SAYI 125

BJK1ŞEHİR HABERLERİ

Uçurtma Şenliği çocuklara yaradı

Didem TUTAL

Uçurtmasını alan parka koştu… Geçtiğimiz hafta içinde minikleri değil ebeveynleri de bir telaş sardı. Birbirinden güzel uçurtmalar ellerde, minikler heyecan içinde uçurtma şenliğinde soluk aldı. Beşiktaş Belediyesi uçurtma şenliği, Prof. Dr. Aykut Barka Parkı’nda geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Sabah saat: 10.00’da başlayan şenliğe katılım oldukça fazlaydı. Havanın kapalı olmasını bile umursamayan minikler, anne-babalarıyla doyasıya eğlendi. Sürpriz eğlencelerin de yer aldığı etkinlik, öğle saatlerinde sona erdi. Gökyüzünün rengarenk uçurtmalarla süslendiği etkinlikte, minikler sevinçliydi.

Gençler ufuk turu yaptı

Beşiktaş Belediyesi’nin öncülüğünde başta gençler olmak üzere bir çok sivil toplum örgütü bir araya geldi ve platform oluşturdu

Beşiktaş Belediyesi, seçmenine karşı taahhüt ve sorumlulukları açısından 11 Mart 2006 Cumartesi günü yaptığı toplantıyla önemli bir adım daha attı. Bu toplantıda, kendi hak ve özgürlüklerinin bilincinde, girişimci ruha sahip gençlerin, ortak yaşam sorumluluk bilincini geliştirebilecekleri çağdaş bir üretim ve paylaşım ortamı olan Gençlik Platformu kuruldu.
Liseli öğrenciler, üniversite öğrenci kulüpleri ve öğrencileri, çalışan ve çalışmayan gençler, mahalle temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, amatör spor kulüpleri temsilcileri ve bireysel katılımcıların içinde yer aldığı Gençlik Platformu’nun, kaliteli bir yaşam çizgisi oluşturmada Cumhuriyet’in ilke ve devrimlerine bağlı, saygılı, düşüncelerini ifade edebilen, yaratıcı bir gençlik oluşturmayı hedeflediği belirtildi. 11 Mart’ta ilk toplantısını yapan Platform’un, belirlenen çalıştay konularında yıl boyu çalışmalarını sürdüreceği açıklandı.
Gençlik Platformu’nun, Beşiktaş’ta gençliğin sorunlarını, sorunlara yönelik çözüm önerilerini ortaya çıkaracak projeler üreteceğini vurgulayan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal açıklamasında şunları dile getirdi:
“Gençlerin kendilerini ve toplumu ilgilendiren alanlarda; bilgi edinme haklarının geliştirilmesi, zihinsel ve bedensel gelişmelerini sağlayacak ortam ve olanaklara sahip olmalarının sağlanması, bugünü ve geleceği ilgilendiren konularla ilgili karar alma süreçlerinde yer alabilmesi, Beşiktaş Belediyesinin en önemli amaçlarındandır. Gençler kendi geleceklerini biçimlendiren kararların yalnızca mirasçısı değil, aynı zamanda da mimarı olmalıdır. Bu amaçla belediyemiz gençlerle ilgili çalışmalarını Yerel Gündem 21 Türkiye Programı çerçevesinde yürütmektedir.”
Beşiktaş Belediye Başkanı Ünal ayrıca, Gençlik Platformu’nun 15-25 yaş arasında dil, din, ırk, kültür, etnik köken, sınıf, cinsiyet ve eğitim farkı gözetmeksizin Beşiktaş’ta yaşayan tüm gençleri kapsayacağını kaydetti ve çeşitli özel ilgi alanlarında benzer platformlar oluşturulacağını da sözlerine ekledi.
Önümüzdeki aylarda bu çerçevede, sosyal sorumluluk, bilişim, kültür ve sanat, iletişim, eğitim, politika ve çevre başlıkları altında da çalıştaylar oluşturulacağı belirtildi.

Koca binayı giydirdiler!..

Beşiktaş Belediyesi’nin Levent’teki binası, rengarenk oldu. Belediye binası, TED İstanbul Koleji öğrencileri ile Portekiz, Yunanistan ve Bulgaristan’daki okul öğrencilerinin yaptıkları birbirinden değişik resimlerle kaplandı. Geçtiğimiz hafta içinde sabah saatlerinde başlayan etkinlik kısa sürede tamamlandı. Öğrencilerin yanı sıra binanın kaplanmasında AKUT’un desteği oldukça büyüktü. Korkusuzca yüksek binanın tepesinden bağlandıkları ipten sarkarak resimleri yapıştırdılar. Etkinliğe Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’da katıldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, öğlenden sonra düzenlenen basın toplantısıyla öğrencilerin yaptıkları resimlerle süslenen belediye binası basın mensuplarına tanıtıldı.
Verilen bilgiye göre, Beşiktaş Belediyesi Levent binasının gençlerin resimleriyle kaplanması, “İdeal Bir Kentin Planlanması” konulu Comenius Avrupa Birliği projesinin bir parçası. Tarihi ve kültürel mirasın korumasının önemine dikkat çekmeyi amaçlayan projede Beşiktaş Belediyesi binasını kaplayacak resimlerde de tarihi yerlere odaklanıldığı ifade ediliyor. Ayrıca proje, Beşiktaş Belediyesi, Migros, Garanti Bonus Kontör, AKUT ve Genç Sanat Eylemi sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

Polis memuru da hız kurbanı oldu

(BEŞİKTAŞ) Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği’nde görevli iki çocuk babası polis memuru Ergin Akdoğan, hız sonucu hayatını kaybetti. Sabaha karşı meydana gelen olayda, 1993 model 34 Y 7766 plakalı Mercedes marka otomobille Cihangir’deki evine gitmek üzere yola çıkan memur, direksiyon hakimiyetini kaybetti ve takla attı. Otomobilde sıkışan memurunun, hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ulus pazarı için eylem yaptılar

(ULUS) Sosyete Pazarı olarak bilinen Ulus Pazarı’nda 9 aydır tezgah açamayan esnaf geçtiğimiz hafta içinde Beşiktaş Belediyesi önünde gösteri düzenledi. Ortada kalan esnaf, belediye önünde toplandı. Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, “Pazarın devam etmesinden yanayız. Araştırma yapıyoruz. Sizleri bir daha eylem yapmak durumunda bırakmayacağız” dedi.

