SAYI 157

BJK157Hedef büyük çıta yükseldi!..
Beşiktaş Belediye Başkanı çıtayı yükseltti. “Beşiktaş’taki oy kullanma oranı ve oy dağılımına bakarsak, CHP lehine oyların yükseldiğinden söz edebiliriz” diyen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “Yerel seçimlerde yüzde 47 civarlarında bir oy alınmıştı. Bu bile büyük bir başarıydı. 2007 genel seçimlerinde bu oran Beşiktaş’ta yüzde 55’lere taşındı.” şeklinde konuştu. Ünal bu nedenle de Beşiktaş kentlisine teşekkür etti.
Çıtanın artık yükseldiğini kaydeden Ünal, “Hedef olarak yüzde 60 ve daha yukarılarını gösterdi. Oy kullanma oranı beklenildiğinden çok olabilirdi. Ayrıca 5 bin kişinin oyu iptal oldu. Bağımsızlarında oyu yüksek. Buna rağmen CHP Beşiktaş’ta birinci parti olmuştur ve oy oranını yükseltmiştir” dedi. Tüm bunları değerlendirdiğimiz zaman 5-10 puan daha fazla oy alırdık şeklinde konuştu.
Yaklaşan yerel seçimler hakkında da konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal belediye başkanlığının ilk gününde parti rozetini çıkarttıklarını belirterek, verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmek için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Halktan hiç kopmadıklarını, olanca işin arısında neredeyse her gün Beşiktaş kentlisi ile bir araya gelip güç birliği oluşturduklarını vurguladı. Ünal, bu zamana kadar bir dizi çok önemli projeye imza atıldığını ve bitirildiğini söyledi. Devam eden işlerin yanı sıra projelendirilen hizmetler içinde bu yıl itibariyle ihalelerin başlayacağını müjdeledi. “Artık finalleri oynuyoruz” diyen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal yapılacak işler hakkında Beşiktaş Kentlisinin önümüzdeki aylardan itibaren daha geniş biçimde bilgilendirileceğini belirterek, Gazete Beşiktaş okuyucuları için bazı işler hakkında da şu özet bilgileri verdi: “Arnavutköy yayalaştırma, Ortaköy’de özellikle yolun üst kısımlarındaki çalışmalar, Dikilitaş ve çevresinin yeniden düzenlenmesi, Akatlar’da Akmerkez Kavşağı ile karşısındaki ve yan yolların tamamına başlanıyor. Semt konaklarının üç ay içinde bitirilmesi ve hizmete açılması, Çarşı’nın marka olması, Balık Pazarı’nın çağdaş bir biçimde yapılandırılmasına hız verildi. Ayrıca kültür hizmetlerinin mahallelere yayılması için çalışılıyor. Abbasağa Parkı’nda başlatılan kültür etkinliklerinden bundan sonra, Türkali, Sinanpaşa ve Muradiye, Dikilitaş, Gayrettepe, Vişnezade ve Akatlılar’da yararlanmaya başlıyor.”
‘Şampiyonluk bekliyoruz’
Sezonun başlamasıyla birlikte açıklama yapan İsmail Ünal; Beşiktaş futbol takımına da başarılar diledi. Beşiktaş’ın bu yıl muhteşem taraftarı ile başarılı olacağına inandığını belirten Ünal, “Şampiyonluk bekliyorum” dedi. Ertuğrul Hoca’ya güvendiğini ve herkesin de sahip çıkması gerektiğini söyleyen İsmail Ünal, Ertuğrul Sağlam’ın transferlerdeki duruşu ve tavrını beğendiğini söyledi. Takımla ilgili kısa bir değerlendirme de yapan Ünal, “Kale emin ellerde, sorun yaşanmaz. Sol ve sağda iyi. İbrahim Üzülmez, Tello, Burak, Mehmet Yozgatlı yararlı olacaktır. İbrahim Akın herkesin sevdiği bir oyuncu… Orta saha güçlendirildi. Ancak defansın göbeği, orta sahada geriye gelecek, ön libero veya stoper tarzında bir futbolcuya ihtiyaç var. Ayrıca birde forvet gerekli diye düşünüyorum. Öte yandan gençlere de sahip çıkılmalı, takım gençleşir, genç futbolculardan yararlanılabilinirse, kulübün borcunun da azalacağına inanıyorum. Beşiktaş takımına başarılar diliyor, Çarşı’nın da 25. yılını kutluyorum.”
Yaz okullarına ilgi bu yılda yine oldukça büyüktü
Öğrencilerin yüzleri gülü-yor… Heyecanlanıp yarışıyorlar, birlikte futbol oynayıp ter atıyorlar, hep beraber yemeklerini yiyip şakalaşıyorlar, hocalarının verdiği öğütlerini dinleyip iyi bir sporcunun nasıl olacağı konusunda bilgiler ediniyorlar… Beşiktaşlı öğrenciler, okul dönemine zıpkın gibi gelmeyi hedef-liyor. Minik Beşiktaşlılar yazın sıcak günlerini spor yaparak futbol oynayarak yüzerek değerlendiriyor. Bir arada eğlenceli anlar yaşayan minikler, ekip olarak da bir çok çalışmaya katılıp paylaşımcı ruhun ne demek olduğunu eğitimcilerinden öğrenmiş oluyorlar. Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ilköğretim öğrencilerine yönelik yapılan yaz dönemi kursları neredeyse dolup taşıyor. Beşiktaş’taki okullarda ve Çilekli Tesisleri’nde devam eden yaz okulları basketbol, voleybol, yüzme, futbol, tenis dallarındaki miniklere hizmet veriyor.

