SAYI 158

BJK158Nerede o eski günler…
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın geçtiğimiz sayı Gazete Beşiktaş’a verdiği özel demeç oldukça ses getirdi. Gazete Beşiktaş’a elektronik posta ile ulaşan ve faksına mesaj çeken Beşiktaşlılar özellikle yaz etkinliklerinin mahallere yayılacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. “Nostalji yaşıyoruz” diyen Beşiktaşlılar bu projenin insanları kaynaştıracağını, kentli bilincini oluşturacağını, komşuluk ilişkilerini arttıracağına dikkat çektiler.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, geçen sayımızda Gazete Beşiktaş’a Abbasağa’da başlatılan kültür etkinliklerin bundan böyle Türkali, Sinanpaşa, Muradiye, Dikilitaş, Gayrettepe, Vişnezade ve Akatlar’da da yapılacağını açıklamıştı.
Kültür etkinlikleri içinde sinema, çeşitli gösteriler ile benzeri birçok aktivite yer alıyor. Bunların ilki Abbasağa Parkı’nda hayat bulmuştu. Sözü edilen etkinliklerin açık havada yapılması ve yıllar öncesinin günümüze uyarlanmış şekli ile aynen birebir gerçekleştirilmesi vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılanmıştı.
Konser ve filme doyduk
Aylin Aslım, Abbasağa Parkı yaz akşamlarına Rock müziğinin sevilen parçalarıyla renk kattı. Aslı’nın parçaları ile Beşiktaşlılar, geçtiğimiz hafta gerçekleşen konserle gecenin ilerleyen saatlerine kadar doya sıya eğlendi, coştu… Türk Rock müziğinin en başarılı besteci ve bayan vokallerinden Aslı, 3. stüdyo albümü “Söylediğim Şarkılarda Saklı” ile müzik listelerinin en başında yer almıştı. Kendi ayaklarının üzerinde durmasını bilen şehirli kadının hikayesini parçalarında anlatan Aslı, albümündeki melodik, daha sert, duygusal şarkılarını Beşiktaşlılarla birlikte söyledi.
Albümün ilk klip parçası “Dans etmeye ihtiyacım var” ile gönüllere taht kuran şarkıcı Aslı, Beşiktaş Belediyesi’nin Abbasağa Parkı’nda düzenlediği konserde, değişik vokal tekniği kullandı. Tükenmek bilmeyen sahne enerjisi ve yıllardır değişmeyen grup üyeleri ile Aslı, Beşiktaşlıları bir an bile yerlerine oturtmadı… Kıpır kıpır geçen konsere ilgi oldukça fazlaydı…
Öte yandan, Abbasağa yaz akşamları etkinliğinde film gösterimleri programında çok sevilen film ‘Babam ve Oğlum’ da vardı. Senaryosunu Çağan Irmak’ın yazdığı ve yönettiği, gösterime girdiğinde büyük ilgiyle izlenen “Babam ve Oğlum” geçtiğimiz hafta izleyenleri duygulandırdı. Fikret Kuşkan, Çetin Tekindor, Hümeyra ve Şerif Sezer gibi başarılı isimlerin oynadığı dram türündeki film Beşiktaş Belediyesinin organizasyonunda gerçekleşen etkinlikler kapsamında ücretsiz olarak izlendi. Filmin özeti ise şöyle:
1980 darbesinde annesini kaybeden küçük Deniz, yedi yıl sonra hiç görmediği dedesinin Ege’deki çiftliğine doğru bir yolculuğa çıkar. Deniz’in dedesini hiç görmemesinin nedeni dedesiyle babasının yıllardır küs oluşudur.
Tekindor, okumaya diye gönderdiği oğlunun politik olaylara karıştığını öğrenince onu evlatlıktan silmiştir. Sadik’ın her şeye rağmen baba evine geri dönüsünün nedeni Deniz’den ayrılmak zorunda oluşudur; küçük oğlunu babasına emanet edecektir. Kelimenin tam anlamıyla Deniz bu çiftlikte hafif tatlı kaçık bir ailenin ortasında bulur kendini. Ayrıca aynı hafta içinde ücretsiz olarak gösterilen ve izleyenleri adeta büyüleyen filmler arasında Gelibolu filmi de sinemaseverler ile buluştu.
