SAYI 148

BJK148Akatlar Kültür Merkezi doldu taştı
Suna Kan büyüledi!..
Dünyaca ünlü keman sanatçısı Suna Kan, Akatlar Kültür Merkezi’nde unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Mart ayının son günlerinde gerçekleşen konser, Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday sahnesinde start aldı. Suna Kan’a, piyanosuyla bir başka başarılı sanatçı, Canâ Gürmen eşlik etti.
Program: İlk Bölüm: Suna Kan (keman), Canâ Gürmen (piyano), HAENDEL (Sonat Mi Majör), Adagio, Allegro, Largo, Allegro, SCHUMANN (Sonat op.105 La minör), Mit Liedenschaftlichem, Ausdruck, Allegretto, Lebhaft. İkinci Bölüm: DEBUSSY (Sonat sol minör), Allegro vivo, Intermede, Tres anime, DVORAK (İki Slav Dansı), Sol minör, Mi minör, BARTOK (Romen Dansları).
Beşiktaş’ın vizyonu vatandaşların geliştireceği proje ile renkleniyor
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, semt toplantılarına bir yenisini daha ekledi. Başkan Ünal, mart ayının sonlarına doğru Kültür Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Kültür Mahallesi’nde şu ana kadar yapılan ve bundan sonra yapılması planlanan çalışmaların konuşulduğu toplantıda Başkan İsmail Ünal, site sakinlerinin de üreteceği tüm fikir ve projelere açık olduklarını belirtti.
MAHALLE MAHALLE SÜREKLİ GEZİYOR
Katılımcı birçok site sakininin sorular yönelttiği Şebinkarahisarlılar Lokali’nde gerçekleşen Kültür Mahallesi Toplantısı’nda Beşiktaş Belediyesi’nin vizyonu, misyonu, kentsel yapılanma, eğitim ve kültür alanlarındaki tüm faaliyetlerinden söz eden İsmail Ünal, “Beşiktaş farklı bir kent ve burada yaşamak bir ayrıcalıktır. Bu yüzden hepimizin birçok konuda duyarlı olması gerekir. Sizlerin arasından gelen bir Beşiktaşlı olarak bana çok özel bir görev verdiniz. Bütün çalışma arkadaşlarımla birlikte sizlere layık olmak için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. Ünal’ın iş yerlerine, okullara, sivil toplum kuruluşlarına, kulüplere ve mahallelere olan ziyaretleri devam edeceği öğrenildi.
Gülben Ergen’in doğum koçu
Beşiktaşlı kadınları aydınlattı!..
Anne adayları, hamileliğim nasıl geçecek, doğum zor olacak mı, bebeğimi nasıl emzireceğim gibi sorularla artık kendinizi bunaltmayın. Beşiktaş Belediyesi tüm sorularınıza sizinle beraber yanıt buluyor. Geçtiğimiz haftalarda Bebek bakım uzmanı Dalin, Beşiktaş Belediyesi’nin işbirliği ile Akatlar Kültür Merkezi’nde genç anneler ile anne adaylarına yönelik hamilelik ve bebek bakımı ile ilgili ücretsiz eğitim programı düzenlendi. Anne adaylarına verdiği eğitimler ve yazdığı yazılarla tanınan bebek bakım hemşiresi Ayşe Öner tarafından eğitim oturumları gerçekleştirildi. Gülben Ergen’in doğum koçu olarak gündeme gelen Ayşe Öner vereceği eğitimde hamilelik sürecinde dikkat edilecek hususlar, hamilelikte yaşanan değişimler, nefes teknikleri, kolay doğum için gerekli egzersizler, bebeğin günlük bakımı, bebek banyosu, bebek masajı konularını işledi. Didem TUTAL
Maganda kurşunu
ağır yaraladı
(BEŞİKTAŞ) Aralarında şarkıcı Ferman Toprak ve arkadaşlarının da bulunduğu bir grupla bir büfeci arasında kavga çıktı. Yoldan geçen bir kişi silahla yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre, Barbaros Bulvarı Sait Çiftçi Polikliniği yanında bulunan büfenin önünde gündüz meydana gelen olayda şarkıcı Toprak ve 3 arkadaşı otomobille poliklinik önüne geldi. Toprak ve beraberindekilere otomobili büfe önüne park etmek istedi ama büfeci karşı çıktı. Bunun üzerine büfe sahibi Yahya Kemal Günöner, gruptan biri silahını çekerek Günöner’e ateş açtı. Kurşunlardan biri oğlunu tedavi ettirmek için polikliniğe getiren Ömer Er’e isabet etti.
