SAYI 141

BJK141Gençler düzenlenen panelle uyarıldı
UYUŞTURUCUYA DİKKAT!..
Anne – babaların korkulu rüyası olan uyuşturucu ve diğer yollarla bulaşan hastalıklara karşı uyarı için Beşiktaş Belediyesi, UYAD Kulüpleriyle el ele verdi. “Gençlerin Aids, uyuşturucu ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunması için geçtiğimiz hafta içinde bir konferans düzenlendi. 2006 yılının ocak ayından bu yana Beşiktaş Belediyesi’nin de desteğiyle sürdürülen proje son kademe eğitimini Galatasaray Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.
Beşiktaş Belediyesi yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, proje merkezi üzerinden dahil olduğu ortak protokolle destek olduğu bu proje, dolaylı veya dolaysız yoldan toplam 83220 kişiye ulaşmayı başardığı belirtildi. Resmi adı “Adolesanların Okul Kulüplerinde Akran Eğitimi ile Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar/HIV-AIDS ve Madde Bağımlılığından Korunması” olan AB finansal kaynaklı bu proje kapsamında, bugüne kadar 3 ilde kapsamlı çalışmalar yapıldığı, 60 okulda konu hakkında öğretmenlerin ve gençlerin bilgilendirilerek eğitilmesi sağlandığını ifade ediliyor.
Çalışılan okullardaki yaklaşık 600 öğretmene, UYAD kulüp çalışmaları yolu ile hedef okullardaki 81000 öğrenciye, veli ve halk seminerleri yolu ile de 1620 ebeveyne ulaştığı da projenin raporu arasında bulunuyor.
Galatasaray Üniversitesi Coşkun Kırca konferans salonundaki etkinlikte, her okuldan veliler konferans yolu ile konu hakkında bilgilendirilerek ve gençlerin bugüne kadarki çalışmaları da sergilendi. Düzenlenen basın toplantısında, gerek yerel ilişkilerin kurulması gerekse Avrupa yakasında gerçekleştirilen öğretmen ve öğrenci odaklı eğitim faaliyetlerinde katkıları olan Beşiktaş Belediyesi adına Başkan Vekili Kemal Çiloğlu da katıldı. Son verilere göre: Dünya’da AIDS Yayılımı HIV enfekte kişiler toplam 40 milyon, erişkin 37,5 milyon, çocuk (15 yaş altı) 2,5 milyon, enfekte olanlar toplam 5 milyon, erişkin 4,3 milyon, çocuk (15 yaş altı) 0,7 milyon, ölenler toplam 3 milyon, erişkin 2,5 milyon, çocuk (15 yaş altı) 0,5 milyon.
Türkiye’de AIDS Yayılımı: Sağlık Bakanlığı son verilerine göre; 1802 HIV ebfekte kişi vardır (1420 erkek, 562 kadın, en yüksek oran 30-34 yaş grubunda, enfekte anneden bebeğe 30 bebek, kan nakli ile enfeksiyon 41 kişi, bulaşma şekli bilinmeyen 204 (141 erkek, 63 kadın) kişidir. Enfeksiyonun en yaygın olduğu üç il şöyle; İstanbul: 515, İzmir: 164, Ankara: 95. Muzaffer TOPAL
Ünal: “Eğitime desteğimiz devam edecek”
BEŞİKTAŞ Belediyesi’nin Beşiktaş kentindeki okullara verdiği destekten dolayı, Bingül Erdem Lisesi ve Büyük Esma Sultan İlköğretim Okulu müdürleri Recep Yılmaz ve Orhan Bahçeci, okul aile birliği üyeleriyle beraber Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı makamında ziyaret etti ve Başkan Ünal’a teşekkür plaketi verdi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal “Yaz aylarında okullarımıza, tadilatlarında ve eksikliklerini gidermek konusunda büyük ölçüde destek olmaya çalıştık. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımız için eğitime olan desteğimiz hep devam edecek” şeklinde konuştu. Didem TUTAL
Genç polislerimizde
mutluluk gözyaşları
Genç polisler yemin etti-ler… Duygulu anların yaşandığı törende, onlarca genç diplomalarını almalarının sevincini yaşadı. Etiler Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün (POMEM) 2006 eğitim-öğretim yılı 3. dönemini başarıyla tamamlayan 45’i kadın 432 öğrenci, düzenlenen törenle mezun oldu.
Beşiktaş Belediyesi adına Başkan Vekili Kemal Çiloğlu’nun katıldığı 2006 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. Dönem mezunları yemin ve diploma töreni Etiler Pomem Müdürü Ramazan Ceyhan, okullarının 40 yılı aşkın süredir eğitim ve öğretime devam ettiğini belirterek, bu dönem 6 aylık eğitimi tamamlayan 432 öğrencinin mezun olduğunu söyledi. Ceyhan, mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilere “Asil milletimize hizmet etmek çok büyük şereftir. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Görev yaparken adil olun. İnsan haklarına saygılı olun. Saygı ve şefkati hiçbir zaman ihmal etmeyin. Kanunların size tanımış olduğu hakları iyi bilin ve yerinde kullanın. Kılık-kıyafetiniz ve yolda yürüyüşünüz Türk polisine yakışır şekilde düzgün ve temiz olsun. Genç arkadaşlar, kimsenin malında ve canında gözünüz olmasın. Tarihinizi iyi öğrenin” dedi.
