SAYI 121

BJK1ŞEHİR HABERLERİ

Beşiktaş’a bir-iki….

Trafik sıkışıklığını azaltmak için seçim öncesinde verilen söz, hayata geçirildi. Beşiktaş Belediyesi bir ilke daha imza attı ve trafiğe nefes aldırmak için ücretsiz olarak 10 ayrı güzergahta yolcu alacak olan midibüs ring seferlerine start verdi.
Hayata geçirilen proje, trafik sıkışıklığına girmeden veya kısa mesafede aracını trafiğe çıkarmak istemeyen vatandaşlar için cazip, alternatif bir uygulama olarak tanımlanabilir. Seferler, Ortaköy-Kuruçeşme-Arnavutköy-Bebek-Ulus-Nispetiye-Balmumcu-Gayrettepe-Dikilitaş-Yıldız güzergahı üzerinden gerçekleşecek. Haftanın yedi günü yapılacak olan ring seferleri Beşiktaş Belediyesi İsmail Ünal, ilk midibüsü bir süre kullanmasıyla başlamış oldu. Geçtiğimiz hafta içinde düzenlenen törende Başkan İsmail Ünal, ücretsiz ring seferlerinin Beşiktaş’ta toplu taşımacılığı kolaylaştıracağını belirtti ve şunları söyledi: “Beşiktaş’ta ulaşım standartlarını Avrupa düzeyine çıkarmak ve kentimizi daha ulaşılabilir kılmak için yoğun bir çalışma içindeyiz. Yeni başlattığımız ücretsiz ring seferlerimiz bu alanda gösterdiğimiz gayretin bir sonucudur. Tüm kentimizi kapsayacak şekilde 10 güzergahta haftanın 7 günü hizmet verecek midibüslerimiz Beşiktaşlıların metro istasyonlarına ulaşımını da kolaylaştıracak. Ring seferleri toplu ulaşımın teşvik edilmesi ve yaygınlaşması açısından da önem taşıyor. İstanbul’un aydınlık ve çağdaş yüzü Beşiktaş’ta toplu taşımacılığın geliştirilmesi için çalışmalarımız sürecektir.” Ücretsiz ring seferleri hizmetinden 2006 Haziran ayından itibaren sadece Beşiktaş Belediyesi tarafından kent sakinlerine verilen Kentlikart’lılar yararlanabilecek.

Bilinçli yurttaşlar geliyor

Yurttaşların hakları ve yapması gerekenler hakkında her türlü konu bu konferansta ele alınıyor ve çözüm aranıyor

Didem TUTAL

Mart ayının başında yeni bir eğitim programı start aldı. “Bilinçli Yurttaş, Bilinçli Kadın” adlı program ile yurttaşlık bilincine sahip, hak ve özgürlüklerinin farkında bilinçli ve bilgili kadınların topluma kazandırılması hedefleniyor. Aynı ay içinde tamamlanan programa gönüllü olarak katılan kadınlar bir çok konuda bilgi sahibi oldu. Katılımcılar, Türkiye’de kadının sosyal ve siyasi konumu, ceza ve medeni kanundaki yeni düzenlemeler, aileyi koruma yasası, bilgi edinme kanunu, ailede mal ortaklığı ve miras konularında detaylı olarak bilgilendi. Ayrıca programa katılan kadınlar, eğitim programı seçmenlik, çalışma hayatı ve yasa önünde kadın konularında düzenlenen atölye çalışmalarında da yer aldı. Programının açılışında konuşan, Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Kemal Çiloğlu Beşiktaş Belediyesi’nin bu tür etkinlikleri her zaman büyük bir mutlulukla desteklediğini belirterek kadınların sosyal hayattan, iş hayatından ve siyasetten dışlanmamaları gerektiğine yürekten inandıklarını ifade etti. Çiloğlu, Avrupa’nın pek çok ülkesinden daha önce, Türkiye’de haklarına kavuşan kadınların haklarının kâğıt üzerinde kaldığını söyleyerek, bu hakların hayata geçmesi açısından ‘Bilinçli Yurttaş, Bilinçli Kadın’ eğitim projesinin önemine dikkati çekti.

Akatlar Kültür Merkezi’nde bir araya geldiler
KADINLARIN GÜNÜYDÜ
Cumhuriyet Kadınları bir araya geldi. Beşiktaş Belediyesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Şubesi işbirliği ile gerçekleştirilen organizasyonda bir çok kadın Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Dünya Kadınlar Günü’nde “Cumhuriyet Kadınları” konulu bir sempozyum düzenlendi. Akatlar Kültür Merkezi’nde bir araya gelen kadınlar, sempozyum ile dünden bugüne kadın hakları ile ilgili konuşmalara kulak verirken, sonrasında, “Cumhuriyet Kadınları” adlı resim sergisini de dolaşma fırsatını yakaladı. Sempozyum, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Şube Başkanı Ayşegül Şahin’in konuşmaları ile başladı. Sempozyumda, “Sanat ve Edebiyatta Kadın”, “Toplumsal ve Siyasal Yaşamda Kadın” ve “Cumhuriyet’in Aydınlık Yüzleri” başlıklı oturumlar şeklinde düzenlendi. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nazan Erkmen, Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Gülseven Yaşer ve Edebiyatçı Feyza Hepçilingirler sempozyumun konuşmacıları arasında yer aldı.

Menepoz ve Ostropoz konusuna büyük ilgi
YAŞAM KALİTESİ ARTIRIN
Kadın sağlığı ile ilgili merak edilen her şeyi artık rahatlıkla konuşabileceksiniz. Beşiktaş Belediyesi ve Türkiye Menopoz ve Osteoporoz Derneği işbirliğiyle, “Menopozda Yaşam Kalitesi” konusunda kadınları sorunlarına çare arıyor. Türkiye Menopoz ve Osteoporoz Derneği’nin menopoz konusunda kadınları bilinçlendirmek amacıyla yurt çapında gerçekleştirdiği “Menopoz Bilinçlendirme Kampanyası” sohbet toplantılarına bir çok kadın dinleyici katıldı. Sohbet toplantısı, Beşiktaş Belediyesi’nin katkısıyla Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında kadınlar ile bir araya gelen ünlü sanatçı Derya Baykal ile Türkiye Menopoz ve Osteoporoz Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Ertüngealp, kadınların menopoz sıkıntısı ile sorularına yanıt vermeye çalıştılar.

Kadınların elinden rengarenk tablolar
Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde Beşiktaş Belediyesi binası içinde yeni bir sergi daha hayat buldu!.. Ressam Asuman Saltuk ve Fazilet Büyükdeğirmenci ortaklığındaki Ekim Sanat Atölyesi sergisi, büyük ilgi görüyor. Yaklaşık 4 yıldır hayatı fırça darbeleriyle anlatan Ekim Sanat Atölyesi öğretmenleri, yeni kursiyerleriyle de kadın üretkenliğini göstermeye devam edeceklerini söylüyor. Serginin açılışına katılan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Dünya Kadınlar Günü’nde start alan sergideki eser sahiplerini kutladı. Ünal, sergiyi izlemeye gelen davetliler ile birlikte tabloları inceledi. Karma sergiye Serpil Danışman, Aysel Kasım, Müveccel İnan, Nesrin Mireli, Oya Kılıçoğlu, Ülker Yıldırımer ve Yıldız Bayender adlı kursiyerler katıldı.

ŞEHİR HABERLERİ

Ocakta kaynayan çaydanlık can aldı

(ORTAKÖY) Ortaköy’de, ocakta kaynayan çaydanlığı çekerek üzerine döken ve feci şekilde hayatını kaybeden 3 yaşındaki Canan Küçükoğlu’nun anne babası hakkında “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet” suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Evlatlarını kaybetmenin acısını yaşayan aile, haklarında açılan davayı duyunca ikinci kez şok yaşadı.

