SAYI 142

BJK142Büyük devlet adamı İsmet İnönü anıldı
Maçka Parkı’nda biraraya geldiler
İsmet İnönü, ölümünün 33. yılında törenle anıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı ve Büyük Önder Atatürk’ün silah arkadaşı İsmet İnönü, ölümünün 33. yılında Beşiktaş’ta siyasi liderlerin katıldığı törenle anıldı. Maçka Parkı’ndaki İsmet İnönü Anıtı’nda düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra anıta çelenk konuldu. Törene, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Kemal Çiloğlu, CHP Beşiktaş ilçe yönetimi, gençlik ve kadın kolları üyeleri de katıldı.
Okullara kermesli destek
MİNİKLER, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile alışveriş yaptı. Yeni yıl öncesinde Esma Sultan İlköğretim Okulu’nda öğrenci ve aileleriyle bir araya gelen Başkan İsmail Ünal, okul aile birliği toplantısına katıldı. Düzenlenen toplantıya Başkan İsmail Ünal’ın yanı sıra Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Kemal Çiloğlu ve eşleri ile meclis üyeleri de katıldı. İsmail Ünal, “Sadece Esma Sultan İlköğretim Okulu’na değil Beşiktaş’taki tüm okullara yardım ve desteğimiz sürecek” dedi.
Engelliler yapılan yardımlara hizmet plaketi ile karşılık verdi
TESYEV Başkanı Yavuz Kocaömer, Başkan İsmail Ünal’a vakıf için göstermiş olduğu çabalardan ve yardımlarından dolayı plaket verdi.
TESYEV, engelliler için verdiği destekle tanınıyor. 1999 yılından bu yana engellilerle ilgili birçok etkinlik ve kampanya düzenleyen TESYEV, amaçlarını “Engellilerin evrensel gücü tartışılmayan ‘Eğitim ve Spor’ ile rehabilite edilerek, üretken ve engel tanımaz mücadelelerine destek olmak” diye ifade ediyor. Sağlık konusunda çok sayıda engelliye; tedavi, ameliyat, ortez, protez yardımı yapan TESYEV, yüzlerce ihtiyaç sahibinin tekerlekli sandalyeye kavuşmasını sağlıyor.
Eğitimde; halen çoğu üniversite öğrenimi gören iki yüze yakın öğrenciye burs veren kuruluş, Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı bilgisayar kursları da düzenleniyor. Ayrıca spor eğitimcilerinin, antrenörlerin bilgisini, kalitesini yükseltmeye yönelik seminerlere yurt dışından uzman eğitmenler getiriliyor.
Malzeme konusunda da kulüplere destekleri sürerken bununla birlikte tekerlekli sandalye, eşofman, spor ayakkabısı, top, masa tenisi masası, raket, yürüme desteği, kanedyen gibi spor malzemesi yardımını her geçen yıl artırdığı belirtiliyor.
Yeni yıl hediyesi minikleri sevindirdi
2007 yılına çocuklar sürpriz hediyeleriyle beraber girdi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve meclis üyeleri, Anafartalar İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Çocuklara hediye dağıtan Başkan Ünal, “Bizler sizi ve okulları çok seviyoruz. Çünkü bu bizim temel anlayışımız. Bugün bizim yönettiğimiz ülkeyi yarın sizler yöneteceksiniz.” dedi.
Dert dinliyorlar, çözüm arıyorlar
ADAKENTLİLER, sıkıntılarını Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile bire bir paylaştı. Geçtiğimiz hafta içinde gerçekleşen ve periyodik olarak düzenlenen site toplantılarının bir diğeri Adakent’te yapıldı. Beşiktaş Belediyesi yetkililerin de hazır bulunduğu toplantıda, vatandaşlar sıkıntılarını, sorularını ve isteklerini dile getirdi. Bugüne değin Beşiktaş bölgesinde gerçekleşen tüm belediye hizmetleri, çalışmaları ve projeleri hakkında da toplantıda genel bir bilgilendirmede bulunuldu.
Sinan Engin yangından ucuz kurtuldu
BEŞİKTAŞLI Sinan Engin’in evinde yangın çıktı. Engin’in Ulus Panorama Konutları’ndaki evinin banyosunda sabaha karşı yangın çıktı. Kısa süre içinde itfaiyelere haber veren Engin’in, kendi çabalarıyla yangına müdahale etmeye çalıştığı kaydedildi. Gelen itfaiye ekibi, çok geçmeden yangını söndürürken dumandan etkilenen Engin, sağlık ekibinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Amerikan Hastanesi’ne kaldırıldı. Yangının, şofbenin elektrik aksamından kaynaklandığı belirlenirken Engin’in durumunun da iyi olduğu açıklandı.
