SAYI 110

SAYI:110 (2005-21) YIL:6 19 EKİM 2005

SAYFA:1

DİLENCİLERLE başetmek zor. Ramazan’la birlikte sokaklara dökülen dilenciler insanların peşini bir an olsun bırakmıyor. Zabıta ekipleri de dilencilerin peşinden koşuyor.

Beşiktaş ilçesine bağlı gösterilen dev alandaki beş

milyar dolarlık yatırımın tartışmaları bitmek bilmiyor. Beşiktaş ilçesi sınırlarında gösterilen Levent’teki dev proje için tartışma başladı. Önce, Dubai’li şirketin Levent’te yatırım yapacağı açıkladı, sonra konu ileri bir tarihe atıldı. İmza töreni bile yapılan proje için şu sıralar herkes bir şeyler söylüyor. Konuyla ilgili basın toplantısının ertelenmesi ise, projenin kapsamını tam olarak anlamanın önüne geçildi şeklinde dillendirildi. Projelerin internette yayınlanması ve haberin basın bülteni ile gazetelere geçilmesine rağmen, sonradan bu karmaşanın yaşanması projeye gölge düşürdü. Bazı basın yayın organları projeye ve anlaşma şekline eleştiriler getiriyor.

Şimdi sonuç merakla bekleniyor.

Kara Kartal’ın Avrupa sınavı başladı. Beşiktaş sırasıyla Bolton, Sevilla, Zenit ve Guimares ile karşılaşacak.

20 EKİM 2005

BJK İnönü: Beşiktaş-Bolton

ÜLKESİ: İngiltere. Renkleri: Mavi-Beyaz. Kuruluş Tarihi: 1874. Başkanı: Philip Gartside. Teknik Direktörü: Sam Allardyce. Avrupa Karnesi: 2 maç 2 galibiyet.

MKM içinde bulunan Beşiktaş Çağdaş sonunda sanatseverlerle buluştu. Yoğun bir çalışmanın eseri olan Beşiktaş Çağdaş’ın açılışı muhteşem oldu. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal yaptığı konuşmada Beşiktaş’ın ülkenin aydınlık yüzü olduğunu söyledi. Beltaş Genel Müdürü Gökhan Sarı ise, Beşiktaş Çağdaş’ın kültür ve sanat alanına damga vuracağını bildirdi. Beşiktaş Çağdaş’ta ilk sergi Kırmızı-Siyah oldu. Galeri-Müze konseptinde hizmet verecek olan Beşiktaş Çağdaş’a daha şimdiden bir çok ziyaretçinin akın ettiği öğrenildi.

Emrah’la Ortaköy’de buluştuk

ARKADAŞIMIZ Demirhan Hararlı, Emrah ile Ortaköy’de

buluştu. Emrah yeni dizisinden tutunda, evliliğe kadar bir dizi merak edilen konuyu arkadaşımız Demirhan Hararlı ile dobra dobra paylaştı.

ALIŞVERİŞ dünyası sonbaharı dolu dolu yaşıyor. Birbirinden ünlü markalar en yeni kreasyonlarını dev alışveriş merkezlerinde sergiliyor. Bazı ünlü markalar ise, şimdiden ilkbahar ve yaz modasını sergiliyor. Öte yandan her zaman olduğu gibi alışveriş merkezlerinde indirimler de sürüyor.

SAYI:110 (2005-21) YIL:6 19 EKİM 2005

SAYFA: 2

DEMİRHAN HARARLI

Magazin Gazetecileri Derneği

Genel Sekreter Yardımcısı

MAGAZİN ve YAŞAM

Gamze Özçelik, politikacıları solladı

GAMZE Özçelik’in “Beni ilaçla uyuttu ve tecavüz etti” diyerek suçladığı eski sevgilisi Gökhan Demirkol’un, son günlerde ortalıkta görünmemesi soru işaretlerine neden oluyor. Demirkol’dan polisin bilgisayarına el koymasının ardından son gelişmeler ise Gamze’nin lehine gibi… Bu arada Gamze ve Gökhan olayı reytinglerde bir numara çıktı. İkilinin izlenme

oranı dizi filmleri ve de politikacıları bile solladı.

RAFET ALMAN KIZINA AŞIK OLDU

POP müzik şarkıcısı Rafet El Roman’ın, Türkiye’ye gelmesi ile birlikte çocuklarını alıp, gitmesi bir oldu. Kulağımıza gelenlere göre Roman’ın 4 aydır Almanya’da seçkin bir Alman ailenin kızına aşık olduğu ve büyük aşk yaşıyor. Rafet, sürpriz bir evlilik yapabilir.

YAŞAR’I ŞİKAYET ETTİLER

POP müziğin sevilen sanatçısı Yaşar’ı İstinye

Seba evlerindeki evine her gece sarışın

bir bayanın girdiğini gören komşuları

sabaha kadar müzik çalıp kendilerini rahatsız

ettikleri için şikayet etmişler.

TATİL SEZONUNU KAPATTI

BÜTÜN yaz teknesi ile Ege kıyılarını dolaşan Mehmet Aslantuğ sonunda teknesini Göcek’e çekti. Son hafta tatilini ise dizi arkadaşı Ozan Güven’le yaptı. Erkek erkeğe tatil yapan ikili tekneyi bir daha ki yaza kadar Göcek’e demirlediler.

ÖDÜL FİYATINI ARTIRDI

ALTIN Portakal’ın en iyi yardımcı kadın ödülünü alan Fadik Sevinatasoy fiyatına zam yapmış, dizi de bölüm başı 15 milyar isteyen oyuncu filmler için ise 50 milyar’dan aşağı olmaz diyormuş.

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

GEÇTİĞİMİZ günlerde Yunanlı sevgilisi için hıristiyan olan Tuğçe Kazaz’ın babanesinin televizyonlara verdiği röportaj’dan sonra yaşlı hanımın babaanesi olmadığını iddia eden bir hanım şunları söyledi. “Adım Behiye İlter biz Kazaz ailesinin Caddebostan’dan komşusu oluyoruz. Televizyon ekranında izledim ama Tuğçe Kazaz’ın babaannesi yani babası Metin Kazaz’ın Huriye adında bir annesi yok. Tuğçe’nin babanesi benim arkadaşımdı adı Servet Kazaz’dı bir trafik kazasında yıllar önce öldü. Dedesi olan Şinasi Kazaz’da bir kaç ay önce öldü.” Buyrun burdan yakın!

KADİR AĞABEY SİTE KURUYOR

SİNEMANIN ünlü oyuncusu Kadir İnanır, bir çok ünlü sanatçı gibi kendine ait internet sitesinin hazırlıklarına başladı. Ekim ayı içinde açacağını söylediği sitenin en ilginç yazıları ise Kadir İnanır’ın kaleminden olacakmış. Kadir İnanır’ın, ayın yorumları ile siteye renk katacağını işittim. İlk yorum yazısı ise, “Altın Portakal” film festivali hakkında olacakmış. Duyurulur.

