SAYI 161

BJK161Levent’in çehresi değişiyor
Levent Çarşı, yeni düzenlemelerle birlikte farklı bir görüntü kazanıyor. Meydanda gerçekleşen yol ve kaldırım çalışmalarının tamamlanmasından sonra Levent’te yürüyüş alanı genişletilerek oturma gruplarıyla da farklı enstantane sağlanacağı söyleniyor. Ayrıca Beşiktaş Belediyesi’nin Levent Çarşı’da gerçekleştirdiği düzenlenmenin yanı sıra bir çok çalışma da beraberinde yapılıyor. Mahallenin insan ve araç sirkülasyonunun yoğun olarak yaşandığı alanda iş makinelerinin varlığı vatandaşı engellese de, çalışmaların kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Bu doğrultuda Leventliler Beşiktaş Belediyesi’nin çalışmalarını önemsediklerini belirterek “Çağdaş ve yaşanılır bir kent için meydan düzenlemeleri çok önemli” dedi.
Edinilen bilgiye göre; Beşiktaş’ın meydanlarında ve mahallelerinde yol düzenleme, genişletme, kanalizasyon ve kanal çalışmaları yapılıyor. Eskiyen elektrik direklerinin yenileri takılıyor.
Meydanlar bir bir ortaya çıkıyor
Beşiktaş Belediyesi meydan düzenlemelerine hızlı girdi. Çağdaş ve modern kentlerin meydanlarla anıldığını ve bu konuda bir dizi projelendirme çalışmaları yaptıklarını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, bu projelerin hayata geçirilmesi için faaliyetlere giriştiklerini söyledi. Başkan İsmail Ünal Levent’teki çalışmaların yakın zamanda bitirileceğini, bittiği zamanda vatandaşların yıllardır bekledikleri bir düzenlemeye kavuşacağını söyledi. Ünal önümüzdeki günlerde de Beşiktaş Belediyesi’nin diğer mahallelerde çalışma başlatılacağını ve kısa sürede bitirileceğini açıkladı. Bu konu hakkında kendileriyle görüştüğümüz vatandaşlar ise ilçelerin meydanlara kavuşmasının yerinde olduğunu söylerken, çalışmaların bitmesini dört gözle beklediklerini ve bu konuda güzel şeylere kavuşacakları için heyecanlı olduklarını vurguladılar.
İşte bu görüşlerden bazıları:
MEYDANLAR İNSANLAR İÇİNDİR: Şehirlerin meydanlar kazanması güzel. Meydanlar insanlar için nefes alma yeridir… Modern, çağdaş bir kent meydanları ve ağaçları ile vardır. Demir Aslanlı.
YENİ MEYDANLAR GEREKİR: Beşiktaş Belediye bu tür çalışmalara ağırlık versin. Levent dışında da meydanlar yaratsın. Cavit Budak.
TÜM İŞLER AYNI ANDA: Beşiktaş Belediyesi çalışmaları bitiyor. Ancak Büyükşehir’de buraya girdi. Umarız Beşiktaş Belediyesi’nin yaptıklarını bozmazlar. Kadir Çakır.
BÜTÜNLÜK ARZETSİN: Koordinasyonlu çalışmalarını bekliyorum. Çalışmalar aynı anda bitirilip, tekrar aynı yerler açılmasın. Murat Sarı.
SONUNDA OLDU: Meydan düzenlemeleri ve yer kaplamaları çok güzel oldu. Yıllar sonra beklediğimiz gerçekleşti. Harika Bodur.
DAHA ÇOK AĞAÇ: Beşiktaş Belediyesi zevkli çalışıyor. Zorluk yok değil ancak katlanmak zorundayız. Sonuçta Levent güzelleşecek. Lütfen daha çok ağaç… Nimet Balcı.
KATLANMAK GEREK: Kazılarla araç bırakacak yer bulamayan müşterilerimizin bazıları geri dönmek zorunda kalıyor. Ancak Mahallemiz güzelleşecek diye bunları düşünmüyoruz. S. M.
