SAYI 143

BJK143İki ayrı yaşam iki ayrı hikaye
Ortak buluşma noktası sanat
Biri 74 yaşlarında diğer orta yaşlardaki kadınların hikayeleri farklı ama amaçları birbirine benzer nitelikte. Biri sanata yeni başlamış diğeri profesyonel… Her ikisi de yaptıkları resimleri sergiliyor. Beşiktaş Belediye binasına giren önce bir duralıyor sonra gülümsemeyle birbirinden değişik güzellikteki tabloları inceliyor. Belediyede sergi açanların hikayeleri de birbirinden değişik. Kanserden ayağı kesildikten sonra dışarı çıkamayıp hiçbir şey yapamayınca kendisini resim yapmaya verdiğini söyleyen Saniye Çelik, 74 yaşında ilk resim sergisini Beşiktaş Belediyesi’nde açmaya karar veriyor.
Resim yapmaya 2003 senesinde başladığını ifade eden Çelik, “Doğayı çok seviyorum. Kanserden ayağım kesildikten sonra dışarı çıkamayıp hiçbir şey yapamayınca sıkıldım, mecbur kalıp böyle bir şeye kendimi verdim. Sanatı ve resmi çok severdim zaten içimde de vardı” diyor.
Saniye Çelik, yaptığı resim malzemelerini oğlunun ve kızının destekleriyle temin ettiğini belirterek, kimseden yardım almadan tamamen kendi çabalarıyla ve hayal ürünleriyle resimlerini oluşturduğunu söylüyor. Ardahan’da doğan ve yedi kardeşten biri olan Saniye Çelik, babası izin vermediği için ilkokul dördüncü sınıftan ayrılmak zorunda kalmış. 5 kız 3 erkek çocuk sahibi Çelik, 7 yıl önce sağ ayağına yumuşak doku kanserine yakalanıyor uzun ve yanlış tedaviler sonucunda 2001 yılında sağ ayağı dizden aşağı kesiliyor. Protez bacak takılarak yaşama tutunan 74’lük ressam, ameliyattan sonra sokağa çıkmadığı ve fazla yürüyemediği için kitap okumaya ve resim yapmaya başlamış. Çelik, guaj boya tekniği ile tamamen primitif tarzda resim yapıyor.
İlgi gören bir diğer sergide Beşiktaş Belediye binasının girişinde yer alan ebru ve hat sanatları sergisiydi. Sergide,1993 yılında Fuat Başar ile önce hat, bir yıl sonra da ebru çalışmaya başlayan Zehra Dinçer’in, gerek Hüsn-i Hat, gerekse Ebruyu geleneksel yöntemlerle hayat bulduğu eserleri bulunuyor. 2003 yılında icazet alan sanatçının, 1996 yılında Darülaceze müessesesinde Ebru sanatını hasta tedavisinde kullanım amacı ile kurduğu atölyedeki çalışmaları, 4. Uluslararası Ebrucular kongresinde tebliğ olarak sunulmaya değer görülmüş. Şu sıralar çeşitli kurslarda ders veren, kişisel ve karma sergilerde yer alan Zehra Dinçer’in çalışmalarından oluşturulan resim sergisi sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.
Özel BJK Koleji anne ve babaları uyardı;
“Çocuğunuz size birgün cinselliği sorabilir”
Anne Babaların imdadına öğretmenler yetişti. Çocukların cinsellik soruları için ebeveynleri bilgilendirici panel Özel BJK İlköğretim Okulu tarafından Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşti… Çocukların cinsel gelişimleri hakkında sağlıklı ve gerçekçi bir bilgi edinmeyi, aynı zamanda cinsellikle ilgili sorularına onları yaş düzeylerine uygun ve doğru cevaplar verilebilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen panele ilgi büyüktü. İki oturum şeklinde gerçekleşen panele, Prof. Dr. Tarık Yılmaz, erkeklerin fizyolojik gelişimi ile ilgili olarak Ürolog Op. Dr. Serdar Erkan, Kız çocuklarının gelişimi ile ilgili olarak Op. Dr. Meriç Karacan katıldı. Oturumu Okul Aile Birliği Başkanı Av. Bülent Özden yönetti. Didem TUTAL
“Baş tacımızsınız”
BEŞİKTAŞ Belediye Başkanı İsmail Ünal, huzurevi sakinlerini yalnız bırakmadı. Yeni yılın gelişi ile birlikte Beşiktaş’ta yer alan yaşlıları ve düşkünleri ziyaret eden Ünal, huzurevi sakinleriyle tek tek ilgilendi. Gerçekleştirilen etkinlikte, huzurevi sakinlerine hediyeler dağıtıldı. Belediye Başkanı İsmail Ünal, uzun zamandan beri Beşiktaş’ta olduğundan dolayı ilçesini oldukça iyi tanıdığını belirterek huzurevi sakinleriyle her zaman ilgileneceğini, kapısının daima onlara açık olduğunu dile getirdi.
Serdar Bilgili fotoğraflarını sergiledi
(DOLMABAHÇE) Serdar Bilgili’nin objektifinden çekilen fotoğraflar sergilendi. Tempo Dergisi’nin desteği ile engellilerin azimle mücadelelerinin yer aldığı sergi, Dolmabahçe Sarayı’ndaydı. Geceye, sanat sosyete spor camiasından ünlüler katıldı. İstanbul Valisi Muammer Güler’in de yer aldığı sergide, magazin dünyasından Deniz Akkaya ve Güzide Duran, moda dünyasından Esin Maraşlıoğlu, Cengiz Abazoğlu ve Zeynep Tunuslu gibi isimler de vardı. Bilgili: “Onlar vücutlarındaki ve yaşamlarındaki ‘Engellere rağmen’ cesareti sergilediler” dedi.
Kredi bunalımı
sonunda intihar ettirdi
(BEŞİKTAŞ) Bir matbaacıda çalışan Emine Burcu Kahveci, girdiği bunalım sonucu, 12’nci kattan atlayarak intihar etti. Etiler Belediye Kooperatifinde oturan Emine Burcu Kahveci, sabah saatlerinde evinden çıkarak bir akrabasının evine gitti. Evde kimseyi bulamayan genç kadın, apartmanın 12’nci katına çıktı ve merdiven boşluğundaki pencereden aşağıya atladı. Yakınlarından alınan bilgilere göre; genç kadının çalıştığı matbaanın sahibi Aydın Yılmaz için bankadan 55 bin YTL kredi çektiği, taksitlerin ödenmemesi sebebiyle intihar ettiği ileri sürüldü.
