SAYI 124

BJK1ŞEHİR HABERLERİ

İSTANBUL’UN ÇAĞDAŞ YÜZÜ

Didem TUTAL

Bugüne kadar hiç görülmemiş olan Atatürk fotoğrafları gün yüzüne çıkarıldı ve Beşiktaş’ta halka sergilenmeye başlandı

Bugüne kadar görülmedik bir çok Atatürk fotoğrafı, Dolmabahçe Caddesi’nden Çırağan Sarayı’na kadar uzanan yol boyunca sergileniyor. 23 Nisan günü açılışının gerçekleştiği açık hava sergisi, yenilenmiş resimler ilgi görmeye devam ediyor.
Törenin yapıldığı yerde geçtiğimiz haftalar içinde Atatürk fotoğraflarına kimliği henüz belirlenemeyen kişi ve kişilerce saldırıda bulunulmuştu. Gazetemizin de birinci sayfadan haber yaptığı bu olay üzerine yetkililer harekete geçmişti.
Ve bu hafta güzel bir olay yaşadık.
Yeni eklenen ve 100’ün üzerinde resminden oluşan, “Kurtuluştan Cumhuriyete Atatürk Açık Hava Resim Sergisi” törenle açıldı ve kalabalık halk topluluğunun katıldığı törende Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal şöyle bir konuşma yaptı: “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün daha önceden görülmemiş, pek bilinmeyen, çok ilginç ve güzel fotoğrafları var. Bu fotoğraflara bakarken, Cumhuriyetimizin ne kadar güç koşullar altında kurulduğunu görmek ve o günleri biraz da olsa yaşamak mümkün. Bundan 86 yıl önce Ankara’da Büyük Millet Meclisi’nin kuru-
luşuyla ivme kazanan bir yolculuğa tanıklık ediyor bu fotoğraflar. Savaş meydanlarından geçen, yine Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına kadar uzanan zorlu bir yolculuktur bu. Bir enkazdan yeni bir devlet çıkarmak için yapılan fedakarlıkların boyutlarını bu resimlerden izleyebiliyoruz. Elbette bize düşen Ata’mıza ve Cumhuriyetimizi kuran bütün kahramanlara layık olmaktır. Onlara layık olmak, bıraktıkları değerli mirası, yani Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileriye götürmekten geçiyor. Atatürk’ün öngördüğü gibi çağdaş ülkeler arasındaki yerimizi almaktan geçiyor.
Bu fotoğraflar tanık olduğunuz, Atatürk ve onun kahraman arkadaşları tarafından başlatılan büyük yolculuk devam ediyor. Bu yolculuğu hep birlikte sürdüreceğiz ve hedefimize ulaşacağız. Kimsenin bundan kuşkusu olmamalı. Bu sergiye geçmişte çok ender de olsa bazı saldırılar yöneltildi.
Cumhuriyetin temel değerlerini hazmedemeyen, çağdaşlığa düşman bir zihniyet, bu resimlere saldırarak bir şeyler elde edeceğini sandı. Şunu çok net söyleyeyim; Atatürk’ün mirasına sahip çıkan bizler, bu zihniyetin kazanmasına mü- saade etmeyeceğiz. Türkiye’yi çağdaşlık yolundan ayırmaya, karanlıklara sürüklemeye kimsenin gücü yetmeyecek”
Ünal sözlerini şöyle tamamladı: “Kurtuluştan Cumhuriyet’e Atatürk” sergisi İstanbul’un çağdaş ve aydınlık yüzü Beşiktaş’a yakıştı. Bütün hemşerilerimizin bu resimlere göz bebekleri gibi sahip çıkacaklarına yürekten inanıyorum”

Ortaköy’lüler sahasına kavuştu

ORTAKÖY Spor Kulübü için Beşiktaş Belediyesi tarafından yapılan suni çim saha törenle hizmete girdi. Çim saha, minik sporcuların da katılımıyla açılışı gerçekleşti. Toprak zeminli saha, çimlendirilerek standart bir görünüme kavuşturuldu. Törende Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Beşiktaş’ın kentsel standartlarını AB seviyesine çıkartmanın, Beşiktaşlıların spor yapma olanaklarının artırılmasını da gerektirdiğini kaydetti.

Vergi ödemeleri mayıs ayında…

EMLAK Vergisi ve İş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergilerinin ödeme dönemleri 2 taksit halinde yapılabilecek. 1. dönem taksitleri 1 Mayıs – 31 Mayıs, 2. dönem taksit ise 1 Kasım – 30 Kasım tarihleri arasında internet üzerinden online, belediye başkanlık binasında nakit veya kredi kartı ile ve belediye hizmet ofislerinden tahsil edilebilecek. Komisyonlarının belirlediği emlak vergisine tabi değerler, 4 yıl boyunca geçerliliğini koruyor.

Buluşma anısına fidan diktiler!..

BEŞİKTAŞ Belediyesi’nin ormanı da oldu. Beşiktaş Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği Uluslararası İstanbul- Beşiktaş Buluşması anısına (ÇEKÜL) Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı ile birlikte oluşturulan “Beşiktaş Belediyesi Ormanı” fidan dikim şenliği, geçtiğimiz hafta içinde gerçekleşti. Sarıyer Kısırkaya’da gerçekleşen etkinliğe katılım oldukça fazlaydı. Dikimlerin önümüzdeki günlerde devam edeceği açıklandı.

Afetlere karşı akıllı robotla kullanılacak!.

(İSTANBUL) Afetlere artık robotla müdahale edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dünyada sadece Amerika, Tayvan ve Çin’de bulunan ‘kurtarma robotu’ndan satın aldı. Üç adet sipariş edilen robotlardan ilki teslim alındı. Gümrüğe gelen ilk robota dünyaca ünlü güreşçimiz ‘Koca Yusuf’un adı verildi. Her biri 1 milyon Euro değerindeki robotlardan diğer ikisi bu ay içinde geliyor.

İstanbul’daki pazar yerleri düzenleniyor

(İSTANBUL) Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, mevcut Pazar yerlerinde hizmet kalitesinin bulunmadığını ve pazarın kurulduğu sokakta yaşayan insanların sıkıntı çektiğini belirterek, bir şekliyle bunları düzenleyeceklerini söyledi. Ayrıca, esnaflarının sorunlarını, taleplerini dinlemek amacıyla tüm oda başkanlarının katılacağı geniş kapsamlı bir toplantı yapılacağı öğrenildi.

Asırlık anıt ağaçlara tedavi yapılacak

(İSTANBUL) Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce, bazıları 350 yıllık 550 anıt ağacın bakım ve tedavisi yapılacak. Park ve Bahçeler Müdürü İhsan Şimşek, yaşı, türü, bulunduğu tarihsel konumu dolayısıyla değerli ve anıtsal özellik taşıyan ağaçların tedavi ve rehabilitasyonuna yönelik proje yürüttüklerini söyledi. Şimşek, “Bu iş için 500 bin YTL’lik kaynak ayırdık” dedi.