Akmerkez’i soyanlara 32 yıl hapis istemi
(ETİLER) Geçtiğimiz aylar içerisinde meydana gelen ve akıllara durgunluk veren Akmerkez soygunuyla ilgili polis soruşturması tamamlandı, konuyla ilgili yargı süreci başladı. Akmerkez’in depolarından ünlü markalara ait yaklaşık 1 milyon YTL’lik ürün çaldıkları iddiasıyla yakalanan Yılmaz Kabioğlu, Aygün Polat, Umut Çağala’nın hakkında 32 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Kişilerin, Mavi Jeans, New Balance, Lacoste, Gant mağazalarına ait depoları soydukları belirtildi. Çalıntı araçla kaçmaya çalışırlarken yakalanan sanıklar, verdikleri ifadede ise hırsızlık olayının sigortadan para alınabilmesi için düzmece olduğunu iddia etti.
Dalmaz Center’e
yine baskın düzenlendi
(ETİLER) Dalmaz Center’e yedinci kez kumar baskını düzenlendi. Etiler’de Kurtlar Vadisi dizisinin kumarhane çekimleriyle tanınan Dalmaz Center’e kumar oynatıldığı gerekçesiyle yapılan baskında 60 kişi gözaltına alındı. İşletmeye daha önce emniyet güçlerince 6 kez baskın düzenlendi. Düzenlenen baskın sonrasında 3 rulet masası ile çok sayıda oyun pulu ve kağıdına da el konulduğu öğrenildi. Öte yandan gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Güvenlik güçleri konuyla ilgili geniş çaplı araştırmaya başladı.
Cezayı az buldular, tepki gösterdiler
(LEVENT) Bir minibüsü geçmek isterken 18 yaşındaki Şebnem’in ölümüne yol açan sürücü, beş yıl hapis cezası aldı. Yakınları cezayı az bulup tepki gösterdi. Davanın son duruşmasına tutuklu sanık Ümral Yıldırım, kazada ağır yaralanan Cansu Gündoğdu ile ölen Şebnem Musluoğlu’nun babası Yüksel Musluoğlu katıldı. Yıldırım’ın avukatı, müvekkilinin bir kusuru bulunmadığını belirterek beraat talebinde bulundu. Ceza verilmesi halinde ise bunun paraya çevrilmesini istedi. Musluoğlu ve Gündoğdu’nun yol kenarına indiklerinden kusurlu oldukları belirtildi.
Kasa hırsızları
Beşiktaş’ta yargılanacak
(BEŞİKTAŞ) Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 93 günlük takibi sonuçlandırdı. “Kasa Operasyonu”nda 52 kişi gözaltına alındı. Çetenin içinde bir kadın avukat da bulunuyor. Çete liderinin cezaevinde bulunan Y.Y. olduğu iddia edilirken 64 olaya karıştıkları belirlenen zanlıların ev ve üst aralamalarında Akrep ve Kalaşnikof marka uzun namlulu otomatik silahlar, 7 adet tabanca, 1 adet av tüfeği ve 212 mermi, ayrıca hırsızlık için özel 20 ayrı malzeme ele geçirildi. Zanlılardan 2 çocuk, 1’i avukat 2 bayanın da olduğu 31 kişi, Beşiktaş’taki adliyeye sevk edildi.

Burgu kuleler yine gündemde
İETT GARAJI DA SATILDI
Burgu kule projesiyle adından söz ettiren Dubaililer, İETT arazisini sonunda aldılar. İş kuleleriyle yoğunlaşan Levent bölgesinde iki dev kulenin daha yapılacak olması semt sakinlerini endişeye sevk ediyor. Gerek altyapı ve gerekse yol olarak bölgenin bu kadar yoğun inşaatı kaldırıp kaldıramayacağı tartışılmaya başlandı. Proje ilerleyen zamanlarda hayata geçirilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü salonunda başlayan ihalede en yüksek üç teklifi, Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul AŞ 840 milyon YTL, Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım AŞ 707 milyon YTL, Fiba Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Yatırım AŞ-Nurol Holding AŞ ortak girişimi 505 milyon YTL olarak verdi.
Sama Dubai, Zorlu ile 35 tur yarıştığı açık artırmada araziye 705 milyon dolar artı KDV teklif vererek, arazinin sahibi olmaya hak kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın şirketten ricası ile dolardan Türk Lirası’na yapılan çevrimde 977.7 milyondan yukarıya doğru yuvarlama yapılarak, ihale 980 milyon YTL artı KDV, yani 1 milyar 156 milyon 400 bin YTL ile sonuçlandırıldı. Ödemeyi peşin yapacak olan Sama Dubai, 46 bin 241 metrekarelik arazide istediği yükseklikte bina inşa edebilecek. 46 bin 241 metre kare ticaret ve konut olmak üzere, brüt parsel üzerinden bodrum hariç 3 emsal imarı olan arazi, 265 milyon 885 bin 750 YTL artı KDV muhammen bedele sahip bulunuyor. İETT garajı arazisi, Boğaziçi Kanunu, Kültür ve Tabii Varlıklar Kanunu ve Hıfzıssıhha Kanunundan etkilenmi-yor. Konum itibariyle İstanbul Boğazı’na hakim arazi, en önemli ticaret ve alışveriş merkezleri ile ana ulaşım hattı üzerinde yer alıyor.