Pazar yeri kaldırıldı
Beşiktaş Meydanı boşaldı
Beşiktaş meydanı geçtiğimiz hafta gerçekleşen uygulamayla boşaltıldı. Meydan’da bulunan 5 bin 700 metrekare alana sahip yaklaşık 50 dükkanın da yıkımı gerçekleşmiş oldu. Geniş güvenlik önlemlerinin alınarak gerçekleşen uygulama hakkında yetkililer şu bilgiyi verdi: “Barbaros Bulvarı’ndan inen yolun, Dolmabahçe’ye ve Çırağan Caddesi’ne dalma-batma sistemle uzanacak ve bölgeye 15 dönümlük bir de park yapılacak” Buna göre, İstanbul Büyükşehir Belediye ile Beşiktaş Belediyesi’nin birlikte hazırladığı proje kapsamında, Beşiktaş Meydanı yeniden düzenlenecek. Proje kapsamında meydandaki araç trafiği yerin altına alınacak. Proje ile ilgili bilgi veren Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükbalkan, Barbaros Bulvarı ve Ortaköy trafiğinde büyük bir rahatlama olacağını vurguladı. Koruma Kurulu’nda incelenen projenin onaylanmasıyla birlikte çalışmaların başlayacağı bildirildi. Barbaros Bulvarı’ndan gelen araçları Ortaköy istikametine yönlendiren köprülü kavşak, proje gereğince yıkılacak. Çalışma kapsamında ilk olarak halk pazarı yıkılırken, sonrasında da meydandaki barakaların yıkımı gerçekleştirilecek. Yıkımlarla birlikte ortaya çıkan alan, vapur ve motor iskelesini de içine alacak şekilde düzenlenecek.

Kuruçeşme marka oldu!
Kenan Doğulu’dan
muhteşem konser
Beşiktaş Belediyesi Açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da geçtiğimiz haftalarda sevilen sanatçı Kenan Doğulu müzikleriyle adeta dinleyenleri büyüledi. Ünlü sanatçıların Kuruçeşme Arena’da verdiği konserler sanatseverler tarafından beğeni ile izleniyor. Son yıllarda buradaki performanslar Kuruçeşme Arena’yı adeta marka haline getirdi. Öte yandan, geçtiğimiz hafta içinde Kuruçeşme Arena’da “gnçtrkcll 40C Partileri” adı altındaki organizasyonda Kenan Doğulu ve Hepsi bir araya geldi ve şarkılarıyla Beşiktaşlıları kıpır kıpır etti. Konsere ise sadece gnçtrkcll üyeleri katılabildi. Gündüz birbirinden eğlenceli aktivitelere vakit geçiren gençler akşam saatlerinde Türkiye’nin en sevilen pop yıldızlarından Kenan Doğulu ve Hepsi grubuyla, coştu… Konser öncesi seyirciler gnçtrkcll sahnesinde DJ performansları ve özel şovlar adete konsere ısındı. Akşam saatlerinde müzikseverler kendini ritmin akışına bıraktı.
Anadolu Ateşi
yeri göğü inletti
Kuruçeşme Arena; efsaneleşmiş dans grubunu misafir etti. Beşiktaş Belediyesinin Açık hava platformunda Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi 1150. gösterisini geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdi.
Görkemli danslarıyla izleyeni büyüleyen Anadolu Ateşi ekibi üyeleri kendini şöyle ifade ediyor; “İnsanlığın kendini her alanda ilk kez ifade ettiği yerde, ilk dansın silüetinin peşindeyiz. Bir tür iz sürücüyüz aslında. Üzerinden geçtiğimiz yollarda, rehberimiz Anadolu. Kılavuzluk ediyor bize hareket hareket, nota nota, ritm ritm… Her duygunun dansı var O’nda çünkü. Şimdi bu dans Kuruçeşme Arena’da canlandı ve İstanbullu sanatseverler Anadolu Ateşi ile ritm tuttu.”
Funda Arar ve
Kıraç’tan düet
Kuruçeşme Arena’daki ünlüler geçidinde sevilen sanatçılardan Funda Arar ve Kıraç da vardı. BKM Turkcell Kuruçeşme Arena Etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Kıraç & Funda Arar konseri, müzikseverleri mest etti. Sevilen ikili hakkında özet olarak şunları söyleyebiliriz: Kıraç; 1972 yılında doğdu ve Lise eğitimini tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümüne girdi. 1992 yılına gelindiğinde Ortaköy Martı barda sahne hayatına başladı. Kendi müziğini daha geniş kitlelere duyurma, paylaşma arzusu sonucu 1994 yılında ilk demo kasetini hazırladı. 1998 yılı Mayıs ayında ilk albümü “Deli Düş” müzikseverlerle buluştu. 2001 Yılı sonunda müzikseverlerle buluşan “Zaman” albümüyle geniş kitlelere sesini duyurdu.