Törende daha sonra, dönem birincisi Murat Balta onur kütüğünü plaket çaktı. Ayrıca, dereceye giren öğrencilere diploma ve ödülleri verildi. Ardından da mezun öğrencilerin yeminleri yaptırıldı.

Ne kadar para, o kadar eğlence!
Gazetemizin yayın tarihinde yeni yıla henüz girmemiş olacağız. Üç gün sonra ise yeni yılı kutlayacağız. Diğer günlerde gazete alanlar için bu haber eskimiş olacak ama bu konuyu da atlamak olmaz!..
Çünkü son günlerde televizyon, gazete ve dergiler yeni yıl partileri, otellerdeki yılbaşı kutlamaları ve eğlence merkezlerindeki fiyatları ballandırarak sunuyor.
70 milyonu aşkın ülkede kaç kişi bu tür bir yeni yıl kutlaması yapar bilemeyiz ancak, bu da Türkiye’nin diğer bir yüzü… Öbür yüzü ise, aslında daha önemli ama, nedense insanların aklına yeni yıl denince eğlence, şamata, gırgır geliyor. Durum böyle olunca da “Yeni yılı nerede ve nasıl kutlayacağız?” sorusu öne çıkıyor. Böyle düşününler için, ilçemizdeki otellerde yeni yıl dolayısıyla hazırlanan programları ve fiyatları derledik. Yeni yıla bu tür yerlerde girmek ister misiniz veya “Ben yakınından bile geçemem mi?”diyorsunuz, o size kalmış bir iş… Eğlenmek, koca bir yıl içinde böylesine güzel bir gece geçirmek herkesin hakkı, iyi de ediyorlar. Ancak fi-yatları görünce insan şok olmuyor da değil!.. Ve ister istemez bu tablo karşısında “En iyisi evde oturun, ailece, çoluk çocuk sıcak bir ortamda yeni yılınızı kutlayın” diyesi geliyor insanın… Ancak, tercih yine de sizin… Nasıl kutlarsanız kutlayın, yeni yılınız kutlu olsun.
Yeni yıla nasıl girmek isterdiniz? Beş yıldızlı otellerin yeni yıla özel ekonomik paketleriyle kral dairesinde mi, sabahlara kadar süren bir dj partide mi, günü birlik gezide mi yoksa Türk popunun sevilen isimleriyle mi?.. İşte sizin için Beşiktaş ve civarında gerçekleşecek organizasyonlardan özel listelediğimiz seçenekler…
Yılbaşı partileri
İstanbul Princess Hotel Golden Exhibition Hall
All-Stars New Year Party. Tarih: 31.12.2006. Saat: 22:00. Adres: İstanbul Princess Hotel, Büyükdere Cad. No:49, Maslak. Bilet ücreti: Biletix: 60 YTL Kapıda: 70 YTL (Sınırsız bira dahil)
İstanbul Princess (Maslak) Golden Convention Hall
All-Stars New Year Party. Tarih: 31.12.2006. Saat: 22.00 – 04.00. Türkiye’nin yıldızları Teoman, Nev ve Yeni Türkü, yılbaşında, 2006’nın son gecesini unutulmaz kılacak özel performanslarıyla All-Stars New Year Party’de! 18 yaş sınırı vardır. Bilet fiyatına sınırsız bira dahildir. Bilet fiyatı kapıda: 70 YTL
Hilton Convention Centre
New Year Party 07 – Bengü & Alex. Tarih: 31.12.2006 Saat: 21:30 Adres: Harbiye. Bilet ücreti: VIP: 215 YTL – Stand: 110 YTL – Masa: 165 YTL – Ayakta: 178 YTL
Redroom’da Redroom New Year Party. Tarih: 31.12.2006 Saat: 21:00 Adres: Süzer Plaza S-mall Eğlence Kompleksi Gümüşsuyu. Bilet ücreti: Limitsiz yerli, yabancı içki kişi başı; 110 YTL – Yemek, limitsiz yerli, yabancı içki kişi başı; 225 YTL
Mövenpick Hotel Istanbul, aileniz ve dostlarınız ile birlikte paylaşacağınız, butik otel konseptine uyan çok özel yılbaşı prog-ramıyla karşınıza çıkıyor.