Haydi Beşiktaşlılar görev sizi bekliyor
Lösemili çocukların ücretsiz tedavilerine, sosyal ve psikolojik gelişimlerine destek vererek, onları hayata güçlü bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleyen LÖSEV’in artık Beşiktaş’ta da bir merkezi bulunuyor. LÖSEV, Ankara ve Diyarbakır’da faaliyette bulunan Lösemili Çocuklar Okulu’ndan sonra şimdi de Beşiktaş Belediyesi sınırları içinde 3. Levent, Konaklar Mahallesi, Çamlık Caddesi, No: 7’de hizmete giren okuluyla çocuklara eğitim vermeyi hedefliyor. Lösemili Çocuklar Okulu’nda, Türkiye’de bir ilk olan mesleğinde uzmanlaşmış eğitmenler gözetiminde verilecek eğitimlerin yanı sıra Meslek Edindirme Kursları’nın da hayata geçirileceği belirtiliyor. İstanbul’da yaşayan ve LÖSEV’e kayıtlı yaklaşık 400 aile Beşiktaş’ta hizmete giren okulda eğitim görebilecek.

Art Show’a büyük ilgi
Art Show 2007 Sanat Galerileri Buluşması”nın ikincisi görkemli bir açılışla gerçekleşti ve sergi İstanbul’un dört bir yanından izlemeye gelenlerle doldu taştı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın açılışını yaptığı sergiye çok sayıda davetli katıldı. Açılışta Beşiktaş Kulübü eski Başkanı Serdar Bilgili de vardı. Toplam 19 sanat galerisinden sanatçıların eserlerini MKM Beşiktaş Çağdaş’ta bir araya getirdiği sergi, kokteyl ile başladı. Açılışta, kısa bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “Kültür ve sanatın kalbi artık Beşiktaş’ta atıyor” dedi. Kültür ve sanat, spor, medya ve iş dünyasının ünlü isimlerinin katıldığı sergi 1 Nisan tarihine kadar açık kaldı.
Beşiktaş Çağdaş’ta gerçekleştirilen “Art Show 2007 Sanat Galerileri Buluşması II” adlı sergi açık kaldığı müddetçe izleyici akınına uğradı. Art Show’a ev sahipliğini Mustafa Kemal Merkezi Beşiktaş Çağdaş yaptı. Etkinliğin önümüzdeki yıllarda da devam edeceği açıklandı.
Sergi, bir yerel yönetim tarafından plastik sanatlar alanında düzenlenen ilk sanat festivali olma özelliğini taşıyor. Öte yandan bu etkinlik; sanatseverleri izleyici konumundan alıcı konumuna geçirmeyi, yeni koleksiyoncular yaratmayı ve Türkiye’deki sanat pazarının büyümesine destek olmayı amaçlıyor.

Sindirella Kül Kedisi geliyor
MKM’ye geçtiğimiz aylardan itibaren birbiri ardına çocuk oyunları gelmeye başladı. Nisan ayı itibariyle Sindirella Külkedisi adlı oyun seyircileriyle buluşacak. Şubat ayında Pinokyo, Mart ayında Bremen Mızıkacıları oynamıştı. Sindirella’nın sihirli öyküsünü dinlemiş olabilirsiniz peki ya hiç izlediniz mi? Bu sihirli dünyanın kapılarını sizlere MKM açıyor. Çocuğunuzla birlikte bir değişiklik yapıp Sindirella Külkedisi’nin hikayesini Mustafa Kemal Merkezi’nde izlemeniz mümkün. Nisan ayında gerçekleşecek olan animasyonlar, palyaçolarla eğlence etkinlikleri, oyun grupları, yüz boyama ve daha bir çok sürpriz için çocuğunuzla yerinizi ayırtın. Bir masal klasiği olan Sindirella – Külkedisi, Nisan ayı boyunca her Cumartesi Saat 13:00’de MKM’de sahnelenecek. Minikler interaktif oyunla hem eğlenecek hem de öğrenecek. Tiyatro Mie tarafından oyunlaştırılan Sindirella Külkedisi’nin özet konusu işe şöyle;
Külkedisi, mutlu olmak için hayaller kurar. Üvey kardeşleriyle birlikte yaşar. Bir gün prensin düzenlediği bir davete perinin yardımıyla katılır. Gece olmadan evine geri dönmesi gerekir ama beklenmedik şekilde ayakkabısı Saray’da kalacaktır. Prens ise, bu ayakkabı ile Külkedisi arayacaktır.
Biletix Tel: (0216) 556 98 00
MKM Tel: (0212) 351 93 90
Yeşilçam komikleri Levent’teydi
BEŞİKTAŞ Belediyesi’nce düzenlenen “Yeşilçam’ın Komik Arkadaşları” her hafta sonu Türk sinemasının usta isimleri ile seyirciyi buluşturuyor. Levent’teki Onat Kutlar Sinema Salonu’nda her ayın bir hafta sonunda Türk sinemasından bir usta, sinema üzerine söyleşiliyor. Faruk Şüyün’ün yönetimindeki etkinlikte, Cevat Kurtuluş, Mürüvvet Sim, Necdet Tosun, Sami Hazinses, Nubar Terziyan, Hulusi Kentmen, Suphi Kaner, Vahi Öz, Mualla Sürer, Adile Naşit gibi, Yeşilçam klasiklerinde esas kız ya da esas oğlanın ‘komik arkadaşları’nın halen seyirciyi gülümseten sahnelerinden örnekler gösteriliyor.
