SAYI 155

BJK155Eksik değil farklı
Engellilere iş olanağı tanıyan proje, hayata geçirildi ve geçtiğimiz haftalarda meslek edinme kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı. Türkiye İş Kurumu, Beşiktaş Belediyesi ve MESS Eğitim Vakfı’nın ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Eksik Değil Farklı” projesinde eğitim süreci tamamlandı. Proje kapsamında, işsiz engellilere yönelik olarak Galatasaray Üniversitesi’nin katkısıyla gerçekleştirilen “Meslek Edindirme Kursları”nın başarı ile tamamlandığı öğrenildi. Kursiyerler, Galatasaray Üniversitesi’nde düzenlenen kokteyl ile sertifikalarını aldı.
Sertifika törenine projede işbirliği geliştiren özel sektör temsilcilerinin yanı sıra, MESS Eğitim Vakfı Genel Müdürü Dr. Necdet Kenar, MESS Eğitim Vakfı Başkanı, İŞKUR Genel Müdürü Namık Ata, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Duygun Yarsuvat ve Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da katıldı. Projenin önemine değinen konuşmacılar, böyle bir projenin uygulamaya geçilmesiyle bir çok engelliye umut ışığı doğduğunu ve herkesin bir gün engelli olunabileceği hatırlatılarak bu tür çalışmalara destek verilmesi gerektiğinin altı çizildi. Başkan Ünal, yaptığı konuşmasında Beşiktaş Gazetesi’ne bu konuda verdiği destekten ötürü ise teşekkürlerini iletti. Galatasaray Üniversitesi Proje Araştırma ve Uygulama Birimi tarafından gerçekleştirilen projede, 40 kadar engelli istihdam edilme imkanını yakalarken sertifika töreninde ise duygulu anlar yaşandı. Tören, sertifikaların verilmesiyle son buldu ve gün çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlanmış oldu.
Bebekliler şenlik yaptı
Bebek’liler yaz sıcağını, haziran ayının sonları doğru akşam saatlerinde başlayan şenlikleriyle üzerlerinden attı. Beşiktaş Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen Bebek Şenliği, Bebekliler Derneği’nin organizasyonuyla Bebek Parkı’nda gerçekleşti. Görkemli bir kokteyl ile başlayan şenliğe ilgi büyüktü. Ayrıca etkinlikte, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve milletvekili adayları da yer aldı. Çeşitli sanatçıların gün boyu performanslarını sergiledikleri, ünlü markaların ürünlerini tanıttıkları şenlik, “Brass Latino Band” Bandosu’nun konseriyle başladı. Şenliğe sadece Beşiktaşlılar değil İstanbul’un çeşitli semtlerinden de vatandaşlar ilgi gösterdi. Katılımcılar, birbirleriyle sohbet etti, boğazın tadını çıkardı, konserlerle doya sıya eğlendi. Eğlenceden çocuklar da nasibini aldı. Özellikle çocuklar için gerçekleştirilen etkinliklerde ebeveynlerin de yüzü güldü. Çöp adam Resim Atölyesi, cumartesi ve pazar günleri çocuklar için resim dersleri ve kolektif duvar boyama çalışmaları yaptı. Oynanan çeşitli oyunlarla da çocuklar gönüllerince bir hafta sonu yaşamış oldu. Öte yandan şenlikte, Beşiktaşlıları yalnız bırakmayan onlarla sohbet eden Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da hazır bulundu. Başkan Ünal, Bölge insanlarının istek ve önerilerini dinledi.
Dünya kültürleri Beşiktaş’ta kaynaştı
Beşiktaş Belediyesi, dünya kültürlerini buluşturdu. Uluslar-arası Halk Oyunları Şenliği, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşti. Beşiktaş Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve 10 ülkenin katıldığı şenlikte, büyük ilgi gördü.
Öte yandan festivalde yer alan ülke ekipleri ve festival koordinatörü, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı yaptığı katkılardan dolayı makamında ziyaret etti. Başkan İsmail Ünal, Yunanistan, İsrail, Kolombiya, Avusturya, Hırvatistan, Bulgaristan, Litvanya, Macaristan, Malezya, Meksika gibi ülkelerin folklor ekipleri ile kültürler üzerine sohbet etti.
Sıcak geçen sohbet sonrasında gruplar, Başkan Ünal’a kendi ülke bayraklarını ve ülkelerini temsilen bir hatıra eşya hediye etti. Festival Koordinatörü Hüseyin Güler ise İsmail Ünal’a Uluslararası Halk Oyunları Şenliği’ne yaptığı hizmetlerden dolayı bir teşekkür plaketi verdi.
Başkan İsmail Ünal ise makamında ağırladığı yabancı konuklarına, Beşiktaş’ın geçmişinden bu zamana kadar yaşadığı değişimleri anlatan ve arşiv niteliği taşıyan “Dünden Bugüne Beşiktaş” isimli bir cilt kitap armağan etti.

Darfur Ortaköyü de yaraladı
Dünya Mülteci günü, geçtiğimiz haftalarda Ortaköy’de düzenlenen etkinliklerle anıldı. Beşiktaş Belediyesi, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliklerde, dünyadaki mültecilik gerçekliği fotoğraf kareleri ile anlatıldı. Tüm İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği gece, basın toplantısıyla başladı. Etkinlikte, Darfur’da yaşanan mülteci konumundaki insanların hayatlarının fotoğraflandığı sergi ve etkinlikler halkla buluşmuş oldu. Darfur fotoğraf sergisinin yanı sıra çeşitli dans gösterileri konserler de etkinlik programında yer aldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, UNHCR temsilcileri ve Save Darfur örgütü temsilcileri de üç gün boyunca devam eden etkinliklerde hazır bulundu.
Shakira Kuruçeşme’de
Shakira hem söyledi hem dans etti, yer gök inledi. Dünyaca ünlü pop yıldızı Shakira, Beşiktaş Kuruçeşme’ye geldi. “Oral Fixation” adlı son albümüyle dünyada fırtınalar estiren Shakira, temmuz ayının ikinci haftasının başında Kuruçeşme Arena’da sahneye çıktı, yeri göğü adeta inletti. Aldığı sayısız “Yılın En Çok Satan Albümü” ödülleriyle müzik dünyasının en güçlü kadın şarkıcılarından biri olarak kabul edilen Lübnan asıllı Kolombiyalı şarkıcı Shakira, Beşiktaşlılarla şarkılarını söyledi. 4 Grammy, 6 Latin Grammy, 12 MTV, 14 Billboard ödülü bulunan Latin müziğin genç ismi, sahneye çıktığı Kuruçeşme Arena’da dans gösterileriyle de büyük beğeni topladı. Sting, Sean Paul gibi dünyaca ünlü starları ağırlayan Kuruçeşme Arena’daki Shakira konseri, Bonus Card sponsorluğunda, gerçekleşti.
