıklarını da dile getirdi. Ünal, aydınlatma çalışmalarının hafife alınmaması gerektiğine işaret ederek, güvenlik için de gerekli bir adım olduğunu belirtti ve Beşiktaş Belediyesi olarak kısa sürede gerekli çalışmaların tamamlandığını vurguladı. Ünal, şunları söyledi:
“Aydınlatmalarla ilgili Beşiktaşlılardan hiç şikayet gelmiyor. Yaz sonuna kadar bunu tamamlarız dedik, iyi bir noktaya geldik. Bu konuda şikayet yok, hırsızlıkları azalttık, geri kalan olaylar için de Beşiktaş Emniyet Müdürü çalışıyor. İşini yapıyor, beceriyor. Başarılı bir arkadaşımız ama biz de bu aydınlatma ile kentimize destek verdik. Hiç kimsenin aydınlatma ile ilgili şikayeti yok.”
Öte yandan Beşiktaş kentlisi, aydınlatmaların artırılması ile de memnuniyetini dile getirdi. Yaz akşamları parklarda rahatlıkla oturabildiklerini de söyleyen Beşiktaşlılar, ara sokaklarda rahat rahat yürüyebildikleri ve gönül rahatlığıyla gezip turlayabildiklerini ifade etti.
YENİ HEYKELLER YAKINDA GELİYOR
Heykeller kenti Beşiktaş’ta yepyeni projeler de hayat bulmak için geri sayımın tamamlanmasını bekliyor. En yeni heykeller arasında Leyla Gencer ve Türkan Saylan ismi yer alıyor. Saylan’ın vefatından sonra bir açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, ‘Çalışmalara başladık ancak hocamızın ölümünden önce yetiştirmek mümkün olmadı’ dedi. Ünal, heykelin bitirilmesine az bir zaman kaldığına dikkat çekerek Temmuz ayı içinde heykelin açılışının gerçekleşeceğini duyurdu. Öte yandan bir diğer heykeli yapılacak olan isim de Leyla Gencer. Konuyla ilgili olarak Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, şunları söylüyor:
“Beşiktaş’ta geçtiğimiz yıl heykel sempozyumu yaptık. Mimar Sinan Üniversitesi Heykel bölümüyle de bu yıl da yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl yapılan heykelleri de Beşiktaş’ın belli yerlerine yerleştiriyoruz. Onun bir kaç tanesi de Akatlar’da yerleştirildi. Kentin her noktasında bu tür heykeller oluyor. Ayrıca, çok önemli saprano operacı Leyla Gencer’in heykelini yapacak olan hoca geldi, Leyla Gencer’in heykelini de Beşiktaş’ın önemli noktalarından bir yerde hayata geçireceğiz”
Heykel sempozyumu ile başlayan Heykeller Kenti Beşiktaş kavramı, yapılan çalışmalarla da ilçeye bu konuda da farklı bir vizyon veriyor. Sempozyum Mimar Sinan Üniversite ile gerçekleşmiş ve Dünya Barış Parkı’nda bir çok heykel görücüye çıkmıştı. Çalışmalara ara verilmedi ve 12 aydın heykeli de hayat buldu ve şu anda Abbasağa Parkı’nda sanatseverlerin odak noktası halinde… Çeşitli sanatçıların heykel ve büstleri, rölyeflerine bir çok sporcunun heykellerinin eklenmesinin yanı sıra son 4 yıl içinde öldürülen aydınların heykelleri, Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinin Fulya’da yaptığı açık hava sergi heykelleri derken Levent’teki dev boyutlardaki hareketli Dünya Barış heykeli, Süleyman Seba heykeli, boğaz kıyısındaki Atatürk heykelleri ve rölyefleri, Beşiktaş’ı adeta heykel cenneti haline getirdi.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, sanatsal çalışmalarla da Beşiktaş’ı marka haline getiren projelerle ilgili samimi açıklamalarda bulundu ve heykel konseptli çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz andan itibaren yepyeni bir konsept oluşturma çabası içine girdik. Belediyeciliğin asli görevlerinin yanı sıra bunların dışına taşarak Beşiktaş’a yakışır, modern, çağdaş ve aydınlık bir yüz kazandırmak uğraşısı içine girdik” dedi. Ünal, heykel sayısını daha da artırmayı düşündüklerini belirterek “Beşiktaş, üniversiteleri, sarayları, okuma yazma oranı yüksek olan aydın insanların oluşturduğu çağdas bir kent. Bu nedenle Türkiye’nin aydınlık yüzünü oluşturma çabası içinde olmalıyız” dedi. Heykeller ile anılmak istediğini de sözlerine ekleyen Ünal, yapılan bu çalışmaların Türkiye’de bir ilk olduğunu, konusunda uzman kişiler ve çeşitli üniversitelerin profesörlerinden oluşturulan bir kurul ile çalışmaların bilimsel bir şekilde gerçekleştirildiğini, yapılan her heykelin de bir anlam ifade ettiğini de sözlerine ekledi.
HAYVANLARI EVLENDİRİYORLAR
Beşiktaş Belediyesi hayvanseverler için farklı alternatifler sunmaya devam ediyor. Evinde köpek kedi bakmak isteyen ama ne yapacağını nasıl başvuruda bulunacağını bilemeyen yoğun iş temposunda çalışan kişiler için belediye, hayvan bakımı konusunda rehber olmayı hedefleyen kısa sürede çözüme ulaşmayı amaçlayan bir bakış açısı projesini hayata geçirdi. Beşiktaş’ta hemen her evde bir hayvanın yaşadığı düşünüldüğünde, Beşiktaş’ta hayvanların evlendirilmesi projesi de hayvanların bakımından konakladığı alana ve kimlerin hayvan edinmek istemesine kadar bir çok başlıktaki ihtiyaca yanıt arar oldu. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, konuyla ilgili şunları söylüyor:
“Sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Normal hayvanlar ev hayvanları evde korunan hayvanlarımızla ilgili de sahiplerinin bizim seçim döneminde de sözümüz var, sokak hayvanlarının sahiplendirilme projesi vardı. Devam ediyoruz. Seçimden bu yana yaklaşık 12-13 tane sokak köpeğini sahiplendirdik. Belgeleriyle de bu sabittir. Diğer noktada hayvanseverlerin kendi evde baktıkları hayvanların parklarda ve yeşil alanlarda ihtiyaçlarını gidermeyle ilgili kum havuzlarımız var. Bu konuda onlara destek veriyoruz.”

