SAYI 164

BJK164Gençlerin yeni adresi
Beşiktaş, yeni kültür merkezine kavuştu. Beşiktaş Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal tarafından geçtiğimiz günlerde törenle açıldı. Beşiktaş Belediyesi’nin gençlerin bir araya gelip kendi gelişimleri için çalışmalar yapacağı bir ortam oluşturmak üzere kurulan “Beşiktaş Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi” Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın yanı sıra Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant, Beşiktaş Belediyesi meclis üyeleri ve Beşiktaşlıların katılımıyla açıldı. Vidin İşhanı’nın en üst katında bulunan merkez, ferah ve modern dekorasyonu, bilgisayar laboratuarı, seminer salonu ve çalışma odasıyla gençlerin beğenisini kazanacağa benziyor. Merkez haftanın 6 günü 10.00- 18.00 saatleri arasında hizmet
veriyor. Açılışta konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal şunları söyledi: “Beşiktaş Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açılışıyla gençlerimiz bu merkezde bilgisayar, kütüphane ve düzenlenecek kurslardan ücretsiz olarak yararlanabilecekler” Başkan Ünal, gençlere yönelik çalışmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Okullara destek sürüyor
Beşiktaş Belediyesi, eğitime desteğini sürdürüyor. İlçe okullarının taleplerini değerlendirmeye alan, ihtiyaçlarını ve eksiklerini gidermeye çalışan Beşiktaş Belediyesi, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Yürütülen çalışmayla amaç, 2007- 2008 eğitim-öğretim yılında öğrencilerin sağlıklı ortamlarda çağdaş bir eğitim anlayışıyla öğrenimlerini sürdürebilmelerini sağlayabilmek. Belediyeden yapılan açıklama şöyle: “Belediyemiz; kentimizdeki okullara her yıl olduğu gibi bu yılda da desteğini sürdürüyor. Okulların bakım onarım, iç ve dış boya, çatı, zemin kaplamaları, spor alanları, prefabrik ana sınıfı yapımları, Atatürk Büstlerinin yenilenmesine destek verdik.”
Buna bağlı olarak Yeni Levent Lisesi’nin yenilenen tam teşekküllü laboratuarı, Hüseyin Aycibin ve 50. Yıl Süheyla Artam İlköğretim Okullarının da yenilenen Atatürk büstleri geçtiğimiz hafta içinde açılışı gerçekleşti.
Kansere karşı topyekün mücadele başlatıldı…
Meme kurdelesini alan Beşiktaş’ta yürüyüşe katıldı. Meme Kanseri ile ilgili toplumsal farkındalığı ve bilinç düzeyini arttırmak için sembol olarak seçilen pembe kurdelelerle, yüzlerce kadın Beşiktaş’tan Ortaköy’e yürüdü. Türk Kadınlarını meme kanseri konusunda bilgilendirmek amacı ile hayata geçirilen sosyal sorumluluk çalışmalarından biri “Meme kanserine destek yürüyüşü” bu sene de, Beşiktaş Belediyesinin katkıları ile, geçtiğimiz hafta içinde gerçekleşti. Etkinlik, Ortaköy Meydanı’nda ünlü sanatçı “İzel’in” konseri ile son buldu. geçtiğimiz yılki etkinlikte de İstanbulda yüzlerce kadın meme kanseri ile mücadele için toplu yürüyüşe geçmişti. Yürüyüşte tanınmış sanatçı ve iş kadınlarının yanı sıra, bazı gazeteciler de detek amacı ile aynı kortejde saf tutmuştu. Yürüyüş yapan grubun içinde erkeklerin de destek amaçlı hazır bulunmaları dikkat çekti. Bando sesleri eşliğinde Ortaköy’e yürüyen grup burada şarkıcı Göksel’in konserini dinledi. Ortaköy meydanında buluşan gruba Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da katılarak destek verdi.

