SAYI 151

BJK151“Herşeyin başı sağlık!..”
Günümüz koşullarında en yaygın hastalığın astım olduğunu biliyor muydunuz? Dünya Sağlık Örgütü’nün tahminlerine göre dünyada yaklaşık 300 milyon kişide görülen astım hastalığı özellikle çocuklar arasında en yaygın kronik rahatsızlık olarak karşımıza çıkıyor.
Beşiktaş Belediyesi Türkiye’de de ortalama görülme sıklığının yüzde 6 olduğu tahmin edilen astım hastalığı ile ilgili kamuoyunun bilincini artırmak amacıyla geçtiğimiz haftalarda sağlık yürüyüşü düzenledi.
Kuruçeşme Parkı’nda yoğun katılımla başlayan etkinlik, Bebek Parkı’nda son buldu. Solunum Göğüs Hastalıkları Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen yürüyüş öncesinde, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Solunum Göğüs Hastalıkları Merkezi Tıbbi Direktörü Doç Dr. Veysel Yılmaz birer konuşma yaptı. Veysel Yılmaz, astım hastalığının hava yollarında yaşanan daralma ve tıkanıklığa bağlı olarak nefes almakta zorluğa yol açtığına, ev tozu akarları ile evde beslenen kedi gibi hayvanların da hastalık nedeni olduğu gibi bir çok konuda bilgi verdi.
Sigara dumanı, solunum yolu enfeksiyonları, hava kirliliği ve bazı gıdalar da erken çocukluk döneminde astıma yol açabildiğinin altı çizildi. Bununla birlikte astımın kontrol edilebilir bir hastalık olduğu mesajının verildiği etkinlik, koşu ile sona erdi. Dereceye girenlere madalya ve sertifikaları verildi.
Almanya’yı fethettiler
Beşiktaşlılar Erlangen’i feth etti. Beşiktaş Belediyesi’nin kardeş şehri Erlangen’de, eğitim başta olmak üzere spor ve kültürel alanda yapılması düşünülen çalışmalar detaylıca ele alındı. Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu’nun başkanlığındaki heyet, yapılması düşünülen projelerle ilgili temaslarda bulundu. Bununla birlikte yapılan toplantıda, engellilerin yaşam standartlarını daha da iyi hale getirmek için ne gibi çalışmaların hayata geçirilebileceği de konuşuldu. Ziyarete, Başkan Vekili Kemal Çiloğlu’nin yanı sıra Beşiktaş Belediye Meclis Üyeleri Hasan Bozkurter, Zakir Özlü, Mehmet Dil ve Nusret Bozdemir de katıldı. Heyet ayrıca Nürnberg Başkonsolosu Selim Kartal’ı da ziyaret etti.
Kardeş şehir Erlangen ziyaretinde, Beşiktaş Belediyesi Oyun Gençlik ve Spor Kulübü dansçıları Almanya’da yaşayan Türkleri coşturdu. Dans grubu, Erlangen’nın Heinrich Lades salonunda yaptıkları gösterilerle muhteşem anlar yaşattı. Gösteriyi yaklaşık 1500 Türk izledi. Dans grubu, Erlangen şehrinin yanı sıra Herzogenaurach, Gremsdorf, Heroldsberg’te de gösteriler yaptı.
Ortaköy’de buluştular