Öğrenciler birbirine girdi ortalık karıştı
DEMOKRAT Beşiktaşlılar, Beşiktaş Evlendirme Dairesi önünde Ülkücülerin Beşiktaş’taki öğrencilere yönelik saldırıda bulundukları iddiasıyla protesto gösterisinde bulundu. Kalabalık, slogan atarak Köyiçi’ne kadar yürüdü. Öğrenciler, “Semtimizdeki ülkücü terör bu yıl başlarında İstanbul Ülkü Ocakları’nın Barbaros Bulvarı üzerindeki binaya taşınmalarıyla başladı. Akıllarınca televizyon dizilerine özenip mafyacılık oynamaya çalışıyorlar. Beşiktaş halkı olarak semtimizde ülkücü terörü barındırmayacağız” dedi.
İşten çıkartılınca
intihar etmeye kalktı
BEŞİKTAŞ’TA işten çıkarılan ve 4 aydır işsiz olduğunu söyleyen 4 çocuk babası Bayram Yıldız (53), 10 metre yükseklikteki Levent Büyükdere Caddesi Kanyon Alışveriş Merkezi önündeki karayolları levhası üzerine çıkarak kendisini iple bağladı. İntihar girişiminde bulunan Yıldız, Büyükdere Caddesi’nde yoğun trafik sıkışıklığına neden oldu. Polis ve itfaiye ekiplerince güçlükle indirilen Yıldız’ın daha önce de yüksek gerilim hattına çıkarak intihar girişiminde bulunduğu ve ünlü menajer Stelyo Pipis tarafından ikna edildiği öğrenildi.

Karar sizin: İş yeri mi, konut mu?
Bu sıralar Levent caddelerinde bir bez afiş asılı… “Levent koruma altındadır “diye… Bu semtten konut alacaklar uyarılıyor. “İşyeri veya benzeri yer yapamazsınız dikkat!..” şeklinde…
Levent ilk zamanlarda örnek bir model olarak kurulmuştu. Zaman içinde siyasi rantlar, zevksiz insanlar yüzünden buraları adeta işyeri cennetine döndü. Levent’te eski güzelliğini kaybetti. Üstüne üstlük işyerleri ile birlikte trafikte keşmekeşe döndü. Yeşillikler içinde konutlar görebilirseniz öpüp de başınıza koyun. Bu nedenle belediyenin astığı o bez afiş önemli…”Levent koruma altındadır” diye…Bunun gibi birkaç yer ve mahalle kaldı Beşiktaş’ta… Bunlarda korunmazsa tek tek elden gidecekler. Akatlar’ın Cebeci Caddesi’de bunlardan biri… Bu bölgede ne yazık ki yavaş yavaş işyeri doluyor. Özellikle’de Sanatçılar Parkı’nın yapılması ile birlikte bu kısma bakan villalar işyerine dönüştürüldü. Caddenin yarısına yakın kısmı şu anda büro ve ofis adı altında işyeri oldu. Burada ne ararsanız var. Bahçeli iki üç katlı evler işyeri oluyor. Konsolosluk binasından, radyo ya, reklam ajanslarından, sağlık malzemeleri satan yere, çocuk yuvalarından, film stüdyolarına kadar… Bir “Dur” diyen çıksın diye, eski sakinler ve konutta oturanlar geçenlerde baktılar ki durum kötü, bir imza kampanyası açtılar. Neredeyse tüm sokaktan imza topladılar. Önce muhtarlığa ardından, belediyeye gittiler. Yani; Vatandaşlık görevlerini yerine getirdiler. Topladıkları imza dilekçesini ilgililere verdiler. İstedikleri köklü bir önlem… Çünkü bu güzelim cadde konut alanından çıktı, çıkıyor. İş işten geçmeden duyarlılık gösterilmesini istiyorlar ve bekliyorlar. Gerekirse denetim ve ruhsat iptallerine gidilmesini talep ediyorlar.