Adnan Hocacılar
Beşiktaş’ta sergi açtı
(BEŞİKTAŞ) Adnan Hocacılar olarak bilinen Bilim ve Araştırma Vakfı’nın “Yaradılış Sergisi” projesi kapsamında yurtdışından getirtilen fosiller, Beşiktaş Çarşısı’nda sergilendi. Bir çok yerde sergilenmeye başladıktan sonra tepki toplaması sebebiyle kaldırılan sergiye en çok öğrenciler ilgi gösterdi. Edinilen bilgiye göre, Adnan Hoca’nın ekibi daha önce de sergiyi Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açmış bazı doktorların uyarısı ve şikâyeti üzerine sergi kaldırılmıştı. Aynı sergi İstanbul dışında da yer alıyor.

Beşiktaş’taki okullar satışa çıktı
Okul alanlarını satılması ve bu konunun yıl içinde sonuca ulaşacak olması geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi düştü. İstanbul’daki 17 okulun içinde 5 adetinin de Beşiktaş sınırlarında olması semt sakinlerine telaşa düşürdü. Beşiktaş’taki okullar arasında; İstanbul Yüzme İhtisas, Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu, Beşiktaş Kız Lisesi, Etiler Otelcilik Turizm Meslek Lisesi ile Akşam Kız Sanat Okulu bulunuyor. Edinilen bilgiye göre, Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu ile Etiler Otelcilik Turizm Meslek Lisesi’nin satış kararı çıktığı diğer okulların satış kararlarının ise önümüzdeki günlerde meclise gelecek. Satışları yapılan okulların ticari amaçlı kullanılabileceği öğrenildi. Butik otel veya alışveriş merkezi gibi işyerlerine dönüştürülebileceği olasılığının önüne geçilmesi isteniyor.
ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NETLEŞECEK
Kent merkezlerinde bulunan ve arsa bakımından değeri yüksek kamu binalarının değerlendirilmesi projesi, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullar için devreye sokuluyor. Projenin gerçekleştirilmesindeki amaç ise, şehir merkezlerindeki okulların yerlerine 10, 20, hatta 100 yeni okul inşa edilecek şekilde yatırımcılara satılması şeklinde tanımlanıyor. Milli Eğitim ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin bir süredir yürüttüğü çalışmalar sonucunda, konuyla ilgili olarak bir protokol taslağı hazırlandı. Edinilen bilgiye göre, önümüzdeki günlerde imzalanması beklenen protokol ile kent merkezlerindeki okulların satılması, buna ilişkin ihale usulleri ve ihaleye kimlerin katılacağı konularını düzenlenecek. İlgili protokolün imzalanmasının ardından uygulamaya girecek projeye göre, şehirlerin göbeğinde bulunan, etrafı tamamen iş ve alışveriş merkezleriyle çevrili olan Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullar, talep durumuna göre satışa çıkarılacak. İhale yöntemiyle gerçekleştirecek. İnşaat karşılığı ihalede, satışa çıkarılan okula en yüksek değeri veren alıcılar, devlete para ödemeyecek, bunun yerine, Milli Eğitim Bakanlığı’na satış tutarına eşdeğer maliyet ile yeni okullar inşa edecek.
Beşiktaşlılar kendi bölgelerindeki okulların akıbetini şimdi merak içinde bekliyor. (ÖZEL HABER)
Kadın hakları ve kadının toplumdaki yeri her yönüyle masaya yatırıldı
Avrupa’da Türk Kadını başlıklı araştırma, kadının son yıllarda çizdiği tabloyu ortaya koydu. Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu işbirliği ile hazırlanan Avrupa’daki Türk kadınlarının yaygın klişelerin aksine, toplumun pek çok sahasında varlıklarını gösterdiklerini, genç kuşak kadınların erkek akranlarından kimi alanda çok daha ileride olduklarını belirledi. TAM direktörü Prof. Dr, Faruk Şen’in koordinatörlüğünde, Gülay Kızılocak, Cem Şentürk ve Dr. Martina Sauer tarafından hazırlanan TİSK Başkanı Tuğrul Kutadgobilik’in de yer aldığı Ortaköy’deki Radisson Sas Bosphorus Hotel’de yapılan toplantıda “Avrupa´da Türk Kadını: Almanya örneğinden hareketle Avrupa´daki Türk Kadınlarının Yaşam Koşullarına Dair Bir Analiz” başlıklı araştırmanın sonuçları kamuoyuna duyuruldu. Buna göre, Almanya´da 1000 kadın ve 500 erkekle yapılan anketin verileri ve farklı alanlardan 30 kadar kadınla yapılmış mülakatların sonuçlarını içeriyor. Amacı ise, Avrupa’da Türklerin yoğun yaşadıkları Almanya, Hollanda ve Avusturya gibi ülkelerde medyanın kamuoyuna yansıttığı aile içi şiddet, zorla evlilikler ve töre cinayetleri gibi olgularla, kamuoyunda Türk kadınları üzerine üretilen yanlış veya tek yönlü bilgilerin gerçeklikle sınanması olarak açıklanıyor. TAM Direktör Yardımcısı Gülay Kızılocak, “Avrupa sınırlarını aşarak Türkiye´deki kadınları da kapsar hale gelen önyargılı yaklaşımın araştırmalar neticesinde ciddi biçimde çürütüldüğünü söyledi. Avrupa´da yaşayan 4,1 milyon Türkiye kökenli Türk göçmenin % 47´si kadınlardan meydana geliyor. Avrupa´daki kadın nüfusun % 42´sini Aile birleşimi ile gelenler oluştururken, % 3´lük dilimi Almanya_a doğrudan çalışma amaçlı gelen kadınlar oluşturuyor. Avrupa´da dünyaya gelenlerin oranı ise % 55. Kadınların % 33,6´sı çalışma yaşamında yer alıyor. Araştırmanın sonuçlarına göre kadınların % 38,8´ini ev hanımları teşkil ederken, çalışma yaşamına tam veya yarı zamanlı olarak dahil olan kadınların oranı % 33,6. İssiz statüsündekiler % 9,5´lik bölümü meydana getirirken, bunu % 7,4 ile öğrenciler, ve % 2,9 ile emekliler izliyor. Bunlar dışında statülere sahip olanların toplam oranı ise % 7,8. Kadın haklarının aile ve politikada daha güçlü kılınması gerektiği yönündeki ifade kadınların % 97´si tarafından onaylanırken, kız çocuklarının meslek eğitimi almasının önemli olduğu yönündeki ifade % 90 ve kadınların kişisel gelire sahip olmaları gerektiği yönünde ifade % 83 oranında onay almış bulunuyor. Araştırmanın aileiçi şiddet tartışmasını ele alan bölümünü çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor. Buna göre ankete katılan kadınların % 76,4´ü aile içi şiddete karşı sert tedbirler alınılması önerisini tamamiyle desteklerken, kısmen destekleyenlerin oranı % 12. Bu oranlar erkeler arasında % 77,9´luk tamamen katılırken ve % 14´ü ise farklı düşünüyor. Aile içi şiddetin dışlanması yönündeki öneriye en çok destek veren grup, düşünülenin aksine 60 yaş ve üzerindeki kadınlardan oluşuyor. Didem TUTAL
70 bin korsan CD ile birlikte ele geçti
(BEŞİKTAŞ) İstanbul’da korsan CD satmaktan bir süre cezaevinde kalan S.G., Beşiktaş’ta 70 bin korsan CD ile birlikte tekrar yakalandı. S.G., işyerindeki gizli bir depoda gözaltına alınırken, depoya giden yolun 3 çelik kapı tarafından korunduğu ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, daha önce 7 kez korsan CD satmaktan sabıka kaydı bulunan S.G.’nin cezaevinden çıktıktan sonra da korsan CD işine devam ettiği belirlendi.
