SAYI 160

BJK16030 Ağustos coşkuyla…
Beşiktaş Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle görkemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Yürüyüşle başlayan etkinlikte, Akmerkez, Ulus kapısı civarından yüzlerce insan sel gibi Beşiktaş’ın merkezine aktı. Meşaleli yürüyüşe başta Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal olmak üzere, Beşiktaşlılar öncelikle Arnavutköy’e doğru yol aldı ve Atatürk anıtına ulaştı. Ardından tören gerçekleşti ve Arnavutköy’deki Atatürk anıtına çelenk bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu. Törenin ardından zafer kutlamalarına katılanlar, Bebek Parkı’na yollarını çevirdi ve sevilen şarkıcı Yonca Lodi’nin konseriyle zafer kutlamalarına katıldı. Beşiktaş Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili olarak bir diğer gün de, unutulmaz bir şenlik daha düzenledi ve Ortaköy Meydanı adeta bir karnaval havasındaki organizasyona ev sahipliği yapmış oldu.

Viyana sempozyumu!..
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Viyana’da Alpbach mimarlık sempozyumundaydı.
Avusturya Eski Başbakan Yardımcısı Dr. Erhard Busek’in başkanlığını yaptığı Avrupa Alpbach Forumu (European Forum Alpbach) tarafından “Alpbach Mimarlık Sempozyumu” geçtiğimiz haftalarda Avusturya’nın Alpbach – Tyrol yerleşim biriminde düzenlendi. Toplantıya Türkiye’den tek belediye başkanı olarak davet edilen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada “Gelişim, büyüme ortak çaba gerektirecektir. Beşiktaş, modern şehri İstanbul’un mirası ile buluşturmaktadır” diye konuştu.
Başkan Ünal; konuşmasında Çin’in lider pozisyona geçeceğine ve hemen arkasından da Hindistan ve Rusya ‘nın geleceğine inandığını, Türkiye’nin Asya ve Avrupa arasında “Batıya açılan kapı” olarak önemli bir rol oynayacağını ve İstanbul’un bir dünya şehri olma vizyonuna sahip olduğunu, bunun için gerekli potansiyelinin mevcut olduğunu belirtti. Başkan Ünal, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
“İstanbul 2010 yılının Kültür Başkentidir, faal bir Sosyal hayatı ve güçlü tarihsel değerleri bulunmaktadır. En önemli olanı ise kültürel ve dinsel farklı grupların barışçı bir Ortamda bir arada yaşamalarıdır. Alt yapıdan ve kontrolsüz büyümeden kaynaklanan problemlerin çözülmesi gerekmektedir. Bunun için gerekli olan, ekonomi için dinamik bir çevre, yabancı yatırımcılar için uygun bir yatırım ortamı, bürolar, evler, eğitimli çalışanlar ve araştırıcı potansiyeldir”
Birçok ülkeden saygın katılımcının da yer aldığı sempozyuma Türkiye’den Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Varlıer, Avrupa Kültür Başkenti İstanbul 2010 İcra Kurulu Üyesi Nuri Çolakoğlu, Şehir Plancısı Orhan Esen de katılımcılar arasındaydı.
İlhan İrem yıllar sonra sevenleriyle buluştu…
Kuruçeşme Arena’da İlhan İrem büyüleyen şarkılarıyla müzikseverler ile buluştu. Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da geçtiğimiz haftalarda İlhan İrem, “Yürek Büyüsü” adlı albümünden yeni şarkılarını hayranlarıyla paylaşırken klasikleşmiş şarkılarından da seslendirmeyi ihmal etmedi. İrem, sevenleriyle birlikte tekbir ağızdan şarkılarını gece boyunca söyledi. Çizgi dışı, evrensel anlatımıyla, 34 yıllık müzik serüveninde, 10 kırk beşlik, 23 albüm olmak üzere 33 yapıt, 6 kitap yayınlayan, resim sergileri açan sanatçı, birçok ödüle ve yedi altın plağa sahip. Öte yandan senfonik müziğin Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi olarak bilinen İlhan İrem’in, geçtiğimiz aylarda “Siyah Kuğunun Şarkısı” isimli kitabı da yayınladı. Her yaş grubundan dinleyicinin masalsı bir atmosferde izlenen konserlerin ardından gelen yoğun istekler üzerine, İlhan İrem bir kez daha sevenleriyle buluşmuş oldu. “Bir yürek büyüsü paylaşacağız” diyen sanatçı, unutulmaz klasik eserlerini ve yeni şarkılarını seslendirdi, dinleyenlerini mest etti. Öte yandan Kuruçeşme’de aynı hafta içinde Ezginin Günlüğü olarak bilinen grup da sevenleriyle buluştu.