Akatlar Muhtarı Tayfun Kirmanlı ise konu hakkında ortadan konuşuyor. Söyledikleri aynen şöyle; “Cebeci Caddesi’nde evlerin is yeri olmama konusunda semt sakinleri bana da geldiler. Sıkıntılarını dile getirdiler ancak kendilerinden başkanlığa iletebilmek için resmi bir belge istedim. Getirdikleri zaman, bu istekleri için gereken ne ise onu yapacağız. Başkanlığa iletmişler. Öte yandan Cebeci Caddesinde 60 tane ev ve 3-4 tane de apartman bulunuyor. Bunların yarısından çoğu zaten işyeri olmuştu. Burada ikamet eden vatandaşlar, 40 senedir aynı sokakta oturanlar. Birbirleriyle iletişime geçerek bu sıkıntılarını çözmeleri için bir araya gelebilirler. Küçük bir ofis ile başlayıp daha sonra tüm evin işyerine dönüşmesinin verdiği sıkıntı yaşanıyor. Özellikle çıkmaz ve de dar bir sokakta yaşanılan trafik ve gürültüde işin çabası oluyor. Bazen evinizin önüne kendi aracınızı park edecek bir yer bile bulamıyorsunuz. Ancak, buradaki iş yerleri de ihtiyaca yanıt veriyor, tasvip edilemez bir tarafı yok. Örneğin yuva bir taneydi, iki oldu. Ancak bunun da iyi bir yanı var, çalışan anneler için bir alternatif… Bundan sonrası için ancak işyeri ruhsatları verilirken daha dikkatli olunması düşünülebilir ama her işyerinin de ruhsat alarak açılışını yapmıyor. Yani, yuvalar açılıyor ve bildiriyor. Belediyelerden ruhsat almaları gibi bir durumları yok. Belediyelerin kapatması üzerine işlem yapabilmesi için de işyerinin bu sebeplerden farklı olarak verdiği bir zarar olması gerekir.”
İşte, olay aynen böyle… Semt sakinleri bir araya gelmiş, onlarca imza toplamış. Sonra da İşi yetkililere bırakmış. Yetkililer uygulama için “Hem kötü, hem iyi” anlamında konuşuyor. Ancak her şeye rağmen umutlu, Cebeci sakinleri… Ve “Leventte durum ortada, sonunda iş, bez afiş asmaya kadar vardı. Burada da iş işten geçmeden tedbir almak lazım.” diyor. Didem TUTAL

Çöp yerine
otomobili yaktılar
BEŞİKTAŞ’TA park halindeki bir otomobil alev alev yandı. Otomobilin yanında bulunan çöplerin yakıldığı sırada alevlerin otomobile sıçradığı belirtildi. Yanlış ve hatalı park ile dar sokaklar yüzünden itfaiye ekipleri yangına bir üst sokaktan müdahale etti. Muradiye Mahallesi Deryadil sokakta meydana gelen olayda, sahibinin bulunamadığı otomobil kullanılamaz hale geldi.
Oto galerilerine
ceza yağdırdılar
BEŞİKTAŞ’TA, sattıkları otomobilleri sergilemek için kaldırımları işgal eden oto galerilerine araç başına 104 YTL para cezası kesildi. Operasyon, İstanbul Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi. Beşiktaş Ayazmadere Caddesi üzerinde galeriler denetlenirken, karşılarında zabıta ve polisi gören galeri sahipleri şaşkınlık yaşadı.
Motosiklet hırsızları aranıyor
BEŞİKTAŞ’TAKİ bir pide salonunun önünde park halinde duran 3 servis motosikletinden biri çalındı. Pide salonunda çalışanların mutfakta olduğu sırada dükkana giren hırsız, kasa masasından anahtarları alarak motosikleti çalıştırdı. Hırsızlık anı 4 farklı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Fulya Mahallesi Mehmetçik Caddesi’nde bulunan Şirin Pide salonunda meydana gelen olaydan sonra geniş çaplı soruşturma başlattı.
Kapkaççı bu sefer kaçamadı
BAHÇEŞEHİR Üniversitesi Öğretim Görevlisi Pervin Merdan, otomobiliyle seyir halinde iken bir kapkaççının saldırısına uğradı. Şair Nedim Sokak’ta otomobilinin camını kıran kapkaççı, çantayı aldıktan sonra kaçmaya başladı. Olayı gören duyarlı bir taksi şoförü ise kapkaççıyı otomobiliyle bir süre kovaladıktan sonra yakalamayı başardı. Ancak taksiciyi de etkisiz hale getiren kapkaççı, tekrar kaçtı ancak polise yakalandı.