Ortaköy halkı, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a sıkıntılarını anlattı, merak ettiklerini sordu. Periyodik olarak düzenlenen semt toplantılarının bir diğer ayağı geçtiğimiz haftalar içinde Ortaköy’de yapıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Ortaköy ve Mecidiye Mahallesi sakinleri ile Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Salonu’nda merak edilenlere yanıt verdi. Ortaköy ve Mecidiye Mahallesi sakinlerinin ihtiyaçlarının konuşulduğu toplantıda, Beşiktaş ve çevresindeki çalışmalara da değinildi. Meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda Başkan İsmail Ünal, mahalle sakinlerine sorunlara çözüm aramada birlikte hareket etme çağrısında bulundu. Proje ve fikirlere açık olduklarını söyleyen Ünal, gündeme getirilen konulara birlikte çözüm aranacağını söyledi. Toplantının sonunda Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın iş yerlerine, okullara, sivil toplum kuruluşlarına, kulüplere ve mahallelere olan ziyaretlerinin devam edeceği de duyuruldu.
Usta şair Cemal Süreya anıldı
Periyodik olarak yapılan Ustalara Saygı geceleri devam ediyor. Bu anlamlı etkinlikler büyük ilgi görüyor. Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinliklerinin 29. su, Türk şiirinin önemli isimlerinden Cemal Süreya için gerçekleşti. Ömer Özgeç gitarı eşliğinde Cemal Süreya’nın bir şiirini yorumladı. Adil İzci, Ahmet Necdet, Cahit Kayra, Enver Ercan, Haydar Ergülen, Itır Yeğenağa, Mehmet Ali Işık, Nursel Duruel ve şairin kız kardeşi Perihan Bakır’ın da konuşmacı olarak katıldığı Faruk Şüyün’un hazırlayıp yönettiği etkinlikte, Cemal Süreya’yı anlatan bir DVD gösterildi.
Engelliler Haftası renkli geçti!..
Engelliler Haftası, Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonlarla renkli geçti. Dilek Sabancı Engelliler Parkı’nda başlayan organizasyon, aralıksız çeşitli programlarla katılımcılara farklı bir gün yaşattı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da takip ettiği etkinlikte, Omurilik Felçliler Derneği Engelliler Halk Oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Hemen ardından aynı gün yapılan etkinlik programında, BJK Engelli Basketbol Takımı kendi içinde sergilediği gösteri maçıyla göz doldurdu. Kıya sıya mücadelede etkinliği izleyen vatandaşlar, heyecanlarını gizleyemedi ve coşkularını alkışlarla basketbolculara taşıdı. Spina Bifida Derneği’nin engelli çocuk korosunun konseriyle daha da renklenen günde, etkinliğe katılan tüm engellileri ağız diş sağlığı konusunda bilgi alma imkanı da buldu. Katılımcılar, diş sağlığı taramasından geçti. Aile rehabilitasyonuna yönelik bir psikologun da hazır bulunduğu organizasyonda, engelli ailelere nasıl destek verilmesi gerektiği konusu da ele alındı. Engellilerin kent yaşamında karşılaştıkları güçlüklere dikkat çekmek için ise tekerlekli sandalye-lerle empati çalışmaları yapıldı.