MEYDANLARI YEŞİLLENDİRELİM: Düzenlemeyle yeşil görüntünün azaldığını düşünüyorum. Ancak yeni bir çalışma ile ağaçlandırma da yapılabilir. Meydanları yeşillendirelim. İbrahim Kabuk.
YEŞİLLİK İSTİYORUM: Meydan genişledi, yürüyüş parkuru gibi oldu. Bitince görünüm daha sade ve şık olacak. Sadece araçların varlığı sanırım sıkıntı yaşatıyor. Daha çok ağaç dikilmeli. Abidin Varlık.
ÇARŞI ORTAYA ÇIKTI: Seyirlik alanlar açıldı, Çarşı ortaya çıktı. Bu düzenlemeyle oldukça güzel bir sonuç ortaya çıkacağına inanıyorum. Mert. Ç.
TUVALET İSTİYORUZ: Meydanda umumi tuvalet vardı. Onu kaldırdılar. İşyerlerinin olduğu meydanda böyle bir tuvaletin olması gerekiyor. Projede var mı bilmiyorum. Samet N. Durak
SIKINTI YOK DEĞİL: Çalışmalar iş saatlerinde biraz sıkıntı veriyor. Yürümek zor oluyor. Ama havaların iyi olması bizim lehimize… Yağmur yağsa, çamurdan yürünmez bir hal olabilirdi. Haim Eskanazi.
ARAÇLAR BEZDİRDİ: Düzenlemeye karşı değilim. Yapılsın ama ya araçlar? Araçları koyacak yer yok. Buradaki işyerleri ve özellikle de lokantalar tüm yolları perişan etti. Av. Tolga Aytür.
HERŞEY YENİLENİYOR: Kanalizasyon borularımız yenileniyor. Yeni bir meydanımız olacak. Çoğu da bitti zaten. Şikayet etmememiz yazım. Ahmet Tuncel.
HERŞEY GÜZEL OLACAK: Yeşilliğin daha fazla yaşatılacağı bir çalışma İstiyorum. Daha çok ağaç dikilmesi ve tek bir ağacın bile kesilmesini istemiyorum. Meydan güzel olacak. Kamil Diner.
‘Çalışma çok yoğun
bitince güzel olacak’
Plazalar semti olarak bilinen Levent’in girişi, Çarşı Caddesi ve meydanı yeni düzenlemelerin beşiği oldu. Beşiktaş Belediyesi’nin çehresini değiştirmek için başlattığı yol ve kaldırım düzenleme çalışmaları sürerken yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin İSKİ ve PTT’nin çalışmaları da meydanda halen devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, Levent’te Çarşı için yapılan düzenleme çalışması yaklaşık 4 aydır sürüyor. Bir tarafta Büyükşehir Belediyesi’nin kanalizasyon çalışmaları, bir tarafta İSKİ’nin kanal çalışmaları, bir tarafta da Beşiktaş Belediyesi’nin kaldırım düzenleme çalışmaları yapılıyor. Levent Mahalle Muhtarı Muzaffer Türk, mahallenin bütün sokaklarının granit taşıyla kaplanması için Beşiktaş Belediyesi’nin çalışması olduğunu belirtiyor ve diğer çalışmalara da dikkat çekerek düzenlemelerle ilgili şunları söylüyor: “Çalışmalar oldukça yoğun. Burası İstanbul’un en nadide mahallelerinden biri. Burada çalışmaların bir an önce bitmesi, hem mahalleliyi, hem de esnafı, hem de beni mutlu edecek. Eminiz ki, eskisinden daha iyi olacak. Bu nedenle heyecanlıyız. Ayrıca, hepsinin bir arada çalışıyor olması iyi. Çalışmalarda aynı anda bitecektir. Beşiktaş Belediyesi’nin meydan düzenleme çalışmaları modern ve yerinde…”
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal:
“Güzellikler tüm mahallelerde de yaşanacak”
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, vatandaşların yönetim kararlarına katkılarından dolayı teşekkür ederken, öneriler, şikayetler ve sorunlara açık olduklarını, yapılan işlerde ve projelerde Beşiktaşlıların en küçük bir dileğini bile dikkate aldıklarını söylüyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Levent Meydanı’ndaki çalışmaların kısa zamanda biteceğini, diğer mahallelerde de aynı tür modern ve çağdaş çalışmalar yapılacağına işaret etti.