Latin Dans Festivali yapıldı
Latin festivali hem coşturdu hem buluşturdu. Türkiye’de ilk kez uygulanan sadece Beşiktaş’ta gerçekleşen Latin Festivali, 33 ülkeyi bir araya getirdi. Muhteşem organizasyona ev sahipliği yapan ülkemiz, Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ile bir kez daha dans tutkunları için gerçekleşti.
Karayipler ve Latin Amerika Ticaret Derneği TUKLAD tarafından düzenlenen ve ilk ve tek Latin Festivali olma özelliğini taşıyan “Karayipler ve Latin Amerika Festivali”nin dördüncüsü, Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ve Cervantes Enstitüsü’nün katkılarıyla dans tutkunlarıyla buluştu. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen festivale ise ilgi çok büyüktü. Türkiye ve Latin Amerika arasında özel bir bağ oluşturan festival, iki kültür arasında kurulan köprünün güçlenmesinde önemli bir rol oynadığı vurgulanıyor.
Festivalin program akışı Kuruçeşme’deki SuAda’da gala gecesiyle başladı ve iki gün boyunca Beşiktaş Abbasağa Parkı ve Ortaköy’de sokak festivali şeklinde sürdü. Gala gecesinde Latin Amerikalı temsilciler ve konsolosların yanı sıra, iş, ticaret ve sanat dünyasından tanınmış isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Ayrıca, Latin ülkelerinden müzik ve dans grupları sıcak Latin rüzgarları estirdi. Canlı müzik performansının yanı sıra etkinlik kapsamında Latin Amerika Kitapları Sergisi, 4. Karayipler ve Latin Amerika Festivali Fotoğraf Yarışması ve Latin Film Gösterimi gibi, çeşitli başlıklar altında bir çok organizasyona da ev sahipliği yapıldı. Yetkililerden edinilen bilgiye göre gerçekleşen festival aynı zamanda, Türkiye ile Latin dünyası arasında ‘kültürel ve ticari aktiviteler’ ayağını oluşturduğu öğrenildi.

Beşiktaş’ında içinde bulunduğu İstanbul 2. Bölge
Milletvekili adaylarını tanıyalım

Beşiktaş Gazetesi, sandık başına gitmeden önce tüm parti adaylarını öğrenebilmeniz için vatandaşlara ışık tutuyor. Sıra no’su ve isim listesiyle, seçim pusulalarında yer alacak adayların listesi, Yüksek Seçim Kurulu’ndan alınan bilgiye göre şöyle belirleniyor:
Bazı partilerin İstanbul 2 No’lu Seçim Çevresi Milletvekili Seçimleri Kesin Aday Listesi…
Cumhuriyet Halk Partisi: 1. Mehmet Sevigen, 2. Mustafa Özyürek, 3. Bihlun Tamaylıgil, 4. Süleyman Yağız, 5. Kemal Kılıçdaroğlu, 6. Necla Arat, 7. Çetin Soysal, 8. Hasan Fehmi Güneş, 9. Engin Ünsal, 10. Hüseyin Aslan ,11. Ahmet Cemal Seymen, 12. Mustafa Koray Yücel, 13. Hakkı Sevim, 14. Didem Engin, 15. Şule Başçıl, 16. Hıdır Tanrıverdi, 17. Hüseyin Şahin, 18. Suat Türk, 19. Salih Göktepe, 20. Cemal Avcı, 21. Tanyel Tayfur.
Genç Parti: 1. Sait Selahattin Sakarya, 2. Ali Cenap Ermutlu, 3. Zafer Perksu, 4. Ahmet Rasim Çetin, 5. Akif Öztabak, 6. Erkan Sancaklı, 7. İdil Özer, 8. Süreyya Cinik, 9. Nurhan Aktaş, 10. Hüseyin Doğan, 11. Jale Özüberk, 12. Mine Bora, 13. Ali Genç, 14. Özcan Çoban, 15. Hüseyin Yaman, 16. Ali Gülkanat, 17. Feyzi Ömür, 18. Aygün Taş, 19. Demet Keleş, 20. Ali Çamlı, 21. Nilgün Kıray.
Demokrat Parti: 1. Celal Adan, 2. Ömer Balıbey, 3. Saffet Pınar Eczacıbaşı, 4. Ayşe Binhan Oğuz, 5. Dursun Çağlayan, 6. Diğdem Akyazı, 7. Ali Kemal Aksoy, 8. Hatice Bayram, 9. Osman Tanık, 10. Abdullah Silahyürekli, 11. Arzu Yükselen, 12. Mehmet Özdemir, 13. İsmet Savaş, 14. Efrin Bağ, 15. Süleyman Aksoy, 16. Gülderen Işık, 17. Hasan Mutlu, 18. Mehmet Celal Palalı, 19. İzzet Gaye Gökemre, 20. Hatice Çiğdem Erim, 21. Özlem Çetin.
Adalet ve Kalkınma Partisi: 1. Hayati Yazıcı, 2. Murat Başesgioğlu, 3. Nimet Çubukçu, 4. Egemen Bağış, 5. Burhan Kuzu, 6. Ayşe Nur Bahçekapılı, 7. Ömer Dinçer, 8. Osman Gazi Yağmurdereli, 9. Canan Kalsın, 10. Necat Birinci, 11. Alaattin Büyükkaya, 12. Recep Koral, 13. Sevim Savaşer, 14. Atila Aydıner, 15. Muhammet Yenel, 16. Hayri Baraçlı, 17. Canan Baykurt, 18. Osman Köksal, 19. Hidayet Işık, 20. Muammer Birdal, 21. Ayhan Doğan.