Yalın yine romantikti…
Zalim şarkısıyla 7’den 70’e herkesin gönlüne taht kuran romantik şarkıcı Yalın, geçtiğimiz haftalarda Kuruçeşme Arena’daydı, Beşiktaş Belediyesi açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da, Türk Pop Müziği’nin yeni soluğu Yalın, “Bir Bakmışsın” ve kendi ismini taşıdığı “Yalın” adlı albümlerinden de parçalar söyledi. Sevenleriyle bir araya gelen şarkıcı Yalın, ilk solo albümü olan “Ellerine Sağlık” adlı albümünden de şarkıları hayranlarıyla seslendirdi. Yalın, ilk olarak babasının akşamları ona çaldığı gitarın “Gipsy Kings” tınılarıyla müziğe sevdalanmış. Şimdilerde ise onu Türkiye’de kendi söz ve bestelerini seslendiren en kuvvetli yorumculardan biri olma yolundaki en başarılı isim olarak tanımlamak mümkün. Yalın ilk albümüyle Türkiye’de yeni çıkış yapan sanatçılar arasında albümünün ilk haftasında 200 bin kadar satmıştı.
Ünlü Rockçılar
Kuruçeşme’de
Geçtiğimiz haftalarda Kuruçeşme Arena’nın sahnesinden onbinlerce dinleyeni bulunan rock gurubu geçti… 1990 yılında Los Angeles’ta kurulan Progresif Rock grubu, Kuruçeşme Arena’da yeri göğü inletti. Yıllardır ülkemize gelmesi beklenen grup ise BKM organizasyonuyla Türkiye’deki sevenleriyle buluştu. 1992’deki ilk albümleri Opiate ile bilinirler ancak onları üne kavuşturan 1993 yılında çıkardıkları Undertow albümleriydi. Toplam 6 albüme sahip grubun son albümü 10.000 Days geçen yıl piyasaya sürüldü. Görselliğe verdikleri önemle tanınan grup, her biri adeta bir sanat eseri olan kliplerindeki görselliği sahne şovlarına taşımasıyla da tanınıyor. Dünya çapında geniş bir hayran kitlesine sahip grubun Türkiye’de de on binlerce dinleyeni, adlarına fan klüpleri bulunuyor.

Yıldız yağmuru!..
Kuruçeşme Arena konserleri ile dev isimler bir araya geliyor. Aynı sahne üzerinde yüz binlere ulaşan yıldızlar, Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da sevenleriyle buluşuyor. Geçtiğimiz haftalarda senfonik müziğin büyülü sesi İlhan İrem, sevenleriyle buluştu. Masalsı bir atmosferde gerçekleştirilen konsere ilgi oldukça büyüktü. Öte yandan Kuruçeşme Arena’da özgün müzik tarzıyla sevilen grup Ezgi’nin günlüğü de, sevenlerine seslendi. Ayrıca, romantik müziğin genç sesi popçu Yalın da hayranlarını mest etti. Uzun süredir Türkiye’ye gelmesi beklenen dünyaca ünlü rock müzik grubu Tool da, Kuruçeşme Arena’ya ayak basmış oldu. BKM işbirliği ile Beşiktaş’a gelen ünlü rock grubu, şarkılarını sevenleriyle birlikte adeta haykırdı. Müzikseverler, Kuruçeşme Arena’daki etkinlikleri merakla bekliyor.