75 yılın izi sergisine büyük ilgi var
Beşiktaş Çağdaş’ta yer alan “75 Yılın İzi” adlı sergi, İstanbul’un dört bir yanından ilgi görü-yor. İstanbul’un çeşitli semtlerinden sergiyi izlemeye gelen sanatseverler, Türk Resim Sanatı üzerine bir çok eseri bir arada izlemiş olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Serginin küratörlüğünü ise Doç. Dr. Kıymet Giray üstlendi. Sergi ile ilgili olarak yapılan açıklamada MKM Beşiktaş Çağdaş yet-kilileri, bu seçkinin hedefini, kronolojik bir sistem uyarınca Türk Resim Sanatının gelişim çizgisini örneklerle açıklamak ve sanat yapıtlarının tanıklığıyla, geçen yılların değişen düşünce sistemlerinin bağlamında gelişen sanat akımlarının izini aydınlatmak olarak ifade ediyor.
“Merkez Bankası Koleksiyonu’ndan Seçkilerle 75 Yılın İzi” sergisi, öncelikle bir bellek yenilemesi ve kalkınma bilinci yaratmak amacını güttüğü belirtiliyor. Sanat ve kültürle aydınlanan yılların tanıkları olan sanat yapıtlarıyla yeniden yüz yüze gelmek, geleceği anlamlandırarak biçimlendirecek sanatın öncü, önder kimliğini yeniden anımsamak anlamını taşıyacağı vurgulanıyor.
Doç. Dr. Kıymet Giray, seçki ile ilgili sözlerini; “Bu sergi; sanat, kültür ve bellek üçgeninin odak noktası olan toplumsal bellek ve evrensel gelişim sistemine yeni bir halka ekleyecektir” diyerek tamamlıyor. Merkez Bankası Koleksiyonu’ndan 116 yapıtlık seçki MKM Beşiktaş Çağdaş’ta, 15 Ocak 2007 tarihine kadar izlenebilecek.

Çoluk çocuk Akatlar’a doldu
MİNİKLER yeni yıl coşkusunu Akatlar Kültür Merkezi’nde yaşadı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve eşi, çocukları bu mutlu günlerinde de yalnız bırakmadı. Ünal’ın da eşlik ettiği oyunlarla minikler gönüllerince eğlendi. Animatörler eşliğindeki şarkılar söylenip, oyunlar oynayan çocuklar 2007’ye mutlu bir giriş yaptı. Afacan Çocuk ile Beşiktaş Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ve ücretsiz olan partide, ayrıca yarışmalar düzenlendi ve sürpriz hediyeler de çocuklara dağıtıldı.

ORTAKÖY Meydanı İstanbul’u salladı!.. 2007 yılına Aylin Aslım ve Tayfası’yla birlikte girmek isteyenler, Ortaköy Meydanı İskele önünde bir araya geldi ve sanatçının şarkılarıyla doya sıya eğlendi. Mahşeri bir kalabalığın izlediği konser, akşam saatlerinde başladı ve yeni yılın ilk saatlerinde sona erdi. Aylin Aslım, halka açık olarak gerçekleştirilen bu yılbaşı konserinde sevenleriyle buluşmaktan çok büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi ve herkesin yeni yılını kutladı. Yeni yıl kutlamalarının da sahne olduğu Ortaköy Meydanı, ışıl ışıl haliyle yeni yıla renkli görüntülerle girdi.

Ocak ayında seçim var
Nasıl bir başkan, nasıl bir yönetim?
Taraftar bu hafta daha çok yönetim ile ilgili mesaj attı. Ocak ayı içinde yapılacak olan seçimlere odaklanan Beşiktaş Camiası’nda taraftarda Beşiktaş Gazetesi aracılığı ile görüşlerini bildirdi. Gerek elektronik posta gerekse faks yoluyla mesaj gönderen Beşiktaşlıların birçoğunun kongre üyesi, bazılarının da sade bir taraftar olduğu belirtilirken, mesajların bir çoğunda Beşiktaş’ı şampiyon yapacak bir ekibin yönetmesini istedikleri ortaya çıktı. Taraftar birlik ve beraberlik mesajlarının hiçbir anlam taşımadığını, bunun zaten olması gerektiğini, ön plana çıkacak olan unsurun başarı olması gerektiğinin altını çizdiler. İşte gazetemize gelen birçok mesajdan sizin için seçtiğimiz önemli birkaç dilek ve temenni.
ÜÇ YIL DAHA
Seçilecek yönetim üç yıl için işbaşında olacak. Şu durumda ben bir adayın çıkacağını zannetmiyorum. Demirören ve ekibi yine Beşiktaş’ı yöneteceklerdir. Buda uzun bir zaman. Üç yıl içinde Beşiktaş’ı şampiyon yapamazlarsa söyleyecek söz bulamazlar. Ömer Yurtsever.