Ümit Yaşar şiirlerle anıldı
Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde geleneksel hale gelen Ustalara Saygı Geceleri, yeniden sanatseverler ile buluştu. Ustalara Saygı Geceleri, Ümit Yaşar Oğuzcan gecesiyle start aldı. Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen etkinliklerin üçüncü dönemi diye adlandırılan buluşma gecesi, geçtiğimiz haftalarda Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde sanat camiasının tanınmış simalarını bir araya getirdi. Faruk Şüyün’ün yönettiği gece, “Aşkın şairi” Ümit Yaşar Oğuzcan üzerine hazırlanan bir filmle başladı. Gecede, tiyatro sanatçılarından Ayşe Lebriz , Selçuk Yöntem, Mahmut Gököz ustanın şiirlerini Orçun Onursel piyanosu eşliğinde okudular. Selin Domaç’ın sunduğu etkinlikte Gülcan Altan, Murat Güner’in gitarı eşliğinde Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “Acılar Denizi” ve “İspanyol Meyhanesi” adlı şiirlerini seslendirdiler. Aşkı konu alan şiirleri, denemeleri ve taşlamalarıyla sevilen ustayı; Hami Çağdaş, Sait Maden ve Turgay Fişekçi anlattı. Ustalara saygı geceleri, Sadri Alışık için hazırlanan gece ile sürüyor.
YAŞAMIN KIYISINDA Leventlilerle buluşuyor
Levent Kültür Merkezi’nde ödüllü film, Yaşamın Kıyısı’nda sinemaseverler ile buluşuyor. 6 Aralık’a kadar gösterimde kalacak olan sinema, bir Fatih Akın filmi… Levent Kültür Merkezi’nde hafta içi ve sonu hergün saat 12:00, 15:00, 18:00, 21:00 saatlerinde seyredilebilir. Senaryo ve yönetmenliğini üstlenen Fatih Akın’ın 2006 tarihli filmi, Hamburg, Istanbul, Karadeniz kıyılarında çekilmişti. Başrollerini Nurgül Yeşilçay, Baki Davrak, Tuncel Kurtiz, Patrycia Ziolkowska, Nursel Köse ve Hanna Schygulla’nın paylaştığı 2007 Cannes Film Festivali’nde en iyi senaryo ve özel ekümenik jüri ödülünü kazandı. Filmin konusu şöyle; “Emekli dul Ali, fahişe Yeter’le karşılaştığında yalnızlığına bir çözüm bulduğunu düşünür. Ali Türkiye doğumlu Yeter’e aylık belli bir ücret karşılığında kendisiyle kalmasını teklif eder. Ali’nin oğlu Nejat, babasının bu seçimini onaylamamaktadır. Fakat genç bir Alman Dili Ve Edebiyatı profesörü olan Nejat, Yeter’in zorluklarla kazandığı paraları Türkiye’de üniversite okuyan kızına gönderdiğini öğrenince ona karşı sıcak duygular beslemeye başlar.”
Beşiktaş Belediyesi’nden obezite halk konferansları
Obezite hakkında merak ettiğiniz hususlar mı var? Öyleyse Beşiktaş Belediyesi’nin obesite etkinlikleri halk konferansları için yolunuzu Akatlar’a çevirmelisiniz. Yeni yılın ilk ayına kadar sürecek olan etkinlik, tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş Belediyesi konuyla ilgili olarak ilk konferans oturumunu gerçekleştirdi. Beslenme ve Metabolik Sendrom başlıklı oturuma Bilim Üniversitesi Rektörü ve Kardiyolog Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay ve Kardiyolog Doç. Dr. Çavlan Çiftçi konuşmacı olarak katıldı. Uzmanlar, toplum sağlığının geleceği için, obezitenin estetik değil, tıbbi bir sorun olarak değerlendirilmesi ve ciddiyetle ele alınması gerektiğinin altını çiziyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla yaygınlaştığını ve toplum sağlığını ilgilendiren böylesine önemli bir konuda düzenlenen etkinliğe katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, konuya ilişkin şunları söyledi: “Toplum sağlığının korunmasında, geniş kitleleri bilinçlendirici etkinliklerin önemi büyük. Ülkemizde hızla yaygınlaşmakta olan obezite konusunda düzenlenen bir dizi konferansın da bu açıdan toplum sağlığına katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu nedenle biz de düzenleyeceğimiz bir oturumla konferansta yer alacağız. Konferansta değerli uzmanlarımız beslenme ve sağlık ilişkisi konusunda önemli bilgiler aktaracaklar. Toplum sağlığına hizmet eden etkinliklere desteğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz.”