Edebiyatçı İlhan Berk
Akatlar’da anıldı
USTALARA Saygı geceleri, İlhan Berk anma toplantısıyla devam etti. Beşiktaş Belediyesi’nce geleneksel hale getirilen anma günlerine büyük ilgi gösteriliyor. Geçtiğimiz hafta da İlhan Berk anıldı. Kültür sanat, edebiyat dünyasının usta isimleri anıldığı gecelerin yirmi altıncısı Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Faruk Şüyün’ün hazırlayıp yönettiği etkinlikte, Ahmet Oktay, Alper Çeker, Enver Ercan, Oruç Aruoba, Orhan Kahyaoğlu, Orhan Koçak, Önder Otçu, Seyhan Erözçelik ve Sezai Sarıoğlu şair İlhan Berk’le ilgili anıları, duyguları, yorumlarını anlattı. Selen Domaç’ın sunduğu gecede ustanın şiirlerinden örnekler seslendirildi. İlhan Berk ise geceye katılmak için, yaşadığı Bodrum’dan İstanbul’a geldi.
İstanbul Klasik Türk Müziği Orkestrası
NEVZAT Sumer yönetimindeki İstanbul Klasik Türk Müziği Orkestrası, Klasik Türk Müziği eserlerini bu güne kadar dinlemiş olduğunuzdan çok farklı bir biçimde yorumlamasıyla biliniyor. Orkestra, toplu kayıt yöntemiyle oluşturdukları albümü ise piyasaya çıkardı. Beşiktaş Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten sanatçılar, 5 ay boyunca neredeyse her gün Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdikleri çalışmaları, albümlerinde ölümsüzleştirdi. Orkestra üyeleri görüşleri şöyle: Özenle seçilen bu eserlerin stüdyodaki kayıtları esnasında şefimizin nerede ise her eser için onlarca nüans ve Türk müziği icracılarının pek alışık olmadığı farklı yorum denemeleri bizleri fazlasıyla heyecanlandırmıştır.

SPOR HABERLERİ

Şampiyon olacaklarına inanan Siyah-Beyazlılar:
“HERKES KENDİ İŞİNE BAKSIN”
Beşiktaş Gazetesi’ne son 15 günde gelen mesaj ve faksların çoğunluğunu Fortis Türkiye Kupası BJK – FB maçları oluşturuyordu. Ancak son birkaç gün içinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in “Şampiyon olacağız. Bizi kimse engelleyemez” sözü üzerini birçok yorum yapıldı. Demirören’in bu tarihi not edin lafı da taraftarlarca çeşitli şekillerde yorumlandı. Demirören’in söylediği söz gerçi hafta içinde gerek spor camiası gerekse basın tarafından da yorumlandı. Başkanda bunları ilk ağızdan yanıtladı ve “Biz şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Bunun ardında başka niyet aranmasın. Futbolcularıma güveniyorum. Beşiktaş’ın hedefi şampiyonluktur” dedi.
Bu söz camiada büyük etki yaptı. Gelen mesajlara bakıyoruz da artık taraftar adeta şampiyonlukla yatıp kalkıyor. Taraftar bu söz üzerine şampiyonluğa daha da inandı. Bunu açtıkları pankartlar ve Beşiktaş gazetesine gönderdikleri binlerce mesaj ile iyici belli ediyor. İşte Beşiktaş Gazetesi’ne gelen mesaj ve fakslardan bir kaçı…
ŞAMPİYON BİZ OLACAĞIZ
Başkan doğru söylemiş. Şampiyon başka takım mı olacak deseydi. Beşiktaş’ın her yıl hedefi şampiyonluktur. Cenk Demir.
KAFA KARIŞTIRIYORLAR
Geçen yıl Adnan Polat söylediğinde, bir şey olmadı. İş Beşiktaş’a gelince kıyamet koparıyorlar. Beşiktaş’tan korkan çok. Adem Yılmaz.
PİSLİKLERİNİ TEMİZLESİNLER
Ayıp ediyorlar. Her lafın altında bir şeyler aramak spor etiği ile bağdaşmaz. Maç sahada kazanılır. Kendi mazilerini baksınlar. Memduh Akbulut.
BEŞİKTAŞ’IN ALTINDA KALIRLAR
Kartal bileğinin hakkı ile hep şampiyon olmuştur. Şampiyonluk potasına girdik, laf üretmeye başladılar. Basını anlıyorum da FB yöneticilerine ne oluyor? Çok komikler. Cahit Akyol.