Sürdürülebilir Kalkınma Sergisi büyük ilgi topladı
BEŞİKTAŞ Belediyesi, İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve EDUCAIDE derneği ile birlikte “Türkiye’de Sürdürülebilir Kalkınma” temalı bir sergi düzenledi. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleyen etkinliğin amacının, Türkiye’de Sürdürülebilir Kalkınma için neler yapılabileceği ve bu doğrultuda çevre, toplum, eğitim, sanayi alanlarında gerçekleşen çalışmaları da kamuoyuna sunmak olduğu ifade edildi. Sergide en çok dikkat çeken ise, çocukların gözünden fotoğrafların yer almasıydı. Organizasyonda konuyla ilgili Kalküta’nın Çocukları, Etre et Avoir, Uygunsuz Gerçek, Baraka adlı film gösterimlerinin yanı sıra heykeltıraş Hüseyin Abil’in eserleri sergilendi.
Emlak Verginizi yatırmayı unutmayın
EMLAK vergisi ödeme son günü Mayıs ayında bitiyor. Bu nedenle emlak verginizi cezalı yatırmak istemiyorsanız Mayıs ayının sonuna kadar ödemeniz gerekiyor. Bu konuda Beşiktaş Belediyesi, internet sitesinden gerekli bilgileri alabilir, ödeme yapabileceğiniz noktaları öğrenebilirsiniz. Emlak vergilerinizi internet üzerinden, belediye başkanlık binasından nakit veya kredi kartı ile veya belediye hizmet ofislerinden ödeyebilirsiniz. Beşiktaş Belediyesi’nden konu hakkında yapılan açıklama şöyle; ödemeyi iki taksit halinde yapabilirsiniz. 1. Taksit 1 Mayıs-31 Mayıs, 2. Taksit 1 Kasım – 30 Kasım tarihleri arasında tahsil edilecektir.
Geniş bilgi: http://www.besiktas.bel.tr
Masal kahramanları Beşiktaş’ta
Çocuklar, birbirinden değişik hikayeler sizin için hayat buluyor. Sevdiğiniz kahramanları görmek istiyorsanız yolunuzu Akatlar’a çevirin. Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde haziran ayının başına kadar Çocuk Tiyatrosu Günleri gerçekleştiriliyor. Çocuk hikayelerini sahnede görmek isteyen 7’den 70’e herkese kapılarını açan bu organizasyona katılım ise ücretsiz. Etkinlikler 18 Mayıs Cuma günü saat 15.00’de Kristal Ormanı adlı çocuk oyunu ile başlayacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan bu organizasyona siz de katılın.
Oyunun konusu ise şöyle; Kahramanlar Süslü, Toraman, Cazgır, Fırıldak ve Zıpçıktı, Kristal Ormanı’nda yaşamaktadırlar. Oldukça neşeli olan bu yaratıklar şarkı söyleyip dans etmeyi, türlü çörekler, pastalar hazırlayıp şenlikler düzenlemeyi çok sevmektedirler. Oldukça neşeli vakit geçirdikleri bu ormanda onlardan başka yaşayanlar da vardır. Bunlar; Devobur ve Devobur’un kedisi Azman’dır. Devobur ve Azman, kahramanlarımızın sahip olduğu kristalleri ele geçirip ormanın sırrını çözmeyi planlamaktadırlar. Bunun için bir plan yaparlar. Ancak kahramanlarımız bu planı daha önceden öğrenip Devobur’u alt etmek için başka bir plan hazırlarlar. Her şeyden habersiz olan Devobur ve Azman, kendi kazdıkları kuyuya düşerler. Böylece Kristal Ormanı’nın kristalleri de kurtulmuş olur. Kahramanlar bunu kutlamak için hemen bir şenlik hazırlarlar. Her yeri balonlar ve çiçeklerle süslerler, pastalar, çörekler yaparlar. Şarkılar söyleyip dans ederler. Bir kez daha iyilik kötülüğü yenmiştir.
Sadri Alışık Ödülleri muhteşem
bir törenle sahiplerine verildi
Sadri Alışık anısına 12. si düzenlenen ödül töreninde sevilen sanatçılar bir araya geldi. Geçtiğimiz haftalar içinde Mustafa Kemal Merkezi Attila İlhan salonunda gerçekleşen ödül gecesinin sunuculuğunu Kerem Alışık ve İpek Tuzcuoğlu yaptı. Gece, Kerem Alışık ve Hülya Avşar, Sadri Alışık’ın “Yalnızlar Rıhtımı” filminden bir sahneyi canlandırmasıyla başladı. İlerleyen saatlerde ise heyecan doruk noktaya çıktı ve ödüller sahiplerini buldu. Bu yıl “Tiyatro” dalında onur ödülüne Turgut Özakman layık görülürken, “Sinema” dalında ise onur ödülü Fatma Girik ve Memduh Ün’e verildi. Tiyatro alanında bu yıl ilk kez verilen “Yılın en başarılı yapımının Yönetmeni” ödülüne, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen “Inishmaan’ın Sakatı” oyunun yönetmeni Ahmet Levendoğlu değer görüldü.