Ortaköy’ün göbeğinde donarak öldü
(ORTAKÖY) Kaldırımda hareketsiz yatan kişi, görenleri endişelendirdi. Ortaköy – Dereboyu Caddesi üzerinde yerde hareketsiz yatan kişiyi gören vatandaşlar polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri adama müdahale etti. Yapılan inceleme sonunda 70’li yaşlardaki adamın sokakta donarak öldüğünü belirtti. Yaşlı adamın cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.
Pencereden atladı gündem yarattı!..
(ULUS) Manken Mine Dinç ile sevgilisi Vedat Aşçı arasında aldatma krizi çıktı. İddiaya göre Aşçı, Dinç’i kendisini evdeki kız arkadaşı Gülşen Ulutaş’ın cep telefonunu kullanarak aldatmakla suçladı. Panikleyen Ulutaş kendini camdan aşağıya attı. Ulutaş, ağır yaralandı. Aşçı yaptığı açıklamada, “Yol güzergahım Ulus’tan geçiyor. Gün içerisinde oralardan birkaç kez geçerim. Bu olay ile alakam yok” diye konuştu.
Akmerkez depolarında 1 milyonluk soygun
(ETİLER) Akmerkez otoparkının 4’üncü katındaki 4 depo soyuldu. Hırsızlar, ünlü markalara ait yaklaşık 1 milyon YTL’lik ürün çaldı. Geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Minibüsle gelen zanlıların kapı kilitlerini levye ile kırdıktan sonra içeriden aldıkları malları yükleyerek kaçtıkları belirtildi. Mavi Jeans, Lacoste, Gant ve bir ayakkabı mağazasının bulunduğu deponun kameralı güvenlik sistemi ile korunmadığı ortaya çıktı.

MKM’yi de görün!..
Hürriyet Gazetesi, geçtiğimiz hafta Türkiye’nin en iyi 10 kültür merkezini seçti. Ancak oluşturulan listede, Mustafa Kemal Merkezi’nin isminin bulunmayışı Beşiktaşlıları şaşkına çevirdi. Gazete Beşiktaş’a gelen telefonların yanı sıra yüzü aşkın faks ve bir o kadar da e-postayla mesajıyla bu konuya dikkat çekildi. Kamuoyunun bilgilendirilmesi isteyen semt sakinleri, “Bazılarında bir tek salon bulunmasına rağmen, listeye girmişler ancak, tiyatro salonu, sergi ve konferans salonları ile dev bir kompleks olan MKM atlanmıştır.” dedi.
Listenin şekillenmesinde rol oynayan jüri üyeleri arasında ise kültür – sanat dünyasının önemli isimleri bulunuyor. Üyeler arasında; Sanat eleştirmeni – Yazar Doğan Hızlan, Eski Kültür Bakanı Talat Halman, Orkestra Şefi Gürer Aykal, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü İlber Ortaylı, Tiyatrocu, Yönetmen, Oyun Yazarı Haldun Dormen, Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Milliyet Sanat Yayın Yönetmeni Tuğrul Eryılmaz, Oyuncu Yıldız Kenter, Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Rahmi Aksungur yer alıyor. MKM’nin yer almadığı en iyi 10 merkez ise şöyle sıralanıyor: Atatürk Kültür Merkezi, Aksanat, Bilkent Müzik Fakültesi Salonu-Ankara, Yapı Kredi Kültür Merkezi, Diyarbakır Kültür Merkezi-Diyarbakır, Beşiktaş Kültür Merkezi, Mersin Kültür Merkezi-Mersin, İş Sanat, Caddebostan Kültür Merkezi, Cemal Reşit Rey.
Konu hakkında Gazete Beşiktaş olarak Beltaş Genel Müdürü Gökhan Sarı’yla görüştük. MKM’nin yapısı ve çalışmalarına bakıldığında bünyesindeki Beşiktaş Çağdaş ve Ortaköy Sanat Galerisi ile birlikte gerek fiziksel yapısı diğer merkezlerden farklı olarak konferans salonu özelliği, gerek fuaye alanı ve bugüne değin gerçekleştirdiği projeleriyle en iyi merkezler arasında yer alabilecek özelliklere sahip olduğunu gözler önüne serdi. Gökhan Sarı: “Araştırma ve sıralamanın nasıl yapıldığını bilmiyoruz. Nasıl bir kıyaslama yapıldı anlamak lazım. Ancak yapılan iş konumuz olmadığına göre, bizim MKM ile ilgili bilgi vermemizin daha doğru olacağını düşünüyorum. MKM, değil Beşiktaş, İstanbul, hatta Türkiye’nin sayılı kültür merkezlerinden biridir. MKM taşıdığı özellikler bakımından belirlenen kültür merkezleri içinde de rahatlıkla ön sıralarda yer alabilirdi. Vatandaşların duyarlılığı haklıdır. Bu vesile ile Mustafa Kemal Merkezi’nin varlığını da gözler önüne sermiş olabiliriz” şeklinde konuştu.
MKM’nin serüveni şöyle: Beşiktaş Belediyesi sınırları içinde tüm İstanbullulara sanatsal ve kültürel alanlarda hizmet veren Beltaş’ın 2004 yılındaki en büyük projesi, 1.032 kişilik salonu ve 1050 m2’lik fuaye alanı ile Mustafa Kemal Merkezi açıldı. 8 aralık 2004’te baş rollerini Şener Şen, Meltem Cumbul ve Özlem Tekin’in paylaştığı Mucizeler Komedisi Müzikali’nin gala gösterisi eşliğinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile açılışı gerçekleştirilen Mustafa Kemal Merkezi toplam 23.500 m2 oturum alanı ile Türkiye’de eş büyüklükte kültür merkezi ve alış veriş merkezi olarak tek örnektir. Tavan yüksekliği 5 metre olan 2500 m2’lik bir alan üzerine kurulu Beşiktaş Çağdaş, Mustafa Kemal Merkezi içinde yer almaktadır. Sanat merkezimizde çok geniş bir sergi salonunun yanı sıra fotoğraf sergi salonu, toplantı salonu ve konferans salonu bulunmaktadır. Dia gösterimleri için de uygun olan konferans salonu, Türk resim sanatı ustaları tarafından düzenlenecek seminer ve panellere ev sahipliği yapabilecek niteliktedir.
