Çifte bayram

sinanvardarBeşiktaş için zorlu Sivasspor deplasmanı öncesi futbol adına bundan daha elverişli koşulları bilerek hazırlamaya çalışsanız, inanın bu kadarını denk getiremezsiniz. Zirve yarışındaki en önemli rakiplerden lig lideri Fenerbahçe ve hemen ardında ikinci sırada yer alan Galatasaray, rakiplerine son derece önemli 3’er puanı bırakmışlar. Siyah- Beyazlılar’ın hanesine yazacağı bir 3 puan hem ikinci sıraya yükselmesi hem de liderle farkı 1’e indirmesi anlamını taşıyordu. Çifte bayram için her şey hazırdı açıkçası…
Üstelik, ne kadar zorlu bir deplasman da olsa Sivas, o geçen sezondan bildiğimiz eski Sivas değil. Yani, ipler tamamen Beşiktaş’ın elinde. Bütün her şey oyuncuların sahada sergileyecekleri performansa bağlı anlayacağınız. İşte, bu düşüncelerle koyulduk maçı izlemeye.

***
Karşılaşmaya son derece temkinli başladı Beşiktaş. Gerçi, kimse körü körüne rakibinin üstüne gitmesini beklemiyordu kuşkusuz. Ancak, Siyah-Beyazlı renklere gönül verenler bir an önce golün gelmesiyle derin bir soluk almak niyetindeydi. Nitekim, 29. dakikada soğuk Sivas gecesinde içleri ısıtan nefes Bobo’dan geldi. Son haftaların etkili ismi, yerde kalma pahasına yaptığı vuruşla takımını tek farklı galibiyete taşımasını bildi. Attığı gol ne kadar sevindiriciyse, oyundan çıkmak zorunda kalması da bir o kadar üzücüydü Siyah-Beyazlılar için.

***
Devreye 1-0 önde bitiren Beşiktaş, ikinci yarıya hızlı başladı. Ekrem Dağ, hemen 47. dakikada yakaladığı pozisyonda topu Sivasspor kalecisi Petkovic’e değil de ağlara vursaydı Siyah-Beyazlılar için çok daha rahat bir maç olacaktı. Ev sahibi Sivasspor’u da tebrik etmek gerekir. Sezon boyunca yaşadıkları olumsuzluklara rağmen korkmadan, cesur bir futbol sergileyerek güçleri nispetinde tehlikeler yaratmaya çalıştılar. Ancak, şans da onlardan yana olmayınca skoru değiştirmekte başarılı olamadılar. Sonuçta Beşiktaş, rakiplerinin puan kaybettiği haftada kazanarak kendisine gönül verenlere çifte bayram yaşattı.