İstanbullular kendi vapurlarını seçiyor

(İSTANBUL) İstanbullular, deniz yolculuğunu hangi vapurla yapmak istediklerini, dolduracakları formlar ve internet üzerinden yapacakları oylama ile kendileri belirleyecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbullular’ın hangi model vapurla yolculuk yapmak istediklerini belirlemek amacıyla “Haydi İstanbul Vapurunu Seç” kampanyası düzenliyor. Oylama halen devam ediyor.

Boğaz Köprüleri daha güçlendirilecek

(İSTANBUL) Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprü ile ilgili olarak, “süreç bugün başlasa köprünün bitişi 3-3,5 yıl sürer” dedi. Özak, ayrıca Boğaz köprülerinde “Türkiye’de ilk kez uygulanacak bir yöntemle” güçlendirme yapılacağını belirterek, çalışmaya, Mayıs ayında başlayacağı bildirdi. Çalışmaların ise en kısa zamanda bitirileceği açıklandı.

İstanbul Jandarma asayiş raporu verdi

(İSTANBUL) İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından 1 aylık dönemde gerçekleştirilen operasyonlarda, mala karşı 637, şahsa karşı işlenmiş 879 suç olmak üzere toplam bin 516 asayiş olayı aydınlatıldı. Operasyonlarda 947 şüpheli de yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Jandarma sorumluluk bölgesinde değişik tarihlerde 256 ayrı noktada önleme araması yapıldığı bildirildi.

Sevgiye muhtaç yüreklere özel ev!..

(İSTANBUL) Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye genelinde başlatılan “Sevgi Evleri” projesi artık İstanbul’da gerçek oluyor. İstanbul’da 20 Sevgi Evi’nin yapımına ilişkin işbirliği protokolü Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından imzalandı. Bakan Çubukçu; ‘Aile ile sevgi odaklı bir hizmet anlayışını ön plana aldık.’ şeklinde konuştu.

AK-YOL-BİL projesi hayata geçiyor!..

(İSTANBUL) Toplu taşımacılıkta uydudan kontrol sisteminin gerçekleşeceği sistem, Nisan ayında 100 otobüsle pilot uygulamaya başlandı. 2007 yılının sonlarında filoyu kapsayacak şekilde ise tamamlanmış olacak. Yetkililer; Paris, Frankfurt, Sidney, Amsterdam gibi önemli şehirlerlerde uygulanmakta olan sistemin, İstanbulluların günlük hayatına pek çok yenilikler getireceğini ifade ediyor.

Eşlerin yapması gereken iş konuşmak ve paylaşmak!..

Paris’te düzenlenen 21. Avrupa Üroloji Kongresi’nde sertleşme sorununun tedavisinde kullanılan ilaçların sağladığı başarı vurgulandı. Kongreye Türkiye’den katılan ASAD Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, hekim kontrolünde ilaç kullanmanın önemine dikkat çekti. 21. Avrupa Üroloji Kongresi” yaklaşık 10 bin hekimin katılımıyla gerçekleştirildi. Kongre kapsamında, Bayer HealthCare şirketinin organize ettiği basın toplantısında, firmanın ”Derdini paylaş, aşkını alevlendir” kampanyasında ”küresel elçi” görevini üstlenen, ünlü rockçı Mick Jagger’in eski eşi manken Jerry Hall, konuşma yaptı. Hall, dünya genelinde 152 milyon erkeğin ”sertleşme sorunu” yaşadığını vurgulayarak, 2025 yılında bu sayının 322 milyonu geçmesinin beklendiğini söyledi.
Sorunlara çare bulunmasında eşler arasındaki iletişimin önemine işaret eden Hall, ”Eşlerin yapmaları gereken sadece konuşmak. Sertleşme sorunu sadece erkeklerin sorunu değil. Bu sorunu yaşayan eşler mutsuz olmakta, o nedenle konuşarak dertlerine çare bulmalılar” diye konuştu. Daha önce sertleşme sorunu ile ilgili Kopenhag, Barselona ve Berlin’de düzenlenen konferanslara katılan Jerry Hall, programı uygun olursa Türkiye’yi de ziyaret etmek istediğini söyledi. Uzmanlarca, sertleşme sorununun tedavisinde artık çok sayıda seçenek bulunduğunun vurgulandığı kongrede, ED konusunda yürütülmüş en önemli çalışmalardan biri olan FINDER araştırmasının sonuçları açıklandı. FINDER araştırması 6 aydan uzun süreden beri ED sorunu olan 260 erkek üzerinde gerçekleştirildi. Toplam 12 hafta süren ve araştırma yapısı olarak iyi planlanmış bu araştırmada dozu hasta tarafından ayarlanan 10 mg. Verdenafilin (Levitra, Bayer) tedavi etkinliği plasebo (yalancı ilaç) ile karşılaştırıldı. Tedavinin etkinliği bu konuda özel olarak hazırlanmış anketler aracılığıyla belirlendi. 12 haftalık uygulama sonrasında ilacı kullanan erkeklerin yüzde 81’i sertleşmelerinin daha iyi olduğunu ifade ettiler ve bu rakam plasebo kullananlarda sadece yüzde 30 düzeyinde kaldı. Erkeklerin yüzde 88’i eşleriyle cinsel birleşme sağladı. Ülkemizde sertleşme sorununun daha kolay ifadesi ve çözüme ulaşılması için hizmet veren Aile Sağlığı Araştırma Derneği (ASAD) Başkanı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Halim Hattat, ”Araştırmalarımızda, kendilerinde sorun olan 10 erkekten sadece 1’inin tedaviye başvurduğunu, bu kişilerin de büyük kısmının tedaviyi devam ettirmediğini görüyoruz” dedi.
Prof. Dr. Halim Hattat, ASAD’ın kurduğu telefon danışma sistemi ile (0212 282 01 01) çok sayıda insana hizmet vermediğini vurguladı.

FULYA TOTAL’DE GOODYEAR GÜNLERİ

Fulya Total Benzin İstasyonu’na giden kazançlı çıkıyor… Fulya Total Benzin istasyonundan benzin alan lastiklerini de muayene ettiriyor. Geçtiğimiz hafta içinde Oto Cengiz sponsorluğunda Goodyear standlarına uğrayan herkes, ücretsiz olarak lastiklerinin ölçümünü yaptırdı. Ayrıca, indirim kuponlarının dağıtıldığı özel günde bir çok hediyeler de dağıtıldı. İlerleyen dönemde yeniden stand kurulacağını söyleyen yetkililer, Fulya Total’de sürprizlerin devam edeceğini belirtiyor. Fulya Total’de ayrıca taksicilere özel “Kaptan Şoförler Kampanyası” da halen sürüyor.