VAR MI BOĞAZ GİBİ GÜZELİ

Boğaz gezileriyle yaza merhaba diyen Beşiktaş Belediyesi yaz sıcağında Beşiktaşlıları düzenledikleri etkinliklerle adeta serinletiyor. Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş’ta yer alan her mahalleye özel tekne gezileri düzenleyerek Beşiktaşlıları Boğaz sefasında müzikli çalgılı ikramlı bir günde stres atmaya çağırıyor. Mahallelerde alfabetik sıraya göre mahallelerin programlandığı ve buna göre organize edilen tekne turları 15 gün boyunca sürüyor. Tekne turları için ise zahmet etmenize gerek bile kalmıyor. Boğaz sefasına katılmanız için hermahallede düzenlenecek olan tekne turlarında 15 gün boyunca her mahallede özel servisler hizmet verdi. Tekne turlarına yüzlerce kişi katıldı, servisler tekneye kadar Beşiktaşlıları taşıdı ve teknelerde ise yaz mevsiminin sıcaklığı bir nebze olsun sohbet müzik ve geziyle tatlı bir atmosfere dönüştü. Toplam 23 mahallenin yer aldığı Beşiktaş’ta, kentlilerimiz kendilerine ayrılmış gün ve saatlerde mahallelerinden servisle alınıp, teknelerin kalkış yeri olan Kuruçeşme’ye götürüldüler. Gezi bitiminde de yine aynı yerden servisle mahallelerine bırakıldı.
Yaklaşık iki saat süren tekne gezilerinde mahalle sakinleri birbirleriyle tanışma ve sohbet etme imkânı da buldu. Gezilerde ikram edilen yiyecek ve meşrubatlarla da katılımcılar İstanbul Boğazı’nda piknik keyfi yaşadı.