“Yılın en başarılı kadın oyuncusu” ödülü Bitiyatro’da sahnelenen “Etna Bedendeki Kuyu” oyunundaki rolüyle Laçin Ceylan’a, “Yılın en başarılı erkek Oyuncusu” ödülü ise İBB Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen “Ölümsüz Öykü” adlı oyundaki rolüyle Erhan Abir’e verildi. “Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncusu” ödülü Kent Oyuncuları tiyatrosunca sahnelenen “Anna Karenina” oyunundaki rolüyle Demet Evgar, “Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu” ödülü ise İBB Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen “Ölümsüz Öykü” adlı oyundaki rolüyle Eraslan Sağlam layık görüldü. “Müzikal ya da komedi dalında ise yılın en başarılı erkek oyuncusu” ödülü Oyun Atölyesi’nde sahnelenen “Hırçın Kız” oyunundaki rolüyle Fırat Tanış, aynı dalda “yılın en başarılı kadın oyuncusu” ödülü ise Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’nda sahnelenen “Kocasını Pişiren Kadın” oyununda rol alan Devrim Yalkut’a sunuldu. Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda sahnelenen “Tersine Dünya” adlı oyundaki rolüyle Mert Asutay “Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu”, İBB Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen “Çılgın Dünya” oyunundaki performansıyla Binnur Şerbetçioğlu ise “Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncusu” seçildi. “Gençlik Özel Ödülü” ise Tuncay Özinel Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Yüzleşme” oyunundaki rolüyle Tomris Karakartal ve “Inishmaan’ın Sakatı” oyunundaki rolüyle Deniz Gönenç Sümer’e verildi.
Öte yandan sinema ödüllerinin sahipleri ise şöyle; “En iyi erkek oyuncu” ödülüne “Hokkabaz” filmindeki rolüyle Cem Yılmaz, “En iyi kadın oyuncu” ödülüne “Küçük Kıyametler” filmindeki performansıyla Başak Köklükaya ödüle layık görüldü. “En iyi yardımcı kadın oyuncu” ödülü, “Hayatımın Kadınısın” filmindeki rolüyle Ezgi Mola’ya verilirken, “En iyi yardımcı erkek oyuncu” ödülü ise “Eve Dönüş” filmiyle Civan Canova ile “Sis ve Gece” filmiyle İlyas Salman arasında paylaştırıldı. “Umut vaat eden oyuncu” ödülüne de “Korkuyorum Anne” filmindeki rolüyle Arzu Bazman ve “Barda” filmindeki performansıyla Volga Sorgu layık görüldü.
Özdemir Altan resim sergisi…
Türk resim sanatında önemli bir yeri olan Özdemir Altan’ın son 50 yılda ürettiği yapıtları, sadece Beşiktaş Çağdaş’ta… Yarım asırlık dönemin on ayrı dönem başlık altında toplandığı sergi Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi Beşiktaş Çağdaş Galeri’de düzenleniyor. Özdemir Altan Özet Retrospektif Sergisi, 30 Haziran’a kadar gezilebilecek.
Özdemir Altan Özet Retrospektif Sergisi’nde sanatçının Romantik dönem (1957-1965), Kral ve Kraliçeler (1965-1966), Tepegöz ve Sinek Kralı’nın oğlu (1966-1970), Halılar (1970), 12 Mart ve Sonrası (1971-1973), Gerçekçi Dönem (1972-1981), Kolaj ve Üç Boyutlular (1984-1988), Çok Kişiyle Pano Çalışmaları (1988-…), Soy Ağaçları (1990-…), Yeni Dönem (2000-…) olmak üzere 1957-2007 yıllarını kapsayan eserlerinden bir seçki sunuluyor.
Beşiktaş Çağdaş Galeri, Pazartesi ve resmi tatil günleri dışında her gün 10:30 – 19:30 saatleri arasında gezilebilir.