Emlak ve çevre temizlik vergisi 30 Kasım’a kadar
Beşiktaşlılar, emlak ve çevre temizlik vergilerini artık belediyeye gitmeden de yatırabilirler. Vergilerin ikinci taksit ödemeleri için 30 Kasım’a kadar internet üzerinden online olarak veya belediye başkanlık binasında nakit veya kredi kartı ile ödeme yapabilirler. Beşiktaşlılar yine ödemelerini bulundukları yere en yakın belediye hizmet ofislerinden de gerçekleştirebilirler.
Buna bağlı olarak Emlak Vergisi için Değer Tespit Komisyonlarının belirlediği emlak vergisine tabi değerler, 4 yıl boyunca geçerli olacak. Edinilen bilgiye göre 2006 yılında komisyonların tespit ettiği rakamlar üzerinden vergi hesaplanıyor. Birim değerin, takip eden yıllarda ise yeniden değerleme oranının yarısı kadar zamlanacağı belirtiliyor. Bu değer için ise 2010 yılında ise komisyonlar yeni değer tespiti yapacak.
Ödeme yapılabilecek bankalar; Vakıflar Bankası Beşiktaş Şubesi Hesap No: 2014737, Vakıflar Bankası Ortaköy Şubesi Hesap No: 2018853, Ziraat Bankası Beşiktaş Şubesi Hesap No: 1796533-5009, Ziraat Bankası Barbaros Şubesi Hesap No: 1685422-5007, Halk Bankası Beşiktaş Şubesi Hesap No: 7000001.
Ödemeler, Çırağan, Türkali Mahallesi Hizmet Ofisi, Gayrettepe Mahallesi Hizmet Ofisi, Konaklar Mahallesi, Akatlar Mahallesi, Etiler Mahallesi, Ortaköy Mahallesi ve Levazım Mahallesi Hizmet Ofislerinden yapılabilir.

Tarihe tanıklık ettik!..
Yaklaşık 20 yıl sonra tekrar Londradayım… İlk gittiğimde her gün yağmur yağmıştı, şöyle ağız tadıyla dolaşamamıştık, kapalı mekan aradığımızdan müze dolaşmaktan başım dönmüştü… Ama ne müzelerdi onlar, tarih öncesi devirler, tabiat ve doğa müzeleri, mumdan heykeller hala aklımda… Hatırlıyorum da Atatürk’ü benzetememişlerdi, çokta tepki almışlardı. Sonra bire bir aynısını yapıp, yerine koydular da rahatlamıştık.