Kitap okumayı alışkanlık edinin

Kitap kurduyum diyorsanız, yaz günlerinizi keyifli geçirmek için alternatiflerinizden birini kütüphane olarak belirleyebilirsiniz. Ortaköy Kültür Merkezi binasında yer alan Beşiktaş Belediyesi Kütüphanesi sadece Beşiktaşlılara değil tüm İstanbul’a kapılarını açıyor. Kütüphane, hafta içi her gün sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında kitap sevenlere hizmet veriyor. Elbette, belediye kütüphanesi özellikle kış aylarında yoğun ilgi görüyor. Ama yazın da kitap severler unutulmuş değil. Ücretsiz çay servisi sunan Ortaköy Kültür Merkezi’ne ait kafeterya, kütüphanenin hemen üst katında yer alıyor. Kitap kapasitesi bir hayli fazla olan kütüphaneye 2000 yeni kitap daha eklenmiş ve toplam kitap sayısı 7000‘e ulaşmış durumda. Kitap okuma tutkunlarına ise üyelik avantajları sunulabiliyor. Kütüphaneye üyelik için nüfus cüzdanı fotokopisi yeterli. Bu sayede okumak istediğiniz kitabı 15 gün süre ile kütüphaneden alabilirsiniz. Beşiktaş Belediye Kütüphanesi herkese açık, yani Beşiktaşlı olmak şart değil. Kütüphane hakkında bilgi almak için ise 0212 236 10 27 nolu telefonu arayabilirsiniz.
YENİ SEZONDA DA PARK BULUŞMALARINA DEVAM
Geleneksel Park Buluşmalar Yaz eğlenceleri devam ediyor. Beşiktaş’ın parklarında eski yazlık sinema tadını anımsatacak olan organizasyonlar, Beşiktaşlıların gönlünü feth etmeye hazırlanıyor. Etkinliklerin içinde birbirinden ünlü sanatçılar yer alıyor. Geçtiğimiz yaz sezonunda da bir çok ünlü isim bir araya gelmiş, yaz akşamlarında Beşiktaşlıları kah eğlendirip güldürmüş kah hüzünlü şarkılarıyla da duygulandırmıştı. Tiyatro oyunları meddahlık tadında geçerken sinema gösterimleri de oldukça ilgi görmüştü. Abbasağa Parkı’nda başlayan etkinlikler, Beşiktaş ilçesine yayılarak diğer tüm parklarda yaz eğlencelerinin vazgeçilmez mekanları haline gelmişti. Bu yıl da Park Buluşmaları devam ediyor.
Konu hakkında Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal; “Geçmiş ve unutulmuş tatları Beşiktaş kentlisi ile birlikte tekrar ortaya çıkarttıkları için mutluluğumuz sonsuzdur” dedi. Beşiktaşlılar ise böylesine güzel bir ortamın oluşturulmasından dolayı mutlu olduklarını belirttiler. Geçtiğimiz yıl, Bülent Ortaçgil, Moğollar, Göksel, Tayfun Talipoğlu, Ezginin günlüğü, Sunay Akın, Badem, Leman Sam gibi birbirinden ünlü isimler Beşiktaşlılarla birlikte oldu.
Sosyal yardımlaşma için seferberlik var!..
Sosyal yardımlaşmanın dışında eğitime de önem verildiği kaydedilerek, başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verildi açıklandı.
Beşiktaş Belediyesi, yılın çeşitli dönemlerinde eğitimden sağlığa, gıda yardımından ev eşyasına, öğrenci burslarından sosyal yardımlara kadar birçok farklı alanda ve konuda Beşiktaş Kentlileri’ne yardım elini uzatıyor. Her eğitim-öğretim yılı öncesi, “Eğitime Destek” adı altında, başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verildi. 2008–2009 eğitim-öğretim yılında Beşiktaş Belediyesi’nin burs vermek için belirlediği öğrenci sayısı ise 3500’di. Yine aynı kapsamda, İlköğretim ve Lise öğrencilerine ücretsiz olarak üniforma dağıtımı yapan Beşiktaş Belediyesi, ayrıca ilçede ihtiyacı bulunan tüm okulların her yıl iç ve dış boya, çatı onarımları, zemin kaplamalarının düzenlenmesi gibi birçok eksiğini gidererek eğitime desteğini kapsamlı bir şekilde sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre, her yıl, “Sosyal Yardım” adı altında herhangi bir güvencesi ve geliri olmayan 1292 kişiye maaş veriliyor. Ramazan’da, yardıma muhtaç durumda olan 3500 eve erzak ve eşya yardımı yapıldığı belirtiliyor. Beşiktaş Belediyesi’nin önemli yardım hizmetlerinden biri de “Dost Eller Yardım Organizasyonu” Yaklaşık 4 yıldır hizmet veren bu bu organizasyonla, eğitimden sağlığa, giyimden barınmaya birçok yardım çalışması, tek bir şemsiyesi altında barınıyor. Organizasyon, yardım projelerini ülke kapsamında yürütüyor. Engelli taksiden kadın sığınma evine, sokak çocuklarından psikolojik desteğe kadar birçok alanda ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi amaçlayan “Dost Eller”e 444 44 55 no’lu telefondan ulaşabilirsiniz.

LEVENT KÜLTÜR MERKEZİ FİLMLERİ UNUTULMADI!..