Sürücü kavgasında silahlı yaralama

(BEŞİKTAŞ) Balmumcu Hoşsohbet Sokak girişinde geçtiğimiz hafta içinde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti: Ayazma Dere Caddesi üzerinde otomobil galerisi bulunan Ünver Keleş’in kullandığı araç, İbrahim Orak’ın kullandığı Beşiktaş-Sarıyer hattında çalışan minibüse çarptı. İki arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Keleş sağ dizinden kurşunlandı.

Köprü geçişinde gişeye son veriliyor

(İSTANBUL) Köprüsü’nden nakit geçişler Nisan ayı başında kalkıyor. Sürücülerin Boğaziçi Köprüsü’nden geçişlerini sağlayacak KGS (Kartlı Geçiş Sistemi) veya OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) için gerekli işlemleri yapmaları konusunda vatandaşlar uyarıldı. Buna göre sürücülerin en kısa sürede bu iki sistemden birine sahip olmaları gerektiği vurgulanıyor.

Altyapıya robot teknolojisi geldi

(İSTANBUL) İstanbul’un altyapısı teknoloji harikası robotlar tarafından görüntüleniyor. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, şehrin alt yapısı temizleniyor ve onarımı gerekli görülen yerler kısa süre içinde onarılıyor. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde içmesuyu şebekesi kazı yapılmadan döşeniyor. Yetkililerin ifadesine göre, İstanbul’un alt yapısına adeta endoskopi gibi takip ediliyor.

İETT’de uydu bağlantısı

(İSTANBUL) İETT ekibi olası herhangi bir sıkıntıya anında çözüm olabilmek için dinleme yapıyor. Yol durumuyla ilgili her türlü gelişmenin ilk bilgi merkezi olan ‘06 komuta merkezi’ telsiz bağlantısı sayesinde, birimler arası haberleşmeyi en çabuk ve en kısa yoldan gerçekleştirerek ulaşım hizmetlerinin sağlıklı olarak sürdürülebilmesine katkıda bulunuyor.

İDO’da sonunda kartlandı!..

(İSTANBUL) İDO ve Denizbank ortaklaşa geliştirdikleri Sea & Miles kredi kartı protokolü imzaladı. Ortaköy’de bulunan Esma Hatun Yalısı’nda gerçekleştirilen Sea & Miles kredi kartının tanıtımında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu katıldı.

Emniyet yeni araçlarla görevde

(İSTANBUL) İstanbul Emniyet Müdürlüğü yeni araçlarına kavuştu. Yapılan açıklamaya göre, değişik tiplerden oluşan toplam 260 adet araç hizmete girdi. Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre 2006 yılı ocak ayı itibarı ile toplam araç filosu 3404 adede ulaşmış bulunuyor. Araç filosu kuvvetlenen emniyetin bundan böyle görevini daha da iyi yapacağı belirtildi.

BEDAŞ sahtekarlara karşı uyarı yaptı

(İSTANBUL) Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, vatandaşları uyardı. Yetkili olmadığı halde fatura tahsil eden kişi ve kuruluşlarının Genel Müdürlüğe bildirilmesini konusunda internet sitesi üzerinden vatandaşlara konuyla ilgili olarak uyarıda bulundu. BEDAŞ yetkilileri ile irtibat kurmak için, (0 212) 361 86 53 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Estetik diş hekimliği-2

Estetik Diş Hekimliğinde sadece dişlerle ilgilenilmez. Gülme hattı da ağız estetiğinde önemlidir. Bu konuda karşılaştığımız en büyük sorun “Gummy-Smile” dediğimiz vakalardır. Gummy-Smile vakalarında dişetleri daha çok görünür ve diş boyları kısadır. Böyle bir durumda bir periodontolog (dişeti hastalıkları uzmanı) yardımı ile kemiğin izin verdiği ölçüde dişetindeki fazlalıklar alınır. Lokal anestezi ile uygulanan bu basit operasyonun adı gingivoplastidir. Bu operasyonun uygulandığı başka bir vaka da simetrik olan dişlerdeki dişeti boyu farklılıklarını düzeltmektir.Bu tip boyut farklılıkları kişilerde gülme hattının estetiğini bozar. Dişeti armonisi sağlandıktan sonra dişlerdeki düzenlemelere geçilir. Günümüz diş hekimliğinde estetiği sağlamaktaki en büyük yardımcımız laminate veneer’lerdir . Alışılagelmiş protez uygulamalarından farklı olarak laminate veneer’lerde dişin tümü küçültülmez ve sadece ön yüzden yapılan ufak aşındırmalar yeterlidir. Daha sonra çok ince kalınlıkta her renk, boy ve formda hazırlanabilen porselen tabakası dişin ön yüzüne yapıştırılır. Uygulama esnasında dişten sadece 0.3-0.7 mm diş dokusu kaldırıldığı için yapılan en konservatif (koruyucu) tedavilerdendir. Klasik metal destekli protezlerden farklı olarak metal altyapı içermediği için çok iyi ışık geçirgenliği vardır ve estetik ve gerçekçi bir görüntü sağlar.

Avantajları: 1. Sadece 0.3-0.7 mm diş dokusu kaldırıldığı için uygulanabilecek en koruyucu tedavidir. 2. Tedavi süresi 2-3 randevu ile kısıtlı olduğundan zaman kazancı sağlar. 3. Özel hazırlanan geçici dişlerle tedavi öncesinde sonuca dair 3 boyutlu bir görüntü elde edilmiş olur. 4. Doğru kişilere yaptırıldığında elde edilen sonuç kişiyle bütünleşmiş bir sonuçtur. 5. Metal desteği olmadığı için ışık geçirme özelliği çok iyidir. 6. İyi cilalanmış porselen yüzeyi sayesinde renkleşme ve diş taşı oluşumu minimumdur. 7. Ne kadar ince olsa da doğru yapıştırıldığında kırılganlığı minimumdur. 8. Aşınmaya karşı dirençlidir.

Dezavantajları: 1. Özel tekniklerden dolayı pahalıdır. 2. Doğru yerde doğru kişilerce yapılmalıdır.
Bu tedavi sonrasında eğer hastalar doğru ağız bakımı yaparsa ve düzenli kontrollerine gelirse sorunsuz olarak kullanılabilirler. Fakat çok sert gıdaları ısırmaktan kaçınılmalıdır. Aynı işlem tek seansta kompozit dolgularla da yapılabilir. Fakat kullanılan malzemenin özellikleri aynı mükemmellikteki sonuca ulaşılmasını zorlaştırır. Bu tip tedavide kırılma ve renkleşmeye daha çok rastlanmaktadır. Diğer yönteme göre avantajı ise tek seansta bitmesi (acil durumlarda) ve maliyetinin daha az olmasıdır.