MESAJLARIN TADI KAÇTI!..
Birlik ve beraberlik mesajlarının tadı kaçtı. Beşiktaş’ta kopma ve ayrılmamı yaşanıyor. Yok öyle bir şey!.. Ortaya bu iddiaların atılması bile çirkin. Kimin ne yaptığınız herkes biliyor. Başarıya açız. Şampiyonluk istiyoruz. Özer Can.
ÇOK SESLİLİK ŞART
Yöneticilerin tümünün yönetime katılmasını arzu ediyorum. Bir kaç kişi ile karar alınmasın. Kararların doğruluğu çok seslilikle ortaya çıkar. İnsanlar hata yapabilir. Ama katılım yüksek olursa hata payı azalır. Paylaşım olmalı. Cem Aran.
BORÇLARA DİKKAT!..
Beşiktaş çok borca sokulmasın. Gelir ve gider dengesi iyi yapılsın. Para harcayarak başarı sağlanmaz. Harcanacak paralar Beşiktaşlıyı bağlar. Her Beşiktaşlı bu işin hesabını vermek zorundadır. Yeni yönetimin borç değil, kulübe para kazandırması lazım. Şükrü Zaferoğlu.
AMATÖRCE DAVRANILIYOR
Kulüpte teknik direktör, futbolcu ve yönetici arasındaki güven, saygı ve sevgi geliştirilmelidir. Son zamanlarda olaylar arttı. Başarısızlıklara kılıf aranıyor. Kamuoyunda bu işler tartışılmaz. Bu işi kendi içimizde halletmeliyiz. Amatörce işler oluyor. Ali Güçlü.
ŞAMPİYONLUKTAN ÖTESİ YALAN
Futbol takımının şampiyonluğu her şeye bedeldir. Seçilecek başkan ve yönetimin bu konuda kesinlikle yoğunlaşması lazım. Tabii ki diğer branşları da aksatmayalım ancak, futbol da başarı olmazsa zor günler yaşanır. Yaşar Yanık.
ŞEFFAF OLUN
Seçilecek yönetimin seffaf olmasını arzu ediyorum. Atılan ve atılacak olan her türlü adımın camia ile paylaşılmasından yanıyım. Açıklık olursa istikrarda olur. Bundan böyle kesinlikle mazeret kabul etmeyiz. Hüseyin Tatar.
KAN DEĞİŞİKLİĞİ ŞART
Yönetim kademelerinde ve kulüp içindeki departmanlarda profesyoneller bulunmalıdır. Acemice işlere son verilmelidir. Adam kayırma ve torpile son verilmeli. İş ahlakı’na ve etik değerlere dikkat edilmelidir. Bazı kan değişiklerine de ihtiyaç var. Veysel Çolakoğlu.
POLEMİKLERE GİRMEYİN
Ben başkanın çok az ama öz konuşmasından yanayım. Ümraniye tesislerinde de görmek istemiyorum. Polemiklere de germesine gerek yok. Bunları yapacak kişiler var. Beşiktaş yıpranıyor. Nuri Akman.
ÖNÜNE GELEN KONUŞUYOR
Yeni yönetim yeni bir sayfa açmalı. Camiada her kafadan ses çıkıyor. Özellikle bu dönem bir çok kişi demeç verdi. Ardından inkar etti. Bu demeçlerle sağa sola mesaj gönderenlere “Sus” denilmeli. Sadece bir kişi konuşmalı. Nusret Demir.
ADAM KAYIRMAYIN
Guruplara, kişilere ve benzeri şahıslara aynı türden muamele yapılmalı. Beşiktaş’ın sistemi ve kurumsallaşması kişilerin eline bırakılmamalı. Adamına göre muamele yapılmamalıdır. Beşiktaşlıların hepsi kucaklanmalıdır. Tuncay Açıkgöz.
TARAFTAR GİBİ DÜŞÜNÜN
Kulübün misyonu da, vizyonu da bellidir. Kısa, orta ve uzun vade de planlar da hep aynı olmuştur. Taraftar bu işlere yönetici gibi bakmaz. Sezonluk düşünür. Şampiyon olmuşsanız, iyi top oynanıyorsa sizden iyisi yoktur. Bülent Uzun.
HATA YAPILIYOR
Ben yeni yönetimin futbolcu transferlerine dikkat etmesini istiyorum. İki üç yıldır alınan futbolculardan hiç faydalanılamadı. Bu yılkilerde Ricardinho dışında iyi değiller. Gençlerle iş olmaz. Kaleci bile gidebilir. Böyle iş olmaz. Habib Akyol.