Azzur Restaurant’ta bu yılbaşı; canlı müzik sizi bekliyor. 19.30 – 03.00 saatleri arasında, yeni yıla bir müzik ziyafetiyle girebilirsiniz. Yılbaşı özel menü (Consome, haşlanmış dil balığı ve roka galantine, Henkell ile hazırlanmış Kir Royal Sorbe, Morel mantarı ve kaz ciğeri ile doldurulmuş yılbaşı hindisi, yaban mersini sos, Bürüksel lahanası ve kestaneli patates püresi eşliğinde veya Porto şarabı ile marine edilmiş dana bonfile..) Kişi başı 195.00 YTL, limitsiz yerli içki ve KDV dahil.
Ayrıca otelde yeni yılı İstanbul’da karşılamak isteyenler için özel yılbaşı ko-naklama paketinden yararlanabilecek. Konaklama paketinde 31 Aralık tarihinde superior odada iki kişi konaklama, Azzur Restaurant’ta açık büfe kahvaltı, fitness center, kapalı havuz, sauna ve jakuzinin ücretsiz kullanımı ve ücretsiz otopark bulunuyor. Çift kişilik superior odada gece başı KDV dahil USD 145. Aileleri ile aynı odayı paylaşan 7 yaşına kadar çocuklar ise ücretsiz. Yeni Yıl Brunch’ı dahil konaklama paketi ise 215 USD.
Yeni yılın ilk sabahını dans ederek karşılamak isteyenler için BarAdoX ideal bir seçim. Eğlence, 22.00’den sabaha kadar sürecek.
Çırağan Palace Kempinski’de yılbaşı kutlamaları seçenekleri bol… Gazebo Restaurant’ta Boğaz`a karşı lezzetli yılbaşı spesiyaliteleri, yılbaşı kurabiyeleri, ızgara kestaneler, Glüh şarabı ve canlı müzik. Öğlen yemeği: 12:00`dan 15:00`a 90 YTL (kişi başı).

Havaya
uçuracaklar!..
BEŞİKTAŞ’TAKİ doğal gaz sızıntısının, metro şantiyesi çalışması sırasında doğal gaz hattına zarar verilmesinden kaynaklandığı bildirildi. Olay, 4. Levent Büyükdere Caddesi’nde meydana geldi. Sızıntıyla ilgili İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş’den (İGDAŞ) yapılan açıklamada, şöyle denildi: ”Metro şantiyesi çalışmasını yürüten müteahhit firmanın gerçekleştirmiş olduğu kazı işlemi sırasında, İGDAŞ’ın 8 inçlik çelik borusuna hasar verilmiştir. Hasar sonucu oluşan doğal gaz hattımızda gaz çıkışı meydana gelmiş, İGDAŞ ekipleri 10 dakika içinde hatta müdahale ederek vanaları kapatmış ve gaz çıkışını durdurmuştur. Bölgede oturan vatandaşların gazsız kalmaması için yedek bölge regülatörleri devreye alınmıştır.”
Açıklamada, borudan çıkan doğal gazın havaya karışması dolayısıyla herhangi bir patlama meydana gelmediği ifade edildi. Bu arada, borunun hasar görmesi sonrası basınçlı bir şekilde çıkan doğal gazın savurduğu taşlar, yoldan geçen ve park halindeki bazı araçlar ile iş yerlerinin camlarına çarptı. Bu nedenle bazı araçlar ile iş yerlerinin camları kırıldı. Trafiğe kapatılan Büyükdere Caddesi, İGDAŞ ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından normale döndü.

75 yılın izi Beşiktaş Çağdaş’ta
Merkez Bankası Koleksi-yonu’ndan 116 yapıtlık seçki MKM Beşiktaş Çağdaş sanatseverlerle buluşturuyor. 15 Ocak 2007 tarihine kadar sürecek olan serginin küratörlüğünü Doç. Dr. Kıymet Giray’ın yapıyor. Konuyla ilgili olarak Giray, şu açıklamalarda bulundu:
“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kuruluşundan bugüne, düzenli olarak koleksi-yonuna kattığı yapıtlarla başlangıcından bugüne uzanan süreç içinde Türk Resim Sanatı tarihinin gelişimini belirleyen örnekleri bünyesinde toplamaya özen göstermektedir. Koleksiyon tanımını belirleyen kıstaslar içinde gerçekleştirdiği sanat yapıtı birikimini, Osmanlı İmparatorluğu’nun resimle tanışma aşamasından başlayarak Cumhuriyetin aydınlattığı yıllara getirmekte ve bu aşamadan sonra da çağdaş dünyanın çağdaş sanat akımlarının izinde gelişen modern Türk resminin örneklerine kadar uzanan bir seçkiye ulaşmaktadır. Bu çok önemlidir. Banka koleksiyonunun çoğunlukla Meşrutiyet ve Cumhuriyetin ilk yıllarını kapsamına alan sınırlı koleksiyon bilincine karşın, Merkez Bankası çağdaş gelişmelere açık bir birikimi sürdürme bilincinin öneminin altını kalın çizgilerle çizmektedir.