Başarı için zeka yeterli değil-1

Okulda başarısız öğrenciler için ilk akla gelen neden, başarılı olmak için zekalarının yeterli olup olmadığıdır. Oysa ilkokulu normal koşullarda başarılı bir şekilde bitirmeye yeten zeka, orta öğrenim, hatta yüksek öğrenim için bile yeterlidir. Okulda başarısızlık, zeka faktöründen çok, çocuğun sosyal ve çevresel etkileşimleri ile eğitimsel faktörlerden kaynaklanmaktadır.
Bir başka deyişle, zekanın hammaddesine işlerlik kazandıracak olan, çevredeki etkileşimlerdir. Öğrenilen yeni kavramları yeni durumlara uygulayabilmek, yani zekaya kıvraklık kazandırabilmek için sürekli işleme ve eğitime ihtiyaç vardır. İleri derecede eğitim eksikliği, ekonomik ve coğrafi nedenler, zeka potansiyelinin gelişmesini engelleyerek, zekaya yeterli düzeyin altında bir görünüm verebilir. Ailelerin çocuklarıyla yeterince ilgilenememeleri, aile içinde yaşanan huzursuzluklar öğrencinin zekasını olumsuz yönde etkileyerek, geçici bir süre için de olsa zekaya işlerliğini kaybettirebilir. Çevreyle iyi bir uyum içersinde olmak ise zekayı daha verimli hale getirebilir. Öğrencinin duygusal olarak dengeli ve uyumlu bir kişiliğe sahip olması, zeka özelliklerini olumlu bir şekilde yönlendirir. Bu nedenle daha önce çok iyi uyum ve belirli bir potansiyel gösteren öğrencilerin birden bire başarısız, dikkatsiz hale gelmelerinde bazı duygusal nedenler araştırılmalıdır.
Çocuğun okul başarısında zeka ve yetenek önemli rol oynar . Elbette ki zeki olmayan ve yeterli bir zeka potansiyeline sahip olmayan çocuğun başarılı olabilmesi çok güç olacaktır. Fakat yeterli zeka potansiyeline ve yeteneklere sahip olan bir çok çocuk okulda başarılı olamamaktadır . Bu konuda farklı bir faktör ortaya çıkıyor.O da, aile ilişkileri. Çocuk öğrenme ve başarma isteğini önce aile ortamında edinir. Ana–babadan gördüğü sevgi,İlgi ve uyarılma sonucu doğal öğrenme dürtüsü artar .Ana-babasıyla iyi ilişkiler içinde olan çocuk , onlar gibi bilgili , güçlü ve becerikli olmaya özenir. Başka bir değişle çocuk ana-babasını model alır. Soruları yanıtlanan , merakı doyurulan, çocuk daha çok öğrenme isteği duyar . Tersine ilgi ve destekten yoksun , soruları geçiştirilen çocukta öğrenme isteği körelir.

Erken doğan çocukta körlük-2

Normal bir gebelik 40 hafta ya da 280 gün sürer. Eğer 37 hafta tamamlanmadan önce doğum gerçekleşirse bebek prematüre kabul edilir. 2.500 gramdan az doğan bebeklere ise düşük doğum ağırlıklı bebek denir. Bu bebeklerin üçte ikisi prematüredir.
Normalde bebeklerin gözlerindeki damarlar doğuncaya kadar gelişmeye devam eder. Erken doğan bebeklerde bu gelişme tamamlanmadığı için doğduktan sonra da sürer. Prematüre bebekleri yaşatmak için yüksek konsantrasyonlarda verilen oksijen gözdeki damarların anormal gelişmesine sebep olur. Kısaca ROP diye adlandırılan Prematüre Retinopatisi de çoğunlukla 1.500 gramın altında ve 32’inci haftadan evvel doğan damarlanması tamamlanmamış prematürelerin, retinalarında görülen ve erken dönemde önlem alınması gereken bir hastalıktır. Erken teşhiste tedavisi olup, geç kalındığı zaman her iki gözde de körlüğe neden olur.
Gelişen tıp teknolojisi sonucu eskiden 1.500 gramın altındaki 28’inci haftadan önce doğan çocukları yaşatmak mümkün olmadığı için Prematüre Retinopatisi hastalığı da günümüzdekinden daha nadir görülüyordu. Bugünkü teknolojik bilgi ile 1.000 gramın altında doğan bebekler dahi yaşatılabildiğinden ROP vaka sayısında da oldukça ciddi bir artış olmuştur.
Prematüre Retinopatisi’nin en sık görüldüğü grup, 1.000 gramın altında doğanlardır. Bu nedenle 1500 gramın altında ve 32’inci haftadan önce doğmuş tüm bebekler ROP açısından muayene edilmelidir. Yeni doğan konusunda uzmanlaşmış çocuk doktorları (neonatalog) ve oftalmalogların birlikte çalışması ile ROP’un erken tanısı ve etkili tedavisi mümkündür.
Retina tabakasında bulunan damarların etkilenme durumuna göre ROP’un, hafiften ağıra doğru 5 evresi bulunur. Tedavinin başarısı tamamen hastalığın evresiyle ilgilidir. 1’inci ve 2’inci evrelerinde tedavi yapılmaz, takip yeterlidir. Ancak 3’üncü evreden itibaren lazer ve kriz tedavisi yapılmalıdır. 3’üncü evreden daha ileri evrelerde cerrahi operasyonlar gerekir ki bu evrelerde uygulanan cerrahi operasyonların sonuçları başarılı değildir.
Bu nedenle prematüre olsun ya da olmasın ebeveynlerin doğumdan sonraki ilk 4-6 hafta arasında bebeklerinin ilk göz muayenelerini yaptırması gerekmektedir. Sadece ROP değil, katarak, göz tansiyonu, göz tembelliği, gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve şaşılık da zamanında tanısı konulduğunda tedavisi olumlu yanıt veren hastalıklardır.

KLASİK VE RENGARENK

Klasik çizgisinin yanı sıra Hotiç’te bu sezon ağırlıklı olarak renkler de görmek mümkün. Kırmızı, beyaz, lacivert renkleri hasırla birleştiren ürünlerde deri dabetler ilgi çekici. Ayrıca bu ürünlere uygun çanta ve ayakkabılarda bulunuyor. Ayrıca, çantalar zincir sapla bezenmiş… Fiyatlar 135 – 155 YTL arasında yer alıyor.

Rahat ve şık!..
Mavi-beyaz çizgili etek ve pantolonlar, denizci şapkaları, beyaz elbiseler bu yaz moda olacak. Vero Moda firması da bu akımın temsilcilerinden ve yeni koleksiyonunu bu tarzda yaptı. Bayanlar spor ve rahat, kıyaferler tiril tiril ve bedene yapışık!.. Etekler ortalama 79, şapkalar 59 YTL’ye alıcı buluyor.

Spor ve sade!..
Koleksiyonda beyaz ve laciverti yoğun olarak kullanmış, enine çizgililer ağırlıklı. V yaka trikolar lacivert beyaz çizgili pantolon ve ceketler, çapa ve dümen figürlü çantalar tasarlamış. Tommy Hilfiger çizgili pantolon 239 YTL, Etek 369 YTL, beyaz bluzlar 219 YTL, şortlar 169 YTL.

Anadolu Hayat’ta görev değişikliği
ANADOLU Hayat Emeklilik’in yeni Genel Müdürü Mete Uğurlu, eski Genel Müdür Mustafa Su’ dan (Anadolu Sigorta Yeni Genel Müdürü) görevi devralarak, “Gelecek Planlama Uzmanlar”ı (GPU) ile bir araya geldi. İstanbul The Marmara Oteli’nde düzenlenen ve Türkiye çapındaki 250 uzmanın biraraya geldiği iki günlük toplantıda Uğurlu , satış ekibini bu yıl içinde daha genişleteceklerini belirtirken; geçtiğimiz dönemde satış rekoru kıran uzmanlarını hediyelerle ödüllendirdi.

İstenmeyen tüyler artık sorun değil
İSTENMEYEN tüyler için yetkililer, birçok kadın ve erkek için rahatsız verici olmakla birlikte bazı durumlarda psikolojik sorunları da beraberinde getirdiğini belirtiyor. Bioder, tüyleri azaltıyor ve tüyleri incelterek bitkisel bir cilt bakım kremi özelliğiyle istenmeye tüylere karşı savaş açıyor. Vücuttaki istenmeyen tüyleri bir nevi etkin perhize sokar, beslenmesini engeller. Kıllar daha az, ince ve geç çıkar. Bioder, tüyleri azaltırken cildinize günlük bakımını da yapar. Cildin pH dengesini korurken cilt nemini ve yumuşaklığını da arttırır. Bioder’i eczanelerden temin edebilirsiniz.

