SAYI 146

BJK146Boğaz çöplüğe döndü!..
Temizle temizle bir türlü bitmiyor
İstanbul’a güzellik veren doğal unsurlardan denizde neler barındırabileceğini hiç düşündünüz mü? Ortaköy’de gerçekleşen tek bir dalışta karaya çıkanlar herkesi şaşırttı. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından denizden tornavida, İngiliz anahtarı, cep telefonu, tespih, demir parçaları, pil, kadın iç çamaşırı, oyuncak motosiklet, plastik tabak, cam şişeler çıkartıldı.
Denizden çıkarılan bu maddeler, daha sonra ekipler tarafından kıyıda ayrıştırılarak, kayıt altına alındı. Bu arada, atıklarla birlikte çıkarılan deniz yıldızı ve yengeç gibi canlılar ise tekrar denize bırakıldı. Vatandaşların isteğiyle gerçekleştirilen dalış sonrası etkinliği izleyenler görüşlerini söylemekten çekinmedi. Kimi vatandaşlar eskiye oranla daha az atık çıktığını söylerken çoğu ise sert bir şekilde bu kirliliğe neden olanları eleştirdi. Dalışta ise 12 balık adam görev yaptı.
Denizlerin kirletilmemesi ve sağlıklı bir yaşam için sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Beşiktaş Belediyesi yetkilileri, denizlerin temizliği ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ile Sualtı Temizleme ve Bilinçlendirme Hareketi (STH) üyelerinin, Ortaköy sahilinde yaptığı temizlik dalışında, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çiloğlu konuştu. Çiloğlu, dünyanın en önemli sorunlarından birinin hızla artan çevre kirliliği olduğuna işaret ederek, bu durumun gelecek nesilleri tehlikeye attığını söyledi. STH Başkanı Hakan Tiryaki de etkinliği, Türkiye’de ve yurtdışında çektiği su altı belgesel filmlerle tanınan ve geçtiğimiz günlerde vefat eden Haluk Cecan’a ithaf ettiklerini söyledi. Tiryaki, bugün 4’üncüsü gerçekleştirilen deniz temizleme çalışmasını öncekilerden farklı olarak ilçede yaşayan vatandaşların talebi üzerine yaptıklarını söyledi. Herkesin deniz temizliği konusunda duyarlı davranması gerektiğini ifade eden Tiryaki, ”Gelin yaşatalım, kirletmeyelim” dedi.
Öte yandan STH gönüllüleri, İstek Vakfı öğrencilerini etkinlik kapsamında açılan, su altı ve karada çekilen fotoğrafların yer aldığı STH Açık Hava Sergisi’ni gezdirerek, deniz temizliği hakkında bilgi verdi.
Terör örgütü
sanıkları tutuklandı
(BEŞİKTAŞ) Terör örgütü adına çeşitli olaylara karıştıkları iddiasıyla yakalanan 4 kişi tutuklandı. Çeşitli tarihlerde izinsiz gösteri yapılması, patlayıcı madde atılması, araçlara ve binalara hasar verilmesi, güvenlik kuvvetlerine taş ve molotofkokteyli atılması olaylarına karıştıkları belirlenen 4 kişi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Polisteki işlemleri tamamlanarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen Servet A, Mahmut Ö, Mahmut Ç. ve Ubeydullah İ, savcılık sorgularının ardından gönderildikleri nöbetçi mahkemece ”Yasa dışı örgüt üyesi olmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Atatürkçü Derneğe molotoflu saldırı
(BEŞİKTAŞ) Atatürkçü Düşünce Derneği Beşiktaş bürosuna kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Molotof kokteyl saldırısı saat 22.00 sıralarında Dikilitaş Manolya Sokak’ta bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği Beşiktaş Şubesi’nde meydana geldi. Vatandaşlar polise ve itfaiyeye haber verdi. Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin ‘Atatürkçü Düşünce Derneği Beşiktaş Şubesi’ yazılı tabelaya kalemle ‘Otçu’ kelimesini ilave edildiği tespit edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri Atatürkçü Düşünce Derneği’nin bulunduğu sokağı güvenlik şeridine alarak saldırı ile ilgili geniş kapsamlı araştırma başlattı.
Elli yaşın üstündekiler sağlık ve spor festivalinde gençlere taş çıkarttılar!..