Milliyetçi Hareket Partisi: 1. Mithat Melen, 2. Ümit Şafak, 3. Hasan Hüseyin Ceylan, 4. Nazif Okumuş, 5. Serdar Gökhan, 6. Ahmet Çolak, 7. Erdinç Balcı , 8. Cennet Teker, 9. İsrafil Çelik, 10. Niyazi Paksoy, 11. Ahmet Özyürek, 12. Bahattin Furuncuoğlu, 13. Mustafa Işık, 14. Bayram Ali Oymak, 15. Kafiye Saatçi, 16. Akif Ak, 17. Şaban Küçük, 18. Muhterem Eroğlu, 19. Özgür Gün, 20. Hikmet Karaçay, 21. Uğur Fora.
Bağımsız Türkiye Partisi: 1. Ali Gedik, 2. Hakan Güler, 3. Selim Kotil, 4. Selim Mecit Beşer, 5. Hasan Çakır, 6. Mehmet Salih Turan, 7. Necati Pırlant, 8. Mehmet Ali Akova, 9. Ahmet Rıdvan Murat, 10. Murat Gülen, 11. Mehmet Şerif Yıldız, 12. Nilgün Duman, 13. Abdurrahman Öztürk, 14. Ertuğrul Hekimoğlu, 15. Hüseyin Köksal, 16. Yılmaz Gümüştekin, 17. Murat Çabas, 18. Murat Yüksel, 19. İlhan Keçeci, 20. Yaşar Teber, 21. Sevgi Güler.
Saadet Partisi: 1. Numan Kurtulmuş, 2. İsmail Müftüoğlu, 3. Mustafa Geçer, 4. Ömer Fuat Günday, 5. Lütfi Kibiroğlu, 6. Ekrem Şama, 7. Türker Saltabaş, 8. Mustafa Kaya, 9. Zeynel Keskin, 10. Hasan Akpınar, 11. Emin Şen, 12. Recep Çelik, 13. Abdullah Deniz, 14. Yücel Erence, 15. İsmail Demir, 16. Tevfik Dag, 17. Zeynep Şule Rıdvanoğlu, 18. İbrahim Güven, 19. Necati Ermiş, 20. Enver Kibar, 21. Ayhan Pelister.
İşçi Partisi: 1. Doğu Perinçek, 2. Servet Cömert, 3. Turhan Özlü, 4. Ahmet Uçkun Geray, 5. Mehmet Eyüp Kızılok, 6. Ali Kalan, 7. Tamer Doğan, 8. Cahit Zora, 9. Sevda Sevil Aktolga, 10. Ali Osman Özdilek, 11. Hasan Parkan, 12. Leyla Bahçeci, 13. Vefik Fehmi Tümeralp, 14. Namık Kemal Koç, 15. Mehmet Zeyrek, 16. Beyhan Gamze Yalçın, 17. Ayhan İlhan, 18. Mehmet Akif Şenoğlu, 19. Şaduman Çağlar, 20. Cafer Öztürk, 21. Şeref Avseren.
Halkın Yükselişi Partisi: 1. Fahri Türkkan, 2. Ayşegül Sal, 3. Hasan Hoşben, 4. Meltem Kaynaş, 5. Rıza Köroğlu, 6. Saniye Öztürk, 7. Cengiz Teski, 8. Dilek Aydın, 9. Hülya Korkmaz, 10. Ekrem Zoroğlu, 11. Berrin Savaşcı, 12. Ayhan Sözer, 13. Leyla Eröncer, 14. Mustafa Demirci, 15. Ayten Akın, 16. Namık Kemal Kanca, 17. Ayşe Günaydın, 18. Tahsin Güder, 19. Emine Zeyrek, 20. Şengül Karabulut, 21. Şerif Bostancı.
Liberal Demokrat Parti: 1. İhsan Aydın, 2. Ahmet Emin Şık, 3. Hamdi Atalay Öçsu, 4. Suna Çinar, 5. Mehmet Alişan, 6. Martı Sabuniş, 7. Cafer Hakan Özbekle, 8. Nuran Ataman, 9. Bülent Ersoy, 10. Hatice Füsun Barutcuoğlu, 11. Uğur Baran Kasırga, 12. Önder Karaman, 13. Emine Küçükelliiki, 14. Kadir Çobanoğlu, 15. Hülya Arslan, 16. Hüseyin İstafiloğlu, 17. Sevinç Özgür, 18. Neriman Şirvanlı, 19. Cebrail Altan, 20. Hüseyin Erdoğan, 21. Zeliha Akdemir.
Türkiye Komünist Partisi: 1. Orhan Aydin, 2. Sabahattin Dikmen, 3. Mehmet Barış, 4. Gülten Çakıcıoğlu, 5. Mehmet Karaoğlu, 6. Erdem Tuç, 7. Olcaytu Ulaş, 8. Ünzüle Arlı, 9. Hasan Hüseyin Baykara, 10. Ufuk Işılar, 11. Nimet Ela Alkaya, 12. Ümit Ün, 13. Cemal Gül, 14. Nimet Yıldırım, 15. Alican Demirçivi, 16. Emine Karaköse, 17. Sakine Gülçehre, 18. Seyhan Karabulut, 19. Sultan Ağcagül Yeşilbağ, 20. Hasan Yılmaz, 21. Hüseyin Karabulut.
Bağımsız: 1. Bülent Aydın, 2. Barbaros Akın, 3. Ahmet Lacin, 4. Ozan Gündoğdu, 5. Abidin Orhan Pak, 6. İlyas Aydın, 7. Cihan Akdaş, 8. Funda Pekelmen, 9. Hüsnü Nedim Yüksel, 10. Ahmet Kaboğlu, 11. İlkay Bezirci, 12. Refik Büyükyıldırım, 13. Doğan Erbaş, 14. Muhammet Özmen, 15. Avni Atabek, 16. Habib Ekrem Çelik, 17. Özcan Yılmaz, 18. Fatma Ünsal, 19. Ömer Sungur Savran, 20. Ayşe Tükrükçü, 21. İsa Muslubaş, 22. Abdullah Kızılboğa, 23. Ferahi Mengeş, 24. Firuzan Oflaz, 25. Ahmet Karakaş, 26. Baskın Oran, 27. Tuncay Şeyranlıoğlu, 28. Fatma Ragibe Loğoğlu, 29. Gülay Yeniyurt, 30. Hasan İncekara, 31. Muhterem Aktaş, 32. Sedat Özyiğit, 33. Hüseyin Eldem, 34. Emir Günaydın, 35. Ercan Atmaca, 36. Ömer Ataoğlu, 37. Ayşe Serap Ağırer, 38. Ahmet Vecdi Savaş, 39. Lütfiye Zengin, 40. Hüseyin Kılavuzlu, 41. Ayfer Gülsoy, 42. Mehmet Yıldırım, 43. Füsun Bandır, 44. Battal Bulut.