Aile sıcaklığında!.

Çocuklarınız için siz yanlarında değilken çok eğlendikleri ve eğlenirken hayatı tanıdıkları bir eğitim yuvası mı arıyorsunuz? Kuşaklardan beri öğretmenlik yapan bir ailenin üyelerinden olan Nur Ener ve kızı Billur Ener yöneticiliğindeki Elma Şekeri aradığınız yer olabilir öyleyse. Felsefesi “sorunsuz, mutlu ve güvende çocuklar” olan Elma Şekeri ile artık gözünüz arkada kalmayacak. Ortaköy-Yıldız arasında bulunan Elma Şekeri Çocuk Evi, çocuklarınıza eğlence ve eğitimin bir arada olduğu kusursuz bir dünya sunuyor. Maksimum 12 – 15 kişilik sınıflarda eğitim veren Elma Şekeri Çocuk Evi, yaz – kış saat: 08:30 –18:30 arası en değerli varlıklarınız için eğlence ve eğitim dolu bir dünya yaratıyor. Servis hizmeti de veren yuvanın minik üyeleri ise 2-6 yaş arasında. Elma Şekeri’nde İngilizce’nin yanı sıra bale, halk oyunu, hareket eğitimi ve drama gibi branş dersler de uygulanıyor. Yazın çocuklar için özel oluşturulan yaz okulu çerçevesinde, yüzme öğrenip el işi becerilerini de geliştiriyorlar.
Palanga Caddesi Karabaş Sokak No: 4 Ortaköy-İst.
Tel: (0 212) 258 33 08-09

Çıtır çıtır simit!..

Simit Land Cafe Patisserie Beşiktaş-Ortaköy sahil yolu üzerinde gerçek lezzet, değişik tat ve kaliteden ödün vermeyenlerin adresi olmayı başardı. Odun ateşi,Taş fırını ve kendi bünyesindeki imalathanesi ile Beşiktaş, Ortaköy ve çevresine kaliteli hizmet veren Simit Land, aynı zamanda kendisine ait kaliteli ürünleri ve hizmetleriyle İstanbul Sosyete ve Magazin Dünyasının da ilgisini çekti.
Simit Land Cafe Patisserie kaliteli damak tadını artık taş fırında, odun ateşinde pişen her çeşit Pizza ile bütünleştirip ev ve işyerlerlerine paket servisine başlamış olup, büyük bir beğeni topladı.
Simit land´da damak tadınızına uygun birçok ürün çeşidi mevcuttur.Bunlardan Land pizza,land simidi ve kekleri birer marka olup,her çeşit kuru ve yaş pasta,puaca,acıbademi, leziz börek çeşitleri ve land özelleri ile sıkma portakal suyu, kepek ve diyet ürünleri, sınırsız meşrubat çeşitleri ile sınırsız hizmet veren işletme toplantı, doğum günü ve özel günlerde rezerve alabiliyor. Simit Land Cafe Patisseria Çırağan Caddesi No:4/1 Beşiktaş’ta sizleri de bekliyor.
Rezervasyon ve Paket
Servis Tel: 0 212 327 93 94

Siz hala markanızın patentini almadınız mı?

Sırdaş Kaşeleri’nin devamı olarak kurulan Sırdaş Patent Bürosu’nun ortağı ve aynı zamanda pazarlamacısı olan Uğur Polat ‘Son yıllarda firmalar markalaşma yönünde ilerliyor. Talepler gelince bizde iki yıl önce bu işe yöneldik. Türkiye geçen sene Avrupa Birliği üyeleri arasında markalaşma anlamında üçüncü olmuş. Bu çok büyük bir oran’ diyor. Polat sözlerine şöyle devam ediyor:
“Bir marka yaratmak, varlığını uzun süre koruyabilmek ve ticari anlamda büyük başarılara imza atmak, ticaretle uğraşan herkesin hayalidir. Ancak önemli olan, firmanıza isim bulduktan sonra marka olarak var olabilmek için zaman kaybetmeden marka tescil işlemini gerçekleştirmeniz”
Orta ölçekli ticaretle uğraşan herkesin markalaşmaya yöneldiğini anlatan Polat, bakkallardan büyük sanayi kuruluşlarına kadar her şirketin sektörde kendisini doğru ifade edebilmek için marka olmak istediğini söylüyor. Öncelikle seçilen ismin marka olmaya uygun olup olmadığına bakılıyor. Ayrıca daha önceden istenilen marka tescil ettirildiyse başka bir marka bulmak gerektiğine işaret ediliyor. Her firma için ayrı bir dosya oluşturuluyor. Hazırlanan dosyalar Türk Patent Enstitüsü’ne yollanıyor. Ön inceleme üç ay sürüyor. Eğer marka olmaya uygun bulunursa tescil ettiriliyor. Toplam süreç ise 11 ila 13 ay arasında değişiyor. Eskiden çok fazla dikkat edilmeyen bu konu üzerinde artık daha titizlikle çalışılıyor. Polat, marka olmanın pahalı bir şey olmadığını söylüyor ve marka kapsamında 45 tane sınıf olduğunu, şirketin hizmet alanına göre değiştiğini ifade ediyor. Uğur Polat, markalaşmanın Türkiye’de son yıllarda büyük ilgi görmesini ise sektörün içinde bulunduğu duruma bağlıyor. Artık her şirket kendi markasıyla pazarda var olmalı, çünkü ona göre ancak bu şekilde iyi bir konuma gelmek mümkün olabiliyor diyerek sözlerini tamamlıyor.