TARAFLAR HOŞGÖRÜLÜ OLMALI

GEÇTİĞİMİZ günlerde iki türbanlı hanım Caddebostan’da bulunan Cafe Cadde’de sohbet ettikleri sırada yan masalarında oturan manken Güzide Duran’ın sohbet ettiği bir hanımla türbanlı hanımlara bakıp “Bu ülkede nasıl giyiniyorlar” gibisinden bir kaç laf türbanlı iki hanımı çileden çıkartmış. Hanımlar yerlerinden kalkıp Güzide Duran’a bağırmaya başlayınca ortalık ayağa kalkmış, iki tarafı cafe personeli zor ayırmış. İnanasım gelmiyor!..

SEDA’YA NİKAH SORGUSU

SEDA Sayan, genç sevgilisi Nihat Doğan’la imam nikâhı kıydığı gerekçesiyle Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında açılan davayla ilgili konuştu. İddiaları reddeden Sayan “Kadırgalı Aysel’in ağzından ‘imam nikâhı kıydım’ diye bir ifade çıkmadı. Ama savcılık davet ederse Nihat’la birlikte gider, seve seve ifademizi veririz. Bunlar dedikodu” dediği kulağıma geldi.

YALIN DOLU DOLU AŞK YAŞIYOR

POP müziğin sevilen sanatçısı Yalın, uzun süredir birlikte olduğu sevgilisi Natali ile geçtiğimiz günlerde Beyoğlu sokaklarında sarmaş dolaş dolaşırken görülmüşler.

HAYIRLI EVLAT

DİNÇER Azaphan geçtiğimiz yıllarda adından çapkınlıklarıyla söz ettirmişti. Duyduğuma göre Dinçer Azaphan, gece eğlenceleri ve çapkınlarını sona erdirmiş. Zaman, zaman iş toplantıları

nedeniyle davetlerde görülün Azaphan, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte önceki gün Tunç petrol şirketlerinin yönetim kurulu başkanı olan babası Tuncay Azaphan’ı hac görevini yapmak için kutsal topraklara gönderdi.

TEHLİKELİ YAKINLAŞMA!..

MANKEN Esra Balamir, geçtiğimiz günlerde pop star yarışmasının birincisi Abidin ile Fradeys’de baş başa yemek yemişler. Dışarıya sarmaş dolaş çıkan ikili bir çok insanın bakışlarına aldırış etmeden öpüşerek ara sokaklardan kaybolmuşlar. Bakalım bu tehlikeli yakınlaşma ne sonuç doğuracak. Bekleyip görelim.

Mahsun’la Bade camide karşılaştı

GEÇTİĞİMİZ yıllarda kaybettiğimiz ünlü sanatçı Barış Manço’nun cenaze törenine gelen Bade isimli genç kızı gördüğünde tanışmak isteyen ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül, menejeri aracılığı ile telefon alışverişi yapmış. Şu anda da ikili mutlu bir beraberlik yaşıyormuş.

‘Artık evlenme zamanı’ ünlülerin hayatı

Emrah ilk kez oğlu ile ilgili arkadaşımız Demirhan Hararlı’ya konuştu. Emrah, Tayfun ile baba-oğul ilişkisini bir türlü kuramadıklarını itiraf etti:“Bir oğlum var ama görüşmüyoruz. Annesinin yanında kalıyor, okulu da devam ediyor. Biz baba-oğul olarak bir araya gelemedik. Keşke gelebilseydik. Hatalarım olduğunun farkındayım.” Öte yandan, Emrah hayranlarının “Büyük Yalan” adlı diziyi çok sevdiklerini söylüyor. Emrah, aşk hayatıyla ilgili olarak ta “Artık 34 yaşındayım ve evlenmek istiyorum” şeklinde konuşuyor.

TURİZM GEZELİM GÖRELİM

POLONEZKÖY-SAFRANBOLU

Anadolu yakasında Beykoz sırtlarındaki

bu şirin yer, bir Polonyalı köyü. 1800’lerin ortalarında Abdülmecit’in izniyle köye yerleşen göçmenlerin torunları hala burada yaşıyor. 60’ı safkan 500 Polonyalı’nın yaşadığı bu yeşil cennet, tertemiz havası, doğal güzellikleriyle şehrin gürültüsünden kaçan İstanbullular için doğanın huzurlu kollarına bir “kaçamak” niteliği taşıyor. Polonezköy resmi kaynaklarda köy diye geçmesine rağmen çağdaş bir yerleşim mekanı. Türkiye’de pansiyonculuğun ilk yapıldığı yerlerden biri olarak biliniyor. Köy içinde kurulan tesislerin mimari yapısı, hizmet kalitesi çağdaş bir tad bırakırken köyün doğal yapısını da korunmayı başarmış. Bahçe içindeki lokantaları, çevreyle ve geleneksel mimariyle uyumlu yapılmış küçük ama hotel kalitesinde pansiyonları, birçok aktiviteyi bir arada gerçekleştirebileceğiniz konforlu tesisleriyle hafta sonlarınızda eğlence ve dinlenceyi bir arada yaşayabilirsiniz.

Safranbolu her mevsim gezilebilecek yerlerden biri. Barındırdığı eşsiz güzellikleriyle her zaman görülmeye değer. İşte, tarihi güzelliklerinden bazıları ve hakkındaki bilmek isteyeceğiniz bilgiler şöyle sıralanıyor; İncekaya Su Kemeri Sadrazam İzzet

Mehmet Paşa tarafından yaptırılan eser, ilçe merkezine 7,5 km uzaklıkta. İncekaya Köyü’ndeki su kemeri 116 metre uzunluğunda, 6 kemerli görkemli bir yapı. Su kaynağından İlçeye su getirilmesine yarayan kemer genişliği ise 110-220 cm olarak biliniyor. Altındaki Tokatlı Deresi de kanyon gezisi

için ideal bir parkur. Restore edilen İncekaya Su Kemeri’nin alt tarafına çeşitli etkinlikler için sahne ve oturma yerleri yapılıyor. Bir başka görülesi yerlerinden biri de, Saat Kulesi. Padişah III. Selim’in Safranbolu’lu Sadrazamı İzzet Mehmet Paşa

tarafından 1797 yılında yaptırılan saat, bildiğimiz saatlere pek benzemiyor. Kare planda ve saat zembereksiz. Gezmek ise mümkün, yapı restore edildiğinden cuma, cumartesi, Pazar saat kulesini görebilirsiniz.

MEKAN

Anjelique bar & club ve restoran konseptiyle muhteşem boğaz manzarası eşliğinde eğlenceseverleri ve iş çıkışı steres atmak isteyenleri müdavimleri ile buluşuyor.Ortaköy’deki mekanın önünde yer alan iskele,denizden ulaşım sağlıyor. Otopark imkanı da var.