Rıza Çalımbay’ın evi soyuldu

(ETİLER) Beşiktaş’ın eski Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın Etiler’deki evi soyuldu. Eşi Leyla Çalımbay’ın dışarı çıktığı sırada dairenin kapıyı zorlayarak içeri giren hırsızlar, Çalımbay’ın diz üstü bilgisayarını uçak biletlerini, banka hesap cüzdanlarını, pasaportunu, üç bilgisayar monitörünü, bir cep telefonu, bir dijital foto makinesini ve biri roleks olmak üzere üç kol saatini alıp kaçtı.

Vahapoğlu, hırsızdan
sadece tezini istedi

(ETİLER) Gazeteci Yazar Ece Vahapoğlu’nun annesine ait Etiler’deki eve giren hırsızlar 20 bin dolar değerinde 2 yüzük ile 2 adet laptop bilgisayarı çaldı. Çalınan bilgisayarda 5 aylık çalışma sonunda İngilizce olarak hazırlanan Türkiye’nin AB’ye katkıları adlı tez bulunuyordu. Vahapoğlu, kopyası olmadığını söylediği tezin cd’sini bilgisayarını çalan hırsızlardan istedi.

Meclis Başkanı Arınç Beşiktaş’taydı

(BEŞİKTAŞ) Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, geçtiğimiz hafta içinde İstanbul’daydı. Beşiktaş Köyiçi’ne de uğrayan Bülent Arınç, Çaykur misafirhanesini ziyaret etti. Beşiktaş semt halkının meraklı bakışları arasında misafirhaneye giren Meclis Başkanı Arınç, burada bir süre kaldıktan sonra çıkışında konvoyun etrafını dolduran vatandaşlarla selamlaştı.

Ünlü kantocuya köpekler saldırdı

(LEVENT) Ünlü kantocu Nurhan Damcıoğlu, Beşiktaş’ta sokak köpeklerinin saldırısı sonucu yaralandı. Hastanede tedavi gördükten sonra Levent Polis Merkezi’ne giden 70 yaşındaki Damcıoğlu, köpekleri beslediği iddia ettiği Cihan Kor isimli kişiden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine savcılık soruşturma başlattı. Meydana gelen olayda sanatçıya 10 sokak köpeğinin birden saldırdığı öğrenildi.

Dr. Turgut Tükel Bebek’ten uğurlandı

(BEBEK) İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde başladığı çalışmalarını New York Mount Sinai School of Medicine’de sürdüren Dr. Turgut Tükel, 45 yaşında kolon kanserine yenik düştü. Tıp tarihinde Tükel Sendromu çalışmasını gerçekleştiren hekimin cenazesi Bebek Cami’nden kaldırıldı. Cenaze töreninin ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İstanbul festival kenti oluyor!..

(İSTANBUL) 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul, Büyükşehir Belediyesi ile İKSV işbirliğiyle uluslararası kültür-sanat festivallerine ev sahipliği yapacak. İstanbul’u dünyaya tanıtmak ve turizmi geliştirmek amacıyla İKSV ile ‘İşbirliği Sözleşmesi’ imzalanacak. Buna göre, uluslararası İstanbul film, müzik, tiyatro festivalleri, Euromed buluşması gibi etkinlikler gerçekleşecek.

Doğanın GÜCÜ

ŞİFA KAYNAĞI BİTKİLER

(GEÇEN SAYIDAN)
KUŞKONMAZ: Hazımsızlığa karşı etkili. Antitoksit maddeler içeren bu sebze böbreği toksinlerden arıtıyor ve besinlerin hazmedilmesini kolaylaştırıyor.

LAHANA: Kansere karşı etkili olduğu bilinen sebzelerin başında gelir. Bol miktarda B, C ve E vitamini, potasyum içerir. Özellikle meme ve rahim kanserine karşı etkilidir. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Kandaki şeker miktarını düşürür. Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir. Astıma faydalıdır. Bağırsak kanserine karşı etkili. Lahana kanser hücrelerinin üremesini engelleyen kimyasal bir madde (isotiocyanates) içeriyor. ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, haftada bir gün lahana yiyenlerin bağırsak kanseri olma riskleri üçte iki oranında azalıyor.

MAYDANOZ: Salata ve yemeklerin süsü maydanozun nerdeyse deva olmadığı dert yok gibi.. A ve C vitamini ile demir, kükürt, fosfos ve mangan elementleri deposu olan maydanoz sindirimi kolaylaştırıyor, böbrek taşlarını düşürüyor, görme gücünü ve anne sütünü artırıyor. Bir demir deposudur. Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum ve A vitamini vardır. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. Böbrekleri çalıştırarak idrar getirir ve taşları düşürüyor , kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur. Yatmadan evvel yenildiğinde sabahları tatlı bir nefesle uyanmamızı sağlar. Anne sütünü artırır. Vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar. Görme gücünü artıyor, kaynatılıp içildiğinde ve cilde bu suyla pansuman yapıldığında sivilcelere iyi geliyor. Kaynatılan maydanozun suyu gözlere pansuman yapıldığında gözdeki iltihaplanmaları önlüyor ve yanmayı geçiriyor. Kaynatılıp sirke ile saçlar yıkandığında saçların uzaması ve kuvvetlenmesini sağlıyor..

MANTAR: Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Özellikle Çinliler’in ilaç niyetine yedikleri bu sebze, bünyeyi hastalıklara karşı koruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

MARUL: Kemik erimesine karşı etkili. Sütten bile daha fazla kalsiyum içeren bu sebze, kemikleri güçlendirmesi açısından bir numara. 100 gramında, küçük bir bardak sütün içinde bulunan kalsiyumdan daha fazlasına sahip. Bu miktar günlük kalsiyum ihtiyacının dörtte birine tekabül ediyor.

MELEKOTU: Kan dolaşımını düzenler. Terletir. Kurutulmuş melekotu dövülüp başa sürülecek olursa bitleri öldürür. Astım nöbetlerine faydalıdır.

MEYANKÖKÜ: Grip, nezle, anjin ve nefes darlığına faydalıdır. Öksürük ve balgam söktürür. Yüksek tansiyonu düşürür.

MISIR: Yüzde 18.3 gibi yüksek oranda lif içeriyor. Mısırın içeriğindeki yüksek karbonhidrat, enerji seviyenizi yükseltir. İçinde protein, kalsiyum, demir, fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur.

MUZ: Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir. Potasyum krampları önler.

NAR: Vücudu kuvvetlendirir. İshali keser. Burun poliplerine faydalıdır. Şerit düşürür. Kalbi kuvvetlendirir. Mide, bağırsak hastalığı olanlar, küçük çocuklar ve hamileler fazla kullanmamalıdır.

NOHUT: Vücudu kuvvetlendirir. Anne sütünü arttırır.

ÖKSEOTU:Kalbin atışlarını arttırır. Damar kireçlenmelerinde faydalıdır. Sara ve akciğer kanamalarında kullanılır.