Bu niteliği nedeniyle, “Müze-Koleksiyon” kimliği taşıyan koleksi-yonuyla, gelişen dünyanın atılımcı sanatına destek olan büyük banka kuruluşları arasında yer alır ve bu kültürel kazanımıyla da önem taşır.”
Öte yandan MKM Beşiktaş Çağdaş yet-kilileri, bu seçkinin hedefini, kronolojik bir sistem uyarınca Türk Resim Sanatı’nın gelişim çizgisini örneklerle açıklamak ve sanat yapıtlarının tanıklığıyla, geçen yılların değişen düşünce sistemlerinin bağlamında gelişen sanat akımlarının izini aydınlatmak olarak ifade ediyor.
“Merkez Bankası Koleksiyonu’ndan Seçkilerle 75 Yılın İzi” sergisi, öncelikle bir bellek yenilemesi ve kalkınma bilinci yaratmak amacını güttüğü belirtiliyor. Sanat ve kültürle aydınlanan yılların tanıkları olan sanat yapıtlarıyla yeniden yüz yüze gelmek, geleceği anlamlandırarak biçimlendirecek sanatın öncü, önder kimliğini yeniden anımsamak anlamını taşıyacağı vurgulanıyor.
Giray, bu konuda sözlerini; “Bu sergi; sanat, kültür ve bellek üçgeninin odak noktası olan toplumsal bellek ve evrensel gelişim sistemi-ne yeni bir halka ekleyecektir” diye tamamlıyor.
Çocuk ödülleri
Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla aralık ayının ikinci haftasında gerçekleştirilen Jetix – Coco Pops Çocuk Ödülleri törenine ilgi büyüktü. Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi (MKM) ev sahipliği yaptığı törende bir çok sevilen sanatçı yer aldı. Uluslararası bir çocuk kanalı olan Jetix’in 5-15 Ekim tarihleri arasında düzenlediği çocuk anketleri sonucunda belirlenen ödüller sahiplerini buldu. Sanatçılar ödüllerini alırken çocukların sevgisini kazandıkları için sevinç duyduklarını söylediler.
ÜNLÜLER MKM’DEYDİ
Sunuculuğunu Ceyhun Yılmaz’ın üstlendiği programda Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal en iyi bayan şarkıcı seçilen Gülben Ergen’e ve en iyi aktör seçilen Kadir İnanır’a ödüllerini takdim etti.
Ödüllerin diğer sahipleriyse şöyle; Müzik: En sevilen grup: Manga. En sevilen kadın şarkıcı: Gülben Ergen. En sevilen erkek şarkıcı: Kenan Doğulu. Spor: En sevilen kadın sporcu: Süreyya Ayhan. En sevilen erkek sporcu: Hakan Şükür. Film-TV: En sevilen TV dizisi: Avrupa Yakası. En sevilen aktör: Kadir İnanır. En sevilen aktris: Türkan Şoray. En sevilen Jetix karakteri: Andy.

Sabahattin Ali’yi andık
Edebiyatın hüzünlü ismi olarak bilenen Sabahattin Ali, Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikle anıldı. Aralık ayının son haftasında gerçekleşen söyleşide, ünlü simalar bir araya geldi. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşiyi, sanatseverler ücretsiz olarak izledi.
Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve yöneteceği gece, belgesel filmle başladı. Ali Kocatepe’nin Sabahattin Âli şiirlerinden yaptığı “Melankoli”, “Ben Sana Vurgunum”, “Çocuklar Gibi” gibi unutulmaz bestelerini piyanoda seslendirip söylediği gecede; Ali Fikirsindi, Aslıhan Özel, Başak Merev, Çağrı Merev, Çiğdem Üz, Evrim Şanlı, Sefer Boztaş, Sabur Ulus, Tülay Merev ve Veysel Kuyumcu’dan oluşan Grup Yeniden de “Aldırma Gönül” ve “Leylim Ley”in aralarında olduğu eserleri yorumladı.
Etkinlikte, Adnan Özyalçıner, Öner Yağcı, Sennur Sezer ve Zeki Coşkun, konuşmacı olarak yer aldı. Türk Edebiyatı’nda bir dönüm noktası sayılan Sabahattin Ali, 30’lu yıllarda kent ve kır yaşamındaki çelişkileri derin bir sezgiyle kaleme aldığı eserlerinde gerçekçiliği ve lirizmi ustalıkla birleştirmesiyle tanınıyor. Olaylar içindeki kahramanı, gösterişin içindeki yalınlığı, yalnızlığın içindeki kalabalığı kendine has uslübüyle işler. Gerçekleşen etkinlikle, 1948 yılında kaybettiğimiz Sabahattin Ali’nin bugün halen sevilerek okunan öykü ve romanları yeniden gündeme gelmiş oldu.

SPOR HABERLERİ

Avrupa rüyası bitti!..