Spor için şimdi tam zamanı di-yorsanız, artık ertelemeyin. Aklınızdaki soruları paylaşın, eğlenceli yarışmalarla enerjinizi yükseltin ve keyifli sohbetlerle güzel bir hafta sonu geçirmiş olmanın mutluluğu ile evinize dönün. ‘Ah nerde öyle bir etkinlik’ diyorsanız, geçtiğimiz haftalar içinde ilk kez Beşiktaş sınırları içinde 50 ve 50 yaş üstü için spor festivali düzenlendi. Beşiktaşlıları bir çatı altında buluşturmayı amaçlayan etkinlikte, katılımcılar koyu sohbetin yanı sıra sağlıklı yaşam ile ilgili tüyolar aldı. Beşiktaş Belediyesi tarafından birincisi düzenlenen “50 + Spor Şenliği” şubat ayının son haftasında gerçekleşti. BJK Akatlar Spor Kompleksi’nde düzenlenen etkinlikte, kadını ve erkeği ile sporla ilgili bir çok konu hakkında sohbet etti, fikir alış-verişinde bulundu ve doyasıya eğlendi. Sabah saatlerinde başlayan etkinlik akşam olmadan sona erdi. Çeşitli sürprizlerin de yer aldığı organizasyonda, dart, penaltı atışı, basket atışı, mini golf, bayrak yarışı olmak üzere bir çok yarışma gerçekleşti.
Dalmaz Center’a 5 ay arayla ikinci baskın
(ETİLER) Ünlü eğlence kulübüne baskın yapan polis, 60 kişiyi gözaltına aldı. İşletmenin sahibi de adliyeye sevk edildi. Dalmaz Center’a polis 5 ay arayla ikinci kez baskın düzenledi. Baskında 60 kişi kumar oynarken suçüstü yakalandı. Polis 3 rulet masası ile pullara polis el koydu. Etiler Nispetiye Caddesi’ndeki Dalmaz Center’a ihbar üzerine ekipler, harekete geçti. Yaklaşık 50 polisin katıldığı baskında kumar oynayan aralarında kadınların da bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı. 59 kişi kumar oynamaktan 150’şer YTL para cezasına çarptırıldı.
Silah sıktılar ama bu sefer kaçamadılar
(BEŞİKTAŞ) Araç içinden havaya ateş edildiği ihbarı polisi harekete geçirdi. Takip Dolmabahçe’de sona erdi. Polis, yapılan üst aramaları sonunda bir adet ruhsatsız silah ele geçirdi. Üzerinden silah çıkan kişi gözaltına alınırken, bu kişinin kardeşi olduğunu belirten kadın polise uzun süre direndi. Edinilen bilgiye göre olay, sabaha karşı gerçekleşti. Beşiktaş Etiler’den Barbaros Bulvarı istikametine ilerleyen ve içinde 2’si kadın 4 kişinin bulunduğu 34 ZG 8897 plakalı araçtan havaya ateş edildiği ihbarını alan polis ekipleri, içindekileri kıskıvrak yakaladı.
Öğrencilerin yürüyüşü başlamadan bitti
(BEŞİKTAŞ) Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bir grup öğrencinin, Beşiktaş Meydanı’na protesto yürüyüşü yapmak istediği öğrenildi. Hatay’da iki grup arasında çıkan kavga sonrasında Metin Kurt’un ölümü üzerine toplanan grup, kampüs girişinde güvenlik önlemi alan polisi geçemedi. Yürüyüş yapmalarına izin verilmeyen öğrenciler “YÖK, polis, sivil faşizm işbirliğine son” yazılı pankart açarak oturma eylemi başlattı. Grup adına açıklama yapan Koray Türk, Metin Kurt’un Atatürkçü Düşünce Derneği’ne bağlı kişilerce öldürüldüğünü iddia etti.

Umarız trafiğe çare olurlar…
Trafik sorununu çözmek için her geçen gün yeni bir açıklama yapılıyor. İstanbul’da hizmete girecek 28-30 metrobusun toplam maliyetinin 36 milyon euro olacağını belirtiliyor. Yetkililer, “Kabataş-Beşiktaş arasında yaptığımız etüdler sonucunda buraya metrobus konulmasının rasyonel olmadığını gördük. Ancak, Beşiktaş-4. Levent arasına da metrobus koymayı düşünüyoruz. Bunların etüd çalışmalarını da tamamladık” şeklinde konuşuyor.