PIRASA: İdrar söktürür. Mide rahatsızlığına iyi gelir. Kabızlığı giderir. Basur memeleri için faydalıdır. Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur.

PORTAKAL: Antioksidantlar ile dolu bir meyve. Kanseri önleyici olarak bilinen bütün maddeleri içeriyor. Ayrıca bol miktarda C vitamini içeriyor. Kilo almaya engel olur. Kandaki kolestorolü düşürür.Vucüdun C vitamini, potasyum, protein, B ve E vitaminleri ile kalp hastalıkları ve antikanserojen maddeler ile kanser riskini azaltıyor, kolestorolü düşürüyor. (DEVAM EDECEK)

RÜYA TABİRLERİ

CAMİ
RÜYADA cami görmek; temiz bir imana ve zengin olmaya, camide namaz kıldığınızı görmek; muraınıza ereceğinize işarettir.

CUMHURBAŞKANI
RÜYADA cumhurbaşkanını görmek; ne muradınız varsa hepsinin gerçekleşeceğine, umduğunuzdan daha mutlu olacağınıza işarettir.

AHŞAP
AHŞAP Ahşap bir ev görmek,eğer ev yeni ise iyi bir evliliğe, eski ise bir hastalığın daha kötüye gideceğine işarettir.

APARTMAN
AİLE içinde bazı tartışmalar olabileceğine işaret eder.

Yönetimler profesyonelleşti

Apartman yöneticiliğinde yardıma ihtiyacınız mı var? Zorluklar mı yaşıyorsunuz? Bu konuda sizin işinizi kolaylaştıran profesyonel hizmet veren kurumlar var.

Best Profesyonel Apartman ve Site Yöneticilik Hizmetleri yaklaşık 8 senedir hizmet veriyor. Konutlarda gerekli düzeni sağlıyor, sorunların aşılmasında çeşitli alternatifler sunuyor. Teknik kadrosunda sıhhi tesisatçıdan elektrikçiye muhasebecisinden avukata kadar bir çok görevli bulunuyor. Best Profesyonel Apartman ve Site Yöneticilik Hizmetleri’nin yaptıkları işlerden bazıları şöyle; İcra işlemlerinin yönetici firmanın avukatı tarafından yapılması, Apartman genel yönetim işleri, Onarım-bakım-temizlik-asansör-kalorifer-doğalgaz-soğuksu-hidrofor ve tesis işletilmesi, gelir giderlerin belgeli olarak muhasebe usulüne göre işletme defterine kayıt edilmesi, her ay sonu gelir gider raporu hazırlanıp banka ekstresi ile birlikte tüm dairelere dağıtılması, apartmanın belediye, İSKİ, İGDAŞ, tapu vergi dairesi gibi kurum ve kuruluşlarla ilgili işlerin takibi, Kat malikleri kurulu tarafından tespit edilerek karara bağlanan tüm işlerin takibi, güvenilir bir bankada apartman adına hesap açılıp tüm sakinlerin aidatlarını bu hesaba ödemelerinin sağlanması, Ana gayrimenkulun yönetimi ile ilgili ödemelerin kabulü ve borçların ödenmesi, süresi içerisinde genel kurul toplantılarının yapılıp sakinlere ayrıntılı bilgi verilmesi, apartmanda tecrübeli, güvenilir ve muhasebe bilgisi olan denetçi heyetinin seçilmesi, apartmanın hukuki işlerinin avukatımıza verilerek takip edilmesi, apartmanın durumuna göre ayda bir veya iki defa bütün daire sakinlerinin şikayetlerini bizzat dinlemek, değerlendirmek ve çözüm bulmak üzere yönetici ve vazifelendirdiği temsilcisi apartmanda bulunacak. Best Profesyonel Apartman ve Site Yöneticilik Hizmetleri tüm daire sakinlerinin apartmanla ilgili sorunlarında karşılarında her zaman güvenilir ve tecrübeli bir apartman yöneticisi bulacaklarını da belirtiyor.

REFERANSLAR:

Akatlar Maya Sitesi F Blok Akatlar-İstanbul.
Beşler Apartmanı Elmadağ-Taksim-İstanbul.
Bayır Başak Apartmanı, 2.Ulus-İstanbul.
Bayır Burçak Apartmanı,2.Ulus-İstanbul.
Emre Apartmanı Ulus-İst.
Handan Apartmanı Etiler-İst
Hukukçular Sitesi B-5 Blok Yenilevent-İstanbul.
Hukukçular Sitesi C-1 Blok Yenilevent-İstanbul.
Devran Apartmanı Akatlar-İst
Refet Apartmanı Nişantaşı-İst
4.Gazeteciler Sitesi B-9 Blok Levent-İstanbul.
Yeni Marmara Apartmanı 1.Ulus-İstanbul.
Tan Apartmanı 2.Ulus-İst
Parkmaya Sitesi Carlton 7 Akatlar-İstanbul.
Parkmaya Sitesi Carlton 18 Akatlar-İstanbul.

IMOGA BEŞİKTAŞ’TA

Önde gelen sanatçıların özgün baskı resimleri Beşiktaş’ta sergileni-yor. İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi – IMOGA Beşiktaş Çağdaş’a konuk oluyor. Beşiktaş Belediyesi’nin geçen yıl hizmete açtığı Beşiktaş Çağdaş, önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor.
Türkiye’nin ilk çağdaş özgün baskı resim müzesi olan IMOGA’da sergilenen eserler, 31 Temmuz’a kadar Beşiktaş Çağdaş’ta sanatseverler ile buluşacak.
2004 yılında faaliyete geçen IMOGA’nın koleksiyonunda Ferruh Başağa’dan Bedri Rahmi Eyüboğlu’na, Burhan Doğançay ve Zühtü Müridoğlu’ndan, Komet ve Özer Kabaş’a kadar 60’tan fazla sanatçının eserleri bulunuyor.
İstanbul’un aydınlık ve çağdaş yüzü Beşiktaş’ın sanat ve kültürde önemli bir merkez haline gelmeye başladığını ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Türkiye’de sanatın evrensel değerleri yakalamak yönünde önemli adımlar attığını vurgulayan Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Değerli sanatçıların özgün eserlerini bir araya getirerek zengin bir koleksiyonu sanatse-verlerin beğenisine sunan IMOGA, bu alanda kat edilen mesafeyi son derece etkileyici bir şekilde ortaya koyuyor. IMOGA; sanatın çağdaş dinamiklerini harekete geçirip sanatçıları sanatseverlerle buluşturarak, bu ortamın daha da iyileşmesine katkıda bulunuyor. Beşiktaş Çağdaş, kapılarını kuruluş felsefesi ve misyonuna uygun etkinliklere açmayı sürdürecektir.”