Şimdi hedef lig ve kupa
Siyah-Beyazlı ekip bu yılda UEFA Kupası’na erken veda etti. Oysa ki iyi oynuyorlardı, ancak bir türlü sonuca gidemeyince veda ettiler. Beşiktaş Tottenham maçında aldığı 2-0’lık yenilginin ardından, Dinoma Bükreş’e de 2-1 yenilmiş, daha sonra Brugge’yi 2-1 yenmeyi başarmıştı. Almanya’daki Bayer Leverkusen maçına da iyi başlamıştı. Beşiktaş iyi de oynuyordu. Baki’nin yaptığı penaltı sonrası 1-0 yenik duruma düşmüş, ardından ikinci gölü yemişti. Sonra ise 1 gol buldular ve durum 2-1 oldu. Ancak yetmedi bu sonuç Beşiktaş’a ve Avrupa arenasından çekildiler.
Şimdi gözler Kupa ve lige çevrildi. Lig’e ara verildi. Kupa maçları devam ediyor. Tigana “İkinci yarıda daha iyi olacağız” diyor. Yönetim’de “Sakatlıklar olmasa lider olurduk” diyor. Anlayacağınız ikinci yarıda Beşiktaş’ın daha iyi olacağı ve şampi-yonluğu kovalayacağı belirtiliyor. 3 gollü Gençlerbirliği yenilgisine rağmen Türkiye Kupası içinde Siyah-Beyazlı ekip iddialı konuşuyor. Geçen yıl kupayı müzesine götüren hatta Süper Kupayı da Galatasaray’ı yenerek alan Beşiktaş, Türkiye Kupasını yine alacağına inanıyor. Taraftar ise Beşiktaş Gazetesi’ne bu konuda birçok mesaj attı. İnternet sitesi ve faks yoluyla gelen mesajlardan çoğu bu konu hakkında idi. UEFA Kupası’ndan elendikleri için üzgün olduklarını ancak lig ve kupanın kazanılması için takımın sonuna kadar desteklenmesinden yana olduklarını söylüyorlar. İşte taraftarın konu hakkında bize gönderdiği binlerce mesaj içinde sizler için seçtiğimiz bir kaçı;
KORKAK OYNAMAYIN
UEFA’ya erken veda ettik. Son maçta kontrollü oynayalım derken iki gol yedik. Bence orada yenmek için oynamalıydık. Ligde ve kupada da aynı korkak futbolu oynamazlar sanırım. Avrupa’da iki gol yerseniz çıkartması zor olur, bunu bir kez daha gördük. Adem Sarıca.
KUPAYI ALIRIZ
Bu kupayı alırız. Lig için erken, çünkü çok genç ve yeni futbolcular var. Önümüzdeki sezon lig için iddialı konuşuruz. Kleberson neden bozuldu? Bize birileri anlatsın. Doruk Atıf.
FORMLARI İYİ, BOZMASINLAR
Ara verildiği iyi olmadı. Beşiktaş tam form tutmuştu ki ara verildi. Bu Beşiktaş’ın işine gelmez diye düşünü-yorum. Çünkü son maçlarda Kara Kartal savaşan bir takım görüntüsü çiziyordu. Sabahattin Elmas.
TRANSFER ŞART GÖZÜKÜYOR
Ocak ayında mutlaka bir veya iki transfer yapılsın istiyorum. Ancak iyi adamlar alınsın. Kleberson kazanılmalı. Oynamayacaksa gidebilir. Onun yerine Ricardinho ayarında bir futbolcu alınsın. Mehmet Sarıcalı.
RICARDINHO VAZGEÇİLMEZ OLDU
Delgado sakatlanınca Ricardinho’nun kıymetini anladık. Tigana bu adamı tanımıyor muydu? Delgado iyileşince takım bozulacaksa, eskiye döneriz. Böyle oynarlarsa Lig içinde ümidim var. Tarık Atçı.
RAKİP PUAN KAYBEDER
Üç puanlık ligde ne olacağı belli olmaz. Beşiktaş tüm maçlarını kazanacak şekilde oynamalı ve düşünmeli. Deplasman veya İnönü fark etmez yensinler rakipleri nasıl olsa puan kaybeder. Şampiyon oluruz. İnanmazlarsa UEFA’dan daha da beter oluruz. Kadir Saruhan.
AVRUPADA OYNAMAK ZOR
Avrupa’da başarılı olamıyoruz. Türkiye liglerinde bir gol atabilirsin veya yersen çıkartıyorsun. Ancak Avrupalı takımlar öyle değil. Mücadele gerekiyor. Bir iki farklı geriye düşersen işin zor. Onun için baştan yenmek için oynaman lazım. Nedim Ayar.
GENÇLER UYARILSIN
Lige verilen ara iyi değerlendirilsin. Takımın durumu iyi, bu düşürülmesin. Transfer yapılacaksa savunmaya yapılsın. İbrahim Akın, Burak uyarılmalı. Genç çocuklar kazanılsın ancak oynamazlarsa da cezalandırılmalılar. Sultan Aksu.