Metrobusların uçak teknolojisiyle yapıldığını ve uçağın gövdesinde kullanılan malzemenin kullanıldığını vurgulayan yetkililer, “Gövdesinde hiç çivi yok. Plakalar şeklinde yapılıyor. Sağda solda kapıları var. Tramvay gibi çalışıyor. Metrobuslar otobüs değil. Tramvay sistemi olmasına rağmen özel bir ray istemiyor. Özel bir yol da istemiyor. Bizim körüklü otobüslerin gidebileceği her yolda gider” diyor.
Dört metrede bir yola yerleştirilen manyetik çiviler sayesinde rotasının belirlenecek olan metrobusların duraklarına tramvay örneklerindeki gibi yan olarak yanaşacağı belirtiliyor.
Bu proje hayata geçtiğinde zamandan da kazanılmış olacak. Lastik tekerlekli tramvayın duraklardan ayrılırken harcadığı zaman, otobüs işletmeciliğinde kaybedilen zamanı en aza indirdiği söyleniyor.
Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafikten Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rafet Bozdoğan, 2010’a kadar, 73 km raylı sistemin, hizmete gireceğini söyledi. Bozdoğan “İstanbul’da bugüne göre raylı sistemlerin sayısı üç buçuk kat artıyor. Bugün 750 bin ile 900 bin arasında yolcu taşıyoruz. 2010 yılı itibariyle 3, 3 buçuk mil-yon insan taşıyacağız.” dedi. 2008 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanan 72 km’lik raylı sistem güzergahları arasında 4. Levent-Hacıosman hattı da bulunuyor” dedi.
Erkan Mumcu
Beşiktaş’ı çok sevdi
(LEVENT) Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, geçtiğimiz haftalarda İstanbul’a geldi. Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Levent’teki binasında gerçekleşen İl Gençlik Kolları buluşmasına katıldı. İl Başkanı Murat Akdeniz’in de yer aldığı buluşma yemeğinde gençlere seslendi. Akşam saatlerinde başlayan hararet, coşkulu konuşmaların ardından sona erdi. Mumcu bu arada gazetemizi inceledi ve çok beğendiğini söyledi. Didem TUTAL

Masal kahramanları
Oğlunuz veya kızınız bir masal kahramanı mı olmak istiyor? Öyleyse yolunuzu Mustafa Kemal Merkezi’ne çevirin ve mart ayında gerçekleşecek olan animasyonlar, palyaçolarla eğlence etkinlikleri, oyun grupları, yüz boyama ve daha bir çok sürpriz için çocuğunuzla yerinizi ayırtın. Bir masal klasiği olan Bremen Mızıkacıları, mart ayında sizleri büyülü dünyasına misafir ediyor. Zengin kadro, muhteşem sahne ve dekorlar inanıyoruz ki çocuğunuz kadar sizleride büyüleyecek. Her cumartesi saat 12:00’de Mustafa Kemal Merkezi’nde sahnelenen oyunda minikler enteraktif oyunla hem eğleniyor hem öğreni-yor. Tiyatro Mie tarafından oyunlaştırılan Bremen Mızıkıcaları’nın özet konusu işe şöyle;
MACERAYA
HAZIR MISINIZ?..
Uzun yıllar önce değirmene un taşıyan, yorulmak nedir bilmeyen bir eşek varmış. Yaşlandığından sahibinin gözünde işe yaramaz duruma düşmüş. Sahibinin huyunu iyi bildiği için onun yanından kaçıp Bremen’in yolunu tutmuş. Orada kasaba mızıkacısı olmayı kafasına koymuş. Eşek bir süre yol aldıktan sonra karşısına bir av köpeği, kedi ve bir horoz çıkmış. Onlara Bremen’e gidip mızıkacı olacağını isterlerse kendilerinin de ona katılabileceğini söylemiş. Birlikte Bremen’e doğru yola koyulmuşlar ve dört arkadaşın sürprizlerle dolu macerası başlamış.
ZENGİN KADRO MUHTEŞEM SAHNE
Oyunlaştıran: Neslihan Dörtcan. Yöneten: Salim Dörtcan. Müzik: Tuğrul Akay. Kostüm: Aygül Kostümevi. Oyuncular: Dilek Yıldız, Seçil Hergül, Müge Mangan, Sezen Çiftçi, Özgür Özilter, Salim Dörtcan.