Doğanın GÜCÜ

ŞİFA KAYNAĞI BİTKİLER

(GEÇEN SAYIDAN)
İNCİR: Bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir. Bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır. Enerji verir.
KARANFİL: Mikropları öldürür. Ağrıları dindirir. Sinirleri uyarır. Hazmı kolaylaştırır. Koku giderir. İştah açar.
KEKİK: Bedeni kuvvetlendirir. Hazmı kolaylaştırır. Kalp çarpıntısını keser. Bağırsak iltihaplarını iyileştirir. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder. Kandaki şeker miktarını azaltır.
KIRMIZI BİBER: Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili. Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı olan direncini artırıyor. Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze, aynı zamanda içerdiği beta karotin ile bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. 100 gram kuru kırmızı biberin 318 kalori enerji verdiğini, 148 miligram kalsiyum, 76 miligram C vitamini (taze biberde 340 miligram), 8,1 gram su, 2 bin 14 miligram potasyum, 41 bin 610 IU A vitamini, 12 gram protein, 293 miligram fosfor, 15 miligram B3 vitamini, 17,3 gram yağ, 152 miligram magnezyum, 2 miligram B2 vitamini, 56,6 gram karbonhidrat, 30 miligram sodyum, 1 miligram B1 vitamini, 24,9 gram lif, 8 miligram demir yanında acılık ve renk maddesi gibi organik bileşikler içerdiğini vurguladı. Beslenmede çok büyük öneme sahip kırmızı biberin, bir o kadar da insan sağlığında aranılan bir materyal olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Tuncer, şöyle devam etti: ”Kırmızı biber mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır, sindirimi kolaylaştırır, romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir, kolera ve gut hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa iyi gelir. Kanser riskini azaltır ve kanser tedavisinde kullanılır. Terlemeyi artırır, serinlik verir (sıcak iklimlerde kullanılmasının nedenlerinden birisi budur), öksürük ve boğaz ağrılarını gidermede (gargara olarak) kullanılır, sinir hastalıkları için doğal yatıştırıcıdır, vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol birikiminin önlenmesini sağlar. Antibakteriyel etkisi ile hastalıkların önlenmesinde de etkili olan kırmızı biber ülkemizde ağırlıklı olarak Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere Güney ve Güneydoğu illerinde fazlaca tüketilir. Bu bölgenin kırmızı biberleri acı tiplerdir. Kırmızı biber kuzeyde ise en çok Bursa ve Bilecik’te üretilmektedir. Bu biberler ise genellikle tatlıdır.”
KINAKINA: Ateş düşürür. Sıtmayı tedavi eder. Tifoda faydalıdır. İştah açar. Cilt kaşıntılarında faydalıdır.
KİRAZ: Aspirin yerine kiraz. Kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili oluyor. Michigan eyaletinde yaşayanlar, bu yörede çok yetiştiğinden, bol bol kiraz yiyorlar. Kimileri bu meyvenin gut ve mafsal iltihabından kaynaklanan ağrılara birebir olduğunu ileri sürüyor. Michigan Eyalet Üniversitesi’nden Muraleedharan Nair kirazda bulunan ve ”antosiyanin” olarak bilinen kırmızı renkteki kimyasalların bu etkiyi yaratabileceğine dikkat çekiyor. Nair ve ekibi genelde uygulanana deneylerden yararlanarak söz konusu belişimlerin aspirin ve ibuprofen gibi ağrı kesicilerde bulunan enzimleri içerip içermediğini araştırdı. Ardından kimyasalların serbest radikallerin zararlı etkilerini yok edici özelliklerini inceleyerek bunları vitaminlerle karşılaştırdı. Sonuçta, 20 kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu görüldü. Kirazda bulunan antosiyanin maddesinin E ve Ca vitaminlerine benzer antioksidan etkiler yarattığına da tanık olundu. Nair’e göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla özdeş etki yaratıyor. Nair kirazdaki antosiyaninin tablete dönüştürülmesine çalışıyor.
KİVİ: Bir kivide, bir portakalda olan C vitamininin iki katı vardır. Potasyum bakımından da zengindirler. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler.
KUŞBURNU: Çok yoğun vitamin zenginliği nedeniyle gözlerin dostudur. Vücuda dirilik sağlar. 100 gram kuşburnunda bir sandık portakala eşdeğer C vitamini vardır. İyi bir raşitizm ilacı, etkin bir kan temizleyicisidir. Güçlü bir kurt düşürücü ve bağırsak yumuşatıcısıdır. Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karşı faydalıdır. Romatizma ağrılarını gideriyor. Basur tedavisinde iyi sonuç veriyor. (DEVAM EDECEK)

RÜYA TABİRLERİ

HAYVANLAR
RÜYADA bir sürü hayvan görmek, aşıklar için çok anlam taşır ve bu rüya, yakında gerçekleşecek olan düğünün habercisidir.

HEMŞİRE
BÜYÜK bir sorununuzu çözebilmeniz için başkalarının yardımına ihtiyacınız olacak.

DEPREM
İŞ hayatınızda birtakım sorunlarla karşı karşıya kalacaksınız. Bu rüya, ülkeler arasında savaş çıkacağı anlamına da gelir.

DOKTOR
İŞ hayatında birtakım düşmanlarınız var. Rüya sahibi kadınsa, hastalanacağı anlamına gelir.

Kültür ve sanat alanında dev buluşma

Beşiktaş Belediyesi ve Beltaş A.Ş. tarafından düzenlenen “Art Show 2006” sanatseverlerin kalbinde taht kurdu!..

İstanbul’un en önemli kültür sanat merkezlerinden Beşiktaş Çağdaş, sanatseverleri bir çatı altında topladı. Toplam 17 galerinin katılımı ile gerçekleşen ART SHOW 2006 Sanat Galerileri Buluşması- I’de yer alan eserler sanatseverlerle buluştu. İlk kez Beşiktaş Belediyesi ve Beltaş A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilmesi hedeflenen etkinlik, geçtiğimiz ay içinde hayat buldu. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katıldığı törenle açılan Art Show etkinliklerine bir çok sanatçı katıldı. Yaklaşık bir hafta süren etkinlik büyük ilgi gördü.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Art Show 2006 ile ilgili şunları söyledi: “Beşiktaş Çağdaş ile ülke-mizin önemli sanatçılarının eserleri halkımıza sunularak, yurt dışından sergiler getirilerek, koleksiyonlarda yer alan eserler gün ışığına çıkartılıp halkımızla paylaşılarak, sanat fuarları yapılarak toplum ile sanatı buluşturma misyonumuz doğrultusunda etkinliklerimiz sürecektir.”
Bir yerel yönetim tarafından plastik sanatlar alanında düzenlenen ilk sanat festivali olma özelliğine sahip bu organizasyonun amacı ise sanatseverlerin izleyici konumundan alıcı konumuna geçmesine, yeni koleksi-yonerler yaratılmasına ve Türki- ye’de sanat pazarının büyümesine destek olunması şeklinde ifade ediliyor. Beltaş A.Ş. Genel Müdürü Gökhan Sarı ise organizasyon ile ilgili şöyle konuştu: “Avrupa’da bu tür organizasyonların çoğunu yerel yönetimler üstlenmekte veya desteklemektedir. Ülkemizde ise yerel yönetim olarak plastik sanatlar alanında profesyonel anlamda bir sanat festivali ilk kez düzenlenmektedir.” Etkinliğin gelenekselleştiril-mesi ve önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesi planlanıyor.
GALERİLER VE SANATÇILAR

Arda Sanat Galerisi: Galip Nahit Noyan, İbrahim Örs; Armoni Sanat Galerisi: Lütfü Günay, Malik Bulut, Yalçın Gökçebağ; Artdepo Sanat Galerisi: Ferruh Başağa, Şadan Bezeyiş; Artisan Sanat Galerisi: Necdet Öksüz; Art Shop Sanat Galerisi: Akın Yıldırım, Ayhan Taşkıran; Cey Güzel Sanatlar Galerisi: Tanju Demirci; Galeri Baraz: Ahmet Güneştekin; Galeri Selvin: Feridun Oral; Gallery Art & Life: Erol Deneç; İlayda Sanat Galerileri: Mustafa Ayaz, Tuncay Takmaz; Mac Art Gallery: Guido Caseretto, Ebru Uygun; Mine Sanat Galerisi: Sinan Demirtaş; Ortaköy Sanat Galerisi: Adnan Turani; Pi Artworks Çağdaş Sanat Merkezi: Ayten Turanlı, Burcu Perçin; Siyah / Beyaz Sanat Galerisi: Ahmet Müderrisoğlu; Terakki Vakfı Sanat Galerisi: Tamer Aydın; Tevfik İhtiyar Sanat Galerisi: Barış Cihanoğlu.