ŞAMPİYONLUK İSTİYORUZ, KUPA DEĞİL
Türkiye Kupası değil. Lig kazanılsın. Yani şampiyon olunsun. Futbolcular buna inanmalı. İnanmadan mücadele etmeden şampiyon olunmaz. Beşiktaş her takımdan daha üstündür. Şampi-yonluğu Fener’e ve Galatasaray’a bırakmayın. Devrim Atabeyoğlu.

Futbola kısa bir ara
Kara Kartal son maçında Gençlerbirliği’nden tam 3 gol yiyerek, lige verilen araya yaslı girdi. Taraftar “UEFA, lig ve kupa” derken hüsran yaşamaktan bıktı. İkinci yarıya umutla bakan siyah beyazlı ekip oldukça sıkıntılı günler geçiriyor.
B.LEVERKUSEN: 2 BEŞİKTAŞ: 1
BEŞİKTAŞ, UEFA Kupası B Grubu son maçında Bayer Leverkusen’e 2-1 mağlup olarak UEFA Kupası’ndan elendi. 76. dakikadaki penaltıdan sonra oyunun yönü değişirken, Beşiktaş’ın golünü 90+1. dakikada penaltıdan Ricardinho attı. Bayer Leverkusen atağında Baki’nin rakibini düşürdüğünü belirten İtalyan hakem Paparesta, penaltı kararı verdi. 77. dakikada Babic’in kullandığı penaltı atışı Runje’den dönerken, Schneider dönen topu tamamlayarak Bayer Leverkusen’i 1-0 öne geçirdi. 86. dakikada ise Barbatez Alman takımının ikinci golüne imzasını attı. 90. dakikada Ali Tandoğan’ın ceza sahasında düşürülmesinin ardından hakem yeniden penaltı noktasını gösterdi. 90+1. dakikada Ricardinho ile gelen gol ise tur için yeterli olmadı.
BEŞİKTAŞ: 2 – KAYSERİSPOR: 1
BEŞİKTAŞ, Turkcell Süper Ligi’nin 17. haftasında Kayserispor’u 2-1 yendi. Golleri 55. dakikada Burak Yılmaz ve 90+2’de Ali Tandoğan attı. Özellikle İbrahim Akın ile İvankov’un kalesinde tehlike yaratan Beşiktaş ekibi, ilk devrede aradığı golü bulamadı. İkinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş, 55. dakikada Ricardinho’nun mükemmel pasında ceza alanında topla buluşan Burak, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 73. dakikada Burak sakatlanarak sahayı terk etmek zorunda kalırken oyuna Ali Tandoğan girdi. 78. dakikada Nobre yerini Bobo’ya, 84’te ise İbrahim Akın, Mehmet Sedef’e bıraktı. Mücadelenin 90+2. dakikasında Bobo’nun ortasında Ali Tandoğan akıllı bir vuruşla durumu 2-0 yaparken, 90+4’te ise Kayserispor Mehmet Topuz ile skoru 2-1’e getirdi. Beşiktaş, maçı 2-1 kazandı.
GENÇLERBİRLİĞİ: 3 – BEŞİKTAŞ: 0
KARA KARTAL taraftarını hayal kırıklığına uğrattı… Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası D Grubu üçüncü maçında Gençlerbirliği’ne deplasmanda 3-0 mağlup oldu. İlk 15 dakikada Bobo ile iki pozisyon yakaladı. 30. dakika sonrasında temponun biraz daha yükseldiği maçta Beşiktaş bir korner vuruşunda İbrahim Toraman ile gole çok yaklaştı, ancak başarılı olamadı. İlk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarıya G.Birliği gollerle başladı. 56’da Mehmet Çakır, 59’da da Engin’in golleri geldi. 62. dakikada İbrahim Toraman’ın yerine Burak Yılmaz oyuna girerken 64’te Gençlerbirliği Draman ile durumu 3-0 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı.

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusu’nu (2)” seçiyor
Beşiktaş Gazetesi 2006-2007 sezonunda da yine Beşiktaş’ın en iyi futbolcusunu seçiyor. Geçen sayıda her maçtan sonra yapılan oylama sonucu; Sergen Yalçın altı maçta en çok göze batan oyuncu oldu ve kupasını aldı. Spor Yazarlarının oylarıyla seçilen Beşiktaş’ın en başarılı futbolcusuna Beşiktaş Gazetesi bu sezon da yine dev bir kupa verecek. Yıl boyunca her hafta seçilen maçın yıldızı Beşiktaş Gazetesi’nde yayınlanıyor. Ayrıca spor yazarların verdiği oylar ve seçilen futbolcuların bilgileri Beşiktaş Gazetesi’nin internet sitesinde de yer almaktadır. Maçın yıldızları ve yılın en başarılı Beşiktaşlı futbolcusu için görüş aldığımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.