Nobre ve Bobo’dan itiraf:
“İlk yarı takım olarak iyi değildik”
İki yıldız bir araya geldi ve taraftarlara ikinci yarıda daha iyi olacaklarının mesajını verdi. Mert Nobre ve Bobo, Belek Rixos Otel’de basın toplantısı düzenledi. İki yıldız, ikinci yarıda nasıl bir Beşiktaş olacağından ilk yarının değerlendirmesine kadar bir çok konuda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
İlk yarıda kötü bir dönem geçirdiğini söyleyen Nobre, “Taraftarlarımızın desteğine istedikleri cevabı veremedim. Geçirdiğim altı aylık sürede sadece iyi olayları hatırlamak istiyorum” diye konuştu. Nobre, gol atmak istediğini, kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceğini söyledi.
Öte yandan Nobre, kadroyla ilgili olarak da iyi oyunculardan kurulu bir takım olduklarından söz etti. Nobre, Fenerbahçe’deyken 11 puan geriden gelip şampiyon olduklarını, 8 puanlık farkı kapatıp aynı sonuca ulaşmanın daha kolay olduğunu söyledi. Nobre, “Alınan kötü sonuçlarda teknik direktöre yüklenmek yanlış. Hocanın verdiği kararı sahaya yansıtamıyorsak bu bizim suçumuz” diye konuştu.
Bu sezon Beşiktaş’ın en golcü ismi olarak dikkat çeken Bobo ise tatile çıkarken aklında hiç bir düşünce olmadığını ve ülkesine kafası rahat gittiğini söyledi. Gazetelerde çıkan transfer haberleri için de bir açıklama yapan oyuncu, kendisine Bordeaux’tan resmi bir teklif gelmediğini ayrıca bu dönemde transfer teklifleri ile kafasını meşgul etmek istemediğinin altını çizdi. Bobo, “Ben iyi olduğum müddetçe teklifler gelecek. Ben istikrar peşindeyim. Şu anda kendimi iyi buluyorum ancak daha iyisini de yapmalıyım. Önemli olan bu performansı devam ettirebilmek” şeklinde konuştu.
Beşiktaş’ın ilk yarı performansını da değerlendiren Bobo, “Sezonun ilk yarısında sürekli eksik oynadık. Çok sayıda şanssız sakatlık yaşadık ve bu nedenle bir arada maç yapamadık. İkinci yarıda sakatlık olmadan sezonu şampiyon tamamlamak istiyoruz” dedi. Bobo, Delgado’nun sakatlıktan kurtulup aralarına katılması halinde Ricardinho ile birlikte çok iyi ikili olacaklarına inandığını ifade etti. Bobo, Antrenör ünvanı ile tekrar Beşiktaş’a dönen Tayfur Havutçu için ise “Bir dönem beraber oynamıştık. Kendisi çok profesyonel bir insan. Bize çok yardımcı olacağına inanıyorum” diye konuşurken, Nobre de “Tayfur Havutçu, kulübün içerisinden gelen ve kulübün hedeflerini çok iyi bilen bir insan. Kendisi de Takımımız’a çok önemli hizmetlerde bulunmuş. Böyle bir çalışmadan çok olumlu sonuçlar çıkar” şeklinde görüş belirtti.

GÖKHAN
BOMBA GİBİ
SAKATLIK geçiren ve tedavi gören Gökhan Zan, Antalya kampında basın mensuplarına yaptığı açıklamada en kısa sürede eski formuna kavuşmak istediğini söyledi. Gökhan Zan, sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kaldığını belirterek, “Tatilde, devre arasında bireysel olarak kendi çalışmalarımı disiplinli bir şekilde sürdürdüm ve açıklarımı kapatmaya çalıştım. Takımla birlikte çalışıyorum. En kısa sürede eski formuma kavuşarak takımdaki yerimi alıp, Beşiktaş’ın başarısı için ter dökeceğim” şeklinde konuştu.
SERDAR
ÇOK İDDİALI
SEZON başında Bursaspor’dan transfer edilen genç yetenek Serdar Kurtuluş, henüz 19 yaşında olmasına rağmen, Kleberson’un sakatlığı sonucunda bulduğu forma şansını iyi değerlendirdi. Taraftar ve spor otoritelerince oynadığı her maçta tam not alan Serdar, transfer edilen futbolcular arasında en göze batan oyuncu oldu. Genç Serdar da, elde ettiği formayı kaptırmak istemiyor. Beşiktaş’ta mutlu olduğunu söyleyen Serdar ikinci yarıda da aynı performansı göstereceğini belirterek, “İlk zamanlarda baskı yaşıyordum ancak şimdilerde bundan eser kalmadı” şeklinde konuştu.