SPOR HABERLERİ

Kupanın adresi KARA KARTAL
Beşiktaş kupaya abone oldu!… Türkiye Kupası’nı geçen yılda kazanan Beşiktaş İzmir’de oynan Kayseri Erciyesspor maçını zor da olsa kazanmasını bilerek kupayı kaptı!…
İlk yarısı kontrollü geçen ikinci yarı biraz olsun bastıran ve gol arayan Kartal maçı uzatmalara bıraktı. Uzatma dakikalarında Beşiktaş’ın genç golcüsü Bobo sonucu belirledi:1-0… Bu sonuç Beşiktaş’a kupa kazandırdı.
İzmir’de oynanan maça ilgi azdı. Kayserinin bin, Beşiktaş’ın ise 11 bin taraftarı statta idi… Sahada ise futbol yoktu. Maçtan sonra Kayseri’nin verilmediği iddia edilen iki, Beşiktaş’ın ise, bir penaltısı hala konuşuluyordu… Ancak artık maç bitmiş ve Beşiktaş hem maçı hem de kupayı kazanmıştı. Maçtan sonra saha ana baba gününe döndü. Beşiktaşlılar İzmir’i karnaval yerine çevirdi. Kupa, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy tarafından Siyah-Beyazlılara verildi. Kaptanlar ve futbolcular kupayı kucaklarken, Başkan Yıldırım Demirören ve tüm yönetim kurulu üyeleri de sahadaydı. Kupa her birlikte havaya kaldırıldı, havai fişekler ve konfetiler den ortalık görünmüyordu. Geçen yıl kazanılan kupayı hasta yatağındaki Saffet Ulusoy’a götüren Yıldırım Demirören bu seferde kupayı tüm annelere hediye etti!… “Anneler günü nedeniyle bu kupayı tüm annelere hediye ediyorum” diyen Yıldırım Demirören’in yine sevinçten duygulu anlar yaşadığı görüldü. Maçtan sonra yaşanan ilginç bir olay ise Tigana’nın yaptığı açıklama oldu. Beşiktaş’ın Fransız Teknik Direktörü Jean Tigana, bu mutlu günde ayrılıyorum açıklaması ile gündem yarattı. Bu açıklamanın hafta içinde kupadan çok konuşulacağı muhakkak. Ayrıca şampiyonluk mücadelesi halen süren Beşiktaş’ta bundan sonraki maçlarda ortaya konacak olan performansın düşeceği de şimdiden tartışmaya açıldı.
Öte yandan kupa sahibi Beşiktaş teknik direktörü ve futbolcular prime boğuldu. Ayrıldığı için tazminat istemeyen ve “Bu miktarı Beşiktaş’a bırakıyorum” diyen Tigana’nın sözleşme gereği 150 bin euro primi ile futbolcuların alacağı 5 bin euroluk pirimden yararlanacağı belirtildi.
Biz kimiz?: CITY LIFE TURGUTREİS, MERTCAN Tasarım Mimarlık Ltd.Şti. ile kardeş firma olan MERTCAN Emlak Danışmanlık Ltd. Şti. bünyesinde, merkezi İstanbul’da olmasına rağmen Bodrum Yarımadasında 200’ün üzerinde güvenilir gayrimenkul – portföyü ile tüm Türkiye’ye hizmet vermektedir.

Vizyonumuz: Gayrimenkul sektöründe ilk oluşum aşaması olarak düşündüğümüz hayallerden yola çıkıp; dünya standartlarında hizmet vermek, bunun için Türkiye şartlarında gerekli alt yapıyı oluşturarak gayrimenkul temelli, yıllara dayalı tecrübelerimizi birleştirmek ve saygın kuruluşlardan biri olmak.

İş Etkinliklerimiz: İnsana saygılı ve organizasyonlara faydalı sonuçlar üretmek. Dürüst, şeffaf ve bağımsız çalışmak. Müşterilerimiz hakkında edindiğimiz bilgileri titizlikle saklamak.

Sloganımız: Güvenilir, farklı ve çözümsel hizmette tek hedefimiz DÜŞLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK…

HİZMET KONULARIMIZ: CITY LIFE TURGUTREİS, gayrimenkul danışmalık konularını “Konut” ve “Ticari” olmak üzere iki ana başlık altında toplamaktadır.