Hoppala!.. Camide düğün yaptılar…
Böylesi bugüne kadar ne görüldü ne de duyuldu… Olayı öğrenen vatandaşlar, şaşkınlıktan adeta küçük dillerini yuttular. Diğer yandan yaşanan olay, yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Bebek’te geçtiğimiz haftalarda yaşanan olay, akıllarda soru işareti bırakmaya yetti. Bebek Camii’nde yapılan düğün, camide düğün olur mu?.. tartışmasına neden oldu. Öte yandan, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Çağrıcı, Bebek Camisi avlusunda cami imam hatibinin oğlu için düğün programı yapıldığı iddiasının, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından inceleneceğini bildirdi. Bebek Camii imamı Seyfettin Çetin’in oğlu İlhan Çetin ile Serpil Çetin’in caminin avlusunda düzenlenen törenle evlenmesi, akıllara camide düğün olur mu?.. sorusunu da beraberinde getirdi. Konuyu inceleyen müftülük, böyle bir program için ilçe müftülüğünden izin alınmadığının tespit edildiğini belirtti. İstanbul Müftüsü Çağrıcı, camilerin herkese açık olup, özel mülk gibi kullanılamayacağını, bu nedenle Beşiktaş Müftülüğü’nün gerekli görürse ilgili cami görevlisi hakkında idari soruşturma açacağını söyledi.
Çağrıcı, yaptığı açıklamasında 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki kanunun 1. maddesinde, İslam dinine ait ibadet yerlerini yönetme görevinin başkanlığa verildiğini hatırlattı ve 6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun’un 1. maddesinin 2. fıkrasında da ”Mabetler kiraya verilemez ve ibadethane haricinde hiçbir iş için de kullanılamaz” hükmünün yer aldığını kaydetti. Uzmanlar konu hakkında ikiye bölündü. Bir kısmı olaya daha olumlu bakarken büyük bölümde yasanın zaten böyle bir şeye izin vermediğini belirterek tartışmanın bile anlamsız olduğunu dile getirdi. Şimdi, Bebek’te yaşanan bu olayın ardından ne gibi sonuç çıkacağı ve nelerle karşılaşılacağı merakla bekleniyor.

SPOR HABERLERİ

Şampiyonlar Ligi’ndeyiz
Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında FC Zürih’i BJK İnönü Stadı’nda 2-0 yenerek Devler Ligi’nde mücadele etme hakkı kazandı. Golleri 56 ve 64. dakikalarda Delgado attı. BJK İnönü Stadı’nda oynanan karşılaşmada tribünleri dolduran taraftarlar ise adeta yeri göğü inletti, muhteşem tezahüratları ile takıma büyük destek verdi. Zürih’te 1-1 sona eren ilk maçın rövanşına başlayan taraf Beşiktaş oldu. İlk dakikalarda konuk takım baskı kurmaya çalışırken, orta alanı kalabalık tutan Beşiktaş kontrollü bir futbolu tercih etti. İlk 15 dakika önemli bir pozisyona sahne olmazken, oyun daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Oyunu kontrolüne alan Beşiktaş, sağlı sollu ataklarla rakibinin üzerine gitti. Pozisyonlar da bulmaya başlayan Siyah Beyazlılar, topu ilk 45 dakikada ağlarla buluşturamayınca soyunma odasına 0-0 eşitlikle gidildi. 2. yarıya başlarken Beşiktaş’ta oyuncu değişikliği olmazken, Siyah Beyazlılar 56. dakikada aradığı golü Delgado ile bularak 1-0 öne geçti. 64. dakikada Delgado bir kez daha sahneye çıkarak skoru 2-0 yapan gole imza koydu. Delgado 77. dakikada alkışlarla yerini Ali Tandoğan’a bırakırken, 79. dakikada ise Ricardinho’nun yerine İbrahim Akın oyuna girdi. 91. dakikada ise Bobo yerini Batuhan’a bıraktı. İlk maçta deplasmanda FC Zürih ile 1-1 berabere kalan Siyah Beyazlılar, sahadan 2-0 galip ayrılarak, Devler Ligi’ne katılma hakkı kazandı.