Sinemaseverler, Levent Kültür Merkezi’ndeki etkinliklerin müdavimi oldu. Yaz sezonu ile birlikte kış sezonu filmleri için şimdiden kolları sıvayan sinema ekibi, alternatif Avrupa filmleri, film festivalleri ve vizyondaki filmlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Levent Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda hafta sonu çocuk eğitim filmleri kapsamında birbirinden ilginç filmler, miniklerle buluştu. Sinema gösterimlerinin yanı sıra düzenli olarak gerçekleştirilen aydınlanma söyleşileri ve sanatçılar platformu da Levent Kültür Merkezi’ne renk kattı. Fuaye alanının da birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapacağı LKM’de sergiler, imza günleri, tematik kitap stantları, çocuklara yönelik okuma günleri ve kukla gösterileri de yer aldı. Japon filmleri festivalinin ardından miniklere gün doğdu ve bu sezon, ilk olarak ‘Sevimli Dinazor Tatilde’ ile minikler sinemaya ‘merhaba’ dedi. ‘Sonbahar’ isimli film de, Levent Kültür Merkezi’nde sezon başı yer alan filmlerden biriydi. Çocuk Filmleri kapsamında Mayıs ayında da yoğun bir etkinlik Levent Kültür Merkezi çatısı altında gerçekleşti. Emil ve dedektifler, Noktacık ve anton, uçan sınıf, çifte lotte, hayvanlar konferansı, küçük hayalet, küçük sihirli fülüt isimli filmler miniklerin vazgeçilmezi oldu. Son olarak Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda gösterilen film, ‘Başka semtin çocukları’ydı. Film, haziran ayının ortalarına kadar seyredildi. Merkez, kentlileri vizyon filmleriyle ise buluşturmaya yeni sezonda da devam edecek.
Gençlik Merkezi’nde ücretsiz hizmet…
Çalışmak için ayrıcalıklı bir alanda olmak ister miydiniz? Sakin ve erişilebilir teknolojik ortamıyla Gençlik Merkezi, yaz sezonunda da hizmet vermeye devam ediyor. Yaz okulları miniklerin cıvıltısıyla dolup taşarken Gençlik Merkezi de tatil sezonuna rağmen gençlerin ilgisini görmeye devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin gençler için oluşturduğu sosyal alanda bir çok başlıkta çalışma alanı bulunuyor. Vidin İşhanı’nın en üst katında bulunan Beşiktaş Belediyesi Gençlik Merkezi, ferah ve modern dekorasyonu, bilgisayar laboratuarı, seminer salonu ve çalışma odasıyla gençlere çağdaş bir etkinlik ortamı sunuyor. Merkezde, ilkokul öğrencilerine haftanın 5 günü saat 09.00 ile 15.20 arasında matematik kursları veriliyor. Ayrıca ücretsiz internet hizmeti de sunuluyor. İletişim: 0212 259 06 73

MUSTAFA KEMAL MERKEZİ’NDE İSTANBUL RESİTALLERİ VAR…

Mustafa Kemal Merkezi’nde etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Konserler sergiler paneller tiyatrolar 7’den 70’e herkesin ilgisini çekmeye devam ediyor. İstanbul Resitalleri kapsamında bir çok ünlü isim Mustafa Kemal Merkezi’nde bir araya gelmişti ve yeni sezonda da gelmeye devam ediyor. 14 ekim tarihinde Iddo Bar Shai İstanbul Resitalleri kapsamında Mustafa Kemal Merkezi’nde sanatseverler ile buluşacak. Atilla İlhan Salonu’nda gerçekleşecek olan resital, diğer etkinlik saatleri gibi saat: 20.00’de start alıyor.
Iddo Bar Shai piyano resitaliyle Mustafa Kemal Merkezi Atilla İlhan Salonu’nda Beşiktaşlılara ve İstanbul sanatseverlere müzik ziyafeti yaşatacak. Iddo Bar Shai, büyük orkestralarla verdiği konserlerle tanınan bir isim. Bir büyük orkestranın önünde solist olarak ilk kez yer aldığında yaşı henüz 12 idi. Dönemin orkestra şefleri ise Aldo Ceccato, Horia Andreescu ve Avner Biron gibi önemli isimler. Solo resitallere sıra geldiğinde Londra’da Wigmore Hall, Paris’te Salle Cortot, Pekin’de Zhongshan Concert Hall Iddo Bar-Shai’ye kapılarını açtı. A.B.D., Fransa, İspanya, Portekiz, İsviçre, İtalya, İngiltere, İrlanda, Polonya, İsrail, Bulgaristan, Brezilya ve Japonya’da solo resitaller ve büyük orkestralar ile konserler vermeye başladı.
Verbier Festivali, Ravinia Festivali, La Roque d’Anthéron Festivali, “Moments Musicaux de l’Hermitage – Barriére” festivali, “La Folle Journee” festivali, La Grange de Meslay festivali sürekli davet edildiği müzik buluşmaları arasında. Sahne performansları Fransız, Israil, İsviçre, Alman, Hollanda, İrlanda ve Amerikan radyoları ve televizyon kanalları tarfından kaydedilip yayınlanıyor. Kısa bir süre önce MIRARE tarfından yayınlan ve Haydn’ın piyano yapıtlarını seslendirdiği albümü ile Diapason, Le Monde de la Musique, International Piano gibi önemli yayınlardan etiket, ünvan, övgü ve methiyeler aldı. CD son derecede başarılı bulunarak bir çok müzk yayını tarafından klasik müzik koleksiyonlarının olmazsa olmazları arasında gösterildi. Iddo’nun Haydn Sonatları albümü böylelikle, yayınladığında yine önemli pozitif eleştirilere hedef olmuş bulunan Chopin Mazurkaları’nı yakalamış oldu. Resitaller kapmasında Ekim ayındaki sezon açılışından sonra Kasım 2009’da Mustafa Kemal Kültür Merkezi, Paul Galbraith’i ağırlamış olacak.
Ortaköy Kültür Merkezi’nde haber sundu, canlandırdı…
Mesut Yar anlatıcı oluyor, tiyatro sahnesinde haber sunuyor. Ama bu kez haberin kendisi de bizzat sahnede canlanıyor. Mesut Yar ile Bir Haber Kabaresi Haziran ayının ikinci yarısında tiyatroseverlerle buluştu. Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi ‘nde gerçekleştirilen tiyatro oyununa ilgi oldukça büyüktü. İki perdelik oyunda Türkiye’nin hikayesi, skeçlerle, müzikle, resimli haber tarihi ile anlatılıyor.
Mesut Yar, kabaresi ile ilgili ise şunları söylüyor: “Bir Haber Kabaresi Budur… Dünyada ilk kez denenen bu özgün Uyan Türkiye formatı, haberlerden yola çıkarak “güldüşündüren” bir oyun olarak kaleme alınmıştır. Kainatın her yerinde haber kılığında komediler oynanır ve biz bunlara gülemeyiz. Uyan Türkiye televizyondan sahneye ışınlanıyor ve haberdeki komediyi arıyor. Yakından bakıldığında bir trajedi olan hayata, uzaktan bakıp katıla katıla gülüyor.”
Mesut Yar anlatıcı oluyor, tiyatro sahnesinde haber sunuyor. Ama bu kez haberin kendisi de bizzat sahnede canlanıyor.