Attila İlhan’ı andık

“Ustalara Saygı” etkinlikleri çerçevesinde bu sefer de Attila İlhan için Mustafa Kemal Merkezi’nde bir araya gelindi

Bu kez Attila İlhan’ı andık. “Ustalara Saygı” etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içinde Mustafa Kemal Merkezi’nde gerçekleştirilen Attila İlhan gecesine; kültür, sanat, edebiyat dünyasının usta isimleri katıldı. “Ustalara Saygı” etkinliklerinin on beşincisinin gerçekleştiği gecede, Mustafa Kemal Merkezi’ndeki gösteri salonuna da Attila İlhan ismi verildi. Faruk Şüyun’un hazırladığı gecede Attila İlhan’ın görüntülerinin yer aldığı iki film gösterilirken Vedat Sakman ve Yaşar, şairin şiirlerinden yaptıkları besteleri; Metin Belgin, Zafer Ergin ve Zeliha Berksoy ise şiirlerini seslendirdi. Attila İlhan gecesine; Akgün Akova, Ataol Behramoğlu, Aytekin Hatipoğlu, Biket İlhan, Belgin Sarmaşık, Çolpan İlhan, Doğan Hızlan, Erol Manisalı, Ertem Göreç, Kerem Alışık, Nedret Çatay, Piraye Şengel, Sibel Turnagöl, Tuncay Özkan, Ülkü Karaosmanoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Last Point Beşiktaş’ta

Damak tadınıza uygun değişik mutfakların enfes yemekleri artık Beşiktaş’ta. İçinizi rahatlatan atmosferiyle günün değişik saatlerinde çalan Latin, armonik pop ve slow müzikleriyle sizi mest etmeye yetiyor. Birbirinden farklı malzemelerdeki pizzalarından başta Türk Mutfağı olmak üzere Mexica, Fransız ve Çin usulü yemeklerine diyet yemek ve mönülerinden kahvaltı tabağı çeşitlerine kadar bir çok alternatifi bir arada bulabilirsiniz. Vejeteryanları da unutmayan Last Point’te tatlılardan da vazgeçemeyeceksiniz. Öte yandan, yöresel ve aromalı kahve seçenekleri de oldukça zengin. Servis ağı da bulunan Last Point’te yerinizden kalkmadan da farklı mutfakların yemeklerini deneyebilirsiniz. Nasıl mı?
www.yemeksepeti.com’dan Last Point’i seçmeniz yeterli.

ALT GEÇİT DEĞİL, ÖLÜM GEÇİDİ : Barbaros Bulvarı’ndaki köprü, daha doğrusu alt geçit tehlike oluşturuyor. Araçlar hızla giriyor ama çıkış gözükmüyor. Duramıyorlar. Kaza olabilir. Hatta geçenlerde oldu. İnsanlar ucuz kurtuldu. Gayrettepe istikametindeki girişe uyarı tabelası takılması gerekiyor. Hasan Atmaca

ELEKTRİK KABLOSU TEHLİKELİ: Sinanpaşa Camii önündeki yaya yolunda bir elektrik kablosu sökülen kaldırım taşından dışarı çıkmış. Günlerce öylesine duruyor. İnsanlarda oradan geçiyor. Bu da çok büyük tehlike oluşturuyor. Elektrik varsa durum daha da vahim. Yetkililer bir an önce bu kabloyu kaldırmalı. Sibel Taşçı

MAZGALLAR TIKANDI: Sinanpaşa Köprüsü Sokak’ta yaz günü mazgallar tıkandı. Sular gün boyu dışarı aktı. Esnaf kendi çabası ile bunları temizledi. Mazgalların tıkanmaması için önlemler alınabilir mi? Yoksa yapım hatası mı var? Suların akması engellenemeyince caddelerden yürüyemiyoruz. Adil Konak

SPOR HABERLERİ

Transfer dedikoduları başladı

Medyada Beşiktaş’a transfer edilecek yıldızların adları dolu. Peki ya taraftar bu konuda ne diyor?

Onur BAŞTUĞ

Taraftar bu sefer işin daha sıkı tutulmasını ve transferde hata yapılmamasını istiyor. Geçen yıllarda ve bu sezon ligde yaşanan sıkıntının bir daha yaşanmamasını arzu eden Beşiktaş camiasından aynı ses yükseliyor. Transferlerin ince elenip, sıkı tutulmasını isteyen taraftar alınacak futbolcuların Beşiktaş’a uygun olmasını ve 90 dakika boyunca sahada bu formayı ıslatmasını bekliyor. Mücadele edecek, koşacak ve stadı dolduran taraftara iyi oyun seyrettirecek futbolcuların alınmasını isteyen Beşiktaşlılar gazetemizi adeta faks ve mail bombardımanına tutuyor. Gidecek olanların isimlerini alt alta yazanlar, alınması gereken futbolcuları belirten taraftarlar çalışmaların şimdiden bitirilmesinden yana. Bizde Beşiktaş Gazetesi olarak bu sayımızda bu konuya yer verdik. Taraftarın dediklerine sayfalarımızı aştık.
Gazeteler sezon bitmeden Beşiktaş’ın en az 50 kişilik bir liste yaptığını yazıyor. Başta Hollandalı Kluivert ve gözde aday Wiltord olmak üzere bir çok futbolcunun adı geçiyor. Yönetimin dışında Tigana’nın da bir liste yaptığı edinilen bilgiler arasında. Küçük Tigana olarak adlandırılan Bordeaux’ta oynayan Rio Antonio Mavuba’da Beşiktaş’ın bir anda gözdesi haline geldi. Yerlilerden Rizeli Fahri ile anlaşıldığı, Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Anderlech’te oynayan Serhat’ın da transfer listesinde olduğu öğrenildi. Diğer yandan Baki Mercimek ile ön anlaşma yapıldığı, Antalyalı Burak ile de büyük ölçüde anlaşıldığı bilgisi edinildi. Diğer yandan liste hayli kabarık. Listede şu isimler bulunuyor. Kayseri’den Mehmet Topuz, Malatyaspor’dan Bilal, Samsunspordan Mustafa, Chelsea’dan Geremi, Hertha Berlin’den Simuniç, M.United’ten Tim Howard. Öte yandan Beşiktaş’tan gidecek olan futbolcularda bulunuyor. Bu arada kiralık olarak verilen Sinan Kaloğlu’nun Vestel Manisa’dan dönmesine kesin gözüyle bakılırken, yurt dışında oynayan kiralık yabancı futbolcularında dönecek olması Beşiktaşlıları kara kara düşündürüyor. Ahmed Hassan’ın gideceği belli olurken, Oscar Cordaba’nın kalıp kalmayacağı ise sezon sonunda belli olacağı söyleniyor. Beşiktaş’ta kiralık oynayan Bobo’nun ise takımda tutulup tutulmayacağı henüz belli değil.
Tüm bu gelişmeler üzerine taraftar kendi görüşlerini Beşiktaş gazetesine bildirdi. İşte bu görüşlerden bazıları.