4 sene sonra yeniden…
FC Zürih zaferi ile Beşiktaş’ı Şampiyonlar Ligi’ne taşıyan ilk Türk Teknik Direktör olarak tarihe geçen Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, “Böyle güzel bir zaferle sahadan ayrılmak bizim için çok anlamlı oldu. Hem ülkemiz için hem Beşiktaş için çok önemli bir iş başardık” diye konuştu. Sağlam, “4 sene sonra Şampiyonlar Ligi’ne girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Takımımız üzerinde ilk maçta aldığımız skorun rahatlığı vardı ve biz bu rahatlığı oyuncularımızın üstünden kaldırdık. Rehavete kapılmadan çok önemli bir 90 dakika geçirdik. Tüm futbolcularımı ayrı ayrı kutluyorum. 97-98 sezonunda Beşiktaş’ın futbolcusu olarak Şampiyonlar Ligi’nde oynamıştım. Hem oyuncu hem Teknik Direktör olarak Beşiktaş’ı Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmek çok güzel bir duygu. Beşiktaş ilklerin takımı; başaracağımız daha çok ilk var” diye sözlerini tamamladı.
‘3 kulvarda da
çok iddialıyız’
Beşiktaş, FC Zürih’le kendi evinde karşılaştığı maçla Şampiyonlar Ligi’ne girmeye hak kazandı. Heyecanlı maçı Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, pürdikkat izledi. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile birlikte maçı izleyen Başkan Demirören, galibiyet gollerinde ise büyük mutluluk yaşadığını belirtti. Geçen sezon kurdukları genç kadroyla, bu sezon Ertuğrul Sağlam yönetiminde yola devam ettiklerini söyleyen Demirören, 3 kulvarda da hedeflerine ilerlediklerini kaydetti. Başkan Demirören, önlerinde 3 kupa bulunduğunu ve bunlara sahip takımın kendileri olmak istediğini ifade etti.

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusunu (3)” seçiyor
Her yıl heyecanla beklenen ve soluk soluğa takip edilen yarışma futbol sezonunun açılmasıyla birlikte yeniden başladı. Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Yarışması bu sezonda aynen devam ediyor. 2005-2006 sezonunda başlayan ve ilki yapılan Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Kupası’nı Sergen Yalçın kazanmıştı. 2006-2007 sezonunda yapılan Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Yarışması’nı Bobo kazanmıştı. 2007-2008 yılında da aynı yarışma tüm hızıyla devam ediyor. Beşiktaş Gazetesi, yılın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı’ya Beşiktaş Gazetesi Kupası veriyor. Yarışma her hafta oynanan maçtan sonra spor yazarlarının görüşleri doğrultusunda yapılıyor. Spor yazarlarının verdiği oylar, haftanın futbolcusu belirliyor. 34 hafta sonunda haftanın futbolcuları ortaya çıkıyor ve en fazla haftanın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı sezon sonunda Beşiktaş Kupası’nın sahibi oluyor.
Geleneksel hale gelen ve bu sezon üçüncüsü yapılan Beşiktaş Gazetesi Kupası için görüşlerine başvurduğumuz, yazılarından yararlandığımız ve her maçtan sonra oy veren spor yazarları şöyle:
Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.