MKM’de 50 yıllık buluşma
MKM yine birbirinden değerli sergilere evsahipliği yapıyor. MKM Ortaköy Sanat Galerisi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 50’nci yılı anısına düzenlediği sergiye ev sahipliği yaptı. Tüm devlet, özel ve vakıf üniversiteleri güzel sanatlar fakültelerinin sanatçı eğitim kadrolarının 500’e yakın eserinden oluşan “50. Yılda Büyük Buluşma” isimli sergisi geçtiğimiz hafta açıldı. Marmara Üniversitesi’nden yapılan açıklamada Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde açılan sergiyle sanat eğitiminde iletişimin önemi konusunu ortaya koymayı amaçladıkları belirtiliyor. Serginin görücüye çıkmasıyla birlikte, 50 yıllık birikim, bu birikimle sanat eğitimine kazandırılan soluklar, ulusallık ve evrensellik değerleri de sergiyle sanatseverler ile paylaşılıyor.
Sergi, 25 Ekim tarihine kadar izlenebilecek.
MKM Ortaköy Sanat Galerisi adresi; Uğur Mumcu Caddesi No: 8 Akatlar Mahallesi Levent – İstanbul
Tel: (0212) 351 93 90
website: www.mkm-online.com
Belediye ilçedeki tüm okullara kucak açtı…
Beşiktaş Belediyesi tüm okulları kucaklıyor. Yeni eğitim-öğretim yılına merhaba diyen öğrenci ve öğretmenlerin daha sağlıklı ortamlarda ders yapabilmeleri için Beşiktaş Belediyesi’nin ekipleri adeta gecesine gündüzüne katıyor. Beşiktaş Belediyesi 2007- 2008 eğitim – öğretim yılının başlamasıyla ilçedeki tüm okulların bakım-onarımı ile ilgili çalışmalarına da hız verdi. Okulların taleplerine göre oluşturulan envanter; boya-badanadan spor sahası ve laboratuar yapımına kadar bir çok çalışmayı içeriyor. Yapılan çalışmalar arasında; Atatürk büstlerinin yenilenmesi, iç ve dış cephe boyaması-badana, kapı, pencere, pvc kaplama ve pvc doğramalarının yapımı, bahçe demiri, demirlerin boyanması ve yükseltilmesi, çimlendirme, bahçelerin düzenlenmesi ve asfaltlama, kalorifer, su deposu temizliği ve onarımı, çatı onarımı, basketbol sahası, sıra, sandalye, masa, kütüphane, İnternet ve ADSL hat, oturma grubu takviyesi, tuvalet tesisatının onarımı ve bakımı, spor sahasının düzenlenmesi ve çizgilerinin netleştirilmesi, laboratuar araç ve gereçlerinin sağlanması yer alıyor. Alınan taleplerle girişilen çalışmalar belediyece sürekli takip ediliyor ve inceleniyor. Beşiktaş Belediyesi’nin okullarla ilgili çalışmayı yürüten ekipten edinilen bilgiye göre, 34 okulun taleplerinin neredeyse çoğu tamamlanmış durumda. Bu konuda Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, ilçe okulların fiziksel gereksinimlerini görev saymalarındaki başlıca nedenleri şöyle sıralıyor: “ Eğitimin öneminin hızla arttığı yaşadığımız yüzyılda, eğitime daha çok yatırım yapan, eğitilmiş insan gücüne daha fazla sahip olan ülkeler arasında yerimizi almak, temel hedefimiz olmalıdır. Barıştan demokrasiden ilerlemeden, paylaşımdan yana olan nesiller, ancak çağdaş bir eğitimin hayata geçmesi ile mümkündür. Bu bilinçle, ilçemiz okullarının fiziksel gereksinimlerini karşılamayı görev sayıyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerimizin sağlıklı ortamlarda çağdaş bir eğitimle buluşması dileğimizidir.”