KURUÇEŞME ARENA’DA MÜZİK ŞÖLENİ

Kuruçeşme Arena sıcak yaz akşamlarını müzikle de keyifli hale getirmeye devam ediyor. Beşiktaş Belediyesinin açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da sahne alan isimler yine dopdoplu sahne performanslarıyla sevenlerini coşturdu. İşte ünlüler geçidinde yer alan isimler şöyle: Ata Demirer, Serdar Ortaç, Emel Sayın, Muazzez Abacı, Seçil Heper, Volkan Konak, Yalın, Caveman – Mağara Adamı…
18 Haziran’da Ata Demirer Show, Türkiye’nin dört bir yanında ilginç tiplemeler ve sanatçının kendine özgü hikayeleri ile Turkcell Kuruçeşme Arena’daydı. Oyun saat: 21.00’da start aldı. 19 Haziran günü ise Serdar Ortaç sahnedeydi ve Kuruçeşme’de sevenleriyle buluştu. Kısa sürede hayran kitlesini artıran Yalın, Kuruçeşme Arena’da sevenlerine muhteşem bir konser verdi. Yalın yeni albümünden de şarkılarını seslendirdi. Volkan Konak, Göklerde Kartal gibiyim adlı şarkısının da yer aldığı yeni albümü Mimoza’dan da Kolbastı havası sevenler için de dünden bugüne sevilen parçalarını Beşiktaşlılar ve tüm İstanbullu müzikseverler için söyledi. Temmuz ayı içinde sevilen sanatçı Zuhal Olcay da Kuruçeşme Arena’daydı. Zuhal’in halleri adlı yeni albümüyle müzikseverlerin karşısına çıkan Olcay, sevilen şarkıları seslendirdi.
Beşiktaş Çağdaş’ta Uzak Renkler Sergisi
Değişik coğrafyalardan kareler Beşiktaş Sanat Galerisi’ndeydi. Yıllardır gezdiği ülkelerdeki farklı yüzleri fotoğraflayan İbrahim Ethem Temo’nun ilk kişisel sergisi “Uzak Renkler” Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katılımıyla Beşiktaş Sanat Galerisi’nde sanatseverlerinin beğenisine sunmuştu. Sanatçı, Amerika’dan Asya’ya, değişik coğrafyalarda yaşayan halkların portrelerini çeken İbrahim Ethem Temo, fotoğraflarında doğa kesitlerine de yer verdi. Sergisinde portre ve doğa fotoğraflarının yanı sıra tanıştığı kültürlerin gündelik yaşamlarını da ele alan İbrahim Ethem Temo, fotoğrafın konu edilen toplumu tamamlaması gerektiğini düşünüyor. Fotoğrafçının objektifine takılan kareler arasında Peru’nun çocukları, çobanları, Tayland’ın kadınları, Kamboçya kırsalının çocukları, İnka gençleri, Amerika’da bir düğünde gelin-damat ve nedime-sağdıçları, Küba’nın delikanlıları bulunuyor. Ayrıca sanatçı Beşiktaş Sanat Galerisi’nde yer alan sergi fotoğraflarından ve fotoğrafları anlatan kısa notlardan bir kitap oluşturdu ve İbrahim Temo kitabının satışından elde edilen tüm geliri Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na bağışlayacağını belirtti.
Dünyanın dört bir yanındaki renkleri, insanları, kültürleri bir arada toplayan “Uzak Renkler” fotoğraf sergisi, Beşiktaş Belediyesi Beşiktaş Sanat Galerisi’nde sanatseverlerce yoğun ilgi görerek takip edildi.