Pentagram büyüledi!..
Kuruçeşme Arena’dan rock sesleri inletti. Boğaz Pentagram’la rock’a doydu… Sabaha kadar eğlendi. Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da, hem dünyanın hem Türkiye’nin starlarını müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Türkiye’nin en köklü Rock müzik gruplarından Pentagram geçtiğimiz haftalarda Turkcell Kuruçeşme Arena’da 20. Yıl konserlerinin final konseri için sahneye çıktı. Coşkulu kutlamada grubun müzisyen dostları; Çilekeş, Nitro, Sant ‘N’ Sinners, Disenchant gibi gruplar da sahne aldı. Konser sırasında pek çok sürpriz konuk da, 20 yıl konserinde Pentagram’la aynı sahneyi paylaştılar.
Kuruçeşme Arena’dan Ferhat Göçer geçti
Ferhat Göçer, sevilen şarkılarını geçtiğimiz haftalarda Beşiktaşlılar için seslendirdi. Beşiktaş Belediyesi Açık Hava Platformu Kuruçeşme Arena’da sahne alan Cerrah – Tenor Ferhat Göçer, 7’den 70’e herkesi büyüledi. Yeni albümü “Yolun Açık Olsun”un parçalarını seslendiren Göçer, sevilen bir çok şarkıyı da hayranlarıyla beraber söyledi. Ferhat Göçer, hakkında merak edilenleri şu şekilde sıralayabiliriz: Şanlıurfa’da doğdu. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başladı. İki yıl sonra 1988’de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü ön lisans eğitimini görmeye hak kazandı. Göçer, 1994 yılında sahne hayatına “merhaba” dedi. Haydarpaşa Numune Hastahanesi’nde Genel Cerrahi Asistanı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü Lisans öğrencisi oldu. 1997 yılında da başka bir grupla projelerine devam etme kararı aldı. Artan tecrübeleriyle repertuarına eski şarkıları ve yabancı halk şarkılarını da kattı. Klasik Türk Müziği’nın yanı sıra opera aryaları, müzikaller, 60’lı yılların İngilizce parçaları, chansonlar, rembetikolar, İngilizce, Fransızca ve Yunanca parçalarda çalarak, çıktığı sahnelerde farklı rüzgar estirdi.
Suyu tasarruflu ve temiz kullanın!..
Beşiktaş Belediyesi, bu sene kış aylarında yaşanan yağış azlığı ve kuraklık sebebi ile azalan temiz su kaynaklarının korunması için artık yeşil alan sulamalarında kuyu suyu kullanıyor. Belediye yetkilileri, kent genelinde yaşanabilecek su sıkıntısının bilincine vararak park, bahçe ve yeşil yaşam alanları sulamasında kullanılan şehir şebeke suyu israfını, kuyu suyu kullanarak azalan su kaynaklarının daha bilinçli kullanımını sağladıklarını dile getiriyor. Bununla birlikte Beşiktaş Belediyesi “Depo Temizliği” Seferberliğinde Beşiktaş Belediyesi ve İSDAŞ’ın ortaklaşa yürüttüğü, su depolarının temizlenmesi çalışmalarını yürütüyor. Çalışmalarda 28 okul, 9 resmi kurumun ve 18 dini tesisin su depolarının tamamen temizlenip dezenfekte edildiği bildirildi. Önce temizlenecek su depoları belirlendi. Daha sonra belirlenen depolara giden ekipler sırasıyla şu işlemleri gerçekleştirdi: Deponun suyu boşaltılarak fırça ve kazıyıcı maddeler kullanarak depo, demir çamurları, tortu, yosun v.b atıklardan arındırılması; basınçlı kompresörlü tazyikli suyla deponun cidarlarından tabanına doğru yıkama işlemi yapılması; bu işlemden sonra deponun bütün yüzeyine klor çözeltisi püskürtülmesi ve son aşamada da fiziksel temizlik ve dezenfeksiyonu biten depoya temiz şebeke suyu alınarak kullanıma hazır hale getiriliyor. Yetkililer, temizleme ve dezenfekte çalışmalarıyla, bulaşıcı hastalıkların yayılmasına sebep olan bakterileri yok etmek ve içme sularında kötü koku ve tada neden olan doğal organik maddeleri ve organizmaları uzaklaştırmayı hedeflediklerini de belirtti.
Dikkat!.. Kent Kart’a sağlık indirimi var
Beşiktaşlı kadınlara müjde.. Kentli Kartlı sahipleri yararlandıkları bir çok avantajın yanı sıra sağlık alanında da yeni bir avantaja daha kavuştu. Beşiktaş Belediyesi’nin kentli kartına sahip olanlar, Jinepol Kadın Sağlığı Kliniği’nde yüzde 10 indirim imkanından da yararlanma fırsatını yakalayacak.
Beşiktaşlı kadınlar, kadın hastalıklarından korunma yöntemlerine doğuma kadar bir çok konuda bilgi ve yardım destek alabilirler. Jinepol Kadın Sağlığı Kliniği’nin adresi: Aytar Caddesi Başlık Sokak 1/B Levent.