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusu’nu (2)” seçiyor
Beşiktaş Gazetesi 2006-2007 sezonunda da yine Beşiktaş’ın en iyi futbolcusunu seçiyor. Geçen sayıda her maçtan sonra yapılan oylama sonucu; Sergen Yalçın altı maçta en çok göze batan oyuncu oldu ve kupasını aldı. Spor Yazarlarının oylarıyla seçilen Beşiktaş’ın en başarılı futbolcusuna Beşiktaş Gazetesi bu sezon da yine dev bir kupa verecek. Yıl boyunca her hafta seçilen maçın yıldızı Beşiktaş Gazetesi’nde yayınlanıyor. Ayrıca spor yazarların verdiği oylar ve seçilen futbolcuların bilgileri Beşiktaş Gazetesi’nin internet sitesinde de yer almaktadır. Maçın yıldızları ve yılın en başarılı Beşiktaşlı futbolcusu için görüş aldığımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.
Spor yazarları yeni sezonda da yine oylarını vermeye başladı. Gerek yazılarıyla gerek direk olarak görüşülerek tespit edilen oylama sonucu ilk maçta göze batan oyuncu İbrahim Üzülmez oldu. İkinci haftada ise, Gaziantep maçında attığı iki golle Bobo birinci oldu. Üçüncü haftada oynanan Denizlispor maçında Gökhan Zan, dördüncü hafta Konyaspor maçında Burak seçildi. Trabzonspor maçında ise “Maçın yıldızı yok” denildi. Galatasaray maçında yine isim çıkmadı, Ankaragücü maçında ise en çok oyu Ali Tandoğan aldı. Kayseri Erciyes-Beşiktaş maçının yıldızı Gökhan Zan seçildi. Beşiktaş-G.Birliği maçında yorumculardan Gökhan Zan tam puan aldı. Rizespor maçında ise yine isim yoktu. Sadece iki yorumcu “Kaleji Runje” dedi. Sakaryaspor karşılaşmasında maçın yıldızı seçilemedi, Antalyaspor maçında ise 3 gol atan Bobo maçın yıldızıydı. Beşiktaş-Sivas maçında hiçbir futbolcuya spor yazarlarından oy çıkmadı. F.Bahçe derbisinde ise yazarlar Koray Avcı’ya dikkat çekti. Beşiktaş-Bursaspor maçında yorumcuların oyları Ricardinho üzerinde birleşti. Ankara – Beşiktaş maçında ise otoritelerin görüşleri yıldız oyuncunun olmadığı yönündeydi, Beşiktaş-Kayserispor maçında ise göze batan oyuncu Ricardinho’ydu.

Ricardinho: ‘Cennetteyim’
İlk yarnn son haftalarnda yükselen form grafiğiyle Beşiktaşl taraftarlarn gönlünde taht kuran Ricardinho, ülkesi Brezilya’da adeta Türkiye’nin gönüllü elçisi gibi çalşyor. Yldz futbolcu, ülkesinin yüksek tirajl gazetelerine verdiği röportajlarda, “İstanbul’a gittiğim ilk bir ay özellikle iklime uyum sağlamakta güçlük çektim. Ancak bunu atlattm. Türkiye’de harika bir atmosfer var. Futbol orada da en az buradaki kadar kutsal. Ayrca İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin ky kentleri adeta bir cennet. Beşiktaş’a gitmekle çok doğru hareket etmişim. Ligin ilk yars bizim istediğimiz gibi olmad ama ikinci yarda taraftarlarmz mutlu edeceğiz” şeklinde konuştu. Muzaffer TOPAL
Matias Delgado reklam yıldızı oluyor
Delgado, Beşiktaş’ın çok farklı olduğunu, bundan sonraki zamanlarda artık herhangi bir sıkıntı yaşamayacağına inandığını söyledi. Delgado “Basel’de de ilk dönem sorun yaşadım, Beşiktaş’ta hiçbir sıkıntım olmadı, burası çok farklı” şeklinde konuştuğu öğrenildi. Sevilen oyuncu Delgado, İstanbul’da son derece mutlu olduğunu söyledi. Tedavisini sürdürmek için Noel tatilini de Türkiye’de geçiren ve ardından kampa katılan Arjantinli futbolcu, “Genellikle Noellerde ülkeme giderdim. Bu sene İstanbul’da kaldım” dedi.