Eleştiriyi aştı, disipline verildi…
BJK Resmi sitesinde yapılan açıklamada, Kongre Üyesi Aydoğan Cevahir’in disiplin kuruluna sevk edildiği açıklandı. Resmi sitede yapılan açıklama aynen şöyle:
“Yönetim Kurulu Toplantımızda, bir röportajında Kulübümüz’ ün eski Başkanları’ndan Sayın Serdar Bilgili hakkında eleştiri boyutunu aşarak, hakaret içeren ve “Fenerbahçelidir” şeklinde yakışıksız, çirkin bir yakıştırmada bulunan Kongre Üyesi Aydoğan Cevahir’in, Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verilmiştir”
Ayrıca açıklamada “Yönetim Kurulumuz, Beşiktaş Kulübü’nde Başkanlık yapmış Sayın Bilgili ile Eski Başkan ve Yöneticiler hakkında bu tarz hakaretvari ifadelerin kullanılmasına asla göz yummayacaktır.” şeklinde ifade yer aldı.

Son bomba: Higuain
Beşiktaş’ın yeni yüzü Federico Higuain, imzayı attı, Beşiktaş’a geldiği için çok büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi ve formayı kısa sürede kapabilmek için tüm gücüyle çalışıyor. 23 yaşındaki oyuncu Federico Higuain, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen törenle basın önünde 3 yıl boyunca siyah beyazlı formayı giyebilecek.
Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, takıma bir golcü daha kazandırdıklarını söyledi ve “Takımımız’daki tüm oyuncularımız çok değerli. Dünya futbolunun beşiği sayılan Arjantin’de yetişmiş bir oyuncu olan Higuain’ı transfer ettik. Kendisi 3-4 senedir her sezon 12-15 arası gol atan bir oyuncu. Futbolcu bir aileden geliyor. Babası Arjantin’in en tanınmış futbolcularından, 3 erkek kardeşin tamamı futbolcu. Bir kardeşi yakın zamanda futbolu bırakmış, diğer kardeşi Gonzalo ise Real Madrid’in önemli bir futbolcusu. Federico henüz çok genç, 23 yaşında bir oyuncu” diye konuştu.
Higuain ise büyük bir camiaya gelmiş olmaktan dolayı çok sevinç duyduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:
“Herkesin ne kadar mutlu olduğumu bilmesini istiyorum. Çok büyük bir kulübe geldim. Transferimi gerçekleştiren yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Taraftarlarımız beni çok sıcak karşıladılar. Bütün bu sevgiyi geri ödemek için çok çalışacağım. Kulüp binasını gezdim, tesisleri gezdim. Buraya çok uzak bir yerden, ailemi bırakarak geldim; ama tatil için değil başarı için buradayım. Takım arkadaşlarımla birlikte getirebileceğimiz tüm şampiyonlukları Beşiktaş’a getireceğiz”
Higuain, taraftarın sıcaklığından çok etkilendiğini de söyleyerek “Havaalanındaki sıcaklığı ve coşkuyu bugüne kadar hiç görmedim. Bunun çok sık görülen bir şey olduğunu da sanmıyorum. Bu kadar büyük bir sevgiye, iyi futbolla, gollerle ve takımıma yapacağım katkı ile cevap vereceğim” diye sözlerini tamamladı. Onur BAŞTUĞ
Küçük dev adam: Batuhan
Küçük dev adam, bir gol attı, herkes onu konuştu. Lig’de görev yapan en genç futbolcu olan 16 yaşındaki Batuhan Karadeniz, attığı golle yıldızlaştı. 1.94 boyu 87 kilo ve 46 numara krampon giyen genç oyuncu, futbolla 11 yaşında başladı. Beşiktaş altyapı hocalarının dikkatini çekti. Altyapıda 5 yılda 95 maçta 276 gol atmayı başardı. Genç Milli Takımlar’da 32 kez rakip fileleri havalandırdı. Sezon öncesi hazırlık maçında da Diusburg’a da bir gol atan Batuhan, Gaziantep maçında Beşiktaş’ı galibiyete taşıyan isim oldu. Muzaffer TOPAL

Taraftar zafer sarhoşu!..