Telefon: 0 212 274 42 43

İlçe başkanları değerlendirdi

Seçimlerden sonra siyasi partilerin Beşiktaş ilçe başkanları Gazete Beşiktaş’a konuştu. Seçim sonrası Türkiye geneli, Beşiktaş ilçesi ve yaklaşan yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan siyasi partilerin Beşiktaş ilçe başkanları önemli konulara değindi. Başkanlar ayrıca, başlayan yeni futbol sezonuyla ilgili Beşiktaş Kulübü ile de görüş belirtti. Gazete Beşiktaş’a verilen söyleşi şöyle;
Bülent Gökçen
Ak Parti Beşiktaş İlçe Başkanı
Türkiye genelinde değerlendirme; Seçim, bizim acımızdan Türkiye genelinde çok güzel geçti. Mutluyuz. İnşallah önümüzdeki dönemde daha da güzel şeyler olacak. Beşiktaş genelindeki seçimlerde de bir takım şaşırtıcı şeyler odu.
Beşiktaş genelinde değerlendirme; Oylarımız her halükarda arttı. Fakat Beşiktaş kendine özgü bir yer, farklı kriterleri var, örneğin seçmen sayısı düştüğü halde oy kullanma oranı arttı. Biz de Beşiktaş’ın sosyo ekonomik sosyo kültürel yapısına göre farklı çalışmalar yapıyoruz. Beşiktaş, sosyo ekonomik ve sosyo kültürel açıdan en gelişmiş ilçe bence… Gecekondu yok gibi… Bir iki yerde tahrip olmuş bölgeler var. Onun dışında büyük bir çoğunluğu modern planlanmış güzel bir ilçe. Bir büyüğüm bana şöyle söylemişti; “Dünyada içinde saray olan şehirleri başkent yapıyorlar…” Beşiktaş’ta 3 tane saray var, dolayısıyla çok önemli bir ilçe… Tarihi dokusunun dışında binalarıyla, siteleriyle ve de yollarıyla çok modern bir yer.
Yerel seçimler; Belediye bağlamında bakacak olursak; Beşiktaş’ta belediyecilik anlamında hiçbir şey göremiyorum. İnsanların hayatını kolaylaştırmak adına yapılmış bir yenilik, belediyecilik adına hiçbir faaliyet yok. Beşiktaş’ın yapısı 20 yıl önce neyse halen aynı yapı devam ediyor. 20 yıl önce de gelişmiş bir yerdi Beşiktaş ilçesi. Beşiktaş iyi incelendiğinde ve dünyadaki belediyecilik örnekleri iyi incelendiğinde Beşiktaş’a benzer yerler incelendiğinde çok yapılacak şey vardır diye düşünüyorum. Kentli kart, sağlık alanında avantaj sağlayan çalışmalar gibi faaliyetler rutin uygulamalar. O tür uygulamaları Malatya belediyesi, Konya Belediyesi de yapıyor. Onlar zaten standartlardır. Beşiktaş’ta bir kere meydan projesi önemli bir proje… Büyükşehir ve yerel belediyelerin uyumlu çalışması lazım. Bu çok önemli… Büyükşehir’le uyumlu çalışan ilçe belediyelerinin neler başardığını görüyoruz. Gördüğüm kadarıyla oradaki Pazar esnafını mağdur ediliyor. Sosyal belediyecilik yapılması lazım. Öte yandan Ortaköy Vadi projesi var. Ortaköy çok müthiş bir katma değer sağlayacak ve oradaki nüfusu rahatlatacak oradaki halkın sosyal aktivite alanlarını oluşturacak muazzam bir proje… Bunları genişletebiliriz farklı projeler de olabilir yaşlılara, sakatlara özürlü kardeşlerimize bayanlara yönelik gençlere yönelik çok güzel çalışmalar yapılabiliriz. Biz bunları projelendiriyoruz. İnşallah belediyeyi aldığımızda bu işleri yapacağız.
BJK hakkında; Beşiktaş tabi her zaman iddialı olmuş bir kulübümüz. İddiasını bu sene de devam ettirmesini diliyoruz. Pek büyük bir transfer yapmadı ama farklı bir politika bu. Ertuğrul Sağlam hocamızı seviyoruz bu konuda onun farklı görüşleri var çok fazla transfer yapmadan mevcutlarla güzel sonuç alınabileceğine inanıyor. Benim de katıldığım bir görüştür. Fenerbahçe’yi düşündüğünüz zaman onların transferli ölçeğinde Beşiktaş’ı o anlamda bir transfer yapmamış gibi gözüküyor. Her zaman yıldız futbolcu demek iyi netice demek değildir. İnsanların önlerinin açılması şans tanınması gerektiğine inanlardanım. Örneğin ben Galatasaraylıyım. Bugün Fatih Terim’e şans tanınmasaydı Fatih Terim olamazdı. Mustafa Denizli’ye şans tanınmasaydı Mustafa Denizli olamazdı. Dolayısıyla Ertuğrul Sağlam da bir Fatih Terim bir Mustafa Denizli olabilme kapasitesini taşıyan bir kişi. Yabancı teknik direktörlere tanınan kredinin yerli teknik direktörlere tanınması gerekir. Beşiktaşlı taraftarlara benim mesajım; takımlarına hocalarına sahip çıksınlar. Basarı kolay gelen bir şey değil, ufak tefek aksaklıklar olabilir. Hemen pes etmesinler, takımlarına sahip çıkmaya devam etsinler. Çarsı grubuna yönelik bir projem var. Çarsı gurubundan birkaç arkadaşımla dostumla paylaştım. Çarsı grubunun amblemlerinin tescillenmesiyle ilgili çalışmam olacak, herhangi bir ücret talep etmiyoruz, hediyemiz olacak.