MKM’de yapılan diğer etkinlikler şöyle: Geleneksel Altın Kelebek, 10. Sadri Alışık, POPSAV, Toyp Ödül Töreni. Popstar Alaturka ve Star Avı yarışmaları. İstanbul Eczacılar Odası Semineri, Ak-Der Toplantısı, İstanbul Bilim Üniversitesi Mezuniyet Töreni, Mülkiyeliler Birliği Belgesel Gösterimi, Galatasaray Başkan Adayı Yiğit Şardan’ın Seçim Toplantısı, TEB Toplantısı, Tarihi Kentler Birliği Beşiktaş Buluşması, Wella Toplantısı, Beşiktaş Anadolu Lisesi Mezuniyet Töreni, Astra Zeneca İlaç Firması Toplantısı, Altı Nokta Körler Vakfı Toplantısı, Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Toplantısı. Ayşe Opereti, Mucizeler Komedisi, Anadolu Ateşi, Kaç Baba Kaç, St. Petersburg Senfoni Orkestrası, Ferhat Göçer ve İdil Biret Konseri, O Hikayedeki Mal Benim Adlı Oyun, Bir Yaz Gecesi Rüyası IV Tan Sağtürk Bale Okulu ve İTÜ Halk Oyunları Gösterisi. Turkcell, Eti ve Profilo reklam çekimi. Kurumsal Film, Balkan Müzik, Beşiktaş Belediyesi Çocuk Tiyatroları Festivali. Anlat İstanbul Film Galası.
MKM bünyesindeki Beşiktaş Çağdaş’taki etkinlikler ise özetle şöyle:
KIRMIZI SİYAH SERGİSİ: “Beşiktaş Çağdaş’taki ilk sergi 3 Ekim – 31 Aralık 2005 tarihleri arasında yapıldı. Sergiye katılan sanatçılar: Adnan Çoker, Adem Genç Ferruh Başağa, Ömer Uluç, Özdemir Altan, Güngör Taner, Mustafa Ata, Zekai Ormancı, Koray Ariş, Bubi, Bedri Baykam ve Seyhun Topuz’du.
ORHAN PEKER: Türk resim sanatında önemli bir yeri olan Orhan Peker’in resimleri Mustafa Kemal Merkezi’nde bulunan Beşiktaş Çağdaş’ta sergilendi. Yalın anlatımı, hayatı anlatan basit figürleri ile tanınan Orhan Peker aynı zamanda, sanat yaşamı boyunca çok sayıda ödül ve başarı elde etmiş bir ressam. Kıymet Giray’ın küratörlüğünde gerçekleştirilen Orhan Peker sergisi, 7 Mart – 17 Nisan tarihleri arasında sanatseverlerle buluştu.
ART SHOW: İstanbul’un en önemli kültür sanat merkezlerinden Beşiktaş Çağdaş, 22 – 30 Nisan 2006 tarihleri arasında 17 galerinin katılımı ile “ART- SHOW 2006 Sanat Galerileri Buluşması- I” etkinliğine ev sahipliği yaptı.
IMOGA: Türkiye’nin ilk çağdaş özgün baskı resim müzesi olan İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi’nde (IMOGA) sergilenen eserler, 16 Mayıs – 31 Temmuz 2006 tarihleri arasında Beşiktaş Çağdaş’ta sanatseverlerle buluştu.
SANAT KURGU: 11 Ekim – 03 Aralık 2006 tarihleri arasında uluslar arası bir proje olan Sanat Kurgu Beşiktaş Çağdaş’ta gerçekleşti.
75 YILIN İZİ: Beşiktaş Çağdaş’ta 15 Aralık 2006 – 15 Ocak 2007 tarihleri arasında, küratörlüğünü Doç. Dr. Kıymet Giray’ın yapmış olduğu “Merkez Bankası Koleksiyonu’ndan Seçkilerle 75 Yılın İzi” sergisi ziyaret edildi.” (VERİ BASIN)
Çocuklara özel
YENİ yılla birlikte MKM’de “Çocuklara Özel” çok önemli projelere imza atılacağı öğrenildi. Konu hakkında, şu bilgiler verildi: “Çocukların en sevdiği oyunlar Pinokyo, Külkedisi Sinderalla ve Bremen Mızıkacıları, 1032 kişilik dev sahnede muhteşem bir prodüksiyon ile çocuklarla buluşuyor. Ayrıca her cumartesi gerçekleştirilecek oyundan önce MKM’nin dev fuayesinde kurulacak olan şişme oyun gruplarıyla, çocuklar aktivitenin heyecanına varacak. Yine fuaye içinde çocuklar için interaktif oyunlar oynanması ve müzikli dans showların yapılması yönünde çalışmalar planlanmaktadır. Bu çerçevede palyaçolar, illüzyon ekibi, animasyon grubu gibi bir çok detay organizasyon, ortamı çocuklar için daha sevimli bir hale getirecektir.”
“Nazım Hikmet Haftası” muhteşemdi
DOĞUMUNUN 105. yıldönümünde Nazım Hikmet anıldı. Etkinlik, Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde düzenlendi. Faruk Şüyün’un hazırladığı gecede Rutkay Aziz, Zafer Ergin, Derya Alabora, Zeliha Berksoy, Timuçin Esen ve Devin Özgür Çınar gibi sanatçıların Nazım Hikmet’in şiirlerini seslendirdi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katıldığı etkinlikler için şunları söyledi: “Türk şiirinin tartışmasız en büyük isimlerinden Nazım Hikmet’i, hem kendisini hem de dilimizi ölümsüzlüğe taşıyan eserleri ile büyük hasretini çektiği memleketinin en güzel köşelerinden Beşiktaş’ta anmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.”
Prof. Dr. İlber Ortaylı Akatlar’da ağırlandı
“USTALARA SAYGI” etkinliklerinin yirmi birincisinde Topkapı Sarayı Başkanı, tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı sevenleri ile buluştu. Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde düzenlenen geceyi Faruk Şüyün yönetti. Programa Alev Alatlı, Avni Özgürel, Füsun Akatlı, Nazan Ölçer, Hüseyin Hatemi ve Zeliha Berksoy konuşmacı olarak katıldı. Selen Domaç’ın sunuculuğunu yaptığı program İlber Ortaylı’ nın görüntülerinin yer aldığı bir film gösterimi ile başladı. Şefika Kutluer’ in flüt resitali verdiği Akatlar Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte, Berk Yaygın ve Şebnem Hasanisongi, İlber Ortaylı’nın makalelerinden örnekler okudu.