Bu sefer gittiğim de hava pırıl pırıldı tek bir yağmur damlası düşmedi… Kasım ayında böyle hava şaşırtıcı ama, doyasıya keyfini çıkardık. Ülker grubundan tepe yöneticiler vardı gezide, televizyon ve yazılı basından da önemli isimler… Hem ekonomi hem de spor yazarları üç gün birlikte güzel günler geçirdik. Birde şu Liverpool maçı olmasa idi… Londra’dan Liverpool’a trenle 3,5 saat sürdü… Maça bir saat erken gittik, statta kimseler yok. Daha maça girerken, “5” işareti yapıyorlardı. Bir kalenin arkasında KOP tribünü, diğer kale arkasında Çarşı tribünü vardı. Maç başlamadan 5 dakika önce stat doldu. İlk kez spor yazarları tribününde değilim ve rahatım. Biz 25-30 kişi üzerimizde formalar ve atkılar kaldık mı Liverpool’luların arasında… Ama ne yalan söyleyeyim 90 dakika tek bir söz bile etmediler. Onlar kendi takımlarına, biz kendi takımımıza tezahürat yaptık durduk. Ancak 8-0’dan sonra “Nereye gidiyorsunuz daha korner atıyoruz” gibi takılmalarda olmadı değil… İnanın golleri kimler attı, maç nasıl bitti bilmiyorum. 5-0’dan sonra kendimden geçmiştim. Sıkı Beşiktaşlı Ülker İstişare Konseyi Üyesi Metin Yurdagül’ünde bir ara baktım rengi filan atmış. Bembeyaz oturuyordu. Otobüse bindik, önümüzde iki otobüs çarşı gurubundan çocuklar vardı. Alen bizi görmüş, bir ara geldi. Konuştuk. O da şaşkın vaziyette idi. Atıf Keçeci, Yemen Ekşioğlu, Faik Gürses maç öncesi yenileceğimizi söylüyorlardı ama onlar da bu kadarını beklemiyorduk itirafı yaptılar maç dönüşü yolda… Gültekin Onay hep sorguladı durdu bu durumu, skoru ve oyunu… CNBC-e’den Gökay Otyam iyi Beşiktaş’lıdır. O bile işi espriye vurmaya başladı… Hezimeti unutmak için… Abartmayayım… Kafilede ağlayanlar bile vardı… Telefonlar susmuyordu. İstifa söylentileri, yalanlamalar, televizyonlara, radyolara bağlanmalar… O sabah 03.30 gibi odalarımıza çıktık, ölü gibi uyumuşum. Sabah yeniden aynı konular açıldı… Konuşmak bile istemiyordu kimse… Üzerimizden sanki kamyon geçmiş gibiydi… Kanal 1 Haber Müdürü Bülent Çöltekin ile sabah 3 saat Londra’da yürüdük durduk. Soğuğu yiyince biraz kendimize geldik. Sonrasını biliyorsunuz… İstanbul daha karışıktı… Beşiktaş üzerine birçok hikaye ve nahoş yakıştırmalar yapılıyordu… Anlayacağınız can sıkıcı bir durum yaşamıştık ama bu bir oyun, futboldu işte…Sonuçta bu seyahatle biz de Beşiktaş gibi tarihe geçtik…Yani tarihe tanıklık ettik!..
Ülker’den
Türk sporuna katkı
İngiltere’de ikinci günümüz… Ülker Grubundan üst düzey yöneticiler bize bir brifing verdi. Brifingde Ülker Gurubu Sözcüsü, Ülker İstişare Konseyi Üyesi Metin Yurdagül, Ülker Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker Tucker, Ülker Sponsorlar Genel Müdürü Hakan Şükrü Aydınol basının sorularını yanıtladı. Ayrıca, Aydınol geniş kapsamlı bir de açıklama yaptı.
Başta Futbol ve basketbol olmak üzere birçok spor dalında önemli sponsorluklar üstlenen Ülker’in yeni yılda bu çalışmaları çeşitlendireceği ve uzun yıllar Türk sporuna katkı vereceği ifade edildi.

SPOR HABERLERİ

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusunu (3)” seçiyor
Her yıl heyecanla beklenen ve soluk soluğa takip edilen yarışma futbol sezonunun açılmasıyla birlikte yeniden başladı. Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Yarışması bu sezonda aynen devam ediyor. 2005-2006 sezonunda başlayan ve ilki yapılan Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Kupası’nı Sergen Yalçın kazanmıştı. 2006-2007 sezonunda yapılan Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Yarışması’nı Bobo kazanmıştı. 2007-2008 yılında da aynı yarışma tüm hızıyla devam ediyor. Beşiktaş Gazetesi, yılın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı’ya Beşiktaş Gazetesi Kupası veriyor. Yarışma her hafta oynanan maçtan sonra spor yazarlarının görüşleri doğrultusunda yapılıyor. Spor yazarlarının verdiği oylar, haftanın futbolcusu belirliyor. 34 hafta sonunda haftanın futbolcuları ortaya çıkıyor ve en fazla haftanın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı sezon sonunda Beşiktaş Kupası’nın sahibi oluyor.