Kemal Çiloğlu
CHP Beşiktaş İlçe Başkanı
Türkiye genelinde değerlendirme; Türkiye genelindeki değerlendirmemiz şu şekilde özetlenebilir; aldığımız oy oranı bizi CHP olarak pek mutlu etmedi. Daha fazla oy alacağımızı tahmin ediyorduk. Gerçi, son genel seçimlerinde aldığımız oy oranın üstüne çıktık ama çıtayı yüksek tuttuğumuz için aldığımız oy oranı bizi tatmin etmedi.
Beşiktaş genelinde değerlendirme; Beşiktaş ilçesinde almış olduğumuz sonuçlar tesellimiz oldu. Beşiktaş’ta aldığımız sonuç, Beşiktaş’ta şimdiye kadar almadığı bir oy oranı. 2002’de yüzde 47, 2004 yerel seçimlerinde de yüzde 48 oy aldık. Bu seçimlerde ise sade Beşiktaş’ta CHP olarak, yüzde 54 oy oranına ulaşmış durumdayız.
Yerel seçimler hakkında; Önümüzdeki, bir buçuk sene sonra yapılacak yerel seçimlere Beşiktaş’ta bugünkü oy oranımızın üzerinde oy alacağımızı tahmin ediyoruz. Çünkü; çalışmalarımıza hemen devam edeceğiz. Eylül ayıyla birlikte seçim startı vereceğiz ve ekim ayından itibaren önümüzdeki yerel seçimlerin çalışmalarına başlayacağız. Ve de büyük bir hızla devam edeceğiz. Bu seçimlerde seçim sistemindeki aksaklıklardan dolayı CHP oy veren seçmen; aynı sıra bulunan bağımsız adaya oy verdi, çok sayıda oyumuz bu nedenle geçersiz sayıldı. Ayrıca, Beşiktaş’ta ilk defa bir bağımsız adaya oy çıktı. Bu rakam da 5800 civarındadır. Bu geçersiz sayılan oy oranlarını düşündüğümüz zaman, oy oranlarımızın daha yüksek çıkacağı açık bir şekilde görülüyor. Beşiktaş’ta aldığımız oy oranını, İstanbul’da ve Türkiye genelinde oldukça yüksek bir oran olarak değerlendiriyorum. İkinci bölgede 7 adet milletvekilimiz seçildi. Bazı bölgelerdeki oy oranımızın düşük olması bu sonucun oluşmasında etken oldu. Geçen seferki seçimlerde 8 milletvekilimiz vardı. Beşiktaş’ın 149 bin seçmeni var, 130 bini oy kullandı 116.800 geçerli sayıldı. Buna göre yüzde 54’ü aldık, diğer yerlerde örneğin; Gaziosmanpaşa’da 527 bin seçmen var, oy oranımızın düşük olması adaylarımızın daha iyi netice almasını önledi. Çeşitli nedenlerden ötürü seçmen sayısı düşmüş. 5000 kadar oy iptali söz konusu ve kesin rakamları tam olarak bilemesek de bu durum, oy pusulasındaki şaşırtıcı şablondan ötürü kaynaklanıyor.
BJK hakkında; Beşiktaş’ımızın bu dönem başarılı olacağını tahmin ediyorum. Tüm taraftarlarımızı maçlara davet ediyorum. Biz de elimizden gelen tüm desteği vereceğiz, gençlerimizi kazanacağımızı umuyorum. Yeni transferlerimizden umutluyuz ve kısa sürede uyum sürecini başarıyla gerçekleştirecek. Rüştü, Mehmet Yozgatlı kendilerini kanıtlamış isimler. Yeni yabancıların da tahmin ediyorum uyum sağlayacaklar. Ertuğrul hoca bizim Beşiktaş’ımızın çok değerli bir futbolcusuydu. Saygı ve sevgimizi kazanmış futbolcumuzdu, teknik direktör olarak hizmet vermeye devam edecek. Başarılı olmasını diliyorum, olacağına da inanıyorum. Kendi içimizden çıkan bu değerlere de sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Yabancı teknik direktörlere gösterdiğimiz hoş görüyü ve toleransı kendi camiamızdan çıkan değerli teknik adamlara da göstermeliyiz. Beşiktaş her zaman başa oynamış bir takımdır. Bu sezon da yine aynı şekilde iddiamızı en üst düzeyde sürdüreceğiz diye düşünüyorum. Bir Beşiktaşlı olarak ve Beşiktaş Divan Kurulu üyesi olarak konuşuyorum ki, hiçbir zaman aksini düşünmedim. Beşiktaş’ın bu sezon çok daha iyi neticeler alacağını tahmin ediyorum, kısa süre içinde bir yabancı takviye de yapılacak.
Yaşar Alçiçek
MHP Beşiktaş İlçe Başkanı
Türkiye genelinde değerlendirme; Yüce Türk milleti bu seçimlerde AKP`ye ikinci kez tek başına iktidar imkânı vermiştir. Aziz milletimizin bu iradesine saygı duymak gerekir. Seçim sonuçlarının bu şekilde ortaya çıkmasında etkili olan unsurların, siyaset kurumumuz ve alanlarında ihtisas sahibi uzmanlar tarafından çok yönlü bir tahlil ve değerlendirmesinin yapılması, demokrasimizin geleceği açısından yararlı olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, AKP’nin iktidarda bulunduğu 1707 günlük süre içinde her alanda yaptığı derin tahribat karşısında, bunu gidermek ve Türkiye’yi ayağa kaldırmak için tek başına iktidar hedefi doğrultusunda faaliyet göstermiştir. Ancak, aziz milletimiz bizlere muhalefet görevi yüklemiştir.23. Dönem TBMM’nin yeni siyasi yapısı içinde MHP’ye önemli görevler düştüğü anlaşılmaktadır. Milliyetçi Hareket, bunu üstün bir görev ve sorumluluk anlayışı içinde hakkıyla yerine getirmeye çalışacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi bundan sonra da aziz milletimizin emrinde ve hizmetinde olacaktır.22 Temmuz seçimlerinin ve sonuçlarının Türk milletine hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.