KİMSE BİZİ ENGELLEYEMEZ
Şampiyon olacağımıza artık inanıyorum. Topçularda inanmalılar. Fenerbahçe’yi yendiğimiz takdirde bizi kimse tutamaz. Arif Duran.
KUPALAR BİZİM OLACAK
Başkanın söylediği sözler hayal değil. Kupayı da alırız, şampiyonluğu da. Ortalığı karıştırmak istiyorlar, biz işimize bakalım. Nurten Şeref.
SÖZ VERDİLER,TUTMALILAR
Başkan kendini bağladı. Artık şampiyon olmalıyız. Bu laf çok önemli. Bir kere söz verdi. Şampiyonluk istiyorum. Ömer Caneroğlu.
BENDE AYNI SÖZÜ SÖYLERDİM
Üç takımında şampiyonluk şansı var. Üç puanlık sistemde kim ne yapar bilinmez ama Beşiktaş bu ipi göğüsler. Ben de olsam aynı sözü söylerdim. Ali Vahit Talat.
İDDİALI KONUŞTULAR
İddialı konuşanları çok se-verim. Şampiyon olmasak bile Beşiktaş’ın gücünü gösterdiler. Beşiktaş her zaman büyüktür. Şimdi onlar düşünsün. Biz rahatız. Suat Bakkalcı.
BİR BİLDİĞİ VARDIR
Başkan bu sözü ettiyse bir bildiği vardır. Futbolcularıma güveniyorum diyor. Biz de güveniyoruz. Tuncay Arpacı.
BAŞKAN GÜVEN VERDİ
Fenerbahçe’yi kupanın dışında bırakırlarsa, Şampiyonluğu da alırlar. Genç bir takımız güven gerek. Başkan da bunu verdi. Kenan Kıvrık.
POLEMİK OLACAKTIR
Bu tür söylemler polemik yaratır. Bundan korkmamak lazım. Beşiktaş daha çok konuşmalı. Benim hoşuma çok gitti. Şimdi onlar düşünsün. Kerim Öveç.
MÜCADELE SAHADA YAPILIR
Teknik kadro ve futbolcular ne düşünüyor onu bilmek lazım. Ters motive olmamışlardır umarım. Başkan gereğini yaptı. Son söz artık onlarda. Veli Gezer.
HAKKANİYETLİ OLSUNLAR
Tehlikeli bir söylem. Başkan bu riski göze almış olmalı ki önemli bir laf etti. Beşiktaş’a ve-rilen cezalar da bezdirdi. Bizi eleştireceklerine kendilerine baksınlar. Okan Arzulu.
Celal Kolot: “KORKUYORLAR”
BJK Başkanı Yıldırım Demirören’in “Şampiyon olacağız” şeklindeki sözüne karşılık veren Fenerbahçeli Ali Koç’un demecini değerlendiren BJK Futbol Şubesi Sorumlusu Celal Kolot tek kelime ile yanıtladı;
“KORKUYORLAR!..”
Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Futbol Şubesi Sorumlusu Celal Kolot; “Bu takım çok iyi bir takım. Bir iki takviye ile ligin uzun yıllar tozunu atarız” dedi. BJK Yönetim Kurulu Üyesi ve Futbol Şubesi Sorumlusu Kolot iki transfer yapılabileceğini, bunlardan birinin defansa birinin de ön libero mevkiine olabileceğini belirtti. Kolot; bu transferlerin de kamp dönemine kadar yapılacağının mesajını verdi.
Şampiyonluğa kenetlendiklerini söyleyen Kolot; “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Beşiktaş’ta çok şeylerin değiştiğini göreceksiniz” şeklinde konuştu.
Kolot basın mensuplarıyla yaptığı kahvaltıda birçok konuya değinirken, Yıldırım Demirören’in “Şampiyon olacağız” şeklindeki sözlerinin takıma duyulan güven anlamında söylendiğini, bununda başkan tarafından açıklandığını söyledi. Fenerbahçe’nin yöneticisi Ali Koç’un karşı sözlerinin ne anlam ifade ettiğinin sorulması üzerine; tek kelimelik yanıt verdi: “Korkuyorlar…”
İbrahim Akın’ın kazanılması için çok çaba sarf ettiklerini ve genç futbolcunun özür dileyerek, bu işi düzelteceğine inandığını kaydeden Celal Kolot, konu Bobo’dan açıldığında genç golcünün çok iyi bir performans gösterdiğine de değinerek; “Ameliyattan çıkar çıkmaz ilk sözü Fenerbahçe maçında oynayabilecek miyim? oldu, bu da onun ne kadar hırslı ve iyi bir profesyonel olduğunu gösterir.” şeklinde konuştu. Bobo ile Avrupa’dan birçok kulübün ilgilendiğini ancak şimdilik satmayı düşünmediklerini söyleyen Kolot, “Bu sezon sonrası fiyatı ikiye katlar. Carew’den daha fazla bile paraya satabiliriz” dedi.