İSİM ÖNEMLİ DEĞİL: Önemli olan Beşiktaş’a katkı sağlayacak oyuncudur. İsim olması önemli değil. Bu yıl transferde hata yapılmamalıdır. Aydın Arpacı

BU TAKIMA SHOWMAN GEREK: Ben her zaman Beşiktaş’a yakışan futbolcu ararım. Bu da bir Nouma bir Amakochi gibi olmalıdır. Yırtıcı, showman adam her zaman iş yapar. Sanlı Kara

KANATLAR AKSIYOR: Kimi alırlarsa alsınlar, yeter ki bu sezon şampiyon olalım. Beşiktaş’a bir orta saha bir de santrafor lazım. Ancak kanatlarda aksıyor. Tarık Sedir

İSTİKRARLI OLSUN: Bir futbol takımına sürekli oynayan ve aynı performansı gösteren oyuncu gerekir. Bir maç oynayıp, geri kalanlarda yatan futbolcuya para verilmesin. Gençlere önem verilmeli,fırsat tanınsın daha verimli olurlar. Kazım Dinler

ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR: Bu sezon birkaç isim dışında tüm futbolcu arkadaşlara teşekkür edilmeli. Yepyeni bir takım yaratılmalı. Her mevkiinin iki futbolcusu olmalı. Suat Kaya

HOCA NE DİYOR BAKMALI: Tigana’nın istedikleri mutlaka alınmalı. Sorumluluk ona yüklenmeli. Hata yaparsa da fatura ona çıkarılmalı. İşi profesyoneller halletmeli. Geçmiş yıllardaki işler tekrarlanmamalı. Sebahat Işıklar

ESKİLER GÜNDEME GELMESİN: Yine bazı takımların eskileri gündeme geliyor. Bunlardan bıkmadılar mı? Bobo iyi ama bir santrafor daha gerekli. Kafa toplarına iyi çıkan biri alınmalı. Kanatlardan orta yapacak adam lazım. Kaleciye de güvenemiyorum. İbrahim Özer

MAESTRO EKSİK: Kesinlikle orta sahaya çalışkan biuri lazım. Aynı zamanda akıllı olmalı. Bu yabancı olabilir. Türkiye’de düşündüğüm tarzda bir orta saha oyuncusu yok. Bir takımın bel kemiği orta sahadır. Oyun kurma yeteneği kuvvetli bir futbolcu mutlaka alınmalı.Yoksa ilerideki adamlar topla buluşamaz ve yine goller hayal olur. Mehmet Metin Sarı

SPOR YAZARLARI OYLUYOR

Beşiktaş-Sivasspor maçında Bobo
V.Manisaspor-Beşiktaş: Koray Avcı

Ligin bitimine çok az bir zaman kala Beşiktaşlı yılın
futbolcusu da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı

Beşiktaş Gazetesi tarafından başlatılan “Yılın Futbolcusu Kupası” oylamaları sonucu ilk yarıda Kleberson ve Cordoba ipi göğüsledi. İşin ilginç yanı başka bir futbolcu iki kez seçilemedi. Spor Yazarları birer kez “İbrahim Toraman, Sergen Yalçın, İbrahim Akın, Koray Avcı, Ahmed Hassan, Tümer Metin ve Ali Tandoğan” dedi. Üç hafta ise, spor yazarları hiçbir futbolcuya oy vermedi. Yarışma sezon başında başlamış ve bizde bunun anonsunu şöyle vermiştik. Sahada 90 dakika boyunca ter akıtan Beşiktaşlı futbolcuları teşvik edebilmek için yılın futbolcusunu seçiyoruz. Gazete BEŞİKTAŞ İmtiyaz Sahibi Ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İsmail Baştuğ bu yarışmayı Beşiktaşlı futbolcuları daha da teşvik etmek amacıyla düzenlediklerini belirterek, “Yılın futbolcusunu kendimiz seçmedik. Spor Yazarlarına seçtirmek istedik. Bu şekilde daha katılımcı ve daha saydam bir seçim olacaktır.” dedi.
Spor Yazarlarının oylarıyla seçilecek olan Beşiktaş’ın en başarılı futbolcusuna Beşiktaş Gazetesi dev bir kupa verecek. Beşiktaş Gazetesi yılın futbolcusunu seçiyor anketi devam ediyor. Ünlü spor yazarları ve spor otoriteleri tarafından bildirilen isimler derleniyor ve yıl sonunda en başarılı futbolcu belirlenecek. Her hafta seçilen maçın yıldızı Beşiktaş Gazetesi’nde yayınlanıyor. Ayrıca spor yazarların verdiği oylar ve seçilen futbolcuların bilgileri Beşiktaş Gazetesi’nin internet sitesinde de yer almaktadır. Beşiktaş’ı yazan ve takip eden spor yazarlarının oylarıyla seçilecek olan yılın Beşiktaşlı yıldızına Beşiktaş Gazetesi yeni sezonun başındaki ilk maçta dev bir kupa verecek. Maçın yıldızları ve yılın en başarılı Beşiktaşlı futbolcusu için görüş aldığımız ve alacağımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Metin Çakmak, Gültekin Onay.