Depremden kaçış yok…

Geçtiğimiz haftalarda yine gündeme oturan konular arasında Marmara Depremi yer alıyordu. Uzmanlar depremin tarihini net olarak veremeseler de büyüklüğü konusunda fikir birliğine vardılar ve depremin büyüklüğünün 7’den az olmayacağının altını çizdiler. Buna bağlı olarak uzmanların verdiği bilgiye göre, depremi yaşatacak olan fayın Tekirdağ ile Adalar arasında kırılacağı söyleniyor. Yine buna bağlı olarak 2034’e kadar büyük deprem olma olasılığı en az yüzde 35, en çok yüzde 70. Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre, olası depremin kıyılarda tsunami yaratma olasılığının da yüksek olacağını belirtiliyor. Ne kadar olacağı ise rakamsal olarak bile netlik kazanmış durumda. Verilen bilgiye göre, tsunami dalga yüksekliği 1.5 ile 4 metre arasında değişecek. Olası bir İstanbul depreminde ise alüvyon dolgu alanların çok fazla olduğu bölgelerin zayıf zeminlerinden dolayı oldukça fazla etkileneceği söyleniyor. Bu bölgede kalan bazı ilçeler ise şöyle sıralanıyor: Bakırköy, Bahçelievler, Güngören, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Kartal, Pendik…
İkinci derecede etkilenecek gevşek zeminli olarak tanımlanan yerler arasında Beşiktaş bulunuyor. Diğer ilçelerden bazıları şöyle sıralanıyor: Beykoz, Ümraniye, Üsküdar, Kağıthane, Şişli, Eyüp… Üçüncü dereceden etkilenecek ilçeler arasında ise, Sarıyer, Şile Mevki gibi yerler bulunuyor. Beşiktaş Belediyesi depremle ilgili yıllar öncesinde gerekli çalışmaları tamamladıklarını belirten bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre olası afet durumundaki hazırlıklar kapsamında toplam 180 kişiden oluşan bir ekip kurulduğu öğrenildi. Olası bir afette bulunması gereken araç-gereç ve teçhizatların tamamlandığı belirtildi. Beşiktaş Kaymakamlığı ile İlçe Sivil Savunma Müdürlüğü emrine 38 kişilik belediye kurtarma ekibi verildiği, söz konusu ekibe uzmanlar tarafından düzenli ve sürekli eğitimlerden geçtiği ifade edildi. 17 kişilik tam donanımlı Kurtarma ve Enkaz Kaldırma Ekibi oluşturulduğu da vurgulanırken bu ekip Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü emrinde görevlendirildiği kaydedildi. Yardımcı ve tahliye ekibi olarak üç ayrı takım görev yapacağı açıklandı. Yetkililer, afet durumunda kullanılacak acil eylem ve ulaşım planı hazırlandığını vurgularken ve haritalandırıldığını da söyledi. Bununla beraber çadır kurulacak mahalle alanları ve boş alanların tespit edildiği, söz konusu alanların alt yapı hizmetleri tamamlandığı belirtildi. Toplu mezar alanları, afet esnasında gerekli olan tüm kritik noktalar tespit edilerek harita üzerinde de görülebilecek. Öte yandan Beşiktaş Belediyesi’nin Dereboyu sonunda “Deprem Eğitim Alanı” hizmet vermeye devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, Beşiktaş’ın zemin etüdü ve ilçenin depremsellik ile ilgili tüm çalışmaları İ.T.Ü işbirliğiyle tamamlandığı, depremin kış mevsiminde gerçekleşmesi durumunda kışa dayanıklı çadırlar alındığı ve olası bir afet durumunda kullanıma hazır hale getirildiği de öğrenildi.

Hayvanlara sahip çıktılar
Sonunda hayvanları da düşündüler… Bir çok ünlü sanatçı birlik oldu, hayvan hakları için aynı sahnede buluştu. Konsere büyük ilgi vardı. Tüm hayvanseverler minik dostlarımıza yardım edebilmek için adeta seferber olmuş, konser alanını hınca hınç dolmuştu. Geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş Belediyesi Açık hava platformu Kuruçeşme Arena, farklı bir konsere ev sahipliği yaptı. Ünlü sanatçılar sahipsiz hayvanlar için ‘Barınak Gönüllüleri Yardım Konseri’nde sahneye çıktı. Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Candan Erçetin, Hande Yener, Yaşar ve Dj Murat Uncuoğlu’nun yer aldığı konserde, korunmaya muhtaç hayvanlar için şarkılar söylendi. Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği, BKM’nin desteği ile Türkiye’de ilk kez bir hayvan hakları konserini de Beşiktaş’ta Kuruçeşme Arena’da düzenlendi. Konserden elde edilen gelirle, yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç sahipsiz hayvanlar için hizmet verecek bir rehabilitasyon merkezi kurulacağı kaydedildi. Öte yandan Kuruçeşme Arena’da adeta yıldız yağmuru vardı. İlhan İrem, Yalın, Ezgi’nin günlüğü, Bebel Gilberto, MFÖ gibi isimler konserleriyle tadına doyulmaz gecelere imza atarken Hisseli Harikalar Kumpanyası ile de müzikal tutkunları açık havada keyifli anlar yaşadı.