Taleplerin gerçekleştirildiği okullar arasında şu isimler bulunuyor: Etiler Lisesi; Ali Yalkın İlköğretim Okulu, Rüştü Akın Kız Meslek Lisesi, Org. Kami ve Saadet Güney İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Şair Behçet Kemal Çağlar İlköğretim Okulu, Nimetullah Mahreki İlköğretim Okulu, Anafartalar İlköğretim Okulu, Akatlar Anaokulu, Murat Beyaz İlköğretim Okulu, Lütfi Banat İlköğretim Okulu, Beşiktaş İlköğretim Okulu, Mahmut Erseven İlköğretim Okulu, Hamiyet Gerçek İlköğretim Okulu, Dikilitaş Mehmetçik İlköğretim Okulu, Tabiyeci Mehmet Emin Ergun İlköğretim Okulu, Esma Sultan İlköğretim Okulu, Rahmi Kinişçioğlu İlköğretim Okulu, Hüseyin Aycibin İlköğretim Okulu, Kılıç Ali Paşa İlköğretim Okulu, Şair Mehmet Emin Yurdakul İlköğretim Okulu, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Beşiktaş Anadolu Lisesi, 100. Yıl Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Ortaköy Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi, Ortaköy H. İlköğretim Okulu, Beşiktaş 50. Yıl Süheyla Artan İlköğretim Okulu, Atatürk Anadolu Lisesi.
Yoğun trafiğe
bisikletli çözüm
Dolmabahçe – Aşiyan yolu bisikletlilerle doldu taştı. ´Dünya Otomobilsiz Şehirler Günü´ Beşiktaş’ta, bir dizi etkinlikle kutlandı. Otomobil yerine yürüme, bisiklet ve toplu taşıma gibi alternatif ulaşım yollarının teşvik edilmesi amacıyla düzenlenmiş olan etkinlikte, sahil yolu bisikletçilerin geçişlerine sahne oldu. Yaklaşık 200 bisiklet sever destek verdi. Etkinliğe katılanlar, otomobil trafiğinin ve çevre kirliliğinin daha az olduğu, bisikletin ulaşım aracı olarak daha fazla kullanıldığı ve daha az trafik kazasının meydana geldiği bir İstanbul için pedal çevirdi. Etkinlikler, Beşiktaş Belediyesi’nin yanı sıra Mimar Sinan Üniversitesi Şehir Planlama Bölümü, Trafik Kazalarını Önleme Derneği, Barışa Pedal, www.bisikletdunyasi.com, Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği, Açık Radyo ve Radyo D desteğiyle gerçekleştirildi.
Etkinlik sırasında, otomobilsiz bir hayat için bireylere, kurumlara ve yerel yönetimlere düşenleri kapsayan iki ayrı sözleşme için imza da toplandı. Öte yandan trafiğin en aza indirgenmesinde deniz ulaşımının tercih edilebileceği vurgulandı ve ücretsiz motor seferleri de düzenlendi.
Türkiye’de ilk kez 24 Eylül 2006 tarihinde, Beşiktaş’ta Kabataş’tan başlayarak Bebek’te son bulan aksta etkinlik gerçekleştirilmişti.
Avrupa Yakası’nın Sertaç’ından Beşiktaşlılara güzel mesajlar var
Sevilen dizi Avrupa Yakası izleyenleri yine kırıp geçiriyor!.. Dizinin sevimli karakteri Sertaç veya radyo severlerin iyi bildiği Yavuz’un Minibüsü programının şakacı ismi Yavuz Seçkin, Beşiktaş Gazetesi’ne içini döktü. Özel söyleşide Seçkin, Beşiktaş’ta sevdiği yerlerden tutuğu takıma kadar bir çok konuyu Beşiktaş Gazetesi okurları için paylaştı.