Küçük burjuvanın düğününe gala
BERTOLT Brecht’in kaleme aldığı “Küçük Burjuva Düğünü” geçtiğimiz haftalar içinde tiyatroseverler ile buluştu. Akatlar Kültür Merkezi fuaye alanında yapılan kokteyl ile başlayan muhteşem gala gecesinde, Türk tiyatrosunun Haldun Dormen gibi usta isimler de davetliler arasındaydı. Göksel Kortay, Suna Keskin, Arif Erkin, Meral Çetinkaya ve Gafur Uzuner gibi birçok sanatçının izlediği tek perde olarak ve müzikli komedi şeklinde sahnelenen oyun, aile içi ilişkileri, eş dost ilişkisini ve toplumun içine kök salmış yoz ilişkileri mercek altına alıyordu. Oyun kadar galada beğenildi.
Yıldız Kenter yine herkesi büyüledi
USTALARA Saygı Gecesi’nde Yıldız Kenter konuşuldu. Beşiktaş Belediyesince düzenlenen ”Ustalara Saygı” etkinliklerinin yirmi dördüncüsü, Yıldız Kenter için gerçekleşti. Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede Can Kıraç, Haldun Dormen, Adalet Ağaoğlu, Erdal Özyağcılar, Hakkı Devrim, Mehmet Birkiye, Suat Turna, Mustafa Alabora, Yıldız Kenter ile ilgili anılarını, duygularını, yorumlarını anlattılar. Selen Domaç’ın sunduğu etkinlikte, Yıldız Kenter’in rol aldığı oyun ve filmlerden görüntüler de sergilendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde, sahneye Sezen Aksu’nun bir şarkısı eşliğinde çıkarak tango yapan oyuncular, Kenter’i de sahneye davet etti ve sırayla Kenter ile dans etti. Gecenin sonunda Yıldız Kenter, uzun süre ayakta alkışlandı.
Derya Baykal ile menopoz üzerine
AKATLAR Kültür Merkezi kadın sağlığı ile ilgili bir toplantıya daha ev sahipliği yaptı. Menopozla mücadelede gönüllü olarak çalışan usta tiyatrocu Derya Baykal ‘Menopoz Döneminde Kadın Sağlığı Sohbeti’ adı altında gerçekleştirilen toplantıda kadınlarla buluştu. Kadınların sorularını dinleyen ve sıkıntılarını paylaşan sanatçı Derya Baykal, onlara menopoz dönemini daha bi-linçli ve rahat geçirmesi amacıyla düzenlenen toplantıda uzmanlar eşliğinde tavsiyelerde bulundu. Etkinlik, şubat ayının son günü gerçekleştirildi. Prof. Dr. Tamer Erel ve Derya Baykal’ın katıldığı toplantı, ücretsiz olarak halkın yoğun katılımıyla yaklaşık üç saat sürdü.

SPOR HABERLERİ

Beşiktaşlıları kaynaştırdık
“Biz büyük bir aileyiz”
Beşiktaş Gazetesi’nin geçen sayısında yayınlanan Divan’la ilgili röportajı oldukça ses getirdi. Konuyla ilgili Beşiktaş Gazetesi forum sitemize ve elektronik posta yoluyla çok sayıda mesaj aldık. Birçok kişi de gazeteyi bulamadıklarını, ancak internet yoluyla söyleşiyi okuduklarını söyledi. Ve bizden bir istekleri olduğunu vurguladı. Okuyucuların istekleri röportajı özetleyerek de olsa tekrar yayınlamak. Divan’ın bugüne kadar yaptıklarını öğrenmeyi arzu eden okuyucuların istekleri üzerine biz de gazetemize gelen mesajlardan da yola çıkarak önemli gördüğümüz bölümleri ve eksik kalan kısımları özetle yayınlıyoruz.
BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ
Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır çok önem verdikleri bir konuyla başladı söze… “Beşiktaşlı duruşunu” ön plana çıkardıklarını söyleyen Nasır; “Kulübümüzü diğer kulüplerden ayıran unsur, Beşiktaşlı duruşu kavramıdır. Beşiktaşlı duruşu ahlaki değerlere önem vermeyi, sonu başarı bile olsa, ahlaki olmayan her şeyden rahatsızlık duymayı gerektiren bir duruştur” dedi. Başkan Şeref Nasır divanla ilgili olarak ta önemli bir konunun altını çizdi. Nasır şunları söyledi: “Biz divan kuruluna geldiğimizde sessiz bir kuruldu. Toplantılarını üç ayda bir yapıyorlardı ve Beşiktaşlılara bir fikir gönderilemiyordu. Böyle olunca da camianın ilgisi olmuyordu. Biz toplantılarımızı mini bir genel kurul havasına sokup, yazılı ve görsel basını bilgilendirme yolunu seçtik. Her geçen toplantımız bir tırmanma yaptı. Camiada çok güzel ses getirdi. Ancak bununla yetinmedik. Beşiktaşlıların bazı bilgilerden yoksun kalmaması için, bu üç aylık toplantıları sık yapmaya başladık. Bu üç aylık dönem içinde bazı kritik durumlarda divan kurulu olarak bir araya gelip yönetim kuruluna tavsiye mahiyetinde bildirmeye başladık. Özetle hep çalıştık, dinamik bir yapı sergiledik. Ayrıca, Beşiktaşlıları kaynaştırdık. Yazın Nevzat Demir Tesisleri’nde bir piknik olayı ile başladık bir araya gelmeye… Ramazan ayında iftar yemekleri yapmaya başladık. Zaman zaman yönetim kurulunun toplantılarına da iştirak ediyoruz. Bizlere danışıyorlar. Kurul olarak dışarıya kol kola görünüyoruz, birlik içinde görünüyoruz. Zaten öyle olmalıyız. İçeride epeyce mücadelelerimiz oluyor. Beşiktaş için ne gerekiyorsa yaptık.”
DİVAN KÖPRÜDÜR!..
Şeref Nasır sözlerine şöyle devam etti; “Beşiktaş’taki en son çalışmalarımızdan biri tüzüktür. Beşiktaş dernek olduktan sonra tüzüğünün değiştirmesi gerektiğini istedik. Yönetim kurulumuza da danıştık, makul gördüler. Onlar da çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmalar neticelenmiş gibi… Ayrıca geçtiğimiz yıllar da şiddet ile ilgili bütün emniyetçilerle, tribünlerin içine girerek bu olayı irdeledik. Diğer yandan; mevcut üyelik yapımıza baktığımızda üyelerimizin büyük bir çoğunluğunun kongre dönemlerinde oy atmak dışında herhangi bir girdi sağlamadığını görmekteyiz. Halbuki; taraftarlarımızın dışında en önemli katkı yapacak kitle bu kişilerdir. Bunun da çalışmasını yaptık. Kombineler ve alışverişlerde yapılacak kolaylıklar ile yaklaşık 6 milyon YTL kazanç sağlanabileceğini hesap ettik. Ayrıca, Beşiktaş kongre üyelerimizin bir araya gelip toplanabileceği kendi semtimizde bir yerimiz yok. Fulya’da yapılacak olan binamız içinde bir yer için söz aldık.
FİNANSMAN YARATILMALI
Nasır, ayrıca finansman konusuna da çok önem verdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kulübe katkıda bulunacak finansörler BJK için bir şanstır. Fakat bunların sağlıklı bir şekilde kullanılması ve alternatif uzun vadeli kaynaklar yaratılması lazım. Bir kulübün uzun vadede başarılı olması, yaşamını sürdürebilmesi rekabette üst sıralarda kalabilmesi için bunun sağlanması lazım. Bireysel finansörlerin yanı sıra kurumsal katkılar ya da taraftarların geniş katılımına dönük imkanlar yaratılmalı. Taraftar kaynaklarının kulübe kanalize edilmesi lazım. Beşiktaş’ın sağlam bir finansman akışına, sağlıklı bir iletişim politikasına, planları ile yaptıkları arasında tutarlı bir yaklaşıma sahip olması gerekiyor. Bildiğiniz gibi, icra kurulu, yönetim kuruludur. Yönetimle denetleyenler arasında ilişkinin sağlıklı bir biçimde yapılanması için divan kurulu gayret sarf etmektedir”