Beşiktaş genelinde değerlendirme; Milliyetçi Hareket Partisi, 2002 yılı genel seçim sonuçlarına göre oylarını ilçemizde 3 katına varan oranda arttırmıştır. İstanbul ilindeki oy oranımızı yakalamamıza rağmen ülke genelinde partimizin oy oranı olan %14,5`a ulaşamamış olmamız bizlerde burukluk yaratmıştır. Bundan sonraki çalışmalarımızda, AKP iktidarının uygulamalarını ve partimizin her türlü ülke meselesine bakış açısını, zamanında, Beşiktaş halkı ile paylaşmak birinci görevimiz olacaktır.
Yerel seçimler; Beşiktaş halkının özlemi olan daha katılımcı ve Beşiktaş`ın yıllardır söz verilen ancak çözülemeyen problemlerini çözüme kavuşturacak bir yerel yönetime kavuşması amacı ile 2008 yılı yerel seçimlerinde başarılı olmak üzere çalışmalarımıza ara vermeksizin başlayacağız.
BJK hakkında; Yeni sezonun başta BJK olmak üzere tüm kulüplerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Her zaman savunduğumuz yerli hocalarımıza büyük kulüplerimizde fırsat verilmesi düşüncemizi bu yıl gerçekleştiren Beşiktaş yönetimini kutluyoruz. Yerli hocalarımıza da yabancı hocalara gösterilen sabrın mutlaka gösterilmesi durumunda Ertuğrul Hoca’nın başarılı olacağına inanıyoruz. BJK ihtiyaç duyduğu mevkilerde transferlerini yapmıştır. Yeni transferlerin bir an önce takımdaki eski oyuncularla kaynaşması ve yabancı transferlerin en kısa sürede ülkemize uyum problemlerini halletmesi ile BJK’nin şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olacağına inancımız tamdır.

Birbiri ardına geliyorlar
Beşiktaş Belediyesi’nin Açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da yıldız geçidi devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda sahne alan ve hayranlarıyla buluşan isimler arasında Ferhat Göçer, Teoman, Bülent Ortaçgil ve Pentagram grubu yer aldı. Müzikseverler, sevdikleri sanatçıların hit parçalarıyla coştu, onlara eşlik etti ve coşku seli Beşiktaş’ı kasıp kavurdu.
Pentagram, 20. yıl final konserini Kuruçeşme Arena’da gerçekleştirdi ve konsere Pentagram Grubu’nun müzisyen arkadaşları da katıldı ve izleyenlerle coştu. Ardından Ferhat Göçer’in sahne aldığı platformda, Türk müziğinin sevilen parçaları yineden hayat buldu. Rock müziğinin sevilen ismi Teoman, Bülent Ortaçgil ile aynı sahneyi paylaştı. Duygu dolu müziklerden hareketli parçalara kadar bir çok şarkıyı duymak mümkündü. 4’TE
Boğaz’a kazık çaktılar
Bebek’teki yaya yolları genişletiliyor. Bir kişinin bile yürümekte zorluk çektiği yaya yollarının genişletilecek olması Bebek sakinlerini mutlu etti. Araç trafiği için yapılan uygulama bu seferde belediye tarafından yayalar için uygulanmaya başlandı. Bebek sahilindeki çalışmalar nedeniyle denizin içine onlarca kazık çakıldı. Çelik demirler bağlandı ve yakın zamanda da beton dökülmeye başlanacak. Bu çalışmaların Temmuz sonuna kadar biteceği açıklanmıştı. Ancak şimdi yaz sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor şeklinde açıklama yapılıyor. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Küçük Bebek’ten Rumelihisarı’na kadar rahat bir yaya yolu olacağı belirtiliyor. Böylelikle yıllardır yaşanan yaya yolu sorunu da ortadan kalkmış olacak. Yaklaşık 350 metrelik sahil şeridinin elden geçirilmesi sonucu kaldırımların genişliği ise 9.5 metre olacak.

SPOR HABERLERİ

Yeni transferler sanki 40 yıllık Beşiktaşlı gibiler!..