YAMAHA MOTOSİKLET

Metro Motor tarafından Türkiye’ye getirilen Güney Kore malı Hyosung marka motosikleti Hyosung-GT-650-sivu gibi gençlerin gözdelerinden. Adından da anlaşılacağı gibi 125 cc’lik bir motosiklet olan GF 125 görünümüyle etkiliyor. Grenajsız motosikletler genelde insana pek sempatik gelmez. Fakat Hyosung GF 125’de bu çizgi farklı bir şekilde alüminyum şase ile birleştirilerek ortaya çok şirin bir model çıkartılmış. Yakıt deposu 13.7 lt olan GF 125’de bir depo ile 235 km yol yapabiliyorsunuz. Bu son derece ekonomik bir yakıt tüketimi. Güvenlik konusuna gelince, ön fren disk, arka fren ise kampana olarak tasarlanmış. Motosikletin selesi uzun boylu kişiler

için biraz alçak kalsa da yumuşaklığı iyi. Direksiyonun ise hareketleri çok esnek ve ergonomik.

OTOMOBİL

Renault’tan kışa girerken yazlık araç Ekim ayı başında Türkiye pazarına sunulan ve boydan boya cam açılır tavana sahip ilk otomobil Mégane Coupe-Cabriolet hem cabriolet, hem de coupe müşterilerine hitap ediyor. Mégane Coupe-Cabriolet, dört kişilik oturma yeri, özenli akustik konfor, sedan modellere eş boyutta bir bagaj ve iyi arka görüş alanı sunuyor. Euro NCAP güvenlik testinden segmentinde en yüksek not olan “5 yıldız” alan ilk otomobil olan Mégane Coupe-Cabriolet sınıfının en güvenli otomobili olarak lanse ediliyor. Mégane Coupe-Cabriolet’de ön koltuklarda kaymayı önleyici koltuk içi hava yastıkları bulunuyor. Aracın içinde, torpido bölümü ve koltuklar Mégane ile aynı özelliklere sahip. Boydan boya camdan açılır tavan sayesinde aracın coupe kullanımda iç mekanda öncesinde benzer bir örneği olmayan bir aydınlık seviyesi sunuluyor.

SAYI:110 (2005-21) YIL:6 19 EKİM 2005

SAYFA: 3

İSTANBUL ve BEŞİKTAŞ

İŞBİRLİĞİ YAPTILAR

Beşiktaş Belediyesi, kültür,sanat ve eğitime verdiği desteği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile imzaladığı protokolle

pekiştirdi. Yürürlüğe giren protokol uyarınca her iki kurum, üniversitenin eğitimini verdiği bütün sanat dallarında karşılıklı destek verecek. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen imza törenine Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmet Vildan Alptekin’in yanı sıra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu Genel Sanat Yönetmeni Zeliha Berksoy da katıldı. Beşiktaş Belediyesi ve Mimar Sinan Üniversitesi arasındaki protokol kapsamında Beşiktaş Belediyesi gerçekleştirilecek etkinlikler

için mekan, teknik donanım ve eleman, basın ve halkla ilişkiler hizmetleriyle destek olacak. Mimar Sinan Üniversitesi de ortak etkinliklere içerik sağlayacak ve akademik destek verecek. Üniversite ayrıca, etkinliklere mekan tahsisi, yurtiçi ve yurtdışından katkı alınması konularında da katkıda bulunacak.

BEKLENTİLER YÜKSEK

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş’ın eğitim ve kültür düzeyinin yüksekliğine dikkat çekerek,bu nedenle Beşiktaşlıların beklentilerinin de yüksek olduğunu vurguladı. Ünal daha sonra şunları söyledi: “Bize düşen Beşiktaş’ı tüm kentsel standartlarda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da Avrupa düzeyine çıkarmaktır. Bunun da ötesinde, çocuklarımıza ve gençlerimize, kültür ve sanatla ilgilenme alışkanlığını kazandırmak; bu sevgiyi onların yüreklerine yerleştirmek zorundayız. Çünkü onlar Avrupa Birliği üyesi bir ülkenin vatandaşları olarak yaşayacaklar.”

Didem TUTAL

VERİ BASIN

HABER AJANSI

ŞEHİR KISA HABERLER

(ORTAKÖY) Park ve Bahçeler Müdürlüğü son üç yılda 634 anıt ağacı ilaçlayarak ömürlerini uzattı. İstanbul’un tarihine tanıklık eden ve fiziksel olarak yorgun düşen anıt ağaçlar tek tek ameliyat ediliyor. Kökleri

haşeratlardan temizlenerek ve özel bakım yapılan ağaçların böylece en az elli yıl daha yaşamaları sağlanıyor. Proje kapsamında Eyüp Cami avlusunda 28, Atatürk Ormanında 32, Beykoz civarında 30, Bebek Parkı ile Ortaköy ve Çırağan Caddesi arasında 199 ağaç tedavi edildi.

Yenilenen Barboros Hayrettin Paşa

İskelesi törenle hizmete açıldı

(BEŞİKTAŞ) Deniz ulaşımı artık daha rahat ve daha güzel. Beşiktaş’ta hizmete giren Barboros Hayrettin Paşa İskelesi açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant katıldı.

RAMAZAN’DA DİLENCİLER SARDI

Ramazan fırsat bilen dilenci çeteleri İstanbul sokaklarını işgal etti. Normalde yolumuzu kesip mendil satan dilenciler bu sefer iftarı bahane edip para topluyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sokaklardaki dilenci sayısı da gözle görülür bir şekilde arttı. Özellikle cami çıkışlarını ve alışveriş merkezlerinin önünü mesken tutan dilenciler dini inançları kullanarak ve de duygu sömürüsü yaparak para toplamaya çalışıyor. Edinilen bilgiye

göre, Avrupa yakasında dilenciler daha çok. Dilenciler, Şişli, Fatih ve Eyüp Camii, Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi, Dolmabahçe, Levent, Taksim

ve Gayrettepe metro çıkışı gibi şehrin işlek yerlerinde ortaya çıkıyor. Anadolu Yakası’nda ise en tercih edilen yer Kadıköy iskelesi civarı. Ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde vatandaşların dini duygularını istismar eden dilencilere Büyükşehir Zabıta Müdürlüğü, Dilenci Toplama ve Sevk Amirliği operasyonlarını sıklaştırdı. Yapılan çalışmalarda yakalanan çok sayıda dilenci, Zabıta Müdürlüğü’nün

Dilenci Toplama ve Sevk Amirliğine getirilerek gerekli yasal işlemler yapılıyor. Ramazan ayı boyunca çalışmaların tüm hızı ile devam etmesi planlanıyor.