Havalar İstanbul’da da yangını fena körükledi
SICAK havalar İstanbul’da da yangın sayısının artışına neden oldu. Uzmanların verdiği bilgiye göre haziran ve temmuz aylarında mevsim normallerinin üstünde seyreden hava nedeniyle yangın istatistiklerinde artış kaydedildi. Buna bağlı olarak İstanbul İtfaiyesi sadece temmuz ayında 8.255 olaya müdahale ettiğini açıkladı. Uzmanlar temmuz ayında yangınların bir önceki aya göre % 11 arttığı belirtirken temmuz ayında sadece yangın müdahalesinin 4.470 olduğu vurgulandı. Buna bağlı olarak, mayıs ayında 374 olan ot, çöp, ormanlık alan yangını sayısı; haziranda 2964 temmuz ayında ise 3425 oldu.
“Suyumuz tükendi…
Aman tasarruf yapın!..”
BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un baraj doluluk durumu ile bilgi verdi. Topbaş, “Barajlarımız şu an itibariyle % 26.5 oranında dolu. Kullanılan su miktarı her geçen gün azalıyor. Biraz daha gayret edip tasarruf yaparsa bu kurak dönemi daha çok rahat atlatabiliriz” diye açıklamada bulundu. Başkan Topbaş, Melen Su Alma Yapısı, Terfi Merkezi ve Pompa İstasyonlarında çalışmaların devam ettiğini söyledi. Buna göre, İstanbul Boğazı’nın altından döşenecek 1200 mm çapında, toplam 1900 m uzunluğundaki 2 isale hattıyla Melen Çayı suyu Avrupa Yakası’na aktarılacak.
Kavurucu sıcaklar
elektrik tüketimini artırdı
ELEKTRİK tüketimi 2007 başından bu yana aylık 14-15 bin GWh (gigavatsaat) bandında gerçekleşiyor. Sıcaklarla klima kullanımının artması tüketimi 2 bin GWh’e varan oranlarda artırdı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre, haziranda sıcaklıkların başlamasıyla 15 bin 637 GWh’e yükselen elektrik tüketimi, temmuz ayında 17 bin 322 GWh’ye kadar çıktı. Türkiye ocak ayında 15 bin 663, şubatta 14 bin 521, martta 15 bin 570, nisanda 14 bin 742, mayısta 15 bin 70 GWh elektrik tüketti. Yılın ilk yedi ayında tüketilen elektrik miktarıının ise 108 bin 519 GWh olduğu söylendi.

SPOR HABERLERİ

Şampiyonlar Lig’i için son maç İstanbul’da…
Çoğu gitti azı kaldı
Kara Kartal Şampiyonlar Ligi’ne yaklaştı. İlk eleme maçında Sheriff’i saf dışı bırakan Siyah Beyazlı ekip, ikinci eleme maçında da Zürih karşısında 1-1 gibi avantajlı bir sonuç elde etti. Deplasmanda Delgado’nun daha ilk dakikalarda attığı golle 1-0 öne geçen Beşiktaş, uzatmada yediği golle skoru 1-1’e getirdi.
Golü atan Delgado, “İsviçre liginde oynarken Zürih’e her maçta golüm vardı. Yine attım, İstanbul’da da atacağım” şeklinde konuştu.
Tur ümidini İstanbul’a bırakan Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ne kalacağını canı gönülden inanan taraftar, takımın daha genç ve tecrübesiz olduğunu, futbolun hakemin bitiş düdüğü ile birlikte sona erdiğini öğreneceğini söyleyerek, “Kazanılacak deneyim bu takıma iyi yerlere getirecektir” diyor.
Maçla ilgili genel kanı Beşiktaş’ın kontrollü futbol oynadığı yönünde. Buna rağmen bazı spor otoriteleri skorun iyi olduğunu ancak, güzel bir futbol ortaya konulamadığını söylüyor.
Öte yandan, tur adına ümitliyim diyen Beşiktaşlı yönetici Celal Kolat, “Gördük ki maç 90 dakika. Zürih’li futbolcularda bunu bilerek sonuna kadar mücadele etti. Şansımızı İstanbul’da iyi değerlendirmemiz gerekir” dedi.