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş’ın Fransız yıldızı Kartal’a geldi
Cisse show başlıyor
Beşiktaş bombayı patlattı ve Paris Saint Germain’den transfer edilen Edouard Cisse, geçtiğimiz haftalarda İstanbul’a geldi. Cisse’yi çok sayıda taraftar coşkuyla karşıladı.
Atatürk Havalimanı’na rötarlı olarak gelen Edouard Cisse’yi karşılamada, Beşiktaş Yönetiminden Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mario Berk hazır bulundu. Cisse’ye sevgi gösterilerinde bulunan taraftar, tezahüratlarını aralıksız sürdürdü. Taraftarların ilgisinden çok etkilendiği gözlenen Edouard Cisse, havaalanında basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Burada olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden oyuncu, “Birçok taraftarımızı burada görmek beni çok mutlu etti. Çok büyük bir kulübe geldim. Çok mutluyum” dedi. Cisse, gelişinin ertesi günü ise Acıbadem Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti. Ardından BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basın önünde sözleşmeye imza attı. Cisse, Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mario Berk, menajeri ve eşi Sandra ile birlikte BJK İnönü Stadı’nda dolaşma imkanı da buldu. Öncesinde BJK Müzesi’ni gezen Cisse, kupaları detaylı bir şekilde inceledi. Müzeyle ilgili bilgiler alan Fransız futbolcu Beşiktaş’ın tarihinden çok etkilendi. Cisse’ye Beşiktaş’ın 100. Yıl şampiyonluk kupası gösterildi ve bilgiler verildi. Müze gezisi sırasında Siyah-Beyazlıların Paris Saint Germain ile oynadığı maçtan kalma Fransız kulübünün flaması Cisse’yi çok duygulandırdı. Müzeden ayrıldıktan sonra BJK İnönü Stadı’nın çimlerine çıkan Edouard Cisse’nin, stattan çok et-kilendiği gözlendi. Bir süre çimler üzerinde dolaşan Cisse’ye stat ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Daha sonra Kartal Yuvası mağazasını gezen Cisse, isminin yazılı olduğu formaları inceledi ve taraftarlara imza dağıttı, onlarla fotoğraf çektirdi. Cisse, duygularını kelimelere döktü. Karşılama töreninin kendisini çok etkilediğinden bahseden Fransız yıldız, “Gelişimde çok güzel karşılandım. İstanbul çok güzel bir şehir. İki-üç yıldır Beşiktaş beni transfer etmek istiyordu. Görüşüyorduk, şimdi gerçekleşti. Benim için önemli olan güvendi ve bu güveni bana verdiler” diye konuştu.
Edouard Cisse, 30 Mart 1978 tarihinde, Fransa’nın Güneybatısındaki Pau’da dünyaya geldi. 1.83 boyundaki orta saha oyuncusu, kısa aralıklar vermiş olsa da 7 yıl formasını giydiği Paris Saint Germain’in en istikrarlı oyuncusu oldu.
Savunma yönü çok iyi olan Cisse, ikili mücadelelerde galip gelen taraf olması, sürpriz ileri çıkışları ve sert şutları ile ismini ön plana çıkardı. Kariyerine 1996-97 sezonunda Pau takımında başlayan Edouard Cisse, 1997 yılında Paris Saint Germain’a transfer oldu. 1998-99 sezonunda Stade Rennes takımına kiralık olarak verildi. Daha sonra tekrar Paris Saint Germain’e döndü ve 1999-2000, 2000-2001, 2001-2002 sezonlarında forma giydi. 2003-2004 sezonunda West Ham United ve Monoca’da forma giydikten sonra 2004-2005 sezonunda tekrar Paris Saint Germain’e dönen Cisse, toplamda bu takımın formasını 178 kez giydi. Cisse, Paris Saint Germain’de geçen yıl lig, kupa ve UEFA maçlarında 41 kez forma giydi ve 3 gol attı. Ligde 32 maçta ilk 11’de sahaya çıktı, 2 maçta sonradan oyuna girdi.Edouard Cisse kariyerinde Paris Saint Jermain ile 1998 yılında Fransa lig şampiyonluğu yaşadı. 2004’te Monaco forması ile Şampiyonlar Ligi finalinde Porto’ya karşı oynadı. 2006’da Paris Saint Germain formasıyla Fransa Kupası’nı kaldırdı. Cisse, 2007-2008 sezonu öncesinde Beşiktaş’a transfer oldu.
Siyah Beyazlılar
Avrupa arenasında
Şampiyonlar Ligi ön eleme kuraları, geçtiğimiz haftalarda çekildi ve Türkiye’yi kupada temsil edecek takımlardan Beşiktaş’ın 2. ön eleme turundaki olası rakipleri belli oldu. İsviçre’nin Nyon kentinde yapılan kura çekimine göre Siyah – Beyazlılar, Moldova’nın Sheriff ile Andorra’nın Ranger’s takımları arasındaki eşleşmenin galibiyle karşılaşacak. Kupada 1. ön eleme turu maçları 17-18 Temmuz ve 24-25 Temmuz’da, siyah beyazlıların da katılacağı 2. ön eleme turu karşılaşmaları ise, 31 Temmuz-1 Ağustos ve 7-8 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Beşiktaş, rakibiyle ilk maçı sahasında, rövanşı deplasmanda oynayacak.
Moldova şampiyonu Sheriff, ligde yenilgisiz mutlu sona ulaştı. Üst üste 7 sezondur şampiyon olan Sarı – Siyahlılar, geçen sezon 70 gol atıp, sadece 7 gol yedi. Buna karşın, Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı henüz başaramayan Moldova ekibi, geçen sezon 2. ön eleme turunda eşleştiği Rusya’nın ünlü takımı Spartak Moskova’ya içeride 1-1, dışarıda da 0-0’lık skorlarla yenilmeden elendi. Sheriff’in kadrosunda 4 Brezilyalı, 5 Burkina Fasolu, 2 Rumen, 1 Togolu, 1 Beninli, 1 Gürcü, 1 Ukraynalı, 1 Belarus ve 1 Hollandalı var.