Simitland Beşiktaş’ta!..
Odun ateşinde sıcacık çıtır bir simit yediniz mi? Yanında yeni demlenmiş bir çay ile Beşiktaş sahiline yakın, dinlenmek ister miydiniz? Çırağan Caddesi’nde Simitland, geçtiğimiz haftalar içinde kurucu ortakları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Mahmutoğlu ve İstanbul Uniş Oda Başkanı Zeki Sami Özdemir tarafından hizmete açıldı. “Taş fırın simidi” deyip geçmeyin, en sağlıklı fast food olarak seçilen simit, özüne uygun olarak taşfırın ateşinde sofranıza geliyor. Günün her saatinde simit ve çeşitlerini taze bulabileceğiniz Simitland’ta bir çok unlu mamüller, sütlü tatlılar, kurabiyeler, pastalar bulunuyor. Yakın zamanda diyabetik ürünler ile de vitrinini genişletecek olan Simitland, Beşiktaş’ta hem makul fiyatlarıyla hem üç katlı 150 kişilik dinlendirici ortamıyla alternatif bir mekan olarak ziyaretçilerini bekliyor.
Adres: Çırağan Cad. No: 4/1 Beşiktaş / İst.
Tel: (0212) 327 93 94

Mavi Boncuk Çocuk Evi
Çalışan bir ebeveynseniz ve çocuğunuza bakması için güveneceğiniz birine mi ihtiyacınız var? Ya da çocuğunuzun hem yaşıtlarıyla eğlenmesini hem de gelişimine uygun eğitim alarak yetişmesini mi istiyorsunuz? Halen kafanızdaki soruyu yanıtlayamadıysanız “Mavi Boncuk Çocuk Evi”nde, yüzünüz gülecek. Sabah 08:00’den akşam 18:00 kadar oluşturulan program düzeneğiyle eğitsel çalışmalar, atölye, oyun, yemek ve uyku vakitleri yer alıyor. Yaklaşık 7 yıllık bir geçmişe sahip olan “Mavi Boncuk Çocuk Evi”, iki katlı ve bahçeli binasında 0-6 yaş grubundaki minikleri ağırlıyor. Bahçenin ön ve arka kısmında çocuk oyun alanı yer alıyor. İki büyük sınıf bulunuyor. Bu sınıflar 3-4 yaş grubu ve 5-6 yaş grubu çocuklar için dizayn edilmiş. 0-2 yaş grubu için düzenlenen program, miniklere özel eğitim sınıflarında gerçekleşiyor. Uyku odası, oyun odası şeklinde ayrı bölümler de yer alıyor. “Mavi Boncuk Çocuk Evi”nde beş uzman öğretmenin yanı sıra bir de psikolog görev yapıyor. Yetkililer, miniklerin güvenliğini sağlaması için de özel güvenlik ile çalışıyor. “Mavi Boncuk Çocuk Evi” yetkilileri, öğretmen olmalarından dolayı miniklerle çok rahat diyalog kurduklarını söylüyor ve gözünüz arkada kalmasın diyerek çalışan annelere sesleniyorlar.
Adres: Üstzeren Sokak No: 42 Levent – İstanbul
Tel: (0212) 284 59 07

Veterinerium
24 saat açık olan merkezde, muayeneden cerrahiye doğum ünitesinden kuaförüne kadar bir çok birimiyle hizmet veriyor. Kış mevsiminde hayvan bakımında en önemli tavsiye ise, beslenmeye yönelik. Protein ve karbonhidrat yüklü besinlerden kaçınılmalı diyen sağlık uzmanları, iyi bir aile ortamı içinde sorunu olmayan hayvanların da mutlaka periyodik olarak kontrole gelmeleri ve aşılarının düzenli yapılması gerektiğini belirtiyor.
Adres: Beyaz Karanfil Sokak No: 34 3. Levent- İstanbul.
Tel: 0 212 278 88 87

EVLENENLER
BEŞİKTAŞ EVLENDİRME SARAYI

03.03.2006: Zeynep Hahde Tokel-Selim Sedat Hacısalihzade
04.03.2006: Esma Ahu Kalender-Harun Güzel, Nesrin Koparan-Mehmet Güneş, Nihan Akdoğan-Barbaros Uçar, Yeşim Türkel Ralfi Çukuril
05.03.2006: Gülter Kayık-Timur Seyrekbasan, Suzan Önen-Timuçin Hakan Yavuz, Fisun Doğmuş-Turgut Ündaş, Tüba Arlı-Ali Ayçicek
06.03.2006: Müjde İrevül-Emrah Gülsu
07.03.2006: Aysel Kılınç-Ercan Özçelik, Derya Kemer-Murat Aladağ, Emine Bayraktar-Cihan Ertan, Ayşe Ünlü-Tugay Yıldız
09.03.2006: Aysel Utaş-İlhan Özlü, Aylin Kafalı-Dost Can Deniz
11.03.2006: Ayşe Zeynep Karakoyunlu- Mark Stuart Stevenson Swan, Damla Engin- Yunus Soner Öncü, Mualla Altunayak-Yalçın Aktaş, Tuba Bolat-Uğur Tarçın, Esra Çebi- Berkin Kaptan
12.03.2006: Zeynep Güven-Mehmet Burçin Ünlü
13.03.2006: Gertrudes Matibağ Coliflores- Sbilverio Andal Ramirez, Melek Ekmen-Şener Öğe, Çiğdem Ural-Aladdin Köroğlu
14.03.2006: Elena Avdeeva-Ali Kopal Sevtap Arslan-Cemil Çelik, Sultan Kılıç-Şenol Dalgıç, Kübra Genç-Eser Aksu
15.03.2006: Elif Ersin-Ahmet Ali Akyüz,
Berri Çağlayan-Rami Asker.

Doğanın GÜCÜ

ŞİFA KAYNAĞI BİTKİLER

ADAÇAYI: Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Mide bulantısını keser. Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Göğsü yumuşatır. Astım hastaları için yararlıdır.
AHUDUDU: Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Terletir ve idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Vücuda dinçlik verir.
ANASON: Hazmı kolaylaştırır. İştahsızlığı ve yemeklere karşı duyulan tiksintiyi giderir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. İdrarı arttırır. Öte yandan kusmayı ve ishali keser.
ASMA: Yaprakları ile yapılan ilaçlar kanamayı durdurur. Vücuda kuvvet verir. Sarılığı keser. İshali durdurur.
AVOKADO: Çok kalorili olmasına rağmen içerdiği Glutathion süper bir hücre koruyucusudur, çünkü en iyi antioksidanttır. Antioksidantlar hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatırlar ve kanseri önlerler. Tüm meyveler arasında protein bakımından en zengin olanıdır. Bol miktarda E vitamini de içerir. Bu vitamin kalp ve deriyi koruyarak dolaşımı düzene sokar. Ayrıca potasyum ve B6 vitamini de içerir. Kadınlar açısından çok gereklidir.
AYRIKOTU: İdrar söktürür. Böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Buralardaki iltihapları da giderir.
AYVA: İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler. Çarpıntıyı dindirir.
BADEM: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
BAKLA: İdrar yollarını temizler. Böbrek ağrılarını dindirir. Böbrek iltihaplarını giderir. Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
BAMYA: Halsizliğe karşı bire bir. 100 gram bamya günlük magnezyum (hücrelerin enerji depolamasına yarayan madde) ihtiyacımızın üçte birini ve yüzde 10’dan daha fazla miktarda ise günlük demir (akyuvarların vücut içinde oksijen taşımasını sağlıyor) ihtiyacımızı karşılıyor.
BEZELYE: Taze ve donmuş olarak kullanılabilen bezelye B1, C vitaminleri, protein, lif ve folik asit içerir. Sinir sisteminde sorunları olanlara tavsiye edilir.
BROKOLİ: Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze. Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine birebir. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, vitamin deposudur. Brokoli tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülür, kalp dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmaz. Kadınlarda göğüs kanserini önler.Göğüs kanserine ve spinabifida hastalığına karşı etkili. Brokoli bol miktarda, göğüs kanseri riskini azaltan ‘indole’ adlı bir madde içeriyor. İndole, göğüs kanserine neden olan östrojen bozukluklarını engelliyor. Ayrıca brokolinin diğer bir özelliği de, spinabifida hastalığını (doğuştan belkemiğinde son omurun kapanmamış olması) önlemesi.
BUĞDAY: Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir. Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepek de, genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle tüketilir. Kepekli buğday unundan yapılan kurabiye vb. bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. Buğday tanesinin özü olağanüstü besleyicidir. Vücudun özümsediği kalsiyum, demir ve çinko burada depolanır. Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir. Ama, yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz daha zordur.
Total’den hediye yağmuru
Fulya Total Benzin İstasyonu’na uğrayanlar kazanıyor. 150 YTL’lik akaryakıta 1 adet Duru Spery Limon Kolonyası, 40 YTL’Lik akaryakıta 1 adet Duru Aroma Care Katı Sabun, 175 YTL’lik akaryakıta 1 adet Lykla Oto Parfümü, 70 YTL’lik akaryakıta Cafe Crown 3ü bir arada 1 adet 5’li keyif paketi, 350 YTL’lik akaryakıta 1 adet futbol topu sahibi olabilirsiniz. Ayrıca Total Benzin İstasyonu’na uğradığınızda bir çok sürpriz kampanyalara katılarak hediye seçeneklerini de çoğaltabilirsiniz. Çok geçmeden Fulya Total Benzin İstasyonu’na uğrayın.
Adres:Hakkı Yeten Cad. Total Benzin İstasyonu. Fulya-Beşiktaş-İstanbul
Tel: (0212) 327 25 17