“Böyle gol yenmez”
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, son dakikalarda yenilen gol sonrası adeta çılğına döndü. Genç teknik direktör fark yapacağımız maçta, 1-1 yakaladığımız için üzgünüm dedi. Rövanş için umutlu olduğunu söyleyen Ertuğurul Sağlam, “Bu skorla turu geçeriz” dedi. Maç sonrası yaptığı açıklamadı, “Çok rahat bir şekilde kazanabileceğimiz bir maçtı. Son paslardaki hatalardan dolayı girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. 1-1 deplasmanda alınabilecek iyi sonuçlardan biri. Ancak galibiyeti kaçıran taraf bizdik. Hatta 2-0, 3-0, 4-0 bile yapabilirdik. Üzüldüğüm konu bu. Çok pozisyonlar bulduk fakat bir tanesini değerlendirebildik. İstanbul’da onlar risk alacak biz daha rahatız. Güzel temiz ve centilmence bir maç oldu. Son dakikalarda sahaya atılan şeyler her statta oluyor. Şampiyonlar Ligi’ne katılacağımıza yürekten inanıyorum” dedi. Muzaffer TOPAL
Demirören ricası
Başkan Yıldırım Demirören, Zürih maçı öncesinde Hilton Otel’e giderek teknik heyet ve futbolcularla bir toplantı yaptı. Demirören toplantıda, tur için futbolculardan iyi bir skor istedi. Maçtan sonra 1-1’inde iyi bir netice olduğunu söyleyen Başkan’ın, “Maç 1-0 bitse daha mutlu olacaktım. Ancak bu skorlada turu geçeriz” dediği belirtildi.
Koray Avcı yok…
Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda İstanbul’da oynanan Sheriff maçında oynadığı futbol ve attığı golle yıldızlaşan Koray, Zürih maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Koray 62. dakikada Ricardinho’un yerine oyuna girmişti. Koray, rövanş maçında Beşiktaş formasını giyemeyecek. Koray Avcı bu durumdan dolayı üzgün…

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusunu (3)” seçiyor
Her yıl heyecanla beklenen ve soluk soluğa takip edilen yarışma futbol sezonunun açılmasıyla birlikte yeniden başladı. Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Yarışması bu sezonda aynen devam ediyor. 2005-2006 sezonunda başlayan ve ilki yapılan Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Kupası’nı Sergen Yalçın kazanmıştı. 2006-2007 sezonunda yapılan Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Yarışması’nı Bobo kazanmıştı. 2007-2008 yılında da aynı yarışma tüm hızıyla devam ediyor. Beşiktaş Gazetesi, yılın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı’ya Beşiktaş Gazetesi Kupası veriyor. Yarışma her hafta oynanan maçtan sonra spor yazarlarının görüşleri doğrultusunda yapılıyor. Spor yazarlarının verdiği oylar, haftanın futbolcusu belirliyor. 34 hafta sonunda haftanın futbolcuları ortaya çıkıyor ve en fazla haftanın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı sezon sonunda Beşiktaş Kupası’nın sahibi oluyor.
Geleneksel hale gelen ve bu sezon üçüncüsü yapılan Beşiktaş Gazetesi Kupası için görüşlerine başvurduğumuz, yazılarından yararlandığımız ve her maçtan sonra oy veren spor yazarları şöyle:
Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.
Geçen sezonun kupası Bobo’nun…
Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Beşiktaş Gazetesi, Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Kupası” önümüzdeki hafta içinde sahibine verilecek. 2006-2007 sezonunda ikincisi yapılan “Beşiktaş Gazetesi Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Kupası” Bobo’nun olmuştu. Her maçtan sonra spor yazarları tarafından belirlenen haftanın futbolcusu 34 maç sonunda yılın futbolcusuna dönüşerek en çok oy alan futbolcu ünvanını kazanıyor. Geçen sezon bu ünvan Bobo’ya verildi. Önümüzdeki hafta içinde Beşiktaş Gazetesi yetkilileri Bobo’yla bir araya gelerek “Beşiktaş Gazetesi Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu”na kupasını verecek.
Lamine Diatta hazır kıta bekliyor!..