Spor yazarları yeni sezonda da yine oylarını vermeye başladı. Gerek yazılarıyla gerek direk olarak görüşülerek tespit edilen oylama sonucu ilk maçta göze batan oyuncu İbrahim Üzülmez oldu. İkinci haftada ise, Gaziantep maçında attığı iki golle Bobo birinci oldu. Üçüncü haftada oynanan Denizlispor maçında Gökhan Zan, dördüncü hafta Konyaspor maçında Burak seçildi. Trabzonspor maçında ise “Maçın yıldızı yok” denildi. Galatasaray maçında yine isim çıkmadı, Ankaragücü maçında ise en çok oyu Ali Tandoğan aldı. Kayseri Erciyes-Beşiktaş maçının yıldızı Gökhan Zan seçildi. Beşiktaş-G.Birliği maçında yorumculardan Gökhan Zan tam puan aldı. Rizespor maçında ise yine isim yoktu. Sadece iki yorumcu “Kaleji Runje” dedi. Sakaryaspor karşılaşmasında maçın yıldızı seçilemedi, Antalyaspor maçında ise 3 gol atan Bobo maçın yıldızıydı. Beşiktaş-Sivas maçında hiçbir futbolcuya spor yazarlarından oy çıkmadı. F.Bahçe derbisinde ise yazarlar Koray Avcı’ya dikkat çekti. Beşiktaş-Bursaspor maçında yorumcuların oyları Ricardinho üzerinde birleşti. Ankara – Beşiktaş maçında ise otoritelerin görüşleri yıldız oyuncunun olmadığı yönündeydi, Beşiktaş-Kayserispor maçında ise göze batan oyuncu Ricardinho’ydu.

Taraftar seçimini yaptı; Ricardinho ve Serdar Kurtuluş
İLK yarı bitti. UEFA Kupasında umduğunu bulamayan Beşiktaş Türkiye Ligin de de istediği puana ulaşamadı. Ligin ilk yarısında Fenerbahçe 37 puan, Galatasaray 30 puan toplarken, Beşiktaş 29 puanda kaldı. Birkaç maç dışında Siyah-Beyazlı ekip iyi mücadele verirken, gol yollarında beceriksiz oldu ve birçok maçtan puan çıkartamadı. İlk yarı itibariyle Tigana’nın yedek oturtturduğu Ricardinho Delgado’nun sakatlanması nedeniyle ilk 11’de sürekli forma bulunca adeta yıldız futbolcu oldu. Orta sahayı çekip çeviren attığı paslarla arkadaşlarına gol yolları açan Brezilyalı sihirbaz en çok göze batan futbolcuydu. Ricardinho’nun peşinden Serdar Kurtuluş’da en çok beğenilen ve istikrarlı oyuncu olarak taraftarların gönlünde taht kurdu. Muzaffer TOPAL

Divanda gündem borç oldu
BJK’nün borcu Divan toplantısında gündem oluşturdu. 2006 yılı 4. Olağan Divan Kurulu Toplantısı geçtiğimiz hafta içinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıya; İkinci Başkanı Murat Aksu, Genel Sekreter Kenan Öner, Yatırımlar Komitesi Başkanı İlhan Durusoy, Futbol Altyapı Komitesi Başkanı Sinan Vardar, Yönetim Kurulu Üye Süleyman Eren, Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır ve Divan Kurulu üyeleri katıldı.
Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, yaptığı açılış konuşmasında, Beşiktaş’ın artık seçim sürecine girdiğini ifade ederek, “Görünen o ki, seçime tek adayla girilecek. Hepimizin bundan sonraki süreçte omuz omuza, birlik beraberlik içinde seçim sürecini geçirmemiz gerekiyor” dedi.
Denetleme Kurulu raporlarının açıklanmasının ardından, Yönetim Kurulu’nun çalışmaları hakkında Genel Sekreter Kenan Öner konuşma yaptı. Toplantıda ayrıca, 2007 Ocak ayındaki Genel Kurul’da seçilecek denetleme, seçme ve sicil, disiplin ve müze kurulu aday listelerinin seçimi için oylama yapıldı.
Kurulda yapılan borç açıklamasına ilişkin, kulüpten açıklama geldi. Buna göre, Siyah-Beyazlı Kulübün gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında bilanço kalemleri açıklanırken, karışıklıklara neden olunduğu ve kulübün net borcunun anlaşılamadığını bildirdi.
Beşiktaş resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, kulübün net borcunun toplantı tutanaklarından ve Denetleme Kurulu Başkanı Dursun Arıkboğa’nın açıklamalarından görüleceği üzere, 102.951.351 olduğunu söyleniyor. Bu borcun 32 Milyon YTL’lik kısmının da Başkan Yıldırım Demirören’e ait olduğu açıklandı. Didem TUTAL
Bobo attı, diğerleri yattı
Ligin ilk yarısında Bobo Beşiktaş adına gol yollarında etkili olurken, diğer golcüler kendilerinden bekleneni veremediler. Süper Kupa, Süper Lig, UEFA ve Türkiye Kupası olmak üzere dört kulvarda toplam 40 gol attan Siyah Beyazlı takımda Bobo 12 golle göz doldurdu, Nobre 4, Gökhan Güleç ise 3 golde kaldı. Bobo ligde 7, UEFA Kupası’nda 2, Türkiye Kupası’nda 3 gol kaydetti.