Tigana ile sorun olmadığını, bunun böyle gösterilmesine anlam veremediğin belirten BJK Yönetim Kurulu Üyesi ve Futbol Şubesi Sorumlusu Kolot; Gökhan Zan ile yaşananların geçmişte kaldığını, Gökhan’ın özür dilediğini, genç futbolcunun Beşiktaş’a daha büyük katkılar yapacağına inandığını belirtti. “Camia da bu beklenti içinde” dedi.

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusunu (2)” seçiyor
Beşiktaş Gazetesi 2006-2007 sezonunda da yine Beşiktaş’ın en iyi futbolcusunu seçiyor. Geçen sayıda her maçtan sonra yapılan oylama sonucu; Sergen Yalçın altı maçta en çok göze batan oyuncu oldu ve kupasını aldı. Yılın Beşiktaşlı futbolcusunu seçmek için her maçtan sonra görüş aldığımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay. İlk maçta göze batan oyuncu İbrahim Üzülmez oldu. İkinci haftada ise, Gaziantep maçında attığı iki golle Bobo birinci oldu. Üçüncü haftada oynanan Denizlispor maçında Gökhan Zan, dördüncü hafta Konyaspor maçında Burak seçildi. Trabzonspor maçında ise “Maçın yıldızı yok” denildi. Galatasaray maçında yine isim çıkmadı, Ankaragücü maçında Ali Tandoğan aldı. Kayseri Erciyes-Beşiktaş maçında Gökhan Zan G.Birliği maçında yine Gökhan Zan, Rizespor maçında ise isim yoktu. Sakaryaspor karşılaşmasında da maçın yıldızı seçilemedi, Antalyaspor maçında ise 3 gol atan Bobo maçın yıldızıydı. Beşiktaş-Sivas maçında hiçbir futbolcuya spor yazarlarından oy çıkmadı. F.Bahçe derbisinde Koray Avcı, Bursaspor maçında Ricardinho, Ankara – Beşiktaş maçında ise otoritelerin görüşleri yıldız oyuncunun olmadığı yönündeydi, Beşiktaş-Kayserispor maçında ise göze batan oyuncu Ricardinho’ydu. İkinci yarının ilk maçında ise en fazla oyu Nobre aldı. Denizli ve Gaziantep maçlarında en çok oyu Koray Avcı aldı. Yorumcuların, Konya ve Trabzon maçlarında yıldız futbolcu olmadığını açıkladılar. Galatasaray maçında Ricardinho, Ankaragücü karşılaşmasında ise Runje maçın yıldızıydı. Kayseri Erciyes maçına Baki Mercimek en çok oyu aldı.
Şeref Bey Ödülleri sahiplerini buldu
Serencebey Gazetesi tarafından ikincisi bu yıl düzenlenen Şeref Bey Ödülleri sahiplerini buldu. Jüri tarafından Şeref Bey Gelecek Vaat Eden Genç Yetenek Ödülü’ne layık görülen BJK Bayan Voleybol Takımı Oyuncusu Eda Erdem, ödülünü Voleybol Federasyonu Başkanı ve Beşiktaş Kongre Üyesi Erol Ünal Karabıyık’ın elinden aldı. Şeref Bey En Başarılı Sporcu Ödülü’ne layık görülen BJK Satranç Takımı Oyuncusu Kübra Öztürk’ün ödülünü, BJK Yöneticisi Emir Tamer verdi. TRT’de yayınlanan Pota Programı yapan Avni Küpeli, Şeref Bey En Başarılı Spor Yayıncılığı Ödülü’ne layık görüldü. Şeref Bey En İyi Spor Yazarı Ödülü’nü Cem Dizdar aldı. Dizdar’ın ödülünü BJK Yöneticisi Hakan Aksoy verdi. Şeref Bey En Başarılı Takım Ödülü’nü BJK Bayan Basketbol Takımı adına Kaptan Yasemin Horasan, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz’in elinden aldı. ÜNİBJK’li gençlerin tezahüratlarıyla sahneye gelen Şeref Bey En Başarılı Futbolcu Ödülü’nün Sahibi Ricardinho oldu. Rico’nun ödülünü Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar verdi. Şeref Bey Özel Ödülü bu yıl iki isme verildi. Beşiktaş forması giyebilmek için gösterdiği fedakarlık nedeniyle ödüle layık görülen ilk isim Basketbol Takımı’ndan Barış Güney oldu. Güney’in ödülünü Kıran Denizcilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tamer Kıran verdi. Şeref Bey Özel Ödülü’nün ikinci sahibi ise Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oldu. Ödül TESYEV Mütevelli Heyeti Üyesi Hasan Gocay tarafından verildi. Şeref Bey Onur Ödülü ise Rahmetli Şan Ökten’e verildi. Takımın kamp yerini incelemek için çıktığı seyahatte trafik kazası geçiren ve hayatını kaybeden Şan Ökten için hazırlanan sinevizyon, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Ödülü babasının adına alan Şan Ökten’in Küçük Kızı Bige Ökten, “20 yıl sonra burada olup onun adına bu ödülü alıyor olmak gururların en büyüğüdür” dedi.