KULÜPLER KURUMSALLAŞMALI
Nasır, sözlerini şöyle tamamladı: “Şu ana kadar güçlü camialar, güçlerini güçlü iş adamlarından almışlardır. Bu kişiler kulübü ayakta tutmuşlardır. Kulüpleri kültürlü, eğitimli yöneticiler yönetmezse ekonomi bozulmaya başlar. İşte Beykoz işte Vefa… Yöneticilerin yaptığı yanlışlardan dolayı kulüpler çökmüştür. Kulüplerimizin kurumsallaşması lazım. Kurumsallaşma gerçekleşmedikçe ileriye dönük başarı elde edilemeyecek gibi. Bir kulübün büyük olması şampiyon olmasından geçmiyor. Bunun yolu kulübün ekonomik durumundan taraftarla, toplumla olan ilişkisinden ve saygınlığından geçiyor. Günümüzdeki ekonomik koşullar göz önüne alındığında her kesimin işi zor. Özellikle futbol kulüplerini düşünürsek orta ve uzun vadede sabit gelirleri dışında kalan gelir kalemlerini arttıramayan veya çeşitlendiremeyen kulüplerin ayakla kalması kişilere bağlı kalmaktan öteye geçemeyecek gibi görünüyor. Bu nedenle büyük kulüpler toplumla saygın bir ilişki kurmak zorundadır.” Didem TUTAL
ÖNÜMÜZDEKİ SAYIDA SEÇİM SONRASI DİVAN BAŞKANI VE ÜYELERİN TANITIMI…

BJK-GS derbisi KARTAL’ın
İnandılar kazandılar
Beşiktaş yeni yılın ilk derbisini kazandı. Galatasaray maçında ortaya iyi bir futbol koyamayan ancak mücadele eden Kartal Bobo ve Ricardinho’nun golleriyle derbiyi almasını bildi. Galatasaray maça değişik bir 11’le çıktı. Beşiktaş ise Mustafa Doğan dışında aynı kadro ile sahada idi. İlk yarıda kontrollü bir futbol vardı. Her iki takım da maçın büyük bölümünde orta saha mücadelesinin dışına çıkamadı. Ancak Bobo’nun ilk yarıda harcadığı iki pozisyon Beşiktaşlıların yüreğini ağızlarına getirdi. Ancak daha sonra Bobo’nun attığı gol ilk yarının sonucu belirledi: 1-0.
İkinci yarıda da hem Beşiktaş, hem de Galatasaray yine kontrollü idi. Mücadele orta sahanın dışına taşamadı. Galatasaray bu devrede kazandığı bir korneri iyi kullandı. Emre Aşık kornerden gelen topu filelerle buluşturdu.1-1.
Maç sonlara doğru ise hareket kazandı. Beşiktaş penaltıyı Ricardinho ile gole çevirdi ve derbiden Kartal 2-1 galip ayrıldı.
NE HAFTA İDİ!..
Beşiktaş için geçen cumartesi çok önemli bir gündü… Önce divan seçimi, ardından derbi maç Kartal’ın gündemini oluşturdu. Her iki olaydan da alnının akı ile çıktı Beşiktaş… Divan seçimini Yalçın Karadeniz ve ekibi kazandı. Şeref Nasır yeni başkanı ve ekibini tek tek kutladı. Divan seçiminde Süleyman Seba, Serdar Bilgili gibi eski kulüp başkanları ile Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da var-dı. Ayrıca camianın ileri gelenleri de oy kullandı.
AĞIR TOPLAR, DİVAN SEÇİMİNDEYDİ…
Beşiktaş Gazetesi olarak bizler de divan başkanlığı seçimini kazanan Yalçın Karadeniz ve ekibini kutluyor, başarılar dili-yoruz. Cumartesi gününün diğer önemli olayı ise derbi idi… Galatasaray’ı yenen Beşiktaş bu maçla ikinci sıraya yerleşti. Fenerbahçe’nin de puan kaybetmesi yine Beşiktaş’a yaradı ve liderle arası açılmadı. Bir gün önce Tercüman Gazetesi’nde yazmıştım. “Beşiktaş Cim-Bom’u güle oynaya yener, yeter ki inansınlar” diye… Yendi işte!… Ve tekrar şampiyonluk potasına girdi Kartal… Artık bu fırsatı tepmezler umarım ve mutlu sona ulaşırlar.
Erken final
Kupada rakip Fenerbahçe
Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında deplasmanda Vestel Manisaspor’a 2-0 mağlup oldu. İlk maçı 4-0 kazanan Beşiktaş Fortis Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi. Kupada Beşiktaş’ın rakibi Fenerbahçe. Yar finalin ilk maçlar 4 Nisan Çarşamba, rövanş maçlar ise 18 Nisan Çarşamba günü oynanacak.