İstanbul’un yeni yıla girilecek en fantastik şehirlerden biri olduğunu belirten Delgado, bunu yılbaşında en şekilde değerlendirdiklerini söyledi. “Ailem de burayı çok sevdi. Türkiye’ye çabuk uyum sağladım” ifadesini kullandı.
Öte yandan Beşiktaş’ın genç oyuncusu Matias Delgado, reklam yıldızı da oluyor. Ülker Grubu’nun verdiği 5 milyon dolarlık bonservis bedeli ile Beşiktaş’a gelen Delgado’nun, G.Saray’ın kaptanı Hakan Şükür ile birlikte önümüzdeki günlerde Ülker için kamera karşısına geçmesi bekleniyor. Didem TUTAL
Fulya Projesi tüm hızıyla devam ediyor
BEŞİKTAŞ’IN Fulya Projesi hızlandı. Ahçıoğlu firması tarafından, aralıksız olarak çalışmalarına devam edilen inşaatta, ilk iki bloğun 7. katının da tamamlandığı öğrenildi. Diğer blokların yapımın ara verilmeden çalışmalara devam edildiği ifade edilirken Süleyman Seba adı verilen projenin, 2008 yılı içinde tamamlanacağı belirtiliyor. Öte yandan Selenium isimli apart daireler için, iş, spor, sanat dünyasının önemli isimlerinin yer edinebilmek için kulüp ile temas halinde olunduğu söyleniyor. Projenin içinde bölgenin en büyük hipermarketi zincirini Alman Real firması açacağı belirtilirken Acıbadem Hastanesi, apart otel ve daireler, çeşitli mağaza ve dükkanlar ile katlı otoparkı bünyesinde barındıracak proje ile, kulübün kasasına yıllık 12 milyon dolar kira geliri girmiş olacak.
“Ligde ve Avrupa’da şampiyon olacağız”
Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımının yeni transferi Sırp Lara Mandic, “Hem ligde hem de Avrupa’da şampiyon olacağız” dedi. Geldiği ilk gün BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde takımla birlikte çalışmalara başlayan Lara Mandic iddialı konuştu. Mandic; “Beşiktaş çok iyi bir takım ve iyi oyuncuları var. Bütün kariyerim boyunca hep iyi takımlarda oynadım. Beşiktaş’ı da bu yüzden tercih ettim” dedi.
Türkiye ligleri hakkında pek fazla bilgisi olmadığını belirten Mandic, “Beşiktaş’ın Türkiye liginde ikinci sırada olduğunu ve Avrupa Kupası’nda da çok iddialı olduğunu biliyorum. Ben de takımın hem ligde hem de Avrupa’da şampiyon olabilmesi için elimden geleni yapacağım. Dışarıdan bakıldığı zaman genellikle sakin biriyimdir, fakat içimde fırtınalar kopar. Gelmeden önce Beşiktaş ile ilgili öğrendiğim konulardan birisi de taraftarının çok ateşli olduğu. Onların bana vereceği destek ile ben daha iyi oynayacağıma eminim. Hep birlikte hem ligde hem de Avrupa’da şampiyonluk yaşayabiliriz” dedi.
Tayfur: “Heyecanlı ve çok mutluyum”
YARDIMCI antrenör olarak görevine başlayan eski kaptan Tayfur Havutçu, heyecanlı ve çok mutlu olduğunu söyledi. Tayfur Havutçu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ” Futbolcu olarak ayrıldığım yuvama şimdi antrenör olarak döndüm. Antrenörlüğe ilk olarak Beşiktaş’ta başladığım için de ayrıca çok mutluyum. Hedefimiz teknik kadro ve futbolcu arkadaşlarımız ile birlikte Beşiktaş’ın başarısı için mücadele etmek olacaktır. Takımda beraber oynadığım, çok iyi tanıdığım futbolcu arkadaşların yanı sıra, sezon başı itibariyle kadroya dahil edilmiş oyuncular da var. Biz ekip olarak elimizden gelenin en iyisini yaparak Beşiktaş’a en iyi şekilde faydalı olmak için var gücümüzle çalışacağız. Tigana ile geçen sezon beraber çalıştık ve kendisini çok iyi tanıyorum. Teknik ekiple de beraber çalışacağımız bu dönemde eski birlikteliğimizin faydalı olacağına inanıyorum.”