Namağlup şampiyonluğa doğru
‘Göğsümüzü kabarttınız’
Beşiktaş camiası hentbolde namağlup şampiyon olma yolunda. Tüm takım kenetlenmiş şampiyon olmak için mücadele veriyor. Şampiyonluğun yanı sıra yenilgi almamaya da özen gösteren hentbolcular taraftarın takdirini de topluyor.
SEYİRCİ BEKLİYORLAR
Voleybol ve basketbolda olduğu gibi seyirciyi maçlara bekleyen hentbolcular rekor kıracaklarına inanıyor. “Bu sezon hentbol takımımızla camiamıza GSGM Kupası şampiyonluğu, lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası ile 3 kupa sevinci birden yaşatacağız. Öncelikli hedefimiz namağlup lig şampiyonluğu, tabii ki ardından Bursa’da oynanacak olan Türkiye Kupası finallerinde şampiyonluk. Takım olarak inanılmaz bir sezon geçiriyoruz.” diyen yetkililer sözlerini şöyle sürdürüyorlar:
“Sayın Başkanımız Yıldırım Demirören başta olmak üzere tüm yönetici arkadaşlarımız, hentbol takımı idarecilerimiz, antrenörlerimiz ve sporcularımız şampiyonluk için tek nefes ve tek yürek olmuş durumdayız.”
Muzaffer TOPAL
Hem futbolculuğu, hem de insanlığı takdir ediliyor
RİCO TARAFTARIN SEVGİLİSİ OLDU
Beşiktaş’ın sevilen oyuncusu Ricardinho daha ilk yılında Siyah-Beyazlı ekibin kaptanı oldu. Milli takımdan sakatlanarak dönen İbrahim Üzülmez’in yerine kaptanlık bandını koluna takan Ricardinho, takım arkadaşları tarafından da oldukça sevilen ve saha dışındaki davranışlarıyla da saygı gören futbolcular arasında yer alıyor. Taraftarın ‘Rico Paşa’ diye çağırdığı futbolcu, geçtiğimiz haftalar içinde yurt dışından bir çok teklif aldığını ancak hiç birini düşünmediğini söyledi. Beşiktaş’ın ortamından oldukça mutlu olduğunu da ifade eden oyuncu, Beşiktaş’ı bırakmayacağının altını çizdi. Didem TUTAL
Arsel: “Fair play ilkeleri çiğnendi!..”
Beşiktaş Kulübü İletişim’den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Gülnaz Arsel, Turkcell Süper Lig’in 25. haftasında Bursa Atatürk Stadı’nda oynanan Bursaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan talihsiz olaylar ve her iki taraftar grubunun küfürlü tezahüratlarına rağmen, söz konusu olayların maçın gözlemcisi tarafından gözlemci raporunda yer almamasını gerekçe gösterdi ve konuyla ilgili olarak cezai tedbirlerin uygulanmadığına dikkat çekti. Arsel, şu açıklamayı yaptı: “Daha önce verdiğim demeçlerde Türk Futbolu’na fair-play olgusunun yerleşmesi ve kalitenin sürekli artması için; futbolun içinde yer alan herkesin; yöneticilerin, teknik adamların, futbolcuların, taraftarların, hakemlerin, gözlemcilerin görevlerini en iyi şekilde yapması gerektiğini belirtmiştim. Futbolun bu aktörlerinin görevlerini çok iyi yapması halinde Türk Futbolu’nun içinde bulunduğu kaos ortamından kurtulacağının altını çizmiştim. Ancak PFDK’nın açıklamış olduğu kararlarda, görüntüler ile sabit esef verici olayların yaşandığı Bursaspor-Fenerbahçe karşılaşması ile ilgili olarak herhangi bir cezai tedbirin uygulanmamış olması Türk Futbolu’nda fair-play ilkelerinin çiğnendiğini gösterirken, adalet anlayışını da zedelemiştir. Tüm sporseverler gibi bizim de büyük üzüntü ile izlediğimiz olayların yaşandığı Bursaspor-Fenerbahçe maçındaki şiddet dolu görüntüler, ev sahibi takıma verilen 1000 YTL’lik ceza ile geçiştirilirken, Beşiktaş’ın sahasında yaşananların saniyelik ölçümlerle gözlemciler tarafından rapor edilmesinin takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.”