İSTANBUL GRAFİK SANATLAR MÜZESİ – IMOGA: ÜNALAN’DA BİR
SANAT MERKEZİ

Halen İstanbul’un Ünalan mevkiinde hizmet veren IMOGA, 2004 baharında kuruldu. 2.000 m2 kapalı alana sahip olan müzenin çeşitli etkinlik ve amaçlara hizmet etmek üzere kurgulanmış altı katı bulunuyor. Giriş ve altındaki iki katta yer alan 1.100 m2’lik sergi alanında, sürekli koleksiyondaki eserler dönüşümlü olarak sanatseverlere sunuluyor. Müzenin birinci katı Artress Süleyman Saim Tekcan Özgünbaskı Atölyesi’ne, ikinci katı Heykeltıraş Ali Teoman Germaner’in heykel atölyesine, en üst katı ise müzenin kapsamlı sanatsal etkinliklerinin gerçekleştirildiği çok amaçlı bir salona ev sahipliği yapıyor.

BEŞİKTAŞ ÇAĞDAŞ

Akatlar’daki Mustafa Kemal Merkezi içinde 2.500 m2 alanda müze-galeri konseptiyle kurulan Beşiktaş Çağdaş; açılış tarihi olan 3 Ekim ile 31 Aralık 2005 tarihleri arasında Adem Genç, Adnan Çoker, Bedri Baykam, Bubi, Ferruh Başağa, Güngör Taner, Koray Ariş, Mustafa Ata, Ömer Uluç, Özdemir Altan, Seyhun Topuz ve Zekai Ormancı’nın özel olarak yaptıkları eserlerinin yer aldığı Kırmızı – Siyah sergisine ev sahipliği yaptı. Ardından 7 Mart – 17 Nisan 2006 tarihleri arasında Doç. Dr. Kıymet Giray’ın küratörlüğünde Türk resim sanatının duayenlerinden Orhan Peker’in, bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı retros- pektif resim sergisini sanatseverler ile buluşturan sanat merkezinde; 21 – 30 Nisan 2006 tarihleri arasında bir yerel yönetim tarafından ilk kez gerçekleştirilen “ART SHOW 2006 Sanat Galerileri Buluşması – I” düzenlendi.

ÇASOD ödülleri sahibini buldu

Akatlar Kültür Merkezi’nde Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği – ÇASOD’un 2005 yılı Oyunculuk Ödülleri törenle sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Ceyda Düvenci’nin yaptığı gece, yeni toprağa verilen usta yönetmen Atıf Yılmaz’ı anlatan bir film gösterimiyle başladı. ÇASOD Başkanı Rutkay Aziz daha sonra yaptığı konuşmada ünlü yönetmen Atıf Yılmaz ve Yazar Erdal Öz’ün yakın zamanda vefat ettiğini hatırlatarak şöyle devam etti: “Son günlerde büyük acılar yaşadık. Ama dünya sinemasından bir Atıf Yılmaz ve edebiyatından Erdal Öz geçti. Böylesine ilerici, devrimci, yurtsever insanlarla aynı havayı solumaktan gurur duyuyorum.”
Prof. Dr. Selahattin Yıldız, Hüseyin Kuzu, Meltem Savcı, Sevin Okyay ve Mehmet Dinler’den oluşan jürinin geçtiğimiz yıl çekilen 19 Türk filmi arasında yaptığı değerlendirmenin sonuçlarına göre ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülüne Babam ve Oğlum filmindeki rolüyle Çetin Tekindor değer görüldü. ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne ise Korkuyorum Anne filmindeki rolüyle Işıl Yücesoy layık görüldü.
‘Umut Veren Erkek Oyuncu’ ödülü Anlat İstanbul filmindeki rolüyle Mezopotamya Kültür Merkezi oyuncularından Selim Akgül’ün, ‘Umut Veren Kadın Oyuncu’ ödülü de Türev filmindeki rolüyle Gülçin Santırcıoğlu’nun oldu.
ÇASOD Emek Ödülü’ne ise Türkiye’nin önemli yazarlarından ve Türk sinemasında çeşitli senaryolara imza atmış Vedat Türkali ile görüntü yönetmeni Salih Dikişçi layık görüldü. Jüri Özel Ödülü ise Yetkin Dikinciler’e takdim edildi.
Beyazıt Öztürk ve Bülent Kayabaş’a ÇASOD’un üyelik kartı ve plaketinin verildiği gecede, Ornette Ornette topluluğu da mini bir caz dinletisi sundu.

ORTAKÖY’de Genç Yorumlar

Ortaköy Sanat Galerisi, yepyeni bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. 23 Mayıs – 30 Haziran tarihleri arasında gezebilecek olan sergide, 5 kadının fırça izleri hakim. Aslı Özok, Ayşegül Sürek, Burçin Erdi, Nur Gürel, Pelin Özgöçen’in gerçekleştirdiği sergi, figüratif anlatımıyla sanatseverlerin ziyaretini bekliyor. Sanatçılar hakkında Doç. Dr. Kıymet Giray özetle şu bilgileri verdi: “Aslı Özok, çağcıl kent ressamları arasında kalmayı ve öznel yaratılar üzerinde yoğunlaşmayı seçer. Birey ve topluluk, öznel ve tümel kavramlarının çarpıcı karşıtlıklarını irdeler. Küreselleşme olgusunun çekici söylemlerinin yarattığı sıradanlıkları ve yok oluşları izler. Nur Gürel, içsel gerilimleri arındıran duygusal etkilerin dışavurumunda yaşam bulur resimleriyle. Yalnızlıkları, ilişkileri, kırgınlıkları, başkaldırıları, bir başka söyleyişle insan ve insana dair olan duyarlıkları, simgel ilişkilendirmelerle resimsel tasarımına kazandırır. Pelin Özgöçen, figüratif anlatımlara soyut yorumların derin anlamlarını kazandırmaya girişir. Sanatın kaynaklarının geç rönesans ve barok figürlerinin ayrıntılı işçiliğe kadar gönderen Pelin, soyut kavramların çarpıcı araştırılarını irdeler. Ayşegül Sürek, mekan ve zaman içinde tekrarlanan benlik arayışının izlerini sürdüren portrelerini farklı mekan ve dokular içinde çözümlemeye yönelir. Anlatma, anlaşılma ve sorgulama arasındaki gerilimli geçişlerin benlik ve bilinç ilişkilerini irdeler. Burçin Erdi; insan ve insanca yaşamı sorgulayan figüratif anlatımlara, kentte var olmanın derin ve sızılı sorunsallarını çözümleyen kompozisyonlara yönelir.”