Çabuk kaynaştılar…
Beşiktaş bu yılın transfer şampiyonu… Önce Rüştü ve Mehmet Yozgatlı ile anlaşma imzalayan ve Fenerbahçe camiasını adeta karıştıran Beşiktaşlı yöneticiler birbiri ardına üç yabancı transferle takımı güçlendirdi. Rüştü Beşiktaş’a çabuk alıştı. Öte yandan Mehmet Yozgatlı takım arkadaşlarıyla aynen Rüştü gibi çok çabuk uyum sağladı ve “Ben bu takımda ilk 11’de sahaya çıkarım” dedi. Gerek kamp, gerekse antrenmanlarda birbirleriyle kaynaşan eski ve yeni futbolculara Milli Takım’a da çağrılan Ankaraspor’lu Hakan Arıkan da katılınca kaleci sorununa çözüm bulunmuş oldu. Daha sonra önce Tello ardından Cisse, onun ardından da Diatta Siyah – Beyazlı ekibe katıldı. Sporting Lizbon’dan transfer edilen Şilili Tello sol kanatta kullanılmaya başlandı. Paris Saint Germain’den Beşiktaş’a gelen Fransız Cisse ise orta sahada Kartal’a güç katacak. Cisse aynı zamanda hem geriye hem de ileriye dönük oyunuyla şimdiden göz doldurmaya başladı. Onur BAŞTUĞ
En tecrübelisi Rüştü
Yılların tecrübesi Rüştü, 13-14 yıl aralıksız giydiği Fenerbahçe formasını çıkartıp, Kartal olurken, ilk maçtan itibaren sanki 40 yıllık Beşiktaşlı gibi oynamaya başladı.
Beşiktaş kalesini devralan Rüştü Reçber, ilk günden bu yana takıma İbrahim Üzülmez ile birlikte adeta ağabeylik yapıyor. Gençlere yol gösteren ve tecrübelerini aktaran Rüştü Reçber, Hakan Arıkan ve Murat Şahin’le birlikte Beşiktaş kalesini bu yıl korumaya hazır olduklarını söylüyor. Murat Şahin’in kendini ispat etmiş bir kaleci olduğunu, Hakan’ın da çok iyi bir kaleci olduğunu söyleyen Rüştü; Hakan’ın ilerideki yıllarda Beşiktaş ve Türk Milli Takımı’nın da değişmez kalecisi olma sinyalleri verdiğini belirtti. Rüştü, kendine çok iyi baktığını, bir profesyonel gibi yaşadığını ve kendine çok güvendiğine de dikkat çekti. Rüştü, Beşiktaş’ın başarısı için varını yoğunu ortaya koyacağını söylerken, en kısa zamanda taraftarın sevgilisi olacağını belirtti. Muzaffer TOPAL

Ertuğrul Sağlam yeni sezonla ilgili taraftara seslendi
“Size ihtiyacımız var”
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sezonun başından sonuna kadar taraftarın desteğine ihtiyaçlarını olduğunu söyledi. Sağlam; hedeflerinin öncelikle taraftarlara uzun zamandır beklediği güzel futbolu izlettirmek olduğunu vurgulayarak, ”90 dakika mücadele eden, taraftarını coşturan, bol pozisyon üreten ve gollerle taraftarını coşturacak bir oyun planı hedefledik. İlk amacımız bu olacak” şeklinde konuştu.
Taraftarlara daha sezonun ilk resmi maçında çağrıda bulunan Ertuğrul Sağlam, taraftar desteğine ihtiyaçları olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Hem fiziksel, hem de zihinsel anlamda tam istediğimiz düzeyde olmasak da ilk başladığımızdan bugüne kadar çok üst düzeye geldik. Bir değişim yaşıyoruz. Değişimler sancılı oluyor. Tam anlamıyla istediğimiz düzeye gelmek için zamana ihtiyacımız olacak. Taraftarlarımızdan anlayış bekliyoruz. Geleceğe çok umutla bakıyoruz.”
Öte yandan, Ertuğrul Sağlam, çok iyi de bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, ”Oyuncularımızın antrenmanlara katılımı, iş disiplinleri üst düzeyde. Ben kendi anlayışımızın oyunculara sirayet ettiğini söyleyebilirim. Şu anda her şey yolunda” dedi.
Transfer çalışmalarına da değinen Ertuğrul Sağlam, ağustos ayının kendileri için zorlu geçeceğini vurgulayarak, “Ağustos ayı bizim için çok önemli. 1 Eylül’e kadar 9 karşılaşma oynayacağız. Bu hedeflerimizin de belirleyicisi olacak. Elimizdeki kadronun Beşiktaş’ın bütün hedeflerinde istediği sonuçlara katkı sağlayacak düzeyde olduğuna inanıyorum.” dedi.
Taraftar mesaj attı
Sezon başladı… Beşiktaş Gazetesi’nin mesaj kutusu ve forum sitesi yine Beşiktaş’la ilgili konularla doldu. Mesajların çoğu takımla ve Ertuğrul Hoca ile ilgiliydi. Son zamanlarda yönetimle ilgili mesajlarında sayısı arttı. İşte gelen mesajların bazıları…
DESTEK BİZDEN
“Ertuğrul hoca destek istiyor… Onun hep arkasındayız… Merak etmesin.” Adem K.
YETER Kİ BAŞARSIN
“Ertuğrul Hoca’ya önce yönetim destek olsun. Biz hazırız yeter ki başarsın! Sakın korkmasın.” Sabri Adem.
İYİ FUTBOL
“Beşiktaş biraz tutuk görülüyor. Oyunlardan hiç zevk almadım. Sonuç önemli değil, iyi futbol bekliyoruz.” Neriman / Mustafa Battal.
BEĞENMEDİM
“Yeni transferlere zaman tanımalıyız. Ama ben pek beğenmedim. Beğenende pek yok. İnşallah iyidir.” Adil Karslı/ Siyah-Beyaz.
ZAMAN TANIYALIM
“Bir kaç maçla takım değerlendirilmez. Ama bu yıl şampiyon olmalıyız. Sıkıntılıyız.” Haluk Saban 1903.
PALAVRA YOK
“Şampiyonluktan ötesi yalan. Palavraya karnımız tok. Yeter artık.” Meral Atçı.