Hülya Avşar’ın yeni aşkı!..
Bu yıl 5.’si düzenlenen Hülya Avşar Veteran Tenis Turnuvası 13-26 Mart 2006 tarihleri arasında Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü (TED) Kortları’nda oynandı. Sponsorları arasında MotoMax’in de bulunduğu turnuvanın basın toplantısı 16 Mart 2006 Perşembe günü TED’in Tarabya Tesisleri’nde saat 10.00’da yapıldı. Bu yıl 980 sporcu ile ülkemizde bir Veteran Turnuvası için rekor katılımla düzenlenen turnuva, tek erkekler, tek bayanlar, çift bayanlar, çift erkekler, karışık çiftler ve Hülya Avşar Özel Ödülü’nün verildiği Engel Tanımayanlar (Tekerlekli Sandalyeler) kategorilerinde gerçekleştirildi.

Orhan Peker resimleri büyülüyor
MKM Beşiktaş Çağdaş’ta sergilenmeye başlayan Orhan Peker resimleri oldukça büyük ilgi görüyor
Türk resim sanatında önemli bir yeri olan Orhan Peker’in resimleri Mustafa Kemal Merkezi’nde bulunan Beşiktaş Çağdaş’ta sergileniyor. Sergi, 17 Nisan’a kadar izlenecek. Orhan Peker Resim Sergisi, Kıymet Giray’ın küratörlüğünde gerçekleşiyor. Sergi açılışını, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Doç. Dr. Kıymet Giray birlikte gerçekleştirdi. Serginin devam ettiği süre içinde, “Orhan Peker ve Sanat Anlayışı” konulu bir de konferans düzenlenecek. Nisan ayının ikinci haftasında Doç. Dr. Kıymet Giray konuşmacı olarak katılacağı bir konferans gerçekleşecek. Konferansta, Orhan Peker anısına hazırlanan kitap da tanıtılacak. Türk ressamların duayeni olarak tanınan Orhan Peker re-simlerinde yalın bir anlatım biçimini benimseyen, hayatı anlatmak için basit figürleri ustalıkla kullanan Orhan Peker’in, özellikle lekesel anlatımları başarıyla tuvale taşıması ile resim sanatında özel bir yeri bulunuyor. Peker’in resimleri karanlıklar içinde yakalanan sıcak bir aydınlığı, umudu ve beklentileri kapsıyor ve doğaya duyulan koşulsuz hayranlığın ve yaşanmışlığın izleri de yer alıyor. Resimlerini “İçten olmak” ifadesi ile açıklayan Orhan Peker’in eserleri, şairlerin bile şiirlerine ilham kaynağı olduğu bilinmektedir.

Karikatürler yarıştı!..
Geleneksel olarak düzenlenen Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’nın 11’cisi geçen hafta sonuçlandı
Gelenekselleşen Nehar Tüblek Karikatür Yarışması ödülleri, sahiplerini buldu. Yarışmanın 11.sinin gerçekleştiği bu yılda, Ahmet Öztürk Levent birincilik ödülünü alırken, ikincilik ödülü Sami Caner, üçüncülük ödülünü Musa Gümüş aldı. Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende ödülleri sahiplerine Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Karikatürcüler Derneği Başkanı Raşit Yakalı ve Gazeteci Hasan Pulur verdi. Beşiktaş Belediyesi’nin Karikatürcüler Derneği işbirliği ile düzenlediği yarışma, Türkiye’de karikatürcülüğün gelişmesine destek olmayı amaçlıyor. Öte yandan da yarışma sonunda, katılımcı sanatçıların eserleri bir albümde toplanmış oluyor.

“İzlerin peşinde!..”
Ortaköy Sanat Galerisi yeni bir resim sergisine daha ev sahipliği yaptı. “İzlerin Peşinde” adını taşıyan Habib Aydoğdu Resim Sergisi, Ortaköy’deki Ortaköy Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluştu. Eski Ortaköylü olan Konya doğumlu sanatçı, markalaşma yolunda dev adımlar atan Beşiktaş’ta eserlerini sergilemekten duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.
Aydoğdu; her resimde elde ettiğim tadı bir sonrakinin alt malzemesi olarak kullandığını ancak yaptığı resimlerde de bütün unsurları yeniden sorguladığını dile getiriyor. Aydoğdu, gerçekleştirdiği diğer tüm sergiler için ise şunları söylüyor: “Her sergimde geride bıraktığım bütün basamakların izi var. Bir yandan da tırmanılacak yeni basamakların işaretleri…” Tuval ve boya üzerine detaylara hakim ressamın fantastik olarak nitelendirilen 40’ı aşkı eseri sergileniyor.

Lirik dansın yıldızları
İspanyol dans rüzgarı MKM’de esti… Üç İspanyol, dört Türk dansçıdan oluşan İspanyol Losdedae Dans Grubu, dünya turnesinin Türkiye ayağında İstanbul’da, Mustafa Kemal Merkezi’nde sahneye çıktı. Ücretsiz olarak gerçekleşen gösteriye ilgi büyüktü. Lirik dans türünün sergilendiği Losdedae Dans Grubu gösterisi, Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu, İstanbul Cervantes Enstitüsü ve CAM e INAEM (İspanya Kültür Bakanlığı Ulusal Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü) katkılarıyla düzenledi. Turne kapsamında yer alan bu organizasyonda, “Impermeabilidad” adlı gösteri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

HABERLERİN TAMAMI GAZETE BEŞİKTAŞ’TA… GAZETE BEŞİKTAŞ İSTANBUL’DAKİ TÜM BÜYÜK GAZETE BAYİLERİNDE…

SPOR HABERLERİ

TARAFTAR GÖZÜYLE TIGANA

Beşiktaş son haftalarda bir istikrar tutturdu. Hem ligde, hem de kupada önemli işler yapıyor. Sahaya çıkarken artık daha bir güvenli, seyircisiyle de daha bir barışık. Taraftar da Siyah-Beyazlı ekibi tek tek kucaklıyor. Peşi sıra gelen güzel sonuçlar, seyirciyi memnun ediyor. Beşiktaşlı futbolcuları da memnun ediyor olmalı. Çünkü artık İnönü Stadı’nda psikolojik baskı altındayız sözleri bir anda unutuldu. Seyirci bastırdıkça, Kartal da sahada rakip takım üzerinde baskı kuruyor. İyi futbol oynuyor, goller atıyor. Maçın sonunda da gülen Beşiktaşlı camia oluyor. Ancak bu sonuçların tabii bir de mimarı var. Hem de çok önemli bir mimar. O da Beşiktaş futbol takımının bir numaralı adamı Fransız Teknik Direktör Jean Tigana. Önümüzdeki yılda Beşiktaş’ta kalan Tigana için taraftarların içinden “Elinde sanki sihirli değnek var” diyen bile çıkıyor. Tigana bir dahi mi, yoksa bildiğimiz bir teknik direktör mü? Takımın düzelmesi, güzel futbol oynaması ve her maçta gol veya goller atması yoksa başka nedenlerden mi kaynaklanıyor? İşte tüm bu soruları taraftara sorduk. Ayrıca Beşiktaş Gazetesi internet sitesindeki formda yazılanları derledik. Camia genel olarak Tigana’ya oyumlu bakıyor. Onun güzel futbol oynattığı kanısında. Futbolcuların da Tigana’ya inandığını belirtiyor. Konu hakkında Beşiktaş camiasının görüşleri ve Gazete Beşiktaş ekiplerinin hazırladığı araştırma yazısı özet olarak şöyle:

“BİZE KUPA KAZANDIRSIN”
Tigana’nın iyi bir hoca olduğuna başlarda inanmıyordum. Ama son maçlara bakınca yanıldığımı anladım. Ancak ilk yarıda Beşiktaş durgun ve uyutan bir futbol ortaya koyuyor. İkinci yarıda ise o Beşiktaş gidiyor, yerine başka Beşiktaş geliyor. Bu iki devre arasındaki farkı çözemedim. Niye iki devrede baskılı oynayamıyorlar. Ancak ikinci devrede ki Beşiktaş için Tigana’nın sanki sihirli değnekle veya mucizevi şekilde eli değmiş gibi izlenim elde ediyorum. Bu nedenle hoca için tam olarak bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Ancak iyi bir teknik direktör diyebilirim. Türkiye Kupası’nı alsın başka bir şey istemem. Nedim Karlıtepe.

“FUTBOLU GÖZE HOŞ GELİYOR”
Tigana’nın en beğendiğim yönü hücum futbolu seviyor. Ben spordan o kadar iyi anlamam ama Beşiktaş’ın oynadığı futbolu son zamanlarda tutuyorum. Bizi heveslendiriyor. Maçlara çekiyor. Futbolun güzelliği gol. Puan adına maçın üzerine yatan teknik direktörlerden nefret ederim. Onlar takıma bir şey vermek için değil, kendi ceplerini doldurmak üzerine iş yapıyorlar. Uzun süreli takımın başında kalmak içinde yenilmemek felsefeleri olmuştur. Ancak ben Tigana’da gol atma sevdası görüyorum. Forvet bayağı oturdu. Orta sahada kıpırdanma var. Futbol oynamak için çabalıyorlar. Kenan Nebioğlu.

“EN BÜYÜK TRANSFER”
Tigana’nın kalması bence Beşiktaş’ın artısıdır. Beşiktaş yönetimi en büyük transferi yapmıştır. Tigana gitse idi durum vahimdi. Bence yönetim en başından Del Bosque’yi de bırakmayacaktı. Onun getirdiği yabancılarda iyi idi ama oynatamadılar. “Para kazanacağız” diye yollardılar ama alınanlara aynı parayı verdiler. Ben böyle düşünüyorum. Bir çok arkadaşımda aynı görüşte. Tigana iyi bir teknik direktör, işine kimseyi karıştırmıyor. Futbolcuları kazanmaya çalışıyor. Başarılı olacaktır. Muhammed Arslan.

“ÇOK ZEKİ BİR ADAM”
Bence Türkiye’deki en başarılı teknik direktör. Ancak Beşiktaşlı olmama rağmen Gerets’i de beğeniyorum. Parasız pulsuz bir takımı şampiyonlukta koşturması harika bir şey. Demek ki teknik direktör çok önemli. Futbolcuları nasıl motive etmiş, güven vermiş ve oynatıyor. Tigana’nın elindeki kadro yeterli değil, ancak buna rağmen çok iyi futbol oynatıyor. Sistem adamı. Geri dörtlüde de orta sahada da değişik isimler denedi hepsi başarılı oldu. Futbolcuların da oynaması lazım, her şeyi teknik direktör çözemez. Oynamayanı da Paf’a göndersin. Gençleri kazanması da iyi ancak takım içinde dengeyi de sağlıyor. Bu daha iyi. Çok uyanık ve zeki bir insan olduğunu düşünüyorum. Serhat Eren.

“EN AZINDAN NİYETİ İYİ”
Güzel futbol oynatıyor, daha doğrusu oynatmaya çalışıyor. Futbolcuların da bu mantalitede olması lazım. Çünkü biz taraftar olarak, sıkıcı bir oyun değil, güzel futbol istiyoruz. Beşiktaş yenilse bile iyi oynamalı, 90 dakika savaşmalıdır. Taraftar zaten gerekli olan desteği onlara verecektir. Veriyor da, futbolculara düşen iş, sahaya çıkıp mücadele etmek, sırtlarındaki formanın hakkını vermektir. Günümüzde futbol artık çok hızlı oynanıyor. Avrupa Kupaları’ndaki maçları seyredin, topu izlemekte zorluk çekiyorsunuz. Orta sahada top gezdirmek, bir ileri iki geri pasla zaman kaybetmek hoş değil. Futbol da değil. Bu tür futbolla ne Türkiye’de, ne de Avrupa’da başarılı olamayız. Bu nedenle Tigana’nın cesaretli ve güzel oyun isteğini alkışlıyorum. Ancak bu oyunu 90 dakikaya yaymalarını bekliyorum. O zaman notumu vereceğim. Tahsin Yıldız.

“ŞAMPİYON OLURDUK”
Keşke teknik direktörümüz daha önce gelseydi. Bence sezon başında göreve başlasaydı kesinlikle şampiyon olurduk. Çünkü daha önceki hocaları gördük. Takım tel tel dökülüyordu. Ne disiplin vardı ne de kondisyon, her hafta ayrı bir onbirle sahaya çıkıyorduk. Ne yaptıklarını bilmiyorlardı. Ama Fransız Hoca Tigana ne yaptığını, kimin nerde nasıl oynayacağını kısa zamanda analiz ederek takımı yavaş yavaş eski haline getirdi. Bunda da başarılı oldu. Bence Tigana’nın Beşiktaş’ta uzun seneler kalması gerek. Bizi kesinlikle şampiyon yapar. Kenan Kıvrık.

SPOR HABERLERİ
İstifa edenler ve işine son verilenler
BEŞİKTAŞ Kulübü yeniden yapılanma ve tasarruf tedbirleri kapsamında operasyon başlattı. İstifa eden Genel Koordinatör Maral Öztekin’in yanı sıra Sinan Duman, Arda Türkdoğan Hakan Acar’ın işine son verildi. Hasan Bozkurter, Başkan Demirören’in danışmanı oldu.

Takıma yeni futbolcu aranıyor!..
BEŞİKTAŞ Kulübü’nün futbol takımına sisteme uyacak ve tribünleri canlandıracak futbolcular ile ilgili çalışmalar yaptığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya’da 4 yabancı oyuncunun menajerleri ile görüşüldüğü ifade ediliyor.

Genç yıldızlar gözlem altında!..
BEŞİKTAŞ’ın Teknik Patronu Tigana’nın yıldızlar aradığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Tigana’nın Bursaspor, Mardinspor, İnegölspor, Gaziantepspor BŞB, Konya, Malatya gibi takımlardaki genç yetenekleri takip ediyor. Tigana: “Gelecek yıl yeni yüzler izlettireceğim” diyor.