Her sayıda bir futbolcunun burç analizini yapıyoruz
Serdar Kurtuluş: “Çalışkan”
Serdar Kurtuluş, ateş grubunda bulunuyor. Aslan burcu erkeği olan Serdar Kurtuluş, plan kurma, organize etme, diyalog kurma konusunda oldukça yetenekli görünüyor. Yönetici yıldızı ise Güneş. Her zaman alanında en iyi olmak ister ve mücadeleci bir ruha sahiptir. Cömert olarak bilinirler. Zirve yolunda çok şeye birden de sahip olmak isteyebilirler. Bunun olumsuz yanlarından gerçekten neye ihtiyacı olup olmadığını seçenler, hırsına kapılmayanlar sıyrılabiliyor. Bir Aslan burcu olarak Kurtuluş’un yenmesi gereken en önemli huyu ise, kendini beğenmesi. Yaratıcı bir kişiliğe sahip olan oyuncu, bunu gayet iyi bir şekilde değerlendiriyor. Aslan burcunda olanlarda genellikle görülen hastalıklar arasında, kalp ve kan dolaşımı hastalıkları yer alıyor. Kurtuluş, canlı ve hareketli bir yapıya sahip. Öte yandan Aslan burcu özellikleri arasında sağlam ve sakin görünüş hakimdir. Dışarıdan bakıldığında soğuk biri gibi görülse de son derece sıcak kalplidirler. Doğallığı sever. Serdar Kurtuluş’un burcunun özellikleri arasında asalet, cesaret, dogru sözlülük, azim, sevme yeteneği, büyüklük, iyilik gibi nitelemeler bulunur ve bunun yaninda kibir, gurur, hakimiyet, küstahlik, kendini beğenmişliği de vardır ve eğer bu kötü huyları artarsa, çekilmez, bencil bir krala dönüşebilir. Aslan insanlarinin büyük problemleri çözerken bile, sakinliklerini çabuk kaybetmemeleriyle tanınırlar. Azimlidir. Sezgileri güçlüdür. Kötü yanları arasında ise, gözüne batan hemen her şeyi alaylayabilir veya yaralayıcı sözler söyleyebilir ya da kırıcı bir ima ile karşısındakini eleştirebilir. Öte yandan insanlar onun dostluğunu ararlar. Kimi zaman ise olaylari büyütmeyi severler, ne zor bir isle uğraştıklarını gösterip hedefledikleri ilgi ve takdiri toplamak isterler. Aslan insanları, aile kurmaya karar verirlerse, dürüst iyi kalpli ve sevgi dolu bir es ve ebeveyn olurlar. İlgi odağı olup eğilimlerinden emin olunduğu ve öğütleri dinlendiği sürece çok uyumludurlar. Bununla birlikte, önderdirler, çalışkandırlar. Hiçbir zaman başkalarına sırtlarını dayamazlar, tam aksine kendilerine ihtiyaç duyulması ve dayanılması onları hiçbir zaman rahatsız etmez. Ayrıca, başkalarının yaşantılarını bile düzenlemekten çekinmezler. Güler yüzlü, heyecanlı ve etkileyici kişiler olarak bilinirler. Zor evlendikleri, çok seçici oldukları söyleniyor. Kolaylıkla arkadaş olabiliyor, rahat uyum sağlayabiliyorlar. Kendilerine güvenmelerinin yanı sıra, kızgınlıklarını gizleyemezler. Kıskanç olarak da bilinirler. Aslan burcunu taşıyan spor aktivitelerden hoşlanırlar ve çoğunlukla atletik de bir yapıya sahiptirler. Kendilerine özgü güzellik anlayışları başkalarına ters gelebilir. Gösterişli, canlı, pahalı ve lüks şeylere meraklıdırlar. İşleri planlama, organize etme, başkalarını yönetmek, idare etmek ve çalıştırmada çok başarılıdırlar. Yumuşak, sıcak kanlı ve sevecen olmaları işlerini daha da kolaylaştırır. Başladıkları işi yarıda bırakmaz sonuna dek götürürler. Bir hayli de seri çalışırlar. Etraflarındaki kimselerin de atak ve çabuk iş bitirir olmasını isterler. Bazen bu sorun yaratabilir, çünkü herkes onların temposuna ayak uyduramaz. Hayat enerjileri, yaşama sevinçleri çoktur. Hayatı dolu dolu ve hissederek yaşarlar. Bu nedenle onunla birlikte olmak pek çok kişi için mutluluk kaynağı olur.
Eğlenceyi severler. Aslan burcunu taşıyanlarda, yaşlanmaktan, çekiciliklerini kaybetmekten, yenilgi ve başarısızlıktan çok korktukları yer alır.

İnönü Stadı yıkılacak
yerine yenisi yapılacak
Beşiktaş Kulübü yeni atılımlar peşinde. Hem maçlara daha çok seyirci çekebilmek, hem de ekonomik fayda sağlamak açısından yepyeni bir proje kamuoyuyla paylaşıldı. Henüz proje aşamasında olan çalışma ile Beşiktaş İnönü Stadı yıkılıyor. Siyah – Beyazlı yönetimden yapılan açıklamaya göre, 36 bin kişilik yeni stat yapılacağının bu çalışmanın hayata geçirilmesi için İnönü Stadı’nın yeniden elden geçirilmesi gerektiği söyleniyor. Yetkililer, gerçekleşecek proje ile ilgili olarak ise “7 gün 24 saat ışıkları sönmeyen bir stat olacak. Tamamen yıkılıp yapılması 1.5 sezon, parça parça yapılırsa 4 yıl sürecek” şeklinde konuştu.
Didem TUTAL