* Konut: CITY LIFE TURGUTREİS bünyesinde çalışan, semt, gayrimenkul tipi ve fi-
yat kriterlerine göre uzmanlık alanları seçmiş olan “Gayrimenkul Danışmanları”, daire, site, villa, yalı, tarihi eser, vb çeşitli gayrimenkul tipleri için alım-satım ve kiralama aracılık hizmeti vermektedir.

* Ticari/Kurumsal: Ticari Gayrimenkul Danışmanlık hizmeti farklı ve değişik çalışma alanları içermektedir. Ofis/İşyeri alım-satım ve kiralama aracılık hizmeti. İşyeri olarak kullanılan veya kullanılacak mağaza, ofis katı, bina, fabrika binası, villa, vb gayrimenkuller için alım-satım ve kiralama aracılık hizmeti bünyemizdeki “Ticari Gayrimenkul Danışmanları” tarafından verilmektedir.
Arsa: Arsa alım-satımı, kiralama aracılık hizmeti, arsa değerlemesi (expertiz) ve arsanın kullanım amacıyla uygunluğunun araştırılması hizmeti, bünyemizde çalışan “Harita Mühendisi” danışmanlar tarafından verilmektedir.

Değerlendirme (Expertiz): Herhangi bir gayrimenkulün (konut veye ticari, arsa) değer tespit hizmeti bünyemizde çalışan “SPK Uzmanı” tarafından verilmektedir.

Danışmanlık: Müşterilerimizin talebine göre, ihtiyaç duyulan konuda ön araştırma, fizibilite, üçüncü kişi veya kurumlar nezdinde temsil, süreli danışmanlık hizmetleri verimektedir.

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusunu (2)” seçiyor
Beşiktaş Gazetesi 2006-2007 sezonunda da yine Beşiktaş’ın en iyi futbolcusunu seçiyor. Geçen sezonda her maçtan sonra yapılan oylama sonucu; Sergen Yalçın altı maçta en çok göze batan oyuncu oldu ve kupasını aldı. Yılın Beşiktaşlı futbolcusunu seçmek için her maçtan sonra görüş aldığımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.
Bu sezon oylama sonuçları şöyle: İlk maçta göze batan oyuncu İbrahim Üzülmez oldu. İkinci haftada ise, G.Antep maçında attığı iki golle Bobo birinci oldu. Üçüncü haftada oynanan Denizli maçında Gökhan Zan, dördüncü hafta Konyaspor maçında Burak seçildi. Trabzonspor maçında ise “Maçın yıldızı yok” denildi. G.Saray maçında yine isim çıkmadı, Ankaragücü maçında Ali Tandoğan aldı. Kayseri Erciyes-Beşiktaş maçında Gökhan Zan G.Birliği maçında yine Gökhan Zan, Rizespor maçında ise isim yoktu. Sakarya karşılaşmasında da maçın yıldızı seçilemedi, Antalyaspor maçında ise 3 gol atan Bobo maçın yıldızıydı. Beşiktaş-Sivas maçında hiçbir futbolcuya spor yazarlarından oy çıkmadı. F.Bahçe derbisinde Koray Avcı, Bursaspor maçında Ricardinho, Ankara – Beşiktaş maçında ise otoritelerin görüşleri yıldız oyuncunun olmadığı yönündeydi, Beşiktaş-Kayseri maçında ise göze batan oyuncu Ricardinho’ydu. İkinci yarının ilk maçında ise en fazla oyu Nobre aldı. Denizli ve G.Antep maçlarında en çok oyu Koray Avcı aldı. Yorumcuların, Konya ve Trabzon maçlarında yıldız futbolcu olmadığını açıkladılar. Galatasaray maçında Ricardinho, A.Gücü karşılaşmasında ise Runje maçın yıldızıydı. Kayseri Erciyes maçına Baki Mercimek en çok oyu aldı. G.Birliği maçında Nobre, Rize maçında Runje en çok oyu topladı. Sakaryaspor maçında İbrahim Toraman, Antalya maçında ise Murat Şahin spor yazarlarından en çok oy aldılar. Sivasspor maçında İbrahim Akın’a oy çıkarken, F.Bahçe maçında ise yazarlar hiç bir futbolcuyu beğenmediklerini söyledi.
Kartal’ın göz bebeği Bobo
Fortis Türkiye Kupası’nı, finalde Kayseri Erciyesspor’u 1-0 yenerek müzesine götüren Beşiktaş’ta Brezilyalı futbolcu Bobo, kupada ve ligde attığı gollerle takımın vazgeçilmezi oldu. K.Erciyesspor maçında da takımının tek golünü kaydeden genç oyuncu, ligde rakip filelere bıraktığı 10 golle takımının zirvede kalmasını sağlamasının yanı sıra, kupada kaydettiği 7 golle Beşiktaş’ın kupayı kazanmasında büyük paya sahip oldu. Beşiktaş bu sezon ligde ve kupada toplam 58 gol atarken, bu gollerin yüzde 29.3’ünü Bobo ile üretti. Oyuncu, bu sezon UEFA Kupası’nda rakip filelere 2 gol göndermişti. Bobo, ayrıca geçen sezon Beşiktaş forması altında ligde 5, Fortis Türkiye Kupası’nda ise 4 gol atmıştı. Genç oyuncu, Kayseri Erciyesspor’a attığı golle 1.5 sezonda toplam 28 gole ulaştı.
Vedran Runje bilmecesi…
Beşiktaş’ta Teknik Direktör Tigana’nın sezon sonunda görevinden ayrılacağını resmen açıklamasının ardından kaleci Vedran Runje de ayrılık sinyalleri vermeye başladığı belirtildi. Kalecinin, Tigana ile yaptığı söylenen görüşmede “Beni buraya sen çağırdın, geldim. Sen gidersen ben de giderim” dediği iddia edildi. Siyah-Beyazlı yönetim ise, yaptığı açıklamada böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