YILDIZ YAĞMURU DİNMEK BİLMİYOR

Müziğe doyacaksınız… Boğaz manzaralı keyifli bir yaz akşamı için adresiniz belli… Kuruçeşme Arena’da konser organizasyonları tüm hızıyla sürüyor. Kuruçeşme Arena’da yer alan bir diğer isim ise MFÖ’ydü. Önce Kaygısızlar, sonra Mazhar – Fuat ikilisi, arada İpucu Beşlisi ve son olarak Mazhar Fuat Özkan ya da tercih edilen adlarıyla MFÖ, Beşiktaş Belediyesinin açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da sevenleriyle buluştu ve sevenlerini mest etti. 20 Temmuz’de ise Deep Purple sevenleriyle Beşiktaş’ta buluşmuş olacak. Ağustos ayında ise müzikseverleri Fatboy Slim’in görkemli konseri bekliyor olacak. 8 Ağustos’ta ise görünümüyle yine adından söz ettiren diva Ajda Pekkan sahnelerde olacak. 9 Ağustos’ta ise Mario Frangoulis & Friends Kuruçeşme Arena’da sevenleriyle bir araya gelecek. 12 Ağustos’ta dünyaca ünlü dans topluluğu Anadolu Ateşi sahnede yer alacak. 13 Ağustos’ta ise Jose Feliciano sevenlerine seslenecek. 15 Ağustos’ta ise farklı bir üçlü sahnede müzikseverler için yer alacak. Sevilen şarkıcı Leman Sam, kızlarıyla birlikte sahneye el ele çıkacak ve tüm gece boyunca sevilen şarkıları birlikte seslendirecek. Leman Sam Şevval & Şehnaz Sam gecesinde Türk Sanat Müziği de yer alacak. 18 Ağustos’ta ise Patron adlı albümüyle dikkatleri üstüne çeken Kenan Doğulu Beşiktaş’ta Beşiktaş Belediyesi açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da sevenleriyle buluşacak.
Denizcilik gününü coşkuyla kutladılar
Beşiktaş Belediyesi “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı”nı Beşiktaş Meydanı’ndaki tören ve sonrasında da tekne gezisiyle kutladı. Beşiktaş`taki Barbaros Hayrettin Paşa Anıtı`nda düzenlenen kutlama töreni, anıta çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katıldığı törene ayrıca İstanbul Valisi Muammer Güler, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Feyyaz Öğütçü, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, bürokratlar, DTO Başkanı Metin Kalkavan, DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, yönetim kurulu üyeleri, üniversite ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Törende konuşma yapan Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Yücel, 1 Temmuzun bu yıl son kez Kabotaj Bayramı adıyla kutlandığını, önümüzdeki yıldan itibaren “Denizcilik Bayramı” olarak kutlanacağını ifade etti. Konuşmaların ardından Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Feyyaz Öğütçü, anıt defterine günün anlam ve önemini belirten bir yazı kaleme aldı. Kutlamaların ardından törene katılanlar Barbaros Hayrettin Paşa türbesini ziyaret etti. Beşiktaş Belediyesi’nin “Kabotaj Bayramı” etkinlikleri saat 14.00’de Beşiktaş İskelesi’nden hareketle gerçekleşen tekne gezisiyle devam etti. Denizcilik Bayramı’nın kutlandığı tekne gezisinde iki saati aşkın bir süre boyunca boğazın kıyıları bir uçtan bir uca dolaşıldı. Ayrıca geziye katılanlara Beşiktaş Belediyesi tarafından yaptırılan soğuk sandviç ve meyve suları ikram edildi. Saat 16.30’da yeniden Beşiktaş İskelesi’ne yanaşan teknenin ardından “Kabotaj Bayramı” etkinlikleri sona erdi.

SPOR HABERLERİ

ŞOK!.. DELGADO İLK YARIYI TAM KAPATTI

DELGADO, 2009-2010 sezonu lig maçları başlamadan ilk yarıyı kapattı. İspanya’da bıçak altına yatan tecrübeli futbolcunun, ikinci yarıya yetiştirilmesi çalışılacak veya satılması yoluna gidileceği söylenenler arasında. Ancak yüksek bonservis bedeli düşündürüyor. Arayışlar devam ediyor.
GENÇ futbolcu ise ameliyat sonrası daha verimli olacağını kaydederken, tedavi biter bitmez çalışmalara başlayacağını ve geri kaldığı zamanı tamamlamak için sabırsızlandığını söylüyor. İlk yarı maçlarında oynamayacağını için üzüntülü olduğunu da saklamıyor. Gelişmeleri takip ediyor.
Beşiktaş kupaları baloyla kutladı…
Beşiktaş çifte kupalı şampiyonluğunu Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlediği bir baloyla kutladı. Baloya Başkan Demirören ve tüm yöneticiler katıldı. Belediye Başkanı İsmail Ünal da kızı Gülnur Ünal ile baloda idi…

SÜPER KUPA MAÇI BU YIL OLİMPİYAT’TA

Çifte kupalı Beşiktaş, Süper Kupa’yı da almak için saha çıkacak. Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Edinilen bilgiye göre, 2 Ağustos’taki final için Almanya Futbol Federasyonu ile uygun yer için anlaşma sağlayamayan Türkiye Futbol Federasyonu, maçın İstanbul’da Olimpiyat Stadı’nda oynanmasına karar verdi. Bu arada federasyon, 2009-10 sezonu maçlarının Ağustos ayı başlama saatini 21.30 olarak belirlediğini duyurdu.