Beşiktaş’ın Fransız St.Etienne’den transfer ettiği Senegalli savunma oyuncusu Lamine Diatta’yı gözler arar oldu. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın daha önce hiç şans vermediği tecrübeli futbolcu ile akıllarda soru işareti kaldı. Konuyla ilgili olarak Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın, idman eksiği bulunduğu gerekçesiyle Lamine Diatta’ya şans vermediği öğrenildi. Öte yandan Senegalli futbolcunun ilk maçlardan itibaren forma giyememesine karşın moralini hiç bozmaması da spor otoritelerinin dikkatlerinden kaçmadı. Diatta’nın, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamasında Beşiktaş’a gelmekten büyük mutluluk duyduğunu, defans oyuncusu olduğunu ve stoperde, sağ bekte verilen görevi en iyi şekilde yapacağını söylemişti.

Haydi potalara…
Beko Basketbol Ligi’nde 2007-2008 sezonunun fikstür kuraları geçtiğimiz haftalarda çekildi. Buna göre Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımının sezon ilk maçını da Ankara’da Türk Telekomspor ile oynayacağı belirlendi. Yapılan plana göre Beko Basketbol Ligi’nde ilk hafta maçları 12-14 Ekim tarihlerinde oynanacak ve normal sezon 25-27 Nisan tarihlerinde sona erecek. Ligde Play-Off müsabakaları ise 2 Mayıs-11 Haziran tarihlerinde oynanacak. Beko Basketbol Ligi’nde Türkiye Kupası grup eleme maçları 1-7 Ekim tarihlerinde, final grubu karşılaşmaları ise 8-10 Şubat tarihlerinde oynanacak.
İlk hafta maçlarının programı ise şöyle sıralanıyor: Türk Telekom – Beşiktaş Cola Turka; Fenerbahçe Ülker – Oyak Renault; Darüşşfaka – Antalya Bş. Bld; TTNET Beykoz – Mutlu Akü Selçuk Üni.; Galatasaray Café Crown – Banvit Kepez Bld. – Efes Pilsen; Mersin Bş. Bld. – Alpella; Karşıyaka – Casa TED A.Koleji.
TBF ile Beko basketbol Ligi kulüpleri arasında düzenlenen Lig Kurulu toplantısında yeni sezona yönelik alınan kararlar da toplantıda okundu. Buna göre yeni sezonda yürürlüğü girmesi planlanan değişiklikler arasında; Play-Off Yarı Finalde elenen takımlardan normal sezonu daha üst sırada bitiren takımın 4. sırada, Play-Off Yarı Finalde elenen takımlardan normal sezonu daha alt sırada bitiren takımın ise 5. sırada yer alması, birinci lig kulüplerinin 3 oyuncusuna ikinci lisans verebilmesi ve ikinci lig kulüpleri ile beraber bölgesel lig kulüplerinin de ikinci lisansla ikişer oyuncu oynatabilmelerine olanak sağlanması, Beko Basketbol Liginde mücadele eden kulüplerin kendi altyapısında oyuncu bulundurma zorunluluğunun kaldırılması, TBL’ne katılacak takımların resmi müsabaka kadrosunun en fazla on iki sözleşmeli sporcudan teşkil edilmesi ve takımların, resmi müsabaka kadrolarında ülkemiz ümit, genç veya yıldız takımlarından yetişmiş en az beş sözleşmeli sporcuya yer vermesi zorunluluğunun getirilmesi konuları yer aldı. Didem TUTAL
Beşiktaş’a yeni diş sponsoru
Beşiktaş Kulübü, ağız ve diş sağlığı sponsorluk anlaşması imzaladı. 32 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile gerçekleşen anlaşma ile merkez; tüm amatör ve profesyonel sporcuların, teknik kadroların diş ve ağız taramaları, tedavilerini üstleniyor. Buna bağlı olarak anlaşma kapsamı, Beşiktaş Kulübü ile 32 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi arasında 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarını içeriyor. Onur BAŞTUĞ

“Bunun bir de İnönü’sü var”
Taraftar yine içini Beşiktaş Gazetesi’ne döktü!… Sezonun başlamasıyla birlikte Beşiktaş Gazetesi’nin posta kutusu ve faksı mesajla dolmaya başladı. İçini döken ve isteklerini bildirin Karakartallar genellikle Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları üzerine yorum yaparak takıma güvendiklerini söylüyorlar.
Öte yandan lige de değinen bir kısım taraftar gençlere önem verilmesinin iyi olduğunu ve bu yıl mutlaka şampiyonluk beklediklerini yönetime iletmemizi istiyorlar. Transferlerin yararlı olacağını kaydeden taraftarlar Cisse’yi beğendiklerini Tello’nun ise dinamik bir futbolcu olduğunu vurguluyorlar. Ertuğrul Hoca’ya destek verilmesi gerektiğini kaydeden taraftarlar istikrar istiyor ve sezon sonunda ipi göğüsleyen takımın Beşiktaş olmasını canı gönülden arzuluyor.