İstek üzerine yeniden “Mikadonun Çöpleri”
BEŞİKTAŞ Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde sahnelendiği zamanlarda oldukça yoğun bir ilgi gören “Mikadonun Çöpleri”, yeniden tiyatro severlerle buluşuyor. Timuçin Esen ve Devin Özgür Çınar’ın oyunculuklarıyla büyük beğeni topladığı Melih Cevdet Anday’ın bu eseri, 60’lı yıllarda geçiyor. Bir erkek ile bir kadının hesaplaşması şeklinde sergilenen fakat günümüze kadar uzanan bir dönemi de anlatan modern tiyatro ürünü. Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu Prodüksiyon Tiyatrosu’nun yapımcılığında gerçekleştirilen oyunda, sinemada ve dizilerde başarılı yorumlarını izlediğimiz Devin Özgür Çınar ile Timuçin Esen performanslarını sergiliyorlar.

Kadının rengi
BEŞİKTAŞ Çağdaş’ta yine çok konuşulacak bir proje hayata geçiriliyor. KAGiDER Kadın fonuyla birlikte düzenlenecek “KADIN’IN RENGi” isimli serginin büyük ilgi görmesi bekleniyor. Konu hakkında, yetkililer şu açıklamalarda bulundular: “Sanatın tüm evrelerinde kadın “Güzellik” tanımlanmasında sembol olmuştur. Neolitik çağın Kibele’si olarak resim ve heykel sanatının ana temasını oluşturan kadın, Fransız Devrimi’nden sonra da sanatta özgürlüğün ve demokrasinin simgesi olarak ön plana çıkmıştır. Türk Resim ve Heykel sanatının gelişiminde de toplumsal gelişmenin ve çağdaşlaşmanın anlamı olarak yerini almıştır. “Kadının Rengi” sergisi yüzyılımızın izlerini taşıyan anlatımlarla Türk resim ve heykel sanatının ünlü ustalarının kadına bakışını anlatmaktadır.” Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla 9 Mart’a kadar izlenebilecek olan sergi Kadın Fonu’nun “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi” Kampanyası yararına gerçekleştiriliyor.

SPOR HABERLERİ

İkinci yarıda beklenti büyük
Tek istekleri var; Şampiyonluk
İkinci yarı başladı. Futbolsuz geçen günlerin acısı artık her hafta fazlasıyla maç seyrederek çıkaracağız. Beşiktaş Gazetesi olarak internet sitesinde forum açtığımızdan bu yana binlerce mesaj geliyor. Futbola ara verildiği zamanlarda gelen bu mesajları ana başlıklar halinde sizlerle paylaştık. Yazıların noktasına ve virgülüne dokunmadan bunların bir çoğunu yayınladık. Bu konuda da yaptığımız objektif ve tarafsız yayıncılık dolayısıyla tebrik edildik.
Bu sayımızda her sayıda yaptığımız gibi yine sizlerin yani taraftarın mesajlarına yer veriyoruz. İkinci yarının başlaması nedeniyle olacak yine birçok konuda Beşiktaş Gazetesi internet sitesinin forumuna yazı eklenmişti. Bunlardan öncelikle “İkinci yarıda Beşiktaş’ın neler yapabileceği…” üzerine yazılan yazılar dikkatimizi çekti. Bu hafta içinde bu yazılardan bir derleme yaptık. Madem Beşiktaş sahaya indi. Madem lig için kolları sıvadı. Bakalım taraftar neler demiş, görelim ve dilekleri Beşiktaşlılara direk olarak ilk ağızdan aktaralım istedik. Çünkü Beşiktaşlılar ikinci yarıdan pek ümitli değil, ancak bazı şartlarda Kartal’ın şampiyonluğu kovalayacağına inanıyor. Nedir bunlar? Taraftarın istekleri ve beklentileri ne şekilde?
Taraftarın sesi Beşiktaş Gazetesi sizler için internet sitemizin forumundaki mesajları özetledi. İşte bunlardan bir kaçı;
TRANSFER BEKLİYORDUM
Bu yarı için iyi bir transfer bekliyordum. Ama seçimlere konsantre oldular. Kafa karışıklığında adam alınmaması bence daha iyi oldu. Alınan iyi çıkmayabilirdi. Parada sokağa atılırdı. Rico tek ümidimiz. Zafer Çiçek.
GÜZEL İŞLER YAPARIZ
İkinci yarı iyi işler yaparız. Yönetim de yeni kanlarla daha iyi işler yapacaktır umarım. Beşiktaş yense de yenilse de İnönü’deyiz. Takımı destekleyeceğiz, başka çaresi yok. Can Serdar.
TEK ZEVKİMİZ MAÇ
Futbolu özledik. Maçtan başka zevkimiz yok. Ancak Beşiktaş başarılı olamayınca kahrediyoruz. İkinci yarıdan da ümidim yok. Yine de “Belki!..” diye maça gidiyorum. Emin Dayan.
SİNYALLER İYİ DEĞİL
İlk yarı iyi sinyaller vermedi. Hem takım hem de tribünler sınıfta kaldı. Birlik ve beraberlik laftan öteye gidemedi. Aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Ali Biçer.
KONUŞMAKLA OLMAZ
Taraftar takımının başarılı olmasını ister. Başarıda günlük ve maç başına değil, şampiyonluktan geçer. Şampiyon olmayacaksak, boş yere konuşmanın bir faydası yok. Ayla Berber.
SAHADA GEZMEYİN!..
İkinci yarıda güzel futbol bekliyorum. Savaştıkları zaman kazanıyorlar. Beşiktaş oyuncusu sahada gezmez. Böyle oyuncu istemiyoruz. Formasını sırılsıklam ıslatanlar sahaya çıksın. Habib Yönoğlu.
YILDIZLARIMIZI HARCAMAYALIM
Delgado ve Rico gibi yıldızlarımız var. Yinede sonuç alamıyoruz. Kleberson kazanılsın, ama çok zor. Serdar’da ısrar edilsin. İbrahim Akın ve genç Burak’a çok üzülüyorum. Cem Atik.
HERŞEY HOCA’YA BAĞLI
Başarı Tigana’ya bağlı. İlk yarıda zaman zaman yaptığı hataları tekrarlarsa hezimet bile yaşarız. Defansı toparlamak lazım. Adamları kendi yerlerinde oynatmak lazım. Ali Akyıldız.
OYUNU YÖNLENDİREMİYORLAR
Takım içinde lidere ihtiyaç var. Kaptan ayrı, lider ayrıdır. Oyunu yönlendirecek, kaybolan konsantrasyonu ikaz edip, toparlayacak biri gerek. Bu Rico olsun. Hem tecrübeli hem de iyi futbolcu. Cihat Moroğlu.
SUÇLUYA KAÇ HAK TANINACAK?