Andorra şampiyonu FC Ranger’s ise 16 yılda 2 kez bu başarıya imza atabilmiş bir takım. Geçen sezon 8 takımlı Andorra ligini zirvede tamamlayan Ranger’s, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda maç kazanamadığı gibi yalnızca 1 gol atabildi. Didem TUTAL
Hoca işi sıkı tutuyor
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda beklenen rakipleri değerlendirdi. Ertuğrul Sağlam, rakiplerin zayıf takımlar olduğunu ama asla rakibi küçük görmediklerini söyledi.
Moldova’nın Sheriff ve Andorra’nın Ranger’s takımlarından birisi ile eşleşileceğini hatırlatan Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, iki takımın da Beşiktaş’tan güçsüz olduğunu ama tur atlamak için iki takımı da yakından takip edeceklerini belirtti. “Futbolda rehavete kapılan takımların kaybettiğini yakın zamanda gördük” diye konuşan Ertuğrul Sağlam, “Tabii ki, futbolda hiçbir zaman boşvermişliğe ve işi ciddiye almamaya yer olmadığını yakın tarihte çokca gördük. Biz rakiplerimizi ciddiye alıp, iyi araştırıp, iyi izleyip analizlerini sağlıklı bir şekilde yaparak turu geçeceğimize inanıyorum. Hedefleri Şampiyonlar Ligi’nde önce gruplara kalmak, ardından da gruplardan çıkmak olan bir takımız. Bu hedeflerimize ulaşabilmek için önce bu ve bundan sonraki turu geçmemiz gerekiyor. Biz de bunu başaracağımıza eminiz. İlk etaptaki hedefimiz ikinci ön eleme turunu geçmek ve Süper Kupa’yı kazanmaktır” diye konuştu. Muzaffer TOPAL

Siyah-Beyazlılar Beşiktaş Gazetesi’ni
yine mesaj yağmuruna tuttu
“Geç oldu ama iyi oldu…”
Gündemi taraftar belirliyor. Geçen haftadan bu yana Beşiktaş Gazetesinin elektronik posta adresine ileti gönderen ve faksla görüşlerini belirten taraftar ağırlıklı olarak Cisse’ye odaklanmış durumda… Fransız futbolcunun Türkiye’ye gelmesini sevinçle karşılayan Siyah-Beyazlılar biran önce sezonun başlamasını ve ünlü yıldızı izlemek istediklerini söylüyor. Diğer yandan gelen mesajların yüzde 30’u da Beşiktaş’ın yaptığı antrenmanlarla ilgili… Spor Yazarlarının tartışmalarından da etkilenmiş olmalılar ki taraftar Ertuğrul Hoca’nın ağır idmanlarından dem vuruyor. Bunların içinden birçok taraftar “Takım çabuk form tutacak” diye korku yaşarken, bazıları da Avrupa arenasına çıkacak bir takımın şimdiden hazır olması gerektiğinin altını çiziyor. Gerek Cisse, gerekse takımın antrenmanları ile ilgili mesajları sizler için derledik ve özetledik. İşte bunlardan önemli gördüklerimiz…
DÜNYA ÇAPINDA BİR YILDIZ
Cisse dünya çapında bir yıldız. Ne yalan söyleyeyim Türk kulüplerinin yabancı futbolcularla sorunları yüzünden bu iş olmaz diyordum. Tarık Karslı.
CİSSE HEYECAN VERİYOR
Fransa’da şampiyon olmuş bir takımda oynamış, Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynamış bir futbolcu Türkiye’de iyi işler yapacaktır diye düşünüyorum. Nedim Güler.
YEDEK KULÜBESİNE DİKKAT!..
Beşiktaş’ın kadrosu bu yıl güçlendi. Ancak yedek kulübesi yine zayıf. Avrupa’da başarılı olmak istiyorsak bu yöne bakmalıyız. Adem Besli.
BÜYÜK BİR TRANSFER
Cisse büyük transfer ancak Türkiye’ye uyum sağlayacak mı bakacağız. Runje de iyi kaleciydi, Carew’de iyi futbolcuydu ama yararlanamadık. Nurullah Acar.
TAKIMI TOPARLAYACAKTIR
Cisse orta alanı toparlar. Adam çok yönlü oynuyor. Savunmaya da yardım etmesi çok güzel. Böyle futbolcuları severiz. Kadri Şekerci.
CİSSE İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ
Sonu umarım Kleberson’a benzemez. Kleberson’da ilk geldiğinde iyi idi, sonra bizim oyunculara uydu. Cisse iyi değerlendirilmeli. Hüsran yaşamayalım. Sabiha Nimet.
BOL GOL SEYREDECEĞİZ
Ben en çok gol atabilen bir oyuncu olmasına sevindim. Orta sahadan gelecek akınlar tehlike yaratacaktır. Cisse, Bobo ve Nobre çok gol atar. Bu yıl Beşiktaş’ın maçları çok gollü geçer. Ertuğrul Hoca çalıştırdığı her takımı ofansif oynatır. Ejder Karaali.
YABANCI ÇOK İYİ OLMALI
Savunma veya forvette yabancı aranıyormuş. Eğer bu bölgelere adam alınacaksa çok iyi biri alınsın. Yoksa eldekilerle idare edilebilir. Doruk Tibet.
SONUNDA İYİ BİR İŞ YAPTILAR
Biraz geç kaldılar ama, iyi iş yaptılar. Takıma yararlı olabilecek bir adam buldular. Bu yıl iyi futbolcular izleyeceğiz. Saniye Demet.
ORTA SAHADA OYUNCU BOL
Önemli olan Delgado ve Ricardinho… Bu iki oyuncuya birden yer bulmak çok zor. Transfer yaparken bunlar düşünülmedi mi? Turan Ayvaz.
ÜÇ TAKIMDA ÇOK GÜÇLENDİ
Tüm takımlar güçlendi. Rekabet bu yıl yine üç takım arasında geçecektir. Fenerbahçe Roberto Carlos ile çok konuşuldu ama Galatasaray’la biz daha iyi transfer yaptık. Belgin N. Karaağaç.