Beşiktaş ilçesinin birkaç semti ve özellikle Beşiktaş, Levent ve Etiler, Gayrettepe çarşı içleri ile metro yakınları ve de ana arterlerde dilencilerin

sıklıkla ortaya çıktığını belirten yetkililer; ”Mücadelemiz sürüyor” dedi. Yetkililer bu konuda vatandaşlardan da yardım beklediklerini belirterek, yardım yapmak isteyenlerin başka yolları kullanmalarını ve dilencilere kesinlikle para vermemelerini istedi.

DAVULA YASAK GELDİ

(BEŞİKTAŞ) Beşiktaş Kaymakamlığı bu yıl Ramazan ayında farklı bir uygulamayı hayata geçirdi. Beşiktaş’ta Ramazan davulcusuna izin yoktu. Beşiktaş’ın semtlerinde duvar ve direklerin üstünde, çeşitli panolarda bu uygulamanın duyurusu yer alıyor. Davula yasak geldi Arnavutköy’de acı kaza

ARNAVUTKÖY’DE ACI KAZA

ARNAVUTKÖY) Televizyoncu Sedef Kabaş’ın kardeşi Yunus Kabaş, geçtiğimiz haftalar içinde trafik kazası geçirdi ve kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumdu. Aile, oğullarının organlarını bağışladı. Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisinin ölümü ailesini yasa boğdu.

Levent’te neler oluyor?

Dubai Velihat Prensi Muhammed Bin Raşid el Maktum’un

İstanbul’da hayata geçirmeyi planladığı projeler artışılmaya devam ediyor. Bunların arasında Levent’teki 5 milyar dolarlık yatırımda var. Topbaş projelerle ilgili olarak “Dev yatırımlar” derken, bazı çevreler bunlara “ilizyon” diyor. En önemli eleştiri ise, açıklamalardan vazgeçildiği yönünde… İnternet sitesinde yer alan proje çizimleri ve İstanbul’a yapılacak kulelerin de yayından kaldırıldığı da iddia ediliyor. Diğer yandan geçen hafta içinde açıklanan projeye göre, Zincirlikuyu’daki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü’ne ait 80 dönümlük arsa üzerine yapılması planlanan gökdelenin 200 katlı ve 650 metre yüksekliğinde olması öngörülüyordu. Bu doğrultuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dubai İnternational Properties arasında bir süredir devam eden görüşmelerle, prensipte anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı.

BEŞİKTAŞ SINIRLARINDA

Bosphorus Tower adlı yapının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin application.ibb.gov.tr/isat/ adresli internet sayfasında bir videoda Beşiktaş ilçesinde yer aldığı ifade edilmişti. Ancak daha sonra, 5 milyar dolarlık ön anlaşmanın ilk ayağının açıklanacağı toplantı ertelendi. Toplantı, İETT Levent Garajı’nın yerine yapılacak 300 milyon dolarlık projenin ayrıntılarını içeriyordu. Belediye yetkilileri, ‘Dubai heyetinin gelişinde aksama oldu. Programı erteledik’ şeklinde açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş daha sonra yaptığı açıklamada kendisine ve Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik haksız eleştirilerin olduğunu ifade etti. Kadir Topbaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü. “İlizyon nitelikli tasarımları bir proje olarak algılayanlara, çapları bu ise bir şey söylemek istemiyorum. Bir basın kurumu aleyhimde yanlı ve planlı kampanya yapmakta, bunlar maalesef Türkiye’de olağan sayılıyor. Fakat benim söylediklerimi ve yaptıklarımı anlama kapasitesine sahip olmayanlar, toplum çıkarlarını düşünmemeyi yaşam biçimi haline getirenler, ahlak, şehir,vatanseverlik sınırları içersinde oyunlarını oynayabilirler. Bunu rahatlıkla ayırt edebiliriz.” Şimdi bu işin sonunun nereye gideceği merakla bekleniyor.

Bebekliler isyanda

SEMTTE Kİ trafik ve park sorunu Bebeklileri çileden çıkarıyor: İş yerleri, önlerini kukalarla kapatıyor. Kahyalar yol ortasında araç teslim alıyor.Yetkililer ise seyrediyor. Boğaziçi’nin gözde semtlerinden Bebek’te oturan 7 bin Bebekli her gün evlerine gidip gelirken adeta kıvranıyor. Semt sakinlerinin çektikleri bu çilenin dört ana sebebi bulunuyor. Özellikle Bebekte açılan lüks balık restoranından çok şikayet var.

SAYI:110 (2005-21) YIL:6 19 EKİM 2005

SAYFA:4

BAYER: “İyileşme yoksa ödeme yok”

Bu yıl Türkiye’de 50 nci yılını doldurmaya hazırlanan

Bayer Türkiye, sağlık sektöründe bir devrim niteliği taşıyan “MONEY BACK GUARANTEE” (İyileşme Yoksa, Ödeme Yok) sistemini başlatıyor.

Avrupa Birliği’ne üye çeşitli ülkeler, ABD ve İskandinav ülkelerinde başarıyla uygulanan sistem, temelinde insanları sağlık konusunda doğru yönlendirme yapmak amacıyla oluşturulmuş bir mekanizmadır. Özellikle uygulandığı gelişmiş İskandinav ülkelerinde bu çalışmanın olumlu sonuçlar verdiği görülmektedir. Bu ülkelerde, doktor denetiminde tedavi gerçekleştirildiği ve reçete uygulaması çok yaygın olduğu için tedavide başarı oranı son derece yüksektir. Hastaların hakları olduğu noktasından yola çıkılarak hazırlanan “MONEY BACK GUARANTEE ” (İyileşme Yoksa, Ödeme Yok) sisteminin, ülkemizde ereksiyon sorunu tedavisinde kullanılan ilaçlar gibi sosyal sağlık kurumları tarafından geri ödeme kapsamında olmayan ilaçlar konusunda halkımıza büyük faydalar sağlayacağı düşünülmektedir. Özellikle bu tür ilaçlar kulaktan dolma bilgilerle kullanıldığından, zaman zaman sorunlar çıkmakta ve ilaç firmalarına yönelik bir güvensizlik ortamı oluşmaktadır. Prof. Dr. Hattat, Bayer’in sisteminin cinsel fonksiyon sorunları olan hastaların doktora yönelmesini sağlayacağına dikkat çekerek, hastaları hekime yönlendirebilecek bu sistemle, gerçekten hasta olanların ilaç kullanacağını; cinsel fonksiyon sorunlarının diyabet, hipertansiyon ve kalp gibi bazen çok ciddi başka hastalıkların belirtisi olabileceğini sözlerine ekledi. Türkiye’de 50. yılını doldurmaya hazırlanan Bayer firması, sağlık sektöründe devrim yaratacak.

SAYI:110 (2005-21) YIL:6 19 EKİM 2005

SAYFA:9

Karadenizliler Beşiktaş’ta buluşuyor

İstanbul’daki Karadenizliler kemençe,horon kursu yerine Türk Sanat Musikisi kursu düzenliyor.