İkinci yarıda ilk yarıdaki sonuçlar alınıp, kötü futbol oynanırsa bunun suçlusu artık cezalandırılmalıdır. Bu hocada olabilir, futbolcularda. Bir futbol takımı köktü giden işlere bir sezon dayanamaz. Ebru Tatar.
MÜCADELE HER PLATFORMDA
İkinci yarıya tüm takımlar hırslı girecek. Fenerbahçe’nin 100. yılında şampiyon olsak mükemmel olur. Ancak bırakmayacaklar gibi… Her türlü mücadeleye hazır olmalıyız. İyi futbol yetmeyebiliyor bazen… Dikkatli olmak lazım. Suat Topaç.
HIZLI GİRİŞ YAPMALIYIZ
Ligin son maçları kıran kırana geçer. İkinci yarıya hızlı giren son maçlarda puan kaybetse de başarılı olur. Beşiktaş üçer puanla yoluna devam etmeli, rakipleri mutlaka puan verecektir. Cavit Meydan.
ANADOLU TAKIMLARINA BAKALIM
Anadolu takımlarının ne yapacağına bakmak lazım. Birkaç sezondur iyiler. Ancak ipin ucunu bırakırlarsa yine üç büyükler potada yalnız kalır. Hesap kitap çok iyi yapılmalı, akıllı stratejiler izlenmeli. Ömer Yurtsever.
FUTBOL SAHADA OYNANIYOR!..
Federasyondaki kargaşa herkesi etkileyecektir. Yöneticiler bunu takıma yansıtmamalıdırlar. Futbolu her zaman sahada oynayan kazanacaktır. Ancak saha dışında da mutlaka çok çalışmak lazım. Fethi Ahmet Gül.
Sakatlana kadar mükemmeldi
İlk yarının yıldızı; Gökhan Zan
İkinci yarı başladı. Ligin ilk yarısında istenileni veremeyen Beşiktaş’tan ikinci yarıda çok şeyler bekleniyor. İlk yarıda Beşiktaş gibi futbolcularda hayal kırıklığı yaşattı. Birkaç futbolcu dışında göze batan futbolcu yoktu. Sakatlana kadar Gökhan Zan iyi bir performans gösterdi. Son maçlarda Ricardinho harikalar yarattı. Genç Serdar Kurtuluş ise Kartal’ın kazancı oldu. İşte ilk yarıdan futbolcuların karneleri:
GÖKHAN ZAN
SAKATLANANA kadar çok iyi oynuyordu. Spor yazarlarınca en çok seçilen iyi oyuncu oldu. Sakatlandıktan sonra yerini Baki’ye bıraktı. O zaman kadar da Denizlispor, Gençlerbirliği ve Kayseri Erciyes maçlarında üç maçta spor yazarlarından en çok oyu aldı. Gökhan Zan geleceği olan bir futbolcu.
RICARDINHO
DELGADO’MU, Ricardinho’mu sorusuna noktayı koydu. Delgado’nun sakatlanması ile birlikte orta saha tamamiyle Ricardinho’ya kaldı. O’da ustalığını gösterdi ve harika paslar ile arkadaşlarına gol yolları açtı. Spor yazarları Bursa ve Kayseri maçlarında en iyi futbolcu gösterdi. Maçlara damgasını vurdu.
İBRAHİM ÜZÜLMEZ
ARTIK iyi pas atıyor. Ayrıca her maçta sağ kulvarı 90 dakika boyunca kullanıyor. Bitmek bilmeyen enerjisi ile takımı ateşliyor. Kaptan olduktan sonra daha da güzel işler yapıyor. Spor yazarları kaptan İbrahim Üzülmez’i Vestel Manispor maçında en çok beğendikleri futbolcu seçti. Son maçlar hariç iyi idi.
BOBO
EN çok golü genç Brezilyalı attı. Herkes Nobre’ den gol beklerken, Bobo bir çok maçta Beşiktaş’ı kurtaran adam oldu. Buna rağmen bazen ilk 11’de yoktu. Spor yazarları bir maçta onu en iyi futbolcu seçti. Gaziantep maçında çok beğenildi. Diğer maçlarda da çalışkanlığı hareketliliği ile göz doldurdu.
KORAY AVCI
YERİNDE oynamadığı halde iyi işler yapıyor. Zaman zaman hatalı olsa da yine defansı çekip çeviriyor. Zamanında top kesip, oyuna sokabiliyor. Tehlikeyi çabuk ve anında sezebiliyor. Koray Avcı Fenerbahçe maçında spor yazarlarından en çok oyu alan futbolcu oldu. Bir çok maçta da göze batan oyuncuydu.
ALİ TANDOĞAN
ÇOĞU zaman ikinci yarıda oyuna girip gollerini attı, kimi zaman ise özellikle de son maçlarda ilk 11’de sahaya çıktı. Elinden geleni yaptı. Ancak her maçta aynı performansı gösteremedi. Spor Yazarları onu Ankaragücü maçında tüm futbolculardan daha çok beğendi. Diğer maçlarda ise Ali Tandoğan’a oy çıkmadı.
RUNJE
BÜYÜK ümitlerle alındı. Oynadığı takımda ve ülkesinde yılın kalecisi seçilmişti. Beşiktaş’a uyum sağlaması uzun sürdü. Bir ara taraftarın hışmına uğradı, sonra araları düzeldi. Beklenmedik goller yedi, bir o kadarda çıkardı. Runje hiçbir maçta göze batan futbolcu olamadı. Taraftar da kararsız kaldı.
DELGADO
BEŞİKTAŞ’IN en çok konuşulan futbolcusu idi. Büyük bir transfer olarak lanse edildi. İyi bir futbolcu olduğu ve kumaşının iyi olduğu her halinden belli. Oynadığı zamanlarda iyi işler yaptı ama sakatlıktan kurtulamadı. Spor yazarlarından oynadığı maçlarda ne yazık ki Arjantinli yıldıza hiç oy alamadı.
KLEBERSON
GEÇEN yılların en çok sevilen ve en yararlı futbolcu idi. Ancak bu yıl istenileni veremedi. Hatta bu nedenle son maçlarda ilk 11’e bile giremedi. Aklı Ada’da kaldı diyenler bile var. Brezilyalı orta saha oyuncu için ikinci yarı hala bir muamma. Ne kadar sabredileceği de şüpheli. Düzelmesi umut ediliyor.
İBRAHİM TORAMAN
SAĞ kulvarda kullanılıyor. O da yerinde oynamıyor ve sık sık hata yapıyor. O’da bunu kabulleniyor. Ancak Tigana’nın tercihinden dolayı yapacak bir şeyi de yok. Görev verildiği bölgede savaşıp duruyor. Beşiktaş’ın milli futbolcusu spor yazarlarından oy alamadı ve maçın yıldızı olduğu hafta yok.