Beşiktaş’ta en çok nerelere gidersiniz?
Beşiktaş’ta en çok gittiğim yer, şampiyon kokoreç şaka tabiî ki de. Ben genelde Akaretler’den çıkarken sağda çok güzel restaurantlar var. House Otel restaurantı var. Oralara gitmeyi severim. Kütüğüm zaten Beşiktaş’ta. Halen de orda duruyor kütüğüm. Levent’te doğdum; Zambak sokak, 3. Levent’te büyüdüm. Şimdi Kavacık’ta oturuyorum. Ama kalbimiz Beşiktaş ta.. Seviyorum Beşiktaş’ı, Beşiktaş’ın o sahilini, Ortaköy’ü, zaten 12 sene Ortaköy’de oturdum, Lozan Sokak’ta… Fakat son zamanlarda çok kalabalıklaştı haliyle mecburen. Ben biraz daha sakinliği sevdiğim için karşı tarafa kaçtım ama Beşiktaş’a sıklıkla gidiyorum.
Beşiktaş semtini çok seviyorsunuz?.. Peki, Beşiktaşlı mısınız?
Kalbimiz Beşiktaş’ta öyle bir durum var… Tuttuğum takım yine sizin renklerine yakın… Tuttuğum takım Fenerbahçe ve renkleri sarı lacivert, sizin renklendirilmiş haliniz.
Spor gündemini takip ediyor musunuz?
Geçen sezon çok gergin geçti. Bu konuda bir şeyler yapmak gerektiğini düşünüyorum. Herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini düşünüyorum. Başka bir deyişle; 2- 3 sene sonra yine bu şekilde giderse futbolun tamamen başka bir tarafa yani spordan çıkacağını düşünüyorum. Onun için önümüzdeki birkaç sene bir şeyler yapmak lazım.
Beşiktaş’ın teknik direktörü ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
Ertuğrul Sağlam’ı destekliyorum. Türk hocalarının ilerlemesinden yanayım. Bir sporsever olarak Ertuğrul Sağlam çok iyi bir hoca ama kesinlikle yanına yardımcı bir hoca daha olmasını tavsiye ederim. Çünkü büyük kulüplerde antrenörlük yapmak kolay değil. Ben 5 sene yaptım Fenerbahçe’de… Çok zor bir şey, kaybetmek istemeyiz Ertuğrul Sağlam’ı… Bir Fenerbahçeli olarak böyle bir iyi niyette bulunabilirim tam aksi bir durum bize yarar.
Şakalama konusunda bir ilk oldunuz…
Şaka programından bahsediyorsunuz. Şimdi o bir formatti, yani işte film gibi şakalardı. 40 -50 kişilik ekiple şaka programı yaptık ve film gibi çektik. 6 – 7 bölüm atv’de, 13 bölümde tv 8’de sürdü. Ben bu işin nasıl yapılabileceğini gösterdiğimi düşünüyorum. Fakat devam etmeyi düşünmüyorum. Radyoda da zaten çıkış noktam telefon şakalarıydı… Onda da daha iyisinin yapılabileceğini düşünmüyorum. Biz o çıtayı yükselttik. Televizyondaki ve radyodaki yapılan şakaların en iyisini yaptığımı düşünüyorum. Ben zaten böyle bir adamım.
Akatlar Kültür Merkezi’nde sahnelediğiniz oyunla Beşiktaş seyircisiyle buluştunuz…
Bir minibüs dolusu kahkaha diye Akatlar’da bir gösteri yaptım. Orayı, Beşiktaş’ta yine BKM, MKM o tarafları çok seviyorum. Beşiktaş, kültürel anlamda, alan bir grup.. İnsanları seviyor. İsmail Başkan da seviyor. Ortaköy’de çok güzel bir tiyatro var . Orayı da kuvvetlendirmek lazım bu sene zannediyorum olur.