Gurbette gelenek ve göreneklerin yaşandığı dernekler

faaliyetleriyle, farklılaşma yoluna gidiyor. Beşiktaş Trabzonlular Derneği, bu anlamda Türk Sanat Musikisi kursları düzenlemeye başladı. Kurs ile ilgili bilgi veren genel koordinatör Abdullah Akat, “Trabzon

derneği sonuçta Karadeniz kültürünün yaşandığı yer olarak düşünülüyor. Bu yanlış değil ancak, bir Karadeniz derneğinde bu tür farklı kursların yapılabileceğini göstermek çok önemli. Türk Sanat Müziği kurslarına yirmi kişiden fazla sanatsever katılıyor. Katılımcı sayısı nitelik olarak da çok yüksek. Daha önce, sanat altyapısı olan insanlar ve içlerinde Karadenizli olmayan kişi sayısı da çok” diye konuştu. Beşiktaş Trabzonlular Derneği Sanat faaliyetleri koordinatörü İlhan Koçakoğlu ise, Ramazan ayı olmasına rağmen katılımdan memnun olduklarını söyledi.

Haber ve Foto: Aytekin AKAY

Metrocity’de Ramazan

METROCITY’DE Karagöz-Hacivat’tan Ortaoyunu ve

İbiş’e, fasıldan sema gösterilerine kadar birçok etkinliği bir arada bulmak mümkün.Geçmişin tadını günümüze taşımayı da ihmal etmeyen Metrocity Alışveriş Merkezi,pamuk şekercisi, macuncusu ve kestane kebabcısıyla tadı damağınızda kalacak

bir Ramazan geçirmenizi sağlıyor. Ramazan Programı;

Metrocity Ramazan ayı süresince hergün saat 19:30

ve 20:30 saatlerinde 2 seans ramazan özel programını

seyredebilirsiniz.

Yaratıcılığınızı ortaya çıkarın

EVET artık hayalleriniz sır olmaktan çıkacak ve gerçeğe ‘Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nde bir adım daha yaklaşacak. Sen-Der’in düzenlediği Yaratıcı Yazarlık Atölyeleri 2005 Mart ayından bu yana hayalinin peşinde koşanları bir araya getiriyor. Yaratıcılığınızı ortaya çıkarın

SAYI:110 (2005-21) YIL:6 19 EKİM 2005

SAYFA:11

Kırmızı-Siyah Sanatseverlerle Buluştu

Sonunda Sanatseverlerin Hizmetine Girdi

Aylar süren hummalı çalışmalar semeresini verdi ve Beşiktaş Çağdaş muhteşem bir açılışla sanatseverlerle buluştu. Beşiktaş Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Merkezi içinde açılan Beşiktaş Çağdaş, uluslararası düzeyde sanat etkinliklerine ve sergilere ev sahipliği yapacak. Sanat merkezi, Kırmızı- Siyah adlı sergiyle sanatseverlere “Merhaba” dedi. 31 Aralık 2005 tarihine kadar sürecek olan sergide; Adnan Çoker, Bedri Baykam, Koray Ariş ve Seyhun Topuz gibi önde gelen Türk sanatçılarının resimleri bulunuyor. İstanbul’un uluslararası standartlardaki yeni sanat merkezi Beşiktaş Çağdaş,Kırmızı-Siyah adlı karma resim sergisi ile kapılarını sanatseverlere açtı.

Açılışa, sergide eserleri bulunan sanatçıların yanı sıra sanat ve magazin dünyasından ünlü isimler katıldı. Merkezin açılışında bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal “ Yeni kültür ve sanat mekanımızla sadece Beşiktaş değil, İstanbul da dünya çapında sanat etkinliklerinin sergilenebileceği bir mekan kazanıyor. Bu merkez; İstanbul’un dünyadaki bilinirliğinin artmasında ve marka değerinin güçlenmesinde, Beşiktaş ilçemizin yaptığı bir katkı olacaktır. Beşiktaş Belediyesi

olarak kültür ve sanatın ilçemizdeki ağırlığını daha da arttırmak için çalışıyoruz. Beşiktaş Çağdaş ile bugüne kadar sürdürdüğümüz çalışmalarımızı taçlandırıyoruz” dedi. İstanbul’un en büyük kültür ve sanat merkezlerinden Beşiktaş’ın Akatlar mahallesinde TEM yoluna paralel olarak yer alan Mustafa Kemal Merkezi içinde 2 bin 500 metrekarelik alanda kurulan Beşiktaş Çağdaş’ta; sergi salonunun yanı sıra sanat galerileri, kafe,müze-shop, konferans ve dia gösterimi için bölümler bulunuyor.

Ortaköy Sanat Galerisi fark yaratıyor

Ortaköy Sanat Galerisi de yeni konseptiyle

sanatseverleri buluşturuyor. Ortaköy Sanat Galerisi,

görkemli açılışını geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirdi. Mustafa Kemal Merkezi’nde Beşiktaş Çağdaş ile birlikte açılan galeri, sanata duruşu ve yaklaşımı ile markalaşma yolunda hızla ilerliyor. Karanfilköy – Levent’te de profesyonel çalışmaları çatısı altında toplayan Ortaköy Sanat Galerisi’nde soyut resim ağırlıktaki çalışmaları izlemek mümkün. Galerinin Mustafa Kemal Merkezi’ndeki dizaynı ve galeri sorumluluğunu da üstlenen Selçuk Kaltalıoğlu; Ortaköy’de bulunan Ortaköy Sanat Galerisi’ndeki çıtayı biraz daha yükselterek, akademik bir platform yaratmak istediklerini de belirtiyor. Ortaköy’deki Ortaköy Sanat Müze – galeri anlayışının hakim olduğu yaklaşımda sanatçıların geçmiş çalışmaları hakkındaki detayları içeren kaynaklardan da yararlanmak mümkün. Selçuk Kaltalıoğlu ziyaretçiler ile birebir ilgilenirken, sanat sohbetlerinin de gerçekleştiği galeride duayen isimlerin yer aldığını söylüyor.

Ortaköy Sanat Galerisi’nin MKM’deki vizyonunu, markalaşma açısından büyük bir yol olarak niteleyen Kaltalıoğlu; Aralık ayına kadar sergilenecek eserlerin, aynı atölyede bir arada yer almış olan 5 önemli sanatçının Ortaköy Sanat Galerisi’nde bir kez daha buluştuğunu belirtiyor. Halil Akdeniz -1944 Antalya,M. Zait Büyükişleyen -1946 Adana, Devrim Erbil -1937 Uşak, Adem Genç -1944 Rize, Zafer Gençaydın-1941 Ankara.