SPOR HABERLERİ

Taraftar Cordoba’yı değerlendirdi

Onur BAŞTUĞ

Galatasaray maçından sonra herkes konuştu, bir çok kişi Oscar Cordoba hakkında söz söyledi. Ama taraftarlar ilk kez Beşiktaş Gazetesi’ne konuştu

Son derbi maçı Beşiktaş için hüsrandı!.. Bugüne kadar kendi sahasında Kara Kartal çok yenildi, çok da puanlar kaybetti ancak Galatasaray derbisinde son saniyelerde yediği gol seyirciyi de yıktı!.. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in Galatasaray’ın şampiyonluğunu istiyorum temennisi “Kara Kartal’ın başına iş açtı” diye düşünenler olmuştu. Bir kısım insanda “Başkanın bu samimi bir konuşması” diyorlardı. Ancak bu konuşma kamuoyuna bomba gibi düşmüş ve sonrasında olmadık şeyler konuşularak, Beşiktaş camiası adeta masaya yatırılmıştı. Haksız ve yersiz olan bu tutum karşısında spor otoriteleri de camiada neredeyse ikiye bölünmüştü.

NE DERBİ İMİŞ?..
Ve sonuçta Beşiktaş-Galatarasaray derbisi daha önemli bir hal almıştı. Derbide Beşiktaş çok iyi oynadı. Mücadele etti ve savaştı. Tümer en güzel maçlarından birini çıkardı. Bir gol attı ve bir topuda direkten döndü. Ancak son saniyede yenilen gol Beşiktaş’ın yenilmesine neden oldu. Bunda da suç kalecide arandı. Cordoba’nın neredeyse ipi çekildi. Bir futbolcuya bu kadar yüklendiği bugüne kadar duyulmamıştı. Spor medyası Cordoba’yı yerden yere vurdu!.. Ve bir anda Beşiktaş’ta kalmaması için baskı başladı. Cordoba’nın ilk yarıdaki penaltı hareketini de yersiz ve acemice bulan otoriteler bu konuda da onu oldukça eleştirdiler. Ancak kamuoyu genelde Cordoba’nın suçlanmasının yersiz olduğunu, son saniyelerde yenilen golle galibiyetin kaçtığına dikkat çektiler. Taraftarlar da Cordoba’nın kurtardığı gol pozisyonlarının olduğunu ancak eleştirilerin de olabileceğinin bunun da normal karşılanması gerektiğini bildirdiler. İşin önemli bir yönü de bu maç Türkiye Kupası’nı neredeyse unutturdu. Türkiye Kupasını alan Beşiktaş, kupadan çok Galatasaray maçıyla konuşuldu. Bu da Beşiktaş camiasında sıkıntı ve öfke yarattı. Kupanın sevincini doyasıya yaşayamadık diyen taraftar coşkunun tekrar yaşanması için bir dizi etkinliğin yapılmasını da arzu ediyor. Şampiyonluk mücadelesinin son haftaya kadar sürmesi ve Fenerbahçe ile Galatasaray’ın yine ön plana çıkması camia da hiç hoş karşılanmadı. Beşiktaş Gazetesi olarak bu konuda oldukça mesaj aldık. İnternet sitesinden ve faks yoluyla gelen mesajların çoğu Cordoba’nın suçlanmaması yönündeydi. Ancak bu mesajların bir kısmından da Cordoba’nın yanlış yaptığı izlenimleri çıktı. Fikir düzeyinde kalan ve hakaret içermeyen taraftar mesajlarının bir kısmını yayınlıyoruz.

SADECE CORDABA MI SUÇLU?
Bu maçı bu duruma getirenlere mesajım var. Beşiktaş-G.Saray’la çok oynadı. Yendi yenildi. Ama böylesine bir tartışma hiç açılmadı. Maç öncesi konuşmalara dikkat etmek lazım. Bizde futbol maalesef sadece sahada oynanmıyor. İnsanlar sözleri her türlü yere çekebilir. İyi niyetle bile söylense dikkatli olmak gerekiyor. Bu nedenle Cordoba’nın yaptığı hatayı yorumlamak bile yanlış. Yaptıysa günahı boynunadır. Nereden bilelim? Zaten konuşmaktan başka bir iş yapmıyoruz. Eyüp Yılmaz

İYİ Kİ GOL SON SANİYEDE OLDU
Maçı baştan sona izledim. Sahada güzel bir oyun vardı. Kora kor mücadele ettiler. Penaltıyı görünce Cordoba bizi yaktı dedim. Ama top direkten dönüp gol olmayınca, rahatladım. Hele öne geçince bu iş bitti. Galibiz diye sevindim. İkinci yarıda Beşiktaş biraz geri çekildi. Galatasaray da hırsla bastırdı. Necati biraz becerikli olsa maç ilk yarıda bile dönebilirdi. Gollerde Cordoba hatalıydı. Ama Cordoba bu tür hataları hep yapıyor. İlk yarının başında auta giden topa da yanlış çıktı. Necati iyi vursa o da gol olurdu. Ben Cordoba’yı hatalı, hatta suçlu buluyorum. Yalçın Pezük

CORDOBA’YI İPE ÇEKMEYİN!
Adam öncelikle çok efendi. Davranışları, konuşması çok düzgün. Maçta herkes hata yapabilir. Gol kaçıranlar niye bu kadar suçlanmadı. Cordoba’nın her zaman eliyle oyuna soktuğu topa hayrandı millet. Şimdi ne oldu?. Pas kısa düştü. Top orta alanana kadar defans niye seyretti. Hakan indirdi, Hasan Kabze şansına öylesine güzel vurdu. Bence hata o topu Cordoba’nın tutamaması. Yoksa son saniyede ona öyle pas verecek, oda dolduracak, diğeri indirecek, boşta kalan topa vuracak. Buna gelene kadar iş başka türden biterdi. Beşiktaş bu maça çok almak istedi ama olmadı!.. İnönü’de kaybettiğimiz ilk maç değil ki bu?. Tuncay Açıkgöz

CORDOBAYI İSTEMİYORUM
Oldum olası hatalı maçlar çıkarıyor. Şampiyonluğun kaçırıldığı maçta da ben onu suçlu görüyorum. Ne yapıp ettiğini bilemem ama bence Beşiktaş bundan zarar gördü. Yerli kaleci onun yaptığının onda birini yapsa kovarlar. Murat 35 metreden bir gol yedi, her top eline gelişte yuhalandı. Kaleci yetiştirmemiz lazım. Adam Colombiyalı, Galatasaray kalecisi de öyle. Bir de arkadaşlar. Galatasaray maçındaki durumda ortada. Daha ne diyeyim. Penaltı, ilk yarıda boşa çıkış çok yanlış. Necati’nin topunu çıkardı diyorlar. Onuda alsaydı da tam olsaydı bari!.. Necati Yılmaz