SPOR YAZARLARI OYLUYOR

Samsunspor maçında: Gökhan Güleç
Kayserispor maçında: Ahmed Hassan
Gazete Beşiktaş Yılın Sporcusu Yarışması’nda 26. haftayı geride bıraktık. Sergen Yalçın yine ilk sırada
Beşiktaş Gazetesi tarafından başlatılan “Yılın Futbolcusu Kupası” oylamaları sonucu ilk yarıda Kleberson ve Cordoba ipi göğüsledi. İşin ilginç yanı başka bir futbolcu iki kez seçilemedi. Spor Yazarları birer kez “İbrahim Toraman, Sergen Yalçın, İbrahim Akın, Koray Avcı, Ahmed Hassan, Tümer Metin ve Ali Tandoğan” dedi. Üç hafta ise, spor yazarları hiçbir futbolcuya oy vermedi. Yarışma sezon başında başlamış ve bizde bunun anonsunu şöyle vermiştik. Sahada 90 dakika boyunca ter akıtan Beşiktaşlı futbolcuları teşvik edebilmek için yılın futbolcusunu seçiyoruz. Gazete BEŞİKTAŞ İmtiyaz Sahibi Ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İsmail Baştuğ bu yarışmayı Beşiktaşlı futbolcuları daha da teşvik etmek amacıyla düzenlediklerini belirterek, “Yılın futbolcusunu kendimiz seçmedik. Spor Yazarlarına seçtirmek istedik. Bu şekilde daha katılımcı ve daha saydam bir seçim olacaktır.” dedi.
Spor Yazarlarının oylarıyla seçilecek olan Beşiktaş’ın en başarılı futbolcusuna Beşiktaş Gazetesi dev bir kupa verecek. Beşiktaş Gazetesi yılın futbolcusunu seçiyor anketi devam ediyor. Ünlü spor yazarları ve spor otoriteleri tarafından bildirilen isimler derleniyor ve yıl sonunda en başarılı futbolcu belirlenecek. Her hafta seçilen maçın yıldızı Beşiktaş Gazetesi’nde yayınlanıyor. İlerleyen haftalarda kimin ne kadar oy aldığı istatistiklerle verilecek ve sizlerde bu istatistik bilgilerden daha kolay takip etme imkanı bulacaksınız.
Beşiktaş’ı yazan ve takip eden spor yazarlarının oylarıyla seçilecek olan yılın Beşiktaşlı yıldızına Beşiktaş Gazetesi yeni sezonun başındaki ilk maçta dev bir kupa verecek.
Maçın yıldızları ve yılın en başarılı Beşiktaşlı futbolcusu için görüş aldığımız ve alacağımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Metin Çakmak, Gültekin Onay.

BEŞİKTAŞ’IN MAÇLARI VE YILIN FUTBOLCUSU YARIŞMASINDA OYLAMA SONUÇLARI ŞÖYLE:
1. Hafta: Kayserispor-Beşiktaş: 1-1
Yıldız Futbolcu: Koray
2. Hafta: Beşiktaş- Denizlispor: 2-0
Yıldızı Futbolcu: Koray
3. Hafta: Gençlerbirliği-Beşiktaş: 0-2
Yıldız Futbolcu: Kleberson
4. Hafta: Beşiktaş-Diyarbakırspor: 1-1
Yıldız Futbolcu: Kleberson
5. Hafta: Çaykur Rize-Beşiktaş: 1-0
Yıldız Futbolcu: Cordoba
6. Hafta: Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-2
Yıldız Futbolcu: Kleberson
7. Hafta: Ankaraspor-Beşiktaş: 2-0
Yıldız Futbolcu: Yok
8. Hafta: Beşiktaş-Samsunspor: 3-2
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
9. Hafta: Beşiktaş-Kayserispor: 0-0
Yıldız Futbolcu: Cordoba
10. Hafta: Konyaspor-Beşiktaş: 0-1
Yıldız Futbolcu: Ahmet Hassan
11. Hafta: Beşiktaş-Ankaragücü: 4-2
Yıldız Futbolcu: Tümer Metin
12. Hafta: Malatyaspor-Beşiktaş: 1-1
Yıldız Futbolcu: Cordoba
13. Hafta: Beşiktaş-Gaziantep: 0-1
Yıldız Futbolcu: Yok
14. Hafta: Sivasspor-Beşiktaş: 1-3
Yıldız Futbolcu: Ali Tandoğan.
15. Hafta: BJK-Vestel Manisa: 3-1
Yıldız Futbolcu: İbrahim Akın
16. Hafta: Galatasaray-Beşiktaş: 3-2
Yıldız Futbolcu: İbrahim Toraman
17. Hafta: Beşiktaş-Trabzonspor: 0-1
Yıldız Futbolcu: Yok
18. Hafta: Beşiktaş-K. Erciyes: 2-2
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
19. Hafta: Ertelendi.
20. Beşiktaş-Gençlerbirliği: 2-1
Yıldız Futbolcu: Ali Güneş
21. Hafta: Diyarbakır-Beşiktaş: 1-3
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
22. Hafta: Beşiktaş-Çaykur Rize: 0-1
Yıldız Futbolcu: Yok
23. Hafta: Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-2
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
24. Hafta: Beşiktaş – Ankaraspor: 3-0
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
25. Hafta: Samsun-Beşiktaş: 1-3
Yıldız Futbolcu: Gökhan Güleç
26. Hafta: Kayserispor-Beşiktaş: 0-1
Yıldız Futbolcu: Ahmed Hassan
25 VE 26. SPOR YAZARLARIN OYLARI ŞÖYLE:

KORKUT GÖZE

SAMSUN-BEŞİKTAŞ: AHMET HASSAN
Beşiktaş Samsunspor karşısında ilk yarının hücumdaki en başarılı adamı Ahmed Hassan idi. İkinci yarıda ise, Gökhan Güleç’in performansı mükemmeldi.
KAYSERİSPOR-BEŞİKTAŞ: AHMED HASSAN
Okan Buruk, Ahmed Hassan ve Bobo her noktada rakibe baskı yapan isimlerdi. Bobo, Kayseri’de şüpheleri bir anda dağıttı.

GÜVEN TANER

SAMSUN-BEŞİKTAŞ: GÖKHAN GÜLEÇ
Gökhan giderek gelişecek. Deneyim ve fizik güç kazanacak. Ve giderek ‘önemli adam’ olacağa benziyor.
KAYSERİSPOR-BEŞİKTAŞ: BOBO
Bobo, Kayserispor karşılaşmasında Beşiktaş’taki en pozitif futbolunu oynadı. Hücum pres yaptı, orta alana çekildi, geniş alanda top kazanma çabası gösterdi.

BASRİ BAYKOÇ

SAMSUN-BEŞİKTAŞ: GÖKHAN GÜLEÇ
Attığı gol ile Beşiktaş’ın genç oyuncusu Gökhan Güleç dikkatleri üstüne çeken isim oldu.
KAYSERİ-BEŞİKTAŞ: İBRAHİM TORAMAN
Kayserispor karşılaşmasında savunmada sivrilen isim İbrahim Toraman’dı. Grafiği yükselten bir diğer oyuncu da yeni transfer Bobo’ydu.

İSMAİL ER

SAMSUN-BEŞİKTAŞ: AHMET HASSAN
Maçta Beşiktaş takım olarak iyi bir oyun sergilediler. Samsunspor karşılaşmasında dikkat çeken isim Ahmet Hassan’dı.
KAYSERİ-BEŞİKTAŞ: AHMET HASSAN
Kayseri maçında Koray, Bobo, Ahmet Hassan dikkat çekti. Cordoba rakip takımın yüzde yüz üç gol pozisyonunu kurtardı. Takımın genel olarak performansı iyiydi.

TURGAY DEMİR

SAMSUN-BEŞİKTAŞ: AHMET HASSAN
Samsunspor karşılaşmasında takıma gösterdiği enerjisiyle moral kaynağı oldu. Çok kritik anlarda bile topu çok iyi kullandı.
KAYSERİ-BEŞİKTAŞ: AHMET HASSAN
Kayserispor’un sol kanadını çökertti. Gökhan Güleç ile yeni transfer Bobo’yu besledi. Ahmed Hassan Oyunda olduğu sürece performansı iyiydi.