Beşiktaş taraftarı her zaman olduğu gibi yine içini Beşiktaş Gazetesi’ne döktü. Zürih maçından sonra özellikle Beşiktaş’ın takım olarak ortayla koyduğu futbolu yere göğe sığdıramayan ve çok beğendiklerini belirten siyah beyazlılar ilk kez yoğun bir iyi niyet mesajı gönderdi. Beşiktaş’ı ve yeni transferleri çok beğendiklerini ifade eden mesajların büyük bir bölümü Beşiktaş’ın iyi olduğu yönündeydi. Beşiktaş Gazetesi’nin internet sitesi üzerinden forumuna yazan veya gazetenin faks numarasına mesaj atan Beşiktaşlılar takımın her geçen gün iyiye gittiğini belirtiler. Başta isim belirterek görüş belirtenler olmak üzere işte bu mesajlardan bazıları…
EMİNDİM: Şampiyonlar Ligine kalacağımızdan emindim. Bayram yapıyoruz. Çok sevinçliyiz. Adil Batur.
İYİ OYNADILAR: Hepsi çok iyi oynadılar. Gün geçtikçe daha iyi olacaklar… Kemal Arpacı/ Gaziosmanpaşa.
ALNINDAN ÖPÜYORUM: Çocukların ve Ertuğrul Hoca’nın alnından öpüyorum. Dualarımız onunla… Başaracaktır. Kadir Basmacı
FARK YARATTI: Ertuğrul Sağlam fark yarattı, Tigana olsa idi, azap çakerdik. Demir Kandemir.
ADAMLAR ŞAŞIRDI: Kontrollü oynamak diye buna derim. İkinci yarıda golleri de bulduk. Adamlar şaşırdı. Melahat Aslan/ BJK 1903.
YAPMAYIN!: Nobre’nin yaptığı hoş değil, böylesine bir günde kendini düşündü. Mücahit. Siyah/Beyaz.
ŞAMPİYONUZ: Beşiktaş’ta daha oynamayan iki yabancı var. yedek kulübesi de zengin, şampiyon biziz. Kader-Demir Sabuncuoğlu.
İYİ BAŞLADIK: Bu yıl çok iyi başladık. Şampiyonluk tada, Şampiyonlar Ligi’nde de başarılı oluruz inşallah. Cavit Erdem/ Ortaköy.
GÜVENİYORUZ: Takım güven veriyor. Delgado belki de en verimli maçını oynadı. Golcü diye Delgado’yu oynatın. Çetin Merzeci.
KARIŞTIRMAYIN: Bobo durgundu. Yeni golcüler gelince mi kırıldı? Yoksa sakat mı? tam anlamadık. Ama takım olarak çok iyiydik. Sedat Paker/ Köyiçinden.
KUPA BİZİM: Şampiyonlar Ligine kalmak iyi geldi. Birkaç tur gideriz. UEFA’la kalırsak, kupayı bile alırız. İnanıyoruz Murat Kavruk.
TRANSFERLER İYİ: Transferler ilk kez bu kadar isabetli oldu. Bu yıl iyi iş yaptı yönetim. Özellikle Tello mükemmel. Cisse’de iyi ve akıllı oyuncu. Davut Doruk.
KALE SAĞLAM: Kaleci Hakan’ı sürekli oynatsınlar. Milli Takımın bile vazgeçilmesi olur. Rüştü ona ağabeylik yapsın. Meral Aksu.
HARCAMAYIN: Nobre Türk vatandaşı onu kazanmak lazım. Ama bundan sonra biraz zor gibi… Cavit Aydın/ Nişantaşı.
GENÇLERİ SEVİYORUZ: Delgado ve Tello’ya bayıldım. Serdar Özkan’da mükemmel. Kanatlar iyi çalışıyor. Kafayla çok gol buluruz zannediyorum. Murat Aydın.
DAYANAMAZLAR: Zürih maçında Beşiktaş çok akıllı ve iyi oynadı. Hep böyle oynanırsa hiçbir takım bize dayanamaz. Nedim Balcı.