YABANCI SAYISI YETERLİ
Türkiye’ye iyi futbolcuların gelmesi bizi sevindirir. Türk futboluna katkı sağlayacaklardır. Ancak yabancı sayısındaki sınırlandırmanın kaldırılmaması iyi oldu. Selim Kayacı.
ERKEN FORM TUTMASINLAR
Antrenmanlar çok sıkı geçiyormuş. Günde iki üç idman yorucu değil mi? Takım şimdiden form tutarsa zarar görür düşüncesindeyim. Kamil Diner.
SONRADAN GEVŞEMESİNLER
İdmanların günde üç kez yapılması erken diye düşünüyorum. Liglerin başında form tutanlar sonradan gevşiyorlar. Sakatlıklar da artabilir. Dikkat!.. Ahmet Servet.
ŞİMDİDEN BÖLÜNDÜLER
Spor yazarları şimdiden idmanlara taktı. Bazısı idmanlar ağır diyor, bazısı iyi gidiyor erken form tutsunlar Avrupa arenası zorlu diyor. Kime inanacağız? Şaşırdık. Zeki Çevik.
FUTBOLCU GÜÇLÜ OLMALI
Futbolcu her dönem güçlü olmalı. Erken form tutmak zarar vermez. Dönüşümlü oynarlar. Yedeklerde hazır olmalı. İki üç kulvarda mücadele edilecek. İbrahim Türesin.
Basket sayı kralı Beşiktaş’a geldi
Sayı kralı, Beşiktaş’a geldi. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen imza töreninde Porto Riko’lu Rick Apodaca Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı ile iki yıllığına el sıkıştı. Beşiktaş Kulübü’nün basketbol şubesinden sorumlu yöneticisi Şeref Yalçın, Avrupa’nın en önemli transferini gerçekleştirdiklerini söyledi. Yalçın, “Bundan sonra da flaş transferlerimize devam ederek, şampiyon olacak kadroyu oluşturacağız” dedi. Geçtiğimiz yıl İtalya’nın Scaffati takımında forma giyen ve sezonu 19.7 sayı, 3.0 ribaunt ve 3.0 asist ortalaması ile tamamlayarak sayı kralı olan Rick Apodaca, aynı zamanda İtalya Basketbol Ligi’nin de en değerli oyuncular listesinde 4. sırada bulunuyor. Yeni transfer Apodaca, Porto Riko milli takımında da görev yapıyor. NCAA, USBL ve NBDL’de de mücadele eden Apodaca, Porto Riko Ligi’nde Areciso Captains, Bayamon Cowboys ve San Ferman Athletics takımlarında yer aldı. NCAA’de Hofstra’da forma giyen Apodaca, Orlando Magic ve Miami Heat takımları ile yaz liginde mücadele etti. Porto Riko ile 2002 yılında Dünya Şampiyonası’nda mücadele eden Apodaca, 2003’de Pan Amerikan Oyunlarında bronz madalyaya uzanan kadroda yer almıştı.
Hentbolde rakipler belli oldu
Hentbolcuların maç tarihleri netleşti. Sezonu şampiyon olarak bitiren ve de Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanan Beşiktaş Hentbol Takımı, ön elemede Danimarka temsilcisi Viborg ile eşleşti. Beşiktaş, ilk maçını 1 veya 2 Eylül tarihinde kendi evinde, rövanşı ise 8 veya 9 Eylül tarihinde deplasmanda oynayacak. Ekip, iki maç sonunda rakibine üstünlük kurarsa adını gruplara yazdıracak. Bu konuda açıklamada bulunan Antrenör Müfit Arın Danimarka’nın hentbolda ekol ülkelerden birisi olduğunu belirterek, “Rakibimiz, güçlü bir ülkenin güçlü takımlarından. Rakibimizin gücünden çekinmiyoruz Şampiyonlar Ligi’nde hedefimiz bu turu geçerek gruplara kalmak ve üst noktaya gitmek” dedi.
Minikler abileri ile buluştu
Minikler A Takım ile idmana çıktı. Ülker Mini Minikler Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon olan Mini Minik Takım ve teknik kadro, A Takımının idmanını izledi. Minikler sevinçlerini ağabeyleri ile paylaştı, onlarla sohbetti, hatıra fotoğrafı çektirdi. Türkiye Şampiyonu olan Mini Minik Takımı, başarısından dolayı A Takım oyuncuları kutladı, onlarla şakalaştı, tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi. Sabah yapılan idmana katılan miniklerin heyecanları da gözden kaçmadı. Minik oyuncular, idmanı izlerken tek tek onlara tezahüratta bulundu. Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da Mini Minik Takım oyuncuları ile teknik kadroyu kutladı. Sağlam, miniklere çeşitli hediyeler verdi ve miniklerin başarılarının devamını diledi.

Kartal forması yakıştı
Kartal’ın yeni ismi Mehmet Yozgatlı, yaptığı açıklamalarla gündeme damgasını vurdu. Yozgatlı, şampiyonluğa alışık olduğunu belirtip, ‘Takım değiştirdim, ama bu sezon da mutlu sona benim ekibim ulaşacak’ diye konuştu.
Yozgatlı, Beşiktaş’taki ilk yılında şampiyonluk yaşayacağını söyledi. İddiasıyla dikkat çeken Mehmet Yozgatlı’nın, “Bu duyguya alışık bir oyuncuyum. Takım değiştirdim, ama mutlu son değişmeyecek. Sezon sonunda ligde ipi göğüsleyeceğiz. Burada her maç onbirde sahaya çıkıp istikrarlı bir sezon geçireceğim. Bunun için inanılmaz bir rekabet içinde olacağız. Bu durum sahaya yansıyacak. Ben forma savaşı için hazırım. Ama sonuçta elbette iyi olan oynayacak ve bu karar da teknik direktör Ertuğrul Sağlam’da olacak” şeklinde konuştuğu öğrenildi.
Yozgatlı sözlerini şöyle tamamladı: “Benim için üç büyük takım formasını, hem de böylesine genç yaşta giymek gerçekten onur verici bir durum. Profesyonellikte duygusallığa yer yok. Beşiktaş forması için ter akıtacağım. Rakiplerin hepsine saygımız sonsuz, ancak saha içinde kimseyi tanımam. Çünkü kazandığımız, iyi oynadığımız sürece rahat ederiz. Burada kesinlikle yabancılık çekmeyeceğim. Bu konuda herkesten inanılmaz destek görüyorum.”