SAÇMA İŞLERLE UĞRAŞIYORUZ
Bu maçın sonuç itibariyle çok konuşulacağı belli idi. Bu nedenle Beşiktaş bu maçı almalıydı. Ancak Fenerbahçe maçında çok yorulmuşlardı. Buna rağmen çok iyi oynadılar. Ne yalan söyleyeyim ben bu tempoda bir maç çıkaracaklarını zannetmiyordum. Demek ki derbi maçlarda daha iyi oynanıyor. Ölümüne mücadele ettiler. Beşiktaş daha iyi idi. Galatasaray ilk yarıda bir şey yapamadı. Cordoba ilk yarıda hatalar yaptı. Bunu görüp veya böyle bir düşünce varsa yerine niye ikinci kaleci geçirilmedi. Bu da bir karardır. Şimdi iş bitti, birine fatura kesilmek isteniyor. Cordoba hatalıysa onu oynatan da hatalı. Herşey futbolcuya bağlanmaz, biraz ileriyi de görmek lazım. Doğru kararlar verdiğimiz takdirde böylesine saçma sapan işlerle uğraşmayız. Kadir Sabuncu

OSCAR CORDOBA: “Benden bu kadar”

Muzaffer TOPAL

Galata saray maçında yediği 2. golden sonra çok eleştirilen Kolombiyalı kaleci, Beşiktaş’tan ayrıldığını açıkladı. Cordoba, “Son topu Sergen’e attım ama gitmedi. Vicdanım çok rahat ülkeme dönüyorum” şeklinde konuştu. Beşiktaş için kötü olabilecek bir şey yapmadığını belirten Cordoba şunları söyledi: “Gerçekten çok üzgünüm. Türkiye Kupası’nı kazandık. Böylesine bir mutluluğu doyasıya yaşadıktan sonra sizlerin karşısına bu şekilde çıkmak beni oldukça üzüyor. Son karşılaşmamızdaki pozisyonda da topu ayağımla Sergen’e göndermek istedim. Ancak maalesef top istediğim yere gitmedi. Beşiktaş’tan bu şekilde ayrılmak istemezdim. Ancak şunun altını çizerek söylemeliyim ki bugüne kadar Beşiktaş’ın kötülüğüne olabilecek hiçbir şey yapmadım. Ben Türkiye’den vicdanım rahat ayrılıyorum. Buradan sizin aracılığınızla 4 yıl futbol oynadığım Beşiktaş Kulübü Yönetimi ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum.”

SPOR YAZARLARI OYLUYOR…

Galatasaray derbisinde yıldız
futbolcu oylarını Tümer Metin aldı

“Beşiktaş Gazetesi Kupası” sonuçları önümüzdeki sayıda açıklanıyor. Kupa yakında sahibini bulacak

Sona adım adım yaklaşılıyor. Önümüzdeki sayı sonuçlar açıklanacak ve kupa sahibini bulacak. Beşiktaş Gazetesi tarafından başlatılan “Yılın Futbolcusu Kupası” oylamaları sonucu ilk yarıda Kleberson ve Cordoba ipi göğüsledi. İşin ilginç yanı başka bir futbolcu iki kez seçilemedi. Spor Yazarları birer kez “İbrahim Toraman, Sergen Yalçın, İbrahim Akın, Koray Avcı, Ahmed Hassan, Tümer Metin ve Ali Tandoğan” dedi. Üç hafta ise, spor yazarları hiçbir futbolcuya oy vermedi.
İkinci yarıda ise çok az oynamasına rağmen Sergen Yalçın arkadaşlarını geçerek ilk sıraya yerleşti. Son maça geldiğinden Sergen Yalçın altı maçta en çok göze batan oyuncu oldu. Diğer yandan, Kleberson 4, Koray 3, Cordoba 3, Ahmed Hassan 2, Tümer Metin 2, Gökhan Güleç 2, İbrahim Akın 1, Ali Tandoğan 1, Ali Güneş 1, Bobo 1, İbrahim Üzülmez 1 ve İbrahim Toroman 1 maçta göze batan oyuncu oldu. İşin ilginç yanı kötü bir sezon geçiren Beşiktaş’ın 5 maçında spor yazarları göze batan oyuncu seçmedi.
Spor Yazarlarının oylarıyla seçilecek olan Beşiktaş’ın en başarılı futbolcusuna Beşiktaş Gazetesi dev bir kupa verecek. Ünlü spor yazarları ve spor otoriteleri tarafından bildirilen isimler derleniyor ve yıl sonunda en başarılı futbolcu belirlenecek. Her hafta seçilen maçın yıldızı Beşiktaş Gazetesi’nde yayınlanıyor. Ayrıca spor yazarların verdiği oylar ve seçilen futbolcuların bilgileri Beşiktaş Gazetesi’nin internet sitesinde de yer almaktadır. Beşiktaş’ı yazan ve takip eden spor yazarlarının oylarıyla seçilecek olan yılın Beşiktaşlı yıldızına Beşiktaş Gazetesi önümüzdeki haftalar içinde dev bir kupa verecek. Maçın yıldızları ve yılın en başarılı Beşiktaşlı futbolcusu için görüş aldığımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Metin Çakmak, Gültekin Onay.

Spor yazarların oyları Galatasaray maçında Tümer Metin’e gitti

KORKUT GÖZE

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY: 1-2
FUTBOLCU ADI: TÜMER METİN
Kleberson, Ahmed Hassan, İbrahim Toraman ve Koray Avcı oldukça iyilerdi. Ayrıca Tümer Metin, ikinci yarının başında attığı goldeki plase vuruşuyla kalitesini sergiledi. Bu nedenle Beşiktaş-Galatasaray maçında, Tümer Metin maçın yıldız oyuncusuydu.

KAZIM KANAT

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY: 1-2
FUTBOLCU ADI: TÜMER METİN
Beşiktaş-Galatasaray derbisinde maçın lider oyuncusu Tümer Metin’di. Galatasaray maçında serbest oynadı ve modern futbol anlayışını sahaya yansıttı. Tümer Metin’in Galatasaray’a attığı gol ise olağan üstüydü.

BASRİ BAYKOÇ

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY: 1-2
FUTBOLCU ADI: TÜMER METİN
Beşiktaş-Galatasaray derbisinde, kupa maçında da performansını yüksek tutan bir oyuncu dikkatleri üstüne çekti. Bu maçta yüksek performansıyla göz dolduran isim aynı zamanda Beşiktaş’ın golünü atan oyuncu Tümer Metin’di.