Zapo Kasımpaşa formasını terletecek!

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli istemediği için gönderilmesine karar verilen Tomas Zapotacny’nin, Kasımpaşa’ya kiralandığı açıklandı. Başkan Yıldırım Demirören, Süper lig’de birçok takımdan teklif alan Zapotocny’yi, eşinin İstanbul’dan ayrılmak istememesi nedeniyle Kasımpaşa’ya verme kararı aldıklarını söyledi. Çek futbolcu geçen sezon 4.5 milyon euro bonservis bedeliyle satın alınmıştı.
Fikstür çekildi… Maçlar belli oldu
Kartal, şampiyonluk özgüveniyle yeni sezona galibiyetle başlamak istiyor. Siyah Beyazlı ekip yeni sezon fikstrüyle tanıştı. Beşiktaş Kulübü Genel Sekreter Kenan Öner, 2009-2010 sezonu fikstür kuralarını değerlendirdi. Ataköy Olimpiyat Evi’nde yapılan kura çekimine katılan Genel Sekreter Kenan Öner, fikstür kura çekimi sonrası şu değerlendirmeyi yaptı: “2009-2010 sezonunun hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Bütün takımlara kazasız, belasız iyi bir yıl diliyorum. Bir şeyin altını özellikle çizmek istiyorum; son derece zorlu, kaliteli, heyecanlı, beklenmedik sonuçların alındığı kıran kırana bir ligi şampiyon tamamladık. Bu sene de aynı heyecanın yaşanacağı bir lig izleyeceğiz. İlk hafta Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağız. Son zamanlarda bizi zorlayan, zorluklar yaşatan bir takım. Her iki ekip de lige iyi başlamak istiyor. Ligi şampiyon bitirdiğimiz için özgüvenimiz yerinde…”
“Beklentiler büyüdü…”
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, yeni sezona dolu dizgin başlamak için çalıştıklarını söyledi. Geçtiğimiz haftalar içinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya gelen Teknik Direktör Mustafa Denizli, Çankaya Köşkü’nde öğle yemeği yedi. Denizli, Gül’ün Beşiktaş’ın bu sene gösterdiği başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini, sezon sonunda da şampiyonluktan dolayı kutladığını aktardı. Cumhurbaşkanı Gül ile keyifli bir yemek yediklerini ve sohbet etme imkanı bulduklarını anlatan Denizli, ”Sayın Cumhurbaşkanı, takımla ilgili bilgi aldı ve transferlerden memnun olduğunu söyledi” diye konuştu. Şampiyonluktan sonra beklentilerin büyüdüğünü ve önlerinde yeni hedeflerin olduğunu dile getiren Denizli, bu beklentileri gerçekleştirmek için çalışacaklarını kaydetti.
Taraftar radyo besiktas.tv’de
Çarşı grubu amigosu Alen, Radyo Beşiktaş’ta canlı yayındaydı… İki saat süren görüntü canlı yayında Beşiktaşlıların sorularını cevaplayan Alen Markaryan, sezon başladığı zaman her hafta Radyo Beşiktaş’ta olacağını söyledi. Binlerce mesajın tek tek yanıtlandığı ve merak edilenlere açıklık getirilen programda Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’da canlı telefon bağlantısı ile Beşiktaşlılara seslendi. Beşiktaş’ın şampiyonluk kutlamalarına değinen Alen, Beşiktaşlı sanatçıların katılacağı, 13. şampiyonluğu Çarşı olarak Kuruçeşme Arena’ya taşıdıklarını kaydetti. Ataç TETİKEREN
Ferrari özel uçakla geldi
İtalya’nın Genoa kulübünden transfer edilen Matteo Ferrari, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte İstanbul’a geldi. Başkan Yıldırım Demirören, Basketbol Şubesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Yalçın ve yeni transfer Matteo Ferrari’yi taşıyan özel uçak hava limanına indiğinde yer yerinden oynadı. Kalabalık bir taraftar grubunun karşıladığı Ferrari, daha ilk gün idmana katıldı ve arkadaşlarıyla çabuk kaynaştı.
Matteo Ferrari, “Çok mutluyum. Yeni bir deneyim olacak benim için. Çok farklı bir deneyim olacak. Aynı zamanda çok da zor bir tecrübe olacak. Öyle bir takıma geldim ki, geçen sene çifte şampiyon oldular. Bunların üzerine koymak için çalışacağız. Bu beni heyecanlandırıyor. Aynı zamanda da Şampiyonlar Ligi’de oynayacağız ve çok iyi bir takıma sahip olduğumuzu görüyorum. Şampiyonlar Ligi’nde en iyisini yapmaya çalışacağız” diye konuştu. Ferrari, “Bu benim için büyük bir doping oldu” ifadesini kullandı.