Yeni Kartal olan isimlerden bir tanesi de Rüştü Reçber… Reçber, hedeflerini şöyle dile getiriyor: “Benim tek amacım var; bana güvenenleri, beni isteyenleri mahcup etmemek. Taşıdığım formayı şerefle, gururla taşımak ve gelmiş olduğum bu büyük camianın tamamında kabul görmek. Benim için öncelikli hedef ve düşünce bu. Bu şekilde hareket edip bu şekilde davranacağım. Başarılar kısa zamanda elde edilmez. Kısa zamanda elde edilenler, gelip geçici başarılardır. Bunun için bir yapılanma süreci, deneyimler gerekir. Beşiktaş gibi büyük bir camia için şampiyonluklar, Avrupa’da başarılar hedeftir. Bizim amacımız da camianın bu beklentilerini yerine getirmek. Başarılar tüm camianın, takımıyla, teknik ekibiyle birlik olmasıyla yakalanır. Kalıcı başarının en önemli faktörü de bu birliktir” diye konuştu.
Cenevre’den
birincilikle döndü
Beşiktaş Yıldız Futbol Takımı, geçtiğimiz haftalarda Cenevre’de düzenlenen Uluslararası Chenois Turnuvası’nda şampiyon oldu. Fransa, İsviçre, Cezayir, Peru, Yunanistan ve Macaristan takımlarının katıldığı turnuvada ülkemizi temsil eden Yıldız Futbol Takımı, grubunu 5 puanla tamamlayarak çeyrek finale yükseldi. Grup maçlarının ilkinde Club Regatas Lima takımını 3-0 mağlup eden Siyah Beyazlılar, ikinci maçında BP Vasas ile 1-1, CS Chenois ile de 0-0 berabere kalarak adını çeyrek finale yazdırdı. Finalde Team Vaud Lausanne karşı karşıya geldi. Rakibi 5-4 mağlup eden takım şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Muradiye Spor Kulübü
Beşiktaş Gazetesi’nin bu sayıdaki konuğu, Dikilitaş’ta bulunan Muradiye Spor Kulübü… Yarım asrı deviren Muradiye Gençlerbirliği Spor Kulübü, son günlerde yeni bir projenin eşiğinde hummalı çalışmalarını yürütüyor. Başkan Ahmet Çınar, kurumsal bir anlayışla çalıştıklarını söylüyor ve yeni projelerinin müjdesini veriyor. Buna göre, Muradiye Spor Kulübü, yüzme alanında da yeni sporculara yetiştirebilecek…
Başkan Ahmet Çınar, kulüp hakkında şunları söylüyor: “Muradiye Spor Kulübü 1953 yılında kurulmuş bir kulüp olup, şu anda futbol ve basketbol branşlarında faaliyet gösteriyor. Basketbol 2003 yılında sonradan başlandı fakat daha eskiden 1970 yılından önceki yıllarda çok eski zamanda da olduğunu hatırlıyorum. O dönemlerde Samim Amasya vardı, basketbol camiasının içindendi kendisi ve O ilgilenirdi. Fakat öldükten sonra basketbol ile ilişki kalmamıştı. Futbolda 6 kategoride yani A takım, A genç, B genç, yıldız takım 12-14 yaş grubu, minik 10-12 yaş grubu, mini minik 8 – 10 yaş grubu, genç takım da 14-16 yaş, A takım 16-18 diğer grup ise 18 ve üstü 9 kategoride futbolda faaliyet gösteriyoruz. Yaklaşık 6 takımda 120 lisanslı sporcumuz bulunuyor. Basketbol’da ise 2003 yılından beri altyapıda faaliyet gösteriyor. Yıldız ve küçük yaş gurubu olmak üzere iki takımımız var. Küçük yaş takımı 10-12 yaş, yıldız takım 14 -16 yaş grubunu kapsıyor. Küçük takım grubunda 1. oldu yıldız takım kendi grubunda 4. oldu.”
Çınar futbolda elde ettikleri başarıyı şöyle dile getiriyor: “Futbolda 2005-2006 sezonun da A takımımız süper lig de oynadı. Ve o sene 2004 yılında süper lige çıkmıştı 2005 yılında oynadı; tekrar amatör 1. lige döndü. Maddiyat tabi ki her şeyde olduğu gibi sporda da oluyor. Bu da çok önemli bir şey başarıyı etkileyen bir şey. Tabii aramızdaki ekonomik güç farkı diğer takımlarla uçurum yarattığı zaman takımlar arasında çok fark oluyor. A genç takımımız 2005-2006 yıllarında grup üçüncüsü B genç grubumuz grup dördüncüsü, yıldız takımımız şampiyon oldu. İstanbul şampiyonasında Galatasaray’la eşleşti ve elendi. Minik takımımız grup dördüncüsü oldu. Mini minik takımımız da şampiyon oldu. Fakat G.Saray’la eşleştiğinde İstanbul şampiyonasında yine elendi. 2006-2007 yılında A takımımız 1. amatör kümede beşinci sırada bulunuyor. A genç takımımız üçüncü, B genç takımımız ikinci oldu. Yıldız takımımızda bu sene yeterli düzeyde oyuncu bulamadığımızdan katılmadık.”
Kulüp yöneticiliğinin gönül işi olduğunu söyleyen Çınar, minik sporcuların şampiyonluk sevinçlerini yaşadıklarında kendisinin de gözleri dolmuş. Onlara unutulmaz bir hatıra olmasını için de yönetimden dostlarıyla el birliğiyle 4 günlük gezi daha da anlamlı bir hale gelmiş. Çınar anısını şöyle anlatıyor: “Minik takımımız şampiyon oldu. Türkiye kupasına gitti, Çanakkale’ye. Onlar orda 4 gün bir öğrenci yurdunda yatırdık, içirdik, yedirdik. Maçlarını oynadılar. Bu vesile yönetici arkadaşlarımızdan da rica ederek belki içlerinden görmeyen vardır diye Çanakkale’ye gitmiş iken de Çanakkale Şehitliği’ne onları götürmek üzere karar aldık. Oraları da onlara gezdirdik” diye konuştu.