ATIF KEÇECİ

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY: 1-2
FUTBOLCU ADI: TÜMER METİN
Bu karşılaşmada Tümer Metin tüm gözlerine üzerinde topladı. Tümer, takımının ve oyunun liderliğini yaptı. Oyuna baktığımız zaman; Tümer Metin, kaleyi uzaktan yakından yokladı ve 51’de çok zor pozisyonda sol ayağının dışıyla şık bir gol attı.

ADNAN AYBABA

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY: 1-2
FUTBOLCU ADI: TÜMER METİN
Beşiktaş-Galatasaray derbisine baktığımız zaman genel itibariyle takımın mücadelesini görebiliyoruz. Bu maçta gözde oyuncular arasında Tümer Metin de vardı. Tümer Metin özellikle attığı golle de kalitesini ortaya koymuş oldu.

GÜVEN TANER

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY: 1-2
FUTBOLCU ADI: TÜMER METİN
İlk yarıda kötü vuruşlar yapan Tümer, 52. dakikada yeni bir gol şov senaryosu yazdı, yönetti ve oynadı. Sol dışıyla golü imzalayışı nefisti. Bu nedenle Beşiktaş-Galatasaray karşılaşmasında maçın yıldızı diyebileceğim oyuncu, Tümer Metin.

VEDAT OKYAR

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY: 1-2
FUTBOLCU ADI: KORAY AVCI
Beşiktaş-Galatasaray maçına baktığımız zaman, benim beğendiğim oyuncu, gösterdiği performans ile yalnız takımının değil, sahanın en iyi oyuncusu Koray Avcı’ydı. Bu nedenle Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Koray’ı maçın yıldızı olarak görüyorum.

FATİH DOĞAN

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY: 1-2
FUTBOLCU ADI: TÜMER METİN
Beşiktaş-Galatasaray karşılaşmasında yıldızlaşan isim, Tümer Metin’di. Beşiktaş Galatasaray derbisinin 51. dakikasında Tümer Metin, soldan girip ‘Gol böyle atılır’ dercesine Beşiktaş’ın skorunu değiştiren golü atan isimdi.

İLKER ATEŞ

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY: 1-2
FUTBOLCU ADI: TÜMER METİN
Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Beşiktaşlı oyuncular arasında iyi futbol sergileyen isim benim gözlerime göre Tümer Metindi. Tümer, sezonun en müthiş maçlarından birini oynadı. Tümer Metin maçın 51. dakikasında da şık bir gol attı.

ÖMER GÜVENÇ

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY: 1-2
FUTBOLCU ADI: TÜMER METİN
Galatasaray derbisinde Beşiktaş’ta genel itibariyle tüm futbolcular mücadele etti. Performanslarını göstermeye çalıştı. Oyuna baktığımız zaman, Beşiktaş’ın en başarılı oyuncuları arasında Koray Avcı ve Tümer Metin olduğunu görüyoruz.

BEŞİKTAŞ’IN OYNADIĞI MAÇLAR VE YILIN FUTBOLCUSU YARIŞMASINDA SPOR YAZARLARININ VERDİĞİ OYLARIN SONUÇU AŞAĞIDADIR:

1. Hafta: Kayserispor-Beşiktaş : 1-1
Yıldız Futbolcu : Koray
2. Hafta: Beşiktaş- Denizlispor : 2-0
Yıldızı Futbolcu : Koray
3. Hafta: Gençlerbirliği-Beşiktaş : 0-2
Yıldız Futbolcu : Kleberson
4. Hafta: Beşiktaş-Diyarbakırspor : 1-1
Yıldız Futbolcu : Kleberson
5. Hafta: Çaykur Rize-Beşiktaş : 1-0
Yıldız Futbolcu : Cordoba
6. Hafta: Beşiktaş-Fenerbahçe : 1-2
Yıldız Futbolcu : Kleberson
7. Hafta: Ankaraspor-Beşiktaş : 2-0
Yıldız Futbolcu : Yok
8. Hafta: Beşiktaş-Samsunspor : 3-2
Yıldız Futbolcu : Sergen
9. Hafta: Beşiktaş-Kayserispor : 0-0
Yıldız Futbolcu : Cordoba
10. Hafta: Konyaspor-Beşiktaş : 0-1
Yıldız Futbolcu : A.Hassan
11. Hafta: Beşiktaş-Ankaragücü : 4-2
Yıldız Futbolcu : Tümer
12. Hafta: Malatyaspor-Beşiktaş : 1-1
Yıldız Futbolcu : Cordoba
13. Hafta: Beşiktaş-Gaziantep : 0-1
Yıldız Futbolcu : Yok
14. Hafta: Sivasspor-Beşiktaş : 1-3
Yıldız Futbolcu : A.Tandoğan
15. Hafta: BJK-Vestel Manisa : 3-1
Yıldız Futbolcu : İ. Akın
16. Hafta: Galatasaray-Beşiktaş : 3-2
Yıldız Futbolcu : İ.Toraman
17. Hafta: Beşiktaş-Trabzonspor : 0-1
Yıldız Futbolcu : Yok
18. Hafta: Beşiktaş-K. Erciyes : 2-2
Yıldız Futbolcu : Sergen
19. Hafta : Ertelendi
20. Beşiktaş-Gençlerbirliği : 2-1
Yıldız Futbolcu : Ali Güneş
21. Hafta: Diyarbakır-Beşiktaş : 1-3
Yıldız Futbolcu : Sergen
22. Hafta: Beşiktaş-Çaykur Rize : 0-1
Yıldız Futbolcu : Yok
23. Hafta: Fenerbahçe-Beşiktaş : 2-2
Yıldız Futbolcu : Sergen
24. Hafta: Beşiktaş – Ankaraspor : 3-0
Yıldız Futbolcu : Sergen
25. Hafta: Samsun-Beşiktaş : 1-3
Yıldız Futbolcu : G. Güleç
26. Hafta: Kayserispor-Beşiktaş : 0-1
Yıldız Futbolcu : A. Hassan
27. Hafta: Beşiktaş-Konya : 0-1
Yıldız Futbolcu : Yok
Hafta (Erteleme):Denizli-Beşiktaş : 1-1
Yıldız Futbolcu : Kleberson
28. Hafta: Ankaragücü-Beşiktaş : 2-3
Yıldız Futbolcu : İ. Üzülmez
29. Hafta: Beşiktaş-Malatya : 2-2
Yıldız Futbolcu : Sergen
30. Hafta: Gaziantep-Beşiktaş : 2-2
Yıldız Futbolcu : G. Güleç
31. Hafta: Beşiktaş-Sivasspor : 0-1
Yıldız Futbolcu : Bobo
32. Hafta: V.Manisa-Beşiktaş : 0-1
Yıldız Futbolcu : Koray Avcı
33. Hafta: Beşiktaş-Galatasaray : 1-2
Yıldız Futbolcu : Tümer