Barış Kupası İspanya’da…
Beşiktaş, İspanya’da düzenlenecek Barış Kupası’na katılıyor. Siyah Beyazlı ekibin oynayacağı maçların programı da netleşti. Turnuva 24 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında İspanya’nın Madrid, Sevilla, Malaga, Jerez ve Huelva kentlerinde oynanacak. Fransa’nın Olympique Lyon ve Portekiz’in Porto takımlarıyla birlikte (D) Grubu’nda yer alan Siyah-Beyazlılar, gruptaki ilk maçında 25 Temmuz Cumartesi günü TSİ 21.30’da Olympique Lyon ile Huelva’daki Colombino Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, grubundaki ikinci maçta ise 29 Temmuz Çarşamba günü TSİ 23.30’da Porto ile Sevilla’daki Sanchez Pizjuan Stadı’nda mücadele edecek. 3’er takımlı 4 grupta oynanacak karşılaşmalardan sonra gruplarında ilk sırayı alan 4 takım yarı finale yükselecek. Yarı finalin ardından da final maçı oynanacak.Turnuvaya katılan diğer takımlar ve gruplar ise şöyle: A Grubu: Sevilla, Juventus, Seongnam, B Grubu: Real Madrid, Liga de Quito, Al-Ittihat, C Grubu: Malaga, Aston Villa, Celtic, D Grubu: Beşiktaş, Olympique Lyon, Porto.
FUTBOLCU FİYATLARI ANALİZ KONUSU OLDU
Futbol dünyasındarn haberler ve istatislikler yayınlayan Alman internet sitesi ‘transfermarkt.de’nin verilerine göre, Galatasaray’ın kadrosunda yer alan futbolcuların bonservis bedeli, geçen sezon başına göre 3 milyon 750 bin avro artarak 120 milyon 450 bin avro’ya ulaştı… Sarı-Kırmızılıların kadro değeri, Fenerbahçe’den 24, geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş’tan ise 38 milyon avro öne geçtiği iddia edildi. Galatasaray değerini artırırken, Fenerbahçe’nin piyasa değeri, Mehmet Topuz, Özer Hurmacı, Bilica ve Bekir İrtegün transferlerine rağmen 96 milyon 500 bin avro’ya geriledi. Geçen sezonu çifte kupayla kapatan Beşiktaş ise Nihat Kahveci, Michael Fink, İsmail Köybaşı transferleriyle değerini 83 milyon 700 bin avroya yükseltti… İstanbul’un ‘üç büyüklerini’ şampiyonluk yarışında zorlayan Trabzonspor ve Sivasspor, kadro değeri açısından da ligin en pahalı 4. ve 5. takımı olarak dikkati çekiyor. Bordo-Mavili ekip 58 milyon 150 bin avro, ‘Yiğidolar’ ise 41 milyon 250 bin avro takım değerine sahip olduğu yazıldı..
En değerli 20 futbolcuya da sayfalarında yer veren ‘Transfermark.de’nin bu listesinde Galatasaray’dan sekiz, Fenerbahçe’den altı, Beşiktaş’tan beş, Trabzonspor’dan ise bir futbolcu yer aldı… Galatasaray’ın genç yıldızı Arda Turan’nın 15 milyon avroluk bonservis bedeliyle zirvede yer aldığı listede, Arda’yı 12 milyon 500 bin avroluk bonservis bedeliyle Fenerbahçe’den Alex De Souza izledi… Daniel Güiza, 12 milyon avro ile ligin en değerli üçüncü futbolcusu olurken, Beşiktaş’ın yeni transferi Nihat Kahveci ile Galatasaray’ın sorunlu futbolcusu Cassio Lincoln, 10’ar milyon avroluk bonservis ücretiyle Güiza’yı takip ediyorlar… Transfer sezonunun adından en çok söz ettiren ismi Mehmet Topuz ise, 7 milyon avro değerle 15. sırada yer aldı.
SADECE NEFES ALMAK SERBEST
Fenerbahçe’de ikinci dönemine başlayacak olan Daum, yeni sezon için takımına göz açtırmıyor. Kadrosuna bir dizi yasak getiren Daum’un kurallarından yönetim ve idari kadro da nasibini aldı. ‘Samandıra’da futbolcu dışında kimseyi görmek istemiyorum’ diyen teknik adam, futbolcu yakını, yönetici, taraftara kapıları kapadı.
HAZIRLIK MAÇLARI
Öte yandan hazırlık maçları da belli oldu. Fenerbahçe 13 Temmuz’da başlayan ve 22 Temmuz’da sonlanacak olan Almanya kampında toplam 4 hazırlık maçı yapmış olacak. 13 Temmuz Pazartesi saat 07.50’de uçakla Almanya’ya giden Fenerbahçe, Bad Wörishofen’de, Steigenberg Oteli’nde konakladı ve sarı-lacivertliler, 14 Temmuz’da SSC Ulm 1846 ile hazırlık maçı yaptı. 18 Temmuz’da Nürnberg, 19 Temmuz’da SV Aindling ve 21 Temmuz’da 1899 Hoffenheim takımlarıyla karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe, 22 Temmuz Çarşamba günü İstanbul’a dönecek.