NOBRE
FENERBAHÇE’DEN gol ümidi ile geldi. Ancak ligte, kupada ve Avrupa arenasında birer gol dışında iş yapamadı. Hırsı çalışkanlığı ve savaşan futboluyla beğeniliyor. Bu yapısı ve istikrarlı tavrıyla taraftarın gönlünde hala kredisi sürüyor. Ancak spor yazarlarından Nobre’de hiçbir maçta oy alamadı.
Bobo attı,
sıra Nobre’de
Ligin ilk yarısında Bobo Beşiktaş adına gol yollarında etkili olurken, diğer golcüler kendilerinden bekleneni veremediler. Süper Kupa, Süper Lig, UEFA ve Türkiye Kupası olmak üzere dört kulvarda toplam 40 gol attan Siyah Beyazlı takımda Bobo 12 golle göz doldurdu, Nobre 4, Gökhan Güleç ise 3 golde kaldı. Bobo ligde 7, UEFA Kupası’nda 2, Türkiye Kupası’nda 3 gol kaydetti. Lig de 14 maçta forma giyen Nobre bir gol atarak şaşkınlık yarattı. Çalışkanlığı ve müca-deleci futbolu ile beğeni kazanan Nobre’nin gol atamaktan dolayı sıkıntı yaşadığı belirtiliyor. Avrupa arenasında ve Türkiye Kupasında da kısırlık yaşayan Nobre’nin gol orucunu ikinci yarıda bozması bekleniyor. Taraftar Nobre’yi teşvik etmek amacıyla her maçta
sürekli tezahürat yapıyor. Nobre’de verdiği demeçlerde tutukluk yaşadığını kabul ediyor ve
“Ligler başlasın golle-rimi sıralayacağım” dedi. Didem TUTAL

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusu’nu (2)” seçiyor
Beşiktaş Gazetesi 2006-2007 sezonunda da yine Beşiktaş’ın en iyi futbolcusunu seçiyor. Geçen sayıda her maçtan sonra yapılan oylama sonucu; Sergen Yalçın altı maçta en çok göze batan oyuncu oldu ve kupasını aldı.
BU YILDA AYNI YARIŞMA DÜZENLENİYOR
Spor Yazarlarının oylarıyla seçilen Beşiktaş’ın en başarılı futbolcusuna Beşiktaş Gazetesi bu sezon da yine dev bir kupa verecek. Yıl boyunca her hafta seçilen maçın yıldızı Beşiktaş Gazetesi’nde yayınlanıyor. Ayrıca spor yazarların verdiği oylar ve seçilen futbolcuların bilgileri Beşiktaş Gazetesi’nin internet sitesinde de yer almaktadır. Maçın yıldızları ve yılın en başarılı Beşiktaşlı futbolcusu için görüş aldığımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.
Spor yazarları yeni sezonda da yine oylarını vermeye başladı. Gerek yazılarıyla gerek direk olarak görüşülerek tespit edilen oylama sonucu ilk maçta göze batan oyuncu İbrahim Üzülmez oldu. İkinci haftada ise, Gaziantep maçında attığı iki golle Bobo birinci oldu. Üçüncü haftada oynanan Denizlispor maçında Gökhan Zan, dördüncü hafta Konyaspor maçında Burak seçildi. Trabzonspor maçında ise “Maçın yıldızı yok” denildi. Galatasaray maçında yine isim çıkmadı, Ankaragücü maçında ise en çok oyu Ali Tandoğan aldı. Kayseri Erciyes-Beşiktaş maçının yıldızı Gökhan Zan seçildi. Beşiktaş-G.Birliği maçında yorumculardan Gökhan Zan tam puan aldı. Rizespor maçında ise yine isim yoktu. Sadece iki yorumcu “Kaleji Runje” dedi. Sakaryaspor karşılaşmasında maçın yıldızı seçilemedi, Antalyaspor maçında ise 3 gol atan Bobo maçın yıldızıydı. Beşiktaş-Sivas maçında hiçbir futbolcuya spor yazarlarından oy çıkmadı. F.Bahçe derbisinde ise yazarlar Koray Avcı’ya dikkat çekti. Beşiktaş-Bursaspor maçında yorumcuların oyları Ricardinho üzerinde birleşti. Ankara – Beşiktaş maçında ise otoritelerin görüşleri yıldız oyuncunun olmadığı yönündeydi, Beşiktaş-Kayserispor maçında ise göze batan oyuncu Ricardinho’ydu.
Otoriteler “Gökhan Zan”
Taraftar “Ricardinho” dedi
Spor yazarları ilk yarı için en fazla oyu Gökhan Zan’a verdi. Sakatlanana kadar mükemmel oynayan Gökhan Zan Beşiktaş’ın oynadığı üç maçta en fazla oyu alarak ilk yarının en başarılı futbolcusu seçildi. Ricardinho ise, son maçlarda oynatılmaya başlandığından olsa gerek iki maçla Gökhan Zan’ın arkasında kaldı.
Diğer yandan Beşiktaş Gazetesi internet sitesine gelen binlerce mesaj ve forum sitesine yazılan notlar sonucu taraftar, uzak ara “Ricardınho” dedi.
Forum sitemizde ayrıca Ricardinho’ya övgüler yağdırıldı. Tigana’ya mesajlarda gönderen taraftar Rico’nun mutlaka ilk 11’de oynaması gerektiğini vurguladılar. Stada Rıco için geldiklerini belirten taraftar; “Beşiktaş’ın menfaati için Rico sakat değilse her zaman ilk 11’de oynar” şeklinde konuştular. Delgado’nun iyileşmesinin de Ricardinho’nun oynamaması için neden olamayacağını kaydeden taraftar “İkisi birlikte pek ala oynar.”şeklinde görüş bildirdiler.
İşte www.besiktasgazetesi.com adresindeki forum sitesinden bazı alıntılar:
RİCARDİNHO 1 NUMARA
Rico’yu geldiğinden beri oynatsalardı, şimdi Beşiktaş daha iyi durumda olurdu. Ben uyum sorunu yaşadığını düşünmüyorum. Sorum hocadaydı Aslan Katırcı.
SAKAT BİLE OLSA OYNAT
Brezilya milli takımında oynamış oyuncu yedek bırakılır mı? Rico’nun yerine Fahri’mi oynayacak? Rico oynasın, onlarda tecrübe edinsin. Adam sihirbaz gibi. İki numara yapıyor, yüzümüz gülüyor. Sadık Mercan.
TEK BİR YILDIZ VAR
Delgado daha çok genç. Ayrıca güçsüz. İkinci yarıda da kendini gösteremezse tepki büyür. Çünkü fiyatı çok fazla, ayrıca “Yıldız” diye lanse edildi. Ama Ricardinho öyle değil, bu adam maç kurtarır. Suat Yalın.