İşte Beşiktaş Gazetesi’ne gelen yüzlerce elektronik posta ve faksın içinden sizler için seçtiklerimiz…
KONTROLLU OYNUYORLAR: Beşiktaş’ı bugüne kadar oynadığı her maçta beğendim. Kontrollü oynuyorlar. Adem Yılmaz.
TRANSFERLER İYİ: Daha ilk maçlar hiçbir şey belli olmaz. Yeni transferler iyi… Bu yıl iyi işler yapacağız. Kadir Çetin.
HOCAYA GÜVENİYORUM: Ertuğrul Hoca’ya güveniyorum. Gençlere ilgi gösteriyor. Bu yönünü takdir ettim. Hep böyle devam etsin. Mualla Atmaca.
HERŞEY İYİ OLACAK: Beşiktaş daha iyi olacaktır. Süper Kupa’yı alamadı ancak ilk maçta iyi bir sonuç aldı. Bence lig ve şampiyonluk daha önemli… Batuhan Astan.
BEKLEMEK LAZIM: Takımı değerlendirmek için erken… Biraz daha beklemek lazım… Ancak eleştiriler başladı… Kadir Altun/BJK 12.
ŞOK OLDUK!..: Şampiyonlar Ligine katılırız. Son dakika golü biraz şok etkisi yarattı. Keşke olmasaydı… Adil Sarı. Siyah/Beyaz.
TURU GEÇERİZ: İnönü’de turu rahat geçeriz. Çocuklar biraz tecrübesiz. Maçın 90 dakika olduğunu unuttular. Murat Aslıhan/Ortaköy
ŞAMPİYONLUK İSTİYORUM: Bu yıl mutlaka şampiyonluk istiyorum. Avrupa’da da başarılı olabi-liriz. Hoca’da iyi, futbolcular da iyi… Memnunum. Metin Çıtak.
İSTİKRAR ÖNEMLİ: İlk maçlarda form tutanlar çabuk dökülür. Önemli olan istikrar… Tek gollü olsun maç bizim olsun. Muammer Kerimoğlu/Gaziosmanpaşa.
GENÇLER İŞTAHLI: Bu sezon gençlere önem verilsin. Onlar daha iştahlı. Yabancılarda fena değil… Nimet Aslan.
KUPAYI ALALIM: Şampiyonlar liginde ilerleriz. UEFA’ya kalırsak, kupayı bile alabiliriz. Canan Parlak/Nişantaşlı.
İNANIYORUM: Her takım iyi transfer yaptı. Maçlar kıran kırana geçecek. Beşiktaş’a her zamankınden çok inanıyorum. Fuat Kozakçı.
CİSSE’Yİ BEĞENDİM: Süper kupayı almalıydık. Lig de başarı bekliyorum. Cisse’yi beğendim. Akıllı ve çok yönlü bir futbolcu… Cemil Mert/Çarşı.
DESTEK ŞART: Bu takıma destek verelim. İyi olacaklar. Genç bir kadro, sabretmek lazım… Acelecilik kaybettirir. Suat-Mine Maden.
YETER ARTIK: Kartal yıllardır ipi göğüsleyemiyor. Şampiyonluğa hasretiz. Kupayı alın… Saadettin Arat.
TELLO DİNAMİK: Sol tarafta İbrahim Üzülmez ve Tello gider gelir. Tello dinamik bir futbolcu, takımı ateşleyebilir. İsmet Karslıoğlu.
BİZİ KİMSE TUTAMAZ: Açık ara şampiyonuz… Yeter ki inanalım… Birlik olalım… Bizi kimse tutamaz… Karıştırmasınlar… Ahmet Tuncel.
ZORLU SEZON: Bu yıl sadece 4 büyükler değil Anadolu takımları da iddialı. Her geçen gün potaya giriyorlar. Dikkat!.. Kenan Kıvrık./İstanbul

Kezman’a sitem…
İbrahim Üzülmez, geçtiğimiz haftalarda rakip takım arkadaşı Kezman’a sahadaki davranışlarında dolayı sitem etti. Cezası nedeniyle ligdeki Konyaspor maçında oynayamayan Kaptan İbrahim Üzülmez, Zürih karşısında sahadaki yerini aldı Üzülmez, 3 maç ceza almasıyla ilgili “Ben Kezman’a bir şey söylemedim. Hakkımda yazılanlar doğru değil. Süper Kupa finalinde Kezman’ın yaptıkları profesyonelce değildi. 3 maç ceza bana göre ağır bir karar” şeklinde konuştu. Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Üzülmez’in ceza almasına neden olan olay ile ilgili; Beşiktaş Kulübü’nden resmi bir açıklama yapıldı. Buna göre; “Fenerbahçeli oyuncu Kezman’a ağır ithamlarda bulunduğu yazılmıştır. Haberde Üzülmez’in ağzından ‘O çirkef Sırp’ın yaptıkları ortada. Ayağı kırılmış gibi yerlerde süründü. Üç dakika sonra sahada depar attı’ şeklinde ifadelere yer verilmiştir. Kaptanımız İbrahim Üzülmez, yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını ve Kezman için, “O Çirkef Sırp” tarzında bir cümle kullanmadığını ifade etti” belirtiliyor.