BEŞİKTAŞ’IN MAÇLARI VE
YILIN FUTBOLCUSU YARIŞMASINDA
OYLAMA SONUÇLARI ŞÖYLE:

1. Hafta: Kayserispor-Beşiktaş: 1-1
Yıldız Futbolcu: Koray
2. Hafta: Beşiktaş- Denizlispor: 2-0
Yıldızı Futbolcu: Koray
3. Hafta: Gençlerbirliği-Beşiktaş: 0-2
Yıldız Futbolcu: Kleberson
4. Hafta: Beşiktaş-Diyarbakırspor: 1-1
Yıldız Futbolcu: Kleberson
5. Hafta: Çaykur Rize-Beşiktaş: 1-0
Yıldız Futbolcu: Cordoba
6. Hafta: Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-2
Yıldız Futbolcu: Kleberson
7. Hafta: Ankaraspor-Beşiktaş: 2-0
Yıldız Futbolcu: Yok
8. Hafta: Beşiktaş-Samsunspor: 3-2
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
9. Hafta: Beşiktaş-Kayserispor: 0-0
Yıldız Futbolcu: Cordoba
10. Hafta: Konyaspor-Beşiktaş: 0-1
Yıldız Futbolcu: Ahmet Hassan
11. Hafta: Beşiktaş-Ankaragücü: 4-2
Yıldız Futbolcu: Tümer Metin
12. Hafta: Malatyaspor-Beşiktaş: 1-1
Yıldız Futbolcu: Cordoba
13. Hafta: Beşiktaş-Gaziantep: 0-1
Yıldız Futbolcu: Yok
14. Hafta: Sivasspor-Beşiktaş: 1-3
Yıldız Futbolcu: Ali Tandoğan.
15. Hafta: BJK-Vestel Manisa: 3-1
Yıldız Futbolcu: İbrahim Akın
16. Hafta: Galatasaray-Beşiktaş: 3-2
Yıldız Futbolcu: İbrahim Toraman
17. Hafta: Beşiktaş-Trabzonspor: 0-1
Yıldız Futbolcu: Yok
18. Hafta: Beşiktaş-K. Erciyes: 2-2
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
19. Hafta: Ertelendi.
20. Beşiktaş-Gençlerbirliği: 2-1
Yıldız Futbolcu: Ali Güneş
21. Hafta: Diyarbakır-Beşiktaş: 1-3
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
22. Hafta: Beşiktaş-Çaykur Rize: 0-1
Yıldız Futbolcu: Yok
23. Hafta: Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-2
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
24. Hafta: Beşiktaş – Ankaraspor: 3-0
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
25. Hafta: Samsun-Beşiktaş: 1-3
Yıldız Futbolcu: Gökhan Güleç
26. Hafta: Kayserispor-Beşiktaş: 0-1
Yıldız Futbolcu: Ahmed Hassan
27. Hafta: Beşiktaş-Konya: 0-1
Yıldız Futbolcu: Yok
Hafta (Erteleme):Denizli-Beşiktaş: 1-1
Yıldız Futbolcu: Kleberson
28. Hafta: Ankaragücü-Beşiktaş: 2-3
Yıldız Futbolcu: İbrahim Üzülmez
29. Hafta: Beşiktaş-Malatya: 2-2
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
30. Hafta: Gaziantep-Beşiktaş: 2-2
Yıldız Futbolcu: Gökhan Güleç
31. Hafta: Beşiktaş-Sivasspor: 0-1
Yıldız Futbolcu: Bobo
32. Hafta: V.Manisa-Beşiktaş: 0-1
Yıldız Futbolcu: Koray Avcı

Bobo ilk kez seçildi. Koray Avcı 3. kez göze batan futbolcu oldu!..

KORKUT GÖZE

BEŞİKTAŞ-SİVASSPOR: 0-1
FUTBOLCU ADI: YOK
Sivasspor maçı Beşiktaş için sıkıntılı bir maçtı. Göze batan bir oyuncu bulamadım.
V. MANİSA-BEŞİKTAŞ: 0-1
FUTBOLCU ADI: KORAY AVCI
Savunmanın sağ kanadındaki İbrahim Toraman ile göbekte oynayan Koray Avcı bu maçta dikkatleri çekti.

BİLAL MEŞE

BEŞİKTAŞ-SİVASSPOR: 0-1
FUTBOLCU ADI: YOK
Sivasspor maçında maçın yıldızı diyebileceğim birisim göremiyorum.
V. MANİSA-BEŞİKTAŞ: 0-1
FUTBOLCU ADI: BOBO
Oynadığı futbol; attığı gol ile gün geçtikçe daha da iyi oynadığını düşündüğüm Bobo, dikkat çeken tek isim oldu.

BASRİ BAYKOÇ

BEŞİKTAŞ-SİVASSPOR: 0-1
FUTBOLCU ADI: OKAN BURUK
Okan Buruk oyuna girdikten sonra Beşiktaş’ın hareketlendi. Ancak bu durum işin üretim tarafına yansımadı.
V. MANİSA-BEŞİKTAŞ: 0-1
FUTBOLCU ADI: KORAY AVCI
Koray’ın liderliğindeki savunmanın galibiyetteki belirleyiciliği daha fazla öne çıktı.

İSMAİL ER

BEŞİKTAŞ-SİVASSPOR: 0-1
FUTBOLCU ADI: YOK
Beşiktaş açısından çok kötü bir maçtı. Sivasspor maçında göze batan bir futbolcu ne yazık ki göremedim.
V. MANİSA-BEŞİKTAŞ: 0-1
FUTBOLCU ADI: SERGEN
Altı gol pozisyonu üretti. Ancak bu pozisyonları değerlendiren çıkmadı.

ADNAN AYBABA

BEŞİKTAŞ-SİVASSPOR: 0-1
FUTBOLCU ADI: SERGEN
Sergen uzun aradan sonra ilk 11’de çıktı. Oyunda olduğu sürece takım pas yapıyor.
V. MANİSA-BEŞİKTAŞ: 0-1
FUTBOLCU ADI: KORAY AVCI
Bu maçta dikkat çeken isimler arasında Koray Avcı da vardı. Sürati, çabukluğu ve zekasıyla maçın yıldızı oldu.

GÜVEN TANER

BEŞİKTAŞ-SİVASSPOR: 0-1
FUTBOLCU ADI: YOK
Takımın yapısına bakıldığını zaman çok iyi bir performans sergileyen bir oyuncu göremiyorum.
V. MANİSA-BEŞİKTAŞ: 0-1
FUTBOLCU ADI: KORAY AVCI
Bu maçta başarılı isimler arasında, Koray Avcı ve Gökhan Zan ikilisi vardı.

VEDAT OKYAR

BEŞİKTAŞ-SİVASSPOR: 0-1
FUTBOLCU ADI: BOBO
Beğendiğim tek adam var. Bobo, 20 senelik Beşiktaşlı gibi, yüreğiyle oynadı.
V. MANİSA-BEŞİKTAŞ: 0-1
FUTBOLCU ADI: KORAY AVCI
Bu takımda sakat veya cezalı değilse Koray Avcı oyunun liste başı adamıdır. Maçtaki performansı dikkat çekiciydi.

FATİH DOĞAN

BEŞİKTAŞ-SİVASSPOR: 0-1
FUTBOLCU ADI: YOK
Beşiktaş’ın kendi evinde oynadığı bu maçta göze batan bir isim bulamıyorum.
V. MANİSA-BEŞİKTAŞ: 0-1
FUTBOLCU ADI: SERGEN
Sergen Yalçın, ikinci yarıda oyuna girmesine rağmen çok gol pozisyonu üretti, çok çalıştı. Attığı paslarla yine göze battı.