Bu ekibe bayılıyorlar

AKATLAR Kültür Merkezi, sezonun ilk çocuk oyununu

sahneye koyan Tiyatro Sentez’i ağırlıyor. Minikler,

Masallar Ülkesi adlı oyunla salonun tüm koltuklarını doldurdu. Aralıksız yoğun bir tempoda çalışan Tiyatro Sentez’in bu ayki oyunu ile çocuklara,okula gitmenin öneminden söz ediyor. Tiyatro Sentez’in yapımcısı Selçuk Uruklu, oyunlarının yazımının kendilerine ait olduğunu söylüyor ve her oyunun pedagoglar tarafından onaylanarak sahnelendiğini vurguluyor. Uruklu, müfredat konularına paralellik gösteren oyunlar hazırlıyor. Okula gitmek istemeyen Can, masallar ülkesinde kendini buluyor ve okula gitmenin önemini kavrıyor.Uruklu; oyunların interaktif olduğunu söylüyor ve ifadelerin özenle seçildiğini, bir o kadar da eğlenceli öğelerle donandığını belirtiyor. Tiyatro Sentez, sadece miniklere değil yetişkinlere de hitap ediyor. Tiyatro kökenli ekibiyle tıpatıp show’lar, illizyonlar da çalışmaları arasında bulunuyor. Sevilen grup, sezonun ilk oyununda büyük ilgi görüyor. Bir çok teşekkür plaketi ve çiçek alan ekibi, öğretmenler de yalnız bırakmadı.

Ekibin başarılı performansından dolayı ilk gününde kulis çiçeklerle doldu taştı. Objektiflerimize Elele Çocuk Yuvası ve Pembefil Çocuk Yuvası öğretmenlerinden gelen çiçekle Tiyatro Sentez ekibi, hatıra pozu verdi. Yeni oyunları ise Kasım ayında sahnelenecek. Şimdiden yerinizi ayırtın.

Robinson ile yolculuk

Akatlar Kültür Merkezi’nde Masal GerçekTiyatrosu’ndan Robinson Crusoe adlı oyun sahneleniyor. Oyunun baş kahramanı Robinson, gemisi bir fırtınada batınca ıssız bir adaya sığınır. Ancak ada sanıldığı gibi ıssız değildir. Adanın Cuma, Hulugali Kuşu, Ejderha ve köpekbalıklarından oluşan başka sakinleri de vardır. Robinson, günün birinde onlarla karşılaşır ve aralarında dostluk kurmaya çalışırlar. Akatlar Kültür Merkezi’nde minikleri bekleyen bir diğer başarılı ekip de Masal Gerçek Tiyatrosu. 20 yılı arkada bırakan Masal Gerçek Tiyatrosu, klasikleşmiş bir hikaye olan Robinson Crusoe’yi sahneliyor. Ana okulları ve kreşlere de oyunlar sergileyen köklü topluluk, Robinson Crusoe adlı oyunuyla bütün minikleri oyunlarına bekliyor. Oyun, Ekim ayı boyunca her Cumartesi ve Pazar saat 13:30’da izlenebilir.

SAYI:110 (2005-21) YIL:6 19 EKİM 2005

SAYFA:5

KARTAL’IN AVRUPA SINAVI BAŞLADI

Beşiktaş’ın bu yıl UEFA Kupası’nda oldukça iddialı. Rakipleri belli olduktan sonra yapılan açıklamada niyetler belli oldu. Kartal zorlu rakiplerinin arasından sıyrılıp, taraftarını sevince boğmaya hazırlanıyor. İsviçre’nin Nyon kendine yapılan kura çekimi sonunda H Grubu’nda yer alan temsilcimiz Bolton Wanderers (İngiltere), Sevilla (İspanya), Zenit (Rusya) ve Guimaraes (Portekiz) ekipleri ile gruptan çıkma mücadelesi yaşayacak. İsviçre’nin Nyon kentinde yapılan UEFA Kupası kura çekimine ilk torbadan katılan Beşiktaş’ın rakipleri için “Zayıf” denemez. Ancak ortada bir gerçek var ki, o da Kartal’ın fikstür avantajını elinde bulundurduğu H Grubu’nda Bolton ve Zenit gibi iki önemli ekibi İnönü’de ağırlayacak olan Siyah-Beyazlılar, deplasman maçlarını Guimares ve Sevilla ile yapacak. Kupada final karşılaşması, 10 Mayıs 2006 tarihinde Hollanda’nın Eindhoven kentinde oynanacak. Gruplarında ilk 3 sırayı alacak toplam 24 takım ile Şampiyonlar Ligi’nde gruplarını 3. sırada tamamlayan 8 takım olmak üzere toplam 32 takım bir üst turda mücadele edecek. Bu turdan itibaren maçlar eleme usulü yapılacak.Beşiktaş’ın UEFA Kupası’ndaki rakipleri kura sonrasında ilginç açıklamalar yaptı.

Sevilla Teknik Direktörü Ramos, “Bizi en zorlayabilecek takım Beşiktaş” dedi.

Muzaffer TOPAL

SPOR KISA HABERLER

Kara Kartal’dan örnek proje

BEŞİKTAŞ Belediyesi ve Beşiktaş altyapısı işbirliğiyle başlatılan “Dost Eller Projesi” kapsamında özellikle gelişmemiş bölgelerdeki öğrencilere 200 milyara yakın okul gereçleri ve giyim yardımı yapıldığı öğrenildi. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre proje Beşiktaş çatısı altında devam edeceği açıklandı.

Beşiktaş Futbol Okulları arı gibi

BEŞİKTAŞ’ta sayısı her geçen gün artan futbol okullarının hem futbolcu tarama,yetiştirme ve kaynak sağlama çalışmaları devam ediyor. Ufuk Pak koordinatörlüğünde başarıyla gerçekleştirilen futbol okulları projesinin bütün Türkiye’de 200’e yakın futbol okuluna ulaşılması hedefleniyor.

BEŞİKTAŞLILAR GAZİOSMANPAŞA’DA

GAZİOSMANPAŞA Beşiktaşlılar Derneği, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri ve taraftarların katılımıyla törenle açıldı. Açılışta Futbol Şubesi’nden Sorumlu Asbaşkan Kıvanç Oktay ile Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Eren, Dernekler Komitesi Başkanı Güven Kulabaş, Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol yer aldı. Açılış kurdelesini Kıvanç Oktay ve Süleyman Eren’in birlikte kesti.