Yeni film projeniz var mı?
Dünyayı kurtaran adamın oğlu filminde oynamıştım. Şimdi 2 tane daha proje geldi. Fakat benim yeni çalışmalarım Avrupa Yakası olduğu için çok fazla giremedim. Çünkü bir ay kaybolmam gerekiyordu. Radyo da var… Sinema ağırlıklı çok istiyorum yani ben de kendimi görmek istiyorum. Beyaz perde çok güzel… (Didem TUTAL)

SPOR HABERLERİ

Kötü futbol, puan kayıpları ve hakem hataları peşi sıra geldi.
Fatura çok ağır oldu!..
Abi-kardeş konuştular
Beşiktaş Teknik Direktörü Sağlam’ın, takımın ligdeki gidişatı ile ilgili futbolcularıyla özel bir toplantı yaptığı öğrenildi. “Hoca-futbolcu değil, abi-kardeş gibi konuşalım” diyen Sağlam’ın, toplantıdaki tüm futbolcuları teker teker dinlediği belirtildi. Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın, G.Saray derbisi yenilgisi sonrası sorunları masaya yatırdığı konuşuluyor. Sağlam’ın, oldukça sakin bir şekilde takımdaki düşüşün nedenlerini sordu, sonra da “Bu bir uyarı toplantısı değil. Sadece sezona bomba gibi giren, savaşan takımın nasıl bir anda değiştiğini soruyorum. Hoca-futbolcu diyalogunu bırakın; ağabey-kardeş gibi konuşalım. Herkes tek tek sorunu söylesin. Hata bizde olabilir. Çekinmeden konuşun” dediği belirtildi. Ve bu toplantı sonrası çıkan sonuçların fayda getireceği kaydedildi.
Beşiktaş’ın 100. golünü
yeni transfer Tello attı
Beşiktaş, G.Saray’la oynadığı 97 lig maçında ezeli rakibi karşısında 34’üncü yenilgisini aldı. 26 maçı Beşiktaş kazanırken, 37’si de berabere sonuçlandı. Son derbiye kadar lig maçlarında G.Saray filelerini 99 kez havalandıran Siyah Beyazlılarda 100. golü Rodrigo Tello attı. Beşiktaş bu sezon 8 gol atarken, bunların 6’sını, yani yüzde 75’ini yabanacılar kaydetti. Tello 3, Bobo 2, Ricardinho da 1 gole imza attı. Öte yandan Beşiktaş bu sezon ligde oynadığı maçların 2. yarısında ilk kez gol yedi. Daha önceki 6 maçta yediği 3 golü de maçların ilk yarısında kalesinde görmüştü.

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusunu (3)” seçiyor
Her yıl heyecanla beklenen ve soluk soluğa takip edilen yarışma futbol sezonunun açılmasıyla birlikte yeniden başladı. Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Yarışması bu sezonda aynen devam ediyor. 2005-2006 sezonunda başlayan ve ilki yapılan Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Kupası’nı Sergen Yalçın kazanmıştı. 2006-2007 sezonunda yapılan Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Yarışması’nı Bobo kazanmıştı. 2007-2008 yılında da aynı yarışma tüm hızıyla devam ediyor. Beşiktaş Gazetesi, yılın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı’ya Beşiktaş Gazetesi Kupası veriyor. Yarışma her hafta oynanan maçtan sonra spor yazarlarının görüşleri doğrultusunda yapılıyor. Spor yazarlarının verdiği oylar, haftanın futbolcusu belirliyor. 34 hafta sonunda haftanın futbolcuları ortaya çıkıyor ve en fazla haftanın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı sezon sonunda Beşiktaş Kupası’nın sahibi oluyor.
Geleneksel hale gelen ve bu sezon üçüncüsü yapılan Beşiktaş Gazetesi Kupası için görüşlerine başvurduğumuz, yazılarından yararlandığımız ve her maçtan sonra oy veren spor yazarları şöyle:
Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.