Cola Turka’ya ziyaret

Beşiktaşlı futbolcular ve teknik heyet Cola Turka’nın Adapazarı’ndaki fabrikasında barbekü partisi yaptı

Beşiktaş teknik heyet ve futbolcular, geçtiğimiz hafta içinde Beşiktaş Kulübü’nün ana sponsoru olan Cola Turka’nın Adapazarı’ndaki fabrikasını gezdi. Teknik Direktör Jean Tigana ve yardımcılarının da katıldığı ziyarette fabrika yetkilileri tesisleri hem gezdirdi hem bölümler ile ilgili bilgi verdi. Beşiktaş Futbol Takımı, daha sonra kendileri için hazırlanan barbekü partisine katıldı. Beşiktaşlıları, Ülker Grubu İstişare Kurulu Üyesi Metin Yurdagül ve Della Gıda A.Ş. Genel Müdürü Haldun Erkli karşıladı. Yurdagül, Teknik Direktör Jean Tigana ve futbolculardan İbrahim Üzülmez ile Tayfur Havutçu’ya şilt verdi. Öte yandan oyuncular fabrika çalışanları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirip, saatlerce imza dağıttı.

SPONSORLUKLAR HAYAT VERİYOR!..

İSMAİL BAŞTUĞ

Ülker Grubu ile tanışmam 20 yıl önce Hürriyet’te Polis Muhabirliği yaptığım mesai arkadaşım Ümit Görker vasıtasıyla olmuştur. Görker, şu sıralar Ülker Grubu’nun basın danışmanıdır. Ve işini de çok iyi yapar!.. Milliyet ve Finansal Forum’da köşe yazarlığı yaptığım sıralarda konum ekonomi olduğundan sıkça görüşürdük, şimdilerde spor yazınca pek görüşemiyoruz. Ama gönüller birdir, bundan adım gibi eminim!.. Ülker Grubu İstişare Kurulu Üyesi Metin Yurdagül ile de bu haberler sayesinde tanıştık. Daha sonra sıkı bir Beşiktaşlı olması ve benimde Beşiktaş’la içli dışlı olmam nedeniyle muhabbetimiz, ağabey kardeş dostluğuna dönüştü.
Geçen hafta Beşiktaş, ana sponsoru Cola Turka’nın fabrikasını ziyaret edince, aklıma düşmüştü!… Ama Metin Bey, benden önce davrandı ve beni telefonla arayınca özel bir şeyler yapalım istedim. Öyle ya dile kolay Beşiktaş için 21 milyon dolarlık bir yatırım yapmışlar!.. Ve sıcağı sıcağına bir araya geldik!..
Türk sporuna büyük katkılar yapan Ülker Grubu’nun İstişare Kurulu Üyesi Metin Yurdagül’ün söyledikleri çok önemli. Yurdagül özetle şunları söyledi: “Spor, dünya genelinde de Türkiye’de de sporsorlukların katkısıyla büyük ölçüde gelişme göstermiştir. Biz Ülker Grubu olarak 1993 ten bu yana basketbola katkı sağlıyoruz. Avrupa’da iyi dereceler alan ve euro liginin değişmez iki takımının Türkiye’den çıkması buna güzel bir işarettir. Bu da Ülker- spor’un başarısıdır. Daha sonra markaları birleştirdiğimizde, müthiş bir güç olabileceğini düşündük. Ve çok değer verdiğimiz Cola Turka markamızla, futbol kulüplerimize destek vermeye karar verdik. Bildiği-
niz gibi geçen sene ilk olarak en büyük desteği Beşiktaş Spor Kulübü’ne verdik. İçecek sponsorluğu da içinde olmak üzere 5 yıl için 21 milyon dolarlık bir anlaşma yaptık. Ancak, Ülker Grubu, sadece Beşiktaş’ı değil bütün Türkiye’deki tüketicilerimizi yani, bütün Türkiye’yi kucaklıyor. Bu nedenle Cola Turka’nın daha geniş çevrelere yayılması gerekiyordu. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un da kol sponsorluğunu üstlendik. Bununla da yetinmedik zaten Cola Turka’nın başladığından beri devam etmekte olan ikinci ve üçüncü lig gibi takımlara da göğüs sponsorluğunu yaptık. Bu da küçümsenecek bir rakam değil. Örneğin, geçen sene 65 civarındaki 2 ve 3. lig takımına yaptığımız sponsorluğun bedeli yaklaşık 1,5 – 2 milyon doları buluyor.
Basketbolda ise biraz farklı bir durum yaşandı. Basketbol Türkiye liginin daha canlanması her zaman herkesin isteğiydi. Türkiye basketbol ligi son senelerde Ülkerspor ve Efes Pilsen arasına sıkışmıştı. Bunu dağıtmak ligi daha zenginleştirmek ve Türkiye’de daha iyi basketbolcuların yetişip dünya seviyesinde ün kazanması da bizim misyonumuzdur. Örneğin, Beşiktaş Kulübü’nün ismi üç yıllığına Beşiktaş Cola Turka oldu.
Bu olay birçok Avrupa takımlarında da bu şekildedir. Galatasaray basketbol takımını Ülker Cafe Crown markasıyla destekledik. Galatasaray basketbol takımı Galatasaray Cafe Crown oldu. Fenerbahçe ise Alpella tarafından desteklendi. Bu basketbol sponsorluklarımız da üç yıllık. Şöyle bir kabaca hesap yaparsak, beş yılda spor sponsorlukların da tamamına ayırdığımız para, yaklaşık 60 milyon YTL’ yi bulmaktadır.”
Unutmadan Metin Yurdagül sıkı bir Beşiktaşlı!.. Locası olduğu halde, başkalarına vermiş, kombine bilet almış, yıllardır taraftarın arasında maç seyreder. Kendisini bir gün bile localarda veya protokol de görmedim!.. Yurdagül ile işte böyle özel ve önemli bir söyleşi çıktı ortaya. Ve bunları sizlerle paylaşmak istedim. En azından sponsorluklar ve rakamlarla ilgili özet bilgiler edinmişsinizdir. Ayrıca bu tür söyleşiler onların da hakkı, çünkü onlar olmasa, kulüpler para kazanamaz, en önemlisi de Türk sporu kalkınamaz. Keşke herkes spora, kültüre, sanata ve sosyal sorumluluk projelerine para ayırsa, bu alanlarda etkinlik gösterenlere destek olsa!.. Bırakın sporu, bakın o zaman ülke topyekun nasıl kalkınır!..