Lig de 14 maçta forma giyen Nobre bir gol atarak şaşkınlık yarattı. Çalışkanlığı ve mücadeleci futbolu ile beğeni kazanan Nobre’nin gol atamaktan dolayı sıkıntı yaşadığı belirtiliyor. Avrupa arenasında ve Türkiye Kupasında da kısırlık yaşayan Nobre’nin gol orucunu ikinci yarıda bozması bekleniyor. Taraftar Nobre’yi teşvik etmek amacıyla her maçta sürekli tezahürat yapıyor. Nobre’de verdiği demeçlerde tutukluk yaşadığını kabul ediyor ve “Ligler başlasın gollerimi sıralayacağım” diyor.
24 saat hazır kıta
Beşiktaş Kulübü İnönü Stadyumu, AB standartlarına uygun seviyede güvenlik, donanım ve hizmet verecek. Günümüze değin çalışma prensipleriyle, disiplinli ve kolaylıkla organize olmalarıyla bilinen İnönü Stadyumu personeli, bu kez çıtayı daha da yükselterek personelini her türlü olası bir acil duruma karşı hazırlıyor. Yangından terör saldırısına herhangi bir karmaşada nasıl daha hızlı ve çözümcü olabileceğine ilişkin detaylıca programa tabi tutuluyor. AB uyum yasalarına göre hazırlıklarını hedefledikleri çalışma sistemine göre tamamlamış olan Beşiktaş personeli, daha iyi hizmet verebilmek için yine bir ilke imza atmış oluyor. Tesisleri bekleyen bütün riskler masaya yatırılarak belirlenen ders cetveliyle gerek teoride gerek pratikte gösterilmek üzere personel eğitiliyor. Timler halinde gruplara ayrılmış güvenlik personeli, eğitim süreci tamamlandığında bu konuda tam donanımlı bilgiye de sahip olmuş olacak. Akademi Acil Durum Eğitim Merkezi
Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Kuvvetlerinden Emekli Eğitim Yöneticisi
Cem Orçun Eğitim Merkezi’nin Acil durum konusundaki eğitimleri çeşitli başlıklar içerdiğini belirtiyor. Bunların başında yangın eğitimi geldiğini söylüyor. Bu eğitimlerden amaç; işletme çalışanlarını bilinçlendirmek ve bir yangınla karşılaşıldığında, profesyonel mücadele ekiplerinin gelişine kadar geçecek sürede doğru davranışları sergilemelerini, ilk müdahalenin doğru zamanda ve olması gereken davranışla yapılmasını sağlamak…
Buna göre, tüm çalışanları kapsayan bir günlük temel yangın eğitiminde; yangının teorik bilgileri verilerek önleyici tedbirler anlatılıyor, yangınla karşılaşıldığındaki davranış biçimleri öğretiliyor ve yangın söndürme tüpü ile yurtdışından ithal edilen özel simülatörle fiili olarak müdahale uygulamaları yaptırılıyor. Yangın eğitimleri dışında, iş sağlığı güvenliği eğitimleri, ilk yardım eğitimleri, acil durum eğitimleri ve özel güvenlik eğitimleri de veriliyor. Eğitim merkezi yetkilileri personelin alacağı sertifika ile ilgili ise şunları söylüyor: “Yangın ile mücadele, iş sağlığı ve güvenliği ve acil durum eğitimlerinde Akademi Acil Durum Eğitim Merkezi sertifikasını vermekteyiz. İlk yardım eğitimlerinde Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika veriyoruz. Haziran 2006 ‘dan itibaren yangın eğitimleri sonunda uluslararası bir belgelendirme kuruluşunun sertifikasını vermeye başladık. TÜV SÜD TGK ile imzalamış olduğumuz anlaşma uyarınca, artık katılımcılarımız istedikleri takdirde, eğitimlerimizi tamamlayanlara sınav başarısı sonrasında TÜV SÜD TGK sertifikası veriyoruz. Bu uygulama ile ülkemizde; ISO 9001:2000 (BSI) belgesine sahip olmak, kontrol edilebilir yangın ortamı sağlayan ve çevreye saygılı eğitim simülatörü kullanmak v.b. Birçok ilke imzamızı atmaya devam etmekteyiz ve gelecekte devam edeceğiz”
Konuyla ilgili olarak Stad Müdürü Turgut Akhan, İnönü Stadı’ndaki çalışmalar ile birlikte bir çok çalışmalarda ilklere imza attıkları ve örnek oldukları için de memnuniyet duyduklarını dile getiriyor. Geçtiğimiz dönemler için edinilen bilgiye göre bir çok kulüpten farklı olarak Beşiktaş İnönü Stadı’nda kulübün kendine ait yangın söndürme aracı da bulunuyor. Didem TUTAL