Hak aradı hakkından oldu
PFDK, Beşiktaş Kulübü’ne ceza yağdırınca camiada şok etkisi yarattı. Siyah Beyazlılar ceza karşısında Beşiktaş Gazetesi’ne ağız birliği etmişçesine, bu nasıl ceza, adam mı vurdular diyerek konuya hem esprili hem de sitemkar bir şekilde yaklaştılar. Öte yandan Beşiktaş Kulübü’nden yapılan resmi açıklama aynen şöyle:
“Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, hakem tarafından nizami golümüz verilmeyerek, 2 puandan edildiğimiz Ankaraspor maçı ile ilgili olarak, Kulübümüz’ün haklarını koruma amacı ile açıklama yapan ve milyonlarca taraftarımızın duygularına tercüman olan Başkanımız, Genel Sekreterimiz ve Genel Menajerimiz’e ceza yağdırdı.
PFDK, Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören’e 3 ay hak mahrumiyeti cezası ile birlikte 15.000 YTL para cezası, Genel Sekreterimiz ve İcra Kurulu Başkanımız Sayın Kenan Öner’e 10 gün hak mahrumiyeti, Genel Menajerimiz Sayın Sinan Engin’e ise ihtar cezası verilmesine hükmetti. PFDK ayrıca Kulübümüz’e, Ankaraspor maçında çıkan saha olayları nedeniyle 1.000 YTL, ayrıca merdiven boşluklarının boş bırakılmayarak talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 1.000 YTL; toplam 2.000 YTL para cezası verdi.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Ankaraspor kulübüne ise çıkan saha olayları nedeniyle 2.500 YTL; ayrıca akreditasyon kartı olmayan kişilerin soyunma odasına girerek talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 1.000 YTL; toplam 3.500 YTL para cezası verdi.” Muzaffer TOPAL
Kartal şampiyon
Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, Galatasaray Cafe Crown’u devirdi… Siyah Beyazlı ekip, Sarı Kırmızılı ekibi 83-72 yenerek Asırlık Çınarlar Turnuvası’nın şampiyonu oldu.
Turnuvanın son maçından Erkan Veyseloğlu, Cevher Özer, Dalmau, Nicevic ve Apodaca beşi ile Siyah Beyazlılar mücadeleye başladı. Beşiktaş, ilk dakikalarda etkili bir oyun ortaya koyarak skoru lehine çevirdi. Cevher’in attığı basketlerle öne geçen Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, mücadelenin 5. dakikasında skoru 15-7 yaptı. Etkili oyunu periyodun bütün safhasına yayan ekip, arayı daha da açmaya başladı ve son 2 dakikaya 26-12 önde girdi. Savunmasındaki oyunuyla rakibine pozisyon vermeyen Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, baskılı oyununu ikinci periyoda da yansıttı. İlk yarıyı 49-30 üstün tamamladı. İkinci yarıda Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı Galatasaray’ın dirençli savunması ile karşılaştı. Ancak Siyah Beyazlılar üçüncü periyot sonunda Beşiktaş’ın 65-47 üstünlüğü ile sona erdi. Beşiktaş, karşılaşmanın son bölümlerinde oyunu rölantiye aldı. Maçın bitimine yakın Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, direncini tekrar ortaya koyunca, derbiyi 83-72 kazandı ve Asırlık Çınarlar Turnuvası’nda Şampiyon oldu. Siyah Beyazlılar Şampiyonluk Kupası’nı Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe’nin elinden aldı.
Takımın coachu Ergin Ataman, “Kupayı kazandığımız için mutluyuz. Savaşan, direnen, ofansif ve defansif anlamda etkili bir takımız. Bundan sonraki hedefimiz mücadele ettiğimiz tüm kulvarlarda şampiyonluk” şeklinde konuştu. Didem TUTAL

Taraftar yanardağ gibi!..Patladı patlayacak!..