YIPRATMAYIN
“Beşiktaş yönetimin de kargaşa var gibi. Lig öncesi, yıpratmayın. Hep aynı oluyor.” A. Aslan.
YAZIK DEĞERLERE
Ertuğrul beyefendi bir çocuk. Rıza’yı harcadık, Ertuğul’a destek çıkalım. Söylemlerle olmuyor. Fikstürdeki ilk maçlar önemli.” M. Atmaca.
Yine Delbosque…
Delbosque davasında, İsviçre Federal Mahkemesi, Siyah -Beyazlıları büyük cezaya çarptırdı.
İsviçre Federal Mahkemesi, Del Bosque davasında Beşiktaş’ı haksız buldu ve mahkeme, Beşiktaş’ı 7.5 mil-yon euro ana para, 2005 yılından bu yana işleyen aylık yüzde 5 faiz, iki tarafın avukat ve mahkeme masraflarından sorumlu tuttu. Bunun yanı sıra edinilen bilgiye göre, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., İMKB’ye gönderdiği yazıda, ”İsviçre Federal Mahkemesi, şirketimiz ile Vicente del Bosque arasındaki ihtilaf nedeniyle yapmış olduğumuz temyiz talebinin reddine karar vermiştir. Ancak, uluslararası hukuk kuralları kapsamında ve FIFA nezdinde hukuki süreç devam etmektedir” açıklamasını yaptı. Başkan Yıldırım Demirören konuyla ilgili olarak, bu Türkiye’nin davasıdır diyerek açıklamayla gündeme gelmişti. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, o dönemlerde de, “Bu artık bir milli dava. Maalesef bir Türk kulübü mağdur ediliyor. Delbosque hak etmediği bir parayı istiyor” şeklinde açıklamada bulunmuştu.
Yeniden Sinan Engin…
Sinan Engin, Beşiktaş Futbol Takımının Genel Menajerliği görevine getirildi. Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklama şöyle: “Kulübümüze daha önceki yıllarda futbolcu ve menajer olarak başarılı hizmetlerde bulunan Sayın Sinan Engin, Futbol Takımımız da Genel Menajerlik görevine başlamış olup, kendisine başarılı çalışmalar dileriz.”
Öte yandan Ali Gültiken, Sinan Engin’in genel Menajer olması ile birlikte görevinden istifa etti. Teknik Direktör Sağlam ise şöyle konuştu: “Sayın Engin’in göreve getirilmesi idaridir ve benim de saygıyla karşıladığım bir karardır.”

Gençler gümbür gümbür geliyor
Genç futbolcuların önünü açmakta Beşiktaş’ın üzerine yok!… Bu yılda Serdar Özkan, İbrahim Kaş, Serdar Kurtuluş, Aydın Karabulut ve Batuhan Karadeniz daha ilk maçlarda göz doldurmaya başladı. Serdar Kurtuluş’un savaşçı kimliği, 16 yaşındaki Batuhan Karadeniz’in fiziği ve gol yollarında etkinliği, Serdar Özkan’ın hareketli yapısı ve adam geçme özelliği, İbrahim Kaş’ın cesareti ve defansif anlayışı Beşiktaş’lıları mutlu ediyor. Birkaç içinde bu futbolcuların çok iyi duruma geleceğini söyleyen Siyah-Beyazlı taraftarlar ve spor otoriteleri, Ertuğrul Sağlam’ın bu çocuklara önem vereceğine ve takımda oynatacağına inandıklarını belirterek, “Beşiktaş iyi yolda, milyon dolarlar sokağa atılacağına gençlere yönelinsin. Beşiktaş forması terine akıtılana verilsin” diyor.
Futbolun hamalı
Beşiktaş’ın Lamine Diatta ile transferlerine bir yenisi daha ekledi. Senegalli futbolcu ayağının tozuyla yaptığı ilk açıklamasında, “Beşiktaş’ta oynayacağım için sevinçliyim” dedi. Diatta, yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin en büyük kulübüne geldiğim için çok mutluyum. Beşiktaş’ta başarılı olabilmek için elimden geleni yapacağım. Defans oyuncusuyum; stoperde ve sağbekte verilen görevi en iyi şekilde yerine getiririm” diye konuştu.
Lamine Diatta hakkında
Diatta, 2 Temmuz 1975 Dakar doğumlu. Defansın sağında görev alan 32 yaşındaki Diatta 65 kez Senegal Milli Takımı’nın formasını giydi ve 3 gol kaydetti.
1.84 boyunda 76 kilo olan Diatta kariyerinin tamamını Fransa’da geçirdi. 1998/99’da Toulouse formasını giyen tecrübeli futbolcu burada 25 maça çıktı ve aynı sezon Marsilya’ya transfer oldu. Marsilya’da resmi maça çıkmadan 5 sezon geçirdiği Rennes’e transfer olan Diatta 1999/2000 ve 2003/04 sezonlarında formasını giydiği Rennes’de 129 maça çıktı ve 9 gol kaydetti. Rennes’in ardından 2004/05’te Fransa’nın en önemli takımlarından olan Lyon’a transfer olan Senegalli futbolcu, Fransa devinde 32 maça çıktı. Lyon’un ardından 2006/07’de Saint-Etienne forması giyen futbolcu, bu takımda ise 25 maçta görev aldı ve bir de gol kaydetti. 24 Eylül 2000’den beri Senegal Milli Takımı formasını giyen Diatta, milli takım ile en son Afrika Kupası’nda mücadele etti.