KAZIM KANAT

SAMSUN-BEŞİKTAŞ: GÖKHAN GÜLEÇ
Gökhan Güleç Beşiktaş’ın yeni kralı oldu. Güleç koşuyor, savaşıyor ve hem gol atıp hem de attırıyor.
KAYSERİSPOR-BEŞİKTAŞ: BOBO
Maçta kafa golüyle dikkat çeken isim yeni transfer Bobo oldu. Yüksek toplara kafa vuran tek oyuncu Bobo, maçta kendini göstermesini bildi.

VEDAT OKYAR

SAMSUN-BEŞİKTAŞ: AHMET HASSAN
Ahmed Hassan diye bir adam var, dibine kadar top oynuyor. Attığı gol için bunları söylemiyorum, oyunun tam ortalık yerine gönlünü koydu.
KAYSERİSPOR-BEŞİKTAŞ: BOBO
Bobo çok güzel bir gol attı. Beşiktaş’ın top kaybında rakip ilk önce Bobo’yu karşısında buldu, hücum pres yapıp rakibi yıprattı.

ATIF KEÇECİ

SAMSUN-BEŞİKTAŞ: GÖKHAN GÜLEÇ
Samsunspor karşılaşmasında genç futbolcu Gökhan Güleç, sahanın dikkat çeken isimlerinden biriydi. Gösterdiği performans ile geçer not aldı.
KAYSERİ-BEŞİKTAŞ: BOBO
Maçın güzel görüntüsü Bobo’nun attığı goldü. Kayserispor karşılaşmasında olumlu hareketleriyle dikkat çekti.

İLKER ATEŞ

SAMSUN-BEŞİKTAŞ: GÖKHAN GÜLEÇ
Sahanın yıldızı Gökhan Güleç’ti. Attığı gollerdeki takipçiliği ve zor pozisyonlardaki vuruş becerisi gerçekten tecrübeli futbolcuları andırıyordu.
KAYSERİ-BEŞİKTAŞ: İBRAHİM TORAMAN
İbrahim Toraman ve Koray’ın muhteşem oyunları dikkat çekti ve Beşiktaş kalesinde herhangi bir tehlike olmasına izin vermedi.

ZAFER ARAPKİRLİ

SAMSUN-BEŞİKTAŞ: GÖKHAN GÜLEÇ
Takım olarak çok iyi oynadılar. Ve bunu izleyenlere de hissettirdikleri bir karşılaşma oldu. En dikkat çekici isim de Gökhan Güleç’ti.
KAYSERİ-BEŞİKTAŞ: OKAN BURUK
Kayserispor karşılaşmasında takıma baktığınız zaman dikkat çeken bir çok isim vardı. Ama en önemlisi Okan Buruk’tu.

GÖKHAN FARK YARATTI!..

Beşiktaş’ın yüzü son günlerde gülüyor. İkinci yarının başlamasıyla birlikte toparlanan ve Tigana’nın gelmesiyle iyi sonuçlar almaya başlayan Siyah-Beyazlı ekip ileriye dönük umutlar da veriyor. Taraftarın yüzü alınan sonuçlar ve ortaya konulan başarılı futbolla gülmeye başladı. Bunda hiç kuşkusuz Fransız Teknik Direktör Jean Tigana’nın rolü çok büyük. Fransız Hoca’nın yanı sıra şu sıralar bir kişi daha konuşuluyor. O da 19 yaşındaki futbolcu Gökhan Güleç. Ona bir çok kişi bir çok yakıştırma yapıyor. Stilini bir çok futbolcuyla kıyaslayan ve onu yere göğe koyamayanlar da var. Ama o bunların hiç birine aldırmayıp, gollerini peşi sıra sıralıyor. Neredeyse her maçta bir iki golü bulunuyor. Her gol attığında da Beşiktaş taraftarını mutluluktan sevince boğuyor. İkinci yarının hemen başında takıma gelen ve arkadaşlarına çabuk uyum sağlayan genç futbolcu Beşiktaş’ın yeni ilahı olma yolunda büyük adımlar atıyor. Biz de bu sayımızda taraftara Gökhan Güleç’i sorduk. Gökhan’a söylemek istediklerini gazetemiz aracılığıyla bildirmelerini istedik. Gökhan Güleç hakkında düşüncelerini aldık.

“DAHA ÖNCE NEREDEYMİŞ”
Tek kelime ile harika!.. Ailton’a sezon başında dünyanın parasını vereceklerine bu çocuğu alsalarmış daha iyi olurdu. On futbolcu alınacağına bunun gibi iki tane alınsa yeridir. Hem genç, hem de iyi topçu. Kuvvetli ve hareketli. Böyle giderse Beşiktaş’ın yeni ilahı olur. Atilla Kaynak.

“ÇABUK ŞIMARTMAYIN”
Gerçekten iyi gidiyor. Gökhan Güleç şu anda takımda bir numara. Ancak çok genç bir futbolcu, çabuk şımarmaması için beklemek ve öyle konuşmak gerekir diye düşünüyorum. Birkaç kez karşılaştım. Konuştuk, efendi ve ne dediğini bilen bir kişi gibi geldi. Böyle devam etmesini diliyor ve istiyorum. Kim akıl etti bilmiyorum ama Beşiktaş’ın kazancı oldu bu transfer. Sabri Taşdelen.

“VAZGEÇİLMEZ OLUR”
Belki erken diyeceksiniz ama ben Gökhan’ı Nouma’ya benzetiyorum. Hem yırtıcı hem de cesur. Toplara giriyor, vuruyor. Hareketli ve güçlü. Daha genç bir çocuk. Birkaç yıl sonra Nouma’yı da geçer. Beşiktaş, Nouma’yı çok seviyordu hala unutamadık. Gökhan’ı da seviyoruz. Böyle gol atsın, böyle oynasın vazgeçilmez olur. Kadri Metin Yılmaz.

“NİHAYET BİRİ İYİ ÇIKTI”
Bize sürekli oynayacak gençler lazım. Bu yıl geride kaldı. Gelecek sezon şampiyon olmalıyız. Takım gençleştirilmeli ancak yetenekli futbolcular alınmalı. Mehmet Sedef’te iyi ama Beşiktaş’ta oynayabilir mi? Beşiktaş’ın hedeflerini kaldırabilir mi? bilmiyorum. Gençler çok yetenekli ise, takıma katılmalıdır. İzlesinler bulsunlar, alsınlar. Gökhan Güleç gibilerini istiyoruz. Nihayet birisi iyi çıktı da kendimize geldik. Doğan Katırcı.

“GENÇLERE GÜVENİYORUZ”
Beşiktaş her zaman genç ve istekli futbolcular ile başarı elde etmiştir. Yaşlılar, eskiler ve profesyonel geçinenlerden hiç hayır gelmemiştir. Ancak genç olacak diye de herkesi takıma koymamak lazım. Rıza, Kenan Özer, Mehmet Sedef’te iyi gibi ama bu takımda direk oynayamazlar sanırım. Hele Gelecek sene çok iyi bir takım kurmak lazım. İbrahim Akın bile zaman zaman tökezliyor. Ama İbrahim Akın’ın üzerinde ısrarla durmak gerekiyor. Gökhan Güleç şimdilik iyi. Golleri de güzel. Temennim çabuk parlayıp, çabuk sönmesin. Kimse konuşmuyor ama ben Bobo’dan da ümitliyim. Bir iki maçını izledim. Genç hareketli ve isabetli vuruyor. Fena değil en azında kumaşı iyi. Mehmet Aydın.

İşte transfer bu!..

Didem TUTAL

Tigana iki yıl daha Siyah-Beyazlı takımın başında. Sözleşme geçen hafta içinde imzalandı. Edinilen bilgiye göre Tigana yıllık 1 milyon 800 bin yardımcısı Guy Stephan 750 ve kondüs-yoner Jean Trouble 500 bin euro alacak. Öte yandan şampiyonluk ve kupa için ayrıca prim verilecek. Tigana’yla tekrar sözleşme yapılması camiada takdirle karşılandı. Demirören: “Tigana ile şampiyonluk yaşamak istiyoruz” dedi.