Beşiktaş camiası son hakem olaylarından sonra adeta yanardağ gibi kızgın… Ve patlamaya hazır!.. Galatasaray derbisinden sonra iyiden iyiye daralan Siyah-Beyazlılar yenilginin faturasını teknik heyet, futbolcular ve hakeme çıkardı!..
Beşiktaş Gazetesi’ni mesaj yağmuruna tutan taraftarlar yine aynı oyunların sahneye konduğundan bahsediyor. Ancak mesajların birçoğu da hakemleri konuşmanın takıma bir fayda sağlamayacağını, teknik direktör ve futbolcuların rehavete gireceğini söylüyor. Hak aramanın kabul edilebileceğini ancak, olayları sadece hakemlere indirgemenin doğru olmayacağını söyleyen taraftarlarla, hakemlerin art niyetli olduğunu söyleyen taraftarlar adeta yarı yarıya bölünmüş durumda… İşte Beşiktaş Gazetesi’ne gelen mesajlar..
YİNE AYNI OYUN
Hakemler yine aynı oyunu sahneye koyuyorlar. Ben art niyetli olduklarını düşünüyorum. Beşiktaş’a kolay düdük çalıyorlar. Sabri Ataklı /Gaziosmanpaşa.
HEPSİ YETERSİZ
Hakemler yetersiz, bence bu tür olaylar hep bundan kaynaklanıyor. Tecrübelisi bile hata yapıyor. Nedim Sarıkaya.
HERKESİ YENMEK LAZIM
Beşiktaş ne zaman hakemlerle oynasa kaybediyor. Bu diğer takımlar için de geçerli. Sahada hem rakibi hem de hakemi yeneceksin. Canan Yalınkılıç /Nişantaşı.
ONLAR UTANSIN
Kötü futbol varsa hakemlere saldırmayacaksın, inandırıcı olmuyor. Gerçekten iyi oynamışsan, hakem hatası ile yenilmişsen onlar utanacak. Kadir Ç /1903
BİTMEZ BU REZİLLİK
Yıllardır bu oyunlar dönüyor. Beşiktaş’a hakemler yakın deniyordu. Federasyon yakın deniyordu ne oldu? Hakemler hep aleyhimize düdük çalıyor… Mehmet D. Kara
HAKKIMIZI ARAMAYALIM MI?
Başkan hak aradı, hakkından oldu!.. Demirören dediğini yapsın, Federasyon ve hakemlere haddini bildirsin. Arkasındayız… Suat Turan /Ortaköy
FUTBOLU BİTİRDİLER
Hakemler berbat, bir Türk hakemi Avrupa’ da yok. Hata üzerine hata yapılıyor. Her sezon futboldan çok bunları konuşuyoruz. İbrahim Batu.
TEHLİKE GELİYOR!
Bu hakemlerle lig bitmez, seyirci sahaya girer söylemleri yanlış. Hakemler böyle kontrol edilmez. Seyirciyi kışkırtmayın. Fatma Ensari.
İCRAAT YOK
Hakemlere karşı bir yaptırımımız yoksa konuşmayalım, konuşacaksak da ne gerekiyorsa yapalım. Beşiktaş büyük bir camiadır, oyun oynanmaz. Mois K.
SALDIRAN KAZANIYOR
Hakeme saldıran kazanıyor!.. Bunu en iyi Fenerbahçe yapıyor. Onlardan tırstılar. Beşiktaş’a saldırmaya başladılar. Mete Çubukçu.
HAKEMLER ARTİST
Eski hakemler televizyondalar. Yenileri de eskileri de pirim yapıyor. Hepsi şov yapıyor. Futbolcular bu kadar gündemde değil. Bu bizim ülkeye özgü… Doruk Merzeci /Köyiçi.
ACİL ÇARE
Hakemler böyle giderse bizim durum zor. Takım toparlayamaz. Motivasyon bozulursa, kendilerine gelemezler. Futbolcularla ilgilenilsin. Metin Ayhan /Çarşı.