Beşiktaş Avrupa’da sınav veriyor

Siyah Beyazlı takım UEFA Kupası ikinci tur kura çekiminde İngiltere’nin Bolton, İspanya’dan Sevilla, Rusya’dan Zenit ve Portekiz’den Vitoria Guimaraes ile eşleşti…Ve zorlu maçlar başladı

SAYI:110 (2005-21) YIL:6 19 EKİM 2005

SAYFA: 6

MAÇTA YILDIZ YOK GÖZE BATAN VAR

Beşiktaş Gazetesi Yılın Sporcusu Kupası’nda heyecan devam ediyor. Spor Yazarlarının oyları ile seçilecek olan Beşiktaş’ın en başarılı oyuncusu için geri sayım başladı. 9. Hafta’yı geride bıraktığımız andan itibaren oyların tasnifi yapıldı ve Kleberson’un arkadaşlarını geride bıraktığı görüldü. Kleberson’u Koray, Okan, Cordoba ve Sergen izliyor. Spor yazarları oylarını her maç sonrası gönderiyor ve bu gönderilen oylar sonucu o haftanın en başarılı futbolcusu seçiliyor. Sezon bitiminde ise en çok seçilen futbolcu yılın en başarılı oyuncusu olarak belirlenecek. Beşiktaş’a sezon içinde en çok katkı veren oyuncu, Beşiktaş Gazetesi Yılın Futbolcusu kupasını alacak. 9. hafta itibariyle Cordoba göze battı.

KORKUT GÖZE

CORDOBA

Beşiktaş’ta hiçbir alanda iyi oynayan futbolcu yok. Cordoba tek savaşan, mücadele eden isimdi. Özellikle maçın ikinci yarısında Kayseri ataklarına başarıyla karşı koydu. Genel itibariyle Beşiktaş, ilk 45 dakikada sezonun en kötü futbolunu sergiledi.

ATİLLA GÖKÇE

KLEBERSON

Beşiktaş, hayal kırıklığı yaşattı. Saha içindeki Beşiktaş takımı futbol değil, Kayserispor’un bıraktığı kadarıyla top oynamaya çalışıyordu. Kleberson ise, mücadele eden tek isimdi. Futbolunu oynamaya çalıştı, arkadaşlarına toplar attı, koştu.

TURGAY DEMİR

CORDOBA

Cordoba ve Kleberson Beşiktaş’ın öne çıkan isimlerindendi. Kleberson kazandığı her topu olumlu kullandı. Cordoba ise, hata yarışına giden, kademeyi unutan, risklere giren bir savunmanın arkasında gol yemeden maçı tamamladı.

İLKER ATEŞ

KLEBERSON

Bu maçta, ayakta kalan tek oyuncu Kleberson idi. Her maçta aynı performansı tutturuyor. Profesyonel olarak görevini yerine getirdi. Oyunun adeta gözü kapalı bir şekilde yapabilecek düzeyde bir oyuncu. Diğerleri ise, maça ciddi bakmıyor.

SALİH SEZER

MAÇIN YILDIZI YOK

Maçta öne çıkan bir isim yok. Öte yandan futbolu bireysel olarak değil, kitle oyunu olarak değerlendiriyorum. Genel itibariyle siyah-beyazlı ekibe, baktığınızda organizasyon bozukluğu görülüyor. Beşiktaş’ın başarısızlığında herkesin payı var.

BİLAL MEŞE

KLEBERSON

Kayserispor karşılaşmasında özellikle profesyonel anlamda üstüne düşen bütün görevi yerine getiren tek bir isim vardı. Takım başarılı olamadı ancak Kleberson,iyi mücadele etti. İkinci isim ise, savunmadaki isim Koray Avcı idi.

SANLI SARIALİOĞLU

CORDOBA

Kayserispor karşılaşmasında bir tek görevini yapan isim vardı, o da Cordoba’ydı. Beşiktaş, gerçek performansını sahaya yansıtamadı. Mükemmel bir takım değil ancak bu oyuncularla daha iyisini başarabilmeli. Taraftarın isyanı da bunaydı.

VEDAT OKYAR

NE YAZİK Kİ YOK

Oyuncular arasına girip, ‘şu iyiydi, şu kötüydü’ demeyeceğim. Ailece kötü oynadılar. Beşiktaş Kayserispor karşısında iyi bir futbol sergilemedi. Kayseri adına alınan bir puan abartılacak puan değil ama buna Beşiktaş müsaade etti.

FAİK GÜRSES

CORDOBA

Bu maçta Beşiktaş’ı ipten döndüren isim, Cordobay’dı. İki tane yüzde yüz gol pozisyonu ve frikik atışını kurtardı. Cordoba,takımın geneline bakıldığında mücadele eden tek isimdi. Beşiktaş’ın sergilediği oyun ise, yazık ki vahim bir tablo çiziyor.

ADNAN AYBABA

BEĞENMEDİM

Maçın yıldızı yok. Beşiktaş’ın başarılı olamamasının birden fazla nedeni olduğuna inanıyorum. Futbolcular ve teknik heyet arasında sevgi bağı kalmadığını düşünüyorum. Bütün bunlar takımın geneline olumsuz bir şekilde tesir ediyor.

SAYI:110 (2005-21) YIL:6 19 EKİM 2005

SAYFA: 7

Milli kahraman oldu

Beşiktaş’ın yıldız oyuncusu Tümer Metin, son üç maçta attığı üç golle Milli Takım’ı baraja taşıdı. Gazeteler ve televizyonlar Tümer Metin’den bahsediyor. Tümer’siz gün geçmiyor!… Gazeteler, Milli Takım’da kahraman olan Tümer Metin’i yazıyor. Hakkında methiyeler dizilen Tümer Metin, son ayların Gazete ve televizyonların baş konusu. Sabah Gazetesi’nden Fatih Doğan Tümer Metin için “Tümer’in doğum günü 12 Ekim” diyor. Doğan, Tümer’le ilgili ilginç yorumlar yaptı. Ve bunları gazetesinde yayınladı. Ardından da Beşiktaş Gazetesi okuyucuları ile paylaştı.

YENİDEN DOĞDU

İşte Fatih Doğan’ın yazdıkları: “Beşiktaş formasıyla ligde çok başarılı olamayan Tümer, milli formayı sırtına geçirince coşuyor. Fatih Terim’in göreve gelmesiyle birlikte adeta yeniden doğan tecrübeli yıldız eleme grubundaki son üç maçta attığı üç golle, Milli Takım’ı playoff’a taşıyan isim oldu. Tümer, Danimarka maçında Türkiye’yi 2-1 öne geçiren golü attı ama o maç 2-2 berabere bitti. Ardından milliler, Ukrayna deplasmanına gitti.

HEP SAHNEDEYDİ

Tümer, grup liderini 1-0 yendiğimiz maçta tek golü atarak altın değerinde bir galibiyet kazandırdı. Ve dün akşam… Ay-yıldız’ın mutlaka kazanması gereken maçta yıldız oyuncu sazı yine eline aldı. Attığı nefis golle Türkiye’nin grup ikincisi olduğunu ilan etti. Milli Takım böylece baraj oynamaya hak kazandı. Tümer de son üç resmi maçtaki üçüncü golüne imzasını koydu.