Fransız Teknik Adam kararını verdi
Jean Tigana bırakıyor
Jean Tigana, sonunda gidiyor. Uzun zamandır konuşulan ancak dillendirilmeyen konu nihayet su yüzüne çıktı!.. Başkan Demirören; ” Ligler bitince bu konuyu konuşuruz” derken, Tigana Türkiye Kupası maçı sonrası kesin bir dille açıkladı: Gidiyorum.
Bu haber spor otoritelerini ikiye böldü. Bazıları Sürekli teknik direktör değiştirmenin takıma yarar yerine zarar getireceğini savunurken, çoğunluk ise yeni sezona yeni bir teknik direktör ile devam etmenin faydalı olacağını söyledi. Sezon başından bu yana Tigana’nın gerek teknik, gerekse taktik acıdan Beşiktaş’a iyi futbol oynatmadığını belirten spor otoriteleri; ”Beşiktaş’ın Türkiye kupasını kazanması ve halen şampiyonluğu kovalamasının bu futbolla mucize olduğunu kaydediyor. Tüm bu gelişmeler ve eleştiriler devam ederken, geçtiğimiz aylar içinde baş gösteren sıkıntı sonunda bitti. Tigana aylar önce verdiği kararını sonunda açıkladı ve “Gidiyorum” dedi. Edinilen bilgiler yönetimin Tigana’nın yerine yabancı bir teknik direktörle anlaşacağı yönünde… Kesinlikle yerli bir teknik adam olmayacağı görüşü ağır basarken, yönetimin kafasındaki ismin önümüzdeki haftalar içinde açıklayacağı belirtiliyor. Bu açıklama için sezon sonunun beklendiği edindiği bilgiler arasında.
Tigana ise, Fenerbahçe debisi sonrasında verdiği ayrılık sinyallerini Türkiye Kupası maçının hemen ardından kesin bir dille açıkladı. Tigana yaptığı basın toplantısında şunları söyledi:
TİGANA: “BAŞARILIYIM”
“Kendi dönemindeki 3. kupayı kazanmaktan dolayı mutluyum. 2005 yılının Kasım ayında geldiğimde takım biraz yaşlıydı. Buradaki amacım kazanmak ve yeni genç bir takım inşa etmekti. Başkanla konuştum ve kendisine teşekkür ettim. 3 kupa aldık. Takımı gençleştirdik. Fenerbahçe’den uzak değiliz, Galatasaray’ın önündeyiz. Tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum. Fazladan antrenmanları kolaylıkla kabul edip, çalıştılar. Hepsi arkamda durdu. Esasında bazı zor durumlarda içten gelen sorunlara rağmen… Ocak’ta değişiklikler oldu. Pek fazla fikrim alınmadı. Bizimle birlikte çalışıyor gibi olup da çalışmayanlar oldu. Kayserispor ile oynayacağımız maçtan sonra ayrılmam söz konusu. Belki de sevinenler olacaktır. Son senemi kulübe hediye ediyorum. Evime gideceğim. Tüm kalbimle benden daha iyi bir antrenör bulmalarını dili-yorum. Doğru yoldayız. Umarım bu devam edecektir.”