Kulüpteki her iki branşta da iki antrenör bulunduğunu söyleyen Çınar, son dönemlerin en büyük sıkıntısını dile getirmeden edemiyor. Futbolcu olma hayaliyle bir çok çocuğun geldiğini, yükseldiklerini ne yazık ki bir tercih yapmak durumunda kaldıklarını söylüyor. Çınar, Türkiye’deki futbol sisteminde böyle bir tercih yapılmasının ileride kişinin kariyerini eğitim hayatını ve dolayısıyla iş hayatını da sekteye uğratabilecek riskler taşıdığını da ifade ediyor. Hemen her çocuğun futbolcu olma isteğini ise günümüzde uçuk rakamlardan oluşan transfer ücretleri olduğuna işaret ediyor. Çınar, sporcu seçimlerinde kimi zaman zorluk yaşadıklarını dile getirerek şunları söylüyor: “Bizim semtimizdeki çocuklar arasından seçim yapmak eskiden daha kolaydı ama tabi şimdi böyle bir şansımız yok. Hemen her mahallede az. Çünkü bizim burada şöyle bir şanssızlığımız var; Beşiktaş Spor Kulübü var, iyi olanlar zaten oraya gidiyor, bir gömlek aşağı diye söyleyebileceğimiz sporcuları ise bize gönderiyorlar. Başka bir deyişle, biraz daha yetişmesi gerekenler bize yönleniyor. Dolayısıyla İstanbul’un çeşitli semtlerinden gelen sporcularımız bulunuyor.”
Çınar, “Bu iş hakikaten çok güç bir iş” diyerek yaptığı işin gönül işi olduğunu söylüyor. Eski bir Muradiyeli olan Başkan Çınar, top oynadığı kulübün başkanlığını 1999 yılından bu yana yürütüyor. “Benim bir takım ilkelerim, ideallerim var” diyen Başkan Çınar, “Bunları bir dönem daha gerçekleştirmek için buradayım” şeklinde konuşuyor. Amatör spor kulüplerinin çalışma sisteminde sponsorluk anlayışının oturmadığını söyleyen Çınar, spora destek verilmesi amacıyla salt reklam unsuru güdülmeden Amatör branşlara da sıcak bakılabileceğini ancak ülkemizde bunun gelişmediğini savunuyor. Ahmet Çınar sözlerini şöyle tamamlıyor: “Bu işler aidatlarla falan olmuyor. Halı sahanız varsa biz de olduğu gibi, oradan gelecek olan gelirlerle olur. Bunun dışında zaten bu işi yürütmek mümkün değil. Beşiktaş ilçesindeki bütün takımlar İstanbul amatör takımları içerisinde şanslı takımlardan. Eski başkanımız Yusuf Namoğlu futbolun içersinden gelen bir başkandı. Yıllarca uzun dönem hakemlik yapmıştır. Bu sıkıntıları bilendir. Şu an ki Belediye Başkanımız İsmail Ünal, Namoğlu’ndan daha da bu işi profesyonelce yapmış. Beşiktaş Spor Kulübü’nde Genel Sekreterlik gibi bir görevde bulunmuş. Bu sıkıntıları bu problemleri nasıl çözülebileceğini şu anda ben dahil olmak üzere bütün yönetici arkadaşlarımızdan daha iyi bilir. O açıdan bizim Beşiktaş ilçesindeki takımlar şanslı. Belediyenin verdiği destekten ötürü çok memnunuz. Maçlara giderken araç desteği vermesi bile gerçekten çok önemli bir şey.”
YILDIZ GÜREŞ TAKIMI
madalyaları topladı
BJK Yıldız Güreş Takımı, madalyaları topladı. Ankara’da yapılan Yıldızlar 2. Ligi finalinde Ordu GEM’i yenen Beşiktaş Yıldız Güreş Takımı, 110 kulübün mücadele ettiği Yıldızlar 2. Ligi’ni şampiyon tamamlayarak 1. Lige yükseldi. Yaşar Doğu Spor Salonu’nda yapılan final müsabakalarını Federasyon Başkanı Doktor Osman Aşkın Bak da izledi. Birinci olan Siyah-Beyazlılar, 1. Lige terfisinin yanı sıra 8 bin YTL’lik ödülün de sahibi oldu.
Nobre’den kötü haber: Bir ay sahalardan uzak
NOBRE’DEN gelen kötü haber Beşiktaşlıları adeta sarstı. Geçtiğimiz sezonun son haftalarında dizindeki sakatlığın sürekli nüksetmesi sebebiyle Mert Nobre, geçtiğimiz haftalarda ameliyat masasına yatmıştı. Brezilya’da ameliyat olan oyuncunun bir ay boyunca fizik tedavi görmesi gerektiği söyleniyor. Beşiktaş Kulübü Doktoru Ayhan Optur’un yaptığı açıklamaya göre, Mert Nobre’nin yaklaşık 5 hafta kadar sahalarda olamayacağı öğrenildi.
Koray Avcı: “3 cephede başarıya kitlendik”
KORAY Avcı, aralıksız çalışmaya devam ediyor. Avcı, üç cephede de başarıya şartlandıklarını söyledi. Koray Avcı, “Beşiktaş yeni bir kimlikle sahaya çıkacak. Yeni arkadaşlarımızla hırslı bir şekilde çalışıyoruz. Avrupa’da yükselişe geçmek istiyoruz” diye konuştu. İstikrarlı futboluyla dikkat çeken oyuncu, yeni sezonda Beşiktaş’ın bir çok başarıya imza atacağını, yeni arkadaşlarıyla birlikte de ara vermeden sezon hazırlıklarına devam ettiklerinin altını çizdi.
Baki Mercimek: “Yeni sezonda iddialıyım”
AŞİL tendonundan sorunu olan Baki Mercimek geçtiğimiz haftalarda peşi sıra 4 gün takımla birlikte çalışmalara katılmadı. Baki Mercimek, moralini çok yüksek tutarak çalışmaları takip ettiğini ve periyodik kontrollerden geçtiğini söylüyor. Siyah-Beyazlı takımının hırslı futbolcusu Mercimek, çalışmalarına kısa süre verdiği aradan sonra hızla devam ettiğini belirtiyor. Baki Mercimek, “Yeni sezonda takıma faydalı olmak istiyorum” diye konuştu.