ONA İNANDILAR

Beşiktaş’ın tecrübeli oyuncusu Tümer Metin, kendisine güvenerek görev veren Fatih Terim’in ne kadar doğru bir seçim yaptığını tüm Türkiye’ye ve dünyaya gösterdi. Resmi maçta attığı 3 golle milli kahraman olan Tümer, yine de mütevazılığı elden bırakmadı.

Ay-yıldızlı formayla yeniden doğuşunu Fatih hocasına adadı. Tümer şunları söyledi: “Fatih Terim olmasa Milli Takım’a bir daha çağrılacağımdan açıkçası fazla umudum yoktu. Hocam beni çağırıp, ‘Seni biliyorum, sana inanıyorum. Çık sahaya ve yeteneklerini göster’ diyerek formayı verdi. Ben de diğer arkadaşlarım gibi şu oynadığımız özel ve resmi maçlarda formanın hakkını vermeye çalıştım. Başarılı olduysam ne mutlu bana.”

ÖVGÜ ALIYOR

Tümer play-off maçlarıyla ilgili olarak da, “Aşırı sevinmek için erken. Önce şu iki maçı atlatalım. Ancak ben hep gideceğimiz inancını korudum. Bunu hala koruyorum. Fatih hoca, takım, bütün Türkiye bunu ve çok şeyi hak ediyor” dedi. Fatih Terim ise attığı golle takımı baraja taşıyan öğrencisi hakkında övgü dolu sözler kullandı. Terim şöyle konuştu: “Ona güvendim, beni yanıltmadı. Bütün futbolcuları kutladım. Ancak Tümer’i ayrıca kutladım. Bazı oyuncular vardır, alırsınız sahaya sürersiniz. İstediğinizden fazlasını alırsınız. O daha güzel şeyleri hak ediyor. Milli Takım için daha iyi maçlar oynayacak,daha iyi goller atacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

FATİH DOĞAN

İnönü’de yalnızca seyirci vardı

Beşiktaş Kayserispor’la evinde golsüz berabere kaldı. Maçın ilk 45 dakikası boyunca, Ailton’la iki pozisyon buldu ama değerlendiremedi. İkinci yarıya Beşiktaş daha iyi başlamış görünürken,ilerleyen dakikalarda Beşiktaş’ın hakimiyeti karşısında Kayserispor dengeyi kurdu. Beşiktaş-Kayserispor karşılaşması 90 dakika boyunca golsüz sona ererken,konuk ekip bu sezon ilk beraberliğini elde etti. Daha önce ligde rakibiyle İnönü Stadı’nda oynadığı 10 maçı da kazanan Beşiktaş ise ilk kez puan verdi. Beşiktaş, İnönü’de oynanan Kayserispor karşılaşmasında umduğunu bulamadı. Siyah-beyazlılar, Ailton ve Tümer ile gol pozisyonuna girdiler ancak değerlendiremediler. Kayserispor’un da gol atağı oldu.Kayserili Gökhan’ın bir şutu direkten döndü. Beşiktaş, 90 dakika boyunca gol bulamadı. Tribünler ise, ilk kez futbolcuları protesto etti. Siyah – beyazlı ekip, UEFA Kupası maçlarına odaklandı. Kayserispor önünde çok az pozisyon bulan ancak gol elde edemeyen ekip, Bolton maçı öncesi hayal kırıklığı yaşattı. Ekibin forvetlerinden Youla ilk yarıda etkili olamadı. Ailton ise Kleberson’un attığı iki nefis ara pasında kaleyi yokladı ama Kayserispor kalecisi İvankov’u geçemedi. Siyah-beyazlılar bu periyotta rakip defansı derinlemesine toplarla geçmeye çalıştı. Kayserispor ise Gökhan ve Mehmet Topuz’la etkili olmaya çalıştı.İkinci yarı hızlı başladı. 7 dakika içinde Beşiktaş, Tümer ve Ailton net pozisyonları değerlendiremedi. Maçın 3’te 2’lik ölümü geride kaldığında yapılan Youla İbrahim Akın değişikliğinin Beşiktaş’ta olumlu bir etki yaratmadı. Bu dakikalarda Beşiktaş taraftarı da kızmaya başladı. Tümer Metin, oynadığı tüm milli maçlarda en çok göze batan futbolcu oldu. Beşiktaş’ın başarılı futbolcusu Tümer, sergilediği performansının ışında, attığı gollerle de milli takıma büyük katkı sağladı.Beşiktaş büyük umutlarla çıktığı İnönü Stadı’nda Kayserispor’u yenemeyince, taraftarın tepkisi ile karşılaştı. İyi ve kötü günde her zaman takımının yanında olan taraftar, ilk kez futbolcuları protesto etti. Onur BAŞTUĞ

Tümer Metin’i arkadaşları kutladı

Oynadığı futbol ve attığı gollerle gönüllerde taht kuran Tümer Metin yaşgününü arkadaşlarıyla kutladı. Dünya Kupası eleme maçlarında ülke insanına gurur yaşatan, Arnavutluk maçında da herkesi ayağı kaldıran golüyle Tümer Metin, 31 yaşına girdi. Tümer, Kayserispor maçı için idmandayken sonrasında yaşacağı kutlamadan habersizdi. Oyuncunun, Beşiktaşlı futbolcular ve teknik heyet antrenman sonrasında yaş günü için bir araya geldi. Tümer Metin’in yeni yaşına girerken doğum günü kesilen pasta ile kutlandı. Kesilen pastadan Tümer, ilk dilimi hocası Rıza Çalımbay’a verdi. Didem TUTAL

SAYI:110 (2005-21) YIL:6 19 EKİM 2005

SAYFA:8

İFTAR BİR ARAYA GETİRDİ

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu, geçtiğimiz hafta içinde Divan Kurulu Üyelerine iftar yemeğinde bir araya getirdi. Geleneksel iftar yemeği, Lütfi Kırdar luslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda verildi. Yemeğe Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır ve Divan Kurulu üyelerinin yanı sıra Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner de katıldı.

AKILLARI SCHALKE’DE

Fenerbahçe, Ankaragücü karşısında üç puan aldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Ankaragücü maçını ilk yarıda atamadıkları uygun gol pozisyonları nedeniyle zora soktuklarını söyledi. Karşılaşmada dikkatleri üstüne çeken isim ise, Alex’le verkaça girdikten sonra ağları havalandırıp, takımını öne geçiren Luciano oldu. İkinci golü penaltıdan Alex attı: 2-1

CİMBOM UZATMADA

Galatarasay deplasman maçında üç puanla çıktı. alatasaray, Erciyes deplasmanında uzatmalarda galibiyeti elde etti. 38. dakikada Hakan Şükür takımını öne geçirirken Erciyes de hareketlendi. Santra sonrası Devran’ın pasına hareketlenen Cenk, skoru eşitledi. Uzatmanın üçüncü dakikasında ise Hakan Şükür maçın skorunu değiştiren golü attı: 1-2.