Geleneksel hale gelen ve bu sezon üçüncüsü yapılan Beşiktaş Gazetesi Kupası için görüşlerine başvurduğumuz, yazılarından yararlandığımız ve her maçtan sonra oy veren spor yazarları şöyle:
Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.
İnönü’de biz, Liverpool’da onlar destan yazdı!.. Hem de ne destan!..
Bu skor çok ağır oldu
Kartal, Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki 4. maçında deplasmanda Liverpool’a 8-0 mağlup oldu. Liverpool baskılı başladığı karşılaşmanın 19. dakikasında Crouch ile 1-0 öne geçti. İngiliz takımı Liverpool, 32. dakikada gelişen bir hızlı akında Benayoun ile durumu 2-0 yaptı. İkinci yarıda ise, neredeyse tüm pozisyonlar gol oldu. 53. dakikada gelişen Liverpool atağında Riise’nin şutunu Hakan çelerken, topu önünde bulan Benayoun durumu 3-0 yaptı. 56. dakikada Gerrard’ın şutu Hakan’dan dönerken, Benayoun bir kez daha topla buluşarak skoru 4-0’a getirdi. 69. dakikada Gerrard’ın şutu savunmaya çarparak ağlarımıza gitti ve durum 5-0 oldu. Liverpool 79 ve 80. dakikalarda Babel’in golleri ile skoru 7-0 yaptı. Crouch ise 89. dakikada durumu 8-0 yaptı.
Maçtan sonra herkes konuştu
Beşiktaş – Liverpool maçının ardından zor günleri atlatmaya çalışıyor. Maçtan hemen sonra Başkan Yıldırım Demirören, teknik heyet, menajer ve futbolculara hitaben, “Bu ayıbı temizleyin” derken, Beşiktaş Genel Menajeri Sinan Engin, ocak ayında kesin revizyon yapılacağını belirterek, “Bombayı kucağımda buldum” şeklinde bir ifade kullandığı iddia edildi. Futbolcular adına açıklamayan yapan kaptan İbrahim Üzülmez ise, Liverpool maçından sonra kimsenin yüzüne bakamadıklarını belirterek, “Eve gelmeye utandık” dedi. Kaleci Hakan’ın ise Beşiktaş psikologları tarafından destek aldığı öğrenildi.
Öte yandan, maçta iki gün sonra bir basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Liverpool maçının bir iş kazası gibi değerlendirdi ve aynen Başkan Demirören’in sözlerine benzer “Birlik ve beraberlik zamanıdır” şeklinde konuştu. Sağlam, maçın analizi ve alınan sonuçtan daha çok durumdan vazife çıkartmak isteyenlere çattı. Bu arada, Beşiktaş camiasının içinden de bazı açıklamalarda geldi. “Cenaze evinde düğün yapanlar” lafı büyük tepki çekti.
Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ise, sağduyulu davranılması mesajını verdi.
Amigolara ceza yağdı
Beşiktaş tribün liderlerinden Ferdi Aslan’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın ardından, aralarında tribün lideri Alen Markaryan’ın da bulunduğu 17 Beşiktaşlı amigoya 6 ay maçlara girememe cezası çıktı.
Edinilen bilgiye göre, İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından alınan kararla Alen Markaryan ve birçoğu cinayet soruşturması sırasında gözaltına alınan 17 amigo, kapılarda kontrol yapan görevliler tarafından stadyumlara sokulmayacağı öğrenildi. Alen Markaryan’ın ise bu kararın henüz kendisine tebliğ edilmediğini söyledi ve şöyle konuştu:
“Eğer böyle bir ceza verildiyse 6 ay boyunca Beşiktaş’tan uzak kalmak bana çok zor gelecek.” Verilen cezalar Beşiktaş camiasında hararetli tartışmalara yol açtı.