Taraftar gözüyle…Taraftar gözüyle…Taraftar gözüyle…
“Efendilik yaramıyor!..”
Beşiktaş Gazetesi’ne günde yüzlerce mesaj geliyor. 6 milyonu akın ziyaretçiye ulaşan internet sitemiz adeta dert dinleme merkezi oldu. Beşiktaş Türkiye Kupası’nı almasına rağmen gelen mesajların çoğu geçtiğimiz haftalarda oynanan derbi üzerine ve yaşanan çirkin olaylar hakkında… Özellikle Fenerbahçe maçından sonra binlerce kişi aynı konu üzerinde yoğunlaşmış durumda… Taraftar “Beşiktaşlı duruşu gözden geçirilsin. Efendiliğimizi koruyalım ama yerine göre davranalım” diyor. Fenerbahçe’nin güle oynaya şampiyonluğu kaptığına dikkat çeken Beşiktaşlılar “İnönü’de baskı oluşturacağımıza, gül dağıttık, yanaklarından öptük, İnönü’de yenildik, hakarete uğradık” diye hayıflanıyor. İşte mesajlardan ilginç olan bazıları…
SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜ BİRARADA
Kupayı almasaydık, kahrolurdum. Ancak Fenerbahçe maçını unutamıyorum. Ali Okçuoğlu.
ŞAMPİYONLUK GİTTİ
Fenerbahçe’yi yenip, şampiyon olsaldık daha mutlu olurdum. Bu kadar efendilik olmaz. Bunlar anlamıyor. Cem Oflu.
DEPLASMAN TAKIMI BİZDİK
Fener deplasman takımı gibi değildi, onları ezmeliydik. Rahat oynadılar, şampiyonluk gitti. Selim Tercan.
BEŞİKTAŞLI DURUŞU BU MUDUR?
Beşiktaşlı duruşu bu mudur? Biz gül dağıtıyoruz onlar ne yapıyor? Bu gül dağıtma işini de anlamış değilim. M. Veli Ulaş.
YANLARINA KAR KALDI
Beşiktaş büyük bir camiadır. Futbolcusu dövülmez, takım sövülmez. Fenerli futbolcu bunları yapıyor, yanına kar kalıyor. Ebru Tatar.
TİGANA MASAL OKUYOR
Türkiye kupası moral oldu. Tigana üç kupa aldım diyor ama şampiyonluktan bahsetmiyor. Evimizde yenildik daha ne olsun. Cihat Armağan.
GÜL DAĞITMAK NEYİN NESİ?
Protokolde kavga, küfür, soyunma odasında saldırı, koridorlarda küfür var. Beşiktaş hala susuyor. Gül dağıtıyor. İhsan Güler.
UNUTMAK MÜMKÜN DEĞİL
Kupa kesmez, şampiyonluk istiyorum. Fener İnönü’de yendi Tümer havasını bastı. Kahroluyorum. Ahmet Akıncı.