Yeni formalar tanıtıldı…
Beşiktaş Futbol Takımının yeni sezon formaları, geçtiğimiz haftalarda BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen “Hayat Siyah Beyaz” adlı gecede tanıtıldı.
BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen organizasyona yönetim kurulu üyelerinin hepsi katılırken, camianın önemli isimleri de gecede yer aldı. Formaların görücüye çıktığı gecede Beşiktaş Cola Turka Erkek ve Bayan Basketbol Takımlar ile Kartal Yuvası ürünleri de beğeniye sunuldu. Gecede bir konuşma yapan Pazarlama ve Kartal Yuvası’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Aksoy, Beşiktaş formasının Beşiktaşlılar için büyük bir anlam ifade ettiğini söyledi. Aksoy, şöyle konuştu: “Bu gecenin adı gibi, “Hayatı Siyah Beyaz” olan bizler için formamızın anlamı kutsaldır. Ayyıldızlı bayrağımızı taşımak gururumuz, Kara Kartal sembolümüz ise cesaretimizdir. Beşiktaş forması emeğin, gücün, asaletin ve alın terinin karşılığı olup, bu sezon da sponsorumuz Umbro ile Beşiktaşlılık ruhuna uygun, dört model forma hazırlamış bulunmaktayız. Beyaz formamız: Yaşamdır, aydınlığımızdır, onurumuzdur. Siyah formamız: Şehitlerimizdir, şerefimizdir.
Çubuklu formamız: Beşiktaşlılık ruhunu ve duruşunu oluşturan 104 yıllık tarihimizdir. Arma formamız: Sonsuz aşkımızdır”
Öte yandan idman, kamp, deplasman ve maçlarda kullanacağı malzemelerin de tanıtımının yapıldığı gecede ürünleri, Tuğba Özay, Şenay Akay ve Arzu Pavlova gibi ünlü mankenler yer aldı. Didem TUTAL
Beşiktaş’ı Sarar giydirecek
Siyah-Beyazlı kulüp, Sarar ile üç yıllığına masaya oturdu. Futbol, Basketbol, Voleybol ve Hentbol takımlarının bu sezonki takım elbiselerini hazırlayacak olan Sarar firması ile sponsorluk anlaşması imzalandı. Beşiktaş Futbol Takımı’nın geçtiğimiz haftalarda yeni sezon formalarının tanıtıldığı gecede Genel Sekreter Kenan Öner ile Sarar Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmaz arasında sponsorluk anlaşması resmen imzalandı. Kenan Öner ve Mehmet Yılmaz, bu anlaşmadan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Buna göre, Sarar firması 3 yıl boyunca futbol A ve PAF ile basketbol, voleybol ve hentbol takımlarının takım elbisesini sağlayacak.
Öte yandan, Sarar firması tarafından kongre üyelerine de yüzde 25 indirim uygulanacak.
Ritmik jimlastik’e büyük ilgi var
Beşiktaş yaz okulları arasında yeni b ir bölüm daha eklendi. Yaz okulları ile birçok sporcu yetiştirilmesinde katkısı olan Beşiktaş Kulübü, ritmik jimnastikte de Türkiye’nin en iyilerini yetiştirmek için çalışmalarına başladı. Ağustos ayının ortalarında faaliyete geçecek olan Ritmik Jimnastik Okulu çalışmalarını BJK Cola Turka Arena’da yapacak. BJK Ritmik Jimnastik Yaz Okulu 5-7 yaş kız çocuklarına eğitim verecek. Salı, çarşamba ve perşembe günleri sabah 09.00-11.00 saatleri arasında Antrenörler Asuman Akova ve Ukrayna Jimnastik Milli Takımı eski Antrenörü Viktoria Forzina eşliğinde eğitim görecek. Öğrencilerden alınacak kayıt ücreti ise 150 YTL. Detaylı bilgi için; Yusuf Hayri Karaoğlu Tel: 0212 261 63 19 Faks: 0212 236 66 71.
Basketbola 2 flaş isim
Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımına yeni kan geldi. Yeni transferler Jason Apodaca ve Christian Dalmau, geçtiğimiz haftalarda BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basın önünde sözleşmeye imza attı. Törene, ikinci başkan Ertuğrul Kumcuoğlu ve Basketbol Şubesi’nde Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Yalçın da katıldı. İmza töreninde bir konuşma yapan Ertuğrul Kumcuoğlu, “Diğer şubelerde olduğu gibi basketbolda da sezona iddialı giriyoruz. Başarılı olmak için elimizden geleni yapıyoruz ve bunun için uluslararası kariyeri olan iki oyuncu aldık. Camiamıza ve takımımıza hayırlı olsun” dedi. Şeref Yalçın ise, basketbolda hedefler doğrultusundaki isimleri transfer ettiklerini belirtti. Transfere Ergin Ataman transferi ile başladıklarını anlatan Yalçın, “Apodaca ve Christian gibi iki önemli oyuncuyu daha kadromuza katmış bulunuyoruz. Kariyerleri çok üst düzey olan isimler. Bu arkadaşlarla Türkiye’de ve Avrupa’da büyük başarılara imza atacağız” dedi. Beşiktaş’a geldikleri için çok mutlu olduklarını ifade eden yeni transfer isimler ise, “Türkiye’de ve Avrupa’da önemli işlere imza atmak istiyoruz. Şampiyonluk için Beşiktaş’a geldik” şeklinde konuştu.