Yalçın Karadeniz ve ekibi seçildi
BJK Divan Kurulu Başkanlığı’na, Yalçın Karadeniz seçildi. Geçtiğimiz hafta içinde Ceylan Hotel’de yapılan seçim sonrası başkanlık yarışını Yalçın Karadeniz ve ekibi tamamlamış oldu. Yalçın Karadeniz, Mehmet Üstünkaya döneminde 3 dönem yönetim kurulu üyeliği yapmıştı. Aynı dönemde genel sekreter yardımcılığını yanı sıra basın sözcülüğü görevinde de bulunan Karadeniz, Gümrükler Başmüdürlüğünden emekli olduktan sonra avukatlık görevini sürdürdü. Halen Milli Olimpiyat Komitesi üyesi olan Karadeniz, 1974 yılında Beşiktaş Kulübü’ne kongre üyesi oldu.
Üyeler: Fahrettin Curoğlu-Bankacı Şekerbank İstanbul Bölge Müdürü. Mustafa Sedat Piroğlu-İktisat Doktoru. Mehmet Vedat Cem- Eski Emniyet Müdürü/ Avukat. Mehmet Özdilek- Teknik Direktör. Necdet Erbaydar- İnşaat Mühendisi. Cemil Cengiz Satar Fizyoterapist/ Hentbol Antrenörü. Didem TUTAL

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusunu (2)” seçiyor
Beşiktaş Gazetesi 2006-2007 sezonunda da yine Beşiktaş’ın en iyi futbolcusunu seçiyor. Geçen sayıda her maçtan sonra yapılan oylama sonucu; Sergen Yalçın altı maçta en çok göze batan oyuncu oldu ve kupasını aldı. Spor Yazarlarının oylarıyla seçilen Beşiktaş’ın en başarılı futbolcusuna Beşiktaş Gazetesi bu sezon da yine dev bir kupa verecek. Yıl boyunca her hafta seçilen maçın yıldızı Beşiktaş Gazetesi’nde yayınlanıyor. Ayrıca spor yazarların verdiği oylar ve seçilen futbolcuların bilgileri Beşiktaş Gazetesi’nin internet sitesinde de yer almaktadır. Maçın yıldızları ve yılın en başarılı Beşiktaşlı futbolcusu için görüş aldığımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.
Spor yazarları yeni sezonda da yine oylarını vermeye başladı. Gerek yazılarıyla gerek direk olarak görüşülerek tespit edilen oylama sonucu ilk maçta göze batan oyuncu İbrahim Üzülmez oldu. İkinci haftada ise, Gaziantep maçında attığı iki golle Bobo birinci oldu. Üçüncü haftada oynanan Denizlispor maçında Gökhan Zan, dördüncü hafta Konyaspor maçında Burak seçildi. Trabzonspor maçında ise “Maçın yıldızı yok” denildi. Galatasaray maçında yine isim çıkmadı, Ankaragücü maçında ise en çok oyu Ali Tandoğan aldı. Kayseri Erciyes-Beşiktaş maçının yıldızı Gökhan Zan seçildi. Beşiktaş-G.Birliği maçında yorumculardan Gökhan Zan tam puan aldı. Rizespor maçında ise yine isim yoktu. Sadece iki yorumcu “Kaleji Runje” dedi. Sakaryaspor karşılaşmasında maçın yıldızı seçilemedi, Antalyaspor maçında ise 3 gol atan Bobo maçın yıldızıydı. Beşiktaş-Sivas maçında hiçbir futbolcuya spor yazarlarından oy çıkmadı. F.Bahçe derbisinde ise yazarlar Koray Avcı’ya dikkat çekti. Beşiktaş-Bursaspor maçında yorumcuların oyları Ricardinho üzerinde birleşti. Ankara – Beşiktaş maçında ise otoritelerin görüşleri yıldız oyuncunun olmadığı yönündeydi, Beşiktaş-Kayserispor maçında ise göze batan oyuncu Ricardinho’ydu. İkinci yarının ilk maçında ise en fazla oyu Nobre aldı. Denizli ve Gaziantep maçlarında ise en çok oyu Koray Avcı aldı. Yorumcuların, Konya ve Trabzon maçlarında yıldız futbolcu olmadığını açıkladılar.