İLKER ATEŞ

BEŞİKTAŞ-SİVASSPOR: 0-1
FUTBOLCU ADI: BOBO
Bobo iyi futbolcu. Beşiktaş’ın gole yaklaştığı tam 7 pozisyonda hep Bobo vardı.
V. MANİSA-BEŞİKTAŞ: 0-1
FUTBOLCU ADI: SERGEN
Tümer’in yerine ikinci yarıda oyuna giren Sergen, yürüyerek sayısız attığı paslarla dikkat çekti.

ZAFER ARAPKİRLİ

BEŞİKTAŞ-SİVASSPOR: 0-1
FUTBOLCU ADI: BOBO
Bu maçta Bobo çok çalıştı ancak yeteri kadar şanssı yoktu.
V. MANİSA-BEŞİKTAŞ: 0-1
FUTBOLCU ADI: SERGEN
Gol pozisyonları üretti. Güzel paslar verdi ancak değerlendiren çıkmadı. Gösterdiği çabayla maçın yıldızı oldu.

Sonunda taraftar haklı çıktı!..

Ligin bitimine az bir zaman kala altta ve üstte işler kızışınca kötü tezahüratlar ve küfür her stada yayıldı

Muzaffer TOPAL

Bir aralar “En çok küfür Beşiktaş Stadı’nda var “deniliyordu. Fenerbahçe seyircisi örnek gösteriliyor, Galatasaray taraftarı da küfür etmiyor deniliyordu. Spor otoriteleri ve bu konuda sıkça konuşan televizyon yorumcuları Beşiktaş seyircisini adeta hedef gösteriyordu. Ancak işler tersine dönünce, kötü tezahürüt ve çirkin pankartlar her stada yayıldı. Galatasaray Fenerbahçe’nin önüne geçince sarı lacivertliler de küfürlere başladı. Ardından derbi maçta ağza bile alınmayacak pankart açtılar. Gerçi daha önce de Beşiktaş maçında Fenerliler Beşiktaş camiası için “İtaat et” şeklinde bir pankart açmış, “İt” lafını da Siyah-Beyaz yazmıştı. Yani Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliydi. Galatasaray seyircisi ise sezon başından bu yana kıpırtı içindeydi. Yönetimi hatta başkanı bile statta edilen tezahüratlardan rahatsızlık duyduğunu açıklamıştı. Şimdi Fener ve Galatasaray statlarında da aynı şekilde istenmeyen tezahüratlar duyulunca hem de bunlar artan oranda olunca spor camiası gerçeği anladı. Beşiktaş camiası bu olaylar için daha önceleri sık sık ve yüksek sesle; “İşler kötüye gidince hepsini görürüz” demişlerdi. Ve gördük!.. Küfür ve de çok çirkin pankartlar tüm stadlara ve tribünlere yayıldı. Köklü tedbirler alınmazsa işlerin daha da kötüye gideceği aşikar!.. Hele hele ligin dibindeki takımların maçlarında ve ikinci üçüncü liglerdeki maçlarda neler yaşanıyor bir bilseniz. Küfürler, kötü tezahüratlar bir yana kavgalar kıyametler gırla gidiyor!.. Bu konuda aylardır Beşiktaşlılar gazetemize fakslar atıyor, internet sitemize mailler yolluyor. Bunların sayıları hayli çoğaldı. Geçenlerde bir değerlendirme yaptık. Ve biz de bunları yayınlama kararı aldık. “Belki yararı olur” diye düşündük. Hiç değilse şu kalan son maçlarda küfürsüz, kötü tezahüratsız ve kavgasız maçlar seyrederiz!.. İşte gazetemize gelen mesajlardan birkaç özet örnek:

ÖNCÜ OLMAYA BİZLER HAZIRIZ: Kimse tribünlere küfür etmek, sinir harbi yapmak için gitmez. Ancak bazen şartlar insanı buna zorluyor. Sonradan biz de pişman oluyoruz. Ancak olan oluyor. Ahmet Utku

SABIR TAŞINCA: Her maça gidiyoruz. Kapalıdan başka yerde maç seyretmiyoruz. Bazen maç bile seyretmeden bağırdığımız oluyor. Maç skorunu bittiğinde öğreniyoruz. O hafta bizi geren bir başka takımın yöneticisi olmuşsa, bir yorumcu bir şey demişse bizde bileniyoruz. Bizden çok onlara iş düşüyor. Osman Avcı

HERKES AYNI: Bizim adımızı küfürbaza çıkardılar. Ancak her maçta bunlar oluyordu. Söyledik ama görmediler. Sonunda açılan pankartlara baksınlar. Beşiktaş tribününde böyle bir şey gördünüz mü?. Belki şimdi utanmışlardır. Adil Işık

OTURARAK AHKAM KESİLMEZ: Biz maça neşe içinde gidiyoruz. Sinir içinde çıkıyoruz. Hakem hataları, oyuncuların yetersizliği bizi öldürdü. Birde baskı yapıyorlar diye eleştiri alıyoruz. Bunu yapanlar cahil.Gelsinler bizimle maç seyretsinler, sonra konuşsunlar. Cevdet Atmaca

BICAK GİBİ KESİLİR: Tedbirlerle bu iş olmaz. Seyirci isterse olur. Hiç kimse küfür etmek için tribüne gelmiyor. Maçların ve sporun temiz olduğuna inanalım. Kimse kimseye kızmayacaktır. Ama öyle garip şeyler oluyor ki insan çıldırıyor. Çağın Dolu

ETKİN OLMALIYIZ: Beşiktaş’a karşı sanki bir cephe alınmış. Spor programlarında bile on dakika konuşulmuyor. Diğerleri saatlerce konuşuluyor. Beşiktaş’ı takip edenler de yazanlarda etkili değil. Bu işin şampiyonluk mücadelesi ile ilgisi yok. Beşiktaşlıda ister istemez bileniyor. Kadir Çakır

SEYİRCİ HERŞEYDİR: Neden hep işin kötü yanı gündeme getiriliyor. Tribünlerde iyi şeylerde yaşıyoruz. Seyirci ile oynamayı bıraksınlar. Türkiye’de oynanan futbola baksınlar. Spordan para kazanıyorlar, seyirci olmasa spor da futbolda olmaz. Muhammed Kolcu

NEYSE Kİ BEŞİKTAŞ UNUTULDU: Stattaki olayları görünce millet Beşiktaş’ı unuttu. Oklar, Fenere ve Galatasaray’a döndü. Biz zamanında gerçekleri söylemiştik. Ama suçlu biz olmuştuk. Nedim Şakir