ALEX’TEN DAHA İYİ
Brezilyalı bir usta… Her hareketinden belli oluyor. İkinci yarı ısrar edilmeli, hatta liderlik ona verilmelidir. İnsiyatif kullanırsa seyretmeye doyum olmaz. F.Bahçe nasıl Alex’te israr ettiyse bizde etmeliyiz. Adam oynamasa bile takıma koyuyorlar. Bir hareket yapıyor maçı alıyor. Sacit Aslan.
RİCO HARİKA TRANSFER
Bu yıl alınan iki adam var. İkisi de isabetli transfer. Bunlardan biri Serdar Kurtulmuş, futbolumuzun geleceği. Milli takımda bile rahat oynar. Diğeri Ricadinho. Türkiye’ye nasıl gelmiş şaşıyorum. Çok değerli bir futbolcu. Herkes gördü, Tigana ne yazık biraz geç gördü. Alaattin Karabacak.
VERİMLİ KULLANILAMADI
İlk yarı itibariyle son birkaç maç oynadıysa da Ricardinho’yu tek geçerim. Böyle bir futbolcunuz daha olsun tribünleri tıka basa doldurursunuz. Forma satışınız patlar. Keşke daha önce ve verimli kullanılsaydı.Yazık oldu. Mehmet Metin.
RİCO YOKSA, BİZDE YOKUZ
İkinci yarıda korkum, Ricardinho’nun kesilmesi. Delgado ile oynatılmaması gündeme gelirse maçları protesto ederim. Rico varken Delgado tercihi olmaz. Her iki birden kullanılabilirse ne ala… Yoksa Rico her maçta ilk 11’de rahat oynar. Mehmet Kaptan.
ÇOK YÖNLÜ BİR FUTBOLCU
Maçları özledik. Beşiktaş iyi değil ama Ricardinho çok iyi. İkinci yarı Ricardinho’yla çok iş yaparız. Şov adamı aynı zamanda takım oyuncusu. Türkiye’ye uyum sağlarsa kimse tutamaz. Her meziyet var. Onu seviyoruz. Onur Çözel.
Murat Didin
‘Kovalayacağız’
Seşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımının Antrenörü Murat Didin, tüm olumsuzluklara rağmen ilk yarıda en iyisini yaptıklarını belirterek, “İkinci yarıda hem kupada hem de ligde zirveyi kovalayacağız” dedi. Ligin ilk yarısında formanın değerini vererek mücadele ettiklerini söyleyen Murat Didin, basketbola büyük yatırımlar yapan Türk Telekom, Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen’in ardından ilk devreyi dördüncü sırada tamamladıklarını ifade etti. Barış Özcan’ın da ağır bir sakatlık geçirdiğini de söyleyen Didin, “Yapılabilecek olanın en iyisini yaptık, iyi mücadele verdik” dedi. Didin, yeni transferler McFarlin ve Harvey’in kısa sürede takıma ve lige uyum sağlayacaklarını umduğunu belirtti.
Aziz Akkaya: “İkinci yarıda zirveye çıkacağız”
Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımının Antrenörü Aziz Akkaya, zirveye yerleşmek dışında belirledikleri bütün hedeflere ulaştıklarını söyledi. Fenerbahçe’ye 1 sayı farkla mağlup olarak ilk yarıda tek mağlubiyet aldıklarını söyleyen Akkaya, “Zirve hesaplarını ikinci yarıya bıraktık” diye konuştu. İkinci yarıya Fenerbahçe’yi deplasmanda mağlup ederek başlamak istediklerini vurgulayan Akkaya, yeni oyuncuların takıma çok büyük katkı yapacağını söyledi. Öte yandan yabancıların henüz uyum sorununu atlatamadıklarını ve de yabancıların fizik açısından da yeterli seviyede olmadıklarını söyleyen antrenör, yabancı isimlerin ikinci yarıya kadar hazır olacaklarını da sözlerine ekledi.

Hayaller sonunda gerçek oluyor
Beşiktaş Üniversitesi geliyor!..
Onursal Başkan Süleyman Seba döneminden bu yana gündeme gelen Beşiktaş Üniversitesi için yapılan tüm plan ve projeler çeşitli nedenlerle bir türlü hayata geçirilememişti. Süleyman Seba ve Serdar Bilgili Yönetimleri Kabataş Lisesi, eski başkan adaylarından Fikret Orman ise eski SSK binasının kulübe devri için çalışmalar yapmış ancak bir sonuç elde edilememişti. Yine eski yönetici ve başkan adayı olan Hasan Arat ise Ortaköy’deki Yüzme İhtisas Kulübü üstünde durmuştu. Bütün çabalar hayata geçirilmek için düğmeye basıldı. Yüzme İhtisas Kulübü ve yandığı için kullanılmaz hale gelen Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nun yer aldığı kompleksin kullanım hakkı Beşiktaş Kulübü’ne veriliyor.
SÖZLEŞMESİ UZATILMADI
Beşiktaş, Ortaköy’de boğaza sıfır olan ve 13 dönümlük bir araziyi bünyesinde bulunduran komplekste yanan okul, halen otopark olarak kullanılıyor. Komplekste, Hatice ve Emine Sultan isimleri ile iki ayrı köşk, diğer yanda ise kapalı spor salonu, iki adet açık ve kapalı yüzme havuzu, restaurantlar, oyun ve toplantı salonu yer alıyor. Bölgenin kullanım hakkını 35 yıldır elinde bulunduran İstanbul Yüzme ve İhtisas Kulübü’nün sözleşmesi geçtiğimiz temmuz ayında bitmiş, İl Özel İdaresi bu kulüp ile sözleşme yenilemeyeceğini bildirmişti. Daha sonra özellikle Arap yatırımcıların beş yıldızlı otel yapmak için devreye girdiği bölge ile valilik bizzat ilgilenmiş ve oldu bittiye getirilmesine engel teşkil etmişti.
DEMİRÖREN’E NASİP OLDU
İstanbul Valisi Muammer Güler’in denetiminde olan İl Özel İdaresi, İstanbul İl Genel Meclisi’nden de aldığı yetki ile bu bölgenin eğitim ve turizm alanı olması konusunda ilk adımı atmıştı. Vali bizzat Ortaköy’e gelip, incelemelerde bulunmuş ve İl Genel Meclisi’nden satış hakkını almıştı. Yer için toplam 190 milyon Dolarlık bedel biçilmiş ve resmi işlemler yapılmıştı. Beşiktaş’ın 49 yıllığına kullanım hakkı için başvurup olumlu cevap almasından sonra proje hayata geçirilecek. Yanan okul, Beşiktaş Üniversitesi’ne dönüştürülürken, diğer tesisler de restore edilip kullanıma açılacak. Böylece uzun yıllar sürüncemede kalıp hayata Demirören döneminde geçirilen Fulya’nın ardından, Üniversite de yerini almış olacak.