‘Profesyonellik şart’
Siyah Beyazlı ekipte, kartlı oyuncuların durumu camiayı telaşlandırıyor. Üst üste görülen kartlar, teknik heyeti ve yönetimi harekete geçirdi. Bu konuda Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın oyuncuları sert bir dille uyardığı konuşuluyor. Öte yandan menajer Sinan Engin de futbolcuların bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardığı söyleniyor. Engin, “5 maçta gördüğümüz kartlar ortada” diyor ve “Tello, Üzülmez, Koray ve İbrahim Kaş cezalı duruma düştü. İlk iş olarak bu sorunu çözmeliyiz. Hocamız gereken uyarıları yaptı” şeklinde konuşuyor. Öte yandan Sinan Engin, “Bizim işimiz takım içindeki sıkıntıları giderip, hocamıza yardımcı olmak. Kart hastalığı nüksetti, demek ki işin ciddiyetini anlamayanlar var. Şartları yeniden konuşup, bu handikabı ortadan kaldıracağız” dedi. Diatta’nın henüz forma giymemiş olmasından ötürü bu konuya da değinen Engin, “Zımba gibi. Herhangi bir sakatlığı yok. Sadece fiziksel açıdan hazır değil. Sırası geldiğinde Diatta da takımdaki yerini alacak” diye konuştu.

Haydi potalara…
Beko Basketbol Ligi’nde 2007-2008 sezonunun fikstür kuraları geçtiğimiz haftalarda çekildi. Buna göre Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımının sezon ilk maçını da Ankara’da Türk Telekomspor ile oynayacağı belirlendi. Yapılan plana göre Beko Basketbol Ligi’nde ilk hafta maçları 12-14 Ekim tarihlerinde oynanacak ve normal sezon 25-27 Nisan tarihlerinde sona erecek. Ligde Play-Off müsabakaları ise 2 Mayıs-11 Haziran tarihlerinde oynanacak. Beko Basketbol Ligi’nde Türkiye Kupası grup eleme maçları 1-7 Ekim tarihlerinde, final grubu karşılaşmaları ise 8-10 Şubat tarihlerinde oynanacak.
İlk hafta maçlarının programı ise şöyle sıralanıyor: Türk Telekom – Beşiktaş Cola Turka; Fenerbahçe Ülker – Oyak Renault; Darüşşfaka – Antalya Bş. Bld; TTNET Beykoz – Mutlu Akü Selçuk Üni.; Galatasaray Café Crown – Banvit Kepez Bld. – Efes Pilsen; Mersin Bş. Bld. – Alpella; Karşıyaka – Casa TED A.Koleji.
TBF ile Beko basketbol Ligi kulüpleri arasında düzenlenen Lig Kurulu toplantısında yeni sezona yönelik alınan kararlar da toplantıda okundu. Buna göre yeni sezonda yürürlüğü girmesi planlanan değişiklikler arasında; Play-Off Yarı Finalde elenen takımlardan normal sezonu daha üst sırada bitiren takımın 4. sırada, Play-Off Yarı Finalde elenen takımlardan normal sezonu daha alt sırada bitiren takımın ise 5. sırada yer alması, birinci lig kulüplerinin 3 oyuncusuna ikinci lisans verebilmesi ve ikinci lig kulüpleri ile beraber bölgesel lig kulüplerinin de ikinci lisansla ikişer oyuncu oynatabilmelerine olanak sağlanması, Beko Basketbol Liginde mücadele eden kulüplerin kendi altyapısında oyuncu bulundurma zorunluluğunun kaldırılması, TBL’ne katılacak takımların resmi müsabaka kadrosunun en fazla on iki sözleşmeli sporcudan teşkil edilmesi ve takımların, resmi müsabaka kadrolarında ülkemiz ümit, genç veya yıldız takımlarından yetişmiş en az beş sözleşmeli sporcuya yer vermesi zorunluluğunun getirilmesi konuları yer aldı. Didem TUTAL