ULEB Cup’a iyi başladık
Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, basketbolseverlerin yüzünü güldürdü. ULEB Cup B Grubu’ndaki ilk maçında BK Ventspils’i Beşiktaş, deplasmanda 87-79 yendi. Letonya’da oynanan karşılaşmanın ilk periyodu 20-19 ev sahibi takımın üstünlüğü ile geçilirken, 2. periyotta daha etkili olan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, ilk yarı sonunda soyunma odasına 44-36 önde gitti. 3. periyotta da iyi oyununu sürdüren Beşiktaş, bu bölümü 68-54 galip tamamladı. Son periyotta aradaki farkı koruyan Siyah Beyazlılar, rakibini 87-79 yendi ve ULEB Cup B Grubu maçlarına galibiyetle başladı. Dalmau 23 sayı ile Beşiktaş’ın en skorer ismi olurken, Shumpert ve Apodaca 21’er, Sandro Nicevic 18, Kaya Peker 15, Mehmet Yağmur 3, Erkan Vey-seloğlu da 1 sayı kaydetti.
Eurocup kıran kırana
Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımı, FIBA Bayanlar Eurocup grup ilk maçında BJK Akatlar Cola Turka Arena’da konuk ettiği Sırbistan temsilcisi Vojvodina’yı 94-65 mağlup etti.
Zanze, Nilay Yiğit, Seda Erdoğan, Lovelace ve Hayden beşi ile mücadeleye başlayan Siyah Beyazlılar ilk sayıyı da kaydeden taraf oldu. İyi savunma yaparak rakibini bunaltan Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımı, ilk dakikalarda Hayden ile pota altından kolay sayılar kazandı ve 3. dakikada 7 farkla öne geçti. Bayanlar, Sırp rakibinin bütün çabalarını boşa çıkardı ve 17. dakikayı 32-19 üstünlükle geride bıraktı. Son dakikaya 41-23 önde giren Siyah Beyazlılar soyunma odasına 45-25 galip gitti. İkinci yarıda da içeriden ve dışarıdan sayı kazanmakta güçlük çekmeyen Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımı, farkı yükseltti. Beşiktaş, Vojvodina’yı 94-65 yenerek Avrupa macerasına iyi bir başlangıç yaptı.
Filelerin Sultanları…
Dişi Kartallar, 3. Marmaris Bayanlar Voleybol Turnuvası son maçında İller Bankası’nı 3-2 yenerek turnuvayı ikinci sırada tamamladı.
Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı, Marmaris’te düzenlenen 3. Marmaris Bayanlar Voleybol Turnuvası’nda mücadele etti. Siyah-Beyazlılar, son karşılaşmasını İller Bankası ile oynadı. Büyük bir çekişmenin yaşandığı mücadelede ilk seti 15-25’lik skorla İller Bankası elde etti. 25-15’lik skorla ikinci seti alarak skoru 1-1 eşitleyen Siyah-Beyazlılar, 3. seti ise 24-26 kaybetti. Dördüncü sette rakibine üstünlük kurarak 25-19’luk skorla 2-2’lik eşitliği sağlayan Bayan Voleybol Takımı, tie break setini de 15-10 kazanarak maçtan 3-2 galip ayrıldı. Turnuvada Fenerbahçe birinciliği elde ederken, Siyah-Beyazlılar ikinci oldu. Marmaris Belediyesi 3., Karşıyaka 4., Gaziantep 5. ve İller Bankası da 6. sırada yer aldı. Muzaffer TOPAL
Altyapıda dostluk
BEŞİKTAŞ ve Fenerbahçe kulübünün altyapıları dostluk yemeğinde buluştu. Yemekte, Alt Yapı’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Halim Aydın, Altyapı Koordinatörü Mehmet Ekşi ile altyapı hocaları yer aldı. Fenerbahçe adına ise Altyapı Koordinatörü Şenol Çorlu ile altyapı antrenörleri bulundu. Fenerbahçe’nin Dereağızı Tesisleri’nde gerçekleştirilen yemekte konuşan Alt Yapı’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Halim Aydın, “Biz ne kadar sahada mücadele etsek de biz dostuz. Bu dostluğumuz sürecek. Tribünlerde yaşanan anarşiyi bitirmek istiyoruz. Onun için de karşılıklı görüşüyoruz. Günümüzde yaşadığımız terör olayları karşısında ise birlik ve beraberlik içindeyiz” dedi.

“Hatalardan ders çıkartın”
Beşiktaş internet siteleri Beşiktaş’ın yaşadığı son olaylarla dolu. Gazete olarak bize de her olaydan veya her maçtan sonraki gibi yine binlerce mesaj geldi. Fenerbahçe Derbisi’nden sonra yapılan açıklamalar üzerine yağmaya başlayan mesajlar Liverpool maçıyla doruk noktaya çıktı… Öyle ki Liverpool maçı, Fener derbisini bile gölgede bıraktı ve unutturdu… Artık İsmet Arzuman değil, varsa yoksa Şampiyonlar Liginde alınan ağır skor tartışılıyor. Daha doğrusu ağır yenilgi altında ezilen camia bunun sebeplerini sorguluyor. Taraftar, futbolcuların, teknik heyet ve yetkililerin özer dilemesini bile kabullenemiyor. Böylesine bir skorun alınmasında payı olanların bir şekilde cezalandırılmasını istiyor. Beşiktaş Gazetesi’ne gelen mesajların çoğunda futbolculara yükleniliyor. Ancak teknik heyet ve yönetime de mesaj atanların sayısı da oldukça fazla… Ertuğrul Hocanın oyunu okuyamadığı, yanlış bir tertiple maça çıktığını söyleyenler, yönetimin yanlış transfer yaptığını belirtenler, oyuncuların sahada ruh gibi gezindiğini söyleyenlerin sayısı binleri buluyor. İşte bu mesajlardan bazıları ve adlarını vererek yazanlar…
BU AYIBA, ÖZÜR YETMEZ
Maçtaydım ve çok utandım. İngilizler dalga geçti, Türkiye’de de arkadaşlarım kafa buldu… Böylesine utandığım bir gece hiç olmamıştı… Suat Sabuncu.
RUH GİBİ DOLAŞTILAR
Liverpool maçına çıkıyorsunuz ve sahada hiçbir varlık gösteremiyorsunuz. Türkiye’de şampiyon olsanız ne yazar. Bunlar futbolcu filan değil. Kerim Karlı/ 1903.
BU NASIL BİR TAKIM?
Sahaya yanlış takım çıkarıldı. Mehmet Sedef Liverpool maçında oynar mı? Takım kaptanı bile döküldü. Kaleci zaten evlere şenlik… Bir tek adam yok… Sabri Ungan/ Ortaköy.
SİSTEMDE YOK VİZYONDA
Fenerbahçe maçından sonra kıyamet koparacağınıza, maça konsantre olsaydınız. Adamlar aldı başını gidiyor, biz saçımızı başımızı yoluyoruz. Candan A. Tekin/ Gaziosmanpaşa.
FOTOGRAF KAHRETTİ
Gazetelerdeki yedek kulübesindeki teknik heyetin fotoğrafı gözümün önünden gitmiyor. Beşiktaş’ın düştüğü duruma bakın. Nesrin Altınok.
ALAY KONUSU OLDUK
Beşiktaş üzerinden espri üretiyorlar. Şampiyonlar Ligi’nde 8 gol yenilir mi?.. Yönetim kendini hatasız mı zannediyor?.. Devamlı oyuncu ve teknik heyete yükleniliyor?.. Metin Karabatak/ Londra.
PAF TAKIM İLE ÇIKSAYDIK
Böyle lakayıt bir takım olmaz. Adamlar sahaya çıktığında fark atağı belli idi… Bizimkileri mumla aradık. Bari Paf takımla çıksaydılar… Mecnun Benli.
YANLIŞLARI GÖRÜN ARTIK
Her yenilgiden sonra bir kılıf buluyorlar. Neyse ki bu yenilgiyi kabullenmişler. Yanlışları göremeyenler doğuyu bulamazlar. Ancak günü kurtarırlar. Sonuçta hüsran olur. Sabri Artek /Berlin.